FOK!forum / Culinesse à gogo / Wie heeft al eens Wagyu-rundvlees gegeten?
golferdonderdag 26 januari 2006 @ 00:14
Naar aanleiding van wat offtopic-gedoe in een hamtopic kwam ik hier op.
Recent eens een item bij 2Vandaag gezien over een Belg die heel exclusief die runderen kweekte en volgens mij was het de kok van restaurant Beluga in Maastricht het die het vlees klaarmaakte.

Exclusief en volgens mij erg duur.

Ge-aderd beetje vet rundvlees:


http://www.vvhp.nl/gids_product.asp?ID=239

http://www.wagyu.nl/

[ Bericht 11% gewijzigd door golfer op 26-01-2006 00:35:27 (toevoeging van linkje) ]
donleodonderdag 26 januari 2006 @ 08:44
Dit is best lekker spul!!!!! Zelfs spullen die normaal uren moeten stoven...zijn nu als biefstuk te bakken.
densmeedonderdag 26 januari 2006 @ 09:06
da vlees koste iets van 500 euro de kilo
Sloperdonderdag 26 januari 2006 @ 11:09
Dat is niet ge-aderd, maar gemarmerd vlees. Dat kun je nog steeds nie als biefstuk bakken, maar dr zit wel veeeel meeer smaak aan.
Sloperdonderdag 26 januari 2006 @ 11:10
Tevens zag vroeger AL het vlees bij de slager er zo uit, maar de hedendaagse maatschappij heeft het lekker verkloot en nu wil iedereen nog alleen een mager stukje vlees.
Gelukkig weten ouderen (55+), vlees met een radje nog wel te waarderen...
kabouter.mutsdonderdag 26 januari 2006 @ 16:13
Wow dit moet wel goddelijk stoofvlees zijn !
Developersrusdonderdag 26 januari 2006 @ 16:14
Is toch Japanns? Die dieren worden met bier gevoerd toch?
kabouter.mutsdonderdag 26 januari 2006 @ 16:28
En gemasserd worden, ik wou dat ik zo'n koe was. . . . .
golferdonderdag 26 januari 2006 @ 16:35
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 16:14 schreef Developersrus het volgende:
Is toch Japanns? Die dieren worden met bier gevoerd toch?
De Japanse runderen krijgen hun traditionele behandeling die bestaat uit een menu van gras, granen en bierbostel en een dagelijkse massage. Dat geeft het vlees een prachtige fijne marmering van, met name, onverzadigd vet en een exquise smaak die onvergelijkbaar is.
Martijn_77donderdag 26 januari 2006 @ 18:21
quote:
Japanse runderen uit Limburg.....
golferdonderdag 26 januari 2006 @ 18:22
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 18:21 schreef Martijn_77 het volgende:


Japanse runderen uit Limburg.....
Wat is daar mis mee
Martijn_77donderdag 26 januari 2006 @ 18:36
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 18:22 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat is daar mis mee
Volgens mij kan dat niet echt (Taaltechnisch gezien enzo) en daarnaast dacht ik dat die runderen altijd in een bepaald gebied in Japan geleefd moesten hebben.
golferdonderdag 26 januari 2006 @ 19:06
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 18:36 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Volgens mij kan dat niet echt (Taaltechnisch gezien enzo) en daarnaast dacht ik dat die runderen altijd in een bepaald gebied in Japan geleefd moesten hebben.
Als je het linkje in de OP even leest kan je zien hoe dat is gegaan.
quote:
Door de strenge veterinaire voorschriften is het onmogelijk om Wagyu runderen in Europa in te voeren. Een oplossing werd gevonden in de techniek van embryo transplantatie. Nadat enkele wagyu runderen een jaar in quarantaine hadden gestaan, slaagden wij er in om hieruit embryo's te produceren die voldeden aan de strenge Europese gezondheidseisen zodat deze uiteindelijk in Nederland door de douane mochten.

Verkoop embryo's
Sinds juni 2003 produceren wij top-kaliteit embryo's voor eigen gebruik en verkoop aan partners binnen ons Châteaux Wagyu produktie en marketing programma.
Voor kleinere producenten bestaat de mogelijkheid tot aankoop van embryo's in drachtige draagmoeders.


mirugaidonderdag 26 januari 2006 @ 19:47
Ik heb een paar keer wagyu gegeten, bij Okura/Yamazato als deel v.e. kaiseki maaltijd en in de VS in de sushi bar waar ik werkte als kobe sushi. De wagyu van Okura kwam uit Belgie, die in de VS was Amerikaans of Japans. Ik hoop dit jaar naar Japan te gaan op vakantie en dan kan ik iig. Japanse wagyu uitproberen.
Ik ben geen rund/biefstuk kenner dus ik kan de kwaliteit niet vergelijken met andere rundsoorten, maar de kwaliteit is super.
Wagyu is ook wel bekend als Kobe beef, dat is wagyu uit de Kobe streek in Japan, waar de soort oorspronkelijk vandaan kwam. In Kobe is een subgebied, Matsuzake als ik het me goed herinner waar de beste Kobe beef vandaan komt. Tegenwoordig worden soms wagyu karkassen uit de VS overgevlogen naar Japan en daar geslacht waardoor ze verkocht mogen worden als Kobe beef.
Wagyu staat bekend om de gelardeerde vetlaag in het vlees. Ik heb me laten vertellen dat dat genetisch is en het feit dat het rund gemasseerd wordt geen invloed hierop heeft. De Japanse runderen worden gemasseerd omdat de boerderijen in Japan vaak geen ruimte hebben om de runderen te laten rondlopen, vandaar dat ze de runderen masseren. Ik heb een keer een home video van een Japanse chef gezien die bij een wagyu boerderij in Kobe was geweest en daarin was te zien dat de boer bijna naast de stal woont vanwege het gebrek aan ruimte.

Ik heb nog ergens wat foto's liggen. Als ik ze vind zal ik ze online zetten. Oja, het woord wagyu betekent wa=Japans en gyu= rund(vlees), dus Japans rundvlees.

[ Bericht 6% gewijzigd door mirugai op 26-01-2006 19:54:20 ]
donleovrijdag 27 januari 2006 @ 08:47
die foto's lijken me wel leuk om te zien!.
Chrisje101vrijdag 27 januari 2006 @ 12:48
En dan te bedenken dat er in Japan tot eind 19de eeuw o.i.v. Boeddhisme en Shintoisme bijna geen vlees werd gegeten!
mirugaivrijdag 27 januari 2006 @ 17:28
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 08:47 schreef donleo het volgende:
die foto's lijken me wel leuk om te zien!.
ok, hier een paar foto's..

Plakjes wagyu, de witte schaal is ongeveer 20 bij 30 centimeter. Helaas is de foto niet helemaal scherp.


Wagyu sushi. Even de brander erop en geserveerd met een op miso gebaseerde saus. Erg, erg goed!
golfervrijdag 27 januari 2006 @ 18:07
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 17:28 schreef mirugai het volgende:


Wagyu sushi. Even de brander erop en geserveerd met een op miso gebaseerde saus. Erg, erg goed!
[afbeelding]
Lijkt mij erg lekker.
Serendipszaterdag 28 januari 2006 @ 11:03
Ziet er goed uit!
Heb me wel eens laten vertellen dat Madonna alleen nog maar dit rundvlees wil...
Blueszaterdag 28 januari 2006 @ 17:50
Dat ziet er echt prachtig uit zeg
Op http://www.wagyu.nl/ staan leuke filmpjes!
shine87zondag 5 februari 2006 @ 12:13
heb welleens gegeten in hong kong... heeel dun lapje a 250 hk dollar =0 25 euro ongeveer.. maar lekker dat het was :p smelt gewoon op je tong... ik krijg weer zin erin
Taradozondag 5 februari 2006 @ 12:24
Kobe beef en Wagyu is in principe hetzelfde vlees alleen Kobe is van koeien uit Japan en Wagyu van dezelfde runderen buiten Japan. Ik heb zowel Kobe als Wagyu gegeten, Kobe is veel duurder dan de Wagyu, in HongKong kost ossehaas van Wagyu uit Australie 15 Euro per ons. Het is echt heerlijk maar een beetje te prijzig vind ik.
Jef73maandag 18 december 2006 @ 22:41
Het is natuurlijk goedkoper als je de wagyu zelf bereidt, alleen heb je geen garantie als je het aan laat branden .
Hier kun je Recepten met Wagyu vlees bekijken
DisasterGirliemaandag 18 december 2006 @ 23:04
Ik heb dit ook wel eens gegeten. Ze maakten het direct voor ons klaar op een hete kookplaat. Het "braden" van dit het stukje vlees was heel snel!

