Eerst doodmaken en dan malen is natuurlijk minder zielig dan alleen maar doodmakenquote:Op zondag 8 januari 2006 12:46 schreef Ratelslangetje het volgende:
Ik eet liever geen vlees.![]()
Alleen gehakt vind ik erg lekker.
Heel hypocriet ,maar ik vind het toch altijd zielig voor die dieren.
ik vind het doodmaken trouwens wel een ranzig gezicht... dat je maag er soms bij omdraait zeg maar. moet het niet te vaak zien anders word ik straks nog vegetarischquote:Op zondag 8 januari 2006 12:57 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Eerst doodmaken en dan malen is natuurlijk minder zielig dan alleen maar doodmaken
Bekijk het dan toch nog maar een paar keer, het gebeurt per slot van rekening met élk dier wat je eet.quote:Op zondag 8 januari 2006 13:09 schreef Aarde het volgende:
[..]
ik vind het doodmaken trouwens wel een ranzig gezicht... dat je maag er soms bij omdraait zeg maar. moet het niet te vaak zien anders word ik straks nog vegetarisch
ik troost me met de gedachte dat ik met 1 koe weken vooruit kanquote:Op zondag 8 januari 2006 13:12 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Bekijk het dan toch nog maar een paar keer, het gebeurt per slot van rekening met élk dier wat je eet.
Nou, ik heb het al diverse malen gezien, mijn waarde moraalridder, maar het vlees smaakt me nog steeds verdomd goed.quote:Op zondag 8 januari 2006 13:12 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Bekijk het dan toch nog maar een paar keer, het gebeurt per slot van rekening met élk dier wat je eet.
Paardenvlees is zelfs gezonder dan elk ander dier in Nederland wat bij de slager ligt. Geen groeihormonen, geen antibiotica in het vlees, geen dioxine of salmonella. Gewoon goed gezond vlees dat uitstraalt dat het een gezond dier betrof zonder dat er rode kleurstoffen aan te pas komen. Paardenrookvlees op broodquote:Op vrijdag 13 januari 2006 03:39 schreef skiczukie het volgende:
De grens zit bij een paard?Wat is in vredesnaam het verschil tuseen een koe, een paard, een kip, een konijn .. etc.
Ach, waarom zouden ze geen spuit met water in het paardenvlees duwen. Ik vertrouw niks meer.quote:Op vrijdag 13 januari 2006 03:41 schreef Xebrozius het volgende:
[..]
Paardenvlees is zelfs gezonder dan elk ander dier in Nederland wat bij de slager ligt. Geen groeihormonen, geen antibiotica in het vlees, geen dioxine of salmonella. Gewoon goed gezond vlees dat uitstraalt dat het een gezond dier betrof zonder dat er rode kleurstoffen aan te pas komen. Paardenrookvlees op brood
Ben al verder aan het lezen hierover :quote:Op vrijdag 13 januari 2006 17:02 schreef weathergirl het volgende:
(Het aantal gevallen van darmkanker is onder vegetariërs en veganisten veel en veel lager dan onder vleeseters.)
En dan de andere kant.quote:Op dinsdag 24 januari 2006 18:11 schreef beestjuh het volgende:
Andere vraag in het topic, bijna iedereen eet (dagelijks) vlees... Maar sta je er ook wel eens bij stil dat dat ruim 90 dierenlevens per persoon per jaar kost?
Wat vind je daar dan van...
Slachterijen zijn net fabrieken waar zo min mogelijk mankracht aan te pas komt.quote:Op dinsdag 24 januari 2006 18:24 schreef Bluezz het volgende:
[..]
En dan de andere kant.
Stèl er wordt nooit meer vlees gegeten.
Hoeveel mensen er dan werkeloos zouden worden, dat heeft vergaande consequenties he![]()
90 dierenlevens???? 1 rund is kan meer dan 100 kilo vlees opleveren, daar kan een normaal mensen 500 maal 2 ons vlees per dag uit halen. Vervolgens haal je 300 dagen uit een varken en 200 uit een schaap. Gooi er 100 kippen bij voor 300 dagen. Dat betekent dat je 1300 dagen of ruim 3,5 jaar kan doen met 103 dieren! (leuke rekensommetje, maar lijkt me redelijkquote:Op dinsdag 24 januari 2006 18:11 schreef beestjuh het volgende:
Andere vraag in het topic, bijna iedereen eet (dagelijks) vlees... Maar sta je er ook wel eens bij stil dat dat ruim 90 dierenlevens per persoon per jaar kost?
Wat vind je daar dan van...
Ik eet gemiddeld eens per week vlees denk ik, en ik moet zeggen dat ik me er ook beter bij voel. Als ik nu eens een biefstuk verorber maakt mijn maag overuren en ben ik doodop. Ik denk dat het vooral gewenning is.quote:Op dinsdag 24 januari 2006 18:32 schreef SHE het volgende:
Ik eet amper meer vlees, niet uit principiele overwegingen, maar gezondheid. Ik kom denk ik aan 1 a 2 keer per maand, omdat ik het superrlekker vind !
Sinds ik vlees zo goed als laat staan, ben ik van mijn maagklachten af en is mijn energie huishouding helemaal top.
Ik eet alleen vette vis en groentjes
kip = vlees tochquote:Op woensdag 25 januari 2006 21:42 schreef densmee het volgende:
elke dag eet ik vlees of kip en wij deden thuis nog wel eens varkens slachten![]()
Die valess zooi, is dat nou een beetje te eten joh?quote:Op zondag 15 januari 2006 15:27 schreef Chocolate-cake het volgende:
Nooit, meestal vegaburgers, quorn of bijvoorbeeld valess gehakt in spaghettisaus en gemiddeld 1 keer per week / 10 dagen een keer vis.
Ik vind het een beetje flauwig eerlijk gezegd.quote:Op donderdag 26 januari 2006 06:20 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Die valess zooi, is dat nou een beetje te eten joh?
Hoeveel denk je dat er dagelijks wordt weggegooid? Bij supermarkten e.d. maar ook thuis. Ik had het rekensommetje niet gemaakt hoor, het is simpelweg het aantal sterfgevallen in slachthuizen gedeeld door het aantal inwoners. Dus ik zeg niet dat JIJ 90 dieren per jaar eet, maar dat de bio-industrie gemiddeld 90 dierenlevens per inwoner per jaar kost.quote:Op dinsdag 24 januari 2006 20:51 schreef Drive-r het volgende:
[..]
90 dierenlevens???? 1 rund is kan meer dan 100 kilo vlees opleveren, daar kan een normaal mensen 500 maal 2 ons vlees per dag uit halen. Vervolgens haal je 300 dagen uit een varken en 200 uit een schaap. Gooi er 100 kippen bij voor 300 dagen. Dat betekent dat je 1300 dagen of ruim 3,5 jaar kan doen met 103 dieren! (leuke rekensommetje, maar lijkt me redelijk)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |