Melizanosalata (Griekse aubergine salade)
500 gram aubergine
1 teen knoflook
zout; naar smaak
175 milliliter witbrood; gekruimeld
3 eetlepels citroensap
125 milliliter olijfolie
1 kleine ui; fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie; fijngehakt
versgemalen peper; naar smaak
Verwarm de oven tot 180 graden.
De aubergines met een vork prikken en 30 tot 50 minuten in de oven stoven. Verwijder de schil en prak het vruchtvlees fijn.
Pers de knoflook en vermeng het met zout naar smaak. Voeg de aubergine en de broodkruimels toe. Voeg ui, peterselie en peper toe. Goed koelen.
Opdienen met zwarte olijven en crackers.
Opmerking: evt. kun je een tomaat ontvellen, fijn snijden en toevoegen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">
http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!