abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35654525
het lukt me nooit echt goed, nog geen recept gevonden zoals je het van de chinees krijgt, weet iemand dit?
frezz
  donderdag 2 maart 2006 @ 21:53:00 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35658180
Belangrijkste is een hele goede bouillon als basis.

Verder is Tjap Tjoy een relatief simpel te maken gerecht.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_35665063
bouillon ?
Weet je wat de chinees daar voor gebruikt ? Gewoon kraanwater of blokje kippenbouillon.
Tjap tjoy is een wokgerecht wat je ongeveer in 3 a 4 minuten maakt.
Je begint met alles te snijden. Wortel, champignon, paprika, ui, bamboescheuten, prei, etc..
Kipfilet ( de chinees gebruikt voor dit vaak waterkip omdat dat lekker sappig is, maar ik zou lekker normale nemen ) die snij je in hele dunne plakken.
Zet een bakje klaar met water en maizena/aardappelzetmee ( papje maken )
Wok bloedheet laten worden, en kip er in, plusminus 30 seconden, alle groenten er in ( harde groenten eerst beetgaar koken in een pan water of bouillon ) en 1 minuutje wokken, splash water of bouillon er bij, flinke hoeveelheid vet-shin ( smaakversterker, zie supermarkt, erg belangrijk ingredient ) Vloeistof licht binden met het aardappelzetmeel, en even op smaak brengen met wat zout en peper.
Klinkt simpel maar je moet even goed oefenen om de juiste smaak te vinden, dan is het precies zoals bij de chinees. Zelfde geld voor nasi, bami, mihoen, en nog meer chinese gerechten.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 01:27:21 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35666064
Knap dat je het zo snel klaar maakt maar ik zou jouw kip echt niet vertrouwen na een paar minuten.

Dit is overigens wel een leuk receptje:
quote:
Ingrediënten
1 ui
2 prei
250 g tauge
4 wortelen
150 gram kipfilet
mespunt ketoembar
mespunt kurkuma
2 teentjes knoflook
ketjap

Bereidingswijze
- Snipper de ui
- Snij de prei in ringen
- Wortelen in plakjes snijden
- Snijd de kip in blokjes
- Fruit de ui in olie
- Voeg de kip toe en braad het gaar
- Voeg de ketoembar, de kurkuma en de knoflook toe
- Voeg na een paar minuten de prei en wortelen toe
- Alles 1/2 tot 3/4 uur laten sudderen
- De tauge pas op het laatst toevoegen en slechts enkele minuten meebakken.
- Ketjap naar smaak toevoegen
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 3 maart 2006 @ 03:02:21 #5
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35666995
Sorry Golfer, maar alleen het feit al dat je twee niet Chinese specerijen toevoegd zegt al genoeg over de niet-Chineesheid van dat recept

En 3/4 uur laten sudderen wil je een DNA test op de groenten doen ofzo?

Hoe Pilootje het beschreef komt wel aardig overeen met de Chinese keuken, alhoewel waterkip vervangen kan worden door normale kip: maar gebruik dan vlees van de pootjes / karbonaatjes ipv kipfilet.
Confidence through competence
pi_35667006
Je gebruikt je linkerhand om je buitenste ooghoeken opzij te duwen, en je rechter om te roeren en dergelijke.

Tijdens het serveren vraag je of iemand 'sambal bij' wil.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_35667025
Volgens mij is Tsjap Tjoy bij elke Chinees hier in Nederland wel zo ongeveer hetzelfde.
  Redactie Frontpage vrijdag 3 maart 2006 @ 03:08:24 #8
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_35667057
De chinees doet er vaak kattenvlees in, misschien dat je dat eens moet proberen.

Maar bij de supermarkt heb je ook kant en klare potten tjaptjoygroente. Doe er kipfilet bij en klaar Smaakt tzelfde
  vrijdag 3 maart 2006 @ 06:30:50 #9
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_35667839
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 03:02 schreef Stereotomy het volgende:
Sorry Golfer, maar alleen het feit al dat je twee niet Chinese specerijen toevoegd zegt al genoeg over de niet-Chineesheid van dat recept
Wat de chinees hier verkoopt is geen chinees
Wat de chinees hier verkoopt is gewoon vernederlansd, compleet aangepast op onze smaakpupillen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt Chinees eten lekkerder vind dan het Nederlands/Chinees eten!
  vrijdag 3 maart 2006 @ 14:27:12 #10
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35678386
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 06:30 schreef NIels25 het volgende:

[..]

Wat de chinees hier verkoopt is geen chinees
Wat de chinees hier verkoopt is gewoon vernederlansd, compleet aangepast op onze smaakpupillen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt Chinees eten lekkerder vind dan het Nederlands/Chinees eten!
Je zit tegen een Chinees te praten, eikel

Het gerecht "Tjap Tjoy" an sich zul je niet in China vinden

En de vraag was: hoe Tjap Tjoy te maken zoals de vernederlandse Chinees dat doet hier in Nederland.
Confidence through competence
  vrijdag 3 maart 2006 @ 14:31:00 #11
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_35678546
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:51 schreef Pilootje het volgende:
flinke hoeveelheid vet-shin ( smaakversterker, zie supermarkt, erg belangrijk ingredient )
Laat die zooi maar zitten, alsjeblieft. Rotspul.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 15:09:04 #12
2671 Aaargh!
Gebruik op eigen risico.
pi_35679940
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 14:31 schreef Ringo het volgende:

[..]

Laat die zooi maar zitten, alsjeblieft. Rotspul.
Je kan dan beter vissaus gebruiken, geeft ook een umami smaak aan je eten.
It is impossible to live a pleasant life without living wisely and well and justly.
And it is impossible to live wisely and well and justly without living a pleasant life.
pi_35680115
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 14:31 schreef Ringo het volgende:

[..]

Laat die zooi maar zitten, alsjeblieft. Rotspul.
Ik zie idd dat je voor de smaak alleen vetsin toevoegt. Wat voor dingen zijn nog meer lekker om hierdoor te doen ipv vetsin?
Oh, and that's a bad miss!
pi_35680613
eeeeh volgens mij is tjaptjoy helemaal geen chinees gerecht is mij vertelt
31 december 2006: Inactive FOK!account
pi_35681853
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 15:27 schreef editor2 het volgende:
eeeeh volgens mij is tjaptjoy helemaal geen chinees gerecht is mij vertelt
Mij ook:
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 14:27 schreef Stereotomy het volgende:
Je zit tegen een Chinees te praten, eikel

Het gerecht "Tjap Tjoy" an sich zul je niet in China vinden

En de vraag was: hoe Tjap Tjoy te maken zoals de vernederlandse Chinees dat doet hier in Nederland.
Oh, and that's a bad miss!
pi_35682060
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 14:31 schreef Ringo het volgende:

[..]

Laat die zooi maar zitten, alsjeblieft. Rotspul.
het is nog nooit aangetoond dat dit slecht voor je is.
[Love] Beyond this dejection there's beauty and grace
A glorious future we long to embrace
[Rage] (PAIN!) All the time, I have waited with rage
All the time, I was promised my salvation
  vrijdag 3 maart 2006 @ 16:10:18 #17
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35682495
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 16:01 schreef electricity het volgende:

[..]

het is nog nooit aangetoond dat dit slecht voor je is.
Think again.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_restaurant_syndrome
Confidence through competence
  vrijdag 3 maart 2006 @ 16:11:30 #18
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35682543
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 16:01 schreef electricity het volgende:

[..]

het is nog nooit aangetoond dat dit slecht voor je is.
Think again.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_restaurant_syndrome

Chinezen eten het zelf zo min mogelijk thuis, dat zegt toch al genoeg? We geven het wel aan al die mensen die in de Chinese restaurants komen eten.
Confidence through competence
pi_35682578
quote:
quote:
Scientific controversy
Despite the general perception that MSG is the causative agent of Chinese restaurant syndrome, studies have consistently shown that MSG is not significantly associated with symptoms of the syndrome (PMID 10736382). Instead of assigning the syndrome to one specific cause, one scientific review suggests that the Chinese restaurant syndrome is a name applied to a variety of illnesses which occur after eating, each of which may have independent causes (PMID 8282275).
[Love] Beyond this dejection there's beauty and grace
A glorious future we long to embrace
[Rage] (PAIN!) All the time, I have waited with rage
All the time, I was promised my salvation
  vrijdag 3 maart 2006 @ 16:16:31 #20
83951 rashudo
project 2501
pi_35682755
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 16:11 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Think again.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_restaurant_syndrome

Chinezen eten het zelf zo min mogelijk thuis, dat zegt toch al genoeg? We geven het wel aan al die mensen die in de Chinese restaurants komen eten.
Blijf dan ook maar van de parmezaanse kaas af he?
Their eyes opaque.
pi_35682756
Vetsin zijn nogal wat mensen allergisch voor toch?
Heb zelf na een maaltje bij de Chinees of Japanner wel eens hele rode vlekken in gezicht en hals en borst maar weet niet van wat of welk ingredient.
Nu al 3 x gebeurt.
pi_35683178
quote:
Eh, volgens mij staat daar juist dat onderzoeken het niet aangetoond hebben
Oh, and that's a bad miss!
  vrijdag 3 maart 2006 @ 16:47:36 #23
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35683992
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 16:12 schreef electricity het volgende:

[..]


[..]
Je mag iets verder klikken dan je neus lang is hoor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Monosodium_glutamate

De Chinese Restaurant Syndrome artikel was blijkbaar ge-edit door iemand die het allemaal wel mee vond vallen. Als je alle bronnen nacheckt, dan zul je zien dat het geheel nog enorm controversieel is. Daarom raden artsen ook altijd aan om er gewoon matig mee om te gaan.
Confidence through competence
pi_35684094
MSG is dus behoorlijk slecht voor je maar is dat hetzelfde dan vetsin?
Dat zag ik eigenlijk niet staan.
Vetsin=monosodium glutamate?????
  vrijdag 3 maart 2006 @ 16:53:36 #25
83951 rashudo
project 2501
pi_35684195
Ga maar eens kijken waar MSG allemaal in zit. Als je er allergisch voor zou zijn zou je ook niet tegen italiaans eten, worsten, rijpe tomaten, jamon iberia of chips kunnen (o.a.).
Their eyes opaque.
pi_35684421
Ik weet niet aan wat het lag kan ook zalm zijn al eet ik dat wel vaker zonder dat er iets gebeurt.
Misschien in combi met rode wijn?
MSG is wel hetzelfde dus ben even erover aan t lezen.
Nog nooit op een verpakking zien staan ik ga er eens op letten.
pi_35684508
E621
Dat is het.
Wellicht krijg je bij de chinees een overdosis.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 17:03:49 #28
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35684571
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 16:53 schreef rashudo het volgende:
Ga maar eens kijken waar MSG allemaal in zit. Als je er allergisch voor zou zijn zou je ook niet tegen italiaans eten, worsten, rijpe tomaten, jamon iberia of chips kunnen (o.a.).
Dude, weet je wel hoeveel eetlepels vetsin Chinese koks in het restaurantvoedsel doen

Daar heb je nog een paar vrachtladingen tomaten voor nodig
quote:
Vetsin=monosodium glutamate?????
Jup. Vetsin is de gangbare Chinees/Engelse benaming. MSG is een afkoring voor mononatriumglutamaat, maar dat klinkt niet zo lekker in de keuken.

Toen ik enkele jaren terug nog in een Chinees restaurant werkte, deden de koks steevast *geen* vetsin in het voedsel wat wij als bediening rond sluitingstijd aten.
Confidence through competence
  vrijdag 3 maart 2006 @ 17:13:37 #29
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_35684900
@Stereotomy:
toen ik in China was, heb ik een paar keer een gerecht gegeten met zgn. szechuan-pepertjes; die waren niet zozeer heet alswel heel vreemd van smaak, een soort zuur-bittere scherpheid die zorgde voor overmatige speekselvorming en heel lang in mijn mond bleef hangen.
Ken jij die dingen? Iemand zei ook dat dergelijke smaaksensatie de vijfde smaak was, idd umami, maar als ik hier wat dingen lees is umami toch iets anders...

Do you know?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 17:15:07 #30
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35684945
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 17:13 schreef Ringo het volgende:
@Stereotomy:
toen ik in China was, heb ik een paar keer een gerecht gegeten met zgn. szechuan-pepertjes; die waren niet zozeer heet alswel heel vreemd van smaak, een soort zuur-bittere scherpheid die zorgde voor overmatige speekselvorming en heel lang in mijn mond bleef hangen.
Ken jij die dingen? Iemand zei ook dat dergelijke smaaksensatie de vijfde smaak was, idd umami, maar als ik hier wat dingen lees is umami toch iets anders...

Do you know?


Nee, ik kan zo 123 niet eruithalen wat je precies bedoeld, sorry. Misschien kun je bij de toko langsgaan, kijken of je die daar kunt vinden.
Confidence through competence
  vrijdag 3 maart 2006 @ 17:22:44 #31
120482 mirugai
very fishy
pi_35685171
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 17:13 schreef Ringo het volgende:
Ken jij die dingen? Iemand zei ook dat dergelijke smaaksensatie de vijfde smaak was, idd umami, maar als ik hier wat dingen lees is umami toch iets anders...
Do you know?
Nope, is gewoon hetzelfde. Umami is de Japanse benaming: http://www.glutamate.org/media/glutamate.htm
  vrijdag 3 maart 2006 @ 17:27:37 #32
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_35685328
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 17:15 schreef Stereotomy het volgende:
Nee, ik kan zo 123 niet eruithalen wat je precies bedoeld, sorry. Misschien kun je bij de toko langsgaan, kijken of je die daar kunt vinden.
Zal eens langs de toko gaan, idd.
Heb ook ff gegoogled en er is eigenlijk heel veel over te vinden

Het kruid heeft verschillende namen, waaronder Szechuan-peper, anise pepper, Japanese pepper, Chinese pepper. De Latijnse naam is Zanthoxylum piperitum en de plant is lid van de Wijnruitfamilie.
De smaak van het besje (want eigenlijk is het geen peper) is tintelig, kruidig en zorgt voor een vreemde verdoving van de tong. Heel anders dan peper-scherp.
Het is niet de vijfde smaak, maar het kruid is wel onderdeel van het vijf-kruidenpoeder. (vandaar mijn verwarring )

Links met info:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sichuan_Pepper
http://www.asiafood.org/glossary_2.cfm?wordid=3316
http://www.all-foods-natural.com/dossier/anisepepper.html
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 17:42:52 #33
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35685789
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 17:22 schreef mirugai het volgende:

[..]

Nope, is gewoon hetzelfde. Umami is de Japanse benaming: http://www.glutamate.org/media/glutamate.htm
Mirugai, complimenten voor je weblog, super mooie foto's van sushi.
Confidence through competence
pi_35686092
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 17:42 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Mirugai, complimenten voor je weblog, super mooie foto's van sushi.
Helemaal mee eens, het water loopt me in de mond.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 22:23:12 #35
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35693734
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 16:47 schreef Stereotomy het volgende:
Je mag iets verder klikken dan je neus lang is hoor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Monosodium_glutamate

De Chinese Restaurant Syndrome artikel was blijkbaar ge-edit door iemand die het allemaal wel mee vond vallen. Als je alle bronnen nacheckt, dan zul je zien dat het geheel nog enorm controversieel is. Daarom raden artsen ook altijd aan om er gewoon matig mee om te gaan.
Oh god, de 'dit-is-een-gevaarlijke-stof-maffia' weer. Waar staat op die pagina dan dat het gevaarlijk is? Nergens.

