Dit topic gaat meer over vleesfondue-en, tot jouw vraagquote:Op zondag 8 januari 2006 15:32 schreef piepster het volgende:
Hier staan veel tips in:
Fonduen mensen nog wel eens?
Het klinkt anders meer als een avondje waarbij meer aan de kwaliteit van de drank gehecht wordt dan aan de kwaliteit van het voerquote:Op zondag 8 januari 2006 15:45 schreef dutch-mamma het volgende:
Ken ik, mouseover, maar ik wil het nu echt zelf maken (dat doen vrienden voor elkaar)
Maar bedankt voor de tip!
Piepster, teentje onderin laten liggen, goeie tip! (en wie 'm vindt krijgt de kroon?)
Vriendinnenweekend/verlate housewarmingparty. En ja, helemáál alcoholvrij zal dat wel niet verlopen, nee...quote:Op zondag 8 januari 2006 15:58 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Het klinkt anders meer als een avondje waarbij meer aan de kwaliteit van de drank gehecht wordt dan aan de kwaliteit van het voer
Misschien wel, ja...! Als ik het niet vergeetquote:
Houd dat ook in dat er geen wijn door de kaasfondue gaat?quote:Op zondag 8 januari 2006 16:03 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Vriendinnenweekend/verlate housewarmingparty. En ja, helemáál alcoholvrij zal dat wel niet verlopen, nee...(hoewel we ook een paar niet-drinkers in de groep hebben)
Martijn! Dat is een doodzondequote:Op zondag 8 januari 2006 16:10 schreef Martijn_77 het volgende:
Houd dat ook in dat er geen wijn door de kaasfondue gaat?![]()
I know, maar er zijn er een paar die geen alcohol lusten...quote:
Die alcohol verdampt vanzelf, en de smaak van de wijn hoort er wel bij, anders lijkt het me een muffe boel worden.quote:Op zondag 8 januari 2006 17:26 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
I know, maar er zijn er een paar die geen alcohol lusten...![]()
Daarom maak ik 2 of 3 pannen![]()
Ook appel, banaan, broccoli en perzik zijn erg lekker vind ik zelf.quote:Op zondag 8 januari 2006 17:34 schreef SterkStaaltje het volgende:
Volgens mij kan je die pannen bij elke willekeurige blokker krijgen. En hoe je het eet,
Stukjes stokbrood "dopen" met kaasfondue stokjes. Wat ook lekker is is champignonnetjes en kleine augurkjes om te dopen.
Vaste regel: wie z'n broodje laat vallen moet afwassen.
Afwasmachine...quote:Op zondag 8 januari 2006 17:34 schreef SterkStaaltje het volgende:
(...)
Vaste regel: wie z'n broodje laat vallen moet afwassen.
Mee eens, maar niet iedereen vindt het lekker... Daarom ook een pannetje met appel- of druivensap.quote:Op zondag 8 januari 2006 17:28 schreef Duvel het volgende:
[..]
Die alcohol verdampt vanzelf, en de smaak van de wijn hoort er wel bij, anders lijkt het me een muffe boel worden.
Die optie kende ik nog niet, het wordt vast lekker! Eet smakelijk!quote:Op zondag 8 januari 2006 17:48 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Mee eens, maar niet iedereen vindt het lekker... Daarom ook een pannetje met appel- of druivensap.
Dat mag je natuurlijk neerkwakkenquote:Op zondag 8 januari 2006 21:07 schreef krakkemieke het volgende:
Nog interesse in een recept met blauwe kaas (en wijn) ?
Waarom? De meeste alcohol is toch wel eruit gekookt...quote:Op zondag 8 januari 2006 17:31 schreef Bluezz het volgende:
Je kán het met appelsap maken... kinderfondue noemen ze dat
[afbeelding]
Omdat er mensen zijn die geen "originele" kaasfondu met alcohol lusten. Verdampt of niet.quote:Op woensdag 11 januari 2006 13:27 schreef ThE_ED het volgende:
[..]
Waarom? De meeste alcohol is toch wel eruit gekookt...
BEdankt!quote:Op woensdag 11 januari 2006 13:24 schreef krakkemieke het volgende:
Corsicaanse fondue
1 pakje gezeefde tomaat (620 mg)
2 tenen knoflook
2 borrelglaasjes cognac
3/4 liter witte wijn
zout, peper
flink wat paprikapoeder
snufje cayennepeper
herbes de provence (provencaalse kruiden)
30 a 45 minuten laten koken.
300 g heel fijn geraspte Gruyere of Emmenthaler en
150 g Roquefort erbij doen en laten smelten.
Als je geen zin hebt om speciaal cognac te kopen, kan je het ook weglaten.
Officieel is dit recept voor 6 personen, maar hier ging het met 3 personen op.....![]()
Eet smakelijk!![]()
PS Als ik fondue maak met hollandse kaas, doe ik meestal een deel Kernhem. En verder varieer ik met een gefruit uitje, ham of champignons.
Dan blijf ik voorlopig even uit je buurt.quote:Op vrijdag 13 januari 2006 16:05 schreef dutch-mamma het volgende:
* dutch-mamma gaat nu even een paar voeten (= vele tenen) knoflook pellen...
[afbeelding]
Gelukkig is geur internet nog niet uitgevondenquote:Op vrijdag 13 januari 2006 16:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan blijf ik voorlopig even uit je buurt.
psssstttttquote:Op vrijdag 13 januari 2006 20:05 schreef Martijn_77 het volgende:
Gelukkig is geur internet nog niet uitgevonden![]()
...te laat...!quote:
Tipje: bier-mosterdfondu kan je beter met bruinbier of belgisch bier maken ipv pils...quote:Op zaterdag 14 januari 2006 20:15 schreef Oblivion het volgende:
Zo, Dutch-mama! Dat ziet er goed uit!
De restjes hebben we bij elkaar gedaan, en daarmee zou je nog wel een paar mensen kunnen voederen.quote:Op zaterdag 14 januari 2006 23:08 schreef Martijn_77 het volgende:
Is er nog wat over DM?
Het leek hier ook net een uitgehongerd weeshuisquote:Op zondag 15 januari 2006 10:48 schreef Harsh_Lady het volgende:
Dat is een weeshuishoeveelheid Dutch Mamma!
HAndig en makkelijkquote:Gisteren zag ik bij AH voor het eerst zakjes met al geraspte kaas er in. Hoef je alleen maar in een pannetje te verwarmen stond er op. Handig voor als je haast hebt. Beetje kirsch erbij.. Klaar!
En nu nog een vriend die van kaas houdt..
ja zakjes met geraspte kaas is echt nieuwquote:Op zondag 15 januari 2006 10:48 schreef Harsh_Lady het volgende:
Dat is een weeshuishoeveelheid Dutch Mamma!
Gisteren zag ik bij AH voor het eerst zakjes met al geraspte kaas er in. Hoef je alleen maar in een pannetje te verwarmen stond er op. Handig voor als je haast hebt. Beetje kirsch erbij.. Klaar!
En nu nog een vriend die van kaas houdt..
quote:Op maandag 16 januari 2006 11:44 schreef AHLY-ALU het volgende:
[..]
ja zakjes met geraspte kaas is echt nieuw
vooral als het 7.99 kost en er AH Excellent opstaat
*instemmend knikt*quote:Op maandag 16 januari 2006 17:06 schreef piepster het volgende:
Voor dat geld ga ik net zo lief naar de kaasboer.
Das een hele originele tvp, d-m....quote:
...ah..!quote:Op dinsdag 17 januari 2006 12:32 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Das een hele originele tvp, d-m....![]()
![]()
Een goede kaasboer wil het met liefde voor je raspen zelfs!quote:Op dinsdag 17 januari 2006 11:59 schreef piepster het volgende:
Van mij ook niet hoor.
Voor de mensen die wel van lekker eten houden, maar minder van koken: Ga niet naar de AH, maar naar de kaasboer, en vraag om lekkere kaasjes voor de fondue. De kaasboer heeft altijd wel een leuke tip, en vaak wil hij het ook wel even voor je raspen.
maizena en niet te lang laten koken.quote:Op vrijdag 20 januari 2006 10:39 schreef zatoichi het volgende:
Het was lekker! Toch een duidelijk verschil tussen kaasfondue van een echte kaasboer en die van de AHIk had alleen wat moeite met het binden van de kaas met de wijn. Hoe doen jullie dat meestal?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |