Blik | maandag 20 maart 2006 @ 14:52 |
Wat voor lekkere sauzen kun je allemaal maken bij een standaard wiener schitzel? Ik ga vanavond een Wiener schnitzel eten maar ik heb geen zin in een droge schnitzel. Wat is lekker hierbij, ik dacht zelf aan: kaassaus champignonsaus iemand anders nog ideeen? ps: Mijn vriendin kookt normaal omdat ik lke dag werk ![]() ![]() | |
Gunner | maandag 20 maart 2006 @ 14:53 |
quote:Waarom slecht? Mn vrouw kookt ook altijd omdat ik laat van het werk thuis ben. Ik zie het probleem niet zo, en zij ook niet. Ze zit er niet op te wachten om om 19.30 nog eens te eten omdat ik nog eens moet koken | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 14:58 |
Bij ons is het gevolg dat ik in het weekend ook niet kook | |
Tony_Teletext | maandag 20 maart 2006 @ 15:01 |
hollandaise saus lekker makkelijk | |
_Flash_ | maandag 20 maart 2006 @ 15:07 |
Zo'n jachtsausje erbij met lekker grote stukken champignons is ook smakelijk. | |
Mister_Bacardi | maandag 20 maart 2006 @ 15:16 |
pepersaus, oook erg lekkerrrr.... | |
cerror | maandag 20 maart 2006 @ 15:16 |
Mostersaus met een vleugje kerrie en honing. | |
nzw | maandag 20 maart 2006 @ 15:21 |
mayonaise ![]() | |
SicSicSics | maandag 20 maart 2006 @ 15:26 |
ketchup doet t nog steeds het best op een goed gepaneerde schnitzel! | |
longinus | maandag 20 maart 2006 @ 15:29 |
Pindasaus ![]() | |
tuut84 | maandag 20 maart 2006 @ 15:30 |
curry | |
yvonne | maandag 20 maart 2006 @ 15:32 |
Bij een Wiener hoort geen saus, en als je het goed bakt is het totaal niet droog ![]() | |
bloatedface | maandag 20 maart 2006 @ 15:40 |
Saus! voor over de Mosterdsaus Ingrediënten: 8 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels Franse mosterd, 2 eetlepels sherry. Bereidingswijze: Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg er naar smaak wat zout en peper aan toe. Deze saus is smakelijk met geroosterde speklappen. Ananassaus Ingrediënten: 1 blikje ananas in stukjes (450 gr), 2 grof gehakte teentjes knoflook, ½ eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 rood pepertje, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden, ½ theelepel witte peper, 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook. Bereidingswijze: Doe de stukjes ananas, de knoflook, sojasaus, sherry, het pepertje en de witte peper in een blender en pureer alles 30 seconden. Verwarm de saus vlak voor het opdienen in een pannetje en voeg dan pas de gesnipperde bieslook toe. Lekker bij geroosterd varkensvlees, ham of kip. Pikante chilisaus Ingrediënten: 8 eetlepels ketchup, 2 eetlepels hete chilisaus, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel worcestershiresauce. Bereidingswijze: Roer alle ingrediënten van de saus door elkaar. Serveer deze zeer pikante chilisaus bij barbecueworstjes, hamburgers of als dip. Rode paprikasaus Ingrediënten: 4 rode paprika's, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte basilicum, 1 theelepel suiker, tabasco, zout, peper. Bereidingswijze: Rooster de paprika's onder de grill tot ze aan alle kanten enigszins gekoold zijn. Verpak ze hierna in een vel aluminiumfolie en laat ze afkoelen. Verwijder de schil, het zaad en de zaadlijsten van de paprika's en pureer ze in een blender tot een smeuïg geheel. Voeg de olijfolie met kleine scheutjes toe. Roer er dan de basilicum, suiker en tabasco door en breng op smaak met wat zout en peper. Lekker bij geroosterd vlees of gegrilde kip. Muntsaus Ingrediënten: 1 eetlepel verse muntblaadjes, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, ½ theelepel zout, ½ theelepel versgemalen zwarte peper, ½ eetlepel suiker. Bereidingswijze: Maak de blaadjes van de munt met een vijzel zeer fijn. Doe ze samen met de overige ingrediënten in een afgesloten potje en schud alles goed door elkaar. Laat de saus voor het serveren tenminste een half uurtje in de koelkast staan. Deze muntsaus is bijzonder geschikt bij geroosterd lamsvlees of als dressing voor een aardappel of tomatensalade. Coctailsaus Ingrediënten: ¼ kop mayonaise, ¼ kop ketchup, ¼ kop zure room, ½ theelepel selderijzout, 2 eetlepels sherry, ½ eetlepel worcestershiresauce, ½ theelepel tabasco Bereidingswijze: Maak een saus van de mayonaise, ketchup, zure room en selderijzout. Roer hier de sherry door samen met de worcestershiresauce en de tabasco. Zet de cocktailsaus tot gebruik koel weg. Dit is een smakelijke saus bij schaaldieren, zoals garnalen en krab. Hete barbecuesaus Ingrediënten: 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 fijngesnipperde ui, 1 dl ketchup, 1 blikje tomatenpuree, 1 dl water, 2 eetlepels bruine suiker, 3 eetlepels azijn, 1½ theelepel worcestershiresauce, 3 theelepels mosterd, 2-3 eetlepels chilipoeder, zout, peper. Bereidingswijze: Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg alle ingrediënten toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Yoghurtsaus Ingrediënten: 2½ dl volle yoghurt, het sap van ½ limoen of citroen, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2½ cm gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper. Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten goed door elkaar en de saus is klaar om te serveren. Deze saus past uitstekend bij lamskebabs, geroosterde groenten of als dressing bij een komkommersalade. Zoetzure saus Ingrediënten: 1¾ dl water, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels azijn, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel maïzena, 1 kleine tomaat, in stukjes gesneden, 1 eetlepel zoete stukjes augurk, 1 theelepel gemberpoeder. Bereidingswijze: Meng in een pan het water met de suiker, azijn, ketjap, ketchup en maïzena, en roer tot de saus dik wordt. Voeg de stukjes tomaat, de augurk en de gember toe en laat nog even doorkoken. Met deze saus kunt u alle kanten op. De saus is lekker bij varkensvlees, kip of vis of als dipsausje bij grote Chinese garnalen. Zoetzure barbecuesaus Ingrediënten: Boter, 3 fijngehakte uien, 4 eetlepels (cider)azijn, 200 gr tomatenpuree, 2 dl witte wijn, 1 dl worcestershiresauce, 4 takjes verse tijm, 1 blaadje laurier, 2 geperste teentjes knoflook, 4 eetlepels honing, 1 theelepel mosterd, peper, zout, tabasco. Bereidingswijze: Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin de fijngehakte ui tot ze lichtjes begint te kleuren. Verdun de tomatenpuree met de ciderazijn en breng dit samen met de uien aan de kook. Voeg na ongeveer 2 minuten koken de wijn en de worcestershiresauce toe en breng de saus weer aan de kook. Doe er tenslotte de afgeplukte tijmblaadjes, de laurier, de knoflook, de honing en de mosterd bij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco. Deze saus kunt u warm of koud serveren bij vlees, gevogelte of vis en kan vrij lang in de koelkast worden bewaard. Hartige kruidenmayonaise Ingrediënten: 6 eetlepels stevige mayonaise, het sap van 1 citroen, 1 fijngesnipperde ui, ½ bosje fijngesnipperde bieslook, ½ bosje fijngesnipperde dragonblaadjes, geschilde komkommer in dunne plakjes, 1 bosje radijsjes in dunne plakjes, 2 gepelde tomaten in dobbelsteentjes, 1 geperst teentje knoflook, 1 mespunt paprikapoeder. De dag voordien: Meng de mayonaise met de citroen, de ui, de bieslook, de dragonblaadjes, de komkommerplakjes, de radijsplakjes, de tomaat, de knoflook en het paprikapoeder en laat een nachtje trekken in de koelkast. De dag zelf: Meng net voor het serveren alle ingrediënten nog eens goed door elkaar en serveer de kruidenmayonaise bij de barbecue. ![]() http://www.hollandsepot.dordt.nl/sauzen/sauzen.htm [ Bericht 0% gewijzigd door bloatedface op 20-03-2006 15:45:18 (linkje derbij gezet) ] | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 15:44 |
quote:Ik kook dus nooit, dus een niet droge schnitzel is kansloos vandaar dat ik saus nodig heb ![]() | |
longinus | maandag 20 maart 2006 @ 15:47 |
Een echte wiener schnitzel heeft een citroen als saus. | |
yvonne | maandag 20 maart 2006 @ 15:48 |
quote: ![]() | |
bloatedface | maandag 20 maart 2006 @ 15:49 |
quote:Dan neem je er een kookwekker bij, op 3 minuten zetten... boter in de pan, als de grote bellen weg zijn vlees erin en wekker aan... na anderhalve minuut vlees keren... als de wekker af gaat warmtebron (gas) uitzetten... ff achter je oor krabben en vlees nogmaals keren... bordje pakken... achter je andere oor krabben en vlees uit de pan... ![]() | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 15:55 |
quote:Kun je hem even herschrijven, ik kook elektrisch ![]() ![]() is 3 minuten niet een beetje kort trouwens | |
bloatedface | maandag 20 maart 2006 @ 15:59 |
quote:een schnitzel is heel dun... dus met een goed hete pan heb je die in 3 minuten wel gaar... maar als je het niet vertrouwd... 4 minuten... Langer mag natuurlijk ook maar dan moet je er wel een sausje bij nemen ![]() | |
yvonne | maandag 20 maart 2006 @ 16:00 |
quote:Waarom trakteer je je vriendin niet op een lekker etentje buiten de deur? ![]() | |
_Flash_ | maandag 20 maart 2006 @ 16:01 |
quote:Dat vraagt hij toch niet? ![]() Smaken verschillen enzo. (Thuis eet ik er ook geen saus bij maar een plakje citroen. Echter maandag een heerlijke Wiener Schnitzel Jäger Art gegeten in Duitsland. Daar weten de restaurants tenminste wat koken is... Niet zo pietepeuterig als in Nederland.) | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 16:01 |
quote:mijn vriendin moet werken ![]() ![]() ![]() | |
yvonne | maandag 20 maart 2006 @ 16:02 |
quote:Man, bestel dan shoarma of een pizza ![]() | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 16:04 |
quote:ow ja, we hebben geen kookwekker ![]() | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 16:04 |
quote:nee, ik moet het toch ooit leren (stel dat ze het uitmaakt ofzo) ![]() | |
bloatedface | maandag 20 maart 2006 @ 16:05 |
quote:Een klok met seconde wijzer? ![]() | |
yvonne | maandag 20 maart 2006 @ 16:06 |
quote:Kook dan iets dat je wel kunt maken ![]() | |
longinus | maandag 20 maart 2006 @ 16:06 |
Bij de van der valk in sassenheim kan je een megawienerschnitsel bestellen. dat doe ik wel eens ![]() | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 16:09 |
quote:ik vroeg om een sausje, en dat is geevolueerd in een Blik-kan-niet-koken-topic Ben toch zeker Gorden Ramsay niet ![]() | |
Lucille | maandag 20 maart 2006 @ 16:09 |
De schnitzel wordt droog van het te lang op een laag vuur bakken. Dodelijk voor het product. Het is geen suddervlees. Ofwel, een schnitzel bak je snel op een wat hoger vuur, een paar keer om en om in een minuut of 4 of 5 maximaal. En zoals gezegd, met een stukje citroen er bij. Geen schijfje, want die kan je niet uitknijpen, maar een 1/8 deel (wedge-shaped). En dat moet je dus niet van te voren doen, maar pas op het moment dat je gaat beginnen met eten.![]() | |
SHE | maandag 20 maart 2006 @ 16:10 |
Saus op een wienerschnitzel? Noem het dan niet zo en zeg dat je saus nodig hebt voor een zooltje. Ik ga er derhalve dan ook maar vanuit dat je het kalfslapje niet zelf mals slaat , niet zelf door de ei haalt en ook de paneer en bloem niet aanmaakt. Die gepaneerde dingen uit de super zijn geen schnitzels...dat is geperst vlees, wat in een fabriek door een papje wordt gehaald ![]() | |
Lucille | maandag 20 maart 2006 @ 16:10 |
quote:Heb je een horloge? | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 16:11 |
quote:Ik gooi er wel wat citroensap overheen ![]() ![]() | |
Blik | maandag 20 maart 2006 @ 16:12 |
quote:wel een telefoon met timer-functie ![]() | |
Aenarion | maandag 20 maart 2006 @ 17:16 |
Geen saus! Bij een schnitzel hoort een flinke klodder compote! ![]() En wat voor compote dan? Preiselbeeren... (natuurlijk niet in dit oord te krijgen, maar je kunt misschien iets zoeken in de richting van Cranberry jam ofzo) En natuurlijk het stukje Citroen! Helaas zijn Schitzels hier van de AH totaaaaaaaaal niet te vergelijken met de schnitzels uit Österreich. | |
marcb1974 | maandag 20 maart 2006 @ 17:18 |
Morgen eet ik schnitzel, dus even meekijken wat er hier aan ideeen voorbijkomt ![]() | |
travelman | maandag 20 maart 2006 @ 18:00 |
citroentje erbij en klaar !!! | |
Tha_Flash | maandag 20 maart 2006 @ 18:18 |
quote:Is dat te eten daar ? ( ik woon er vlakbij ) | |
longinus | maandag 20 maart 2006 @ 18:19 |
quote:Ja, hij is best wel goed. Wel de megaschnitsel bestellen en niet de normale. ![]() | |
Martijn_77 | maandag 20 maart 2006 @ 20:04 |
quote:Je zou er eventueel los wat champignons bij kunnen bakken ![]() ![]() | |
Blik | dinsdag 21 maart 2006 @ 09:14 |
Het was overheerlijk ![]() | |
Rokossovski | dinsdag 21 maart 2006 @ 17:35 |
Probeer eens saus uit blik... ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 21 maart 2006 @ 17:44 |
mayonaise | |
golfer | dinsdag 21 maart 2006 @ 17:47 |
quote:Hoe heb je het uiteindelijk bereid? | |
Erosjuhhh | dinsdag 21 maart 2006 @ 18:12 |
quote:met sardientje kappertje etc ![]() | |
Pilootje | dinsdag 21 maart 2006 @ 19:06 |
Plakje citroen, plakje tomaat, half eitje, half sardientje met daarin een kappetje gerolt. Ookwel sarderlring. De een noemt de hele garnituur sardelring, de ander alleen het kappertje en de ansjovis. Puur garnituur heeft niks met saus te maken. In de klassieke keuken word er geen saus geserveerd bij gepaneerde/gefrituurde dingen. Als er wel saus bij zit is het altijd een oliesaus. Mayonaise afleidingen dus. Zelf hou ik wel van remouladesaus bij de snitzel ![]() | |
Blik | woensdag 22 maart 2006 @ 10:58 |
quote:Gewoon simpel zonder sausje, flinke dot boter in de pan, en bakken maar, 4 minuten in de pan gelegen en klaar is wiener schnitzel, was idd niet droog en smaakte prima |