Ja, en vaak nog beter van kwaliteit en smaak!!quote:Op zondag 12 februari 2006 18:58 schreef DonJames het volgende:
Ga gewoon naar de Toko, haal daar je spul. Het is beter en vaak ook nog goedkoper dan het vernederlandste spul!
Moet je eens in de toko gaan kijken dan heb je voor een goede prijs ook goed spulquote:Op maandag 13 februari 2006 02:30 schreef Logitik het volgende:
Ik heb normaal altjjd Conimex, maar had dus door het prijsverschill gekozen voor Inproba..
Het was echt niet lekker..
ik woon nu al even in braband. (vlakbij eindhoven)quote:Op maandag 13 februari 2006 23:08 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Moet je eens in de toko gaan kijken dan heb je voor een goede prijs ook goed spul![]()
Dit kan ik alleen maar onderschrijven, stam uit een Indisch geslacht en ben met indisch eten opgegroeit.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 08:01 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb ooit iets gelezen over Nederlanders in Nederlands Indië bet betrekking tot het eten. Conimex is vorige eeuw (jaren 30?) "opgericht" door een paar ex-indiëgangers, als ik me goed herinner, met als bedoeling de Nederlanders de mogelijkheid te geven, aan de Nederlandse smaak aangepaste (!) Indische maaltijden te maken.
De échte Indiëgangers vielen achterover toen ze het resultaat proeften, en dat bedoel ik niet als compliment. Vooral de ketjap deugde van geen kant, aldus het stukje...
Ik las het (als ik me goed herinner) in een boekje over Indisch eten, vol citaten van o.a. Tjalie Robinson (google!), recepten en anecdotes. Geen idee meer hoe dat boekje heet, zou het best nog wel eens willen lezen...
Maar goed, als ik met het mes op de keel moet kiezen: improba is een fractie minder erg dan Conimex.
Ook zo'n totaal verkeerd merk: Toko Lien (vooral de zakjes bumbu...!)
En jij weet niet welk boekje ik bedoel...? Heb het een jaar of 15 geleden gelezen en ik zou het graag nog eens willen lezen, maar ja, zonder titel begin je niet veel...quote:Op dinsdag 14 februari 2006 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit kan ik alleen maar onderschrijven, stam uit een Indisch geslacht en ben met indisch eten opgegroeit.
Nee, sorry, ik heb verder niets met indie, geen tempo dulu gevoel, dat was meer mijn ouders.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 11:46 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
En jij weet niet welk boekje ik bedoel...? Heb het een jaar of 15 geleden gelezen en ik zou het graag nog eens willen lezen, maar ja, zonder titel begin je niet veel...![]()
Ik vind Kikoman persoonlijk ietsje té, het ruikt naar wijn die te lang staat... idd een echte fermentatiegeur, maar aan mij is het niet besteedquote:Op dinsdag 14 februari 2006 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Topmerken Soyasaus vind ik: A (zoet), pearl river bridge mushroom soy (zout, met paddestoelen gemaakt, goddelijk) en Kikoman (een echte gefermenteerde soyasaus, en niet zoals bij die gifmengers van Conimex soyabonen met zoutzuur bewerkt)
Zelfs in de supermarkten hier, en dat wil wat zeggen...!quote:Op dinsdag 14 februari 2006 15:22 schreef Cici het volgende:
Die witte mini jerrycans zijn idd het beste.
Ben zelf Indo en al mijn Indonesische familieleden gebruiken die ketjap.
Gewoon bij de Toko te koop.
die schenken alleen kut..quote:Op dinsdag 14 februari 2006 15:16 schreef dutch-mamma het volgende:
Qua ketjap vind ik die in die witte hoekige plastic flessen niet te versmaden. Zit een vaag dropluchtje aan
Pietverdriet, die met paddestoelen ga ik eens uitproberen!
Je bedoelt de mini jerrycan? Klopt, er zit altijd een bruin "straaltje" langs de zijkant...quote:
Ja, ik heb er thuis ook een staan. Soms pak ik hem tegelijk met een busje peper op dat er dan aan zit te plakken.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 16:31 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Je bedoelt de mini jerrycan? Klopt, er zit altijd een bruin "straaltje" langs de zijkant...
Zout en zoet iig.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 20:32 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je die "witte jerrycannen" ook in verschillende smaken?
Ik heb allebij de smaken staan (wel van een ander merk) en gebruik ze ook allebijquote:Op dinsdag 14 februari 2006 20:40 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Zout en zoet iig.
You'll want the sweet version. Ketjap manis Kentel no.1 (geen idee wat dat kentel mag betekenen!)
Zout is voor "kenners"![]()
De zoete neem ik zelfs mee voor mijn (Italiaanse) schoonfamilie!!
Goeie spam van mij hč!quote:Op maandag 20 februari 2006 13:55 schreef SiGNe het volgende:
En de toko's zich maar afvragen waarom de ketjap de laatste tijd zo goed verkoopt![]()
quote:Op maandag 13 februari 2006 23:19 schreef Hyperdude het volgende:
Ketjap moet je gewoon die witte mini-jerrycans halen, goedkoper en lekkerder.
Zeg eens eerlijk...quote:Op maandag 20 februari 2006 13:48 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik heb hem!!
De witte jerrycan.
en ik moet zeggen . . . . wist niet dat ketjap zo lekker kon zijn, ik moet er steeds even van proeven. Het lijkt wel een soort saus.
Ik wil nooit meer een andere. (denk ik)
hehe, ben tweede generatie indo(nesisch), dus de ketchap is er als het ware ingegoten.quote:Op maandag 20 februari 2006 15:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Had gedacht dat Mirugai meer een Kikkoman fan zou zijn..
Ken ik niet, maar als ik het zie zal ik het meenemen!quote:Op maandag 20 februari 2006 15:34 schreef mirugai het volgende:
ha, toch nog dat merk gevonden: ABC. Komt uit Indonesie en als je de ketchap manis schenkt, dan moet je altijd even wachten voor de dikke stroop in beweging komtDe ketchap uit de jerrycans is goed, maar deze is echt da bomb!
[afbeelding]
Zal de volgende keer als ik bij de toko ben eens naar kijken.quote:Op maandag 20 februari 2006 15:34 schreef mirugai het volgende:
ha, toch nog dat merk gevonden: ABC. Komt uit Indonesie en als je de ketchap manis schenkt, dan moet je altijd even wachten voor de dikke stroop in beweging komtDe ketchap uit de jerrycans is goed, maar deze is echt da bomb!
[afbeelding]
Jerrycan met ketjap natuurlijk, bij de toko en daar zit 1 liter inquote:Op dinsdag 21 februari 2006 11:14 schreef Omkron het volgende:
Jerycan met wat.. en waar. voor hoeveel.?
Is dat niet toevallig Japanse soyasaus ? Want dat is heel wat anders dan chinese of indonesische soyasaus (ketjap) en ook helemaal niet uitwisselbaar.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 14:57 schreef aidyl het volgende:
[..]
Ik vind Kikoman persoonlijk ietsje té, het ruikt naar wijn die te lang staat... idd een echte fermentatiegeur, maar aan mij is het niet besteed![]()
Er zijn er meerdere, die met die 3 benen in een soort mercedes ster vorm erop, en met een grote rode Aquote:Op dinsdag 21 februari 2006 16:26 schreef kabouter.muts het volgende:
Jerrycan is het merk niet kentel? of betekent dat iets anders?
Kwam er net achter dat een huisgenote van me die ook heeft staan, erg lekker inderdaadquote:Op dinsdag 21 februari 2006 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een flesje ABC gekocht, die met het gele etiket, smaakt idd goed, ga er binnenkort eens wat mee experimenteren.
In Amersfoort kun je naar Toko Meh Wah (op de Langestraat), of naar Toko Tjin, mijn favoriet. (op de Kamp)quote:Op woensdag 22 februari 2006 14:37 schreef Stansfield het volgende:
Weet iemand toevallig waar een toki in Amersfoort zit?
quote:Op woensdag 22 februari 2006 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
toko lien boemboes, dat geeft een nieuwe invulling aan het begrip zout...
Als je dat lekker vindt prima, maar geef toe, die boemboes zijn vreselijk zout.quote:
Nee, ik bedoelquote:Op woensdag 22 februari 2006 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je dat lekker vindt prima, maar geef toe, die boemboes zijn vreselijk zout.
Omdat dat commercieel het aantrekkelijkst is. Daar verander je niks aan. Helaas maar waar.quote:Op donderdag 23 februari 2006 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
Als je alleen maar gerechten maakt die de consument niet gewend is heb je te weinig omzet.quote:Op donderdag 23 februari 2006 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
Juist niet, hoe pittiger hoe beter. Als je curry maakt en tijdens 't eten loopt zweet niet in straaltjes over je hoofd dan is 't niet pittig genoeg.quote:Op donderdag 23 februari 2006 00:34 schreef SiGNe het volgende:
Als je alleen maar gerechten maakt die de consument niet gewend is heb je te weinig omzet.
Haal bij een Indiaas restaurant maar eens een flink hete madras curry, dan ben je blij dat het is aangepast aan de Nederlandse smaak.
Ja maar als het te pittig is kan het ook smaak verpesten.quote:Op donderdag 23 februari 2006 09:17 schreef Aaargh! het volgende:
[..]
Juist niet, hoe pittiger hoe beter. Als je curry maakt en tijdens 't eten loopt zweet niet in straaltjes over je hoofd dan is 't niet pittig genoeg.
Dat is natuurlijk de kunst he. Goed indiaas/thais eten is EN pittig EN heeft veel smaak.quote:Op donderdag 23 februari 2006 12:02 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ja maar als het te pittig is kan het ook smaak verpesten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |