fseyferth | donderdag 2 maart 2006 @ 20:15 |
het lukt me nooit echt goed, nog geen recept gevonden zoals je het van de chinees krijgt, weet iemand dit? | |
golfer | donderdag 2 maart 2006 @ 21:53 |
Belangrijkste is een hele goede bouillon als basis. Verder is Tjap Tjoy een relatief simpel te maken gerecht. | |
Pilootje | vrijdag 3 maart 2006 @ 00:51 |
bouillon ? Weet je wat de chinees daar voor gebruikt ? Gewoon kraanwater of blokje kippenbouillon. Tjap tjoy is een wokgerecht wat je ongeveer in 3 a 4 minuten maakt. Je begint met alles te snijden. Wortel, champignon, paprika, ui, bamboescheuten, prei, etc.. Kipfilet ( de chinees gebruikt voor dit vaak waterkip omdat dat lekker sappig is, maar ik zou lekker normale nemen ) die snij je in hele dunne plakken. Zet een bakje klaar met water en maizena/aardappelzetmee ( papje maken ) Wok bloedheet laten worden, en kip er in, plusminus 30 seconden, alle groenten er in ( harde groenten eerst beetgaar koken in een pan water of bouillon ) en 1 minuutje wokken, splash water of bouillon er bij, flinke hoeveelheid vet-shin ( smaakversterker, zie supermarkt, erg belangrijk ingredient ) Vloeistof licht binden met het aardappelzetmeel, en even op smaak brengen met wat zout en peper. Klinkt simpel maar je moet even goed oefenen om de juiste smaak te vinden, dan is het precies zoals bij de chinees. Zelfde geld voor nasi, bami, mihoen, en nog meer chinese gerechten. | |
golfer | vrijdag 3 maart 2006 @ 01:27 |
Knap dat je het zo snel klaar maakt maar ik zou jouw kip echt niet vertrouwen na een paar minuten. Dit is overigens wel een leuk receptje: quote: | |
Stereotomy | vrijdag 3 maart 2006 @ 03:02 |
Sorry Golfer, maar alleen het feit al dat je twee niet Chinese specerijen toevoegd zegt al genoeg over de niet-Chineesheid van dat recept ![]() En 3/4 uur laten sudderen ![]() ![]() Hoe Pilootje het beschreef komt wel aardig overeen met de Chinese keuken, alhoewel waterkip vervangen kan worden door normale kip: maar gebruik dan vlees van de pootjes / karbonaatjes ipv kipfilet. | |
heiden6 | vrijdag 3 maart 2006 @ 03:03 |
Je gebruikt je linkerhand om je buitenste ooghoeken opzij te duwen, en je rechter om te roeren en dergelijke. Tijdens het serveren vraag je of iemand 'sambal bij' wil. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 maart 2006 @ 03:05 |
Volgens mij is Tsjap Tjoy bij elke Chinees hier in Nederland wel zo ongeveer hetzelfde. ![]() | |
SunChaser | vrijdag 3 maart 2006 @ 03:08 |
De chinees doet er vaak kattenvlees in, misschien dat je dat eens moet proberen. Maar bij de supermarkt heb je ook kant en klare potten tjaptjoygroente. Doe er kipfilet bij en klaar ![]() | |
NIels25 | vrijdag 3 maart 2006 @ 06:30 |
quote:Wat de chinees hier verkoopt is geen chinees ![]() Wat de chinees hier verkoopt is gewoon vernederlansd, compleet aangepast op onze smaakpupillen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt Chinees eten lekkerder vind dan het Nederlands/Chinees eten! | |
Stereotomy | vrijdag 3 maart 2006 @ 14:27 |
quote:Je zit tegen een Chinees te praten, eikel ![]() Het gerecht "Tjap Tjoy" an sich zul je niet in China vinden ![]() En de vraag was: hoe Tjap Tjoy te maken zoals de vernederlandse Chinees dat doet hier in Nederland. ![]() | |
Ringo | vrijdag 3 maart 2006 @ 14:31 |
quote:Laat die zooi maar zitten, alsjeblieft. Rotspul. | |
Aaargh! | vrijdag 3 maart 2006 @ 15:09 |
quote:Je kan dan beter vissaus gebruiken, geeft ook een umami smaak aan je eten. | |
Brentmeister | vrijdag 3 maart 2006 @ 15:13 |
quote:Ik zie idd dat je voor de smaak alleen vetsin toevoegt. Wat voor dingen zijn nog meer lekker om hierdoor te doen ipv vetsin? | |
editor2 | vrijdag 3 maart 2006 @ 15:27 |
eeeeh volgens mij is tjaptjoy helemaal geen chinees gerecht is mij vertelt ![]() | |
Brentmeister | vrijdag 3 maart 2006 @ 15:57 |
quote:Mij ook: quote: | |
electricity | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:01 |
quote:het is nog nooit aangetoond dat dit slecht voor je is. ![]() | |
Stereotomy | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:10 |
quote:Think again. http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_restaurant_syndrome | |
Stereotomy | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:11 |
quote:Think again. http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_restaurant_syndrome Chinezen eten het zelf zo min mogelijk thuis, dat zegt toch al genoeg? We geven het wel aan al die mensen die in de Chinese restaurants komen eten. ![]() | |
electricity | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:12 |
quote: quote: | |
rashudo | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:16 |
quote:Blijf dan ook maar van de parmezaanse kaas af he? | |
kabouter.muts | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:16 |
Vetsin zijn nogal wat mensen allergisch voor toch? Heb zelf na een maaltje bij de Chinees of Japanner wel eens hele rode vlekken in gezicht en hals en borst maar weet niet van wat of welk ingredient. Nu al 3 x gebeurt. | |
Brentmeister | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:27 |
quote:Eh, volgens mij staat daar juist dat onderzoeken het niet aangetoond hebben ![]() | |
Stereotomy | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:47 |
quote:Je mag iets verder klikken dan je neus lang is hoor. ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Monosodium_glutamate De Chinese Restaurant Syndrome artikel was blijkbaar ge-edit door iemand die het allemaal wel mee vond vallen. Als je alle bronnen nacheckt, dan zul je zien dat het geheel nog enorm controversieel is. Daarom raden artsen ook altijd aan om er gewoon matig mee om te gaan. | |
kabouter.muts | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:50 |
MSG is dus behoorlijk slecht voor je maar is dat hetzelfde dan vetsin? Dat zag ik eigenlijk niet staan. Vetsin=monosodium glutamate????? | |
rashudo | vrijdag 3 maart 2006 @ 16:53 |
Ga maar eens kijken waar MSG allemaal in zit. Als je er allergisch voor zou zijn zou je ook niet tegen italiaans eten, worsten, rijpe tomaten, jamon iberia of chips kunnen (o.a.). | |
kabouter.muts | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:00 |
Ik weet niet aan wat het lag kan ook zalm zijn al eet ik dat wel vaker zonder dat er iets gebeurt. Misschien in combi met rode wijn? MSG is wel hetzelfde dus ben even erover aan t lezen. Nog nooit op een verpakking zien staan ik ga er eens op letten. | |
kabouter.muts | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:02 |
E621 Dat is het. Wellicht krijg je bij de chinees een overdosis. ![]() | |
Stereotomy | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:03 |
quote:Dude, weet je wel hoeveel eetlepels vetsin Chinese koks in het restaurantvoedsel doen ![]() Daar heb je nog een paar vrachtladingen tomaten voor nodig ![]() quote:Jup. Vetsin is de gangbare Chinees/Engelse benaming. MSG is een afkoring voor mononatriumglutamaat, maar dat klinkt niet zo lekker in de keuken. ![]() Toen ik enkele jaren terug nog in een Chinees restaurant werkte, deden de koks steevast *geen* vetsin in het voedsel wat wij als bediening rond sluitingstijd aten. ![]() | |
Ringo | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:13 |
@Stereotomy: toen ik in China was, heb ik een paar keer een gerecht gegeten met zgn. szechuan-pepertjes; die waren niet zozeer heet alswel heel vreemd van smaak, een soort zuur-bittere scherpheid die zorgde voor overmatige speekselvorming en heel lang in mijn mond bleef hangen. Ken jij die dingen? Iemand zei ook dat dergelijke smaaksensatie de vijfde smaak was, idd umami, maar als ik hier wat dingen lees is umami toch iets anders... Do you know? | |
Stereotomy | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:15 |
quote: ![]() Nee, ik kan zo 123 niet eruithalen wat je precies bedoeld, sorry. Misschien kun je bij de toko langsgaan, kijken of je die daar kunt vinden. ![]() ![]() | |
mirugai | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:22 |
quote:Nope, is gewoon hetzelfde. Umami is de Japanse benaming: http://www.glutamate.org/media/glutamate.htm | |
Ringo | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:27 |
quote:Zal eens langs de toko gaan, idd. Heb ook ff gegoogled en er is eigenlijk heel veel over te vinden ![]() Het kruid heeft verschillende namen, waaronder Szechuan-peper, anise pepper, Japanese pepper, Chinese pepper. De Latijnse naam is Zanthoxylum piperitum en de plant is lid van de Wijnruitfamilie. De smaak van het besje (want eigenlijk is het geen peper) is tintelig, kruidig en zorgt voor een vreemde verdoving van de tong. Heel anders dan peper-scherp. Het is niet de vijfde smaak, maar het kruid is wel onderdeel van het vijf-kruidenpoeder. (vandaar mijn verwarring ![]() Links met info: http://en.wikipedia.org/wiki/Sichuan_Pepper http://www.asiafood.org/glossary_2.cfm?wordid=3316 http://www.all-foods-natural.com/dossier/anisepepper.html | |
Stereotomy | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:42 |
quote:Mirugai, complimenten voor je weblog, super mooie foto's van sushi. ![]() | |
kabouter.muts | vrijdag 3 maart 2006 @ 17:52 |
quote:Helemaal mee eens, het water loopt me in de mond. ![]() | |
Zelva | vrijdag 3 maart 2006 @ 22:23 |
quote:Oh god, de 'dit-is-een-gevaarlijke-stof-maffia' weer. Waar staat op die pagina dan dat het gevaarlijk is? Nergens. Wat er wel staat: quote: quote:Waar praten we dan over? Niets dus. Sommige mensen zijn ook allergisch voor pinda's. Zullen we die dingen dan maar als levensgevaarlijk kwalificeren? En door die artsen van jou laten adviseren om toch echt niet meer dan een handvol te nemen. Volgens mij bestaat er geen enkele voedingsstof waar mensen niet allergisch voor kunnen zijn. Er bestaan zelfs mensen die allergisch zijn voor water. | |
Zelva | vrijdag 3 maart 2006 @ 22:26 |
quote:Het oog wil ook wat hè. ![]() | |
hassanjassan | zaterdag 4 maart 2006 @ 00:01 |
Ken het nog meer off topic gaan?? tjap tjoy, zal je idd nooit in china zelf vinden, maar zoals ik het maak is of met kipfilet of met seafood of met stukjes rundvlees, dat moet je in een nasa hete wok bakken, dan groenten erbij mikken, knoflook, gember, bouillon, maakt niet uit welke, groente, kip, rund, kies maar en dan effe wat laten stomen, 10-20 seconden en dan peper en zout, vissaus erbij, maizenapapje erbij, en dan op een bord mikken. Oh de groenten kunnen van alles zijn, brocolli roosjes, chinese kool, peultjes, eigenlijk wua groenten kan je niet mis gaan. Wat wortelschijfjes voor de kleur, msschien wat paprikareepjes, misschien een chilipepertje erbij. Tja, het is een nogal eenvoudig en veelzijdig gerecht. Zoals ik het maak is het bijna hetzelfde als in het restaurant, de echte cantonees wel te verstaan, zoals in den haag, sing kee en harvest, niet chinees-indisch restaurant "sambal bij" ofzo.....met dien verstande dat ik geen vetsin gebruik, maar zout en vissaus.... en die discussie van vetsin en ongezond zijn...eet gewoon met mate, dan zit je altijd goed....ik ga toch ook niet meer autorijden omdat er doden vallen? Je moet je kunnen beheersen that's all. | |
Martijn_77 | zaterdag 4 maart 2006 @ 01:00 |
Kun je tjap tjoy ook makelijk vegetarisch maken? Wat er gaat best een hoop groenten in. | |
golfer | zaterdag 4 maart 2006 @ 01:05 |
quote:De naam Tjap Tjoi komt van de twee Chinese woorden "Tjap", dat gemengd betekent en "Tjoi", dat groente betekent. Lijkt mij behoorlijk vegetarisch. ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 4 maart 2006 @ 01:11 |
quote:Ja, maar in de meeste recepten die ik hier zie zit ook vlees of vis | |
Stereotomy | zaterdag 4 maart 2006 @ 02:22 |
quote:Ik reageer nu even als student medicijnen (in Nederland) *en* Chinese cultuur kenner: als je niet weet waar je over praat maar alleen wil lezen wat je wil lezen, eet dan zoveel vetsin als je wil maar kom er niet mee aanzetten als je hoofdpijn krijgt. Vetsin is in de traditionele Chinese (thuis-)keuken allang taboe - artsen in de Chinese alternatieve geneeswijzen (waarvan acupunctuur na 500 jaar nu pas in de westerse wereld wordt erkend) zijn er 100% over eens dat te vaak en teveel vetsin niet goed voor je is. Het is op zich niet lethaal, het is niet carcinogeen, je gaat je er alleen niet lekker door voelen en je kunt er lichtelijk verslaafd aan raken, waarbij je voedsel zonder vetsin smakeloos en slap vindt. Vandaar dat je het met mate moet gebruiken. Snap je nu, gekke Hollandel? ![]() | |
Stereotomy | zaterdag 4 maart 2006 @ 02:24 |
quote:Je kunt er alles bij toevoegen wat je wil ![]() Als ik met Nederlandse vrienden in een Chinees restaurant ga eten, bestel ik expliciet vaak vegetarische tjap tjoy: het scheelt zo'n 5 EUR bij weglating van een paar stukjes vlees die weer in andere vleesgerechten gestoken kunnen worden waar het eigenlijk meer op z'n plaats is. ![]() | |
Brentmeister | zaterdag 4 maart 2006 @ 10:04 |
quote:Gemengde groente ![]() | |
Zelva | zaterdag 4 maart 2006 @ 13:58 |
quote:Het overovergrote deel van de wereldbevolking merkt niets van E621. Persoonlijk krijg ik buikkrampen van het drinken van Chocomel van Nutricia. Dat is pech voor mij. Maar wat ik niet ga doen, is overal verkondigen hoe slecht Chocomel wel niet is, en ik ga ook geen webpagina's bouwen omdat ik vind er dat er zo weinig aandacht is voor de gevaarlijke bijwerkingen van Chocomel. Waarom dat voor ve-tsin dan blijkbaar wel moet, is mij één groot raadsel. [ Bericht 6% gewijzigd door Zelva op 04-03-2006 14:05:07 ] | |
Brentmeister | zaterdag 4 maart 2006 @ 15:31 |
quote:Dat begrijp ik dus ook niet, sommige mensen doen alsof het puur vergif is ![]() | |
MouseOver | zaterdag 4 maart 2006 @ 15:39 |
Hoe dan ook, ik ben nieuwsgierig geworden en ik ga het toch eens proberen omdat ik tot nu toe tjap tjoy nooit echt goed op smaak kreeg ![]() | |
Stereotomy | zaterdag 4 maart 2006 @ 18:57 |
quote:Goedzo, heb je het nu over jezelf? ![]() Wat meerdere mensen in deze thread aangeven gaat over *regelmatig* gebruik van ve-tsin in grote hoeveelheden, en dat is gewoon slecht voor je. En ja, Nederlandse restaurants gebruiken ve-tsin in grote hoeveelheden, ik ken tientallen Chinese koks persoonlijk en je zult *niemand* van hun horen zeggen dat ve-tsin gezond is, en ze zullen thuis *nooit* zoveel ve-tsin gebruiken als in het restaurant. Zegt genoeg, lijkt me. ![]() Enne, overovergrote deel? Iedereen in China weet dat het slecht voor je is als je het met grote regelmaat eet. Daarom doen mensen zo min mogelijk ve tsin in hun voedsel thuis. Ik denk dat je daarmee het overgrote deel van de wereldbevolking wel te pakken hebt. Dat jij dat als buitenstaander niet gelooft is jouw probleem ![]() Blijft moeilijk, iets doorgronden wat vreemd voor je is. Doet me denken aan die keer dat Westerse artsen in een Chinees ziekenhuis met open mond zaten te kijken naar een open rug operatie die uitgevoerd werd zonder traditionele narcose of anesthesie, maar met acupunctuur als alternatief. ![]() ![]() | |
Stereotomy | zaterdag 4 maart 2006 @ 18:59 |
quote:Doe er een beetje ve tsin bij, en een beetje soja saus. Vergeet het vocht niet te binden met wat maizena. ![]() ![]() | |
Zelva | zaterdag 4 maart 2006 @ 19:23 |
quote: ![]() quote:Wie heeft het hier over grote hoeveelheden, quotes alsjeblieft. quote:Ja, dat zegt inderdaad genoeg. Lekkere kennissen heb jij ,als ze hun klanten willens en wetens zouden vergiftigen in hun restaurants. ![]() quote:Bron? En nee, jij bent geen bron. quote:Een vijfde vind jij een overgroot deel van de wereldbevolking? quote:En dat is hiermee vergelijkbaar omdat? | |
Ringo | zaterdag 4 maart 2006 @ 19:33 |
quote:Naast dat ve-tsin een smaakversterker is, maakt het de gebruiker ook dorstig. Altijd handig voor een restaurateur. Zoals Gerrit van der Valk al zei: "ze vreten me arm maar ze zuipen me rijk." | |
Ringo | zaterdag 4 maart 2006 @ 19:35 |
En geloof mij: genoeg betere alternatieven voor ve-tsin. Daar hoef ik geen discussie over te beginnen. | |
Stereotomy | zaterdag 4 maart 2006 @ 19:40 |
quote:Lieve schat, de discussie gaat hier over Tjap Tjoy zoals de Chinees dat doet. De Chinees in Nederland gebruikt grote hoeveelheden. Da's slecht voor je als je dat regelmatig eet. Okee? ![]() quote: ![]() Het is geen vergif. Arsenicum en mottenballen eten, da's pas vergif. ![]() quote:Och lieverd, wil je een westerse bron hebben? Wil je een Nederlandse bron hebben? Zoals ik het nu zie is er geen sluitend bewijs dat Ve-tsin in grote hoeveelheden onschuldig is, en er zijn waarnemingen en proeven dat het hoofdpijn etc. kan veroorzaken, en dat het andere gerechten flauw en smakeloos kan laten smaken wanneer je regelmatig ve-tsin gebruikt. Geloof je een echte Aziaat niet meer op zijn woord? ![]() Ik heb tijdens mijn studie medicijnen geleerd dat je maar tot op een zekere hoogte aan "sluitend wetenschappelijk bewijs" hebt. Zaken als acupunctuur *werken* gewoon, ook al is er nog geen sluitend westers bewijs. Waarnemingen zijn het belangrijkst. Wat gebeurt, gebeurt. quote:Ja, aangezien van de overige 4/5 je niet kunt verwachten dat ze ve-tsin dagelijks in hun voedsel die ze thuis klaarmaken gebruiken. Maar dat snap je zelf ook wel. ![]() quote:Omdat al lang aan elkaar wordt doorgegeven, in China en in Japan, uit ervaring, dat teveel ve-tsin niet goed voor je is. Men ziet en leert het van vader op zoon, waarnemingen spelen hier een grote rol in. Net zoals acupunctuur: er is (nog) geen sluitend wetenschappelijk bewijs dat het werkt (ik studeer aan een medische faculteit en ken de scepsis), maar daarom wil het nog niet zeggen dat het niet werkt. Zelfde als met Ve-tsin, dat er nog poppetjes zoals jij zijn die zonder "sluitend medisch bewijs" niet afgaat op de ervaring van volken die ve-tsin hebben uitgevonden en in hun keuken gebruiken. Bottom line: mijdt ve-tsin in je eten, gebruik het sporadisch voor de gerechten waarbij het echt nodig is, waarmee je gewoon goed voor je gezondheid zorgt en zorgt dat andere gerechten gewoon lekker blijven smaken. Of lees/interpreteer alles zoals Zelva, die woorden als vergif aan ve-tsin hangt, geen nuances kan zien in het feit dat we het hier over grote hoeveelheden (zoals bij de Nederlandse Chinees) en regelmatig gebruik hebben, en dus daarbij totaal het punt mist van de discussie. ![]() Knul, leer nuanceren. ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Stereotomy op 04-03-2006 19:45:32 ] | |
RijstNatie | zaterdag 4 maart 2006 @ 19:40 |
de kip in tjap tjoy is eerst gegaard, dan alle groente erin en nog ff 2 tot 3min op hoog vuur wokke en klaar. koop gewoon bij de chinees, kost geen drol. 8euro voor een mega bak waar je 3x van kan eten. | |
Stereotomy | zaterdag 4 maart 2006 @ 19:48 |
quote:Jij snapt het, hulde ![]() | |
Zelva | zaterdag 4 maart 2006 @ 20:12 |
quote:En daar blijven de meningen over verschillen. quote:Laat me de opmerking dan opnieuw plaatsen. Lekkere kennissen heb je dan, als ze willens en wetens een schadelijke stof in grote hoeveelheden toevoegen aan het eten dat ze hun klanten voorschotelen, terwijl ze zelf deze stof niet of nauwelijks zullen gebruiken omdat ze weten dat het niet echt goed is. Je begrijpt mijn punt best, maar fietst er maar weer gemakkelijk voorbij. quote:Een onafhankelijke bron zou wel makkelijk zijn. Want waarom zijn die Chinese restaurateurs dan ooit begonnen met het toevoegen van 'veel' ve-tsin, terwijl dat helemaal niet gebruikelijk is in China, zoals jij beweert. quote:Dat is goed, dan eet ik overmorgen op mijn werk wel een grote schep msg. En dan durf ik te wedden dat ik daar helemaal niets van merk. Maar laten we nog maar eens terugkeren naar die prachtige bron van jou. En wat staat daar? quote:Juist, een percentage van de bevolking zal reageren op MSG en dat is dus zeker niet iedereen zoals jij hier glashard staat te beweren. quote:Bron? quote:Nee. Waarom zou ik? quote:En dan neem ik waar dat ik in ieder geval totaal niet reageer op grote hoeveelheden msg. quote:In bijna al het hartigs dat in de supermarkt staat is E621 toegevoegd. [ Bericht 3% gewijzigd door Zelva op 04-03-2006 20:23:09 ] | |
Martijn_77 | zondag 5 maart 2006 @ 00:23 |
Volgens mij is een discussie over E621 / Vet-sin wel een nieuw topic in LIF waard | |
NoSigar | zaterdag 11 maart 2006 @ 13:08 |
Volgens mij hoef je alleen maar die oude uitzending van de Keuringsdienst van Waarde te bekijken om te weten dat er geen probleem is met E621. Vreemd dat dat toch telkens weer opduikt. | |
Curiosity | zaterdag 11 maart 2006 @ 15:42 |
Tjap Tjoy 250 gr mager varkenspoulet of kippenpoelet. 4 el mais- olie 1 grote gesnipperde ui 1 teentje knoflook (uitgeperst) 2 el djahepoeder 4 el fijngehakte selderie 1 kg panklare groenten, zoals; bamboe, prei, worteltjes, boontjes, bloemkool en witte of chinese kool. 1 vlees of kippebouliontablet 100 -150 gram tauge 1 tl suiker 2 tl soya 1-2 el droge sherry flinke mespunt ve-tsin zout. Snijd het poelet in stukjes van gelijke grote. Verwarm de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg dan de ui en de knoflook toe, fruit deze langzaam glazig en roer er de djahe en de selderij doorheen. Snijd bamboe, prie en worteltjes in plakjes, breek de boontjes in stukjes van 3-4 cm, verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de kool in smalle repen. Doe de groenten bij de rest en voeg daar het boullion blokje met 3 dl water aan toe. Leg het deksel op de pan en laat het vlees gaar en de groente bijna gaar worden. Was de tauge en schep de tauge met de suiker, soya en sherry door de inhoud van de pan. Als de tauge warm is, is het gerecht klaar. Lekker met rijst. | |
Manono | zaterdag 11 maart 2006 @ 18:42 |
my 2 cents geen water noch bouillion, gebruik geen ketjap maar oestersaus, en wok op hoog vuur vetsin is trouwens erg ongezond EDIT: dacht ik, ivm gist en vrouwenkwaaltjes als candida maar de meingen lopen uiteen [ Bericht 25% gewijzigd door Manono op 11-03-2006 21:21:09 ] | |
deedeetee | zaterdag 11 maart 2006 @ 18:58 |
quote: ![]() het idee !!! | |
Curiosity | zaterdag 11 maart 2006 @ 19:16 |
quote:Hoe moet het volgens jou dan gemaakt worden? | |
deedeetee | zaterdag 11 maart 2006 @ 19:17 |
Zonder sherry natuurlijk. | |
Martijn_77 | zaterdag 11 maart 2006 @ 19:19 |
Ken meer Chinese recepten waar sherry in gebruikt wordt bij gebrek aan de echte Chinese ingrediënten | |
deedeetee | zaterdag 11 maart 2006 @ 19:25 |
Ik vind 't idioot dan is 't niet chinees meer maar europees mjaa bij nader inzien : dat is 't tóch al ![]() | |
Curiosity | zaterdag 11 maart 2006 @ 19:33 |
quote:Inkoppertje ![]() | |
NoSigar | zaterdag 11 maart 2006 @ 19:37 |
quote:Toon aan. | |
Martijn_77 | zaterdag 11 maart 2006 @ 23:56 |
quote: quote:Er is al een topic over E621 - het ve-tsin offensief Ik heb ook een hoop discussie en gebash over dit onderwerp uit dit topic verwijderd [ Bericht 3% gewijzigd door Martijn_77 op 12-03-2006 00:32:54 ] | |
NoSigar | zondag 12 maart 2006 @ 00:34 |
OK, dat wist ik niet. Maar als iemand zomaar iets roept wordt daar op gereageerd. | |
Martijn_77 | zondag 12 maart 2006 @ 00:34 |
quote:Was ook al eerder in het topic aangegeven Maar nu verder over tjap tjoy recepten | |
Blues | zondag 12 maart 2006 @ 02:10 |
En schoon is uw topic weer ![]() Offtopic verder kleppen in : [CUL-SC] Deel 36 Pannenkoeken enzo Of elkaar en ons FB geven in : Foodback CUL | |
Crashcat | maandag 13 maart 2006 @ 01:25 |
Hete wok met olie Kip of vlees erin Groenten Oestersaus, zout Evt. wat water en zetmeel Glutenvrij dan natuurlijk zonder de meel ![]() | |
luciferist | zaterdag 27 september 2008 @ 16:48 |
tvp | |
SHE | zaterdag 27 september 2008 @ 17:04 |
ik maak 'm als volgt: eiwitje zout maizena sesamolie knoflook gember bamboescheuten, paprika, ui, tauge, wortel suiker sojasaus rijstwijn kipfilet bouillion MSG ![]() de kip snijden en mengen met zout , maizenapapje en eiwit. Kort frituren en apart leggen. dan de groenten wokken in de sesamolie, knof en kruiden erbij, en afblussen met de soja en rijstwijn. opvullen met bouillion en deze binden. Kip er op het laatst bij doen, als de saus al is gebonden. | |
borisz | zaterdag 27 september 2008 @ 18:48 |
mooie kick met die tvp ![]() | |
missy_c | zondag 28 september 2008 @ 23:33 |
Zo raar is de droge sherry niet. Deze wordt standaard gebruikt als er geen Shaoxing wijn in de buurt is. | |
Morwen | maandag 29 september 2008 @ 04:27 |
Stereo is een Chinees ![]() ![]() Vetsjin ben ik tot twee keer toe prima op bevallen. Ik moest er altijd om lachen, yeah right dat gaat de weeen opwekken ![]() ![]() ![]() | |
Stereotomy | maandag 29 september 2008 @ 16:25 |
Diep in ons hart zijn we allemaal Chinees. ![]() | |
Bowiefan | dinsdag 30 september 2008 @ 09:09 |
Ik was op zoek naar iets anders, maar kwam al googlend hier terecht. geen flauw idee of het wat is, ga het zelf niet proberen, maar zag dit topic voorbij komen en dacht toen misschien heeft TS (of iemand anders) er wat aan. | |
JohnDope | dinsdag 30 september 2008 @ 10:22 |
tvp | |
Curiosity | dinsdag 30 september 2008 @ 11:37 |
quote:Waarom denk je dat ik altijd een fles cola naast mijn zak chips heb staan ![]() |