Echt lekker, van buiten heel krokant en van binnen mals. Wel moet ik zeggen dat je er toch niet veel van kan eten.. Dat is maar goed ook vanwege de prijs
Blaatlamawoensdag 20 december 2006 @ 07:49
In singapore gegeten (kobe beef)
echt subliem, nog eens wat anders dan je biefstukje van de slager hiero
durf het in nl eigenlijk niet zelf te kopen/maken, bang voor teleurstelling
Taradozaterdag 23 december 2006 @ 03:24
quote:
Op woensdag 20 december 2006 07:49 schreef Blaatlama het volgende:
In singapore gegeten (kobe beef)
echt subliem, nog eens wat anders dan je biefstukje van de slager hiero
durf het in nl eigenlijk niet zelf te kopen/maken, bang voor teleurstelling
je kan het in NL echt wel kopen hoor want de kwaliteitseisen zijn hier net zo hoog
Erosjuhhhzaterdag 23 december 2006 @ 10:30
vorig jaar waren ze bij de wijnproffesionals met wagyu en kobe vlees, heb er salami van gehad
OFfSprngrdinsdag 2 januari 2007 @ 06:53
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 11:03 schreef Serendips het volgende:
Ziet er goed uit!
Heb me wel eens laten vertellen dat Madonna alleen nog maar dit rundvlees wil...
Als ik zo rijk als haar was zou ik dat ook als enige eten.
Wagyu
Zo goddelijk, alsof iemand God heeft vermoord en hem in kleine stukjes wolk heeft gesneden en voor je serveert met gebakken knoflook.
OFfSprngrdinsdag 2 januari 2007 @ 07:10
http://www.themeatrix.com/
Bluesdinsdag 2 januari 2007 @ 14:08
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 06:53 schreef OFfSprngr het volgende:


Als ik zo rijk als haar was zou ik dat ook als enige eten.
Wagyu
Zo goddelijk, alsof iemand God heeft vermoord en hem in kleine stukjes wolk heeft gesneden en voor je serveert met gebakken knoflook.



We moeten het nog steeds eten
In Kopenhagen stond er een bord buiten een restaurant dat je het kon eten.
Wij kwijlend naar binnen, konden we alleen enorme porties bestellen (het was daar meer voor grotere gezelschappen geschikt, als ze voor ons een kleiner stuk afsneden, hielden ze een raar onverkoopbaar stuk over).
niels_baarsmazondag 7 januari 2007 @ 17:58
Het bereiden van Wagyu vlees is door de speciale karakteristieken van het vlees schijnbaar totaal anders dan gewoon rundvlees.
Ik zag de recepten op http://www.dedriemorgen.com/wagyu/Wagyu_Recepten.html Heeft iemand ervaringen met de bereiding van Wagyu vlees?
summerscentzondag 7 januari 2007 @ 20:38
Ik zag vroeger weleens Aziatische food/cooking programma's, tv series enz waarin ze dus dat vlees eten. Ik heb altijd afgevraagd hoe het zou smaken. Ik hou niet van vlees met een dikke laag vet (spek...) maar dit lijkt me wel lekker.

En voor dit vlees lijkt me dat je gewoon kort moet bakken, grillen en zo weinig specerijen mogelijk of helemaal niks op gaat doen. Licht sausje erbij en eten maar. Korean bbq lijkt me erg geschikt voor dit.
D3Mzondag 14 januari 2007 @ 14:47
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 16:35 schreef golfer het volgende:

[..]

De Japanse runderen krijgen hun traditionele behandeling die bestaat uit een menu van gras, granen en bierbostel en een dagelijkse massage. Dat geeft het vlees een prachtige fijne marmering van, met name, onverzadigd vet en een exquise smaak die onvergelijkbaar is.
Voor wat betreft het masseren van Wagyu-runderen om de kwaliteit van het geproduceerde vlees te verhogen: dit is een over de gehele wereld gecultiveerde mythe die maar weinig met de waarheid van doen heeft. Waar is, dat in Japan runderen wel werden gemasseerd en dat hierbij om de vacht mooi in conditie te houden wel Japanse rijstwijn of sake werd gebruikt. Deze behandeling had echter niet ten doel om de kwaliteit van het vlees te verhogen, maar om de bloedomloop van de dieren te stimuleren. Weidegrond is in Japan uitzonderlijk schaars(meer dan 85% van het grondoppervlak in dit land bestaat uit niet voor landbouw geschikt bergachtig terrein), en runderen werden daarom van oudsher in kleine stallen gehouden. Omdat de krap gehuisveste dieren vaak doorbloedingsproblemen kregen, werd soms wel overgegaan tot massages. Hoe algemeen dit gebruik in Japan echter is geweest, is uit de literatuur niet te achterhalen. Dat het masseren gebeurde 'om het vet beter in het vlees te verdelen' zoals door Nederlandse aanbieders wordt beweerd, is volslagen onzin; een ieder die wel eens een volwassen Japanse Zwarte Wagyustier heeft gezien van ruim 900 kg, zal begrijpen waarom... De uitzonderlijke kwaliteit van het vlees van de Japanse Zwarte Wagyu is een genetisch gegeven, en de kwaliteit van het uiteindelijk door de fokker geproduceerde vlees kan slechts door de wijze van afmesten en de daarbij gegeven voeding worden beïnvloed - en dus niet door massages of andere 'New Age' praktijken.

Overigens is het ook van belang om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten Wagyu-runderen. 'Wagyu' is de algemene aanduiding voor een viertal Japanse vleesveerassen, te weten de Japanse Zwarte Wagyu (Jp.: Kuroge Washu), de Japanse Bruine Wagyu (Akage Washu), de Japanse Poll (Mukaku Washu) en de Japanse Korthoorn (Nihon Tankatu Shu). Het begrip is afgeleid van het woord Wa, dat een Oudjapanse verwijzing is naar het land Japan, of naar dingen of zaken uit Japan, en van Gyu, waarmee onder meer wordt gedoeld op rundvlees ‘in levende zin’, ofwel op vleesvee. ‘Wa-Gyu’ wordt in Japan dan ook gebruikt voor vleesvee van inlandse herkomst — dit ter onderscheid van dieren van niet-Japanse origine— van één van de genoemde rassen, en dus niet, zoals ten onrechte vaak wordt gedacht, ter een aanduiding van een specifiek ras.

Volledig en aantoonbaar raszuivere Japanse Zwarte Wagyu-runderen worden in Nederland slechts op twee bedrijven gefokt. Een ervan is het in het Noord-Brabantse Nuenen gevestigde 'Wagyu-Agri', het andere is ons in het Noord-Hollandse Wormer- en Jisperveld gevestigde 'De Drie Morgen'. De op andere bedrijven gefokte dieren zijn géén raszuivere Japanse Zwarte Wagyu-runderen, maar of uit Noord Amerika afkomstige 'American Wagyu-runderen' (een zgn. bastaardras, dat is ontstaan uit kruisingen tussen Japanse Zwarte - en Bruine Wagyu, Aberdeen Angus- en Hereford-runderen), waarvan de genetische inbreng van de Japanse Zwarte Wagyu later is verhoogd door herhaalde inkruisingen met dit ras, of kruisingen van Japanse Zwarte- en Bruine Wagyu runderen welke dus ook niet langer raszuiver zijn. Het is belangrijk om de aandacht op dit onderscheid te vestigen, omdat het van de vier hierboven genoemde Wagyu-rassen, slechts de Japanse Zwarte Wagyu is die het culinair zo hoog gewaardeerde en bijzonder mooi gemarmerde vlees levert. De 'verbeterde' American Wagyu komt wat vleeskwaliteit weliswaar in de buurt, maar het gaat hierbij dus niet om vlees dat afkomstig is van een authentiek Japans ras.

Een ieder die geïnteresseerd is in dit bijzondere ras, en in de verkrijgbaarheid en toepassingmogelijkheden van tot 95% 'verbeterd' American Wagyu-vlees, wordt vriendelijk verzocht contact met ons op te nemen door middel van het contactformulier op onze website http://www.dedriemorgen.com
kabouter.mutsmaandag 15 januari 2007 @ 12:14
Wow 3dm !!
Steve-Omaandag 15 januari 2007 @ 12:28
Welke restaurants verkopen dat ?
golfermaandag 15 januari 2007 @ 14:07
quote:
Op maandag 15 januari 2007 12:28 schreef Steve-O het volgende:
Welke restaurants verkopen dat ?
Ik vond o.a. dit lijstje:

Okura Hotel
Japanese Restaurant Sazanka
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH AMSTERDAM
Tel. +31(0)20.6787111

Restaurant Blakes
Keizersgracht 384
1016 GB AMSTERDAM
Tel. +31(0)20.5302010

Japanese Restaurant Shirasagi
Spui 170
2511 BW DEN HAAG
Tel. +31(0)70.3464700

Atelier-cafe Mauve
Brink 1
1251 KR LAREN
Tel. +31(0)35.5380990

Restaurant Roberto's
Hilton Amsterdam
Apollolaan 138-140
1077 BG AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 7106000

Café Bar Restaurant Palladium
Kl. Gartmansplantsoen 7-9
1017 RP AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 6266566

Restaurant Akitsu
Rozengracht 228
1016 SZ AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 6253254

Restaurant Ros Beyaart
Hamersveldseweg 55
3833 GL LEUSDEN
TEL. 033-4943127
www.rosbeyaart.nl

Restaurant de Dis
Badhuisstraat 6-8
2584 HK SCHEVENINGEN
Tel. +31(0)70 3500045

Restaurant de Kromme Dissel
Bilderberg Hotel Klein Zwitserland
Klein Zwitserlandlaan 5
8666 DS HEELSUM
Tel. +31(0)317 313118

Café Restaurant Vak-Zuid
Olympisch Stadion 35
1076 DE AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 5708400

Restaurant Beluga
Havenstraat 19
6211 GJ MAASTRICHT
Tel. +31(0)43.3213364

Restaurant Oudsluis
Beestenmarkt 2
4524 EA SLUIS
Tel. +31(0)117.461269

Restaurant De Librije
Broerenkerkplein 13
8011 TW ZWOLLE
Tel. +31(0)38.4212083

Restaurant Salon de Provence
Ginnekenweg 172
4835 NH Breda
tel +31(0)76-5615969 fax +31(0)76-5615965
e- mail: salondeprovence@hetnet.nl

Restaurant Den Hespel
Hespelpad 9
5107 NT DONGEN
Tel: +31 (0) 162 314400

Bar Bistro de Fles
Kleine Noord 51
1621 JE HOORN
Tel. +31(0)229 278570
E-mail: info@defleshoorn.nl


Restaurant De Zeste
Langedijkstraat 36
B 2060 ANTWERPEN
Tel. +32(0)3 2334549

Restaurant Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam
Tel: +31 (0) 10 4360530

Restaurant Brakke Berg
Wolfsdriesweg 10
6325 PM Berg en Terblijt
Telefoon +31(0)43-6041989
Bluesmaandag 15 januari 2007 @ 14:42
quote:
Op maandag 15 januari 2007 12:14 schreef kabouter.muts het volgende:
Wow 3dm !!
Komt wel wat spammerig over, alleen hiervoor te registreren, mét linkje en al
Maar omdat het zo speciaal is mag het vast wel.

Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar die boerderij en de dieren.
SHOOOTOwoensdag 17 januari 2007 @ 12:57
Japanese Restaurant Shirasagi
Spui 170
2511 BW DEN HAAG
Tel. +31(0)70.3464700

Deze is al weg, er zit nu een chinees dimsum restaurant.
niels_baarsmazondag 11 februari 2007 @ 19:40
Nog een restaurant die Wagyu vlees heeft.

LAI SIN'S RESTAURANT
Zei Lai Sin
Arnhemsebovenweg 46
3971 MK Driebergen
tel. +31 (0)343 51 68 58
fax +31 (0)343 51 17 17
http://www.alliance.nl/lai-sins-restaurant/index.htm


Trouwens. Voor de koks onder ons heb ik hier nog een paar nieuwe Wagyu recepten gevonden. http://www.dedriemorgen.com/wagyu/Wagyu_Recepten.html

[ Bericht 41% gewijzigd door niels_baarsma op 11-02-2007 19:48:06 ]
jojomen4maandag 7 januari 2008 @ 15:39
Ik heb het vorige week mogen eten in een Japans restaurant in Utrecht. Ik ben een echte vleeseter, en vooral biefstuk is m'n favoriet.

Dit vlees was zo verschrikkelijk lekker, dat het gewoon niet normaal lekker is. Kende het van tevoren niet en heb naar aanleiding van m'n eerste keer ff gegoogled. Vandaar dat ik hier nu ben.
DarkElfmaandag 7 januari 2008 @ 18:40
staat nog op het lijstje om te eten
Mirjammaandag 7 januari 2008 @ 18:41
ik word er wel erg nieuwsgierig naar
golfermaandag 7 januari 2008 @ 19:06
Leuke kick.
Wij hebben het intussen ook al eens gegeten in een restaurant en sinds kort verkoopt onze dorpsslager hier in Bloemendaal het ook. Nog niet gekocht, want 8 euro per 100 gram vind ik toch wat te gortig.
DarkElfmaandag 7 januari 2008 @ 19:09
We keken met kerst rond ervoor (om zelf te koken) en de prijs is idd wel erg hoog....
marmhzmaandag 7 januari 2008 @ 21:18
Ik heb het bij het Kookhuys in Hilvarenbeek gegeten. Een lendestuk. Ik vond het erg lekker, zeker iets bijzonders. Heel zacht, mals en puur van smaak.
SiGNemaandag 7 januari 2008 @ 23:34
quote:
Op maandag 15 januari 2007 14:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vond o.a. dit lijstje:

Café Restaurant Vak-Zuid
Olympisch Stadion 35
1076 DE AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 5708400
Hoeveel sterren heeft die?
Ik ken het restaurant verder niet en misschien kan je er zelfs superlekker eten, maar hun naam hebben ze écht niet mee.
golfermaandag 7 januari 2008 @ 23:37
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:34 schreef SiGNe het volgende:


Hoeveel sterren heeft die?
Ik ken het restaurant verder niet en misschien kan je er zelfs superlekker eten, maar hun naam hebben ze écht niet mee.
Waarom zou een restaurant sterren moeten hebben om Wagyu te serveren?
zoalshetismaandag 7 januari 2008 @ 23:43
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:34 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Hoeveel sterren heeft die?
Ik ken het restaurant verder niet en misschien kan je er zelfs superlekker eten, maar hun naam hebben ze écht niet mee.
dat zit in het oude ajax stadion, vandaar.

daarnaast kan je het vlees kopen in de utrechtsestraat. top en 8 euro per ons lijkt me nou niet teveel om een keer te proberen.
golfermaandag 7 januari 2008 @ 23:46
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:43 schreef zoalshetis het volgende:


dat zit in het oude ajax stadion, vandaar.

daarnaast kan je het vlees kopen in de utrechtsestraat. top en 8 euro per ons lijkt me nou niet teveel om een keer te proberen.
Een beetje biefstuk doet bij ons toch al gauw 150 gram per persoon met z;n tweeën 2 biefstukkies komt dus neer op 24 euro....ik reken het maar even niet terug naar guldens...maar ik vind het wel duur.
zoalshetismaandag 7 januari 2008 @ 23:49
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Een beetje biefstuk doet bij ons toch al gauw 150 gram per persoon met z;n tweeën 2 biefstukkies komt dus neer op 24 euro....ik reken het maar even niet terug naar guldens...maar ik vind het wel duur.
het is prijzig idd. maar zo af en toe moet dat toch wel kunnen?
golfermaandag 7 januari 2008 @ 23:52
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:49 schreef zoalshetis het volgende:


het is prijzig idd. maar zo af en toe moet dat toch wel kunnen?
Zeker.
We hebben ook net tegen elkaar gezegd dat als we binnenkort weer eens wat te vieren hebben, we het toch maar een keertje bij onze dorpsslager gaan kopen.
SiGNemaandag 7 januari 2008 @ 23:54
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom zou een restaurant sterren moeten hebben om Wagyu te serveren?
Ok, daar heb je helemaal gelijk in, maar bij een café restaurant zou je het niet verwachten.
En bij een restaurant dat "Vak Zuid" heet zou ik voornamelijk kip, patat en appelmoes verwachten, of hamburgers, geen biefstukken van ¤8 per ons (en in een restaurant zal het nog veel meer kosten)
golfermaandag 7 januari 2008 @ 23:57
Vak-Zuid heeft het intussen niet meer op de kaart staan, maar is wel net iets meer dan een patatzaak:
http://www.vakzuid.nl/
SiGNedinsdag 8 januari 2008 @ 00:04
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:57 schreef golfer het volgende:
Vak-Zuid heeft het intussen niet meer op de kaart staan, maar is wel net iets meer dan een patatzaak:
http://www.vakzuid.nl/
ik zie het ja, lijkt me zo te zien een goed restaurant, heb het (door de naam) flink onderschat zie ik.
Zo zie je maar weer dat je nooit op eerste indrukken moet afgaan en dat sluit weer mooi aan bij de culinaire filosofie
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 01:25
Morgen in de toko alvast alles kopen behalve de biefstuk, zodat we later zó kunnen beginnen


350 g Wagyu-biefstuk, op kamertemperatuur
250 g bosui (1 bosje)
100 g wakame-salade (gemarineerd zeewier, verkrijgbaar bij toko of groothandel)
50 g wortelreepjes, fijn gesneden
½ eetlepel donkere basterdsuiker
1½ eetlepel mirin (rijstazijn)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels wit sesamzaad
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels kuro goma (zwart sesamzaad, verkrijgbaar bij toko)

Laat de Wagyu-biefstuk onder plastic folie op kamertemperatuur komen. Verwijder de onderkant en 1/3 van het groene deel van de bosui. Snijd het resterende deel overlangs in tweeën met een scherp mes. Snijd de helften in de lengte in dunne linten en snijd deze schuin in stukken van zo’n 4 cm. Meng de zeewiersalade met de bosui en wortel.
Klop de sojasaus, mirin, basterdsuiker en de zonnebloem- en sesamolie tot een dressing. Voeg naar smaak eventueel wat extra sojasaus toe.
Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak de Wagyu-biefstuk aan alle kanten een paar minuten aan. Voor Wagyu-vlees geldt dat rosé beter is dan rood! Laat het vlees enkele minuten rusten. Leg op ieder bord in het midden een handje bosui, wortel, en zeewiersalade en besprenkel dit rijkelijk met de dressing. Snijd de biefstuk in dunne plakken en verdeel ze over de borden. Bestrooi het geheel met zwart en wit sesamzaad.
ASSpirinezaterdag 2 februari 2008 @ 19:24
Vorige week vrijdag gegeten
Fantastisch was dat zeg, smelt gewoon in je mond. Je hoeft er echt geen saus bij vind ik, is eerder zonde van het vlees. In een restaurant gegeten, was Kobe-beef (dus uit Kobe neem ik aan )

Wel prijzig zeg, 75 euro voor een entrecote (wel een grote lap), rond de 50 euro voor filet of rib-eye.
jojomen4zaterdag 2 februari 2008 @ 21:06
Die site van dedriemorgen.nl ziet er best leuk uit. De website ziet er ook wel makkelijk uit. Misschien in de toekomst eens een bestelling plaatsen.
Swetseneggerzaterdag 2 februari 2008 @ 21:09
Ja, paar weken terug in een Japans Restaurant in Taipei. Erg lekker
Ook Kobe beef inderdaad/
golferzaterdag 2 februari 2008 @ 22:47
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 21:06 schreef jojomen4 het volgende:
Die site van dedriemorgen.nl ziet er best leuk uit. De website ziet er ook wel makkelijk uit. Misschien in de toekomst eens een bestelling plaatsen.
Ja, lekker en spotgoedkoop.
http://www.dedriemorgen.com/shop.html?stap=info&prod_id=16
jojomen4zaterdag 2 februari 2008 @ 23:05
Ja, had de prijs al gezien natuurlijk. Maar een keer uit eten ben je ook zeker 20 euro p.p kwijt. Als ik dan zo'n stuk van 250 gram voor 40 euro heb en ik maak het thuis ben je misschien het dubbele kwijt maar heb je wel wat lekkers. En sja, 250 gram vult dan misschien niet helemaal maar dan maak ik daarnaast wel een beker rijst ofzo om te vullen.

Ik hoef het ook niet elke week ofzo.
Blueszondag 3 februari 2008 @ 12:18
Nee he, toch maar niet

Ik kan die wakame salade nergens vinden
Anders had ik het allang gemaakt natuurlijk
Swetseneggerzondag 3 februari 2008 @ 12:26
Ow in dat restaurant werd er wat zeezout en wat gedroogde knoflook snippers op je bord gegooid. Lappen kobe beef op de hete plaat. 30 seconden later mooie malse stukken op je bord. Beetje door het zout en knoflook en smullen maar.
Blueszondag 3 februari 2008 @ 12:37
Dat is al genoeg natuurlijk.
Bonjasky82vrijdag 8 februari 2008 @ 12:54
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 19:06 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je het linkje in de OP even leest kan je zien hoe dat is gegaan.
[..]



Het mag toch onderhand wel duidelijk zijn dat die kneus NOOIT wat leest.
fruityloopvrijdag 8 februari 2008 @ 15:49
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dat zit in het oude ajax stadion, vandaar.

daarnaast kan je het vlees kopen in de utrechtsestraat. top en 8 euro per ons lijkt me nou niet teveel om een keer te proberen.
Naja, goede Hollandse haasbiefstuk doet ook zo rond de 5 a 6 euro per ons, dus dan is die prijs nog wel te verdedigen lijkt me?
fruityloopvrijdag 8 februari 2008 @ 15:52
Dit restaurant in Monaco pretendeert trouwens het beste vlees ter wereld te hebben, en daarvoor zijn ze letterlijk de hele wereld over gevlogen, en daar staat het niet bij?
Isegrimzaterdag 9 februari 2008 @ 14:45
Dat wil ik ook wel eens proeven.
marijn.numaandag 11 februari 2008 @ 23:46
Ik had laatst een gastcollege van een docent van de ambachtelijke slagers school. Hij wist toen te vertellen dat die wagyu-runderen in Limburg door inseminatie op de wereld zijn gekomen. Dus de fokker koopt wagyu-zaad in, in Japan.
Owja, het livar-varken is ook zo'n geweldig stukje vlees!
fruityloopdinsdag 12 februari 2008 @ 15:03
quote:
Op maandag 11 februari 2008 23:46 schreef marijn.nu het volgende:
Ik had laatst een gastcollege van een docent van de ambachtelijke slagers school. Hij wist toen te vertellen dat die wagyu-runderen in Limburg door inseminatie op de wereld zijn gekomen. Dus de fokker koopt wagyu-zaad in, in Japan.
Owja, het livar-varken is ook zo'n geweldig stukje vlees!
Lijkt me handiger dan een paar complete koeien met stier overvliegen.. Maar goed, als men goed voor de dieren zorgt proef je dat ook zeker in de kwaliteit van het uiteindelijke vlees. Ik weet nog wel dat mijn vader ooit een vrachtwagen vol varkens terugstuurde naar de fokker omdat ze te lang in die laadbak hadden gezeten. (van veel stress wordt het vlees taai en krijgt het een nare smaak)
marijn.nuwoensdag 13 februari 2008 @ 11:46
Net zoiets als stress voor het slachten.
Mirjamzaterdag 5 april 2008 @ 22:04
zojuist was er bij de paul een japanse chefkok die wagyu ging bereiden op de teppan yaki plaat
golferzaterdag 5 april 2008 @ 22:25
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 22:04 schreef MissyMirjaM het volgende:
zojuist was er bij de paul een japanse chefkok die wagyu ging bereiden op de teppan yaki plaat
Ik moest ook gelijk weer aan dit topic denken.
zquingmaandag 7 april 2008 @ 17:30
ik ga 't een keer kopen bij de utrechtste straat denk ik
Gripperwoensdag 9 april 2008 @ 11:30
Afgelopen vrijdag heb ik met mn ouders bij Le steak in bennekom voor het eerst wagyu gegeten. De hoofdgerechten waren fors aan de prijs (50-60 euro voor een entrecote) dus ik heb het bescheiden bij een carpaccio van wagyu gehouden, ik betaalde tenslotte niet zelf.
Was inderdaad heel erg lekker mals, maar eerlijk gezegd, dat is normale carpaccio ook....

Misschien toch eens wat geld apart leggen om een wagyu-biefstuk of steak te gaan eten.
fruityloopwoensdag 9 april 2008 @ 13:27
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:45 schreef Isegrim het volgende:
Dat wil ik ook wel eens proeven.
De website loopt wat achter, v/d week is er de 1e zending vis heen gegaan, het is nogal een succesformule aan het worden, dus gaan ze nu iets soortgelijks doen met vis. Laatst lieten ze prinses Caroline van Monaco aan de bar wachten omdat ze niet gereserveerd had, zo druk is het daar.
beunksterwoensdag 14 mei 2008 @ 11:04
Ik heb onlangs sucade van Wagyu gehad. En inderdaad, dat werd gewoon gebakken als biefstuk. Echt waan-zin-nig lekker
Heel, heel veel smaak en heerlijk mals
macnlzaterdag 24 mei 2008 @ 01:27
Heb Wagyu carpaccio gegeten vorige week in PUCK te Den Haag. HEERLIJK!!!

Hier het menu: http://www.puckpip.nl/menu-puck.html
vatswoensdag 28 mei 2008 @ 05:23
Afgelopen zomer in Las-Vegas dit rund ztiten eten bij de Jap in MGM Grand... Het was de bom zo lekker.... ben van de zomer in Japan, dus ben benieuwd of het daar beetje te betalen is
NoCigarvrijdag 15 augustus 2008 @ 18:04
Ik pas ook in de Wolfselaar in Breda: het was Amerikaanse import. Het was echt heerlijk: zo mals en zacht: alsof het op je tong smelt. Erg iets anders, en veel meer dan een lekker stuk rundvlees.
wagyudonderdag 19 november 2009 @ 13:21
-edit-

[ Bericht 70% gewijzigd door MissHobje op 19-11-2009 21:14:25 (SPAM) ]
MinderMutsigdonderdag 19 november 2009 @ 13:38
[edit]

[ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 19-11-2009 21:14:54 (quote met link weggehaald, thanks ;)) ]
Pietverdrietdonderdag 19 november 2009 @ 13:54
Het is idd erg lekker, maar het contrast is vooral zo groot omdat het gros van het rundvlees in NL zo slecht is.
wagyumaandag 30 november 2009 @ 18:00
spam is niet gewenst op fok, doei

[ Bericht 75% gewijzigd door Mirjam op 30-11-2009 18:07:19 ]