Nou ja, achteraf gezien was het niet zo'n goede deal. Ik liep dus rond in Duesseldorf en kwam langs Cuccinaria oid, weet de naam niet precies meer, en deze brander lag er aangeboden voor de helft van de prijs van tweehonderdzestigt euro. Ik wist niet precies meer hoeveel deze machines in NL bij ongebrand kosten en ik dacht dat het wel in de buurt van die prijs zou liggen. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat de nieuwe modellen bij ongebrand ong. 160 a 170 euro kosten, terwijl ik de mijne voor 130 euro had gehaald; dat was dus niet de topaanbieding die ik dacht te hebben.quote:Op maandag 31 juli 2006 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat koste hij deze waar?
waar zat die winkel?quote:Op maandag 31 juli 2006 17:44 schreef mirugai het volgende:
[..]
Nou ja, achteraf gezien was het niet zo'n goede deal. Ik liep dus rond in Duesseldorf en kwam langs Cuccinaria oid, weet de naam niet precies meer, en deze brander lag er aangeboden voor de helft van de prijs van tweehonderdzestigt euro. Ik wist niet precies meer hoeveel deze machines in NL bij ongebrand kosten en ik dacht dat het wel in de buurt van die prijs zou liggen. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat de nieuwe modellen bij ongebrand ong. 160 a 170 euro kosten, terwijl ik de mijne voor 130 euro had gehaald; dat was dus niet de topaanbieding die ik dacht te hebben.
Er lagen trouwens nog meer branders van dit model in die shop.
Het is deze winkel: http://www.cucinaria-duesseldorf.de/shockedpage2.htmlquote:Op maandag 31 juli 2006 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
waar zat die winkel?
Bedoel je die keukenwinkel daar vlakbij het oude raadhuis, de rijn en die grote taxistandplaats?
Thanks!quote:Op donderdag 3 augustus 2006 11:02 schreef corc het volgende:
Ik weet niet wat er in dat JO recept stond, dus mischien vind je deze ook te zoet. iig, dit is hoe ik hem maak voor de verkoop, niet voor mezelf...
1 lungo (laat afkoelen, ik doe er altijd een ijsblokje in)
1 bolletje vanilleijs (tja, zoetheid...)
in de blender, pureren
1 bolletje vanilleijs in het glas, blendmengsel eroverheen gieten
afmaken met slagroom en even cacao schudden.
Ook lekker: Coffee-banana smoothie. Stop in de blender behalve koffie en ijs een banaan, en laat de bol ijs in het glas weg.
Hey wat leuk... dit type (HPR brander) heb ik inmiddels versleten na ruim vier jaar en ongeveer pondje koffie branden per week. De koolborstels waren op en het anker is van een vrij zachte messing gemaakt.quote:Op vrijdag 21 juli 2006 17:32 schreef mirugai het volgende:
Was net in duesseldorf en vond deze brander in de uitverkoop voor de helft van de prijs. Nah, dat kon ik niet laten liggen...
[afbeelding]
Volgende week ongebrande bonen halen!
You just met mr. Espresso, my friend.quote:Op vrijdag 4 augustus 2006 11:30 schreef Ramon73 het volgende:
De man die mijn apparaat een servicebeurt gaf in december, zei dat je de koffie beter niet kon aandrukken. Ik ben daardoor altijd wat terughoudend met aanstampen. Straks heb ik idd eens met het volle gewicht erop gehangen en de koffie werd wel pittiger. Lijkt er meer op dat ik koffiebonen heb gekocht die ik niet echt lekker vind.
Overigens, de newbee vragen komen doordat ik via een collega een overtollig espresso apparaat kon krijgen (voor noppes). Die heb ik laten servicen door een vriend van hem, en ik begin nu pas te experimenteren. Kocht eigenlijk alleen fabrieksgemalen koffie, maar je merkt het wel als die een weekje open is. Het lekkere is er dan wel af
Ik denk toch dat het niet aan de koffie ligt. Probeer anders eens de barista cocktail van de kaldi, die heb ik ook geprobeerd en daar kwam hele lekkere espresso uit.quote:Op vrijdag 4 augustus 2006 18:40 schreef Ramon73 het volgende:
Ik heb ook koffie gekocht bij Kaldi, sicilian blend, smaaktype 3 (de sterkste). Toch is dit een van de slappere espresso's die ik ooit heb gehad. Smaak is wel goed, daar niet van, maar minder sterk dan bv. Lavazza Gold of Illy.
Het resultaat was eigenlijk goed, ik wilde alleen een maler vanwege de versheid. Nu is mijn espresso erop achteruit gegaan, eigenlijk.
Zal volgende week eens bij Blanche Dael koffie halen en malen, kijken wat dat oplevert. Ristretto de luxe, jummie.
De barista cocktail is vrij nieuw. Vraag er anders naar. Het gaat erom dat ik van de barista cocktail weet dat hij een volle smaak heeft, dus als die ook slap smaakt weet je dat het aan je techniek ligt.quote:Op vrijdag 4 augustus 2006 20:05 schreef Ramon73 het volgende:
Hmm, typo gemaakt? Je denkt niet dat het aan de koffie ligt, maar je raadt een andere soort aan? Moet niet er soms niet staan?
Ik vind geen Barista Cocktail bij Kaldi (website). Is dit soms een seizoenskoffie geweest?
Brazilian Special Mild ¤ 4,60 bestellen
Espresso Start Up ¤ 4,90 bestellen
Ethiopian Finest Mocha ¤ 5,20 bestellen
Decaf Sweet Dreams ¤ 4,90 bestellen
soort
prijs per 250 gram
Full Classic of Colombia ¤ 4,60 bestellen
Espresso On The Move ¤ 4,90 bestellen
Bright Colorful Guatemala ¤ 5,20 bestellen
Nature's Child ¤ 5,85 bestellen
soort
prijs per 250 gram
Espresso Evening Delight ¤ 4,60 bestellen
Royal Estate Java ¤ 4,90 bestellen
Kenian Exotic Flower ¤ 5,20 bestellen
Sicilian Espresso Blend ¤ 4,60 bestellen
ik ben nog nooit in een cafe geweest waar ik ze zie tampen zoals het hoort. Altijd tegen dat rondje van de maler 1 keer en hopsa erin. Een la marzocco weet er dan altijd wel wat van te maken maar ik keur het af. Er staat wel vaak een tamper naast het apparaat, maar die gebruikt men dus nooit.quote:Op zaterdag 5 augustus 2006 01:18 schreef NoSigar het volgende:
Het viel me nogal op in Italie dat overal er nogal zachtjes aangestampt werd, ook in de 'Tazza d'oro' in Rome. Er werd (van onderen) tegen een rondje aangeduwd.
Ook viel me op dat er daar de neiging is om steeds donkerder te branden, een ontwikkeling die ik niet altijd prettig vind geloof ik.
Geloof dat deze wel goed is: http://www.xpressivo.com/espressogear/products/barista.html Misschien dat ik 'm aanschaf, want over de tamper die ik nu heb ben ik niet echt te spreken (58 mm aluminium, ooit gekocht bij Kookpunt, maar heb 'm ook bij andere shops gezien wo. Peeze: de hoeken zijn lichtjes afgerond en sluiten niet netjes aan op de piston).quote:Op zaterdag 5 augustus 2006 19:43 schreef ricvie het volgende:
Ik ben opzoek naar een tamper van 58mm die goed in de hand zit. iemand een gezien?
Precies, zo is mijn ervaring ook. De "claimed to be" echte Italiaanse espresso smaakte niet echt sterk, tenzij als ristretto gezet. Pas met flink aandrukken komt er een goede espresso uit. Nou kan dat ook aan de molen liggen. Ik heb nog wat andere soorten koffie aangeschaft (barista helaas op, komt deze week binnen). Als het daar niet mee lukt, krijgt de molen een modificatie zodat hij nog wat fijner kan malen.quote:Op zondag 6 augustus 2006 21:12 schreef mirugai het volgende:
[..]
Het is meer dan alleen wat koffie in de piston te laden, aandrukken en de zetknop aanzetten.
Is dat niet zo'n handmatig espresso-apparaat? Ik heb daar nog nooit mee gewerkt, maar er is wel wat over te vinden denk ik.quote:Op maandag 7 augustus 2006 10:37 schreef ultratech het volgende:
Vraagje.... Ik ben in het bezit van een Giotto Premium en sinds een tijdje springt de "gas"hendel automatich weer omhoog. Gevolg hiervan is dat er kleine hoeveeheden water blijven doorlopen.
Heeft iemand ervaring met dit probleempje en hoe dit op te lossen??? Graag advies....
Grtz & Thnx
UltraTech
Als je bedoelt met handmatig: "hendel omhoog totdat het kopje vol is en dan hendel omlaag".quote:Op maandag 7 augustus 2006 10:39 schreef faberic het volgende:
[..]
Is dat niet zo'n handmatig espresso-apparaat? Ik heb daar nog nooit mee gewerkt, maar er is wel wat over te vinden denk ik.
Ik had dus exact hetzelfde met mijn apparaat, nu heb ik ook een molen en dat is leuk.quote:Op maandag 7 augustus 2006 11:13 schreef ultratech het volgende:
Ik denk dat je gelijk hebt mirugai. De druk wordt automatisch geregeld. is inderdaad een machtig apparaat. Druk is alleen extreem groot. Kan alleen hele fijne maling aan. De meeste koffiewinkels kunnen de fijne maling die ik nodig heb niet leveren. Heb dus ook maar een molen aangeschaft. Vrouw niet blij want nu is het aanrecht nog voller, maar de espresso is super!!!!
Dat de klep versleten is kan ik me ook niet voorstellen. Apparaat is pas een paar maanden oud. Moet er eigenlijk mee terug naar de winkel, maar dat is weer 100km rijden en als het dus eenvoudig op te lossen is, scheelt me dat weer 200 km rijden... als er echter niets anders opzit toch maar de reis aanvaarden en het blok beton van 25 kilo in de auto tillen....
Ha leuk, een pro! Wat voor activiteiten onderneem je met je eigen bedrijf?quote:Op donderdag 24 augustus 2006 10:20 schreef moniekbarista het volgende:
Keep the crema high!
www.moniekbarista.blogspot.com
Zo'n ding heb ikquote:Op maandag 7 augustus 2006 11:03 schreef mirugai het volgende:
faberic bedoelt waarschijnlijk een handlevermachine, dat zijn machines waarbij je met de hand de druk regelt (zoals bij een fietspomp), maar dat is de ECM Giotto niet, dat is een gewone piston pompmachine (wel erg mooi & goed ding trouwens).
De hendel die je bedoelt regelt de klep die de watertoevoer naar de zetkop regelt neem ik aan. Dus of er zit een schroefje oid. niet goed vast of de klep is versleten, maar dat kan ik me haast niet voorstellen.
edit: handlevermachine:
[afbeelding]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |