abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_38137775
Gefeliciteerd Faberic!!!
Ziet er goed uit.
  dinsdag 23 mei 2006 @ 21:20:27 #202
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38138184
Ik gebruik overigens de standaard steamtip, met twee gaatjes aan de zijkant. Hij schijnt niet zo heel goed te zijn, maar hij ziet er ook niet uit alsof je alleen de tip er zo af kan schroeven.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 25 mei 2006 @ 12:11:37 #203
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38193620
Ik zit trouwens nog zonder maler. Maar deze ziet eruit als een goede beginnersmaler. Ik voel er wel wat voor, want zo'n hele dure, daar begin ik echt niet aan (misschien wel als ik een baantje heb ofzo). Wat vinden jullie ervan?
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38216404
http://www.zibb.nl/horeca(...)/versie/1/index.html
WK-Barista: Van Asten mist net finale


Rose van Asten is er niet in geslaagd de finale te halen van het World Barista Championship 2006. De koffietopper van café De Blonde Pater in Nijmegen behaalde een fraaie achtste plaats in de eerste ronde van het koffiekampioenschap. Het was net te weinig voor een plek in de finale.
meer nieuws / horeca
Thaise garnaal rukt op l’Europe heeft beste hotelbar Pinpas wordt veiliger Snackkar doelwit eindeloos vandalisme Culinaire wedstrijd prooi voor Fishes Tante Koosje trekt Veldhuijzen aan WK-Barista: Van Asten mist net finale Braakhekke boos om Holleeder-bericht 'Glazen verwijderen uit horeca' Ex-hotelhulp op vrije voeten Onderzoek naar schutter NH Zoetermeer Principeakkoord cao contractcatering Eigen Michelingids voor Nederland Omgewaaide boom valt op cafetaria Spectaculair begin Robeco Zomerconcerten Amsterdamse aanwinst voor Regardz Hilton haringparty afgelast Gonzales gaat in vlammen op Peking bouwt 110 hotels Europees logo voor bio-voeding

Van Asten, die zich voor het WK in het Italiaanse Triest plaatste door het NK te winnen, maakte desondanks toch indruk met een achtste plaatst in een sterk deelnemersveld van 39 espressokanjers. Ze kwam een paar punten tekort voor een finaleplek, die alleen aan de eerste zes van de voorronde waren bestemd.

Het kampioenschap werd gewonnen door Klaus Thomsen uit Denemarken. Tweede werd Sammy Piccolo uit Canada, gevolgd door Matthew Riddle uit de Verenigde Staten. Anne Lunnell uit Zweden werd vierde en James Hoffmann uit Groot-Brittannië vijfde.

Van Asten werkt trouwens, net als de dames die tweede, vierde en vijfde werden (van de 12) op de Nederlandse kampioenschappen bij de Blonde Pater in Nijmegen (linkje)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38225300
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 12:11 schreef faberic het volgende:
Ik zit trouwens nog zonder maler. Maar deze ziet eruit als een goede beginnersmaler. Ik voel er wel wat voor, want zo'n hele dure, daar begin ik echt niet aan (misschien wel als ik een baantje heb ofzo). Wat vinden jullie ervan?
Ik denk dat je hier een uitstekende start mee zal maken. Goede keuze
pi_38225396
Ik heb met de nieuwe I-Roast2 brander de brandtijd voor mijn Yirgacheffe boon onder controle.
De tijden en temperaturen zijn:
- 3:00 minuten op 190°C
- 1:45 minuten op 204°C
- 1:45 minuten op 224°C
  vrijdag 26 mei 2006 @ 12:51:56 #207
120482 mirugai
very fishy
pi_38228165
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 23:32 schreef tim2308 het volgende:
Het kampioenschap werd gewonnen door Klaus Thomsen uit Denemarken. Tweede werd Sammy Piccolo uit Canada, gevolgd door Matthew Riddle uit de Verenigde Staten. Anne Lunnell uit Zweden werd vierde en James Hoffmann uit Groot-Brittannië vijfde.
James Hoffmann heeft trouwens een goede weblog:
http://www.jimseven.blogspot.com/
pi_38228249
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 11:15 schreef Espresso.Lover het volgende:
Ik heb met de nieuwe I-Roast2 brander de brandtijd voor mijn Yirgacheffe boon onder controle.
De tijden en temperaturen zijn:
- 3:00 minuten op 190°C
- 1:45 minuten op 204°C
- 1:45 minuten op 224°C
Hoe donker is je koffie wel niet? Toen ik nog koffiebrandde, deed ik er een keer zo lang over met lagere eindtemperaturen...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38228771
quote:
Hoe donker is je koffie wel niet? Toen ik nog koffiebrandde, deed ik er een keer zo lang over met lagere eindtemperaturen...


150 gram in 1 keer en vooral niet te donker om het aroma te behouden.

De smaak van deze Ethiopia boon is het best te omschrijven als Mocca-achtig, subtiel aroma, met het bitterzoete van chocolade en een vleugje sinasappel. Heerlijk als espresso (een waar bonbonnetje!) en perfect met romige melk in cappuccino of café latte.

[ Bericht 11% gewijzigd door Espresso.Lover op 26-05-2006 13:17:17 ]
pi_38229352
Dit valt me absoluut mee! En zo op het oog weinig defects, of heb je die voor de foto er stiekem uitgehaald??

Dat ene lichte boontje linksonder valt trouwens wel op
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38229558
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 13:30 schreef tim2308 het volgende:
Dit valt me absoluut mee! En zo op het oog weinig defects, of heb je die voor de foto er stiekem uitgehaald??

Dat ene lichte boontje linksonder valt trouwens wel op
Inderdaad, er is niets uitgehaald. De foto laat zelfs de bonen nog iets donkerder zien dan dat ze in werkelijkheid zijn. Er zijn zowieso vrijwel geen defects.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 17:58:04 #212
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38377574
Die maler zit er eindelijk aan te komen. Waarschijnlijk vind ik het een prachtig ding, ik heb toch geen ervaring met koffiemalers.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  woensdag 31 mei 2006 @ 21:21:24 #213
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38422258
Je hebt ook van die espresso apparaten met zo'n grote hendel, van die handmatige dingen. Weet iemand hoe dat precies werkt? Moet je zelf druk creeren, en loopt het water dan vanzelf ofzo? Ik vraag het me af, ze schijnen erg goed te zijn als je het goed kan. Zo'n apparaat laat de barista in ieder geval in z'n waarde.

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:37:44 #214
140365 Keileweg-ethicus
Groot en zelfbenoemd denker
pi_38448049
Lekker koppie koffie. Vinden jullie het niet allemaal enorm jammer en zonder van de bonen dat tachtig procent van de koffiedrinkers alleen lurkt tot vergrote wakkerheid?
Een sinaasappel is een heel slecht fallussymbool.
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:39:22 #215
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38448100
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:37 schreef Keileweg-ethicus het volgende:
Lekker koppie koffie. Vinden jullie het niet allemaal enorm jammer en zonder van de bonen dat tachtig procent van de koffiedrinkers alleen lurkt tot vergrote wakkerheid?
bron?

+Go away n00b!



[ Bericht 9% gewijzigd door faberic op 01-06-2006 19:39:51 (zou bijna het kopje koffie onderaan vergeten) ]
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:42:24 #216
140365 Keileweg-ethicus
Groot en zelfbenoemd denker
pi_38448202
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:39 schreef faberic het volgende:

[..]

bron?

+Go away n00b!

Schatting.

+ Zulke reacties ontmoedigen mij me ooit nog eens te wagen aan het echte koffiewerk. Voor je het weet ben ik een simpele "suiker en melk"-klant...



[ Bericht 8% gewijzigd door Keileweg-ethicus op 01-06-2006 19:43:19 (ik zou bijna de koe onderaan vergeten) ]
Een sinaasappel is een heel slecht fallussymbool.
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:44:10 #217
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38448255
wikipedia is ook raar
de cappuccino (tegenwoordig 1/3 melk, met 2/3 espresso, opgeschuimde melk en cacaopoeder, traditioneel ook met slagroom);

2/3 espresso en 1/3 melk? Hoe wil je dat in godsnaam voor elkaar krijgen? Met een dubbele espresso is 1/3 espresso al moeilijk, ik doe meestal heel weinig.

Traditioneel ook met slagroom? Wat een onzin! Dat is meer uit onwetendheid.

Leuk trouwens, om in een restaurant waar ze cappuccino met slagroom serveren, te zeggen dat je cappuccino had besteld en geen espresso con Panna

cacaopoeder?

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:52:35 #218
140365 Keileweg-ethicus
Groot en zelfbenoemd denker
pi_38448616
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:44 schreef faberic het volgende:
Leuk trouwens, om in een restaurant waar ze cappuccino met slagroom serveren, te zeggen dat je cappuccino had besteld en geen espresso con Panna




Ok ik ga wel weg...
Een sinaasappel is een heel slecht fallussymbool.
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:53:54 #219
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38448679
ik heb het veranderd

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38449527
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 17:58 schreef faberic het volgende:
Die maler zit er eindelijk aan te komen. Waarschijnlijk vind ik het een prachtig ding, ik heb toch geen ervaring met koffiemalers.
Hey Faberic, is je nieuwe maler al binnen? Ik ben erg nieuwsgierig naar het resultaat!
  vrijdag 2 juni 2006 @ 02:25:23 #221
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_38462992
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:44 schreef faberic het volgende:
wikipedia is ook raar
de cappuccino (tegenwoordig 1/3 melk, met 2/3 espresso, opgeschuimde melk en cacaopoeder, traditioneel ook met slagroom);

2/3 espresso en 1/3 melk? Hoe wil je dat in godsnaam voor elkaar krijgen? Met een dubbele espresso is 1/3 espresso al moeilijk, ik doe meestal heel weinig.

Traditioneel ook met slagroom? Wat een onzin! Dat is meer uit onwetendheid.
is toch simpel, gewoon bij een dubbele espresso de helft verdunnen met melk..heb je ook 1/3e
Doe mij trouwesn maar een gewone espresso, ik hou niet zo van melk in mijn koffie.
  vrijdag 2 juni 2006 @ 14:46:56 #222
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38475374
Wow. Dit had ik niet verwacht.

Ik dus naar de kaldi, en hij was er, de Gaggia MDF. Ook meteen wat koffie daar gekocht, de barista cocktail, een professionele melange die ik ook mocht proeven.
Nouja, thuis meteen malen natuurlijk.

eerst deed ik standje 5, met de hoeveelheid koffie waarbij Perla van AH met 10 mL per seconde stroomt (en je dus een soort slootwater zonder crema krijgt) . Hoe snel stroomde deze koffie? 0 mL/s. Ik stond versteld.
Dus nu maar standje 6, want dit schiet niet op natuurlijk. Er stroomde koffie uit, maar wat voor koffie! Een soort crema-water, met kleuren die ik herkende van espressoporn.com. En na 27 seconden was daar een perfecte ristretto. De perla-koffie was water met koffiekleur, dit was een soort cremastroom.

En dan standje 7, voor de espresso hoopte ik. En ja hoor, weer met een kleine hoeveelheid koffie een prachtige kleurenstroom in het Illy kopje. Niet normaal meer.

Dit was echt een compleet nieuwe ervaring. Ik hoef nooit meer gigantisch veel kracht te zetten om de overvolle piston in het apparaat te duwen. Met perla was dat de enige optie voor 1 mL/s extractie. En ik verbruik veel minder koffie nu. Echt geweldig!

De koffie was overigens echt heerlijk. Ik moet maar eens espressoglaasjes gaan kopen om de crema te zien, da's ook leuk, want hij is nu echt veel dikker.

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38485450
De volgende stap na zelf malen is zelf branden. Met het zelf branden van de bonen ga je nog weer een enorme stap vooruit.
  zaterdag 3 juni 2006 @ 16:29:31 #224
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38505834
Ik had 't idee dat de maling verslapte. Na wat gedenk bedacht ik me dat nadat ik op stand 5 gemalen had, de maling op stand 6 daarmee vermengde voor een klein deel, en dat daardoor het beeld vertekende. Ik heb hem nu weer op stand 6, maar ik moet nog best veel koffie gebruiken voor een goede extractie. Maar bij te weinig koffie (7 gram bijvoorbeeld), kan ik hem niet goed aantampen, dus verscherpen van de maling heeft geen zin.

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  zaterdag 3 juni 2006 @ 16:31:03 #225
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38505881
Het is trouwens niet helemaal gezond. Latte-art lukt ook steeds beter, en nu met die maler wil ik om de haverklap oefenen. Ik heb vandaag al 5 espresso's op, waarvan een deel in de cappuccino zat.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  woensdag 7 juni 2006 @ 10:03:56 #226
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38617929
Ik was laatst hardlopen in Utrecht, en bij zo'n cafe vlak naast de domtoren (is wel bekend geloof ik) stond zo'n Kees van der Westen ding geloof ik. Er stond ook een maler, maar de "barista" gebruikte de tamper niet , schuimde de melk op zonder er naar te kijken (hij hield een gigantische bak melk onder het kraantje, en deed ondertussen wat anders), en de melk en het schuim, die nog best redelijk waren, gooide hij met een soort rare lepel in de kopjes. Het ging wel snel en het was oer-druk, maar om je koffie nou niet aan te tampen voordat je het in zo'n machine stopt! Misschien moet ik er maar eens heen als het rustig is en dan vragen of ik zelf koffie mag zetten
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38619720
Ja, heel irritant is dat. Ik was ooit kwaliteitsmedewerker van een koffiebranderij. Mijn hart deed pijn als ik zag hoe achteloos er met "mijn" product werd omgesprongen... doe je met zijn allen al die moeite om een topproduct af-branderij te leveren, verkloten ze hem in de laatste schakel...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38623823
quote:
Op woensdag 7 juni 2006 10:03 schreef faberic het volgende:
... zo'n Kees van der Westen ding geloof ik. Er stond ook een maler, maar de "barista" gebruikte de tamper niet , schuimde de melk op zonder er naar te kijken (hij hield een gigantische bak melk onder het kraantje, en deed ondertussen wat anders), en de melk en het schuim, die nog best redelijk waren, gooide hij met een soort rare lepel in de kopjes. Het ging wel snel en het was oer-druk, maar om je koffie nou niet aan te tampen voordat je het in zo'n machine stopt! Misschien moet ik er maar eens heen als het rustig is en dan vragen of ik zelf koffie mag zetten


Ik werk overigens ook met een Kees van der Westen !
Niet in Utrecht, hoor.
" there is nothing to not be amazed at "
  donderdag 8 juni 2006 @ 08:39:20 #229
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38645961
quote:
Op woensdag 7 juni 2006 13:43 schreef corc het volgende:

[..]



Ik werk overigens ook met een Kees van der Westen !
Niet in Utrecht, hoor.
ik moet op mijn woorden letten
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38663863
Kees van der Westen machine, die wil ik thuis ook wel
Mag ook best tweedehands zijn
pi_38727691
Wat leuk! nog meer mensen die het hebben ontdekt!

Ziet er leuk uit allemaal!

Zelf ben ik Barista in Living Tomorrow en Team member van het Piazza D'oro wedstrijd barista team.
Een Mirage van Kees van der Westen is inderdaad top, zit zoveel op en in wat een "normale machine" niet heeft. Zelf werk ik er niet mee.. Jammer..

Mijn Speelgoed..
Leone van DE + Mazzer Mini

Qua molens is een mazzer perfect! mede door het tandloos stellen van de fijnheid.

Kijk even op mijn site.. of kom een keertje langs!
Coffee with a whole "Latte" Love..
Please visit www.baristacompany.nl
pi_38729228
Ben je al net zo goed als Jeroen en Rose
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38733945
Jeroen is mijn trainer.. en 2 voudig NL kampioen, dus dat duurt nog even voor ik daar ben. Rose is 8e geworden van de Wereld! vorige maand in Bern dat is helemaal een knappe prestatie! Nederland wordt steeds beter! Ik ben nu 2 jaar bezig in het wereldje, of ik goed ben moet je niet aan mij vragen..

Ga even een shotje maken..
Coffee with a whole "Latte" Love..
Please visit www.baristacompany.nl
  woensdag 14 juni 2006 @ 10:01:19 #234
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38840441
Wat cool om een "echte" barista hier te hebben!
Vanochtend had ik overigens volmaakt melkschuim, een van de betere. ondanks dat ik de steel te snel maakte zag het er toch zeer mooi uit, met al die kleuren en sliertjes door elkaar, en het smaakte zeer goed.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39042768
Mooi om te lezen dat iedereen hier zo gek is van een bakkie pleur

Ik heb een Quickmill 810 met ESE en gebruik Jolly pads, en dat bevalt prima. Weinig gepruts en wat mij betreft prima espresso.
Alleen met het melk opschuimen zit ik nog te pielen. Ik heb al aardig wat kannetjes melk vol gekregen met grove bellen / belletjes, maar het blijft schuim dat op de rest van de melk ligt.

Heeft iemand hier tips om fijner schuim te krijgen, of gaat dat niet lukken met een dergelijk apparaat?
  woensdag 21 juni 2006 @ 09:14:12 #236
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39063882
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 17:54 schreef texl het volgende:
Mooi om te lezen dat iedereen hier zo gek is van een bakkie pleur

Ik heb een Quickmill 810 met ESE en gebruik Jolly pads, en dat bevalt prima. Weinig gepruts en wat mij betreft prima espresso.
Alleen met het melk opschuimen zit ik nog te pielen. Ik heb al aardig wat kannetjes melk vol gekregen met grove bellen / belletjes, maar het blijft schuim dat op de rest van de melk ligt.

Heeft iemand hier tips om fijner schuim te krijgen, of gaat dat niet lukken met een dergelijk apparaat?
Belletjes moet je niet hebben, dat is niet de bedoeling. Je moet microschuim hebben, dat is het beste. Een degelijk apparaat is wel nodig, maar vaak kom je een heel eind met een wat minder apparaat. Zoek eens op "Milk frothing", dan krijg je wat howto's.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39071219
Dit is een goede guide.

http://www.coffeegeek.com/guides/frothingguide

In mijn ervaring speelt de tip een heel belangrijke rol. Liefst met gaatjes aan de zijkant, en precies op de oppervlakte van de melk. Als je KCCHCHCCHCCHTT!! hoort, dan zit je eigenlijk net te hoog, je moet aan het begin van het ontstaan van dat geluid blijven. Zodat je weet dat het wel ontstaat als je hoger zou gaan met de tip.

En je moet de pitcher een beetje schuin houden, zodat er een soort whirlpool van melk ontstaat, die mixt de schuim me de melk, zodat je die tweedeling minder krijgt.
" there is nothing to not be amazed at "
pi_39084000
Weet je toevallig waar je die tips kan kopen en of ze op elk apparaat passen?

Want volgens mij is de tip die er op zit niet zo'n beste.
Hij heeft iig geen gaatjes aan de zijkant en er zit een plastic hulsje om (al kan die er makkelijk af)
pi_39103122
Misschien bij zo'n dure espressoapparaten verkoper. Ik zou de oude meenemen, om de draadgrootte te vergelijken.

Of bij wholelattalove.com:

http://www.wholelattelove.com/WholeLatteLove/3hole_steamtip.cfm
" there is nothing to not be amazed at "
  donderdag 22 juni 2006 @ 20:49:57 #240
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39124874
Ik heb een tip met gaatjes aan de zijkant. Een hele goeie, dat microschuim lukt nu echt goed, het moet een heel "steady" geluid zijn, dus niet kssjjjjj ksjj met tussenpozen, maar een heel zacht, vrij aangenaam geluid dat de hele tijd duurt, en je ziet eigenlijk geen bubbels (het lijkt alsof het niet schuimt bijna).

Vandaag had ik nog een restje bonen, en ik heb m'n maler maar ff in stand 1 gezet en in een pannetje turkse koffie geprobeerd te maken. Dat was best aardig gelukt, het smaakte als bij de griek (best zoet, ontzettend lekker). Ik zou ook wel zo'n turkse koffie ding willen. Heerlijk als avondkoffie lijkt me.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 22 juni 2006 @ 20:52:57 #241
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39125013
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 12:47 schreef corc het volgende:
Dit is een goede guide.

http://www.coffeegeek.com/guides/frothingguide

In mijn ervaring speelt de tip een heel belangrijke rol. Liefst met gaatjes aan de zijkant, en precies op de oppervlakte van de melk. Als je KCCHCHCCHCCHTT!! hoort, dan zit je eigenlijk net te hoog, je moet aan het begin van het ontstaan van dat geluid blijven. Zodat je weet dat het wel ontstaat als je hoger zou gaan met de tip.

En je moet de pitcher een beetje schuin houden, zodat er een soort whirlpool van melk ontstaat, die mixt de schuim me de melk, zodat je die tweedeling minder krijgt.
Van die guide heb ik het ook geleerd.
Wat nu bij mij goed werkt is om te proberen tijdens het ksj geluid niet te whirlpoolen, dan wordt hij toch iets minder stabiel gestoomd, alleen bij ongeveer 50 graden laat ik de tip in de melk verdwijnen, en dan wel whirlpoolen, dat geeft eigenlijk het beste effect.

Ik hou de tip helemaal achterin aan de rand van het kannetje (ik druk hem een beetje tegen het kannetje aan). dat werkt erg goed.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39128982
Dat apparaat waar ik op werk gaat zo snel dat ik de fases (schuimen en door elkaar whirlpoolen) vaak niet kan onderscheiden. Als ik maar voor 1 capo maak dan is het in 5 seconden op temperatuur .

Op echte cappuccino's kan ik niet echt blaadjes zetten, alleen (dubbele) appeltjes of hartjes (wel hele mooie!). Voor art heb je veel meer koffie nodig en veel minder melk, anders is er te weinig contrast.

Dit is trouwens een hele vieze capo, kan iemand dat plaatje aanpassen?

Het plaatje:

Voor deze bijvoorbeeld

[ Bericht 17% gewijzigd door corc op 22-06-2006 22:22:58 ]
" there is nothing to not be amazed at "
  maandag 26 juni 2006 @ 14:18:30 #243
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39249169
Ik was zaterdag bij la mano maestra, een koffiecafe in den haag. Daar stond volgens mij zo'n Huge kees van der westen, echt een prachtig ding. Mooie crema!
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39256510
La mano schijnt hele goede koffie te hebben, maar ik ben er nog nooit geweest.
Ik hoor altijd veel goeds over de Crunch in Den Haag. Dat zit best dichtbij de Mano, in de Piet Heinstraat.

Ook een Kees van der Westen
" there is nothing to not be amazed at "
  dinsdag 27 juni 2006 @ 11:31:41 #245
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_39278667
Wel vreemd dat je alleen mooie hartjes en appeltjes kan maken en geen blaadjes. Volgens mij ligt bij een rosetta toch echt de basis van het schenken etc. Een hartje is toch gewoon een zwaar op elkaar geperst blaadje waardoor je die mooie laagjes krijgt, en dan met een flinke "steel" om het hartje af te maken?
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_39765737
Hallo!

ik ben op zoek naar iemand die wil gaan jammen (koffies maken) om te oefenen voor de barista kampioenschappen. Met name wil ik gaan expirimenteren om just iets origineels en unieks te gaan doen. zelf heb ik ervaring met branden en koffie proeven volgens de CoE methode. Ik ben op zoek naar mensen dit het leuk vinden om te jammen en in de buurt van utrecht wonen of hier kunnen komen ervaring is geen must, zo lang het maar leuk blijft. Alle apparatuur en benodigdheden is aanwezig.

Mocht iemand dit leuk vinden hoor ik het graag

ricvie
life's like a cup of coffee, you never know what you're gonna get!
  woensdag 12 juli 2006 @ 21:45:11 #247
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39767852
Deze post stond er al....
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 21 juli 2006 @ 17:32:49 #248
120482 mirugai
very fishy
pi_40053233
Was net in duesseldorf en vond deze brander in de uitverkoop voor de helft van de prijs. Nah, dat kon ik niet laten liggen...

Volgende week ongebrande bonen halen!
  maandag 31 juli 2006 @ 12:49:30 #249
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_40349248
Mooie brander. Ik wil er nu ook een.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  maandag 31 juli 2006 @ 15:56:07 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40354796
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 17:32 schreef mirugai het volgende:
Was net in duesseldorf en vond deze brander in de uitverkoop voor de helft van de prijs. Nah, dat kon ik niet laten liggen...
[afbeelding]
Volgende week ongebrande bonen halen!
Wat koste hij deze waar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')