Een email naar DE leverde het volgende antwoord op:quote:Soms wordt er cacao-poeder bovenop de cappuccino gestrooid, doch meestal om gebreken te verbergen
Is dat zo? Mij hebben ze niks gevraagd! Hoort het nou wel of niet, zoals zij het brengen hoort het dus niet, maar omdat "wij" het gebruikelijk vinden, doen ze het maar zonder te vragen?quote:...
U schrijft dat u cacao-poeder op uw Cappuccino koffie niet kunt waarderen.
Wij kunnen u meedelen dat cacao-poeder op een kopje Cappuccino in Nederland als
gebruikelijk wordt ervaren. Het spijt ons dat dit in uw geval niet zo is.
...
Dan lopen ze het risico dat je skuim instortquote:Op vrijdag 23 december 2005 00:31 schreef BBQ-kip het volgende:
Geraspte bittere chocolade, dat lijkt me echt heel erg lekker op een cappuccino of espresso
Als ze dat nou eens zouden doen
Als ze goed schuim maken (bij de cappuccino) dan stort het niet in bij wat chocoladeraspselquote:Op vrijdag 23 december 2005 00:39 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dan lopen ze het risico dat je skuim instort
Vraagt mijn tante altijd (type: wat de boer niet kent... dus er hoort volgens haar GEEN cacao op de koffiequote:gr8w8, vraag next time eens als je bestelt, zónder cacao!
inderdaad,quote:Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd
Enige!quote:Op vrijdag 23 december 2005 08:52 schreef gr8w8 het volgende:
Dat dacht ik al, ik heb gewoon nooit begrepen waarom ze dat doen. Blijkbaar ben ik niet de enigste!
En ik ben nog wel een brabanderquote:Op vrijdag 23 december 2005 09:33 schreef gr8w8 het volgende:
[..]
Barbaar. Ga hier maar spelen: Nederlands of Brabants? Aangereden.![]()
http://www.latteart.org/latteart.htmquote:Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:
Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
De blaadjes,hartjes en appeltjes worden met het melkschuim in de crema van de espresso gegoten.quote:Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:
[afbeelding]
En dat moeten wij geloven...
Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
Afgezien dat de meeste cappuccino in Nederland net zo belabberd is als het brood, of er op een cappuccino nu cacao hoort of niet is een kwestie van smaak, niet van hoe het hoort.quote:Op donderdag 29 december 2005 14:26 schreef Phineas het volgende:
@Piet Ik bedoelde met die opmerking dat Douwe Egeberts (DE) het standpunt inneemt dat cacao nou eenmaal 'hoort' op een cappuccino. Aangezien het grootste deel van Nederland nog nooit een echte cappuccino heeft gedronken .....
Ik zou zo iets gelijk terug sturen. Dat is toch geen Cappucinoquote:Op donderdag 29 december 2005 14:16 schreef Serendips het volgende:
Geen kleurstof in mijn koffie a.u.b. Bah!![]()
[afbeelding]
Balkie!quote:Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:
[afbeelding]
En dat moeten wij geloven...
Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
Aangestoken hoort niet, maar Sambuca wordt traditioneel geserveerd met 3 koffiebonen (ik dacht 3, maar iig met koffiebonen).quote:Op vrijdag 23 december 2005 00:39 schreef Bluezz het volgende:
Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd
Ristretto.quote:Op vrijdag 30 december 2005 17:15 schreef Repeat het volgende:
Jullie drinken na het eten ofzo zeker wel een cappucino? Alsof dat wel hoort.... Eigenlijk hoor je cuppucino ook alleen maar 's ochtends te drinken.
tis eigenlijk ook alleen maar geschikt voor de ochtend die slappe zooi met die melk erin
Gelukkig is er espresso
das een espresso.quote:Op vrijdag 30 december 2005 17:36 schreef turnpike het volgende:
Ristretto Doppio.
Lekkere Turkse specialiteitquote:Op vrijdag 30 december 2005 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me een lunchroom herinneren waar men bravilor koffie serveerde (smerig tik tak roodmerk) maar dan een specialiteit had, de turkse koffie, dan deed men er een toef mokka slagroom op.
toen steeds meer zaken in de buurt inmiddels een faema kregen, moest ie wat gaan doen aan zijn koffie, want er kwamen steeds minder klanten.
Zéker niet! Een ristretto doppio wordt gemaakt met 2x zoveel koffie als er voor een espresso wordt gebruikt en bevat iets meer water dan een espresso!quote:
Na, onwetend, niet echt, hij wist verdomt goed te belazeren en te verdienen.quote:Op vrijdag 30 december 2005 17:42 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Lekkere Turkse specialiteitPure onwetendheid van de beste man, lijkt mij
Bravo voor hem. Als mensen zich willen laten belazeren, primaquote:Op vrijdag 30 december 2005 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, onwetend, niet echt, hij wist verdomt goed te belazeren en te verdienen.
Een kopje bravilor koffie is natuurlijk veel goedkoper in kostprijs dan een goede faema bak.
ach, we hebben het over de jaren 80, toen was de koffie nog klaar in de vaderlandse hoereca, en begon net de opmars van de faema.quote:Op vrijdag 30 december 2005 17:47 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Bravo voor hem. Als mensen zich willen laten belazeren, prima
Een goede koffiemachine (met pistolen) geeft ook een cremelaagje bij het zetten van normale koffie. Al kan ik me wel vinden in jouw redenatie.quote:Op vrijdag 30 december 2005 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een vermoede dat het cacao strooien ontstaan is omdat men met koffie (ipv espresso=) cappuccino maakte en dan niet het bruine van de crema in het schuim heeft.
Ik doelde met koffie op een filterkoffie bakje, a la bravilor.quote:Op vrijdag 30 december 2005 19:03 schreef Black-Hole het volgende:
[..]
Een goede koffiemachine (met pistolen)
geeft ook een cremelaagje bij het zetten van normale koffie. Al kan ik me wel vinden in jouw redenatie.
Zelf vind ik het allebei wel lekker, ook ik kreeg er in Italie cacao overheen![]()
Dat noem ik geen koffiequote:Op vrijdag 30 december 2005 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doelde met koffie op een filterkoffie bakje, a la bravilor.
Wees blij dat je van 1980 bent,quote:
Ik vind nootmuskaat zoooo ongelofelijk smerig.quote:Op vrijdag 30 december 2005 19:38 schreef Phoenixjuh het volgende:
Bij cappucino hoort toch officeel een beetje geraspte nootmuskraat erop? Van het een en ander is het cacaopoeder geworden in Nederland.
volgens mij is dat US amerikaans, die strooien er ook kaneel en andere meuk over.quote:Op vrijdag 30 december 2005 19:40 schreef W1ZZ het volgende:
Dat heb ik nou echt nog nooit gekregen, noch in Italië noch in Nederland.
Hahahaha.quote:Op vrijdag 30 december 2005 19:45 schreef Pietverdriet het volgende:
bonenthee
Dus moet ik m'n cappucino zonder cacao maar met een schroevendraaier maken?quote:Op maandag 20 maart 2006 22:16 schreef Pilootje het volgende:
http://www.flurl.com/item/Creatief_met_koffie_u_99417
oh bah, die rauwe kaneel (als er al echte kaneel gebruikt wordt, meeste mensen weten het verschil met Cassia niet eens, en het gros van de als kaneel verkochte is geen echte kaneel maar cassia) op je tong.quote:Op dinsdag 21 maart 2006 11:27 schreef El_Bassie het volgende:
Kaneel op de cappucino is het hier altijd.
iiiiquote:Op dinsdag 21 maart 2006 11:35 schreef Chielus het volgende:
Voor mij valt dat echt in de categorie zout in je koffie.
Was op zoek naar het topic over de late art, dit was het eerste wat ik vondquote:Op dinsdag 21 maart 2006 01:03 schreef Bluezz het volgende:
Het linkje pas mss beter in het Baristo topic
West-Friesland natuurlijk.quote:Op dinsdag 21 maart 2006 11:29 schreef Chielus het volgende:
Waar is hier? Mexico?, Zuid Togo of De inlanden van Laos?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |