Hik | zaterdag 10 december 2005 @ 14:50 |
Wie heeft er nog een lekker, beproefd Marokkaans hoofdgerecht in de aanbieding? Had laast een oude Allerhande in handen en de citroen-/kaneel-/honing-/gember- geuren kwamen me bij wijze van spreken tegemoed. Nu heb ik die Allerhande niet bij de hand en krijg vanavond eters. Wie weet er wat leuks? (Ik heb géén tajine!) | |
Salvad0R | zaterdag 10 december 2005 @ 15:01 |
Nee. | |
omapietje | zaterdag 10 december 2005 @ 15:13 |
Kijk eens hier : http://islamhome.nl/forum/viewforum.php?f=19&sid=33b177b8ddccfb0dae8940c3e5ba5925 | |
MrWes | zaterdag 10 december 2005 @ 15:16 |
Nee, sorry, maar dit is wel een interessante topic om even te volgen ![]() | |
Martijn_77 | zondag 11 december 2005 @ 21:59 |
Misschien dat je het recept nog op de Allerhande site kunt vinden | |
Mirjam | maandag 12 december 2005 @ 11:57 |
quote: ![]() ik maak wel eens tajines, gewoon in de braadpan, gaat prima hoor. ik heb eens eerder een recept gepost, met kip en vruchten, als ik 'm tegenkome plemp ik 'm hier wle neer | |
Mirjam | maandag 12 december 2005 @ 11:59 |
kijk ![]() | |
Mirjam | maandag 12 december 2005 @ 11:59 |
quote:lekker ![]() | |
Hik | maandag 12 december 2005 @ 12:07 |
Uiteindelijk heb ik het volgende overheerlijke recept gemaakt: Djal Bil Bargoug Wa Assel (kip met pruimen, honing en kaneel) Ingredienten: 2 eetl. olijfolie, 4 stukken kip, stukje van een kaneelstokje, 3 ontvelde en fijngehakte tomaten, 4,25 dl kippenbouillon, zout en peper, 115 gr. gedroogde pruimen, 1 eetl. heldere honing, 1 eetl. geraspte gemberwortel, 50 gram rozijnen, mestpunt saffraanpoeder, 1,5 dl water, geroosterde sesamzaadjes voor de garnering. Bereidingswijze: Verhit de olie, bak de kip bruin en voeg kaneel, tomaten, bouillon, peper en zout toe. Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kop 45 min zachtjes sudderen. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Kook ondertussen de pruimen ca. 15 minuten met honing, gember, rozijnen en saffraan in het water. Leg de kip in een voorverwarmde schaal en houd hem warm. Kook het kooknat in tot er 1.5 dl van over is. Giet het bij de pruimen en verwarm alles ca. 1 minuut. Giet de saus over de kip en strooi hem met sesamzaadjes. Ik heb er rijst met saffraan, geroosterde amandelen en rozijnen bij geserveerd. ![]() | |
Muck | vrijdag 15 februari 2008 @ 13:45 |
zo, even een oud topic van stal gehaald ![]() ik ga dit weekend couscous maken en nu leek het me leuk om er ook Marokkaans vlees bij te maken en misschien een Marokkaans toetje. Heeft er nog iemand lekkere receptjes? | |
Mirjam | vrijdag 15 februari 2008 @ 14:14 |
quote: quote: ![]() ![]() ![]() | |
Muck | vrijdag 15 februari 2008 @ 14:27 |
quote:ik hou niet zo van kippenbouten ![]() | |
Mirjam | vrijdag 15 februari 2008 @ 14:27 |
quote:oh ![]() | |
Muck | vrijdag 15 februari 2008 @ 14:28 |
quote:damn woman wat ben je snel ![]() wel bedankt voor de tip overigens ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 15 februari 2008 @ 17:55 |
Ja, ik heb wel een recept. Heb ik al eens eerder gepost ![]() Kan met kippenbouten of kipfilet en is superlekker, maar wel veel werk. Andere recepten heb ik niet; ik kook vaak marokkaansig, maar dan niet met een officieel recept. Lekker als toetje is een (ik geloof libanese) sinaasappelpudding met granaatappel ![]() | |
Muck | zaterdag 16 februari 2008 @ 13:38 |
quote:dat klinkt lekker ja! al red ik dat natuurlijk nooit meer voor morgenavond ![]() quote:dat klinkt ontzettend lekker zeg! heb je daar wel een receptje van? of een receptje-bij-benadering? | |
ColdFeet | zaterdag 16 februari 2008 @ 13:39 |
Heb ik laatst een in een weedwv-topic gepost, moment... Wat eten en drinken we vandaag, deel 90 ![]() | |
Muck | zaterdag 16 februari 2008 @ 14:09 |
quote:potverdikkie dat klinkt lekker ![]() dat gaat hem worden denk ik ![]() | |
ColdFeet | zaterdag 16 februari 2008 @ 14:11 |
Wij eten m vanavond ook weer, manlief staat de sinaasappeltjes al uit te persen ![]() | |
Muck | zaterdag 16 februari 2008 @ 16:32 |
zo, de boodschapjes zijn in huis ![]() ik kwam een recept tegen voor döner kebab, dus dat ga ik maken voor bij de couscous en als toetje die pudding ![]() en natuurlijk knoflooksaus voor bij de kebab ![]() | |
Muck | zondag 17 februari 2008 @ 21:39 |
pff, het was heerlijk allemaal ![]() |