Dat ie een item wat ze gewoon inkopen,quote:Op zondag 5 maart 2006 11:24 schreef tim2308 het volgende:
Ik dacht dat je smaak had
Er is trouwens op TV Gelderland een espresso test geweest. Hoewel ik wel een beetje twijfel aan de uitslag (zo werden er espressos doorgegeven zonder crèmelaag) bij deze de uitslag
1. Perla Excellent
2. Illy
3. DE Espresso
4. Simon Lévelt
5 Lavaza
6. Fairtrade espresso
7. Edah huismerk
De nummer één vond ik zeer verrassend... Alleen jammer dat ze Peeze niet hadden meegenomen, toch bij uitsteek dè Gelderse espresso...
Wat vind je tzrouwens van de amerikaanse gewoonte koffiebonen na het branden in te vriezen?quote:Op zondag 5 maart 2006 12:04 schreef gamgra het volgende:
@ Pietverdriet,
Tot op heden gebruik ik uitsluitend Arabica, de plaats van origin is wel verschillend.
Voor normaal gebruik brand ik per keer 200 gram "Unwashed Brasil Arabica Cerrado NY2" en vermeng deze met 200 gram "Washed Colombia Arabica Supremo Popayan".
De laatste tijd wordt er veel gesproken over de het gebruik van een of andere Robusta soort die een fijne Aromatische invloed zou hebben.
Zelf heb ik geen ervaring met eender welke Robusta soort.
@ all,
Voor echte crema is VERS gebrand en vers gemalen koffie een must!!, zelf brand ik wekelijks 4 a 500 gram.
Onder vers gebrand voor eigen gebruik versta ik van 1 dag tot maximaal tien dagen oud, daarna gaat de Crema achteruit.
gamgra
Na, Robusta voor de aroma´s? Pah, Robusta is vooral goedkoop en zuur.quote:Op zondag 5 maart 2006 12:32 schreef NoSigar het volgende:
Uiteindelik vind ikzelf "barista'van Simon Levelt nog de beste die ik geprobeert heb. Daar zit een beetje robbusta in voor 'fijne Aromatische invloed'. Het is iig niet de meest donkere koffie die ze daar hebben, wel erg samakkvol.
Je kent het niet hé? Mag je best zeggen hoor.quote:Op zondag 5 maart 2006 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, Robusta voor de aroma´s? Pah, Robusta is vooral goedkoop en zuur.
die melange die je hebt, nee, maar Robusta bonen ken ik maar al te goed.quote:Op zondag 5 maart 2006 14:26 schreef NoSigar het volgende:
[..]
Je kent het niet hé? Mag je best zeggen hoor.
Ik denk dat je je vergist hebt?quote:Op zondag 5 maart 2006 14:36 schreef faberic het volgende:
Als ik het goed heb, wordt de smaak van espresso's gedragen op Lipides, ook wel vetten genoemd. Arabica bonen bevatten meer van deze Lipiden, wat voordelig is (meer smaak), en nadelig (Lipiden dragen ook de slechte smaken). Robusta bonen bevatten minder lipiden, dus slechte robusta bonen zullen nog altijd beter smaken dan slechte Arabica bonen. Maar de beste arabica bonen overtreffen nooit robustabonen. Waarom ze in een blend veel gebruikt worden weet ik niet.
ojee, beetje mislukte zin. Ik pas het ff aan.quote:
Leuke setupquote:Op vrijdag 3 maart 2006 15:37 schreef mirugai het volgende:
Hier een fotootje van m'n setup:
[afbeelding]
M'n maler is nu nog de Rocky van Rancilio en die is niet slecht. Tzt wil ik upgraden naar een Mazzer mini electronic of een Cimbali junior maler.
Hey, ik krijg er trek van. Ik denk dat ik er nog eentje ga zetten![]()
Geen idee. Rocky's staan niet vaak 2e hands te koop. Op marktplaats/speurders en ebay.de kun je 2e hands commerciele/professionele malers vinden.quote:Op maandag 6 maart 2006 17:31 schreef Brentmeister het volgende:
Wat kost zo'n maler ongeveer, zoals jij daar hebt staan(2e hands)
Nieuw dan?quote:Op maandag 6 maart 2006 19:08 schreef mirugai het volgende:
[..]
Geen idee. Rocky's staan niet vaak 2e hands te koop. Op marktplaats/speurders en ebay.de kun je 2e hands commerciele/professionele malers vinden.
+quote:Op maandag 6 maart 2006 10:13 schreef timpie82 het volgende:
Ik ga binnenkort ook eens bestellen bij ongebrand.nl, blijkbaar doen er dat toch meer hier. Daarna ga ik eens verder experimenteren met smaken en melanges. Robusta wordt toch ook toegevoegd voor een dikkere crèma?(en omdat het goedkoper is uiteraard)
Geen idee, maar deze voldoet nog aan mijn verwachtingen en gaat voorlopig ook nog niet wegquote:Op dinsdag 7 maart 2006 20:17 schreef tim2308 het volgende:
Mooie setup! Goeie deal, die molen voor 30 euro!! Volgens mij krijg je er zo paar honderd euro voor...
Omschrijving is overdreven imho, maar vooral cappuccino is erg lekke rvan deze bonenquote:Op dinsdag 7 maart 2006 20:41 schreef NoSigar het volgende:
Hehe, kun je nog mindere sterke koffie proeven?
Blanche Dael Caffe Ristretto
Een speciale specialiteit van het huis Blanche Dael. Ontstaan uit de proeftuin van hun eigen Coffeelovers. Een smaak explosie van 7cl. De magistrale arabica's van deze melange staan onder toezicht van enkele zware Robusta's, naar Italiaans voorbeeld. De melange is ook op een typische manier gebrand. Langer, zwarter. Resultaat is een perfecte basis voor Ristretto, espresso en cappuccino. U bent gewaarschuwd.
Smaaktype volgens Blanche Dael: ZEER KRACHTIG.
Mooi apparaat, dat is toch met de Faema e-61 druk groep (of soortgelijk)?quote:Op dinsdag 7 maart 2006 21:36 schreef faberic het volgende:
Ik volg de trend maar, en post ook ff wat pics (alle pics zijn klikbaar):
Mijn Isomac apparaat (Nauw verwant aan de Isomac Zaffiro):
[[url=http://members.lycos.nl/snaab/isomac_small.jpg]afbeelding][/url]
Inderdaadquote:Op dinsdag 7 maart 2006 22:15 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Mooi apparaat, dat is toch met de Faema e-61 druk groep (of soortgelijk)?
Geen idee...quote:Wat is nu eigenlijk het verschil tussen die Isomac of het redelijk vergelijkbare apparaat van Vibiemme of voor mij part het private label van Levelt (heeft ook zo'n soort machine)?
Volgens mij is er weinig verschil tussen deze Isomac en de Vibiemme (domobar). Dezelfde zetgroep, soortgelijke boiler en allebei een vibratiepomp.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 22:15 schreef Richie_Rich het volgende:
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen die Isomac of het redelijk vergelijkbare apparaat van Vibiemme of voor mij part het private label van Levelt (heeft ook zo'n soort machine)?
Onderbouwing?quote:Op woensdag 8 maart 2006 19:09 schreef Richie_Rich het volgende:
Nee
De consumentenbond kijkt altijd naar de prijs/kwaliteit verhouding en in deze prijsklasse zal dit machientje vast de beste kwaliteit opleveren. Ik heb ooit iets soortgelijks gehad en wat je eruit krijgt is sterke koffie, vergelijkbaar met wat je uit een mokapotje krijgt, maar zeker geen espresso en dan hebben we het nog niet eens over de lage hoeveelheid stoom (voor het opschuimen van melk) uit zio'n machine. Een bekende van me heeft trouwens een dergelijke machine en is er enorm tevreden mee, maar ja, die vind afgrijselijke automatenkoffie ook goed te drinken, dus het is maar net je perceptie van wat goede koffie is hoe je deze machine beoordeelt. Een amateur barista maak je niet blij met zo'n apparaat.quote:Op woensdag 8 maart 2006 18:43 schreef maulibu het volgende:
Iemand ervaring met "DeLonghi BAR 14/BAR 20P" espresso apparaat? (beste koop volgens de consumentenbond)
Kan hier een beetje redelijke koffie uitkomen voor een amateur-barista?![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |