abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 8 januari 2006 @ 15:17:22 #1
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33832746
Dit weekend ga ik een kaasfondu maken voor een man of 8, tijdens een bijeenkomst die sterke overeenkomsten vertoont met kamperen-in-eigen-huis .
Maar... hoe eet je kaasfondu? Ik zie de taferelen uit Asterix in Helvetië voor me, maar dát is vast niet de bedoeling...!

En dan nog iets: ik kan nergens de bijpassende pan scoren. Kan het ook ergens anders in? braadpan of zo, en dan op een waxinepit of rechaud? Desnoods op een laagstaand pitje, en dan telkens even langslopen met een end stokbrood?

Door omstandigheden wordt het nogal improviseren, met een lopend-buffet-aspect erin, maar de gasten willen tóch graag een kaasfondu Nou, dat kunnen ze krijgen, maar aangezien dit nog een soort van onbekend gebied voor me is, gráág jullie tips en suggesties!

NB recepten heb ik meer dan genoeg, maar aanvullingen en variaties zijn altijd welkom!

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_33833057
good luck iig, astrix owns
I'm not the man you think I am!
pi_33833195
anders probeer je het zelf gewoon een keer nublet
pi_33833227
Hier staan veel tips in:
Fonduen mensen nog wel eens?
pi_33833248
quote:
Op zondag 8 januari 2006 15:32 schreef piepster het volgende:
Hier staan veel tips in:
Fonduen mensen nog wel eens?
Dit topic gaat meer over vleesfondue-en, tot jouw vraag

Hier staan ook nog tips :
Kaasfondue, wat te dippen?

Wij doen het altijd in een glazen ovenschaal op een rechaud idd als het eenmaal klaar is. Het dikt dan vaak wel nogal in, maar af en toe een scheutje wijn erbij is niet vies he
Eet smakelijk, het is echt heeeerlijk!!
pi_33833359
lol

Ik heb uiteindelijk de fondue door een ervaren fonduer laten maken. Hij maakte eerst een roux van boter en bloem. Daar de wijn, kirch en daarna de kaas erbij.
  zondag 8 januari 2006 @ 15:39:26 #7
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33833387
Bedankt, dat was krek wa'k wou!

* dutch-mamma gaat vast zweepjes, stokken en gewichten zoeken voor het geval iemand z'n stukkie brood verliest...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_33833408
Ja, en vóór je de roux maakt, eerst je pan/schaal inknofloken met een flinke teen
  zondag 8 januari 2006 @ 15:40:18 #9
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_33833410
Je kunt kaasfondue kant en klaar kopen, 1 zakje per 2 personen. Smaakt prima. Ik doe het meestal ook met waxinelichtjes. Gewoon een steelpannetje. Eerst smelten op een laag vuurtje en dan pan op een paar stukjes hout op tafel met daaronder 3 waxinelichtjes.

Vampire Romance O+
pi_33833463
Klopt. Hij maakte alleen de fondue eerst in een ander pannetje, omdat die beter op het fornuis bleef staan. Het fonduepannetje was al ingesmeerd met knoflook. Het teentje kan je trouwens onderin laten liggen.
  zondag 8 januari 2006 @ 15:45:48 #11
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33833565
Ken ik, mouseover, maar ik wil het nu echt zelf maken (dat doen vrienden voor elkaar )
Maar bedankt voor de tip!

Piepster, teentje onderin laten liggen, goeie tip! (en wie 'm vindt krijgt de kroon?)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 8 januari 2006 @ 15:58:57 #12
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_33833965
quote:
Op zondag 8 januari 2006 15:45 schreef dutch-mamma het volgende:
Ken ik, mouseover, maar ik wil het nu echt zelf maken (dat doen vrienden voor elkaar )
Maar bedankt voor de tip!

Piepster, teentje onderin laten liggen, goeie tip! (en wie 'm vindt krijgt de kroon?)
Het klinkt anders meer als een avondje waarbij meer aan de kwaliteit van de drank gehecht wordt dan aan de kwaliteit van het voer
Vampire Romance O+
  zondag 8 januari 2006 @ 16:03:29 #13
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33834088
quote:
Op zondag 8 januari 2006 15:58 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Het klinkt anders meer als een avondje waarbij meer aan de kwaliteit van de drank gehecht wordt dan aan de kwaliteit van het voer
Vriendinnenweekend/verlate housewarmingparty. En ja, helemáál alcoholvrij zal dat wel niet verlopen, nee... (hoewel we ook een paar niet-drinkers in de groep hebben)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_33834147
Maak je foto's van het geheel mamma
  zondag 8 januari 2006 @ 16:09:05 #15
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33834252
quote:
Op zondag 8 januari 2006 16:05 schreef Bluezz het volgende:
Maak je foto's van het geheel mamma
Misschien wel, ja...! Als ik het niet vergeet
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 8 januari 2006 @ 16:10:06 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33834279
quote:
Op zondag 8 januari 2006 16:03 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Vriendinnenweekend/verlate housewarmingparty. En ja, helemáál alcoholvrij zal dat wel niet verlopen, nee... (hoewel we ook een paar niet-drinkers in de groep hebben)
Houd dat ook in dat er geen wijn door de kaasfondue gaat?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33834855
quote:
Op zondag 8 januari 2006 16:10 schreef Martijn_77 het volgende:


Houd dat ook in dat er geen wijn door de kaasfondue gaat?
Martijn! Dat is een doodzonde
  zondag 8 januari 2006 @ 17:26:36 #18
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33836813
quote:
Op zondag 8 januari 2006 16:29 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Martijn! Dat is een doodzonde
I know, maar er zijn er een paar die geen alcohol lusten...
Daarom maak ik 2 of 3 pannen
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 8 januari 2006 @ 17:28:54 #19
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_33836887
quote:
Op zondag 8 januari 2006 17:26 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

I know, maar er zijn er een paar die geen alcohol lusten...
Daarom maak ik 2 of 3 pannen
Die alcohol verdampt vanzelf, en de smaak van de wijn hoort er wel bij, anders lijkt het me een muffe boel worden.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_33836995
Je kán het met appelsap maken... kinderfondue noemen ze dat

pi_33837127
Volgens mij kan je die pannen bij elke willekeurige blokker krijgen. En hoe je het eet,

Stukjes stokbrood "dopen" met kaasfondue stokjes. Wat ook lekker is is champignonnetjes en kleine augurkjes om te dopen.

Vaste regel: wie z'n broodje laat vallen moet afwassen.
  zondag 8 januari 2006 @ 17:36:44 #22
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_33837225
quote:
Op zondag 8 januari 2006 17:34 schreef SterkStaaltje het volgende:
Volgens mij kan je die pannen bij elke willekeurige blokker krijgen. En hoe je het eet,

Stukjes stokbrood "dopen" met kaasfondue stokjes. Wat ook lekker is is champignonnetjes en kleine augurkjes om te dopen.

Vaste regel: wie z'n broodje laat vallen moet afwassen.
Ook appel, banaan, broccoli en perzik zijn erg lekker vind ik zelf.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_33837378
En van die kleine tomaatjes en van die verse gevulde pasta uit de koeling en stukjes paprika
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  zondag 8 januari 2006 @ 17:46:03 #24
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33837594
quote:
Op zondag 8 januari 2006 17:34 schreef SterkStaaltje het volgende:
(...)
Vaste regel: wie z'n broodje laat vallen moet afwassen.
Afwasmachine...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 8 januari 2006 @ 17:48:18 #25
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33837676
quote:
Op zondag 8 januari 2006 17:28 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die alcohol verdampt vanzelf, en de smaak van de wijn hoort er wel bij, anders lijkt het me een muffe boel worden.
Mee eens, maar niet iedereen vindt het lekker... Daarom ook een pannetje met appel- of druivensap.

Mensen, jullie zijn weer geweldig! Wát een inspiratie! Nu nog onthouden dat ik ook foto's moet nemen!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 8 januari 2006 @ 18:10:14 #26
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_33838459
quote:
Op zondag 8 januari 2006 17:48 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Mee eens, maar niet iedereen vindt het lekker... Daarom ook een pannetje met appel- of druivensap.
Die optie kende ik nog niet, het wordt vast lekker! Eet smakelijk!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_33844931
Ik maak het zelf altijd in een pan en die zet ik ook gewoon op het rechaud. Indikken doet het toch....
Nog interesse in een recept met blauwe kaas (en wijn ) ?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 9 januari 2006 @ 09:43:36 #28
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33858234
Heb al zoiets, maar meer is altijd welkom Ik ga 3 pannen maken namelijk...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_33859900
Ik doe meestal gewoon brood. Brood is lekker Varieer daar is mee, probeer is ene keer zuurdesem brood. Of ciabatta, of turks brood
Op donderdag 31 mei 2007 12:24 schreef Daywalk3r het volgende:
Heb je daar ook nog een client voor nodig.. godver... dat moet tegenwoordig overal voor
  maandag 9 januari 2006 @ 14:29:50 #30
106102 Mabelle
Hi.... haaaa
pi_33865450
quote:
Op zondag 8 januari 2006 21:07 schreef krakkemieke het volgende:

Nog interesse in een recept met blauwe kaas (en wijn ) ?
Dat mag je natuurlijk neerkwakken Met blauwe kaas ... klinkt erg lekker!!
Hij: "Je zult er morgenvroeg spijt van hebben......."
Ik: "Dan slapen we toch tot morgenmiddag??..."
  Moderator / Miss SHO maandag 9 januari 2006 @ 15:48:09 #31
22592 crew  Ole
pi_33868169
En als je het zelf maakt: kaas goed uit elkaar trekken, langzaam toevoegen. (vriend van me gooide het als één klont in de wijn kwam niet meer goed! )
Eventueel met Maizena binden.

Ook handig: kant- en klare kaasfondue als basis. Daaraan naar eigen smaak blauwe kaas, boursin e.d. toevoegen.

Schoonmaken: als kaas is afgekoeld juist eerst met koud water de schaal schoonmaken. Anders wordt het een zooitje..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_33936072
Corsicaanse fondue

1 pakje gezeefde tomaat (620 mg)
2 tenen knoflook
2 borrelglaasjes cognac
3/4 liter witte wijn
zout, peper
flink wat paprikapoeder
snufje cayennepeper
herbes de provence (provencaalse kruiden)
30 a 45 minuten laten koken.
300 g heel fijn geraspte Gruyere of Emmenthaler en
150 g Roquefort erbij doen en laten smelten.

Als je geen zin hebt om speciaal cognac te kopen, kan je het ook weglaten.
Officieel is dit recept voor 6 personen, maar hier ging het met 3 personen op.....

Eet smakelijk!


PS Als ik fondue maak met hollandse kaas, doe ik meestal een deel Kernhem. En verder varieer ik met een gefruit uitje, ham of champignons.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 11 januari 2006 @ 13:27:45 #33
3936 ThE_ED
engu twiekur
pi_33936190
quote:
Op zondag 8 januari 2006 17:31 schreef Bluezz het volgende:
Je kán het met appelsap maken... kinderfondue noemen ze dat

[afbeelding]
Waarom? De meeste alcohol is toch wel eruit gekookt...
[KNE]-Mod
  woensdag 11 januari 2006 @ 17:31:41 #34
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33943809
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 13:27 schreef ThE_ED het volgende:

[..]

Waarom? De meeste alcohol is toch wel eruit gekookt...
Omdat er mensen zijn die geen "originele" kaasfondu met alcohol lusten. Verdampt of niet.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 11 januari 2006 @ 17:33:06 #35
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33943860
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 13:24 schreef krakkemieke het volgende:
Corsicaanse fondue

1 pakje gezeefde tomaat (620 mg)
2 tenen knoflook
2 borrelglaasjes cognac
3/4 liter witte wijn
zout, peper
flink wat paprikapoeder
snufje cayennepeper
herbes de provence (provencaalse kruiden)
30 a 45 minuten laten koken.
300 g heel fijn geraspte Gruyere of Emmenthaler en
150 g Roquefort erbij doen en laten smelten.

Als je geen zin hebt om speciaal cognac te kopen, kan je het ook weglaten.
Officieel is dit recept voor 6 personen, maar hier ging het met 3 personen op.....

Eet smakelijk!


PS Als ik fondue maak met hollandse kaas, doe ik meestal een deel Kernhem. En verder varieer ik met een gefruit uitje, ham of champignons.
BEdankt!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 11 januari 2006 @ 18:07:44 #36
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33944923
Zo'n originele 'pan' voor kaasfondue heet trouwens een caquelon. Ik ken ze voornamelijk in aardewerk, die zijn ook niet zo duur. Kookwinkels hebben ze in ieder geval, (grote) V&D's vaak ook wel.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 13 januari 2006 @ 15:24:17 #37
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34015425
And the winner is...

Sorry, maar blauwe kaas was niet ieders favoriet...

Mosterdkaasfondue met pils

Menugang: Fondu, kaasfondu
Keuken: -
Soort: -
Type: Kaasgerechten
Bron: Allerhande
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 teentje knoflook
300 g gruyère
200 g mosterdkaas
3 dl pils
1 lepel maïzena
3 lepels jenever
zout
peper
djinten
1 lepel grove Zaanse mosterd
grof volkoren of zuurdesembrood


* Bereiding
Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan ermee in.
Rasp de kazen.
Breng pils in de fonduepan aan de kook, voeg de kaas toe en laat onder voortdurend roeren smelten. Los de maïzena in de jenever op en roer door het kaasmengsel tot een homogene massa ontstaat. Breng op smaak met zout, peper, djinten en mosterd.
Zet de pan op tafel op een warmtebron en doop stukjes brood in de fondue.


Kaasfondue

Menugang: Fondu, kaasfondu
Keuken: -
Soort: -
Type: Kaasgerechten
Bron: Astrid Veltman
Kenmerken:

* Ingrediënten
600 gr geraspte Gruyère
600 gr geraspte Emmentaler
6 dl droge witte wijn
10 teentjes knoflook
6 theelepels maïzena
2 theelepels mosterd
2 eetlepels verse bieslook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
peper
stokbrood
250 gr champignons
100 gr worteltjes
1 paprika
3 tomaten
2 kiwi's
2 perziken

- In plaats van emmentaler en gruyère kunt u ook goed Hollandse kazen gebruiken.
- De genoemde groenten en het fruit kunt u variëren (maïs, bleekselderij, peer).


* Bereiding
Als u geen tijd heeft om de knoflook 24 uur te laten intrekken, kunt u in plaats daarvan de caquelon met knoflook inwrijven.
Snijd de teentjes knoflook klein, voeg ze toe aan de wijn en laat het geheel 24 uur afgedekt staan (niet in een plastic doos, want dat gaat stinken).
Maak de champignons, worteltjes, paprika en tomaten schoon en verdeel ze over schoteltjes die rondom de fonduepan kunnen worden opgesteld.
Doe hetzelfde met het fruit.
Maak de knoflookwijn warm.
Maak de maïzena aan, bij voorkeur met een beetje van dezelfde wijn en voeg het papje aan de wijn toe.
Doe er de mosterd bij en voeg geleidelijk en onder voortdurend roeren de kaas toe.
Blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten.
Doe er op het laatst de bieslook en de peterselie bij.
Doe de fondue over in een voorverwarmde caquelon (stenen schaal) en strooi er de versgemalen peper over.
Houd de caquelon op een réchaud of een fonduestel goed warm.

VARIATIE: DEZE OOK MET ONGEZOETE APPELSAP IPV WIJN
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 13 januari 2006 @ 15:55:31 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34016728
Ziet er als een smakelijke variatie uit, dutch-mamma.
Binnenkort maar eens proberen dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 januari 2006 @ 16:05:53 #39
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34017209
* dutch-mamma gaat nu even een paar voeten (= vele tenen) knoflook pellen...

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 13 januari 2006 @ 16:09:02 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34017322
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 16:05 schreef dutch-mamma het volgende:
* dutch-mamma gaat nu even een paar voeten (= vele tenen) knoflook pellen...

[afbeelding]
Dan blijf ik voorlopig even uit je buurt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_34018331
Mmmm mosterdkaas met pils lijkt me een leuk recept
  vrijdag 13 januari 2006 @ 20:05:00 #42
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34024898
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 16:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Dan blijf ik voorlopig even uit je buurt.
Gelukkig is geur internet nog niet uitgevonden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34038177
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 20:05 schreef Martijn_77 het volgende:


Gelukkig is geur internet nog niet uitgevonden
pssssttttt
  zaterdag 14 januari 2006 @ 19:40:15 #44
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34057850




Bennognieklaar...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_34059204
Zo, Dutch-mama! Dat ziet er goed uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34060705
Hoelaat eten we ?
  zaterdag 14 januari 2006 @ 21:41:38 #47
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34063020
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 20:49 schreef Bluezz het volgende:
Hoelaat eten we ?
...te laat...!

*bwurk*
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 14 januari 2006 @ 21:43:05 #48
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34063087
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 20:15 schreef Oblivion het volgende:
Zo, Dutch-mama! Dat ziet er goed uit!
Tipje: bier-mosterdfondu kan je beter met bruinbier of belgisch bier maken ipv pils...
En een extra schep mosterd doet ook geen zeer.

Kaasfondu met appelsap was een verrassing en was eerder op dan de rest!

Voor de rest zitten we hier uit te buiken met de broekriem op de vreethaak
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 14 januari 2006 @ 21:44:29 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34063146
Ziet er erg lekker uit dutch-mamma
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 januari 2006 @ 23:08:59 #50
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34066472
Is er nog wat over DM?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34076898
Dat is een weeshuishoeveelheid Dutch Mamma!
Gisteren zag ik bij AH voor het eerst zakjes met al geraspte kaas er in. Hoef je alleen maar in een pannetje te verwarmen stond er op. Handig voor als je haast hebt. Beetje kirsch erbij.. Klaar!
En nu nog een vriend die van kaas houdt..
  zondag 15 januari 2006 @ 16:25:57 #52
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34088055
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 23:08 schreef Martijn_77 het volgende:
Is er nog wat over DM?
De restjes hebben we bij elkaar gedaan, en daarmee zou je nog wel een paar mensen kunnen voederen.
quote:
Op zondag 15 januari 2006 10:48 schreef Harsh_Lady het volgende:
Dat is een weeshuishoeveelheid Dutch Mamma!
Het leek hier ook net een uitgehongerd weeshuis
quote:
Gisteren zag ik bij AH voor het eerst zakjes met al geraspte kaas er in. Hoef je alleen maar in een pannetje te verwarmen stond er op. Handig voor als je haast hebt. Beetje kirsch erbij.. Klaar!
En nu nog een vriend die van kaas houdt..
HAndig en makkelijk maar ik wou ff pronken met mijn kookkunst
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_34109197
Groot gelijk D-Mamma!
Ik wed dat iedereen propvol wegging!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34115677
quote:
Op zondag 15 januari 2006 10:48 schreef Harsh_Lady het volgende:
Dat is een weeshuishoeveelheid Dutch Mamma!
Gisteren zag ik bij AH voor het eerst zakjes met al geraspte kaas er in. Hoef je alleen maar in een pannetje te verwarmen stond er op. Handig voor als je haast hebt. Beetje kirsch erbij.. Klaar!
En nu nog een vriend die van kaas houdt..
ja zakjes met geraspte kaas is echt nieuw

vooral als het 7.99 kost en er AH Excellent opstaat
Dirty...
  maandag 16 januari 2006 @ 12:41:02 #55
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34117496
quote:
Op maandag 16 januari 2006 11:44 schreef AHLY-ALU het volgende:

[..]

ja zakjes met geraspte kaas is echt nieuw

vooral als het 7.99 kost en er AH Excellent opstaat
laat maar dan...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_34126371
Ja... maar dan heb je wel écht excellente kaas hoor!
pi_34126484
Voor dat geld ga ik net zo lief naar de kaasboer.
  maandag 16 januari 2006 @ 19:15:16 #58
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34131103
quote:
Op maandag 16 januari 2006 17:06 schreef piepster het volgende:
Voor dat geld ga ik net zo lief naar de kaasboer.
*instemmend knikt*

Ik wil het nou eenmaal liefst zelf doen. Leuk, een zakje dat (bijna) kant en klaar is, maar zo krijg ik die 20.000 recepten die ik heb, nooit uitgeprobeerd
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_34153629
Ik denk dat er een verschil is tussen mensen, die gewoon lekker willen eten, en mensen die koken leuk vinden.
Ik vind koken leuk, dus bij mij komt er geen zakje m'n keuken in. Mijn vriend vindt eten leuk, en hij wil dus zo makkelijk mogelijk iets lekkers op tafel zetten.

Ieder z'n ding.
  dinsdag 17 januari 2006 @ 11:54:36 #60
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34154222
Daarin heb je zeker gelijk! Het is ook zeker geen waarde-oordeel van mij, hoor!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_34154389
Van mij ook niet hoor.
Voor de mensen die wel van lekker eten houden, maar minder van koken: Ga niet naar de AH, maar naar de kaasboer, en vraag om lekkere kaasjes voor de fondue. De kaasboer heeft altijd wel een leuke tip, en vaak wil hij het ook wel even voor je raspen.
pi_34154681
  dinsdag 17 januari 2006 @ 12:15:31 #63
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34154946
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 17 januari 2006 @ 12:25:00 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34155228
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[afbeelding]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34155440
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:15 schreef dutch-mamma het volgende:
Das een hele originele tvp, d-m....

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 17 januari 2006 @ 12:44:22 #66
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34155860
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:32 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Das een hele originele tvp, d-m....

...ah..!

Sorry, het was weer laat vannacht... en dan spelen de blonde genen weer op...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_34187397
Was het lekker allemaal?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Moderator / Miss SHO woensdag 18 januari 2006 @ 03:58:20 #68
22592 crew  Ole
pi_34188676
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:59 schreef piepster het volgende:
Van mij ook niet hoor.
Voor de mensen die wel van lekker eten houden, maar minder van koken: Ga niet naar de AH, maar naar de kaasboer, en vraag om lekkere kaasjes voor de fondue. De kaasboer heeft altijd wel een leuke tip, en vaak wil hij het ook wel even voor je raspen.
Een goede kaasboer wil het met liefde voor je raspen zelfs!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 18 januari 2006 @ 04:10:13 #69
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34188741
ik ga het donderdag weer eten. lekker met earl grey thee.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Moderator / Miss SHO woensdag 18 januari 2006 @ 04:23:01 #70
22592 crew  Ole
pi_34188804
Het is eigenlijk lekkerder met thee dan met wijn. Hoewel wijn meer de gewoonte is.
Maar ik vind het altijd wel zo prettig als ik niet zo heel veel meer moet /hoef na een goede kaasfondue..
De klomp kaas in je maag merk je soms wat later
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_34233547
Zo een goede kaasboer houd niet op als je over kaasfondue begint. Gisteren 1 kilo geraspte emmentaler en gruyere gekocht. Vanavond gaan we los.

Ik zie hier allemaal ingewikkelde recepten staan, maar ik heb eigenlijk gewoon de kaas, knoflook en wijn, en dan wat kruiden om het op smaak te brengen. Zijn dingen als kirsch echt nodig? Ik vind dat namelijk nogal smerig spul

Verder zijn romaatje (roma cherry tomaatjes) erg lekker in de kaasfondue, er gewoon even in laten liggen en de sterke smaak van de tomaat met kaas is echt super. Verder wil ik er stukjes komkommer bij serveren en een simpele salade. Nog andere tips om te dippen? En de broccoli moet je zeker wel eerst even koken of niet?
  donderdag 19 januari 2006 @ 14:47:26 #72
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_34241297
Even broccoli tegen de kook houden tot de kleur felgroen is (minuutje of 3).
Verder heb ik tortellini gekocht (van die pastabuideltjes met vulling) en net gaar gekookt (al dente) en dat ging ook heel goed.
De tomaatjes waren erg welkom!
Kirsch heb ik ook niet gebruikt.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_34270781
Het was lekker! Toch een duidelijk verschil tussen kaasfondue van een echte kaasboer en die van de AH Ik had alleen wat moeite met het binden van de kaas met de wijn. Hoe doen jullie dat meestal?
  vrijdag 20 januari 2006 @ 10:40:45 #74
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34270793
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 10:39 schreef zatoichi het volgende:
Het was lekker! Toch een duidelijk verschil tussen kaasfondue van een echte kaasboer en die van de AH Ik had alleen wat moeite met het binden van de kaas met de wijn. Hoe doen jullie dat meestal?
maizena en niet te lang laten koken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_34311261
Een roux maken is lekkerder denk ik.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')