Bijwerkingen hoeven zich niet altijd direct te openbaren natuurlijk.quote:Op maandag 12 december 2005 09:48 schreef Eluabi het volgende:
Zolang je geen bijwerkingen krijgt, is het geen probleem lijkt me.
quote:Op maandag 12 december 2005 09:55 schreef milagro het volgende:
ontstekingsremmers toch?
ik zou het niet op eigen houtje slikken zo maar, maar ja, dat ben ik
zet eens een föhn op je (onder?) rug, SCH.
of zweet het uit met een paracetamol en een badjas aan in bed
ik heb nu een mental imagequote:Op maandag 12 december 2005 09:57 schreef SCH het volgende:
[..]
Dank u zuster.
De klachten zijn wat chronischer en hebben inderdaad met ontstekingen (prostaat) te maken dus fohhnen zal niet zo helpen al is het wel een lieve tip.
Ik heb zelf Bechterew dus dagelijks rugpijn, al sinds mijn jonge jaren, dus minstens 100 jaar alquote:Op maandag 12 december 2005 09:57 schreef SCH het volgende:
[..]
Dank u zuster.
De klachten zijn wat chronischer en hebben inderdaad met ontstekingen (prostaat) te maken dus fohhnen zal niet zo helpen al is het wel een lieve tip.
ik zag in eens hoe dat er uit zou zien, je prostaat droog fohnenquote:
quote:Op maandag 12 december 2005 10:07 schreef milagro het volgende:
[..]
Ik heb zelf Bechterew dus dagelijks rugpijn, al sinds mijn jonge jaren, dus minstens 100 jaar al
Je hebt gelijk maar het ging de laatste tijd zo ontzettend goed en heb helemaal geen zin om weer richting artsen te gaan.quote:Maar goed, ik zou dergelijke medicijnen niet zomaar lukraak slikken, en toch even wat doktersadvies vragen en evt opvolgen.
Als ik een iemand op dit forum niet serieus zou nemen, is dat wel konniekipke.quote:Op maandag 12 december 2005 09:50 schreef SHE het volgende:
Is diclo geen spierverslapper?
volgens mij weleens gehad en naar mijn weten kan het geen kwaad. Maar ik zou nooit op het forum vertrouwen, tenzij Konniekipke je van repliek dient.
Ik zie hem bijna NOOIT medisch advies geven!quote:Op maandag 12 december 2005 09:50 schreef SHE het volgende:
.... tenzij Konniekipke je van repliek dient.
Ik ben er maar weer even mee gestopt en houd het bij Iboprufen 400.quote:Op maandag 12 december 2005 11:16 schreef teigan het volgende:
ik kreeg er enorme last van mijn maag van, maar de huisarts schreef het mij altijd voor...
Ik zou het niet zomaar slikken..
Misschien is tijgerbalsem ook nog een tip? Dat houdt de boel ook "warm"
Ibuprofen en diclofenac behoren allebei tot de NSAID's (non-steroidal anti-inflammatory drug). Ze geven volgens mij ook allebei een risico op problemen met je maag, met name bij langdurig gebruik. Dus ook die ibuprofen zou ik niet te lang slikken zonder doktersadvies.quote:Op vrijdag 16 december 2005 20:16 schreef SCH het volgende:
[..]
Ik ben er maar weer even mee gestopt en houd het bij Iboprufen 400.
Het is bekend dat diclofenac niet samen gebruikt mag worden met ibuprofen i.v.m. het risico van anafylactische schok.quote:Op vrijdag 16 december 2005 21:15 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Gewoon een cocktail nemen van Diclofenac, Ibuprofen, Naproxen, Paracetamol en Acetylsalicylzuur. Ik denk dat je dan een heel leuk effect krijgt!![]()
![]()
Naproxen is voor mij inderdaad 10x beter dan Diclofenactrium.quote:Op vrijdag 16 december 2005 21:56 schreef krakkemieke het volgende:
Zoals al gezegd werd: diclofenac is slecht voor je maag.
En bij mij helpt het gewoon niet. Bij menstruatiepijn gebruikte ik naproxen, ook slecht voor je maag, maar het was DE oplossing voor mij. Ibuprofen kan ook helpen.
Een heel oud topic die ik even omhoog haal. Morgen ga ik beginnen met diclofenac wegens een ontsteking in mijn voet. De laatste dagen heb ik wel ibuprofen gebruikt. Weet iemand of dat kwaad kan? Mijn huisarts heeft daar verder niks over gezegd maar ik dacht wel zoiets te lezen in de bijsluiter.quote:Op vrijdag 16 december 2005 21:56 schreef rutger05 het volgende:
[..]
Het is bekend dat diclofenac niet samen gebruikt mag worden met ibuprofen i.v.m. het risico van anafylactische schok.
Hoe kom je er aan?quote:Op maandag 12 december 2005 09:46 schreef SCH het volgende:
Wie is bekend met deze pijnstiller die voor meerdere kwalen gebruikt wordt.
Ik ben het nu maar weer gaan slikken omdat mijn rug op ontploffen staat, had nog een doosje of 2 liggen maar vraag me af of het eigenlijk kwaad kan om het zo op eigen houtje te gebruiken. Het helpt in ieder geval redelijk.
Naproxen in tabletvorm is ook niet goed voor je maag, dan kan je beter zetpillen nemen.quote:Op vrijdag 23 december 2005 19:39 schreef Eluabi het volgende:
[..]
Naproxen is voor mij inderdaad 10x beter dan Diclofenactrium.
Dan nog is het niet goed voor je maag. Het gaat om het werkingsmechanisme, dat heeft namelijk invloed op de cellen van je maag en je maagzuur.quote:Op donderdag 14 mei 2009 11:36 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Naproxen in tabletvorm is ook niet goed voor je maag, dan kan je beter zetpillen nemen.
Het is minder belastend voor je maag.quote:Op donderdag 14 mei 2009 12:53 schreef Enfermera het volgende:
[..]
Dan nog is het niet goed voor je maag. Het gaat om het werkingsmechanisme, dat heeft namelijk invloed op de cellen van je maag en je maagzuur.
Wie bedoel je?quote:Op donderdag 14 mei 2009 13:50 schreef GotC het volgende:
Bel effe je huisarts, overleg het met hem/haar?
Die te koop zijn zijn vast minder sterk als die de dokter voorschrijft.quote:Op donderdag 14 mei 2009 12:23 schreef SCH het volgende:
[..]
Recept maar je kan het ook zo kopen. Ik gebruik het bij periodes.
dat is inderdaad het probleem als mensen oude topics kicken met nieuwe vragenquote:Op donderdag 14 mei 2009 14:33 schreef Lienekien het volgende:
Jongens en meisjes. Het topic is van 2005.
Degene die het topic omhoog heeft gekickt? Duim kan t beste gewoon even zijn/haar huisarts bellen om die vraag aan de huisarts te stellen?quote:
Niet waar! De (bij)werkingen van NSAID's verlopen voor het grootste gedeelte via het bloed. Dus via het bloed komt het aan bij de maag en verzorgt daar de bijwerkingen. Een klein gedeelte is toe te schrijven aan een bijwerking direct vanuit de maag. Oraal vs rectaal maakt niets uit. Het enige voordeel bestaat uit het feit dat het minder snel wordt afgebroken aangezien het via de rectale weg de lever niet meteen tegenkomt.quote:Op donderdag 14 mei 2009 14:23 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Het is minder belastend voor je maag.
