Ik zie op die site praktisch alleen maar foto's van crema die uit een bottomless portafilter druppelt. Beetje van hetzelfde allemaal.quote:Op donderdag 13 april 2006 12:12 schreef dollyking het volgende:
een linkje wil ik jullie niet onthouden, http://espressoporn.com/
laat je niet misleiden door de term, gewoon mooie foto's
jezua wat een heerlijkheid!quote:Op donderdag 13 april 2006 12:12 schreef dollyking het volgende:
Hele topic met smaak gelezen,
een linkje wil ik jullie niet onthouden, http://espressoporn.com/
laat je niet misleiden door de term, gewoon mooie foto's
Nu ik de foto´s heb gezien, vind ik de naam erg toepasselijk, dit is gewoon geil, dit is net als kijken naar top porno omdat je zelden zoiets zelf krijgt.quote:Op donderdag 13 april 2006 12:12 schreef dollyking het volgende:
Hele topic met smaak gelezen,
een linkje wil ik jullie niet onthouden, http://espressoporn.com/
laat je niet misleiden door de term, gewoon mooie foto's
De francis francis is een prachtig apparaat, ik heb het nu een jaar of, wat zal het zijn, 5 a 6, en wordt dagelijks gebruikt.quote:Op woensdag 26 april 2006 13:31 schreef pdiscs het volgende:
Laat ik vooral starten met aan te geven dat ik bijna niets van espresso/koffie en aanverwante zaken weet. Ik vind zelfs koffie uit een Senseo goed te drinken!
Mijn vriendin is zeer geintereseerd in al deze zaken, maar ze vindt het aanschaffen van een goede espresso machine veeeel te duur. Nu is ze bijna jarig ... misschien koop ik zo'n ding voor haar (heb ik ook altijd "een lekker bakkie" op de tafel).
Ze is zelf helemaal weg van het design van de FrancisFrancis X1. Nu lees ik op kieskeurig.nl dat dit niet zo'n duurzaam apparaat is.
Kan iemand me adviseren, welk apparaat ik zou moeten kopen?
Wat voor molen heb je nu dan? En wat is de rest van je hardware?quote:Op woensdag 26 april 2006 14:42 schreef ristretto het volgende:
Als er iemand geinteresseerd is in de molen dan hoor ik het wel. Hij is 6 maandjes oud en het slachtoffer van upgrade fever geworden.
En wat moet ie kostenquote:Op woensdag 26 april 2006 14:42 schreef ristretto het volgende:
Als er iemand geinteresseerd is in de molen dan hoor ik het wel. Hij is 6 maandjes oud en het slachtoffer van upgrade fever geworden.
Op kieskeurig klaagt men over roest en ik zie ook heel vaak dat de drukmeter defect is...quote:Op woensdag 26 april 2006 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De francis francis is een prachtig apparaat, ik heb het nu een jaar of, wat zal het zijn, 5 a 6, en wordt dagelijks gebruikt.
Hij begint nu de eerste slijtage te laten zien, er moet een rubber ring worden vervangen.
of dat duurzaam is mag je zelf beoordelen.
De X1 heeft geen drukmeter, en roesten, tja, dat doet ie van mij geheel niet.quote:Op woensdag 26 april 2006 16:54 schreef pdiscs het volgende:
[..]
Op kieskeurig klaagt men over roest en ik zie ook heel vaak dat de drukmeter defect is...
Oeps ... ik bedoel natuurlijk de temperatuur meter.quote:Op woensdag 26 april 2006 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De X1 heeft geen drukmeter, en roesten, tja, dat doet ie van mij geheel niet.
Kun je mij (een leek) trouwens uitleggen wat het verschil is tussen een "gewone" X1 en een X1 Trio?quote:Op woensdag 26 april 2006 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De X1 heeft geen drukmeter, en roesten, tja, dat doet ie van mij geheel niet.
gewoon ff. googlen: 'The innovative Trio extraction group allows you to select the espresso that you want – long, normal or ristretto – with an intuitive rotation of the filter holder.'quote:Op donderdag 27 april 2006 10:08 schreef pdiscs het volgende:
[..]
Kun je mij (een leek) trouwens uitleggen wat het verschil is tussen een "gewone" X1 en een X1 Trio?
Als ik zo'n ding koop, dan moet ik mijn trouwe Senseo vaarwel zeggen. Kun je met een espresso apparaat ook een "normaal" bakkie koffie maken?
Ik las ergens dat FrancisFrancis nog niet zo lang geleden door Illy is overgenomen. Daarna hebben ze een aantal kwaliteits-verbeterende maatregelen doorgevoerd, waaronder:quote:Op donderdag 27 april 2006 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb ff met een (ex) dealer van Francis Francis geproken, maar raad dus nu af zulks een apparaat te kopen, veel, heel veel problemen, enorm slechte tot geen service en hoge rekeningen voor reparaties.
"Tikkeltje" duurder spul.quote:Op donderdag 27 april 2006 19:55 schreef tim2308 het volgende:
Nou ja, dan maar een La Marzocco - http://www.lamarzocco.com/
De machines van Kees van der Westen zijn ook wel cool. Volgens mij zit daar een LaMarzocco "in" . http://www.keesvanderwesten.com/index2.html
Ziet er goed uit.quote:Op maandag 22 mei 2006 10:38 schreef Espresso.Lover het volgende:
Hey wat een leuk topic is dit...
Na jaren koffie en espresso te hebben gemaakt met een 'Coffee Gaggia' hebben we nu een gebruikte en gereviseerde Cimbali Junior /D gekocht. Onze groene Arabica boontjes kopen we al lange tijd (meer dan 4 jaar) bij Ivo van der Putten (ongebrand.nl) Ivo is een hardloop maatje van mij. Branden deden we tot voor kort met de HPR brander, die inmiddels de geest gegeven heeft en vervangen is door de I-Roast2. Onze favoriete koffie is de Yirgacheffe.
Het is nog steeds niet eenvoudig om een goede Cappuccino te maken met perfect opgeschuimde melk.
Onze hardware is de volgende:
- Cimbali Junior /D + ontharder/ontkalker
- Mazzer Super Jolly
- I-roast2 brander
De koffie hoek ziet er inmiddels zo uit:
[afbeelding]
Ik heb ook nog problemen met perfecte microfoam. Komt denk ik vooral door de stoomtip die ik nu heb (de 'nieuwere' rvs tip van Cimbali). Alleen als ik behoorlijk veel melk opschuim krijg ik soms heel mooie microfoam.quote:Op maandag 22 mei 2006 11:44 schreef Chielus het volgende:
Wat lukt niet bij het Opschuimen?? Dat is namelijk mijn inziens een stuk makkelijker dan alle afstellingen van branden, en koffie zetten goed krijgen.
De foam is nog te grof en bevat te veel bellen, is vast een kwestie van veel doen.quote:Wat lukt niet bij het Opschuimen?? Dat is namelijk mijn inziens een stuk makkelijker dan alle afstellingen van branden, en koffie zetten goed krijgen.
De standaard stoomtip zit er nog op. Het messing spuitstukje met twee gaatjes aan de zijkant.quote:Op maandag 22 mei 2006 11:45 schreef mirugai het volgende:
Ha, leuk, nog een Junior eigenaar. Wat voor stoomtip heb jij op je machine zitten?
Doe je het onderhoud zelf en zo ja, wat doe je dan precies?
Idd, een kwestie van veel oefenen, ik ben meestal nog teveel melk kwijt voor een kopje, maar krijg het ondertussen wel aardig onder de knie.quote:Op maandag 22 mei 2006 13:51 schreef Espresso.Lover het volgende:
[..]
De foam is nog te grof en bevat te veel bellen, is vast een kwestie van veel doen.
De juiste machine instellingen, branden en malen zijn (in mijn ogen) eenvoudiger. Het kost wel veel tijd om alle instellingen kloppend te krijgen, maar dan heb je ook een perfecte espresso.
We hebben nu 'Milsanie - houdbare magere melk'. Wat ik zo hier en daar lees moet volle melk betere resutaten geven.quote:Welke melk gebruik je? Dat heeft bij mij ook wel eens diverse resulataten opgeleverd. Momenteel gebruik ik Domo lang lekker.
quote:Op maandag 22 mei 2006 14:00 schreef Espresso.Lover het volgende:
[..]
De standaard stoomtip zit er nog op. Het messing spuitstukje met twee gaatjes aan de zijkant.
Volle melk beter? Hmmm, ik dacht nu juist dat het het eiwit was dat zorgde voor de stabiliteit van het schuim. En vet werkt dat tegen. (bv het schuim op bier is daar een mooi voorbeeld van)quote:Op maandag 22 mei 2006 14:17 schreef Chielus het volgende:
Idd, volle melk geeft veel betere resultaten, door het vetgehalte krijg je iig een stuk meer en volgens mij ook beter schuim. Koop iig geen Cappucino-melk, pure geldklopperij en het is niet eens zo lekker.
Ja, de rechter tip, de spijker op z'n kop. Weet jij hoe en waar ik aan een andere tip kan komen?quote:Heb je de tip rechts op de foto?
Idd zou je "technisch" gezien wel gelijk moeten hebben, maar m'n ervaring wijst juist op het tegenovergestelde. Misschien dat het niet gaat om de eiwitten die je opschuimt...quote:Op maandag 22 mei 2006 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volle melk beter? Hmmm, ik dacht nu juist dat het het eiwit was dat zorgde voor de stabiliteit van het schuim. En vet werkt dat tegen. (bv het schuim op bier is daar een mooi voorbeeld van)
Mijn ervaring is juist dat magere melk beter schuimt.
quote:2. Gebruik ijskoude en liefst volle melk
Vul het kannetje maximaal voor de helft met koude melk. Met halfvolle melk kunt u ook mooi schuim maken, maar dit is natuurlijk iets minder romig. Wij raden u af om houdbare melk te gebruiken ook al lijkt dit praktisch, al was het alleen al vanwege de aparte bijsmaak die uw koffie zeker geen recht doet.
Yep, de tip is zonder problemen los te schroeven met een steeksleutel.quote:Op maandag 22 mei 2006 15:58 schreef Espresso.Lover het volgende:
Ja, de rechter tip, de spijker op z'n kop. Weet jij hoe en waar ik aan een andere tip kan komen?
Kun je deze oude tip los schroeven?
In mijn ogen is dit niet echt vers, ik heb er echter geen ervaring mee en kan daar dus geen 'deskundig' oordeel over vellen.quote:Wat vinden jullie van de Espresso apparaten die gebruik maken van sachets ESE (van oa, Illy & Lavazza) ?
Niet slecht...ga zo door en je staat over twee jaar op de kampioenschappenquote:Whahoe. Vandaag de doorbraak. Eindelijk iets wat op latte art lijkt, en dan op commando. Dit mag wel, nadat ik maanden geleden met latte-art in aanraking kwam.
EN DAN HIERRRRRRRRquote:Op dinsdag 23 mei 2006 20:27 schreef Espresso.Lover het volgende:
[..]
Niet slecht...ga zo door en je staat over twee jaar op de kampioenschappen![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |