abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 20 maart 2006 @ 14:52:00 #1
62913 Blik
The one and Only!
pi_36200626
Wat voor lekkere sauzen kun je allemaal maken bij een standaard wiener schitzel? Ik ga vanavond een Wiener schnitzel eten maar ik heb geen zin in een droge schnitzel. Wat is lekker hierbij, ik dacht zelf aan:

kaassaus
champignonsaus

iemand anders nog ideeen?

ps: Mijn vriendin kookt normaal omdat ik lke dag werk (heel slecht, ik weet het)
  maandag 20 maart 2006 @ 14:53:58 #2
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_36200671
quote:
Op maandag 20 maart 2006 14:52 schreef Blik het volgende:
ps: Mijn vriendin kookt normaal omdat ik lke dag werk (heel slecht, ik weet het)
Waarom slecht? Mn vrouw kookt ook altijd omdat ik laat van het werk thuis ben. Ik zie het probleem niet zo, en zij ook niet. Ze zit er niet op te wachten om om 19.30 nog eens te eten omdat ik nog eens moet koken
Where law ends, tyrrany begins.
  maandag 20 maart 2006 @ 14:58:13 #3
62913 Blik
The one and Only!
pi_36200779
Bij ons is het gevolg dat ik in het weekend ook niet kook
pi_36200852
hollandaise saus

lekker makkelijk
het wordt tijd dat ik mijn avatar update
  maandag 20 maart 2006 @ 15:07:02 #5
12348 _Flash_
Heeft altijd blackjack
pi_36201024
Zo'n jachtsausje erbij met lekker grote stukken champignons is ook smakelijk.
Devil, just come on back if you ever wanna try again, because I told you once you son of a bitch, I'm the best there's ever been!
pi_36201256
pepersaus, oook erg lekkerrrr....
  maandag 20 maart 2006 @ 15:16:50 #7
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_36201280
Mostersaus met een vleugje kerrie en honing.
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
  maandag 20 maart 2006 @ 15:21:38 #8
138259 nzw
incl fotoboek
pi_36201432
mayonaise
tjaaaaaaaa... daar moet je boven staan!
  maandag 20 maart 2006 @ 15:26:28 #9
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_36201565
ketchup doet t nog steeds het best op een goed gepaneerde schnitzel!
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_36201657
Pindasaus
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
  maandag 20 maart 2006 @ 15:30:24 #11
81735 tuut84
WWW.TANKMEISTERS.NL
pi_36201677
curry
het leven is geen krentebol. anders had je wel een krent in de kont zitten
  Admin maandag 20 maart 2006 @ 15:32:04 #12
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_36201723
Bij een Wiener hoort geen saus, en als je het goed bakt is het totaal niet droog
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_36202014
Saus! voor over de pasta schnitzel:

Mosterdsaus
Ingrediënten:
8 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels Franse mosterd, 2 eetlepels sherry.
Bereidingswijze:
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg er naar smaak wat zout en peper aan toe. Deze saus is smakelijk met geroosterde speklappen.

Ananassaus
Ingrediënten:
1 blikje ananas in stukjes (450 gr), 2 grof gehakte teentjes knoflook, ½ eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 rood pepertje, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden, ½ theelepel witte peper, 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook.
Bereidingswijze:
Doe de stukjes ananas, de knoflook, sojasaus, sherry, het pepertje en de witte peper in een blender en pureer alles 30 seconden. Verwarm de saus vlak voor het opdienen in een pannetje en voeg dan pas de gesnipperde bieslook toe. Lekker bij geroosterd varkensvlees, ham of kip.

Pikante chilisaus
Ingrediënten:
8 eetlepels ketchup, 2 eetlepels hete chilisaus, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel worcestershiresauce.
Bereidingswijze:
Roer alle ingrediënten van de saus door elkaar. Serveer deze zeer pikante chilisaus bij barbecueworstjes, hamburgers of als dip.

Rode paprikasaus
Ingrediënten:
4 rode paprika's, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte basilicum, 1 theelepel suiker, tabasco, zout, peper.
Bereidingswijze:
Rooster de paprika's onder de grill tot ze aan alle kanten enigszins gekoold zijn. Verpak ze hierna in een vel aluminiumfolie en laat ze afkoelen. Verwijder de schil, het zaad en de zaadlijsten van de paprika's en pureer ze
in een blender tot een smeuïg geheel. Voeg de olijfolie met kleine scheutjes toe. Roer er dan de basilicum, suiker
en tabasco door en breng op smaak met wat zout en peper. Lekker bij geroosterd vlees of gegrilde kip.

Muntsaus
Ingrediënten:
1 eetlepel verse muntblaadjes, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, ½ theelepel zout, ½ theelepel versgemalen zwarte peper, ½ eetlepel suiker.
Bereidingswijze:
Maak de blaadjes van de munt met een vijzel zeer fijn. Doe ze samen met de overige ingrediënten in een afgesloten potje en schud alles goed door elkaar. Laat de saus voor het serveren tenminste een half uurtje in de koelkast staan.
Deze muntsaus is bijzonder geschikt bij geroosterd lamsvlees of als dressing voor een aardappel of tomatensalade.

Coctailsaus
Ingrediënten:
¼ kop mayonaise, ¼ kop ketchup, ¼ kop zure room, ½ theelepel selderijzout, 2 eetlepels sherry, ½ eetlepel worcestershiresauce, ½ theelepel tabasco
Bereidingswijze:
Maak een saus van de mayonaise, ketchup, zure room en selderijzout. Roer hier de sherry door samen met de worcestershiresauce en de tabasco. Zet de cocktailsaus tot gebruik koel weg. Dit is een smakelijke saus bij schaaldieren, zoals garnalen en krab.

Hete barbecuesaus
Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie, 1 fijngesnipperde ui, 1 dl ketchup, 1 blikje tomatenpuree, 1 dl water, 2 eetlepels bruine suiker, 3 eetlepels azijn, 1½ theelepel worcestershiresauce, 3 theelepels mosterd, 2-3 eetlepels chilipoeder, zout, peper.
Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg alle ingrediënten toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Yoghurtsaus
Ingrediënten:
2½ dl volle yoghurt, het sap van ½ limoen of citroen, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2½ cm gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper.
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en de saus is klaar om te serveren. Deze saus past uitstekend bij lamskebabs, geroosterde groenten of als dressing bij een komkommersalade.

Zoetzure saus
Ingrediënten:
1¾ dl water, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels azijn, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel maïzena, 1 kleine tomaat, in stukjes gesneden, 1 eetlepel zoete stukjes augurk, 1 theelepel gemberpoeder.
Bereidingswijze:
Meng in een pan het water met de suiker, azijn, ketjap, ketchup en maïzena, en roer tot de saus dik wordt. Voeg de stukjes tomaat, de augurk en de gember toe en laat nog even doorkoken. Met deze saus kunt u alle kanten op. De saus is lekker bij varkensvlees, kip of vis of als dipsausje bij grote Chinese garnalen.

Zoetzure barbecuesaus
Ingrediënten:
Boter, 3 fijngehakte uien, 4 eetlepels (cider)azijn, 200 gr tomatenpuree, 2 dl witte wijn, 1 dl worcestershiresauce, 4 takjes verse tijm, 1 blaadje laurier, 2 geperste teentjes knoflook, 4 eetlepels honing, 1 theelepel mosterd, peper, zout, tabasco.
Bereidingswijze:
Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin de fijngehakte ui tot ze lichtjes begint te kleuren. Verdun de tomatenpuree met de ciderazijn en breng dit samen met de uien aan de kook. Voeg na ongeveer 2 minuten koken de wijn en de worcestershiresauce toe en breng de saus weer aan de kook. Doe er tenslotte de afgeplukte tijmblaadjes, de laurier, de knoflook, de honing en de mosterd bij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco. Deze saus kunt u warm of koud serveren bij vlees, gevogelte of vis en kan vrij lang in de koelkast worden bewaard.

Hartige kruidenmayonaise
Ingrediënten:
6 eetlepels stevige mayonaise, het sap van 1 citroen, 1 fijngesnipperde ui, ½ bosje fijngesnipperde bieslook, ½ bosje fijngesnipperde dragonblaadjes, geschilde komkommer in dunne plakjes, 1 bosje radijsjes in dunne plakjes, 2 gepelde tomaten in dobbelsteentjes, 1 geperst teentje knoflook, 1 mespunt paprikapoeder.
De dag voordien:
Meng de mayonaise met de citroen, de ui, de bieslook, de dragonblaadjes, de komkommerplakjes, de radijsplakjes, de tomaat, de knoflook en het paprikapoeder en laat een nachtje trekken in de koelkast.
De dag zelf:
Meng net voor het serveren alle ingrediënten nog eens goed door elkaar en serveer de kruidenmayonaise bij de barbecue.



http://www.hollandsepot.dordt.nl/sauzen/sauzen.htm

[ Bericht 0% gewijzigd door bloatedface op 20-03-2006 15:45:18 (linkje derbij gezet) ]
[an error occurred while processing this directive]
  maandag 20 maart 2006 @ 15:44:43 #14
62913 Blik
The one and Only!
pi_36202174
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:32 schreef yvonne het volgende:
Bij een Wiener hoort geen saus, en als je het goed bakt is het totaal niet droog
Ik kook dus nooit, dus een niet droge schnitzel is kansloos

vandaar dat ik saus nodig heb
pi_36202246
Een echte wiener schnitzel heeft een citroen als saus.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
  Admin maandag 20 maart 2006 @ 15:48:10 #16
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_36202280
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:47 schreef longinus het volgende:
Een echte wiener schnitzel heeft een citroen als saus.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_36202304
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:44 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik kook dus nooit, dus een niet droge schnitzel is kansloos

vandaar dat ik saus nodig heb
Dan neem je er een kookwekker bij, op 3 minuten zetten... boter in de pan, als de grote bellen weg zijn vlees erin en wekker aan... na anderhalve minuut vlees keren... als de wekker af gaat warmtebron (gas) uitzetten... ff achter je oor krabben en vlees nogmaals keren... bordje pakken... achter je andere oor krabben en vlees uit de pan...
[an error occurred while processing this directive]
  maandag 20 maart 2006 @ 15:55:52 #18
62913 Blik
The one and Only!
pi_36202505
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:49 schreef bloatedface het volgende:

[..]

Dan neem je er een kookwekker bij, op 3 minuten zetten... boter in de pan, als de grote bellen weg zijn vlees erin en wekker aan... na anderhalve minuut vlees keren... als de wekker af gaat warmtebron (gas) uitzetten... ff achter je oor krabben en vlees nogmaals keren... bordje pakken... achter je andere oor krabben en vlees uit de pan...
Kun je hem even herschrijven, ik kook elektrisch

is 3 minuten niet een beetje kort trouwens
pi_36202635
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:55 schreef Blik het volgende:

[..]

Kun je hem even herschrijven, ik kook elektrisch

is 3 minuten niet een beetje kort trouwens
een schnitzel is heel dun... dus met een goed hete pan heb je die in 3 minuten wel gaar... maar als je het niet vertrouwd... 4 minuten...
Langer mag natuurlijk ook maar dan moet je er wel een sausje bij nemen
[an error occurred while processing this directive]
  Admin maandag 20 maart 2006 @ 16:00:00 #20
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_36202653
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:55 schreef Blik het volgende:

[..]

Kun je hem even herschrijven, ik kook elektrisch

is 3 minuten niet een beetje kort trouwens
Waarom trakteer je je vriendin niet op een lekker etentje buiten de deur?
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  maandag 20 maart 2006 @ 16:01:32 #21
12348 _Flash_
Heeft altijd blackjack
pi_36202719
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:32 schreef yvonne het volgende:
Bij een Wiener hoort geen saus, en als je het goed bakt is het totaal niet droog
Dat vraagt hij toch niet?
Smaken verschillen enzo.

(Thuis eet ik er ook geen saus bij maar een plakje citroen. Echter maandag een heerlijke Wiener Schnitzel Jäger Art gegeten in Duitsland. Daar weten de restaurants tenminste wat koken is... Niet zo pietepeuterig als in Nederland.)
Devil, just come on back if you ever wanna try again, because I told you once you son of a bitch, I'm the best there's ever been!
  maandag 20 maart 2006 @ 16:01:51 #22
62913 Blik
The one and Only!
pi_36202731
quote:
Op maandag 20 maart 2006 16:00 schreef yvonne het volgende:

[..]

Waarom trakteer je je vriendin niet op een lekker etentje buiten de deur?
mijn vriendin moet werken Daarom moet ik voor mij alleen koken

  Admin maandag 20 maart 2006 @ 16:02:31 #23
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_36202760
quote:
Op maandag 20 maart 2006 16:01 schreef Blik het volgende:

[..]

mijn vriendin moet werken Daarom moet ik voor mij alleen koken

Man, bestel dan shoarma of een pizza
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  maandag 20 maart 2006 @ 16:04:05 #24
62913 Blik
The one and Only!
pi_36202816
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:59 schreef bloatedface het volgende:

[..]

een schnitzel is heel dun... dus met een goed hete pan heb je die in 3 minuten wel gaar... maar als je het niet vertrouwd... 4 minuten...
Langer mag natuurlijk ook maar dan moet je er wel een sausje bij nemen
ow ja, we hebben geen kookwekker
  maandag 20 maart 2006 @ 16:04:49 #25
62913 Blik
The one and Only!
pi_36202845
quote:
Op maandag 20 maart 2006 16:02 schreef yvonne het volgende:

[..]

Man, bestel dan shoarma of een pizza
nee, ik moet het toch ooit leren (stel dat ze het uitmaakt ofzo)

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')