Precies.. Daarbij is een eerste keus meestal paracetamol, als dat niet voldoende is vul je het aan met een NSAID zoals bijvoorbeeld diclofenac. En als dat goed gaat schrap je die weer als eerste en ga je door met paracetamol en dan bouw je die rustig af als het goed gaat met de pijn.quote:Op donderdag 14 mei 2009 18:06 schreef DDM het volgende:
Dat gaat te ver. Als je maagklachten ontwikkelt dan stop je gewoon en ga je op zoek naar alternatieven. Het gaat te ver om meteen iemand nog een medicijn voor te schrijven omdat iemand bijwerkingen heeft. Vooral voor een alledaags probleem als dit. Bij langdurig gebruik en bij de noodzaak van het nemen van NSAID's ligt het wat anders. Evenals uit preventief oogpunt bij de oudere mens.
Hahaquote:Op donderdag 14 mei 2009 16:48 schreef SCH het volgende:
Is het jicht Duim? Die ontsteking in je voet.
Wel fijn dat het niet in je duim zit
Bij welk aantal trek je de grens dan?.quote:Op donderdag 14 mei 2009 18:16 schreef DDM het volgende:
Ik ben anti-polyfarmacie. Tenzij het natuurlijk niet anders kan.
quote:Op donderdag 14 mei 2009 20:37 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Bij welk aantal trek je de grens dan?.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polyfarmaciequote:Polyfarmacie wordt gedefinieerd als het gebruik van meer dan 3 of 4 geneesmiddelen. Polyfarmacie komt veel voor bij ouderen die meerdere aandoeningen hebben en dus meerdere geneesmiddelen tegelijk nodig hebben. Doordat er zoveel middelen tegelijk gebruikt worden, is de kans op interacties en bijwerkingen groter. Ook de therapietrouw neemt af met toename van het aantal gebruikte geneesmiddelen. Dit geldt met name voor middelen die chronisch gebruikt moeten worden, zoals medicijnen tegen een hoge bloeddruk of cholesterolverlagers.
quote:Op donderdag 14 mei 2009 20:47 schreef Enfermera het volgende:
[..]
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polyfarmacie
ik kreeg ook diclofenac voorgeschreven voor een ontsteking mijn rug/bekken toen ik aangaf dat ik in minder dan een week een doosje ibuprofen weg had gewerkt (terwijl ze normaal bij mij over de datum gaan).quote:Op dinsdag 12 mei 2009 22:27 schreef Duim het volgende:
[..]
Een heel oud topic die ik even omhoog haal. Morgen ga ik beginnen met diclofenac wegens een ontsteking in mijn voet. De laatste dagen heb ik wel ibuprofen gebruikt. Weet iemand of dat kwaad kan? Mijn huisarts heeft daar verder niks over gezegd maar ik dacht wel zoiets te lezen in de bijsluiter.
Het heeft geen zin om een aantal te noemen. Het gaat om de meest optimale behandeling. Bij de een is dat met veel medicatie bij anderen met weinig. Daarvoor zijn er medicatiereviews (persoonlijk optimaliseren van de medicatie). Soms kom je met meer medicijnen uit, denk aan profylactische behandeling van osteoporose bij langdurig gebruik van corticosteroiden, maagbescherming bij NSAID's, laxantia bij opiaten etc.quote:Op donderdag 14 mei 2009 20:37 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Bij welk aantal trek je de grens dan?.
Ik trek geen grens bij een getal. Ik trek een grens bij het nut van de gebruikte medicatie. Dat is ook de reden waarom ik er bij zei: "tenzij het niet anders kan". Er zijn genoeg mensen die meer dan 4 middelen slikken en die de meeste rare combinaties hebben. Interacties tussen middelen, middelen die elkaar versterken, middelen met de zelfde werking (bijv het gebruiken van 2 soorten plasmiddelen). Dit moet echt voorkomen worden. Polyfarmacie ontstaat o.a. doordat verscheidende specialisten en huisartsen allemaal hun eigen middelen voorschrijven. Vaak letten zie niet op de al voorgeschreven medicatie. En de patient slikt "trouw" door. De internist/kinderarts is meestal de specialist bij uitstek die hier rekening meehoudt en ook de gene die er op let.quote:Op donderdag 14 mei 2009 20:37 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Bij welk aantal trek je de grens dan?.
Inderdaad, het niet goed op elkaar afstemmen van meerdere specialisten, als patient vertrouw je er op dat het allemaal goed is.quote:Op donderdag 14 mei 2009 21:19 schreef DDM het volgende:
[..]
Ik trek geen grens bij een getal. Ik trek een grens bij het nut van de gebruikte medicatie. Dat is ook de reden waarom ik er bij zei: "tenzij het niet anders kan". Er zijn genoeg mensen die meer dan 4 middelen slikken en die de meeste rare combinaties hebben. Interacties tussen middelen, middelen die elkaar versterken, middelen met de zelfde werking (bijv het gebruiken van 2 soorten plasmiddelen). Dit moet echt voorkomen worden. Polyfarmacie ontstaat o.a. doordat verscheidende specialisten en huisartsen allemaal hun eigen middelen voorschrijven. Vaak letten zie niet op de al voorgeschreven medicatie. En de patient slikt "trouw" door. De internist/kinderarts is meestal de specialist bij uitstek die hier rekening meehoudt en ook de gene die er op let.
Kan me nog wel een college Interne geneeskunde herinneren waarbij er een patient werd gepresenteerd (het ging niet om poly-farmacie, maar om een bepaald ziektebeeld) die van de cardioloog isosorbideDInitraat kreeg en van de huisarts isosorbideMONOnitraat (en patiente nam alles trouw in). Natuurlijk zeer lachwekkend, maar eigenlijk ook zeer zorgwekkend. Je moest eens weten hoeveel patienten per jaar worden opgenomen door dit soort gebeurtenissen. Deze zijn bijna altijd te wijten aan poly-farmacie. Daarnaast bevordert poly-farmacie natuurlijk de compliance ook niet.
Ik had in de drie dagen voordat ik met diclofenac begon slechts vier keer ibuprofen genomen dus ik maakte me wat teveel zorgen denk ikquote:Op donderdag 14 mei 2009 21:06 schreef desub het volgende:
[..]
ik kreeg ook diclofenac voorgeschreven voor een ontsteking mijn rug/bekken toen ik aangaf dat ik in minder dan een week een doosje ibuprofen weg had gewerkt (terwijl ze normaal bij mij over de datum gaan).
Misschien dat tegelijk gebruiken niet verstandig is , maar opvolgend zal het dan wel niet veel kwaad kunnen.
Dit is de taak van de apotheker. Ook al wordt het door verschillende artsen voorgeschreven de apotheker is degene die dit allemaal krijgt te zien. EPD is zeker handig maar we doen het nu ook al jaren zonder.quote:Op donderdag 14 mei 2009 21:35 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Inderdaad, het niet goed op elkaar afstemmen van meerdere specialisten, als patient vertrouw je er op dat het allemaal goed is.
Vooral de oudere medemens ondervindt hier hinder van, de ouderdom komt nu eenmaal met gebreken.
Maar ze slikken soms de meest vreemde cocktails.
Maar hoe kunnen we dit ondervangen, toch het EPD?
Nou ja, tenzij het ziekenhuis haar eigen apotheek promoot. Hier in Nijmegen hebben we nu een 24/7 open apotheek, voor iedereen open. Heb wel patiënten gezien die het dan daar ophalen, terwijl hun huisarts in principe geen recepten naar de Radboud Apotheek stuurt...quote:Op donderdag 14 mei 2009 22:46 schreef ssebass het volgende:
[..]
Dit is de taak van de apotheker. Ook al wordt het door verschillende artsen voorgeschreven de apotheker is degene die dit allemaal krijgt te zien. EPD is zeker handig maar we doen het nu ook al jaren zonder.
In het ziekenhuis heb je ook apothekers, maar inderdaad een epd is in sommige gevallen best handig. Het is inderdaad zo dat wanneer de apotheek geen medicatiehistorie van de patient heeft, wij ook moeilijk interacties e.d. kunnen beoordelen.quote:Op donderdag 14 mei 2009 23:14 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Nou ja, tenzij het ziekenhuis haar eigen apotheek promoot. Hier in Nijmegen hebben we nu een 24/7 open apotheek, voor iedereen open. Heb wel patiënten gezien die het dan daar ophalen, terwijl hun huisarts in principe geen recepten naar de Radboud Apotheek stuurt...
Een elektronisch medicatiedossier zou fijn zijn.
vanaf 50 jaar krijg je automatisch omeprazol bij ibuprofen. Omeprazol kan ook geen kwaad ik slik het dagelijks tegen maagzuur.quote:Op donderdag 14 mei 2009 18:06 schreef DDM het volgende:
Dat gaat te ver. Als je maagklachten ontwikkelt dan stop je gewoon en ga je op zoek naar alternatieven. Het gaat te ver om meteen iemand nog een medicijn voor te schrijven omdat iemand bijwerkingen heeft. Vooral voor een alledaags probleem als dit. Bij langdurig gebruik en bij de noodzaak van het nemen van NSAID's ligt het wat anders. Evenals uit preventief oogpunt bij de oudere mens.
Kan toch wel? mononitraat als profylaxe oraal en dinitraat om een aanval te couperen sublinguaal?quote:Op donderdag 14 mei 2009 21:19 schreef DDM het volgende:
die van de cardioloog isosorbideDInitraat kreeg en van de huisarts isosorbideMONOnitraat (en patiente nam alles trouw in).
Daar kun je ook hoofdpijn van krijgen; medicatie-afhankelijke hoofdpijn. Overleg eens met de dokter ofquote:Op vrijdag 15 mei 2009 17:19 schreef Muck het volgende:
Ik zit al meer dan een jaar aan de diclofenac vanwege chronische hoofdpijn
Dat weet ik wel. Ik ben ook al een paar keer gestopt, maar dan kan ik binnen een paar dagen weer tegen de muren oprennen van de pijnquote:Op vrijdag 15 mei 2009 17:20 schreef starla het volgende:
[..]
Daar kun je ook hoofdpijn van krijgen; medicatie-afhankelijke hoofdpijn. Overleg eens met de dokter of
je kunt stoppen met de diclo.
Dinitraat kan je ook als profylaxe geven. Ze gebruikte ze beide als profylaxe.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 17:02 schreef starla het volgende:
[..]
Kan toch wel? mononitraat als profylaxe oraal en dinitraat om een aanval te couperen sublinguaal?
Dat is helemaal niet automatisch en ook niet verplicht. Het kan natuurlijk wel en dat was ook een van de uitzonderingen waar ik op doelde. Omdat jij dagelijks Omeprazol slikt kan het geen kwaad? Ten eerste kunnen alle medicamenten kwaad. Daarnaast gaat het om de interacties. Hoe meer medicijnen iemand neemt des te hoger de kans op bijwerkingen en wisselwerkingen met alle gevolgen van dien.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 09:31 schreef Riann het volgende:
[..]
vanaf 50 jaar krijg je automatisch omeprazol bij ibuprofen. Omeprazol kan ook geen kwaad ik slik het dagelijks tegen maagzuur.
Tsja, dat kan toch wel een paar weken duren. Lijkt me in ieder geval beter dan je hele leven lang diclo slikken.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 17:42 schreef Muck het volgende:
[..]
Dat weet ik wel. Ik ben ook al een paar keer gestopt, maar dan kan ik binnen een paar dagen weer tegen de muren oprennen van de pijn
achsoquote:Op vrijdag 15 mei 2009 18:19 schreef DDM het volgende:
Ze gebruikte ze beide als profylaxe.
Vreselijke pijn lijden is ook geen optie vind ikquote:Op vrijdag 15 mei 2009 18:35 schreef starla het volgende:
[..]
Tsja, dat kan toch wel een paar weken duren. Lijkt me in ieder geval beter dan je hele leven lang diclo slikken.
[..]
achso
Om te couperen wordt vaak de spray gebruikt of inderdaad de sublinguale tablet. Deze toedieningsvormen werken snel, wegens goede absorptie. Dit is eigenlijk altijd nitroglycerine. Bij profylaxe met nitraten moet je rekening houden met een nitraatvrije periode van minimaal 8 uur. Anders bouw je tolerantie op. Dus geen retard preparaten drie keer per dag geven, of na het avondeten e.d. Je komt het helaas allemaal tegen.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 17:02 schreef starla het volgende:
[..]
Kan toch wel? mononitraat als profylaxe oraal en dinitraat om een aanval te couperen sublinguaal?
Het is jouw lichaam.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 18:37 schreef Muck het volgende:
[..]
Vreselijke pijn lijden is ook geen optie vind ik
Dat weet ik. En zolang ze nog aan het uitzoeken waar die pijn vandaan komt, blijf ik ze gebruiken.quote:
Lol, dat zeg ik toch net, waarschijnlijk van die diclo, je zit in een vicieuze cirkel.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 18:39 schreef Muck het volgende:
En zolang ze nog aan het uitzoeken waar die pijn vandaan komt, blijf ik ze gebruiken.
Wie is ze?quote:Op vrijdag 15 mei 2009 18:39 schreef Muck het volgende:
[..]
Dat weet ik. En zolang ze nog aan het uitzoeken waar die pijn vandaan komt, blijf ik ze gebruiken.
De huisarts doet het hier wel automatisch of je moet zeggen dat je het absoluut niet wilt. Je maag helemaal naar de filistijnen helpen. Ik had dagelijks last van erge maagzuur is niet bepaald goed voor je slokdarm dus ik denk dat ik er goed aan doe om elke avond een pilletje omeprazol in te nemenquote:Op vrijdag 15 mei 2009 18:19 schreef DDM het volgende:
[..]
Dat is helemaal niet automatisch en ook niet verplicht. Het kan natuurlijk wel en dat was ook een van de uitzonderingen waar ik op doelde. Omdat jij dagelijks Omeprazol slikt kan het geen kwaad? Ten eerste kunnen alle medicamenten kwaad. Daarnaast gaat het om de interacties. Hoe meer medicijnen iemand neemt des te hoger de kans op bijwerkingen en wisselwerkingen met alle gevolgen van dien.
Bij gezonde jonge mensen, zonder voorgeschiedenis van maagklachten een maagbeschermer toevoegen is niet nodig. Jij hebt blijkbaar eerder maagklachten gehad, dan is zo'n recept wel gerechtvaardigd.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 18:55 schreef Riann het volgende:
[..]
De huisarts doet het hier wel automatisch of je moet zeggen dat je het absoluut niet wilt. Je maag helemaal naar de filistijnen helpen. Ik had dagelijks last van erge maagzuur is niet bepaald goed voor je slokdarm dus ik denk dat ik er goed aan doe om elke avond een pilletje omeprazol in te nemen
Dat kan ik (en misschien Muck ook wel) geloven. Maar ik denk dat Muck meer nodig heeft dan Fok! om ervan af te komen.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 18:41 schreef starla het volgende:
[..]
Lol, dat zeg ik toch net, waarschijnlijk van die diclo, je zit in een vicieuze cirkel.
Mijn huisarts deed het anders als voorzorg gewoon. Ik had eerder geen maagklachten.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 19:13 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Bij gezonde jonge mensen, zonder voorgeschiedenis van maagklachten een maagbeschermer toevoegen is niet nodig. Jij hebt blijkbaar eerder maagklachten gehad, dan is zo'n recept wel gerechtvaardigd.
dat denk ik ook wel ja!quote:Op vrijdag 15 mei 2009 19:23 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat kan ik (en misschien Muck ook wel) geloven. Maar ik denk dat Muck meer nodig heeft dan Fok! om ervan af te komen.
Omdat er geen arts-patiëntrelatie in dit topic bestaat? Omdat ik a) geen arts ben en omdat b) consulten niet via Fok! worden gevoerd.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 20:11 schreef krakkemieke het volgende:
Starla en Dotkoen, ik ga jullie er weer op aanspreken.Jullie zeggen wel wat er volgens jullie medische kennis mis is, maar niet hoe iemand geholpen kan worden.
Al is het maar van: ga naar je huisarts en deze info kan helpen.
Waarom doen jullie dat niet?
Nou ja, dat zegt Starla, ik niet. Daar moet je haar over aanspreken, als je er zo veel moeite mee hebt. Ik heb er geen moeite mee, Starla geeft - net als andere gebruikers dat kunnen doen - aan wat er volgens haar aan de hand kan zijn.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 21:19 schreef krakkemieke het volgende:
Als ik in een topic over koken praat, geven koks ook tips. Ze geven geen recepten misschien. Maar ze vertellen wel hoe je een goeie groente kan kopen. Of hoe je een fijne groente het best kan koken. Ik verwacht geen recept van je, natuurlijk niet.
Maar als iemand zegt dat Muck verslaafd is aan pijnstillers, dan krijgt Muck ook verder geen info of en hoe je er vanaf kan komen.
En dat vind ik heel jammer.
Ik weet niet of je al de eed hebt afgelegd.
Ik hoop dat je dan ook belooft dat je je richt op de patient en niet op andere users op een forum
Waar kan ik de rekening naartoe sturen?quote:Op vrijdag 15 mei 2009 20:11 schreef krakkemieke het volgende:
Starla en Dotkoen, ik ga jullie er weer op aanspreken.Jullie zeggen wel wat er volgens jullie medische kennis mis is, maar niet hoe iemand geholpen kan worden.
Al is het maar van: ga naar je huisarts en deze info kan helpen.
Waarom doen jullie dat niet?
Het is ook geen medicijn maar een pijnstiller/symptoombestrijder.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 19:29 schreef Pheno het volgende:
Nee, diclofenac zal ik niet snel meer nemen, voor mij is het geen medicijn![]()
Ja, en pijnstillers zijn geen medicijnen?quote:Op vrijdag 15 mei 2009 22:39 schreef Verbal het volgende:
[..]
Het is ook geen medicijn maar een pijnstiller/symptoombestrijder.
V.
Niet in de zin dat ze genezen, maar dat zal wellicht een gevoelsmatig semantisch iets van mijn kant zijnquote:Op vrijdag 15 mei 2009 22:42 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Ja, en pijnstillers zijn geen medicijnen?
Bijna geen enkel medicijn geneest. Dat valt allemaal onder symptoombestrijding.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 22:54 schreef Verbal het volgende:
[..]
Niet in de zin dat ze genezen, maar dat zal wellicht een gevoelsmatig semantisch iets van mijn kant zijn
V.
quote:Op vrijdag 15 mei 2009 20:11 schreef krakkemieke het volgende:
Starla en Dotkoen, ik ga jullie er weer op aanspreken.Jullie zeggen wel wat er volgens jullie medische kennis mis is, maar niet hoe iemand geholpen kan worden.
Al is het maar van: ga naar je huisarts en deze info kan helpen.
Waarom doen jullie dat niet?
quote:Op vrijdag 15 mei 2009 17:20 schreef starla het volgende:
[..]
Daar kun je ook hoofdpijn van krijgen; medicatie-afhankelijke hoofdpijn. Overleg eens met de dokter of
je kunt stoppen met de diclo.
aanvullen met omeprazol.quote:Op maandag 12 december 2005 10:02 schreef Leintjeuh het volgende:
Lees even in de bijsluiter of op het doosje of het maagsapresistente tabletten zijn. Als ze dat wel zijn, is er niks. Zijn ze dat niet, dan moet je of andere diclofenac (maagsapresistente) halen, of naar de huisarts voor maagbeschermende pillen. Diclofenac en ibuprofen (NSAID's, een bepaalde groep pijnstillers) zijn namelijk echt killing voor je maagwand --> maagzweren enzo.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |