abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 23 december 2006 @ 03:24:26 #26
131800 Tarado
capô de fusca
pi_44675024
quote:
Op woensdag 20 december 2006 07:49 schreef Blaatlama het volgende:
In singapore gegeten (kobe beef)
echt subliem, nog eens wat anders dan je biefstukje van de slager hiero
durf het in nl eigenlijk niet zelf te kopen/maken, bang voor teleurstelling
je kan het in NL echt wel kopen hoor want de kwaliteitseisen zijn hier net zo hoog
  zaterdag 23 december 2006 @ 10:30:27 #27
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_44677372
vorig jaar waren ze bij de wijnproffesionals met wagyu en kobe vlees, heb er salami van gehad
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 2 januari 2007 @ 06:53:09 #28
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_44934381
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 11:03 schreef Serendips het volgende:
Ziet er goed uit!
Heb me wel eens laten vertellen dat Madonna alleen nog maar dit rundvlees wil...
Als ik zo rijk als haar was zou ik dat ook als enige eten.
Wagyu
Zo goddelijk, alsof iemand God heeft vermoord en hem in kleine stukjes wolk heeft gesneden en voor je serveert met gebakken knoflook.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 07:10:05 #29
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_44934418
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_44940009
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 06:53 schreef OFfSprngr het volgende:


Als ik zo rijk als haar was zou ik dat ook als enige eten.
Wagyu
Zo goddelijk, alsof iemand God heeft vermoord en hem in kleine stukjes wolk heeft gesneden en voor je serveert met gebakken knoflook.



We moeten het nog steeds eten
In Kopenhagen stond er een bord buiten een restaurant dat je het kon eten.
Wij kwijlend naar binnen, konden we alleen enorme porties bestellen (het was daar meer voor grotere gezelschappen geschikt, als ze voor ons een kleiner stuk afsneden, hielden ze een raar onverkoopbaar stuk over).
pi_45114605
Het bereiden van Wagyu vlees is door de speciale karakteristieken van het vlees schijnbaar totaal anders dan gewoon rundvlees.
Ik zag de recepten op http://www.dedriemorgen.com/wagyu/Wagyu_Recepten.html Heeft iemand ervaringen met de bereiding van Wagyu vlees?
pi_45120972
Ik zag vroeger weleens Aziatische food/cooking programma's, tv series enz waarin ze dus dat vlees eten. Ik heb altijd afgevraagd hoe het zou smaken. Ik hou niet van vlees met een dikke laag vet (spek...) maar dit lijkt me wel lekker.

En voor dit vlees lijkt me dat je gewoon kort moet bakken, grillen en zo weinig specerijen mogelijk of helemaal niks op gaat doen. Licht sausje erbij en eten maar. Korean bbq lijkt me erg geschikt voor dit.
pi_45342802
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 16:35 schreef golfer het volgende:

[..]

De Japanse runderen krijgen hun traditionele behandeling die bestaat uit een menu van gras, granen en bierbostel en een dagelijkse massage. Dat geeft het vlees een prachtige fijne marmering van, met name, onverzadigd vet en een exquise smaak die onvergelijkbaar is.
Voor wat betreft het masseren van Wagyu-runderen om de kwaliteit van het geproduceerde vlees te verhogen: dit is een over de gehele wereld gecultiveerde mythe die maar weinig met de waarheid van doen heeft. Waar is, dat in Japan runderen wel werden gemasseerd en dat hierbij om de vacht mooi in conditie te houden wel Japanse rijstwijn of sake werd gebruikt. Deze behandeling had echter niet ten doel om de kwaliteit van het vlees te verhogen, maar om de bloedomloop van de dieren te stimuleren. Weidegrond is in Japan uitzonderlijk schaars(meer dan 85% van het grondoppervlak in dit land bestaat uit niet voor landbouw geschikt bergachtig terrein), en runderen werden daarom van oudsher in kleine stallen gehouden. Omdat de krap gehuisveste dieren vaak doorbloedingsproblemen kregen, werd soms wel overgegaan tot massages. Hoe algemeen dit gebruik in Japan echter is geweest, is uit de literatuur niet te achterhalen. Dat het masseren gebeurde 'om het vet beter in het vlees te verdelen' zoals door Nederlandse aanbieders wordt beweerd, is volslagen onzin; een ieder die wel eens een volwassen Japanse Zwarte Wagyustier heeft gezien van ruim 900 kg, zal begrijpen waarom... De uitzonderlijke kwaliteit van het vlees van de Japanse Zwarte Wagyu is een genetisch gegeven, en de kwaliteit van het uiteindelijk door de fokker geproduceerde vlees kan slechts door de wijze van afmesten en de daarbij gegeven voeding worden beïnvloed - en dus niet door massages of andere 'New Age' praktijken.

Overigens is het ook van belang om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten Wagyu-runderen. 'Wagyu' is de algemene aanduiding voor een viertal Japanse vleesveerassen, te weten de Japanse Zwarte Wagyu (Jp.: Kuroge Washu), de Japanse Bruine Wagyu (Akage Washu), de Japanse Poll (Mukaku Washu) en de Japanse Korthoorn (Nihon Tankatu Shu). Het begrip is afgeleid van het woord Wa, dat een Oudjapanse verwijzing is naar het land Japan, of naar dingen of zaken uit Japan, en van Gyu, waarmee onder meer wordt gedoeld op rundvlees ‘in levende zin’, ofwel op vleesvee. ‘Wa-Gyu’ wordt in Japan dan ook gebruikt voor vleesvee van inlandse herkomst — dit ter onderscheid van dieren van niet-Japanse origine— van één van de genoemde rassen, en dus niet, zoals ten onrechte vaak wordt gedacht, ter een aanduiding van een specifiek ras.

Volledig en aantoonbaar raszuivere Japanse Zwarte Wagyu-runderen worden in Nederland slechts op twee bedrijven gefokt. Een ervan is het in het Noord-Brabantse Nuenen gevestigde 'Wagyu-Agri', het andere is ons in het Noord-Hollandse Wormer- en Jisperveld gevestigde 'De Drie Morgen'. De op andere bedrijven gefokte dieren zijn géén raszuivere Japanse Zwarte Wagyu-runderen, maar of uit Noord Amerika afkomstige 'American Wagyu-runderen' (een zgn. bastaardras, dat is ontstaan uit kruisingen tussen Japanse Zwarte - en Bruine Wagyu, Aberdeen Angus- en Hereford-runderen), waarvan de genetische inbreng van de Japanse Zwarte Wagyu later is verhoogd door herhaalde inkruisingen met dit ras, of kruisingen van Japanse Zwarte- en Bruine Wagyu runderen welke dus ook niet langer raszuiver zijn. Het is belangrijk om de aandacht op dit onderscheid te vestigen, omdat het van de vier hierboven genoemde Wagyu-rassen, slechts de Japanse Zwarte Wagyu is die het culinair zo hoog gewaardeerde en bijzonder mooi gemarmerde vlees levert. De 'verbeterde' American Wagyu komt wat vleeskwaliteit weliswaar in de buurt, maar het gaat hierbij dus niet om vlees dat afkomstig is van een authentiek Japans ras.

Een ieder die geïnteresseerd is in dit bijzondere ras, en in de verkrijgbaarheid en toepassingmogelijkheden van tot 95% 'verbeterd' American Wagyu-vlees, wordt vriendelijk verzocht contact met ons op te nemen door middel van het contactformulier op onze website http://www.dedriemorgen.com
pi_45368618
Wow 3dm !!
pi_45368987
Welke restaurants verkopen dat ?
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  maandag 15 januari 2007 @ 14:07:19 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45371651
quote:
Op maandag 15 januari 2007 12:28 schreef Steve-O het volgende:
Welke restaurants verkopen dat ?
Ik vond o.a. dit lijstje:

Okura Hotel
Japanese Restaurant Sazanka
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH AMSTERDAM
Tel. +31(0)20.6787111

Restaurant Blakes
Keizersgracht 384
1016 GB AMSTERDAM
Tel. +31(0)20.5302010

Japanese Restaurant Shirasagi
Spui 170
2511 BW DEN HAAG
Tel. +31(0)70.3464700

Atelier-cafe Mauve
Brink 1
1251 KR LAREN
Tel. +31(0)35.5380990

Restaurant Roberto's
Hilton Amsterdam
Apollolaan 138-140
1077 BG AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 7106000

Café Bar Restaurant Palladium
Kl. Gartmansplantsoen 7-9
1017 RP AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 6266566

Restaurant Akitsu
Rozengracht 228
1016 SZ AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 6253254

Restaurant Ros Beyaart
Hamersveldseweg 55
3833 GL LEUSDEN
TEL. 033-4943127
www.rosbeyaart.nl

Restaurant de Dis
Badhuisstraat 6-8
2584 HK SCHEVENINGEN
Tel. +31(0)70 3500045

Restaurant de Kromme Dissel
Bilderberg Hotel Klein Zwitserland
Klein Zwitserlandlaan 5
8666 DS HEELSUM
Tel. +31(0)317 313118

Café Restaurant Vak-Zuid
Olympisch Stadion 35
1076 DE AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 5708400

Restaurant Beluga
Havenstraat 19
6211 GJ MAASTRICHT
Tel. +31(0)43.3213364

Restaurant Oudsluis
Beestenmarkt 2
4524 EA SLUIS
Tel. +31(0)117.461269

Restaurant De Librije
Broerenkerkplein 13
8011 TW ZWOLLE
Tel. +31(0)38.4212083

Restaurant Salon de Provence
Ginnekenweg 172
4835 NH Breda
tel +31(0)76-5615969 fax +31(0)76-5615965
e- mail: salondeprovence@hetnet.nl

Restaurant Den Hespel
Hespelpad 9
5107 NT DONGEN
Tel: +31 (0) 162 314400

Bar Bistro de Fles
Kleine Noord 51
1621 JE HOORN
Tel. +31(0)229 278570
E-mail: info@defleshoorn.nl


Restaurant De Zeste
Langedijkstraat 36
B 2060 ANTWERPEN
Tel. +32(0)3 2334549

Restaurant Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam
Tel: +31 (0) 10 4360530

Restaurant Brakke Berg
Wolfsdriesweg 10
6325 PM Berg en Terblijt
Telefoon +31(0)43-6041989
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45372671
quote:
Op maandag 15 januari 2007 12:14 schreef kabouter.muts het volgende:
Wow 3dm !!
Komt wel wat spammerig over, alleen hiervoor te registreren, mét linkje en al
Maar omdat het zo speciaal is mag het vast wel.

Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar die boerderij en de dieren.
  woensdag 17 januari 2007 @ 12:57:38 #38
163039 SHOOOTO
ottokukukara shooto!
pi_45434463
Japanese Restaurant Shirasagi
Spui 170
2511 BW DEN HAAG
Tel. +31(0)70.3464700

Deze is al weg, er zit nu een chinees dimsum restaurant.
pi_46213991
Nog een restaurant die Wagyu vlees heeft.

LAI SIN'S RESTAURANT
Zei Lai Sin
Arnhemsebovenweg 46
3971 MK Driebergen
tel. +31 (0)343 51 68 58
fax +31 (0)343 51 17 17
http://www.alliance.nl/lai-sins-restaurant/index.htm


Trouwens. Voor de koks onder ons heb ik hier nog een paar nieuwe Wagyu recepten gevonden. http://www.dedriemorgen.com/wagyu/Wagyu_Recepten.html

[ Bericht 41% gewijzigd door niels_baarsma op 11-02-2007 19:48:06 ]
  maandag 7 januari 2008 @ 15:39:49 #40
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_55849522
Ik heb het vorige week mogen eten in een Japans restaurant in Utrecht. Ik ben een echte vleeseter, en vooral biefstuk is m'n favoriet.

Dit vlees was zo verschrikkelijk lekker, dat het gewoon niet normaal lekker is. Kende het van tevoren niet en heb naar aanleiding van m'n eerste keer ff gegoogled. Vandaar dat ik hier nu ben.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_55854013
staat nog op het lijstje om te eten
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_55854031
ik word er wel erg nieuwsgierig naar
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 7 januari 2008 @ 19:06:38 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55854712
Leuke kick.
Wij hebben het intussen ook al eens gegeten in een restaurant en sinds kort verkoopt onze dorpsslager hier in Bloemendaal het ook. Nog niet gekocht, want 8 euro per 100 gram vind ik toch wat te gortig.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_55854799
We keken met kerst rond ervoor (om zelf te koken) en de prijs is idd wel erg hoog....
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_55858396
Ik heb het bij het Kookhuys in Hilvarenbeek gegeten. Een lendestuk. Ik vond het erg lekker, zeker iets bijzonders. Heel zacht, mals en puur van smaak.
  maandag 7 januari 2008 @ 23:34:29 #46
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55862368
quote:
Op maandag 15 januari 2007 14:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vond o.a. dit lijstje:

Café Restaurant Vak-Zuid
Olympisch Stadion 35
1076 DE AMSTERDAM
Tel. +31(0)20 5708400
Hoeveel sterren heeft die?
Ik ken het restaurant verder niet en misschien kan je er zelfs superlekker eten, maar hun naam hebben ze écht niet mee.
  maandag 7 januari 2008 @ 23:37:06 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55862439
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:34 schreef SiGNe het volgende:


Hoeveel sterren heeft die?
Ik ken het restaurant verder niet en misschien kan je er zelfs superlekker eten, maar hun naam hebben ze écht niet mee.
Waarom zou een restaurant sterren moeten hebben om Wagyu te serveren?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 7 januari 2008 @ 23:43:41 #48
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55862610
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:34 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Hoeveel sterren heeft die?
Ik ken het restaurant verder niet en misschien kan je er zelfs superlekker eten, maar hun naam hebben ze écht niet mee.
dat zit in het oude ajax stadion, vandaar.

daarnaast kan je het vlees kopen in de utrechtsestraat. top en 8 euro per ons lijkt me nou niet teveel om een keer te proberen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 7 januari 2008 @ 23:46:49 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55862693
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:43 schreef zoalshetis het volgende:


dat zit in het oude ajax stadion, vandaar.

daarnaast kan je het vlees kopen in de utrechtsestraat. top en 8 euro per ons lijkt me nou niet teveel om een keer te proberen.
Een beetje biefstuk doet bij ons toch al gauw 150 gram per persoon met z;n tweeën 2 biefstukkies komt dus neer op 24 euro....ik reken het maar even niet terug naar guldens...maar ik vind het wel duur.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 7 januari 2008 @ 23:49:10 #50
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55862751
quote:
Op maandag 7 januari 2008 23:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Een beetje biefstuk doet bij ons toch al gauw 150 gram per persoon met z;n tweeën 2 biefstukkies komt dus neer op 24 euro....ik reken het maar even niet terug naar guldens...maar ik vind het wel duur.
het is prijzig idd. maar zo af en toe moet dat toch wel kunnen?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')