Wat er wel staat:
quote:
Glutamate itself is in many living things: It is found naturally in our bodies
quote:
In otherwise healthy MSG-intolerant people, the MSG symptom complex tends to occur within one hour after eating 3 grams or more of MSG on an empty stomach or without other food. A typical serving of glutamate-treated food contains less than 0.5 grams of MSG. A reaction is most likely if the MSG is eaten in a large quantity or in a liquid, such as a clear soup.
Waar praten we dan over? Niets dus. Sommige mensen zijn ook allergisch voor pinda's. Zullen we die dingen dan maar als levensgevaarlijk kwalificeren? En door die artsen van jou laten adviseren om toch echt niet meer dan een handvol te nemen.

Volgens mij bestaat er geen enkele voedingsstof waar mensen niet allergisch voor kunnen zijn. Er bestaan zelfs mensen die allergisch zijn voor water.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 22:26:21 #36
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35693839
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 06:30 schreef NIels25 het volgende:
Wat de chinees hier verkoopt is gewoon vernederlansd, compleet aangepast op onze smaakpupillen!
Het oog wil ook wat hè.
pi_35697150
Ken het nog meer off topic gaan??

tjap tjoy, zal je idd nooit in china zelf vinden, maar zoals ik het maak is of met kipfilet of met seafood of met stukjes rundvlees, dat moet je in een nasa hete wok bakken, dan groenten erbij mikken, knoflook, gember, bouillon, maakt niet uit welke, groente, kip, rund, kies maar en dan effe wat laten stomen, 10-20 seconden en dan peper en zout, vissaus erbij, maizenapapje erbij, en dan op een bord mikken.

Oh de groenten kunnen van alles zijn, brocolli roosjes, chinese kool, peultjes, eigenlijk wua groenten kan je niet mis gaan. Wat wortelschijfjes voor de kleur, msschien wat paprikareepjes, misschien een chilipepertje erbij.

Tja, het is een nogal eenvoudig en veelzijdig gerecht. Zoals ik het maak is het bijna hetzelfde als in het restaurant, de echte cantonees wel te verstaan, zoals in den haag, sing kee en harvest, niet chinees-indisch restaurant "sambal bij" ofzo.....met dien verstande dat ik geen vetsin gebruik, maar zout en vissaus....

en die discussie van vetsin en ongezond zijn...eet gewoon met mate, dan zit je altijd goed....ik ga toch ook niet meer autorijden omdat er doden vallen? Je moet je kunnen beheersen that's all.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zaterdag 4 maart 2006 @ 01:00:43 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35699123
Kun je tjap tjoy ook makelijk vegetarisch maken?

Wat er gaat best een hoop groenten in.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 4 maart 2006 @ 01:05:29 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35699260
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 01:00 schreef Martijn_77 het volgende:
Kun je tjap tjoy ook makelijk vegetarisch maken?

Wat er gaat best een hoop groenten in.
De naam Tjap Tjoi komt van de twee Chinese woorden "Tjap", dat gemengd betekent en "Tjoi", dat groente betekent.

Lijkt mij behoorlijk vegetarisch.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 4 maart 2006 @ 01:11:48 #40
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35699448
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 01:05 schreef golfer het volgende:

[..]

De naam Tjap Tjoi komt van de twee Chinese woorden "Tjap", dat gemengd betekent en "Tjoi", dat groente betekent.

Lijkt mij behoorlijk vegetarisch.
Ja, maar in de meeste recepten die ik hier zie zit ook vlees of vis
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 4 maart 2006 @ 02:22:14 #41
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35700856
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 22:23 schreef Zelva het volgende:

[..]

Oh god, de 'dit-is-een-gevaarlijke-stof-maffia' weer. Waar staat op die pagina dan dat het gevaarlijk is? Nergens.
Ik reageer nu even als student medicijnen (in Nederland) *en* Chinese cultuur kenner: als je niet weet waar je over praat maar alleen wil lezen wat je wil lezen, eet dan zoveel vetsin als je wil maar kom er niet mee aanzetten als je hoofdpijn krijgt. Vetsin is in de traditionele Chinese (thuis-)keuken allang taboe - artsen in de Chinese alternatieve geneeswijzen (waarvan acupunctuur na 500 jaar nu pas in de westerse wereld wordt erkend) zijn er 100% over eens dat te vaak en teveel vetsin niet goed voor je is.

Het is op zich niet lethaal, het is niet carcinogeen, je gaat je er alleen niet lekker door voelen en je kunt er lichtelijk verslaafd aan raken, waarbij je voedsel zonder vetsin smakeloos en slap vindt. Vandaar dat je het met mate moet gebruiken.

Snap je nu, gekke Hollandel?
Confidence through competence
  zaterdag 4 maart 2006 @ 02:24:08 #42
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35700880
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 01:11 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja, maar in de meeste recepten die ik hier zie zit ook vlees of vis
Je kunt er alles bij toevoegen wat je wil

Als ik met Nederlandse vrienden in een Chinees restaurant ga eten, bestel ik expliciet vaak vegetarische tjap tjoy: het scheelt zo'n 5 EUR bij weglating van een paar stukjes vlees die weer in andere vleesgerechten gestoken kunnen worden waar het eigenlijk meer op z'n plaats is.
Confidence through competence
pi_35703569
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 01:05 schreef golfer het volgende:

[..]

De naam Tjap Tjoi komt van de twee Chinese woorden "Tjap", dat gemengd betekent en "Tjoi", dat groente betekent.

Lijkt mij behoorlijk vegetarisch.
Gemengde groente
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 4 maart 2006 @ 13:58:44 #44
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35709345
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 02:22 schreef Stereotomy het volgende:
Het is op zich niet lethaal, het is niet carcinogeen, je gaat je er alleen niet lekker door voelen en je kunt er lichtelijk verslaafd aan raken, waarbij je voedsel zonder vetsin smakeloos en slap vindt. Vandaar dat je het met mate moet gebruiken.
Het overovergrote deel van de wereldbevolking merkt niets van E621. Persoonlijk krijg ik buikkrampen van het drinken van Chocomel van Nutricia. Dat is pech voor mij. Maar wat ik niet ga doen, is overal verkondigen hoe slecht Chocomel wel niet is, en ik ga ook geen webpagina's bouwen omdat ik vind er dat er zo weinig aandacht is voor de gevaarlijke bijwerkingen van Chocomel.

Waarom dat voor ve-tsin dan blijkbaar wel moet, is mij één groot raadsel.

[ Bericht 6% gewijzigd door Zelva op 04-03-2006 14:05:07 ]
pi_35711732
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 13:58 schreef Zelva het volgende:

[..]

Het overovergrote deel van de wereldbevolking merkt niets van E621. Persoonlijk krijg ik buikkrampen van het drinken van Chocomel van Nutricia. Dat is pech voor mij. Maar wat ik niet ga doen, is overal verkondigen hoe slecht Chocomel wel niet is, en ik ga ook geen webpagina's bouwen omdat ik vind er dat er zo weinig aandacht is voor de gevaarlijke bijwerkingen van Chocomel.

Waarom dat voor ve-tsin dan blijkbaar wel moet, is mij één groot raadsel.
Dat begrijp ik dus ook niet, sommige mensen doen alsof het puur vergif is
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 4 maart 2006 @ 15:39:06 #46
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_35711946
Hoe dan ook, ik ben nieuwsgierig geworden en ik ga het toch eens proberen omdat ik tot nu toe tjap tjoy nooit echt goed op smaak kreeg
Vampire Romance O+
  zaterdag 4 maart 2006 @ 18:57:53 #47
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35717387
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 13:58 schreef Zelva het volgende:

[..]

Het overovergrote deel van de wereldbevolking merkt niets van E621. Persoonlijk krijg ik buikkrampen van het drinken van Chocomel van Nutricia. Dat is pech voor mij. Maar wat ik niet ga doen, is overal verkondigen hoe slecht Chocomel wel niet is, en ik ga ook geen webpagina's bouwen omdat ik vind er dat er zo weinig aandacht is voor de gevaarlijke bijwerkingen van Chocomel.

Waarom dat voor ve-tsin dan blijkbaar wel moet, is mij één groot raadsel.
Goedzo, heb je het nu over jezelf?

Wat meerdere mensen in deze thread aangeven gaat over *regelmatig* gebruik van ve-tsin in grote hoeveelheden, en dat is gewoon slecht voor je. En ja, Nederlandse restaurants gebruiken ve-tsin in grote hoeveelheden, ik ken tientallen Chinese koks persoonlijk en je zult *niemand* van hun horen zeggen dat ve-tsin gezond is, en ze zullen thuis *nooit* zoveel ve-tsin gebruiken als in het restaurant. Zegt genoeg, lijkt me.

Enne, overovergrote deel? Iedereen in China weet dat het slecht voor je is als je het met grote regelmaat eet. Daarom doen mensen zo min mogelijk ve tsin in hun voedsel thuis. Ik denk dat je daarmee het overgrote deel van de wereldbevolking wel te pakken hebt. Dat jij dat als buitenstaander niet gelooft is jouw probleem

Blijft moeilijk, iets doorgronden wat vreemd voor je is. Doet me denken aan die keer dat Westerse artsen in een Chinees ziekenhuis met open mond zaten te kijken naar een open rug operatie die uitgevoerd werd zonder traditionele narcose of anesthesie, maar met acupunctuur als alternatief.
Confidence through competence
  zaterdag 4 maart 2006 @ 18:59:38 #48
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35717428
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 15:39 schreef MouseOver het volgende:
Hoe dan ook, ik ben nieuwsgierig geworden en ik ga het toch eens proberen omdat ik tot nu toe tjap tjoy nooit echt goed op smaak kreeg
Doe er een beetje ve tsin bij, en een beetje soja saus. Vergeet het vocht niet te binden met wat maizena. Gebruik half zout en half ve-tsin. Ve-tsin is ook een smaakversterker, dus je hebt daar absoluut niet veel van nodig. Proef naar smaak. Eet smakelijk.
Confidence through competence
  zaterdag 4 maart 2006 @ 19:23:10 #49
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35717936
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 18:57 schreef Stereotomy het volgende:
Goedzo, heb je het nu over jezelf?
quote:
Wat meerdere mensen in deze thread aangeven gaat over *regelmatig* gebruik van ve-tsin in grote hoeveelheden, en dat is gewoon slecht voor je.
Wie heeft het hier over grote hoeveelheden, quotes alsjeblieft.
quote:
En ja, Nederlandse restaurants gebruiken ve-tsin in grote hoeveelheden, ik ken tientallen Chinese koks persoonlijk en je zult *niemand* van hun horen zeggen dat ve-tsin gezond is, en ze zullen thuis *nooit* zoveel ve-tsin gebruiken als in het restaurant. Zegt genoeg, lijkt me.
Ja, dat zegt inderdaad genoeg. Lekkere kennissen heb jij ,als ze hun klanten willens en wetens zouden vergiftigen in hun restaurants.
quote:
Enne, overovergrote deel? Iedereen in China weet dat het slecht voor je is als je het met grote regelmaat eet.
Bron? En nee, jij bent geen bron.
quote:
Ik denk dat je daarmee het overgrote deel van de wereldbevolking wel te pakken hebt. Dat jij dat als buitenstaander niet gelooft is jouw probleem
Een vijfde vind jij een overgroot deel van de wereldbevolking?
quote:
Blijft moeilijk, iets doorgronden wat vreemd voor je is. Doet me denken aan die keer dat Westerse artsen in een Chinees ziekenhuis met open mond zaten te kijken naar een open rug operatie die uitgevoerd werd zonder traditionele narcose of anesthesie, maar met acupunctuur als alternatief.
En dat is hiermee vergelijkbaar omdat?
  zaterdag 4 maart 2006 @ 19:33:39 #50
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_35718210
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 19:23 schreef Zelva het volgende:
Ja, dat zegt inderdaad genoeg. Lekkere kennissen heb jij ,als ze hun klanten willens en wetens zouden vergiftigen in hun restaurants.
Naast dat ve-tsin een smaakversterker is, maakt het de gebruiker ook dorstig. Altijd handig voor een restaurateur.
Zoals Gerrit van der Valk al zei: "ze vreten me arm maar ze zuipen me rijk."
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')