Uiteindelijk heb ik het volgende overheerlijke recept gemaakt:
Djal Bil Bargoug Wa Assel (kip met pruimen, honing en kaneel) Ingredienten: 2 eetl. olijfolie, 4 stukken kip, stukje van een kaneelstokje, 3 ontvelde en fijngehakte tomaten, 4,25 dl kippenbouillon, zout en peper, 115 gr. gedroogde pruimen, 1 eetl. heldere honing, 1 eetl. geraspte gemberwortel, 50 gram rozijnen, mestpunt saffraanpoeder, 1,5 dl water, geroosterde sesamzaadjes voor de garnering.
Bereidingswijze: Verhit de olie, bak de kip bruin en voeg kaneel, tomaten, bouillon, peper en zout toe. Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kop 45 min zachtjes sudderen. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Kook ondertussen de pruimen ca. 15 minuten met honing, gember, rozijnen en saffraan in het water. Leg de kip in een voorverwarmde schaal en houd hem warm. Kook het kooknat in tot er 1.5 dl van over is. Giet het bij de pruimen en verwarm alles ca. 1 minuut. Giet de saus over de kip en strooi hem met sesamzaadjes.
Ik heb er rijst met saffraan, geroosterde amandelen en rozijnen bij geserveerd.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.