abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 2 februari 2007 @ 23:23:32 #276
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_45930536
registreer om deze reclame te verbergen
Hoe lang ben je dan al vegetariėr/uit huis?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_45932024
Mwoa, vanaf begin dit jaar begon ik onder het mom van 'goede voornemens' met het eten van vleesvervangers. Ik at toen alleen maar vlees als mijn ouders dat in de maaltijd verwerkten.
Half Januari besloot ik volledig vegetarisch te gaan. Ik woon nog thuis.

Maar ik vind het zo lief van mijn ouders, omdat ze mijn plannen niet altijd even serieus nemen. Ze denken vaak dat het maar iets tijdelijks is en dat ik er zo wel weer overheen groei.
Dus toen ze al die dingen ineens in de kast hadden staan vond ik dat echt een mooi gebaar.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  zaterdag 3 februari 2007 @ 01:44:03 #278
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_45934508
Ben eind vorig jaar ook begonnen met minder vlees te eten en meer vegie zooi, ik zou niet een volledige vegetarļer kunnen worden, want als ik uit eten ga of bbq'n wil ik nog wel eens echt een lekker stuk vlees, maar elke dag een matig lapje vlees ben ik wel op uit gekeken, of echt goed en lekker of niet.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_46857841
registreer om deze reclame te verbergen
*schop!

Ik ben vegetarische erwtensoep aan het maken, omdat er een vega op visite komt, en ik heb vegetarische rookworst gekocht bij de C1000. Kan ik die gewoon in schijfjes snijden en in de soep doen? Of brokkelt hij dan kapot?

Bij de C1000 kreeg ik het briljante advies om dat toch maar gewoon Unox te gebruiken.
"Ja, ik neem niet voor niks de vegetarische worst".
"Oh, maar dan kan je toch wel gewoon Unox gebruiken?"
"Ik ga koken voor iemand die geen vlees eet."
"Oh, dat weet ik allemaal niet."
" "
  vrijdag 2 maart 2007 @ 20:24:06 #280
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_46858173
Je zou misschien kunnen proberen een klein stukje van de worst te koken en kijken wat het effect daarvan is?
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_46858412
Denk dat ik dat ga doen idd. Het punt is alleen dat ik vier pannen snert op heb staan. In het kader van: gezellig, een feestje. Ik gooi wel een stukje bij de vegapan in. Mocht het er dramatisch uit komen te zien, dan verzin ik wel wat anders.

Hoe maken jullie erwtensoep trouwens? Ik heb mijn normale recept aangehouden, alleen in plaats van alle vleesdingen vegetarische groentebouillontabletten gebruikt, En die vegarookworst dan erbij, als dat lukt.
pi_46859046
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 20:16 schreef piepster het volgende:
*schop!

Ik ben vegetarische erwtensoep aan het maken, omdat er een vega op visite komt, en ik heb vegetarische rookworst gekocht bij de C1000. Kan ik die gewoon in schijfjes snijden en in de soep doen? Of brokkelt hij dan kapot?

Bij de C1000 kreeg ik het briljante advies om dat toch maar gewoon Unox te gebruiken.
"Ja, ik neem niet voor niks de vegetarische worst".
"Oh, maar dan kan je toch wel gewoon Unox gebruiken?"
"Ik ga koken voor iemand die geen vlees eet."
"Oh, dat weet ik allemaal niet."
" "
Je kan het gewoon snijden en erin doen. Mijn moeder maakt dit ook wel eens voor me en het blijft gewoon goed. Smaakt bovendien heel erg goed!!
Ik support gevallen topclubs!
pi_46859836
Pas op het laatst de worst erbij. Wat ook lekker is, maar lastiger te krijgen: gerookte tofu. Mjammie! En gewoon je normale recept aanhouden is een goede tactiek.
Mon 'en!
pi_46861129
De drie proefplakjes hielden zich prima. De worst gaat er bij de 'gewone' erwtensoep ook op het laatst bij, dus bij de vega ook maar, had ik al bedacht.

De soep ruikt al erg lekker, dus volgens mij komt het helemaal goed. Dank voor jullie hulp!

Nog iemand goede recepten voor lekkere vegetarische quiche? (eieren en melkprducten zijn geen probleem.)
  zaterdag 3 maart 2007 @ 09:28:15 #285
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_46871240
piepster, heb je het recept voor de erwtensoep?
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_46875709
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 21:43 schreef piepster het volgende:

Nog iemand goede recepten voor lekkere vegetarische quiche? (eieren en melkprducten zijn geen probleem.)
Deze quiche vind ik zelf erg lekker (terwijl ik niet eens van champignonnen hou):

Benodigdheden:
- pakje bladerdeeg
- 1 grote prei (ongeveer 400 gr), in stukjes/ringetjes gesneden
- 1 groene paprika, in stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bakje champignonnen, in stukjes
- zakje geraspte kaas
- 5 eieren
- 1/2 flesje koffieroom
- peper&zout

1. Bladerdeeg laten ontdooien, vorm invetten en met bloem bestuiven
2. In hapjespan ui en paprika bakken
3. Champignonnen erbij doen en bakken
4. Prei erbij doen en bakken, het geheel laten krimpen

5. Bladerdeeg in vorm plakken, inprikken met vork
6. Groente erin doen

7. Eieren, koffieroom, peper en zout in een mengkom klutsen
8. Mengseltje over de groente in de schaal gieten
9. Kaas over de quiche strooien
10. Oven 200 Graden, ongeveer 30 minuten, of als de kaas mooi gesmolten is.


  zaterdag 3 maart 2007 @ 23:43:01 #287
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_46892808
Hoe zit het eigenlijk met sausjes (voornamelijk in restaurants). Vaak zit hier als smaakmaker bouillon of fond in en dat is per definitie getrokken van vlees/vis. Ik heb het idee dat veel mensen (en ook koks) overheen kijken of wordt er wel degelijk opgelet? (ik bedoel dus geen mayo of ketchup ofzo maar sausjes als stroganoff bijvoorbeeld)

Zelfde geldt voor soep welke bijna altijd een boullonbasis hebben (ook groentesoep, uiensoep etc. etc.)
  zondag 4 maart 2007 @ 00:04:41 #288
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_46893522
Daar zou je dan over moeten navragen.
  zondag 4 maart 2007 @ 01:56:33 #289
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_46896634
quote:
Op zondag 4 maart 2007 00:04 schreef TechXP het volgende:
Daar zou je dan over moeten navragen.
Ik ben zelf geen vegetarier,

Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
  zondag 4 maart 2007 @ 05:45:11 #290
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_46898096
Ik zou er als ik zelf vega was weinig moeite mee hebben, denk ik, het ligt gewoon aan hoe ver je wilt gaan.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_46898100
quote:
Op zondag 4 maart 2007 05:45 schreef OFfSprngr het volgende:
Ik zou er als ik zelf vega was weinig moeite mee hebben, denk ik, het ligt gewoon aan hoe ver je wilt gaan.
In de trent van zolang de industrie een half rund in kokend water stopt dan heb ik er geen probleem mee, maar als ik het zelf aan moet snijden...
  zondag 4 maart 2007 @ 10:00:41 #292
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_46898867
quote:
Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik ben zelf geen vegetarier,

Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Denk het wel. Maar soms kan je niet anders dan soms uitgaan van wat een kok zegt of wat een bedrijf zegt over hun product.

Maar als de mogelijkheid er is om dat na te vrage, dan vooral doen. En uitdrukkelijk aangeven wat wel en niet.

Verder is het idd ook persoonlijk hoe ver je gaat. Veel vegetariers eten en drinken sowieso nog dingen die niet-vegetarisch zijn.
  Forum Admin zondag 4 maart 2007 @ 10:19:50 #293
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_46898971
quote:
Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Ik ben zelf geen vegetarier,

Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Ik vergeet 't nooit om te benadrukken dat ik ook geen vis/vleesbouillon etc wil in een restaurant.
Bij veel lunchrooms wordt er standaard een bolletje huzarensalade op 't bord gekwakt, ik zeg van te voren altijd dat ik dat niet wil.
ijs_beer fan!
pi_46899060
quote:
Op zondag 4 maart 2007 10:00 schreef TechXP het volgende:

[..]

Denk het wel. Maar soms kan je niet anders dan soms uitgaan van wat een kok zegt of wat een bedrijf zegt over hun product.

Maar als de mogelijkheid er is om dat na te vrage, dan vooral doen. En uitdrukkelijk aangeven wat wel en niet.

Verder is het idd ook persoonlijk hoe ver je gaat. Veel vegetariers eten en drinken sowieso nog dingen die niet-vegetarisch zijn.
Het is ook bijna niet mogelijk om 100% vegetarisch te zijn, niet omdat men niet wil, maar omdat dierlijke producten je echt opgedrongen worden. In veel producten zitten gelatine van varkensharen en botten en stremsel wat uit de lebmaag van een kalf komt, wordt in kaas verwerkt, Zo gaar is dat
Ik support gevallen topclubs!
  Forum Admin zondag 4 maart 2007 @ 10:47:49 #295
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_46899269
Vega kaas of smeerkaas
ijs_beer fan!
pi_46899310
quote:
Op zondag 4 maart 2007 10:47 schreef NanKing het volgende:
Vega kaas of smeerkaas
Dus geen franse kaas en weet ik veel wat allemaal, zo gaar dat ze dat ook niet gewoon normaal kunnen maken
Ik support gevallen topclubs!
pi_46902638
quote:
Op zondag 4 maart 2007 01:56 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Ik ben zelf geen vegetarier,

Maar ik was benieuwd naar ervaringen van vegetariers. Het is toch iets wat snel vergeten wordt.
Ik informeer altijd naar de ingeredienten van de sauzen en de soepen. In bepaalde restaurants waar ik vaak kom, zoals de Olijventuin (mediterraans) en Popocatepetl (mexicaans) zijn de soepen bijvoorbeeld altijd bereid met een groentebouillon. Maar die restaurants hebben allebei ook veel keuze voor vegetariers.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_46905448
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 09:28 schreef kruimel_20 het volgende:
piepster, heb je het recept voor de erwtensoep?
Erwtensoep

Dank voor jullie tips!

@ Lollifant: Ik heb uiteindelijk 3 quiches met prei gemaakt, met in elk een andere kaas. Danish Blue, Camembert en jongbelegen met knoflook. En nog een quiche met champignons, knoflook en bieslook.
  woensdag 7 maart 2007 @ 16:17:42 #299
2661 KWAKje
in dr eendje of als Hekje
pi_47019376
wat wordt er veel gesoept... of lijkt dat maar zo?
enfin, ik heb ook een soepvraag. als ik groentensoep maak mis ik nog steeds de ballen (ja, ik heb net zo'n recept als hier in december is gepost). aan alleen de groenten heb ik niet genoeg. ik wil de bite in de ballen! iemand een idee?

en een andere receptvraag: hoe maak ik smakelijke boerenkoolstamppot, maar dan zonder worst. ik heb de hele winter geen boerenkool gegeten want ik vind het gewoon niet te nassen zonder worst. en de nepworst vond ik dus ook niet smakelijk. ik heb gezondigd vorige week; andijviestamp met worst, want anders was het echt niet lekker. uuh, ik at dus niet thuis. en bij anderen thuis vraag ik niet om aangepast voer. meestal laat ik gewoon het vlees weg, maar bij deze stamp lukte dat echt niet.

ah er is een woord voor mij: ik ben een ego-tarieer
" 'n stukkie van 'n bloemkool is ok weer'n bloemkooltie op zich"
  donderdag 8 maart 2007 @ 10:45:35 #300
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_47045393
Kip, het lekkerste stukje vlees:
Koe eet kip
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')