Erg leuk om te lezen, bedanktquote:Op donderdag 3 april 2008 19:56 schreef Grumpey het volgende:
Vooral op het punt van actuele kennis en manier van lesgeven inderdaad. Ik deed dan een onderzoeksstage zoals ik al aangaf maar heb ook een 'term' meegedaan met de cursussen. Deze waren vrij intensief, 1 supervisor per 4 studenten, veel dingen persoonlijk uitzoeken en vooral ook op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen. Heb wel veel herhaling gehad (had soortgelijke cursussen al in Nederland gehad) maar wat in 1 cursus zat was in Nederland gelijk aan ongeveer 3 verschillende vakken. Daarnaast viel het me op hoe snel de medestudenten de stof onder de knie hadden, dat was in Nederland wel anders.
Al met al moet je vooral denken aan sneller en intensiever. Niet inhoudelijk heel verschillend (behalve dan dat ze bij zowat elk college wel een keer zeggen dat het onderzoek ' aan het eind van de gang' is uitgevoerd). Ohja, ze geven ook wel literatuur op bij het tentamen, maar zeggen ook dat je zelf maar erbij moet lezen omdat de vragen niet over literatuur specifiek gaan maar gewoon over het onderwerp --> je moet je het hele onderwerp eigen maken, eigen verantwoordelijkheid. Oh, en er zijn ook colleges op zaterdag, daar tegenover staat dan weer dat je aan eind van periode ook daadwerkelijk 4 weken vrij hebt. Studenten gaan dan vaak alleen in die perioden terug naar de ouders, en tijdens de terms zijn ze eigenlijk non-stop met studie of campusleven bezig. Je ziet ze dan ook niet heel veel buiten het centrumpje.
Het valt nog wel mee, je meld je aan, dan moet je een hele hoop formulieren invullen, essays schrijven, etc., SAT-testen maken (toelatingstesten voor Amerikaanse universiteiten) en hele goede extracurriculars hebben. Over geld moet je je niet druk maken, mijn ouders verdienen boven modaal, maar door Harvard's financial aid programma voor elke toegelaten student is het goedkoper dan in Nederland studeren.quote:Op woensdag 2 april 2008 22:36 schreef Bananenman het volgende:
[..]
En, hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Je hebt gewoon een Nederlands paspoort en gaat er geheel op eigen houtje heen zonder uitwisselingsprojecten met je huidige uni of wat dan ook?
Please elaborate.
Welke studie heb je in Nederland gedaan/doe je, en wat deed je in Engeland?quote:
Erg knap!quote:Op donderdag 3 april 2008 22:31 schreef nickybol het volgende:
[..]
Het valt nog wel mee, je meld je aan, dan moet je een hele hoop formulieren invullen, essays schrijven, etc., SAT-testen maken (toelatingstesten voor Amerikaanse universiteiten) en hele goede extracurriculars hebben. Over geld moet je je niet druk maken, mijn ouders verdienen boven modaal, maar door Harvard's financial aid programma voor elke toegelaten student is het goedkoper dan in Nederland studeren.
Bachelor Biologische Psychologiequote:Op donderdag 3 april 2008 22:43 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Welke studie heb je in Nederland gedaan/doe je, en wat deed je in Engeland?
Dat ben ik met je eens, MIT klinkt mij ook aantrekkelijker in de oren dan Harvard persoonlijk. Maar goed, ze liggen niet heel ver van mekaar afquote:Op donderdag 3 april 2008 22:57 schreef gday het volgende:
Harvard klinkt altijd leuk natuurlijk, maar ik denk dat ik meer zou zien in hun buren: MIT.
Dat slaat dus helemaal nergens opquote:Op donderdag 3 april 2008 22:31 schreef nickybol het volgende:
Over geld moet je je niet druk maken, mijn ouders verdienen boven modaal, maar door Harvard's financial aid programma voor elke toegelaten student is het goedkoper dan in Nederland studeren.
Een summercourse is altijd goede mogelijkheid. Maar zo enorm lastig is het niet om een onderzoeksstage te regelen denk ik, het voordeel is dat je dan ook persoonlijk contact met de profs en alle aio's etc. hebt waardoor je volgens mij ook veel meer leert. Daarnaast is het vrijwel gratis natuurlijk ivg summercourse of opleiding. Welke opleiding in Nederland doe je zelf overigens?quote:Op donderdag 3 april 2008 21:28 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Erg leuk om te lezen, bedanktKlinkt erg goed, moet ik zeggen,
gewoon eens echt vol gaan voor de wetenschap zonder beperkt te worden door de omstandigheden.
Wat me ook aanspreekt is dat ze, als ik het zo lees, veel meer ruimte geven voor je eigen ideeen en voor zelfontwikkeling zonder dat je in een voorgegoten systeem zit. Dat mis ik eerlijk gezegd bij de lessen die ik nu krijg (ik begrijp het wel daar niet van). Ik ga er dan maar vanuit dat het creatief zoeken naar oplossingen ook bij beoordelingen daadwerkelijk gewaardeerd wordt, ook al zit je er qua resultaat naast.
Wat ik bij sommige lessen die ik wel eens van bekende wetenschappers heb gemerkt is dat het feit dat iemand iets wetenschappelijk of in het vakgebied bereikt heeft, niet perse betekent dat deze persoon ook echt goed lesgeeft. Maar desondanks is het vet om te zo'n man/vrouw te bestuderen en om te kijken of je een beetje mee kunt komen...![]()
Aan de andere kant betwijfel ik, als ik het zo lees, of ik qua snelheid mee zou kunnen komen, maar mss ga ik wel eens een summercourse volgen om dat te testen, dat is nog net te betalen...
Ik heb trouwens, uit interesse, eens de bekende wetenschappers (BW-ers) die je noemde eens gegoogled en moet zeggen dat je in een erg interessant vakgebied zit! (onderzoek aan de [ afbeelding ] toch?)
Ik doe een undergraduate (bachelor dus), daarbij is het jaarlijkse collegeld, kamerhuur, etc. ongeveer 50.000 dollar. Het overgrote deel daarvan heb ik daarvan vergoed gekregen door Harvard door middel van een gift! Harvard gebruikt geen leningen meer voor zijn undergraduates, ik loop dus geen schulden op!quote:Op vrijdag 4 april 2008 03:53 schreef TheChemeng het volgende:
[..]
Dat slaat dus helemaal nergens op![]()
![]()
![]()
De fees voor internationale studenten zijn enorm (ja ze geven je wel een lening maar dat betekent niet dat je het niet betaalt).
Een MBA kost zo'n $ 77.000 per jaar MBA
Harvard Medical? zo'n $ 63.000 per jaar Medical
Of jou ouders betalen alles, of je lult gewoon enorm uit je nek
Het leuke is dat je aan cross-registering mag doen met MIT!quote:Op vrijdag 4 april 2008 03:33 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens, MIT klinkt mij ook aantrekkelijker in de oren dan Harvard persoonlijk. Maar goed, ze liggen niet heel ver van mekaar af
Hoe is dat in godsnaam goedkoper dan studeren in Nederland?quote:Op vrijdag 4 april 2008 14:10 schreef nickybol het volgende:
Ik doe een undergraduate (bachelor dus), daarbij is het jaarlijkse collegeld, kamerhuur, etc. ongeveer 50.000 dollar. Het overgrote deel daarvan heb ik daarvan vergoed gekregen door Harvard door middel van een gift! Harvard gebruikt geen leningen meer voor zijn undergraduates, ik loop dus geen schulden op!
Doordat je kamerhuur bij het bedrag inzit, en ik het overgrote deel via een beurs krijg van Harvard. Stel je voor in Nederland ben je voor een kamer 3600 per jaar + 1500 collegeld + 1000 voor eten, etc. dan ben je toch al bijna aan het bedrag dat ik voor Harvard zelf moet betalen.quote:Op vrijdag 4 april 2008 14:30 schreef TheChemeng het volgende:
[..]
Hoe is dat in godsnaam goedkoper dan studeren in Nederland?
quote:Op donderdag 3 april 2008 22:47 schreef Bananenman het volgende:
[..]
Erg knap!
Wat heb je voor cijfers op het VWO gehaald dan en wat doe je allemaal voor extra dingen waardoor ze je hebben toegelaten, als ik vragen mag? PM mag ook, ben erg benieuwd
Op Harvard lijkt me het niveau toch een tikkie hoger dan op Nederlandse universiteiten. Harvard heeft sowieso een groter budget dan alle Nederlandse uni's bij elkaar, daardoor kunnen ze meer onderzoek doen. Prestige trekt ook talent aan, goede docenten en professoren dus. Dat lijkt me wel waardevol als je een carriere als academicus ambieert, regardless in wat voor vakgebied.quote:Op vrijdag 4 april 2008 14:30 schreef TheChemeng het volgende:
Overigens is Harvard alleen interessant als je of een MBA doet, of Harvard Law of Harvard Medical en als je dan ook nog eens in Amerika gaat werken. Harvard is niks meer als een merk (daarom hebben ze ook de beste aardrijkskunde faculteit), in Amerika is het geweldig maar hebben ze zich uit de markt geplaatst (de alumni komen alleen nog maar aan de bak bij bedrijven als Goldman Sachs of als extreem dure consultants.
Ik doe de master politcologie in Leiden en ik ga waarschijnlijk in september met rechten beginnen, voor erbijquote:Op vrijdag 4 april 2008 10:56 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Een summercourse is altijd goede mogelijkheid. Maar zo enorm lastig is het niet om een onderzoeksstage te regelen denk ik, het voordeel is dat je dan ook persoonlijk contact met de profs en alle aio's etc. hebt waardoor je volgens mij ook veel meer leert. Daarnaast is het vrijwel gratis natuurlijk ivg summercourse of opleiding. Welke opleiding in Nederland doe je zelf overigens?
Dat is ervan uitgaan dat ze je een full scholarship geven voor je gehele studie, en zover ik het had begrepen worden die nu ook niet zo een-twee uitgedeeld aan iedere student die zich aanmeldt voor een studie, vooral niet als je uit het buitenland komt.quote:Op vrijdag 4 april 2008 15:06 schreef nickybol het volgende:
Doordat je kamerhuur bij het bedrag inzit, en ik het overgrote deel via een beurs krijg van Harvard. Stel je voor in Nederland ben je voor een kamer 3600 per jaar + 1500 collegeld + 1000 voor eten, etc. dan ben je toch al bijna aan het bedrag dat ik voor Harvard zelf moet betalen.
Het zou me zelfs niets verbazen als je juist door Harvard op je cv in het algemeen moeielijker aan de bak komt, omdat werkgevers denken dat je te hoog opgeleid bent. En dat je je wel snel zult vervelen in de baan.quote:Op maandag 7 april 2008 04:00 schreef TheChemeng het volgende:
[..]
En dan kun je, je inderdaad afvragen of Harvard wel een studieschuld van meer dan een ton waard is.
Harvard geeft alle benodigde financiele hulp aan elke toegelaten student, of je nou buitenlander bent of niet, het maakt niet. Harvard heeft geen limiet op welke financiele hulp dan ook, ze betalen alles wat je niet zelf kunnen betalen, en leningen maken geen deel uit van hun hulppakket. Na Harvard heb je 0,0 euro schuld als je het goed doet. Hierbij praat ik wel alleen over de undergraduate component van harvard, de bachelor dus, ik weet niet hoe het bij de graduate schools zit.quote:Op maandag 7 april 2008 04:00 schreef TheChemeng het volgende:
[..]
Dat is ervan uitgaan dat ze je een full scholarship geven voor je gehele studie, en zover ik het had begrepen worden die nu ook niet zo een-twee uitgedeeld aan iedere student die zich aanmeldt voor een studie, vooral niet als je uit het buitenland komt.
Overigens ben ik het er wel mee eens dat het academische niveau van een Harvard, Cambridge, Yale, etc. hoger ligt dan de gemiddelde Nederlandse universiteit. Maar zoals ik ook aal aangaf betaal je er wel voor. Bij yale mag je namelijk ook de volle mep betalen om een onderzoekstage te mogen doen. En dan kun je, je inderdaad afvragen of Harvard wel een studieschuld van meer dan een ton waard is.
Om het even in perspectief te plaatsen: een kwart van de toegelaten student heeft ouders die minder verdienen dan $60000 en krijgt dus een beurs die niet alleen collegegeld en room and board vergoedt, maar alles tot aan vliegtickets en zorgverzekering aan toe.quote:We have a longstanding commitment to meet the financial needs of our admitted students. No limit has been set on the financial resources devoted to making the College fully accessible to all students of promise, and we have a firm policy of making supportive offers of need-based financial aid.
...Misschien de voornaamste reden dat Amerika voorop loopt in de wetenschap? In Nederland wordt de student lui gehouden.quote:Op maandag 7 april 2008 18:47 schreef Evil_Jur het volgende:
Maarja, als je al binnen komt zul je wel keihard moeten werken, dat gaat echt niet zoals het studentenleven op de gemiddelde NL universiteit.
Dat stel jij volgens mij heel wat rooskleuriger voor als dat de realiteit is. Ik weet namelijk honderd procent zeker dat sowieso bij Law en de graduate school echt het overgrote deel een enorme studieschuld heeft. Op zich niet zo'n probleem als je de gemiddelde salarissen ziet maar het is echt niet zo dat je het allemaal cadeau krijgt.quote:Op maandag 7 april 2008 18:36 schreef nickybol het volgende:
Harvard geeft alle benodigde financiele hulp aan elke toegelaten student, of je nou buitenlander bent of niet, het maakt niet. Harvard heeft geen limiet op welke financiele hulp dan ook, ze betalen alles wat je niet zelf kunnen betalen, en leningen maken geen deel uit van hun hulppakket. Na Harvard heb je 0,0 euro schuld als je het goed doet. Hierbij praat ik wel alleen over de undergraduate component van harvard, de bachelor dus, ik weet niet hoe het bij de graduate schools zit.
