FOK!forum / Culinesse à gogo / Marokkaans
Hikzaterdag 10 december 2005 @ 14:50
Wie heeft er nog een lekker, beproefd Marokkaans hoofdgerecht in de aanbieding? Had laast een oude Allerhande in handen en de citroen-/kaneel-/honing-/gember- geuren kwamen me bij wijze van spreken tegemoed. Nu heb ik die Allerhande niet bij de hand en krijg vanavond eters. Wie weet er wat leuks? (Ik heb géén tajine!)
Salvad0Rzaterdag 10 december 2005 @ 15:01
Nee.
omapietjezaterdag 10 december 2005 @ 15:13
Kijk eens hier :
http://islamhome.nl/forum/viewforum.php?f=19&sid=33b177b8ddccfb0dae8940c3e5ba5925
MrWeszaterdag 10 december 2005 @ 15:16
Nee, sorry, maar dit is wel een interessante topic om even te volgen
Martijn_77zondag 11 december 2005 @ 21:59
Misschien dat je het recept nog op de Allerhande site kunt vinden
Mirjammaandag 12 december 2005 @ 11:57
quote:
Op zondag 11 december 2005 21:59 schreef Martijn_77 het volgende:
Misschien dat je het recept nog op de Allerhande site kunt vinden
....

ik maak wel eens tajines, gewoon in de braadpan, gaat prima hoor.

ik heb eens eerder een recept gepost, met kip en vruchten, als ik 'm tegenkome plemp ik 'm hier wle neer
Mirjammaandag 12 december 2005 @ 11:59
kijk Koken met een Tajine
Mirjammaandag 12 december 2005 @ 11:59
quote:
Tajine van kip met tuttifrutti

je kan het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan!

ingredienten
1 envelopje saffraandraadjes [ik heb t zonder gedaan, ging prima
1 kippenboulliontablet
4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
kipkruiden
olijfolie
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl/ gemberpoeder
half kaneelstokje
250 gr. gewassen tuttifrutti
4 plakjes citroen

saffraan en boulliontablet in maatbeker doen, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.

kippenbouten bestrooien met de kipkruiden. in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten. gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen. tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen. deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
kip af en toe keren.

op smaak brengen met zout en peper.
ik heb het geserveerd met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor
lekker
Hikmaandag 12 december 2005 @ 12:07
Uiteindelijk heb ik het volgende overheerlijke recept gemaakt:

Djal Bil Bargoug Wa Assel (kip met pruimen, honing en kaneel)

Ingredienten: 2 eetl. olijfolie, 4 stukken kip, stukje van een kaneelstokje, 3 ontvelde en fijngehakte tomaten, 4,25 dl kippenbouillon, zout en peper, 115 gr. gedroogde pruimen, 1 eetl. heldere honing, 1 eetl. geraspte gemberwortel, 50 gram rozijnen, mestpunt saffraanpoeder, 1,5 dl water, geroosterde sesamzaadjes voor de garnering.

Bereidingswijze: Verhit de olie, bak de kip bruin en voeg kaneel, tomaten, bouillon, peper en zout toe. Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kop 45 min zachtjes sudderen. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Kook ondertussen de pruimen ca. 15 minuten met honing, gember, rozijnen en saffraan in het water. Leg de kip in een voorverwarmde schaal en houd hem warm. Kook het kooknat in tot er 1.5 dl van over is. Giet het bij de pruimen en verwarm alles ca. 1 minuut. Giet de saus over de kip en strooi hem met sesamzaadjes.

Ik heb er rijst met saffraan, geroosterde amandelen en rozijnen bij geserveerd.

Muckvrijdag 15 februari 2008 @ 13:45
zo, even een oud topic van stal gehaald

ik ga dit weekend couscous maken en nu leek het me leuk om er ook Marokkaans vlees bij te maken en misschien een Marokkaans toetje. Heeft er nog iemand lekkere receptjes?
Mirjamvrijdag 15 februari 2008 @ 14:14
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 13:45 schreef Muck het volgende:
zo, even een oud topic van stal gehaald

ik ga dit weekend couscous maken en nu leek het me leuk om er ook Marokkaans vlees bij te maken en misschien een Marokkaans toetje. Heeft er nog iemand lekkere receptjes?
quote:
Op maandag 12 december 2005 11:59 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

lekker
Muckvrijdag 15 februari 2008 @ 14:27
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 14:14 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]


[..]

ik hou niet zo van kippenbouten
Mirjamvrijdag 15 februari 2008 @ 14:27
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 14:27 schreef Muck het volgende:

[..]

ik hou niet zo van kippenbouten
oh
Muckvrijdag 15 februari 2008 @ 14:28
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 14:27 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

oh
damn woman wat ben je snel

wel bedankt voor de tip overigens
ColdFeetvrijdag 15 februari 2008 @ 17:55
Ja, ik heb wel een recept.
Heb ik al eens eerder gepost Citroenen ingemaakt in zout
Kan met kippenbouten of kipfilet en is superlekker, maar wel veel werk.

Andere recepten heb ik niet; ik kook vaak marokkaansig, maar dan niet met een officieel recept.

Lekker als toetje is een (ik geloof libanese) sinaasappelpudding met granaatappel
Muckzaterdag 16 februari 2008 @ 13:38
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 17:55 schreef ColdFeet het volgende:
Ja, ik heb wel een recept.
Heb ik al eens eerder gepost Citroenen ingemaakt in zout
Kan met kippenbouten of kipfilet en is superlekker, maar wel veel werk.
dat klinkt lekker ja! al red ik dat natuurlijk nooit meer voor morgenavond
quote:
Andere recepten heb ik niet; ik kook vaak marokkaansig, maar dan niet met een officieel recept.

Lekker als toetje is een (ik geloof libanese) sinaasappelpudding met granaatappel
dat klinkt ontzettend lekker zeg!
heb je daar wel een receptje van? of een receptje-bij-benadering?
ColdFeetzaterdag 16 februari 2008 @ 13:39
Heb ik laatst een in een weedwv-topic gepost, moment...

Wat eten en drinken we vandaag, deel 90
Muckzaterdag 16 februari 2008 @ 14:09
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 13:39 schreef ColdFeet het volgende:
Heb ik laatst een in een weedwv-topic gepost, moment...

Wat eten en drinken we vandaag, deel 90
potverdikkie dat klinkt lekker
dat gaat hem worden denk ik
ColdFeetzaterdag 16 februari 2008 @ 14:11
Wij eten m vanavond ook weer, manlief staat de sinaasappeltjes al uit te persen
Muckzaterdag 16 februari 2008 @ 16:32
zo, de boodschapjes zijn in huis

ik kwam een recept tegen voor döner kebab, dus dat ga ik maken voor bij de couscous en als toetje die pudding

en natuurlijk knoflooksaus voor bij de kebab
Muckzondag 17 februari 2008 @ 21:39
pff, het was heerlijk allemaal