abonnement Unibet Coolblue
  maandag 31 juli 2006 @ 17:44:29 #251
120482 mirugai
very fishy
pi_40357744
quote:
Op maandag 31 juli 2006 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat koste hij deze waar?
Nou ja, achteraf gezien was het niet zo'n goede deal. Ik liep dus rond in Duesseldorf en kwam langs Cuccinaria oid, weet de naam niet precies meer, en deze brander lag er aangeboden voor de helft van de prijs van tweehonderdzestigt euro. Ik wist niet precies meer hoeveel deze machines in NL bij ongebrand kosten en ik dacht dat het wel in de buurt van die prijs zou liggen. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat de nieuwe modellen bij ongebrand ong. 160 a 170 euro kosten, terwijl ik de mijne voor 130 euro had gehaald; dat was dus niet de topaanbieding die ik dacht te hebben.
Er lagen trouwens nog meer branders van dit model in die shop.
  maandag 31 juli 2006 @ 17:47:28 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40357824
quote:
Op maandag 31 juli 2006 17:44 schreef mirugai het volgende:

[..]

Nou ja, achteraf gezien was het niet zo'n goede deal. Ik liep dus rond in Duesseldorf en kwam langs Cuccinaria oid, weet de naam niet precies meer, en deze brander lag er aangeboden voor de helft van de prijs van tweehonderdzestigt euro. Ik wist niet precies meer hoeveel deze machines in NL bij ongebrand kosten en ik dacht dat het wel in de buurt van die prijs zou liggen. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat de nieuwe modellen bij ongebrand ong. 160 a 170 euro kosten, terwijl ik de mijne voor 130 euro had gehaald; dat was dus niet de topaanbieding die ik dacht te hebben.
Er lagen trouwens nog meer branders van dit model in die shop.
waar zat die winkel?
Bedoel je die keukenwinkel daar vlakbij het oude raadhuis, de rijn en die grote taxistandplaats?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40377167
quote:
Op maandag 31 juli 2006 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
waar zat die winkel?
Bedoel je die keukenwinkel daar vlakbij het oude raadhuis, de rijn en die grote taxistandplaats?
Het is deze winkel: http://www.cucinaria-duesseldorf.de/shockedpage2.html
pi_40393330
Er zijn koffie branders te bestellen bij paul van dillen in utrecht. Met een beetje geluk kun je 2dehands een probat brander PRE 1 Z / PRG 1 Z (heel duur) of een koffie brander die niet met hetle lucht werkt maar met eent trommel. Voordeel hiervan je kunt de crack beter horen om te kijken of je boon "gaar" is.
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
  donderdag 3 augustus 2006 @ 10:33:33 #255
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_40442807
Volgens mij moet hier iemand mijn vraag kunnen beantwoorden.

Heeft er iemand een goed recept voor ijskoffie?

Laatst heb ik er eentje gemaakt naar een recept van Jamie Oliver, maar deze was veeeeeel te zoet.
pi_40443604
Ik weet niet wat er in dat JO recept stond, dus mischien vind je deze ook te zoet. iig, dit is hoe ik hem maak voor de verkoop, niet voor mezelf...

1 lungo (laat afkoelen, ik doe er altijd een ijsblokje in)
1 bolletje vanilleijs (tja, zoetheid...)
in de blender, pureren

1 bolletje vanilleijs in het glas, blendmengsel eroverheen gieten
afmaken met slagroom en even cacao schudden.

Ook lekker: Coffee-banana smoothie. Stop in de blender behalve koffie en ijs een banaan, en laat de bol ijs in het glas weg.
" there is nothing to not be amazed at "
  donderdag 3 augustus 2006 @ 11:53:28 #257
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_40445221
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 11:02 schreef corc het volgende:
Ik weet niet wat er in dat JO recept stond, dus mischien vind je deze ook te zoet. iig, dit is hoe ik hem maak voor de verkoop, niet voor mezelf...

1 lungo (laat afkoelen, ik doe er altijd een ijsblokje in)
1 bolletje vanilleijs (tja, zoetheid...)
in de blender, pureren

1 bolletje vanilleijs in het glas, blendmengsel eroverheen gieten
afmaken met slagroom en even cacao schudden.

Ook lekker: Coffee-banana smoothie. Stop in de blender behalve koffie en ijs een banaan, en laat de bol ijs in het glas weg.
Thanks!

Uit mijn hoofd de ingredienten van de ijskoffie van JO:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 150 ml espresso
- 200 ml magere slagroom
- 4 eetlepels rietsuiker

Geen ijs en vooral veel suiker (rietsuiker + de suiker in de gecondenseerde melk).

Ik zal jouw recept snel proberen.
pi_40455686
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 17:32 schreef mirugai het volgende:
Was net in duesseldorf en vond deze brander in de uitverkoop voor de helft van de prijs. Nah, dat kon ik niet laten liggen...
[afbeelding]
Volgende week ongebrande bonen halen!
Hey wat leuk... dit type (HPR brander) heb ik inmiddels versleten na ruim vier jaar en ongeveer pondje koffie branden per week. De koolborstels waren op en het anker is van een vrij zachte messing gemaakt.

Ik gebruik nu de opvolger... de i-roast 2, deze is volledig programmeerbaar en kost 185 euro.

Suc6 en veel drink plezier met je HPR brander.
pi_40472757
Gisteren een maler gekocht, de Cuisinart DBM8E. Ook een pakje Sicilian espresso blend gekocht.
Thuis malen, leuk om te doen maar geeft uiteraard wel wat meer rommel dan gemalen koffie. Alleen zit ik nu met het probleem dat de espresso niet helemaal top is. Ik heb alle espresso maalstanden al geprobeerd, maar het blijft een redelijk slappe bak. Crema is redelijk, wel aan de natte kant. Ligt dit nu aan de soort koffiebonen, of maalt mijn maler niet fijn genoeg?
Achteraf had ik misschien eerst eens voor mij bekende bonen moeten nemen ipv op 2 onbekende sporen te gaan.

Wat is trouwens het effect van het aandrukken? Ik merk eigenlijk weinig verschil of ik de koffie nu hard of zacht aandruk.
pi_40474318
Als je geen verschil tussen hard of zacht aandrukken proeft, dan druk je misschien niet hard genoeg.

Dat kan ook verklaren waarom je slappe bak krijgt. Flink drukken dus, eroverheen hangen en je gewicht erop .
" there is nothing to not be amazed at "
pi_40474681
De man die mijn apparaat een servicebeurt gaf in december, zei dat je de koffie beter niet kon aandrukken. Ik ben daardoor altijd wat terughoudend met aanstampen. Straks heb ik idd eens met het volle gewicht erop gehangen en de koffie werd wel pittiger. Lijkt er meer op dat ik koffiebonen heb gekocht die ik niet echt lekker vind.

Overigens, de newbee vragen komen doordat ik via een collega een overtollig espresso apparaat kon krijgen (voor noppes). Die heb ik laten servicen door een vriend van hem, en ik begin nu pas te experimenteren. Kocht eigenlijk alleen fabrieksgemalen koffie, maar je merkt het wel als die een weekje open is. Het lekkere is er dan wel af
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 15:33:58 #262
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40482782
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 11:30 schreef Ramon73 het volgende:
De man die mijn apparaat een servicebeurt gaf in december, zei dat je de koffie beter niet kon aandrukken. Ik ben daardoor altijd wat terughoudend met aanstampen. Straks heb ik idd eens met het volle gewicht erop gehangen en de koffie werd wel pittiger. Lijkt er meer op dat ik koffiebonen heb gekocht die ik niet echt lekker vind.

Overigens, de newbee vragen komen doordat ik via een collega een overtollig espresso apparaat kon krijgen (voor noppes). Die heb ik laten servicen door een vriend van hem, en ik begin nu pas te experimenteren. Kocht eigenlijk alleen fabrieksgemalen koffie, maar je merkt het wel als die een weekje open is. Het lekkere is er dan wel af
You just met mr. Espresso, my friend.

Koffie in een koffiemachine moet je niet aandrukken, dat is niet goed, maar voor de espresso is het heel belangrijk. Niet alleen omdat het dan sterker wordt, maar het wordt ook gelijkmatiger verdeeld waardoor het water niet 1 weg zoekt door koffie maar er als geheel doorheen stroomt omdat de tegendruk overal gelijk is. De druk is erg belangrijk, zou zo'n 9 bar moeten zijn.
Op internet is heel veel te vinden hierover. Als de espresso eenmaal goed lukt is het niet meer bittere sterke koffie, maar dan wordt dat sterke juist lekker. Veel mensen in mijn omgeving vinden espresso vies omdat ze het eens als een vieze bittere drank hebben gedronken zonder crema. Doorzetten dus.

Neem voor espresso ook sterke bonen, niet te slappe. Bij de kaldi hebben ze daar gradaties voor.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_40488355
Ik heb ook koffie gekocht bij Kaldi, sicilian blend, smaaktype 3 (de sterkste). Toch is dit een van de slappere espresso's die ik ooit heb gehad. Smaak is wel goed, daar niet van, maar minder sterk dan bv. Lavazza Gold of Illy.
Het resultaat was eigenlijk goed, ik wilde alleen een maler vanwege de versheid. Nu is mijn espresso erop achteruit gegaan, eigenlijk.
Zal volgende week eens bij Blanche Dael koffie halen en malen, kijken wat dat oplevert. Ristretto de luxe, jummie.
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 19:10:59 #264
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40489197
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 18:40 schreef Ramon73 het volgende:
Ik heb ook koffie gekocht bij Kaldi, sicilian blend, smaaktype 3 (de sterkste). Toch is dit een van de slappere espresso's die ik ooit heb gehad. Smaak is wel goed, daar niet van, maar minder sterk dan bv. Lavazza Gold of Illy.
Het resultaat was eigenlijk goed, ik wilde alleen een maler vanwege de versheid. Nu is mijn espresso erop achteruit gegaan, eigenlijk.
Zal volgende week eens bij Blanche Dael koffie halen en malen, kijken wat dat oplevert. Ristretto de luxe, jummie.
Ik denk toch dat het niet aan de koffie ligt. Probeer anders eens de barista cocktail van de kaldi, die heb ik ook geprobeerd en daar kwam hele lekkere espresso uit.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_40490865
Hmm, typo gemaakt? Je denkt niet dat het aan de koffie ligt, maar je raadt een andere soort aan? Moet niet er soms niet staan?

Ik vind geen Barista Cocktail bij Kaldi (website). Is dit soms een seizoenskoffie geweest?


Brazilian Special Mild ¤ 4,60 bestellen

Espresso Start Up ¤ 4,90 bestellen

Ethiopian Finest Mocha ¤ 5,20 bestellen

Decaf Sweet Dreams ¤ 4,90 bestellen

soort

prijs per 250 gram

Full Classic of Colombia ¤ 4,60 bestellen

Espresso On The Move ¤ 4,90 bestellen

Bright Colorful Guatemala ¤ 5,20 bestellen

Nature's Child ¤ 5,85 bestellen



soort

prijs per 250 gram

Espresso Evening Delight ¤ 4,60 bestellen

Royal Estate Java ¤ 4,90 bestellen

Kenian Exotic Flower ¤ 5,20 bestellen

Sicilian Espresso Blend ¤ 4,60 bestellen
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 20:48:45 #266
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40492189
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 20:05 schreef Ramon73 het volgende:
Hmm, typo gemaakt? Je denkt niet dat het aan de koffie ligt, maar je raadt een andere soort aan? Moet niet er soms niet staan?

Ik vind geen Barista Cocktail bij Kaldi (website). Is dit soms een seizoenskoffie geweest?


Brazilian Special Mild ¤ 4,60 bestellen

Espresso Start Up ¤ 4,90 bestellen

Ethiopian Finest Mocha ¤ 5,20 bestellen

Decaf Sweet Dreams ¤ 4,90 bestellen

soort

prijs per 250 gram

Full Classic of Colombia ¤ 4,60 bestellen

Espresso On The Move ¤ 4,90 bestellen

Bright Colorful Guatemala ¤ 5,20 bestellen

Nature's Child ¤ 5,85 bestellen



soort

prijs per 250 gram

Espresso Evening Delight ¤ 4,60 bestellen

Royal Estate Java ¤ 4,90 bestellen

Kenian Exotic Flower ¤ 5,20 bestellen

Sicilian Espresso Blend ¤ 4,60 bestellen
De barista cocktail is vrij nieuw. Vraag er anders naar. Het gaat erom dat ik van de barista cocktail weet dat hij een volle smaak heeft, dus als die ook slap smaakt weet je dat het aan je techniek ligt.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_40492764
Okee, duidelijk. Ik heb nu eens de koffie flink hard aangedrukt en het resultaat was echt al veel beter. Lekker stevige crema, vollere krachtigere smaak. Maar ik blijf zoeken naar een echte Italiaanse blend. Ik was laatst een paar dagen in Italie en kon geen genoeg krijgen van alle heerlijke espresso's die je op elke hoek en kant krijgt.

Ondertussen bekruipt me wel het gevoel dat ik een echte tamper ga kopen en dat de molen die ik gekocht heb, misschien niet fijn genoeg maalt. Alhoewel ik al met grovere fabrieksmalingen al betere resultaten heb gehaald....
pi_40501038
Het viel me nogal op in Italie dat overal er nogal zachtjes aangestampt werd, ook in de 'Tazza d'oro' in Rome. Er werd (van onderen) tegen een rondje aangeduwd.
Ook viel me op dat er daar de neiging is om steeds donkerder te branden, een ontwikkeling die ik niet altijd prettig vind geloof ik.
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 17:45:38 #269
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40515492
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 01:18 schreef NoSigar het volgende:
Het viel me nogal op in Italie dat overal er nogal zachtjes aangestampt werd, ook in de 'Tazza d'oro' in Rome. Er werd (van onderen) tegen een rondje aangeduwd.
Ook viel me op dat er daar de neiging is om steeds donkerder te branden, een ontwikkeling die ik niet altijd prettig vind geloof ik.
ik ben nog nooit in een cafe geweest waar ik ze zie tampen zoals het hoort. Altijd tegen dat rondje van de maler 1 keer en hopsa erin. Een la marzocco weet er dan altijd wel wat van te maken maar ik keur het af. Er staat wel vaak een tamper naast het apparaat, maar die gebruikt men dus nooit.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_40516188
Morgen koopzondag in het centrum. We gaan eens een rondje koffiewinkels doen. Kaldi, Blanche Dael en Bijenkorf heeft ook wel wat. Als referentie een potje Illy ongemalen mee.
Ik weet alleen niet of ik een echte tamper zal kopen, ik heb nu een plastic dingetje. Maakt dat nou echt verschil en hoe moet je zo'n zware tamper dan gebruiken? In 1 keer aandrukken of klopjes geven(aanstampen)?

Overigens heb ik in het Italiaanse equivalent van een bar-tabac een super espresso gehad die niet aangestampt werd. Machine was dacht ik een 3 of 4 groeps Cimbali.
pi_40518717
Met tampen verdeel ik de koffie altijd over de PF en geef ik 1 tik aan de zijkant. Dant druk ik met 20kg aan en draai de tamper 1x rond weer 1x tikken om de resten koffie van de binnen zijkant van de pf los te tikken. dan nof 1x aan stampen. Het viel mij op dat als als je te zacht aanstampt gaat de aciditeit van de koffie omhoog bij te hard aanstampen word de koffie bitter(of vice versa) Ik gebruik altijd een naked pf om te kijken of ik goed tamp. te hard aangestampt krijg je side channeling ( spuit de koffie als een douche) bij een perfecte tamp zie je een enkele stroom meet een soort tijger streep. er zijn hele websites over dit (http://malachi.coffeed.com/naked-diagnosis.html)

Ik ben opzoek naar een tamper van 58mm die goed in de hand zit. iemand een gezien?
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
  zondag 6 augustus 2006 @ 21:12:24 #272
120482 mirugai
very fishy
pi_40552079
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 19:43 schreef ricvie het volgende:
Ik ben opzoek naar een tamper van 58mm die goed in de hand zit. iemand een gezien?
Geloof dat deze wel goed is: http://www.xpressivo.com/espressogear/products/barista.html Misschien dat ik 'm aanschaf, want over de tamper die ik nu heb ben ik niet echt te spreken (58 mm aluminium, ooit gekocht bij Kookpunt, maar heb 'm ook bij andere shops gezien wo. Peeze: de hoeken zijn lichtjes afgerond en sluiten niet netjes aan op de piston).

Over het aandrukken: bij vers gebrande bonen druk ik nauwelijks aan. Een keertje met praktisch alleen het gewicht van de tamper, dan een tik tegen de zijkant en weer erg lichtjes aandrukken. De maling is dan nog zo vet en zet zoveel uit bij het zetten dat aandrukken nauwelijks nodig is, de tamper gebruik ik dan eigenlijk alleen om de maling gelijkmatig over de piston te verdelen. Als de maling wat ouder is dan een paar dagen, dan druk ik wat harder aan.
Maar goed, soms dan krijg ik weer goede resultaten met iets minder koffie en harder aandrukken of met koffie van een paar dagen oud; het blijft toch welke keer weer uitvogelen wat te doen. Dat maakt het ook leuk natuurlijk. Het is meer dan alleen wat koffie in de piston te laden, aandrukken en de zetknop aanzetten.
pi_40555158
quote:
Op zondag 6 augustus 2006 21:12 schreef mirugai het volgende:

[..]

Het is meer dan alleen wat koffie in de piston te laden, aandrukken en de zetknop aanzetten.
Precies, zo is mijn ervaring ook. De "claimed to be" echte Italiaanse espresso smaakte niet echt sterk, tenzij als ristretto gezet. Pas met flink aandrukken komt er een goede espresso uit. Nou kan dat ook aan de molen liggen. Ik heb nog wat andere soorten koffie aangeschaft (barista helaas op, komt deze week binnen). Als het daar niet mee lukt, krijgt de molen een modificatie zodat hij nog wat fijner kan malen.
  maandag 7 augustus 2006 @ 10:37:32 #274
155110 ultratech
Giotto Premium
pi_40565398
Vraagje.... Ik ben in het bezit van een Giotto Premium en sinds een tijdje springt de "gas"hendel automatich weer omhoog. Gevolg hiervan is dat er kleine hoeveeheden water blijven doorlopen.

Heeft iemand ervaring met dit probleempje en hoe dit op te lossen??? Graag advies....

Grtz & Thnx

UltraTech
Blijf niet staren naar waar de zon onderging, anders zul je hem nooit meer op zien komen...
  maandag 7 augustus 2006 @ 10:39:33 #275
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40565449
quote:
Op maandag 7 augustus 2006 10:37 schreef ultratech het volgende:
Vraagje.... Ik ben in het bezit van een Giotto Premium en sinds een tijdje springt de "gas"hendel automatich weer omhoog. Gevolg hiervan is dat er kleine hoeveeheden water blijven doorlopen.

Heeft iemand ervaring met dit probleempje en hoe dit op te lossen??? Graag advies....

Grtz & Thnx

UltraTech
Is dat niet zo'n handmatig espresso-apparaat? Ik heb daar nog nooit mee gewerkt, maar er is wel wat over te vinden denk ik.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  maandag 7 augustus 2006 @ 10:57:51 #276
155110 ultratech
Giotto Premium
pi_40565894
quote:
Op maandag 7 augustus 2006 10:39 schreef faberic het volgende:

[..]

Is dat niet zo'n handmatig espresso-apparaat? Ik heb daar nog nooit mee gewerkt, maar er is wel wat over te vinden denk ik.
Als je bedoelt met handmatig: "hendel omhoog totdat het kopje vol is en dan hendel omlaag".
Dit is 'm


Heb er nog niets over kunnen vinden in de verschillende fora.... Maar als jij wel iets kunt vinden, graag
Blijf niet staren naar waar de zon onderging, anders zul je hem nooit meer op zien komen...
pi_40566037
faberic bedoelt waarschijnlijk een handlevermachine, dat zijn machines waarbij je met de hand de druk regelt (zoals bij een fietspomp), maar dat is de ECM Giotto niet, dat is een gewone piston pompmachine (wel erg mooi & goed ding trouwens).
De hendel die je bedoelt regelt de klep die de watertoevoer naar de zetkop regelt neem ik aan. Dus of er zit een schroefje oid. niet goed vast of de klep is versleten, maar dat kan ik me haast niet voorstellen.

edit: handlevermachine:
  maandag 7 augustus 2006 @ 11:13:05 #278
155110 ultratech
Giotto Premium
pi_40566296
Ik denk dat je gelijk hebt mirugai. De druk wordt automatisch geregeld. is inderdaad een machtig apparaat. Druk is alleen extreem groot. Kan alleen hele fijne maling aan. De meeste koffiewinkels kunnen de fijne maling die ik nodig heb niet leveren. Heb dus ook maar een molen aangeschaft. Vrouw niet blij want nu is het aanrecht nog voller, maar de espresso is super!!!!

Dat de klep versleten is kan ik me ook niet voorstellen. Apparaat is pas een paar maanden oud. Moet er eigenlijk mee terug naar de winkel, maar dat is weer 100km rijden en als het dus eenvoudig op te lossen is, scheelt me dat weer 200 km rijden... als er echter niets anders opzit toch maar de reis aanvaarden en het blok beton van 25 kilo in de auto tillen....
Blijf niet staren naar waar de zon onderging, anders zul je hem nooit meer op zien komen...
  maandag 7 augustus 2006 @ 14:02:06 #279
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40571632
quote:
Op maandag 7 augustus 2006 11:13 schreef ultratech het volgende:
Ik denk dat je gelijk hebt mirugai. De druk wordt automatisch geregeld. is inderdaad een machtig apparaat. Druk is alleen extreem groot. Kan alleen hele fijne maling aan. De meeste koffiewinkels kunnen de fijne maling die ik nodig heb niet leveren. Heb dus ook maar een molen aangeschaft. Vrouw niet blij want nu is het aanrecht nog voller, maar de espresso is super!!!!

Dat de klep versleten is kan ik me ook niet voorstellen. Apparaat is pas een paar maanden oud. Moet er eigenlijk mee terug naar de winkel, maar dat is weer 100km rijden en als het dus eenvoudig op te lossen is, scheelt me dat weer 200 km rijden... als er echter niets anders opzit toch maar de reis aanvaarden en het blok beton van 25 kilo in de auto tillen....
Ik had dus exact hetzelfde met mijn apparaat, nu heb ik ook een molen en dat is leuk.

maar mijn apparaat werkt met zo'n hendel, die trek je naar achter en vervolgens wordt er een knopje ingedrukt achter de hendel, dat maakt lawaai, en de hendel zelf regelt het water (het knopje de druk ofzo). Misschien is er iets mis met die verbinding.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_40573136
Ik had het zelfde met mijn giotto, bij mij was er wat koffie gekomen in de aan/uit schakelaar achter de lever/ hendel even met een schoevendraaier tegan aan drukken en kijken of ht probleem opgelost is
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
pi_40573219
btw als er een probleem is met de giotto kun je micave bellen (importeur) die komt het ophalen en terugbrengen. Let wel op dat er echt iets mis mee is anders moet je de kosten betalen.
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
  maandag 7 augustus 2006 @ 15:11:49 #282
155110 ultratech
Giotto Premium
pi_40573825
Mijn apparaat komt niet bij Micave vandaan. Er schijnt een 2e bedrijf in NL te zijn die ook ECM's importeert en die heeft die haal/breng service dus niet (net gebeld).
Zal de tip met de schroevendraaier eens voorzichtig uitproberen. Als dat geen soelaas biedt zit er niets anders op dan met mijn steekwagen het apparaat naar de winkel te verslepen.
Bedankt voor alle tips!!

Molen nog niet uitgeprobeerd. Ben wel benieuwd welke resultaten ik kan halen.
Blijf niet staren naar waar de zon onderging, anders zul je hem nooit meer op zien komen...
pi_40574097
ik heb net gebeld je moet even met een blind filter proberen en even de bunnenste zeef schoonmaken
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
pi_40591719
@ Ultratech,

Voordat je met dat zware ding gaat sjouwen zou ik eerst eens zelf trachten uit te zoeken wat er scheelt met je machine.
Jou machine is voorzien van een zogenaamde E61 groep, dit systeem is nagenoeg onverwoestbaar, als ik jou was zou ik eerst eens trachten om wat meer informatie te vinden over de E61 groep.
je moet maar eens naar http://www.chriscoffee.com/faq#25 gaan daar zie je een *exploded view van een E61 group* waarbij elk onderdeel goed zichtbaar is.

Zelf heb ik jarenlang een machine gehad met de E61 group, de hendel waar jij over spreekt bedient via een inwendig geveerd mechanisme een boven en onderklep, tevens wordt de pomp aan en uit geschakeld via dat knopje (micro-switch) misschien blijft dit hangen waardoor de pomp tijdelijk blijft lopen.
gamgra
  dinsdag 8 augustus 2006 @ 08:43:34 #285
155110 ultratech
Giotto Premium
pi_40599291
gamgra, bedankt voor je uitvoerige info.

Heb het gisteravond nog even goed bekeken, maar het lijkt of de hendel niet op zijn "dooie" punt blijft hangen. Zag op de exploded view dat er ook een veer in zit. Waarschijnlijk staat die te strak/los afgesteld waardoor de hendel gewoon omhoog springt en dan de switch licht aandrukt.

Ben toch bang dat het beter voor de garantie en het apparaat is om te gaan sjouwen.

Bedankt voor alle tips!!!!
Blijf niet staren naar waar de zon onderging, anders zul je hem nooit meer op zien komen...
  dinsdag 8 augustus 2006 @ 14:15:48 #286
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40608356
ik heb ook een E61 groep
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_40612603
welke machine heb je dan?
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
pi_40626597
@ultratech,

pakket tot 30 kilogram (tpgpost) kost aangetekend 11.95, lijkt mij voordeliger dan 200 km rijden!!!
  zondag 13 augustus 2006 @ 23:34:21 #289
155110 ultratech
Giotto Premium
pi_40782085
@ Gamgra
Thnx voor het uitzoeken. Heb van het weekend toch de reis maar aanvaard en het apparaat op de toonbank in de winkel gedeponeerd. Druk viel nu ook weg dus misschien wel maandagmorgen apparaat.

Nu maar even afwachten.

Kreeg overigens wel een leenapparaat mee, maar daar krijg ik (nog) geen knappe espresso uit.... Hoop dat mijn machine snel klaar is.
Blijf niet staren naar waar de zon onderging, anders zul je hem nooit meer op zien komen...
pi_41085832
Leuk topic! Ik ben zelf nu een jaartje of twee bezig met espresso en zoals wel meer mensen schrijven je blijft aan het upgraden. Als je een btje tijd hebt blijft het leukste toch om met een pistonapparaat te werken omdat je dan alles zelf in de hand hebt.
Voor het gemak heb ik ook een volautomaat van saeco, smaakt wel wat minder dan een pistonapparaat maar zeker niet slecht. Nog mensen met tips voor bonen die het erg goed doen in een volautomaat?
pi_41089895
Ook mijn eerste post in dit topic. Heb op dit moment een Rancilio Silvia en binnenkort krijg ik een opgepoetste Mazzer Mini met doseerkamer. Ben nu een maandje of 2 bezig met zelf thuis aanklooien, daarvoor werkte ik al op m'n werk (Italiaanse ijssalon) met een La Marzocco en een Mazzer Major. Heb dit topic met veel belangstelling gevolgd, leuk!

Weet iemand trouwens een goede koffiebrander in Groningen waar je bonen dagvers gebrand kunt krijgen? Haal nu steeds de Sicilian Espresso bij Kaldi waar ik erg tevreden over ben, maar wil wel eens het effect van hoeveel dagen oud de bonen zijn ondervinden!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_41093683
Misschien kan TikTak je helpen?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_41114034
Wie is dat? Heb dit topic nogmaals doorgespit maar ben die nick niet tegengekomen... thx
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_41115535
http://www.tiktak-koffie.nl

Verkopen volgens mij niet vanaf de branderij, staat in ieder geval niet in de adressenlijst van consumentenleveranciers, zie zelfs geen leverancier in Groningen stad, dichtsbijzijnde Plusmarkt zit net buiten Groningen.

Heb toevallig ook net Kaldi ontdekt , malen voor mij op het allerfijnst voor een goede doorlooptijd van mijn tweedehands Solis SL 90 (eindelijk fatsoenlijke doorloop, is wel fijn na een een Krups )
Sicilian blend koffie bevalt inderdaad goed.

Overweeg ook een molen te kopen , lees veel positiefs over Demoka Mini (Lijkt ook op de Nemox molen) van rond de 170 euro, heeft iemand ervaringen met Demoka? Maalt de molen ook goed (zeer) fijn?

[ Bericht 5% gewijzigd door rooienar op 24-08-2006 00:46:42 ]
pi_41121563
Leuk om dit forum te lezen! Ik ben zelf niet zo´n forumbijhouder, maar wilde toch even een reactie plaatsen. Ik ben zelf nu een jaar of 5 barista, en ben ondertussen eigenaar van de Barista Company. Ik zou iedereen (ook als espresso een hobby is) willen oproepen om mee te doen aan Barista en Latte Art kampioenschappen. Dit is niet alleen ontzettend gezellig, maar je zal er zeker wat van leren. En wees niet bang dat de "echte" baristi daar niet op zitten te wachten, des te meer enthousiastelingen des te beter! Dus hou 'm in de gaten: www.dutchbaristachampionship.nl


Keep the crema high!
www.moniekbarista.blogspot.com
pi_41122638
quote:
Op donderdag 24 augustus 2006 10:20 schreef moniekbarista het volgende:
Keep the crema high!
www.moniekbarista.blogspot.com
Ha leuk, een pro! Wat voor activiteiten onderneem je met je eigen bedrijf?
Ben vorig jaar wezen kijken bij de Latte art kampioenschappen. Leuk om te zien (ook wel langdradig), maar niks voor mij.
pi_41153978
Welke activiteiten we ondernemen kun je vinden op www.barista-company.nl!
pi_41163925
Grappig Moniek om je hier tegen te komen...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 3 september 2006 @ 23:35:46 #299
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_41467986
quote:
Op maandag 7 augustus 2006 11:03 schreef mirugai het volgende:
faberic bedoelt waarschijnlijk een handlevermachine, dat zijn machines waarbij je met de hand de druk regelt (zoals bij een fietspomp), maar dat is de ECM Giotto niet, dat is een gewone piston pompmachine (wel erg mooi & goed ding trouwens).
De hendel die je bedoelt regelt de klep die de watertoevoer naar de zetkop regelt neem ik aan. Dus of er zit een schroefje oid. niet goed vast of de klep is versleten, maar dat kan ik me haast niet voorstellen.

edit: handlevermachine:
[afbeelding]
Zo'n ding heb ik


Volautomaat is van m'n ouders. Koffie die ik gebruik is van Blanche Dael (Ristretto).

En over zo'n apparaat, het is verdraaid lastig een goede espresso eruit te halen. Dit omdat de druk heel lastig constant is te krijgen (je doet het zelf nl.). Al met al leuk speelgoed maar ik ben toch aan het kijken voor een wat meer professionelere apparaat. Zo'n Cimbali die ik in dit topic 2x voorbij heb zien komen vind ik prettig werken. Of zo'n apparaat met die e-61 replica groep (Isomac, Vibiemme, ...?) Maar daar heb ik dan weer geen ervaring mee.

Molen is trouwens een Faema die ik voor drie tientjes op de kop getikt heb bij een veiling
pi_41591975
als je van cappu's hound geen VBM kopen (is ook geen echte E 61) wel een goeie deal voor de molen. Er zijn genoeg mensen op de forum die een E61 hebben mis. kun je er een testen als je wil kun je die van mij proberen. ook in de winkel kun je vaak alle aparaten proberen.
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')