Wat een gelul zegquote:Op vrijdag 4 april 2008 14:30 schreef TheChemeng het volgende:
Harvard, MIT, Yale, etc. zijn echt alleen interessant om te netwerken of als je in de top van je klas kunt komen anders doe je er echt veel beter aan om een universiteit als de Erasmus te kiezen. Deze presteert op vergelijkbaar niveau (zie de rankings) en het kost je 1500 euro per jaar.
Harvard is een merk niks meer niks minder. Op sommige vlakken doen ze het goed en op sommige vlakken doen ze het minder. Harvard is interessant mits je of in Amerika wil werken of je in het onderzoek wil blijven anders zijn er genoeg universiteiten die toch wel degelijk de voorkeur verkiezen.quote:Op zaterdag 19 april 2008 08:29 schreef Shivo het volgende:
Wat een gelul zeg. Kom hier maar eens een paar jaar werken of studeren, dan snap waarom Harvard Harvard is. Het niveau (financieel, denkniveau, doorzettingsvermogen) ligt hier zoveel hoger dan waar dan ook in Nederland.
Je opmerking over ranking is trouwens ook gelul. Ik heb al meerdere bekeken en in elke staat Harvard in de top 3 (meestal op 1), ver uit de buurt van de Nederlandse universiteiten...quote:Op zaterdag 19 april 2008 08:47 schreef TheChemeng het volgende:
[..]
Harvard is een merk niks meer niks minder. Op sommige vlakken doen ze het goed en op sommige vlakken doen ze het minder. Harvard is interessant mits je of in Amerika wil werken of je in het onderzoek wil blijven anders zijn er genoeg universiteiten die toch wel degelijk de voorkeur verkiezen.
Het is gewoon allemaal Brand Equity (een begrip waar Nederlandse universiteiten helaas geen kaas van gegeten hebben).
Harvard is inderdaad een merk waar redelijk wat merchandise van verkocht wordt. Maar lees mijn reply nog eens, want daar staat precies in waarom Harvard zo goed is. En er zijn geen vlakken waarop Harvard minder is; in praktisch alle staatjes staat Harvard op 1.quote:Op zaterdag 19 april 2008 08:47 schreef TheChemeng het volgende:
[..]
Harvard is een merk niks meer niks minder. Op sommige vlakken doen ze het goed en op sommige vlakken doen ze het minder. Harvard is interessant mits je of in Amerika wil werken of je in het onderzoek wil blijven anders zijn er genoeg universiteiten die toch wel degelijk de voorkeur verkiezen.
Het is gewoon allemaal Brand Equity (een begrip waar Nederlandse universiteiten helaas geen kaas van gegeten hebben).
Heb je dan ook gekeken waar universiteiten zoals de Erasmus, Nijenrode, Tu Delft en Wageningen eindigen. In bepaalde vakgebieden staat Nederland nog steeds gewoon aan de top hoor.quote:Op zaterdag 19 april 2008 09:28 schreef Evil_Jur het volgende:
Je opmerking over ranking is trouwens ook gelul. Ik heb al meerdere bekeken en in elke staat Harvard in de top 3 (meestal op 1), ver uit de buurt van de Nederlandse universiteiten...
Je weet niet waar je over praat en liegt hier zelfs! Iedereen die het nodig heeft krijgt van Harvard een flinke beurs. Naar nationaliteit wordt op Harvard niet gekeken. Gezinnen die minder dan $60.000 verdienen krijgen een full-ride, en zelfs tussen de $120.000 en $180.000 hoef je maar 10% van je inkomen te betalen! Waarom zit niet heel Oost-Europa op Harvard? Omdat je ook nog toegelaten moet worden, en daarvoor moet je heel goed zijn, gezien het toelatingspercentage dat dit jaar op 7,1% ligt.quote:Op zaterdag 19 april 2008 11:13 schreef TheChemeng het volgende:
[..]
Maar, dat betekend niet dat het voor de gemiddelde Nederlander de beste (of zelfs een goede) keuze is. Zoals ik eerder al aangaf kost het vaak gewoon bakken met geld, als het je lukt om een beurs te krijgen oke, maar ze staan echt niet in de rij in Amerika om Nederlandse studenten te steunen (als het echt zo simpel is en ze betalen alles voor je waarom studeert niet heel oost europa aan Harvard en Yale).
Behalve in businessquote:Op zaterdag 19 april 2008 09:36 schreef Shivo het volgende:
[..]
En er zijn geen vlakken waarop Harvard minder is; in praktisch alle staatjes staat Harvard op 1.
Dit is ook de manier zoals ik het heb gedaan, alleen dan voor farmacie. Ik kom net terug uit de VS waar ik onderzoek heb gedaan aan de UCSD (staat een plaats onder Yale op de ranking). Het is een hele goede ervaring, maar er zijn heel veel dingen die toch erg anders waren dan mijn verwachtingen. Zoals al die frats en sororities heb je veel meer op de state universities. Daar is echt een campus leven met al die dingen die je in films tegenkomt. Op de betere universiteiten wordt gewoon full time gestudeerd en wat mij opviel is dat ze op de uni's als UCSD, Berkeley en Stanford echt heel veel Aziaten hebben en dan bedoel ik dus dat je eigenlijk geen anderen ziet.quote:Op woensdag 2 april 2008 15:14 schreef Grumpey het volgende:
Je doet gewoon hier in Nederland een onderzoeksmaster. De meeste onderzoeksmasters hebben daarin ook een half jaar (of soms zelfs een jaar) aan onderzoeksstages. Je regelt deze gewoon bij een prof. aan een van deze buitenlandse universiteiten. Deze profs zitten heel erg te wachten op mensen met vakkennis die (soort van gratis) werk doen voor ze aangezien ze vanuit hun eigen uni alleen maar bachelorstages kennen (dus met minder kennis van zaken). Het mes snijdt aan twee kanten, want het is dan voor nederlandse studenten weer een goede leerschool qua goed onderzoek.
Het houdt in dat je daar onderzoek doet, publiceert, en ondertussen beetje cursussen aan die uni meepikt (naast studentenleven).
Het staat leuk op CV, zeker omdat ik 9 heb gekregen, maar het is vooral erg leuk om te doen
Goede source, ik zou eerst FT en BW geloven...quote:Op zaterdag 19 april 2008 14:31 schreef Repeat het volgende:
[..]
Owja?
http://grad-schools.usnews.rankingsandreviews.com/grad/mba/search
Waarom? Niks mis met U.S. News hoor, die zijn ook niet nieuw in het maken van lijstjes...quote:Op zaterdag 19 april 2008 15:02 schreef Public_NME het volgende:
[..]
Goede source, ik zou eerst FT en BW geloven...
Upenn ftw!
quote:Op zaterdag 19 april 2008 13:58 schreef nickybol het volgende:
Je weet niet waar je over praat en liegt hier zelfs! Iedereen die het nodig heeft krijgt van Harvard een flinke beurs. Naar nationaliteit wordt op Harvard niet gekeken. Gezinnen die minder dan $60.000 verdienen krijgen een full-ride, en zelfs tussen de $120.000 en $180.000 hoef je maar 10% van je inkomen te betalen! Waarom zit niet heel Oost-Europa op Harvard? Omdat je ook nog toegelaten moet worden, en daarvoor moet je heel goed zijn, gezien het toelatingspercentage dat dit jaar op 7,1% ligt.
kun je beter ook maar niet naar luisterenquote:A U.S. education is an expensive goal. While the U.S. government has financial aid programs available to qualified American students, most Americans go into considerable debt to pay for their degrees. International students face the same financial challenges, but do not qualify for many of the sources of financial aid that U.S. students do.
Ze nemen de slimsten en meest potentiele studenten gratis in om zo later (mond-op-mond) reclame te krijgen, alsmede hun reputatie opkrikken. Want de meest slimme hebben ook het meeste kans om het het verst te schoppen in hun carriere, dus krijg je zinnen in de media als "AON topbestuurder mr X, die bij Harvard gestudeerd heeft, zorgt voor een nieuwe record-winst"quote:Op maandag 21 april 2008 19:46 schreef Repeat het volgende:
Wat ik me dan toch afvraag is, wat wint Harvard ermee om studenten gratis te laten studeren?
en waar komt dat geld dan vandaan? Nazi- oorlogsschatten? De schat van Indiana Jones?quote:Op maandag 21 april 2008 21:42 schreef nickybol het volgende:
Harvard heeft een vermogen van 34,9 miljard dollar,
Giften van Alumni en organisaties vooral dus, en dan slim investeren.quote:Op maandag 21 april 2008 21:51 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
en waar komt dat geld dan vandaan? Nazi- oorlogsschatten? De schat van Indiana Jones?
Ik denk dat je daar nog verbaasd van staat te kijken, hoeveel geld Harvard jaarlijks terugkrijgt van alumni. En er lopen hier inderdaad veel Aziaten rond, maar de undergrads zijn over het algemeen (in mijn medische sector) hier opgegroeid en hebben de zelfde 'voor wat hoort wat' mentaliteit.quote:Op maandag 21 april 2008 21:31 schreef Repeat het volgende:
Maargoed, dan zit het over enkele jaren vol met slimme en zeer gemotiveerde Aziaten en Indiërs die allemaal niks betalen... Die instelling moet toch ergens van draaien, het zijn geen filantropen...
De universiteiten (althans de prive universiteiten zoals Harvard) besluiten zelf wie ze aannemen en eerdere schoolprestaties zijn daarbij niet het enige criterium. Er wordt daarom ook bewust een klas met diversiteit samengesteld. Ze kunnen dus zelf vermijden dat er alleen maar Aziaten worden aangenomen.quote:Op maandag 21 april 2008 21:31 schreef Repeat het volgende:
Maargoed, dan zit het over enkele jaren vol met slimme en zeer gemotiveerde Aziaten en Indiërs die allemaal niks betalen... Die instelling moet toch ergens van draaien, het zijn geen filantropen...
Dit klopt inderdaad, er wordt altijd gestreefd naar een grote diversiteit. Vooral voor URMs (under-recruited minorities) is dit voordelig. Er worden actief zwarten en native americans gerecruteerd.quote:Op dinsdag 22 april 2008 11:49 schreef jaco het volgende:
[..]
De universiteiten (althans de prive universiteiten zoals Harvard) besluiten zelf wie ze aannemen en eerdere schoolprestaties zijn daarbij niet het enige criterium. Er wordt daarom ook bewust een klas met diversiteit samengesteld. Ze kunnen dus zelf vermijden dat er alleen maar Aziaten worden aangenomen.
Dat is nogal wat.quote:Op dinsdag 22 april 2008 14:51 schreef nickybol het volgende:
Ik wil hier niet in details treden, maar het bestaat meestal uit een aantal elementen:
- goede cijfers van je middelbare school
- aantal toelatingstesten (SAT Reasoning (soort cito-toets) en SAT Subjects naar keuze (3x))
- interview met een Harvard alumni
- een paar extracurriculaire activiteiten waarover je erg gepassioneerd bent en die er echt uitspringen
- een aantal essays op je aanmelding
- twee aanbevelingen van leraren
- een aanbeveling van je decaan
Ja die dingen wist ik inderdaad. Het ging me er meer om wat jou er deed uitspringen. Iedereen levert dit namelijk in en 7% wordt maar toegelaten. Vaak is een contact toch belangrijk, wat je meestal niet zo hebt als je in het begin gaat studeren. Ben zelf met iets soortgelijks bezig, vandaar mijn vraag. Gewoon goede cijfers, essays etc is vaak niet genoeg. Je moet toch iets hebben waarom ze jou kiezen.quote:Op dinsdag 22 april 2008 14:51 schreef nickybol het volgende:
Ik wil hier niet in details treden, maar het bestaat meestal uit een aantal elementen:
- goede cijfers van je middelbare school
- aantal toelatingstesten (SAT Reasoning (soort cito-toets) en SAT Subjects naar keuze (3x))
- interview met een Harvard alumni
- een paar extracurriculaire activiteiten waarover je erg gepassioneerd bent en die er echt uitspringen
- een aantal essays op je aanmelding
- twee aanbevelingen van leraren
- een aanbeveling van je decaan
Thanks, haal maar weg. Ik stuur binnenkort wel even een mailtje.quote:Op dinsdag 22 april 2008 21:18 schreef nickybol het volgende:
Als je meer wilt weten mag je mailen, Plaats even een bericht als je het gelezen hebt, dan haal ik het adres weer weg.
wat bedoel je met giften van Alumni? Mensen die op Harvard zijn afgestudeerd, een topfunctie hebben en wat geld doneren omdat ze dáár hun studie hebben gedaan? hmmm, is dat ook een soort van ongeschreven regel? (gratis studeren, maar wél doneren als je een goede baan vind?, en over welke bedragen praat je dan?)quote:Op maandag 21 april 2008 21:53 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Giften van Alumni en organisaties vooral dus, en dan slim investeren.
Ik krijg geen artikelquote:Op dinsdag 23 december 2008 14:01 schreef Drive-r het volgende:
Het zal momenteel ook wel nodig zijn... De grote universiteitsfondsen in de US zitten enigzins in een squeeze...
Bloomberg
quote:Op dinsdag 14 februari 2006 18:21 schreef northernlight81 het volgende:
Lijkt me wel supervet om op zo'n school te zitten.
Helaas voor mij niet weggelegd.
De grootste kans maak ik nog op de 'How high' manier.
Geen ongeschreven regel, maar het kan de contacten tussen het bedrijfslegen en (hoog) wetenschappelijk onderwijs goed versterken. Een bedrijf kan een kleine tegenprestatie vragen of tegelijkertijd stageplekken voor topstudenten aanbieden, welke ze vervolgens binnen trachten te houden.quote:Op donderdag 24 april 2008 11:07 schreef Landgeld het volgende:
[..]
wat bedoel je met giften van Alumni? Mensen die op Harvard zijn afgestudeerd, een topfunctie hebben en wat geld doneren omdat ze dáár hun studie hebben gedaan? hmmm, is dat ook een soort van ongeschreven regel? (gratis studeren, maar wél doneren als je een goede baan vind?, en over welke bedragen praat je dan?)
Ik krijg een hoop reclame.quote:Op dinsdag 23 december 2008 14:08 schreef Drive-r het volgende:
Sorry, het moet nu wel werken
Gek hier werkt het nu. Je moet natuurlijk wel de link in mijn post gebruiken, niet die in de quote daarna?quote:
Het zijn niet enkel bedrijven, voornamelijk individuen. Het is bijna een soort status-symbool, "he pik, ik ben een Harvard alumni. Kijk maar, mijn naam staat op dat gebouw"quote:Op woensdag 24 december 2008 00:51 schreef Skv het volgende:
[..]
Geen ongeschreven regel, maar het kan de contacten tussen het bedrijfslegen en (hoog) wetenschappelijk onderwijs goed versterken. Een bedrijf kan een kleine tegenprestatie vragen of tegelijkertijd stageplekken voor topstudenten aanbieden, welke ze vervolgens binnen trachten te houden.
Ons Harvard/MIT instituut heeft net 400mln gehad dus we kunnen even vooruit.quote:Op dinsdag 23 december 2008 14:01 schreef Drive-r het volgende:
Het zal momenteel ook wel nodig zijn... De grote universiteitsfondsen in de US zitten enigzins in een squeeze...
Bloomberg
en?quote:
Ook ik heb redelijke contacten met Harvard. Neem anders eens contact met mij opquote:Op vrijdag 26 november 2010 17:37 schreef tom_smits het volgende:
Beste nickybol,
Ik las in dit forum dat jij op Harvard studeert, ik heb zelf ook de ambitie om mijn studie op deze uni te volgen.
Omdat jij er dus wat meer van weet: zou ik misschien je emailadres mogen, dan kan ik een paar vragen stellen over mijn situatie tegenover de toelatingseisen van Harvard?
Bvd,
Tom Smits
quote:Op dinsdag 14 februari 2006 12:28 schreef Litso het volgende:
Hee, dat herken ik uit A Beautiful Mind
Ja die mogelijkheid is er (zoals bij de meeste top-universiteiten) in de vorm van een 'summer school'. Zie Harvard Summer School. Moet je wel even flink de portemonnee trekken trouwens (zo'n $2500 per course geloof ik)quote:Op vrijdag 26 november 2010 18:00 schreef Zith het volgende:
Zou je eventueel ook gewoon 1 course/vak kunnen volgen/kopen? Iets dat enkele weekjes/maanden duurt zodat je gewoon even de sfeer kan proeven? Zo kan je bij de EUR als niet-student vakken volgen voor x.xx EUR per studiepunt/credit.
Ja dat klopt. Alleen een MBA doe je niet meteen nadat je VWO verlaat (en zover ik begreep zit jij nog op VWO?). Vaak werk je na het behalen van je universitaire diploma (BSc en eventueel MSc) eerst een aantal jaar voordat je een MBA gaat doen. Als je het goed doet heb je een werkgever die hem voor je betaald, want als je het zelf moet betalen dan ben je een hele klap geld kwijt.quote:Op zaterdag 27 november 2010 09:58 schreef tom_smits het volgende:
@ Drive-r
ik zou graag op de Harvard Business School willen studeren, als ik me niet vergis is dat dan toch MBA?
groeten
Ik doe nu Gymnasium, maar volgens mij begrijp ik het niet helemaal, wat is dan het verschil tussen een MSc en een MBA?quote:Op zaterdag 27 november 2010 10:49 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Ja dat klopt. Alleen een MBA doe je niet meteen nadat je VWO verlaat (en zover ik begreep zit jij nog op VWO?). Vaak werk je na het behalen van je universitaire diploma (BSc en eventueel MSc) eerst een aantal jaar voordat je een MBA gaat doen. Als je het goed doet heb je een werkgever die hem voor je betaald, want als je het zelf moet betalen dan ben je een hele klap geld kwijt.
MBA is Master of Business Administration en MSc is Master of Science. De eerste is gericht op bedrijfskunde/economie en de tweede is algemeen voor beta studies en volgens mij ook een paar gamma. Dan heb je ook nog MA een Master of Arts, de alpha dus. Dan heb je ook nog andere zoals MD en PharmD.quote:Op zaterdag 27 november 2010 11:11 schreef tom_smits het volgende:
[..]
Ik doe nu Gymnasium, maar volgens mij begrijp ik het niet helemaal, wat is dan het verschil tussen een MSc en een MBA?
Dus als ik het goed begrijp moet ik eerst mijn bachelor (undergraduate?) in nederland halen en daarna kan ik mijn Master(graduate?) op Harvard doen?quote:Op zaterdag 27 november 2010 11:28 schreef Jeroentk het volgende:
Een Master of Science of een Master of Business Administration is natuurlijk iets anders. Als je na het gymnasium naar een Amerikaanse universiteit wilt, begin je met je undergraduate. Later zou je naar Medical School, Law School o.i.d. kunnen. Harvard biedt geen business aan voor undergraduates, maar bijvoorbeeld Wharton (UPenn) wel.
Ik weet niet hoe dat voor de MBA's zit, maar bij veel andere graduate studies daar moet je vaak een vrij gevarieerd vakkenpakket hebben gehad met een minimumhoeveelheid Engels, literatuur, wiskunde etc. Als je in de VS arts wilt worden moet je bij je undergraduate een jaar calculus, veel Engels en andere dingen hebben gevolgd, zonder dat je per se heel veel medisch geörienteerde vakken nodig hebt om te starten met je Medical School. De beste aansluiting op een graduate school aan Harvard die je in Nederland kunt volgen is een van de University Colleges (Utrecht, Amsterdam, Middelburg, Maastricht) die voor de bachelor precies dezelfde insteek hebben als de undergraduate-opleidingen in de VS.quote:Op zaterdag 27 november 2010 11:34 schreef tom_smits het volgende:
[..]
Dus als ik het goed begrijp moet ik eerst mijn bachelor (undergraduate?) in nederland halen en daarna kan ik mijn Master(graduate?) op Harvard doen?
geen enkele ervaring maar zo van onbesproken gedrag is deze universiteit niet meer,gezien deze documentaire van CNBC!.Men geeft het zelf toe dat je geen enkele zekere garantie hebt als je daar vandaan komt en het enige wat de universiteit je geeft is een brand name,niks meer en dat voor duizenden dollars per jaar..quote:Op maandag 13 februari 2006 23:02 schreef Billy_Mack het volgende:
[ afbeelding ]
Beste mensen,
Het is een van de meest prestigeuze universiteiten van de wereld: Harvard. Harvard is een universiteit die is opgedeeld in een aantal 'schools'. Voorbeelden zijn de Harvard Business School, en de Harvard School of Medicine.
[ afbeelding ]
Harvard is een particuliere uni, dus je moet of veel geld hebben, of heel erg slim zijn (en dus een beurs krijgen) om er binnen te komen. Via sommige Nederlandse uni's kan men perioden onderzoek doen, of studeren, aan Harvard.
Zelf lijkt het mij erg gaaf om er eens een halfjaar te studeren, puur om de sfeer te proeven en om mezelf te ontplooienHeeft iemand ervaring met deze universiteit? Wat zijn de verhalen die jullie er over horen? Lijkt het jullie wat?
Bring it on!
![]()
[ afbeelding ]
maar wat voor een baan krijg je dan als je alleen je bachelor van Harvard hebt?quote:Op zaterdag 27 november 2010 13:31 schreef Drive-r het volgende:
Meeste mensen in de VS doen eerst een bachelor, werken dan een paar jaar en doen vervolgens de MBA.
In de anglosaksische wereld is het normaal, dus je krijgt dezelfde baan als met een master in Nederland. Mijn collega bij de bank in London en New York hadden meestal alleen een bachelor, net als bij bedrijven als McKinsey, etc... Je moet niet de Nederlandse situatie gaan doortrekken met de rest van de wereld....quote:Op zaterdag 27 november 2010 18:51 schreef tom_smits het volgende:
[..]
maar wat voor een baan krijg je dan als je alleen je bachelor van Harvard hebt?
Is dat dan een redelijke baan, of verdien je dan niet zo veel?
Niet bepaald. Er wordt verwacht dat je echt wat carriere op bouwt in die paar jaar. Met een "gewoon" baantje kom je weinig goeie MBAs binnen, die procedure focust enorm op wat je tot dan hebt bereikt.quote:Op zaterdag 27 november 2010 19:12 schreef ssebass het volgende:
Volgens mij wordt dat werken gezien als een soort stage, oftewel gewoon werkervaring opdoen. Ze werkten bijvoorbeeld als labtechnician e.d. Dat verdient niet bijster veel, maar dat is ook niet het doel. Overigens kun je daar na je bachelor al promoveren, je doet dan master en PhD in een. Als je hier je bachelor hebt gedaan ben je daar al postgraduate. Ik was ook verbaasd om te zien dat ik toen ook al postgraduate was terwijl ik hier nog vol in mijn studie zat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |