FOK!forum / Culinesse à gogo / De vierkante gehaktbal
ilona-scuderiadinsdag 17 januari 2006 @ 07:49
Silvo heeft de vierkante gehaktbal gelanceerd omdat ie makkelijker te bakken zou zijn en niet van het bord kan rollen
Ik snap sowieso niet dat mensen hun gehaktballen kant en klaar kopen maar ik vraag me af of er hier mensen zijn die de vierkante gehaktbal ook echt gaan kopen, een gehaktbal maak je toch gewoon zelf
Er is zelfs maanden over de vierkante gehaktbal nagedacht ik vind het eigenlijk maar een vergezocht iets, laat die bal lekker rond
Ik maak ze zelf wel, er gaat niets boven een zelfgemaakte gehaktbal...
Foo_niksdinsdag 17 januari 2006 @ 07:51
bron?
En het is toch een gehaktkubus als hij vierkant is ?
ilona-scuderiadinsdag 17 januari 2006 @ 07:53
De Telegraaf, voorpagina...
SunChaserdinsdag 17 januari 2006 @ 07:53
quote:
Gehaktbal wordt vierkant

door Bert Huisjes


PAPENDRECHT, dinsdag
Nederland moet massaal aan de vierkante gehaktbal. Fabrikant Silvo uit Papendrecht wil de komende maanden met een groot offensief proberen om de vertrouwde, ronde gehaktbal van onze borden te verdringen.
De fabrikant denkt met de vierkante bal het ei van Columbus te hebben gevonden. Zo zou hij veel gemakkelijker zijn te braden in de bakpan. Ook is de nieuwe gehaktbal beter te snijden, denkt Silvo, en kan hij niet meer van het bord rollen bij het uitserveren.
De fabrikant steekt een klein vermogen in een peperdure reclamecampagne om Nederland te overtuigen, onder de titel ’de beste gehaktbal is vierkant’.
Daarmee moet de horeca warm worden gemaakt voor het blok.
Om consumenten te winnen voor de vinding gaat het bedrijf vierkante bakjes leveren via de supermarkten. Het gehakt is daarin keurig tot een strakke kubus te proppen. Zo moet de vierkante gehaktbal net zo eenvoudig zijn te boetseren als de ronde bal met de hand.


Aan het bedenken van de vierkante gehaktbal is maandenlang gewerkt door onderzoekers. Andere vormen, zoals de piramide, de kegel en de rechthoek vielen allemaal af.

bolletje_25dinsdag 17 januari 2006 @ 07:54
Fabrieksballen zijn goor.
SunChaserdinsdag 17 januari 2006 @ 07:54
Bah, ziet er onsmakelijk uit
ilona-scuderiadinsdag 17 januari 2006 @ 07:58
Ik ga 'm iig niet kopen, het ziet er niet alleen onsmakelijk uit, een gehaktbal moet gewoon een bal blijven, het heet niet voor niets een gehaktbal
En ik koop nooit meer iets van Silvo...
SunChaserdinsdag 17 januari 2006 @ 07:59
Waarom zou t makkelijker braden zijn? Bij een bal bak je vier zijdes, nu moet je er zes.
MeneerMuisdinsdag 17 januari 2006 @ 07:59
Zelfgemaakte gehaktballen blijven het lekkerst
SunChaserdinsdag 17 januari 2006 @ 08:00
Ja, maar Silvo heeft t ook over eigengemaakte ballen he, niet over fabrieksballen. Je moet ze straks zelf in een vierkant gaan maken.
ilona-scuderiadinsdag 17 januari 2006 @ 08:00
Ja, die logica snap ik dus ook niet
Een ronde bal is makkelijker te bakken dan een vierkante
Of zouden het magnetronballen zijn?
Of bestaan die nog niet...
IrisVrededinsdag 17 januari 2006 @ 08:02
hmm het is wel efficienter om te vervoeren. Ach ja ik probeer het wel een keertje uit. Daar gaat geen mens aan dood
ilona-scuderiadinsdag 17 januari 2006 @ 08:03
Ik ben echt benieuwd of dit een succes wordt, ik betwijfel het...
SinCerElydinsdag 17 januari 2006 @ 08:16
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 07:59 schreef SunChaser het volgende:
Waarom zou t makkelijker braden zijn? Bij een bal bak je vier zijdes, nu moet je er zes.
de gehaktbal is rond he ... dus bak je ook onmogelijk aan vier zijdes, je rolt m constant
SunChaserdinsdag 17 januari 2006 @ 08:16
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 08:00 schreef ilona-scuderia het volgende:

Of zouden het magnetronballen zijn?
quote:
Om consumenten te winnen voor de vinding gaat het bedrijf vierkante bakjes leveren via de supermarkten. Het gehakt is daarin keurig tot een strakke kubus te proppen.
rooflessdinsdag 17 januari 2006 @ 08:18
Staat wel mooi op die hippe vierkante borden denk ik.
Nu nog wat vierkante krieltjes om erbij te serveren.
Rewimodinsdag 17 januari 2006 @ 08:21
Silvo maakt toch zelf geen gehaktballen? Dat is een kruidenmerk meen ik. Uit het stukje haal ik ook dat je ze zelf in een vierkante vorm moet persen. Je moet ze dan natuurlijk wèl kruiden met Silvo (yeah right, dat doen we zelf wel dacht ik).
RemcoDelftdinsdag 17 januari 2006 @ 08:21
Het ziet er lichtelijk uit als zo'n homp ham uit blik! Niet echt smakelijk...
tonksdinsdag 17 januari 2006 @ 08:22
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 08:18 schreef roofless het volgende:
Staat wel mooi op die hippe vierkante borden denk ik.
Nu nog wat vierkante krieltjes om erbij te serveren.
Die bestaan hoor
RemcoDelftdinsdag 17 januari 2006 @ 08:22
Verstegen heeft trouwens veel lekkerder gehaktkruiden
ilona-scuderiadinsdag 17 januari 2006 @ 08:41
Ik blijf het vergezocht vinden, een gehaktbal heet niet voor niets een gehaktbal
Ik weet bijna zeker dat dit een grote flop wordt voor Silvo, en daar hebben ze dan maanden over nagedacht...
Taradodinsdag 17 januari 2006 @ 08:44
Lijkt toch erg veel op wat wij aan de kat voeren, ik hou het wel op zelf de ballen maken dan weet ik tenminste wat erin zit
Dandeliondinsdag 17 januari 2006 @ 08:55
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 08:00 schreef ilona-scuderia het volgende:

Of zouden het magnetronballen zijn?
Of bestaan die nog niet...
ik vrees van wel, zag laatst bij de makro zelfs magnetron Biefstuk. ff 90 sec in de magnetron en klaar is uw biefstuk
ikwilookwatzeggendinsdag 17 januari 2006 @ 08:57
Ik wil een oud Hollandsche gehaktbal, geen gehaktkubes!
SunChaserdinsdag 17 januari 2006 @ 08:59
Nouja, een nasibal is ook al weer een hele tijd een kubus.
Wouteydinsdag 17 januari 2006 @ 08:59
hmmm een gehaktblok!
Wouteydinsdag 17 januari 2006 @ 09:00
Die er overigens afschuwelijk chemisch uitziet.
Flyingdutchmandinsdag 17 januari 2006 @ 09:00
Het ziet eruit als Whiskas blehhh
coolbabedinsdag 17 januari 2006 @ 09:00
Het ziet er maar ranzig uit zo`n gehaktblok
veldmuisdinsdag 17 januari 2006 @ 09:00
Silvo, da's toch met dat vrouwtje met die grote neus die de tuinkruiden uitgevonden heeft?
2QT2BSTR8dinsdag 17 januari 2006 @ 09:00
Hulde voor de denktank bij Silvo.
Sterk spul zeker die paddo's die ze door de kruiden mixen.
Ja hoor, Nederland gaat massaal voor het "blok".

RemcoDelftdinsdag 17 januari 2006 @ 09:17
Het lijkt me helemaal niet lekker trouwens! Een bal is rond, en rondom braadt-ie even lang.
Zo'n blok heeft hoekpunten: die hoekpunten worden veel meer gebraden dan een stuk in het midden. Oftewel harde hoeken!
veldmuisdinsdag 17 januari 2006 @ 09:18
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 09:17 schreef RemcoDelft het volgende:
Het lijkt me helemaal niet lekker trouwens! Een bal is rond, en rondom braadt-ie even lang.
Zo'n blok heeft hoekpunten: die hoekpunten worden veel meer gebraden dan een stuk in het midden. Oftewel harde hoeken!
Of zachte binnenkant!
WeirdMickydinsdag 17 januari 2006 @ 09:20
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 09:17 schreef RemcoDelft het volgende:
Het lijkt me helemaal niet lekker trouwens! Een bal is rond, en rondom braadt-ie even lang.
Zo'n blok heeft hoekpunten: die hoekpunten worden veel meer gebraden dan een stuk in het midden. Oftewel harde hoeken!
Harde hoeken
n00cL30ndinsdag 17 januari 2006 @ 09:36
hoe kan iets, dat vierkant is, een bal heten?
DzjieDubdinsdag 17 januari 2006 @ 09:40
stiekem hoop ik dat dit "idee" - in het Engels wordt het wel een brainfart (breinruft) genoemd - Silvo gaat opbreken. Vierkante gehakt"bal". Een gehaktstaaf is al minder lekker dan een echte bal, laat staan zo'n raar geval.
Dr_Croutondinsdag 17 januari 2006 @ 10:10
Ziet er uit als vlees uit blik. .
Mirjamdinsdag 17 januari 2006 @ 10:11
misschien kunnen ze ook rookworst in bloemetjes vorm gaan maken
leuk als je er plakjes van snijdt.
Wouteydinsdag 17 januari 2006 @ 10:15
Ik vind een bal trouwens makkelijker bakken dan een blok.

Een bal rol je zo even om, een blok klap je om en dan spuit er olie alle kanten op.

Slechte zaak dus.
ilona-scuderiadinsdag 17 januari 2006 @ 10:17
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 09:00 schreef 2QT2BSTR8 het volgende:
Hulde voor de denktank bij Silvo.
Sterk spul zeker die paddo's die ze door de kruiden mixen.
Ja hoor, Nederland gaat massaal voor het "blok".
Wat nou hulde voor de denktank, hoe simpel is het om een vierkante gehaktbal op de markt te brengen, dan kan ik net zo goed een vierkante kroket of bitterbal lanceren toch?
De vierkante gehaktbal wordt gewoon een flop...
Mobster273dinsdag 17 januari 2006 @ 10:18
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 10:15 schreef Woutey het volgende:
Ik vind een bal trouwens makkelijker bakken dan een blok.

Een bal rol je zo even om, een blok klap je om en dan spuit er olie alle kanten op.

Slechte zaak dus.
gehaktballen bak je niet, die braad je, dat betekent dat er geen gespletter is, die dingen zijn namelijk of aan het drijven of zijn gezonken....

lijkt mij dus ook niks, zo'n kubusgeval, geef mij maar gewoon een bal
Byte_Medinsdag 17 januari 2006 @ 10:19
what's next? een platte gehaktbal?
IrisVrededinsdag 17 januari 2006 @ 10:40
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 10:19 schreef Byte_Me het volgende:
what's next? een platte gehaktbal?
heb je al >> heet hamburger
Rewimodinsdag 17 januari 2006 @ 10:45
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 10:19 schreef Byte_Me het volgende:
what's next? een platte gehaktbal?
Ik maak ze meestal een beetje plat, dat braadt makkelijker
dWc_RuffRyderdinsdag 17 januari 2006 @ 10:48
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 09:00 schreef Flyingdutchman het volgende:
Het ziet eruit als Whiskas blehhh
HAL9000Sdinsdag 17 januari 2006 @ 10:50
Wat een onzin zeg.. als dit niet gigantisch gaat floppen weet ik het ook niet meer
rudedeltadudedinsdag 17 januari 2006 @ 10:52
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 08:18 schreef roofless het volgende:
Staat wel mooi op die hippe vierkante borden denk ik.
Nu nog wat vierkante krieltjes om erbij te serveren.
waar blijft de vierkante soep?
DeTolkdinsdag 17 januari 2006 @ 10:54
Gehaktbal hoort een bal te blijven

Dit lijkt meer op een stuk gehaktbrood.

Getver.
Wouteydinsdag 17 januari 2006 @ 11:28
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 10:18 schreef Mobster273 het volgende:

[..]

gehaktballen bak je niet, die braad je, dat betekent dat er geen gespletter is, die dingen zijn namelijk of aan het drijven of zijn gezonken....

lijkt mij dus ook niks, zo'n kubusgeval, geef mij maar gewoon een bal
Jah maar als je dat ding omklapt, met een spatel. Dan is er toch braadvocht wat alle kanten opspettert.
Niet door de hitte, maar door het omklappen.
papariadinsdag 17 januari 2006 @ 11:36
Ik verwacht de lancering van deze nieuwe gehaktbal uiterljik 1 april.
Of ben ik nu een rasoptimist?
Wouteydinsdag 17 januari 2006 @ 11:38
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:36 schreef paparia het volgende:
Ik verwacht de lancering van deze nieuwe gehaktbal uiterljik 1 april.
Of ben ik nu een rasoptimist?
opzich zou dit wel weer zo'n vervroegde grap kunnen zijn.
Hoop ik althans, want het ziet er een beetje uit als deze meuk:



Mobster273dinsdag 17 januari 2006 @ 11:41
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:28 schreef Woutey het volgende:

[..]

Jah maar als je dat ding omklapt, met een spatel. Dan is er toch braadvocht wat alle kanten opspettert.
Niet door de hitte, maar door het omklappen.
dan doe je toch echt iets niet goed... ook zo'n kubus zal zover onder het oppervlak liggen, dat het beetje wat er aan de hoekjes tijdens het draaien boven uitkomt geen druppels gaat veroorzaken... tenzij je het hele ding eruit tilt en dan van een afstandje er weer inkiepert, dan zal het wel ja, maar dat lijkt me geen standaard manier om een gehaktbal om te kieperen
Troeldinsdag 17 januari 2006 @ 11:47
Ik vind het toch best wel grappig. Delen ze die vormpjes gratis uit?
SunChaserdinsdag 17 januari 2006 @ 11:49
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:47 schreef Troel het volgende:
Ik vind het toch best wel grappig. Delen ze die vormpjes gratis uit?
Denk gratis bij aankoop van Silvokruiden
SunChaserdinsdag 17 januari 2006 @ 11:50
Je kunt trouwens ook zelf aan de slag met cakevormpjes natuurlijk.
tonksdinsdag 17 januari 2006 @ 11:53
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:50 schreef SunChaser het volgende:
Je kunt trouwens ook zelf aan de slag met cakevormpjes natuurlijk.
rondjes driehoekjes en kerstboompjes
Troeldinsdag 17 januari 2006 @ 11:56
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:50 schreef SunChaser het volgende:
Je kunt trouwens ook zelf aan de slag met cakevormpjes natuurlijk.
Dat is waar, maar dan krijg je meer hamburgerhoogte
tonksdinsdag 17 januari 2006 @ 11:56
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:56 schreef Troel het volgende:

[..]

Dat is waar, maar dan krijg je meer hamburgerhoogte
Niet als je gaat stapelen!
Troeldinsdag 17 januari 2006 @ 11:58
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:56 schreef tonks het volgende:

[..]

Niet als je gaat stapelen!
ja, maar je kan het dan nooit goed aandrukken

En ik heb geen vierkante cakevormpjes
tonksdinsdag 17 januari 2006 @ 11:59
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:58 schreef Troel het volgende:

[..]

ja, maar je kan het dan nooit goed aandrukken

En ik heb geen vierkante cakevormpjes
Ikea.nl
2QT2BSTR8dinsdag 17 januari 2006 @ 12:31
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 10:17 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Wat nou hulde voor de denktank, hoe simpel is het om een vierkante gehaktbal op de markt te brengen, dan kan ik net zo goed een vierkante kroket of bitterbal lanceren toch?
De vierkante gehaktbal wordt gewoon een flop...
Vierkante kroket ..?
Joh ... echt?
Tsjah .. je weet het nooit met sarcasme, he, je weet het nooit.

Rewimodinsdag 17 januari 2006 @ 12:45
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:53 schreef tonks het volgende:
rondjes driehoekjes en kerstboompjes
Zo'n kerstboom is nog best lastig rondom te braden
Mirjamdinsdag 17 januari 2006 @ 13:28
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:53 schreef tonks het volgende:

[..]

rondjes driehoekjes en kerstboompjes
gehaktschaapjes
Rewimodinsdag 17 januari 2006 @ 13:29
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 13:28 schreef MissyMirjaM het volgende:
gehaktschaapjes
Goed idee, die krijg ik vast goed naar binnen bij zoonlief
Mirjamdinsdag 17 januari 2006 @ 13:30
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 13:29 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Goed idee, die krijg ik vast goed naar binnen bij zoonlief
ik wacht op de foto's dan
Intxaurragadinsdag 17 januari 2006 @ 13:32
Als je gewoon een vlakke zijde maakt rolt hij ook niet van het bord. Het ei van Colombus, lijkt me.
kruimel_20dinsdag 17 januari 2006 @ 14:31
ik dacht je maakt een grapje...

maar het is echt zo : http://www.silvo.nl
Mirjamdinsdag 17 januari 2006 @ 14:34

tonksdinsdag 17 januari 2006 @ 14:35
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 14:34 schreef MissyMirjaM het volgende:
[afbeelding]
Rewimodinsdag 17 januari 2006 @ 14:36
Nah, jammer dat we hier in CUL allemaal zelf ons gehakt kruiden
Mirjamdinsdag 17 januari 2006 @ 14:36
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 14:36 schreef Rewimo het volgende:
Nah, jammer dat we hier in CUL allemaal zelf ons gehakt kruiden
ik heb echt nog nooit gehaktkruiden gebruikt
Black-Holedinsdag 17 januari 2006 @ 14:39
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:36 schreef paparia het volgende:
Ik verwacht de lancering van deze nieuwe gehaktbal uiterljik 1 april.
Of ben ik nu een rasoptimist?
Daar dacht ik ook al aan, wat een onzin zeg, deze zijn dus niet te eten (niet egaal gaar) en zien er niet uit ook.

Daarnaast, gehaktballen maak je zelf, geen smerige voorgefabriceerde zooi met allemaal toevoegingen.
Rewimodinsdag 17 januari 2006 @ 14:52
Het is ook de bedoeling dat je ze zelf maakt Daarvoor is dat vormpje
Troeldinsdag 17 januari 2006 @ 14:54
Het ziet er uit als een kartonnen vormpje voor eenmalig gebruik
Rewimodinsdag 17 januari 2006 @ 14:58
't Zal wel plastic zijn hoor. Ik krijg er zo'n zandbakgevoel van.
Bluesdinsdag 17 januari 2006 @ 15:30
* Bluezz krijgt spontaan heimwee naar de gezellige donkerbruine gehaktbal van oma en mezelf



Vierkant is toch helemaal niks
Mijn associatie is ook kattenvoer....
Troeldinsdag 17 januari 2006 @ 15:31
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 15:30 schreef Bluezz het volgende:
* Bluezz krijgt spontaan heimwee naar de gezellige donkerbruine gehaktbal van oma en mezelf
Dit is toch helemaal niks
Mijn associatie is ook kattenvoer....

[afbeelding]
Nee, kattenvoer is datgene wat je tegenkomt als je zo'n culinaire ossenstaartsoep van de ALDI opentrekt. Je gooit de soep uit het blikje en je ziet kattenvlees onderin zitten wat ook ruikt als kattenvoer
Bluesdinsdag 17 januari 2006 @ 15:52
Troel
Troeldinsdag 17 januari 2006 @ 16:12
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 15:52 schreef Bluezz het volgende:
Troel
Hey, ik was allang blij dat Bert de enige was die het at

Het smaakte wel erg goed zei hij


Maar even die vierkante gehaktbal, dat wordt dus niet wat, want ik heb geen behoefte aan twee zakjes gehaktkruiden
Byte_Medinsdag 17 januari 2006 @ 16:15
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 10:40 schreef IrisVrede het volgende:

[..]

heb je al >> heet hamburger


wow, heb je dat helemaal zelf bedacht? misschien moet je het woordt ironie eens opzoeken in het woordenboek.
moussydinsdag 17 januari 2006 @ 16:16
Een gehakthomp

Als je toch zo nodig zo'n klont wil maken pak je toch het nutteloze tupperware uit de kast?
Thetallguydinsdag 17 januari 2006 @ 16:16
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:58 schreef Troel het volgende:

[..]

En ik heb geen vierkante cakevormpjes
met je ijsblokjesmaakding kan je misschien wel 20 vierkante partygehaktballetjes tegelijk maken
Troeldinsdag 17 januari 2006 @ 16:19
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 16:16 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

met je ijsblokjesmaakding kan je misschien wel 20 vierkante partygehaktballetjes tegelijk maken
LOL
Alleen krijg je ze daar denk ik moeilijk weer uit Of zou je ze dan even moeten invriezen
Stansfielddinsdag 17 januari 2006 @ 16:36
Vierkante fabrieksballen. Waar gaat het heen met de wereld. Gehaktballen maak je zelf en die horen rond te zijn.

En ik heb trouwens nog nooit meegemaakt dat mijn gehaktbal van mijn bord rolde.
Troeldinsdag 17 januari 2006 @ 16:40
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 16:36 schreef Stansfield het volgende:
Vierkante fabrieksballen. Waar gaat het heen met de wereld. Gehaktballen maak je zelf en die horen rond te zijn.

En ik heb trouwens nog nooit meegemaakt dat mijn gehaktbal van mijn bord rolde.
Het gaat dus helemaal niet over fabrieksballen. Het gaat erom dat men thuis zijn bal vierkant moet maken.
Stansfielddinsdag 17 januari 2006 @ 16:45
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 16:40 schreef Troel het volgende:

[..]

Het gaat dus helemaal niet over fabrieksballen. Het gaat erom dat men thuis zijn bal vierkant moet maken.
Nee lijkt me onlogisch. Ronde ballen zijn makkelijker te braden lijkt me.
Riodinsdag 17 januari 2006 @ 16:52
1 april. Bij mij is trouwens nog nooit mijn gehaktbal van mijn bord gerold. Klinkklare nonsens allemaal.
Mabelledinsdag 17 januari 2006 @ 21:48
Ik heb nog nooit een kant en klare bal gekocht, geproefd of wat dan ook ik blijf gewoon lekker mijn eigen balletjes maken

Ik denk dat Silvo ... weinig succes zal hebben... woensdag blokdag neuh, klinkt niet.
RemcoDelftdinsdag 17 januari 2006 @ 22:25
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 13:32 schreef Intxaurraga het volgende:
Als je gewoon een vlakke zijde maakt rolt hij ook niet van het bord. Het ei van Colombus, lijkt me.
Heb je OOIT een gehaktbal van je bord zien rollen?? Ik niet!
RemcoDelftdinsdag 17 januari 2006 @ 22:29
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 14:36 schreef Rewimo het volgende:
Nah, jammer dat we hier in CUL allemaal zelf ons gehakt kruiden
Mijn favoriet (per 1 kg rundergehakt):
-2 eieren
-1 glas melk
-3 uitjes (voorgebraden, dat maakt het gehakt minder koud met kneden, en de uien goed gaar)
-genoeg paneermeel om bovenstaande bij elkaar te houden
-50 gram kruiden, namelijk:
--15-20 gram Verstegen gehaktkruiden (2/3 is zout)
--8 gram Metro gehaktkruiden (Makro; hele grote bus, zonder zout)
--10-15 gram paprikapoeder
--5-10 gram zwarte peper
--5 gram cayenne peper
-soms: beetje ketchup, of ketjap, of sambal
neindinsdag 17 januari 2006 @ 23:09
Dat ding zal toch wel weer naar frikandel smaken (zoals alle kant en klare ballen).
En verder: als ze dan toch zo SLIM waren om een vierkante bal te verzinnen, konden ze dan niet net effe een stapje verder denken om dat ding gewoon PLAT te slaan en er een veredelde hamburger van te maken? Dan is ie ook veel sneller gaar ja...pff
Tha_Flashdinsdag 17 januari 2006 @ 23:10
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 22:29 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Mijn favoriet (per 1 kg rundergehakt):
-2 eieren
-1 glas melk
-3 uitjes (voorgebraden, dat maakt het gehakt minder koud met kneden, en de uien goed gaar)
-genoeg paneermeel om bovenstaande bij elkaar te houden
-50 gram kruiden, namelijk:
--15-20 gram Verstegen gehaktkruiden (2/3 is zout)
--8 gram Metro gehaktkruiden (Makro; hele grote bus, zonder zout)
--10-15 gram paprikapoeder
--5-10 gram zwarte peper
--5 gram cayenne peper
-soms: beetje ketchup, of ketjap, of sambal
* Tha_Flash krijgt honger
Zombinedinsdag 17 januari 2006 @ 23:11
gehaktballen
NiteSpeeddinsdag 17 januari 2006 @ 23:13
Aan het bedenken van de vierkante gehaktbal is maandenlang gewerkt door onderzoekers. Andere vormen, zoals de piramide, de kegel en de rechthoek vielen allemaal af.

Dat is echt diep triest .
MaceNLdinsdag 17 januari 2006 @ 23:18
[quote]Op dinsdag 17 januari 2006 23:13 schreef NiteSpeed het volgende:
Aan het bedenken van de vierkante gehaktbal is maandenlang gewerkt door onderzoekers. Andere vormen, zoals de piramide, de kegel en de rechthoek vielen allemaal af.

Dat is echt diep triest .
[/quote

een mens moet toch wat, ze beginnen zich langzamerhand te vervelen en verzinnen maar iets.

als ik vierkante gehaktballen wil maak ik ze zelf wel maar kopen nooit van me leven
RemcoDelftdinsdag 17 januari 2006 @ 23:32
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 23:13 schreef NiteSpeed het volgende:
Aan het bedenken van de vierkante gehaktbal is maandenlang gewerkt door onderzoekers. Andere vormen, zoals de piramide, de kegel en de rechthoek vielen allemaal af.
Ik neem aan dat dat een poging-tot-humor was, zoals in de Hertog-ijs-reclames.
hassanjassanwoensdag 18 januari 2006 @ 00:26
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 08:57 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Ik wil een oud Hollandsche gehaktbal, geen gehaktkubes!
We are silvo minced meat cubes, you will be assimilated, resistence is futile !!

hehehehe, die gehaktkubussen zien er echt maf uit en ach ja, ik moet ze toch eerst proeven eer ik een oordeel kan geven.

Als ik overigens prefab gehaktballen eet, dan eet ik die alleen van dungelmann uit den haag, die dingen zijn eg yammmie !!
Dandelionwoensdag 18 januari 2006 @ 01:13
kan er misschien iemand in de topic titel zetten dat het niet om prefab ballen gaat, maar dat je een vormpje bij je kruiden krijgt?
Rewimowoensdag 18 januari 2006 @ 07:06
Ja, dat schijnt nog niet erg door te willen dringen hier, dat je ze zelf moet maken
Muckwoensdag 18 januari 2006 @ 08:47
gatver, wat ziet dat er smerig uit zeg!
Muckwoensdag 18 januari 2006 @ 08:48
quote:
Op woensdag 18 januari 2006 01:13 schreef Dandelion het volgende:
kan er misschien iemand in de topic titel zetten dat het niet om prefab ballen gaat, maar dat je een vormpje bij je kruiden krijgt?
oooooh okee. ik dacht ook dat het om kant en klare ballen ging!

die ene op dat plaatje ziet er in elk geval érg smerig uit
Dandelionwoensdag 18 januari 2006 @ 09:14
quote:
Op woensdag 18 januari 2006 07:06 schreef Rewimo het volgende:
Ja, dat schijnt nog niet erg door te willen dringen hier, dat je ze zelf moet maken
tja stel je voor dat je ff een topic doorleest...
SevenWonderswoensdag 18 januari 2006 @ 12:15
Wat gaan ze nu helemaal lanceren? Volgens mij alleen maar een vormpje dat je zeker gratis krijgt bij hun kruidenmix??? Want gehakt moet je kennelijk nog zelf kopen.
kruimel_20woensdag 18 januari 2006 @ 14:46
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 16:16 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

met je ijsblokjesmaakding kan je misschien wel 20 vierkante partygehaktballetjes tegelijk maken
Ik zie een gat in de markt
Lijkt me dat de randen snel verbranden bij zo'n vierkant ?
Martijn_77woensdag 18 januari 2006 @ 21:28
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 15:30 schreef Bluezz het volgende:
* Bluezz krijgt spontaan heimwee naar de gezellige donkerbruine gehaktbal van oma en mezelf
[afbeelding]


Vierkant is toch helemaal niks
Mijn associatie is ook kattenvoer....
Daar sluit ik mij volledig bij aan een bal hoord rond te zijn.

Daarnaast ga ik mijn gehad niet in zo'n vorm staan te duwen ik draai wel even snel een balletje
wizarddragonwoensdag 18 januari 2006 @ 22:03
Een gehaktbal moet juist rollen, lekker rollen door je saus of jus en niet blompen als een vierkant op je saus of jus.
Culi32woensdag 18 januari 2006 @ 23:19
Erg jammer dat een jarenlange traditie verloren zou moeten gaan om de naamsbekendheid van een merkfabrikant in de lift te zetten.

Laat Silvo maar bekend worden door een goed product te leveren, en voorlopig vindt ik dat Verstegen dat beter doet. Ik blijf in ieder geval mijn ballen draaien.
-Wonderchild-vrijdag 20 januari 2006 @ 19:31
Ik vind het een geinig idee... Wel design! Ga het volgende week wel even aan de vrouw voeren
Mirjamvrijdag 20 januari 2006 @ 19:52
ik heb die kruiden met die achterlijke vorm in de winkel zien liggen
serieus, degene die dit bedacht heeft, zouden ze 2 jaar lang schorseneren moeten laten schillen.
Cutebutpsychozaterdag 21 januari 2006 @ 01:52
Wat zeiden ze ook alweer bij Stenders over dit onderwerp??

Naar de Blokker moeten voor je gehaktbal, i.p.v naar de slager, is nooit grappig? Zoiets??

Anyway, ik maak ze zoiezo altijd zelf *oma's-recept-style*, waarbij ze moeten ROLLEN door de paneermeel, en daar is men altijd zeer over te spreken, dus ik blijf lekker balletjes rollen.

(Waar allemaal wel geen discussietopics over zijn zeg.. tis dat m'n hondje me wakkerhoudt, dus dan krijg je reacties in dit soort topics )
RemcoDelftzaterdag 21 januari 2006 @ 11:04
Ik kwam vandaag die kubusjes tegen in de winkel... ze zijn KLEIN! Mijn gehaktballen zijn altijd zo'n 175 gram!
En als die kubusjes zo klein zijn, dan is het bord op de reclame-foto ook heel klein! Om over die 2 krieltjes en 3 worteltjes maar niet te spreken... Wat een dieet-eten zeg!
ThomYorkezaterdag 21 januari 2006 @ 11:06
quote:
Op zaterdag 21 januari 2006 11:04 schreef RemcoDelft het volgende:
Ik kwam vandaag die kubusjes tegen in de winkel... ze zijn KLEIN! Mijn gehaktballen zijn altijd zo'n 175 gram!
En als die kubusjes zo klein zijn, dan is het bord op de reclame-foto ook heel klein! Om over die 2 krieltjes en 3 worteltjes maar niet te spreken... Wat een dieet-eten zeg!
175 gram

Wij maken gehaktballen van 250 gram en rond welteverstaan
RemcoDelftzaterdag 21 januari 2006 @ 11:40
250g vind ik zo lastig braden... Dan duurt het zo lang voor ze binnenin gaar zijn.
Aardezaterdag 21 januari 2006 @ 12:47
goeie marketingcampagne lijkt me... er worden nu al topics gratis over volgeschreven
Serendipszaterdag 21 januari 2006 @ 13:20
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 09:00 schreef Flyingdutchman het volgende:
Het ziet eruit als Whiskas blehhh
ThomYorkezaterdag 21 januari 2006 @ 13:21
Gatverdamme

Aardezaterdag 21 januari 2006 @ 19:28
quote:
Op zaterdag 21 januari 2006 13:21 schreef ThomYorke het volgende:
Gatverdamme

reclame erbij - het gaat niet om de vorm maar om de smaak (kruidenbusje van merk x in beeld komt) dan zie je een aantrekkelijke jonge dame die thuiskomt van haar studie, helemaal natgeregend. ze kijkt naar het bord dat haar moeke op tafel zet, met de vierkante gehaktbal... ze kijkt volg teleurstelling... ze gaat mokkend zitten eten. (thuiskommuziekje erbij meisje begint vrolijk te kijken en is weer helemaal content)
DeTolkzaterdag 21 januari 2006 @ 19:30
is die al op de buis geweest dan?
Taradomaandag 30 januari 2006 @ 04:45
Test in het Parool 24-01-05

Vierkante ballen van Silvo


PETER LEUNISSEN


Vorige week introduceerde Silvo 'm met veel bombarie: de vierkante gehaktbal. Veel beter dan de ronde, claimen de bedenkers, want gemakkelijker te maken. Wij namen de proef op de som.

Waarschijnlijk is het zo ongeveer gegaan. De marketeers van kruidenmenger Silvo zitten in de bar van een heidehotelletje na een dag vruchteloos brainstormen. Wat somber derhalve, maar iedere marketeer weet dat de beste verkoopstrategieën worden bedacht als de dassen los zijn en alcohol de collegiale naijver tempert.

Als het eerste bittergarnituur op tafel komt, gebeurt het. Een van de verkopers grijpt gulzig naar een bitterbal, constateert dat die nog wel heel erg heet is en laat 'm vallen. De bal duikelt over de tafelrand en valt tot een kledderige prak uiteen op de broek van het hoofd verkoop.

''Waarom is die rommel ook rond!'' vloekt de verkoper. ''Rond?'' zegt hoofd verkoop. ''Ronde rommel!? Wacht eens even. Ik heb het!''

Daags erna meldt de trotse hoofdverkoper zich bij de directeur. ''We hebben een revolutionair plan, waarmee we de gehaktkruidenbizz in één keer helemaal naar ons toe kunnen trekken. Een nieuwe gehaktbal. Een sensatie, ongekend in de historie. Hiermee zetten we de concurrentie op mijlen afstand.''

Hij pauzeert even, genietend van het komende succes, en zegt dan: ''We gaan de vier-kan-te gehaktbal in de markt zetten.''

De directeur zwijgt verbijsterd. ''Maar als hij vierkant is, dan is het toch geen bal meer,'' sputtert hij dan tegen.

''Precies,'' kraait de verkoper. ''En een vierkante gehaktbal is véél beter. Door zijn vorm makkelijker te bereiden, met een smakelijker resultaat en een échte verrassing op je bord. En wij leveren de juiste ingrediënten in een actieverpakking. Bij twee zakjes gehaktkruiden schenken we de consument gratis en voor niets een vierkant vormpje cadeau. Waarmee de bal, uh, de kubus, gemaakt kan worden. Ziet u de slogan voor u: 'De beste bal is vierkant.' We maken gehakt van de concurrentie. Haha, vat u 'm?!''

Enige tijd later arriveren oranje, kartonnen kubussen op allerlei redacties. Promotieverpakkingen. Er zit een foto in van een grote dobbelsteen met gehaktstructuur, omlijst met gekookte krieltjes en boontjes. Wervende teksten leggen uit wat we zien. De vierkante gehaktbal is véél beter staat er. Door z'n vorm gemakkelijker te bereiden, met een smakelijker resultaat en een échte verrassing op je bord.

Hebben wij het dan generaties lang fout gedaan? Ons overmatig ingespannen om een smakeloze bol te bereiden, die nog saai is ook?

Natuurlijk niet. Wat Silvo beweert, is onzin: het is helemaal niet gemakkelijker een vierkante bal te bereiden. Probeer het maar eens. Volgens Silvo moet je met het vormpje, een zakje kruiden, 500 gram gehakt en een ei vier kubussen kunnen produceren. Dat is bijna waar. Het kost redelijk wat gepruts om het gehakt eerst in en daarna weer uit de vorm te krijgen, maar dan staan er vier blokjes, die voor kubus kunnen doorgaan. Er is zelfs nog een beetje gehakt over, maar dat is te weinig voor de kubus, dus boetseren we daar zelf een blokje van.

Silvo zegt nu dat we de kubussen op hoog vuur aan elke zijde één minuut moeten aanbraden. U weet: een kubus heeft zes zijden. Dertig keer draaien dus, terwijl het steeds lastiger wordt de nog ongebraden zijden te vinden.

De kubussen gedragen zich trouwens ook steeds minder als kubussen. Hier zwelt het, daar slinkt het wat. Intussen moeten we van Silvo tijdens het afbraden (twintig minuten) de gehaktballen 'regelmatig' blijven draaien. Hoe vaak is dat?

Uiteindelijk liggen ze daar dan: gehaktdingen. Ze lijken in niets op de dobbelsteen van de reclamefoto. Hybriden zijn het, tussen bol en vierkant in. En smaken ze lekkerder? Natuurlijk niet. De kubus smaakt hetzelfde als een bal met Silvokruiden: te veel zout, te weinig peper, verder alleszins eetbaar.

Zijn ze tenminste nog een verrassing? Dat merken we als de kinderen thuiskomen: ''Hoi Pap. Wat eten we? Oh, gehaktballen...''


© Het Parool, 24-01-2006
#ANONIEMmaandag 30 januari 2006 @ 05:01
Zou platte gehaktballen nog een gat in de markt zijn?
Blue_Eyed_Boymaandag 30 januari 2006 @ 05:03
quote:
Op maandag 30 januari 2006 05:01 schreef Piet_Piraat het volgende:

Zou platte gehaktballen nog een gat in de markt zijn?
Je bedoeld de hamburger? Helaas, ene Mc Donald was je voor
#ANONIEMmaandag 30 januari 2006 @ 05:05
quote:
Op maandag 30 januari 2006 05:03 schreef Blue_Eyed_Boy het volgende:

[..]

Je bedoeld de hamburger? Helaas, ene Mc Donald was je voor
Shit dan dat TV programma maar weer.
OFfSprngrmaandag 30 januari 2006 @ 05:25
Als je nou die kubus bal ff in 4en snijd is ie makkelijker en sneller te bakken, ey.. denk gelijk maar ff een octrooi aan te vragen.
MouseInteractivemaandag 30 januari 2006 @ 22:59
quote:
Op maandag 30 januari 2006 04:45 schreef Tarado het volgende:
Test in het Parool 24-01-05
Dat stukje is geweldig!
Stond ook in het Noordhollands Dagblad.
Jammer dat er geen foto's online staan van die mislukte gehaktballen haha. Die dingen zagen er echt niet uit.

Conclusie: de vierkante gehaktbal is één grote flop
ilona-scuderiamaandag 30 januari 2006 @ 23:07
Nou Silvo, als jullie verstandig zijn dan halen jullie die vierkante ballen zo snel mogelijk uit de handel want het is nu al een hele grote flop...