ieuwquote:Op vrijdag 17 maart 2006 08:56 schreef Isabeau het volgende:
Saffraan heel even in een droge koekepan roosteren voor toevoegen aan je gerecht.
Maar goed, waarom rooster je het?quote:Op vrijdag 17 maart 2006 09:18 schreef Isabeau het volgende:
Je moet het ook niet laten verbranden(is mij nog nooit gebeurd)
Vriendjes worden?quote:Op vrijdag 17 maart 2006 00:38 schreef Euc- het volgende:
[..]
oa bij Parkheuvel, Librije en Toine Hermsen. Volgend jaar februari ga ik werken bij de Librije als gevolg van een stage enkele weken terug.
Wat doe je er dan daarna mee?quote:Op vrijdag 17 maart 2006 09:35 schreef Isabeau het volgende:
Omdat de smaak dan nog beter tot zijn recht komt. Ik heb dat ooit in een kookboek gelezen en sindsdien doe ik het zelf ook. Maar echt op een heel klein vuurtje heel eventjes in mijn anti-aanbakpan. Je keuken gaat er ook zo lekker van ruiken
Aha, dus je laat ze lang meekoken? Hoeveel draadjes saffraan gebruik je?quote:Op vrijdag 17 maart 2006 09:55 schreef Isabeau het volgende:
Dan doe je het door je gerecht (bijv. de vissoep).
Kom op nu. Graag weer verder over handigheidjes in de keukenquote:
ligt eraan of je veel of weinig moet snijden, dan sta je namelijk op dezelfde plaatsquote:Op zondag 19 maart 2006 22:49 schreef krakkemieke het volgende:
Foto als handigheidje in de keuken? Ik heb altijd begrepen dat 'neuckbaar' niet handig is? Dat leidt maar af!![]()
En nog veul meer handigheidjes :quote:Aanbranden is het plaatselijk verbranden van spijzen.
Het gerecht wordt dan minder aangenaam van smaak en geur.
Bij het begin van aanbranden is het nog te verhelpen:
Voor groenten: onmiddellijk in een andere pan overdoen en met ruim water verder koken.
De aangebrande smaak wordt dan tot het minimum beperkt, maar door het toegevoegde water zal de groenten wel achteruit gaan in smaak en geur.
Voor aardappelen: de aardappelen in een schone pan overdoen, met ruim koud water aan de kook brengen, afgieten en opnieuw met ruim kokend water aan de kook brengen, maar door het toegevoegde water zullen ook de aardappelen wel achteruit gaan in smaak en geur.
Voor vlees: het aangebrande deel van het vlees afsnijden, door het aanbranden is het vlees plaatselijk onherstelbaar hard geworden (verkoold).
De rest van het vlees verder bakken of braden met nieuw vet in een schone pan.
quote:Op donderdag 6 april 2006 15:51 schreef _BassFace_ het volgende:
[..]
Stel dat je de pitjes er lekker wil uithalen, maar je hebt geen tijd voor uren bezigheidstherapie, dan is dit een goede oplossing :
Na het openmaken van de granaatappel neem je een houten lepel en mept ermee op de achterkant. De pitjes zullen er dan gemakkelijk en snel uitvallen/uitvliegen.![]()
Nóg beter dan met zijn Flavour Shaker?quote:Op zondag 9 april 2006 10:01 schreef Jessi het volgende:
Jamie had laatst een tip: alle verse kruiden een paar seconden in kokend water houden. Dan komt de smaak pas echt los zegt 'ie.
Dan toch maar even in kokend water dompelen...quote:Op zondag 9 april 2006 13:34 schreef Isabeau het volgende:
Dus mijn tip: koop dat Jamie Oliver shake ding niet.
Ik begrijp dat je kwaad op hem bent, maar dit gaat wel heel ver hoor.quote:Op zondag 9 april 2006 13:34 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb zo'n Jamie Oliver shaker
Ik wel. Dat werkt fantastisch!! Als ik rauwe ui of knoflook heb aangeraakt, maak ik mijn handen nat onder de kraan, wrijf goed over het RVS van de gootsteen en spoel even na. Afdrogen en je ruikt bijna niets meer!quote:Op zondag 9 april 2006 09:53 schreef Pilootje het volgende:
Of even je handen langs iets van roestvrij staal wrijven "zegt men". Heb het nooit getest.
Op dat zelfde principe werken toch ook die anti geur zeepjes? Die van RVS gemaakt zijn?quote:Op zondag 9 april 2006 18:14 schreef Melusine het volgende:
[..]
Ik wel. Dat werkt fantastisch!! Als ik rauwe ui of knoflook heb aangeraakt, maak ik mijn handen nat onder de kraan, wrijf goed over het RVS van de gootsteen en spoel even na. Afdrogen en je ruikt bijna niets meer!![]()
Ff bij de appie kreeftenbloed in blik halen, want de bisque heeft te weinig kleurquote:Op woensdag 12 april 2006 02:43 schreef Ceesmannl het volgende:
ff een paar leuke keukengeintjes tussendoor!
Gebruik ik vaak bij leerlingen of stagaires
Ga maar ff bloem hakken! ( je wacht 15 min en gaat voelen met je vingers en zegt ok bijna goed nog even)
Ga maar ff kreeften koken....als ze rood worden krijg je ontslag!
Shit me saus zit in de schift...snel pak de schiftzout uit het magazijn!!!
Alle nieuwe stagaires aan alle kruiden laten ruiken, je begint met gemalen peper, en zegt goed ruiken hoor!!
Maar wel leuk zo heb je in iedere beroepsgroep dat soort geintjesquote:Op woensdag 12 april 2006 09:35 schreef Sylvana het volgende:
Wat een stelletje gemenerikken zijn jullie zeg
Je hebt nooit bij wijze van grap een fout been moeten amputeren of zo? Of de prostaat moeten bervoelen van iemand met een hersenschudding?quote:Op donderdag 13 april 2006 07:36 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind die grapjes altijd buitengewoon flauw, maar dan ben ik ook geen type voor dat soort ongein. Tijdens mijn stages nooit grapjes tegengekomen, alleen in het restaurant waar ik een bijbaantje had.
Zal de patiënt grappig vindenquote:Op donderdag 13 april 2006 09:06 schreef NoSigar het volgende:
Je hebt nooit bij wijze van grap een fout been moeten amputeren of zo? Of de prostaat moeten bervoelen van iemand met een hersenschudding?
Aardappels overkoken? Dat is nieuw..quote:Op donderdag 13 april 2006 13:17 schreef Ardenlyn het volgende:
Ik zag deze tip nog niet staan.
Als je aardappels gaat koken doe er een klein klontje boter bij. Dan kookt het niet over.
Is me echt nog nooit gebeurd, en heb ook al heel wat aardappels (moeten) kokenquote:Op donderdag 13 april 2006 23:22 schreef Pilootje het volgende:
Aardappels kunnen wel overkoken, zeker als je een deksel gebruikt met te veel water in een te kleine pan. Maar geloof me dat klontje boter doet er niks aan. Heb denk ik al enkele duizenden kilo's aardappels gekookt
Je moet ze ook eerst schillen en daarna pas koken, gaat een stuk makkelijker....quote:Op vrijdag 14 april 2006 11:07 schreef Pilootje het volgende:
Ik blijf dat een vervelend karwijtje vinden aardappels koken en schillen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |