abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 17 maart 2006 @ 09:16:19 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36108093
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 08:56 schreef Isabeau het volgende:
Saffraan heel even in een droge koekepan roosteren voor toevoegen aan je gerecht.
ieuw
Saffraan verbrand heeeel snel, waarom zou je het roostern?
Beter in een vijzel vermorzelen, en vooral nooit teveel gebruiken, en lang laten meekoken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36108126
Je moet het ook niet laten verbranden (is mij nog nooit gebeurd)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 17 maart 2006 @ 09:34:30 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36108474
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 09:18 schreef Isabeau het volgende:
Je moet het ook niet laten verbranden (is mij nog nooit gebeurd)
Maar goed, waarom rooster je het?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36108502
Omdat de smaak dan nog beter tot zijn recht komt. Ik heb dat ooit in een kookboek gelezen en sindsdien doe ik het zelf ook. Maar echt op een heel klein vuurtje heel eventjes in mijn anti-aanbakpan. Je keuken gaat er ook zo lekker van ruiken
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 17 maart 2006 @ 09:36:31 #155
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_36108518
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:38 schreef Euc- het volgende:

[..]

oa bij Parkheuvel, Librije en Toine Hermsen. Volgend jaar februari ga ik werken bij de Librije als gevolg van een stage enkele weken terug.
Vriendjes worden?
  vrijdag 17 maart 2006 @ 09:44:05 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36108674
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 09:35 schreef Isabeau het volgende:
Omdat de smaak dan nog beter tot zijn recht komt. Ik heb dat ooit in een kookboek gelezen en sindsdien doe ik het zelf ook. Maar echt op een heel klein vuurtje heel eventjes in mijn anti-aanbakpan. Je keuken gaat er ook zo lekker van ruiken
Wat doe je er dan daarna mee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36108894
Dan doe je het door je gerecht (bijv. de vissoep).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36109014
Als je kruidnagel en laurierblad gebruikt in een gerecht, kruidnagel in lauriersteken, kom je 'm later niet tegen tussen je kiezen.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  vrijdag 17 maart 2006 @ 10:08:34 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36109201
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 09:55 schreef Isabeau het volgende:
Dan doe je het door je gerecht (bijv. de vissoep).
Aha, dus je laat ze lang meekoken? Hoeveel draadjes saffraan gebruik je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36109233
Ik laat ze de hele tijd meekoken Ik denk 2-4 draadjes per keer.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 17 maart 2006 @ 11:46:13 #161
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36111718
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 09:36 schreef SHE het volgende:

[..]

Vriendjes worden?
Foto?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 17 maart 2006 @ 14:01:10 #162
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_36115910
die zie je toch in d'r avatar.

SHE is wel nueckbaar

ik heb poeleren geleerd, ach ja schijt, boeit mij dat. ik kan het iig. heb trouwens een fout gemaakt
ik bedoelde niet chloor, dat is idd stom, bedoelde eigenlijk sprititus (was niet helemaal wakker toen).

nog nuttige tips? blaadjes zoals laurier en djeroek poeroet altijd ff kneuzen, komt de smaak los.
en verse nootmuskaat gebruiken, gedroogde verliest snel zijn geur/smaak.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  vrijdag 17 maart 2006 @ 15:04:27 #163
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36118138
maar die foto is zo klein
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 17 maart 2006 @ 22:52:00 #164
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36131515
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 15:04 schreef Euc- het volgende:
maar die foto is zo klein
Kom op nu. Graag weer verder over handigheidjes in de keuken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36144211
check d'r fotoboek dan lul

wat ook werkt is, gewoon samen met iemand koken die veel ervaring heeft/pro is. dan kan die gelijk aanwijzingen geven, zo leer ik een hoop mensen ook wat: tijdens het koken.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_36185084
Foto als handigheidje in de keuken? Ik heb altijd begrepen dat 'neuckbaar' niet handig is? Dat leidt maar af!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 20 maart 2006 @ 00:00:47 #167
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36187720
quote:
Op zondag 19 maart 2006 22:49 schreef krakkemieke het volgende:
Foto als handigheidje in de keuken? Ik heb altijd begrepen dat 'neuckbaar' niet handig is? Dat leidt maar af!
ligt eraan of je veel of weinig moet snijden, dan sta je namelijk op dezelfde plaats
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36188191
Ik ben groot, maar met de liefdes van m'n leven maakte plaats in de keuken niks uit. Sex of samen kunnen koken, da's belangrijk.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_36188917
Tips voor als je iets hebt laten aanbranden :
quote:
Aanbranden is het plaatselijk verbranden van spijzen.
Het gerecht wordt dan minder aangenaam van smaak en geur.
Bij het begin van aanbranden is het nog te verhelpen:

Voor groenten: onmiddellijk in een andere pan overdoen en met ruim water verder koken.
De aangebrande smaak wordt dan tot het minimum beperkt, maar door het toegevoegde water zal de groenten wel achteruit gaan in smaak en geur.

Voor aardappelen: de aardappelen in een schone pan overdoen, met ruim koud water aan de kook brengen, afgieten en opnieuw met ruim kokend water aan de kook brengen, maar door het toegevoegde water zullen ook de aardappelen wel achteruit gaan in smaak en geur.

Voor vlees: het aangebrande deel van het vlees afsnijden, door het aanbranden is het vlees plaatselijk onherstelbaar hard geworden (verkoold).
De rest van het vlees verder bakken of braden met nieuw vet in een schone pan.
En nog veul meer handigheidjes :
http://www.keukentips.nl/tips.php
  donderdag 6 april 2006 @ 19:28:12 #170
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36717270
Een hele handige tip uit Granaatappel
quote:
Op donderdag 6 april 2006 15:51 schreef _BassFace_ het volgende:

[..]

Stel dat je de pitjes er lekker wil uithalen, maar je hebt geen tijd voor uren bezigheidstherapie, dan is dit een goede oplossing :

Na het openmaken van de granaatappel neem je een houten lepel en mept ermee op de achterkant. De pitjes zullen er dan gemakkelijk en snel uitvallen/uitvliegen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36783287
Als je ui of knoflook hebt gesneden je handen wassen met water en zout. Dan neemt de geur weg.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36785660
Of even je handen langs iets van roestvrij staal wrijven "zegt men". Heb het nooit getest.
pi_36785725
Jamie had laatst een tip: alle verse kruiden een paar seconden in kokend water houden. Dan komt de smaak pas echt los zegt 'ie.
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  zondag 9 april 2006 @ 13:33:19 #174
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_36790148
quote:
Op zondag 9 april 2006 10:01 schreef Jessi het volgende:
Jamie had laatst een tip: alle verse kruiden een paar seconden in kokend water houden. Dan komt de smaak pas echt los zegt 'ie.
Nóg beter dan met zijn Flavour Shaker?
pi_36790190
Ik heb zo'n Jamie Oliver shaker en de stukjes plastic vliegen al in het rond. Duurt denk ik niet lang meer voor hij niet meer te gebruiken is. Het materiaal kan niet tegen de kracht van het stenen balletje

Dus mijn tip: koop dat Jamie Oliver shake ding niet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36798022
quote:
Op zondag 9 april 2006 13:34 schreef Isabeau het volgende:
Dus mijn tip: koop dat Jamie Oliver shake ding niet.
Dan toch maar even in kokend water dompelen...
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  zondag 9 april 2006 @ 17:55:12 #177
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_36798202
quote:
Op zondag 9 april 2006 13:34 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb zo'n Jamie Oliver shaker
Ik begrijp dat je kwaad op hem bent, maar dit gaat wel heel ver hoor.
pi_36798757
quote:
Op zondag 9 april 2006 09:53 schreef Pilootje het volgende:
Of even je handen langs iets van roestvrij staal wrijven "zegt men". Heb het nooit getest.
Ik wel. Dat werkt fantastisch!! Als ik rauwe ui of knoflook heb aangeraakt, maak ik mijn handen nat onder de kraan, wrijf goed over het RVS van de gootsteen en spoel even na. Afdrogen en je ruikt bijna niets meer!
  zondag 9 april 2006 @ 18:31:17 #179
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_36799207
even wassen met tandpasta werkt ook prima tegen hardnekkige geurtjes
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 9 april 2006 @ 22:19:11 #180
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36806705
quote:
Op zondag 9 april 2006 18:14 schreef Melusine het volgende:

[..]

Ik wel. Dat werkt fantastisch!! Als ik rauwe ui of knoflook heb aangeraakt, maak ik mijn handen nat onder de kraan, wrijf goed over het RVS van de gootsteen en spoel even na. Afdrogen en je ruikt bijna niets meer!
Op dat zelfde principe werken toch ook die anti geur zeepjes? Die van RVS gemaakt zijn?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36807212
Volgens mij wel ja. Daarom koop ik ook niet zo'n stom duur ding, mijn hele aanrecht is ervoor geschikt
pi_36807489
klopt die zeepjes zijn daar voor.
pi_36874699
Azijn werkt ook goed.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_36877010
ff een paar leuke keukengeintjes tussendoor!
Gebruik ik vaak bij leerlingen of stagaires

Ga maar ff bloem hakken! ( je wacht 15 min en gaat voelen met je vingers en zegt ok bijna goed nog even)

Ga maar ff kreeften koken....als ze rood worden krijg je ontslag!

Shit me saus zit in de schift...snel pak de schiftzout uit het magazijn!!!

Alle nieuwe stagaires aan alle kruiden laten ruiken, je begint met gemalen peper, en zegt goed ruiken hoor!!


Nu even wat goeie tips:

Als je groenten blancheerd en ze later pas wil gebruiken...... blancheer je groenten dan in ruim kokend water met zout, haal ze eruit en gooi ze dan in een bak met koud water en ijsblokjes! op die manier stop je het gaarings proces erg snel.

Als je pasta kookt en je wilt het pas later opwarmen....spoel het dan goed koud en doe er daarna een scheutje olie doorheen zodat het niet plakt.

Als je een goeie pesto maakt , doe er dan een laagje olijfolie overheen , dan blijft ie veel langer goed!

Knoflook kneuzen in plaats van persen geeft een veel mooiere minder bittere smaak aan gerechten!

Eieren koken? doe er een scheutje azijn bij , en als de eieren stuk koken zullen ze hierdoor gelijk stollen!

Spinazie vers? Ontdoe ze van de stelen ...is honderd keer lekkerder en fijner van smaak( is wel een takke klus)

Biefstuk eten? snijd u alstublieft dwars op de draad in plaats van met de draad mee....hierdoor zal de biefstuk vele malen malser aandoen!

Gaar je tournedos/entrecote/etc op lage temperatuur (ongv. 72 graden) Nu zullen de eiwitten niet stollen , zodat het vlees in kleur veel mooier is en ook sappiger! Eerst wel goed dichtschroeien!

Basilicum hoort niet in de koelkast!

Frituur in arachide olie, dat is gemaakt van pindas en dus plantaardig, daarnaast kan het een goeie hoge temperatuur hebben en is de levensduur ook prima!

Koude sauzen maken met Mayonaise? Bijv remoulade? Gebruik om de dikke mayo af te slappen wat augurkjes vocht....lekker fris!

Ganzenlever bloemen en op hoog vuur bakken en gelijk opdienen ! Pas op verbrand erg snel!!
pi_36878239
Dat laatste ook zeker met een paletmes of spatel oppakken, niet ik als leerling met een pincet
  woensdag 12 april 2006 @ 09:33:17 #186
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36878989
quote:
Op woensdag 12 april 2006 02:43 schreef Ceesmannl het volgende:
ff een paar leuke keukengeintjes tussendoor!
Gebruik ik vaak bij leerlingen of stagaires

Ga maar ff bloem hakken! ( je wacht 15 min en gaat voelen met je vingers en zegt ok bijna goed nog even)

Ga maar ff kreeften koken....als ze rood worden krijg je ontslag!

Shit me saus zit in de schift...snel pak de schiftzout uit het magazijn!!!

Alle nieuwe stagaires aan alle kruiden laten ruiken, je begint met gemalen peper, en zegt goed ruiken hoor!!
Ff bij de appie kreeftenbloed in blik halen, want de bisque heeft te weinig kleur

de kreeften uitlaten (mijn leraar heeft dat in zijn beginperiode serieus gedaan, in de zeikende regen)

Gele paprikapoeder laten halen

Blanke kleurstof uitgeleend bij de buren, die weten ervan en sturen je de hele stad door

tomatenpeller laten halen bij de blokker
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36879043
Wat een stelletje gemenerikken zijn jullie zeg
  woensdag 12 april 2006 @ 18:57:25 #188
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36895595
quote:
Op woensdag 12 april 2006 09:35 schreef Sylvana het volgende:
Wat een stelletje gemenerikken zijn jullie zeg
Maar wel leuk zo heb je in iedere beroepsgroep dat soort geintjes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36907656
Yep, zo heeft iemand mij bekend dat hij de map 'zoekgeraakte stukken' heeft lopen zoeken......
Ik vind deze voorbeelden zeker zo leuk als ooievaarskuitevet!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_36911035
Ik vind die grapjes altijd buitengewoon flauw, maar dan ben ik ook geen type voor dat soort ongein. Tijdens mijn stages nooit grapjes tegengekomen, alleen in het restaurant waar ik een bijbaantje had.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 13 april 2006 @ 09:04:08 #191
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_36911709
Volgens mij is dit per ongeluk van CUL naar R&P geschopt .

En terug maar weer.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_36911752
quote:
Op donderdag 13 april 2006 07:36 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind die grapjes altijd buitengewoon flauw, maar dan ben ik ook geen type voor dat soort ongein. Tijdens mijn stages nooit grapjes tegengekomen, alleen in het restaurant waar ik een bijbaantje had.
Je hebt nooit bij wijze van grap een fout been moeten amputeren of zo? Of de prostaat moeten bervoelen van iemand met een hersenschudding?
Helpt waar hij kan!
pi_36912651
quote:
Op donderdag 13 april 2006 09:06 schreef NoSigar het volgende:

Je hebt nooit bij wijze van grap een fout been moeten amputeren of zo? Of de prostaat moeten bervoelen van iemand met een hersenschudding?
Zal de patiënt grappig vinden

Maar in het restaurant waar ik werkte waren wel heel erg veel van dat soort grapjes (het is bijna een eigen topic waard ) Zoals de 'dichte gaatjespan' en dergelijke ongein.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36914153
Ja ik heb er ook van gehoord, de plintenladder. Zucht.
Maar die kreeft uitlaten van Euc vond ik nog wel lollig.
Helpt waar hij kan!
pi_36918834
Ik zag deze tip nog niet staan.
Als je aardappels gaat koken doe er een klein klontje boter bij. Dan kookt het niet over.
  donderdag 13 april 2006 @ 23:07:45 #196
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36938722
quote:
Op donderdag 13 april 2006 13:17 schreef Ardenlyn het volgende:
Ik zag deze tip nog niet staan.
Als je aardappels gaat koken doe er een klein klontje boter bij. Dan kookt het niet over.
Aardappels overkoken? Dat is nieuw..
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36939213
Aardappels kunnen wel overkoken, zeker als je een deksel gebruikt met te veel water in een te kleine pan. Maar geloof me dat klontje boter doet er niks aan. Heb denk ik al enkele duizenden kilo's aardappels gekookt
  donderdag 13 april 2006 @ 23:26:21 #198
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36939349
quote:
Op donderdag 13 april 2006 23:22 schreef Pilootje het volgende:
Aardappels kunnen wel overkoken, zeker als je een deksel gebruikt met te veel water in een te kleine pan. Maar geloof me dat klontje boter doet er niks aan. Heb denk ik al enkele duizenden kilo's aardappels gekookt
Is me echt nog nooit gebeurd, en heb ook al heel wat aardappels (moeten) koken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36947325
Ik blijf dat een vervelend karwijtje vinden aardappels koken en schillen.
  vrijdag 14 april 2006 @ 11:19:22 #200
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36947648
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 11:07 schreef Pilootje het volgende:
Ik blijf dat een vervelend karwijtje vinden aardappels koken en schillen.
Je moet ze ook eerst schillen en daarna pas koken, gaat een stuk makkelijker....
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')