Ik denk dat je hier een uitstekende start mee zal maken. Goede keuzequote:Op donderdag 25 mei 2006 12:11 schreef faberic het volgende:
Ik zit trouwens nog zonder maler. Maar deze ziet eruit als een goede beginnersmaler. Ik voel er wel wat voor, want zo'n hele dure, daar begin ik echt niet aan (misschien wel als ik een baantje heb ofzo). Wat vinden jullie ervan?
James Hoffmann heeft trouwens een goede weblog:quote:Op donderdag 25 mei 2006 23:32 schreef tim2308 het volgende:
Het kampioenschap werd gewonnen door Klaus Thomsen uit Denemarken. Tweede werd Sammy Piccolo uit Canada, gevolgd door Matthew Riddle uit de Verenigde Staten. Anne Lunnell uit Zweden werd vierde en James Hoffmann uit Groot-Brittannië vijfde.
Hoe donker is je koffie wel niet? Toen ik nog koffiebrandde, deed ik er een keer zo lang over met lagere eindtemperaturen...quote:Op vrijdag 26 mei 2006 11:15 schreef Espresso.Lover het volgende:
Ik heb met de nieuwe I-Roast2 brander de brandtijd voor mijn Yirgacheffe boon onder controle.
De tijden en temperaturen zijn:
- 3:00 minuten op 190°C
- 1:45 minuten op 204°C
- 1:45 minuten op 224°C
quote:Hoe donker is je koffie wel niet? Toen ik nog koffiebrandde, deed ik er een keer zo lang over met lagere eindtemperaturen...
Inderdaad, er is niets uitgehaald. De foto laat zelfs de bonen nog iets donkerder zien dan dat ze in werkelijkheid zijn. Er zijn zowieso vrijwel geen defects.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:30 schreef tim2308 het volgende:
Dit valt me absoluut mee! En zo op het oog weinig defects, of heb je die voor de foto er stiekem uitgehaald??
Dat ene lichte boontje linksonder valt trouwens wel op
bron?quote:Op donderdag 1 juni 2006 19:37 schreef Keileweg-ethicus het volgende:
Lekker koppie koffie. Vinden jullie het niet allemaal enorm jammer en zonder van de bonen dat tachtig procent van de koffiedrinkers alleen lurkt tot vergrote wakkerheid?
Schatting.quote:
quote:Op donderdag 1 juni 2006 19:44 schreef faberic het volgende:
Leuk trouwens, om in een restaurant waar ze cappuccino met slagroom serveren, te zeggen dat je cappuccino had besteld en geen espresso con Panna
Hey Faberic, is je nieuwe maler al binnen? Ik ben erg nieuwsgierig naar het resultaat!quote:Op dinsdag 30 mei 2006 17:58 schreef faberic het volgende:
Die maler zit er eindelijk aan te komen. Waarschijnlijk vind ik het een prachtig ding, ik heb toch geen ervaring met koffiemalers.
is toch simpel, gewoon bij een dubbele espresso de helft verdunnen met melk..heb je ook 1/3equote:Op donderdag 1 juni 2006 19:44 schreef faberic het volgende:
wikipedia is ook raar
de cappuccino (tegenwoordig 1/3 melk, met 2/3 espresso, opgeschuimde melk en cacaopoeder, traditioneel ook met slagroom);
2/3 espresso en 1/3 melk? Hoe wil je dat in godsnaam voor elkaar krijgen? Met een dubbele espresso is 1/3 espresso al moeilijk, ik doe meestal heel weinig.
Traditioneel ook met slagroom? Wat een onzin! Dat is meer uit onwetendheid.
quote:Op woensdag 7 juni 2006 10:03 schreef faberic het volgende:
... zo'n Kees van der Westen ding geloof ik. Er stond ook een maler, maar de "barista" gebruikte de tamper niet, schuimde de melk op zonder er naar te kijken (hij hield een gigantische bak melk onder het kraantje, en deed ondertussen wat anders), en de melk en het schuim, die nog best redelijk waren, gooide hij met een soort rare lepel in de kopjes. Het ging wel snel en het was oer-druk, maar om je koffie nou niet aan te tampen voordat je het in zo'n machine stopt! Misschien moet ik er maar eens heen als het rustig is en dan vragen of ik zelf koffie mag zetten
![]()
![]()
ik moet op mijn woorden lettenquote:Op woensdag 7 juni 2006 13:43 schreef corc het volgende:
[..]![]()
Ik werk overigens ook met een Kees van der Westen!
Niet in Utrecht, hoor.
Belletjes moet je niet hebben, dat is niet de bedoeling. Je moet microschuim hebben, dat is het beste. Een degelijk apparaat is wel nodig, maar vaak kom je een heel eind met een wat minder apparaat. Zoek eens op "Milk frothing", dan krijg je wat howto's.quote:Op dinsdag 20 juni 2006 17:54 schreef texl het volgende:
Mooi om te lezen dat iedereen hier zo gek is van een bakkie pleur![]()
Ik heb een Quickmill 810 met ESE en gebruik Jolly pads, en dat bevalt prima. Weinig gepruts en wat mij betreft prima espresso.
Alleen met het melk opschuimen zit ik nog te pielen. Ik heb al aardig wat kannetjes melk vol gekregen met grove bellen / belletjes, maar het blijft schuim dat op de rest van de melk ligt.
Heeft iemand hier tips om fijner schuim te krijgen, of gaat dat niet lukken met een dergelijk apparaat?
Van die guide heb ik het ook geleerd.quote:Op woensdag 21 juni 2006 12:47 schreef corc het volgende:
Dit is een goede guide.
http://www.coffeegeek.com/guides/frothingguide
In mijn ervaring speelt de tip een heel belangrijke rol. Liefst met gaatjes aan de zijkant, en precies op de oppervlakte van de melk. Als je KCCHCHCCHCCHTT!! hoort, dan zit je eigenlijk net te hoog, je moet aan het begin van het ontstaan van dat geluid blijven. Zodat je weet dat het wel ontstaat als je hoger zou gaan met de tip.
En je moet de pitcher een beetje schuin houden, zodat er een soort whirlpool van melk ontstaat, die mixt de schuim me de melk, zodat je die tweedeling minder krijgt.
Wat koste hij deze waar?quote:Op vrijdag 21 juli 2006 17:32 schreef mirugai het volgende:
Was net in duesseldorf en vond deze brander in de uitverkoop voor de helft van de prijs. Nah, dat kon ik niet laten liggen...
[afbeelding]
Volgende week ongebrande bonen halen!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |