Alweer nee. De US heeft geen zeggenschap over het .nl TLD, en ik heb je al eerder gezegd dat minder dan de helft van de root servers in beheer van de VS zijn.quote:Op maandag 28 november 2005 14:07 schreef JohnDope het volgende:
Maakt niet uit waar ze staan als ze maar in het beheer van de VS blijven. Er mag wel een alternatief zijn, maar als ze morgen zeggen dat ze bijvoorbeeld de .nl extensie er uit slopen hebben wij een probleem en zo kunnen ze nog wel meer nare dingen doen.
Nogmaals dan, dat beheer is een politieke kwestie, geen technische. Het geeft geen enkele daadwerkelijke macht over het Internet aangezien slechts een deel van de root server in Amerikaanse handen zijn.quote:Als dat beheer niks zou voorstellen dan hadden ze het allang uit handen gegeven, met dit beheer staan ze in de top van de piramide.
klopt de icann of hoe ze nu ook mogen heten hebben niks te zeggen over het beheer in het .nl domein, dat komt omdat ze geen zin hebben om binnen o.a. .nl domein de stront op te ruimen.quote:Op maandag 28 november 2005 14:37 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Alweer nee. De US heeft geen zeggenschap over het .nl TLD, en ik heb je al eerder gezegd dat minder dan de helft van de root servers in beheer van de VS zijn.
[..]
Nogmaals dan, dat beheer is een politieke kwestie, geen technische. Het geeft geen enkele daadwerkelijke macht over het Internet aangezien slechts een deel van de root server in Amerikaanse handen zijn.
Het uitdelen van IP adressen in niet in handen van de VS, het uitdelen van domeinnamen is niet in handen van de VS.quote:Op maandag 28 november 2005 14:45 schreef JohnDope het volgende:
klopt de icann of hoe ze nu ook mogen heten hebben niks te zeggen over het beheer in het .nl domein, dat komt omdat ze geen zin hebben om binnen o.a. .nl domein de stront op te ruimen.
maar als de jongens van de .extensie de stront willen opruimen in hun domein, dan slopen ze bijvoorbeeld .nl er uit en dan valt er binnen .nl niks meer te slopen want het is al weg.
Tuurlijk is het beheer een politieke kwestie, want wie het beheert kan toplevelstront verwijderen. En het uitdelen van ipadressen en domeinnamen is toch wel de core van het internet.
Wat we hier altijd vergeten is dat die mensen daar ontzettend sociaal zijn én ontzettend optimistisch zijn.quote:Op maandag 28 november 2005 00:42 schreef mindflick het volgende:
Ik zie Amerika ten onder gaan. Amerika is de grootste verbruiker van olie ter wereld. Per persoon verbruiken ze daar het dubbele van wat wij hier doen...
Van mij mogen ze optiefen met hun zooi, als je alleen al kijkt wat voor invloed ze op onze eigen poppenkastregering hebben!
Ik vind me dan ook goed in dit artikel: http://www.bbet.org/leesvoer/postoorlogs_europa.htm
de ICANN delegeert blokken ip-adressen aan instanties als RIPE en die pasen het weer naar providers.quote:Op maandag 28 november 2005 15:02 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Het uitdelen van IP adressen in niet in handen van de VS, het uitdelen van domeinnamen is niet in handen van de VS.
IP adres toewijzing wordt respectievelijk door AfriNic, APNIC, ARIN, LacNIC en RIPE gedaan op basis van regionale toewijzing door de IANA.
Kortom, je hebt geen flauw idee waar je over praat, als ik het zo eens lees.
Dat jij het westen superieur vind zal wel, maar waarom lees jij mijn overweging dan niet eens?quote:Op maandag 28 november 2005 14:08 schreef more het volgende:
Met de huidige economische groei van China zal het nog minimaal 100 jaar duren voordat ze de VS voorbij gaan.
quote:Op maandag 28 november 2005 11:59 schreef Mikado het volgende:
Indien je op de Ivy-league universiteiten rondkijkt lijkt wel bijna iedereen Chinees te zijn. Misschien da Amerikanen te dom zijn, maar feit is dat bijna 75% Chinees is. Wie zegt dat die Chinezen in de VS blijven? Indien het met China echt goed blijkt te gaan vertrekken volgens mij al die hoog opgeleidde Chinezen en mass naar China. Dan krijgt China gratis extreem goed opgeleidde mensen die de (kennis)economie nog veel harder aanjagen... terwijl gelijktijdig een brain-drain vanuit de VS optreedt.
Mij lijkt dat zodra Chinezen het in China leuker vinden om te leven (duh) dan in de VS dat de VS binnen 5 jaar niets meer waard is. En dat kantelpunt komt aardig dichtbij als ik de jubelverhalen over China zo blijf lezen.
Vandaar het woord "huidige"quote:Op maandag 28 november 2005 14:09 schreef Falco het volgende:
[..]
En jij denkt dat die huidige economische groeipercentages voor de komende 100 jaar vaststaan?
In Nederland studeren ook 8000 chinezen, dus met ons land is het ook gebeurd?quote:Op maandag 28 november 2005 11:59 schreef Mikado het volgende:
Wat ik mij nou van de VS zolang afvraag.......
Indien je op de Ivy-league universiteiten rondkijkt lijkt wel bijna iedereen Chinees te zijn. Misschien da Amerikanen te dom zijn, maar feit is dat bijna 75% Chinees is. Wie zegt dat die Chinezen in de VS blijven? Indien het met China echt goed blijkt te gaan vertrekken volgens mij al die hoog opgeleidde Chinezen en mass naar China. Dan krijgt China gratis extreem goed opgeleidde mensen die de (kennis)economie nog veel harder aanjagen... terwijl gelijktijdig een brain-drain vanuit de VS optreedt.
Mij lijkt dat zodra Chinezen het in China leuker vinden om te leven (duh) dan in de VS dat de VS binnen 5 jaar niets meer waard is. En dat kantelpunt komt aardig dichtbij als ik de jubelverhalen over China zo blijf lezen.
Heb je ook een onderbouwing voor "het feit dat 75% van de studenten op Ivy league Chinees is" ?quote:Op maandag 28 november 2005 16:01 schreef Mikado het volgende:
[..]
Dat jij het westen superieur vind zal wel, maar waarom lees jij mijn overweging dan niet eens?
[..]
Laten we stellen dat die andere 10% aan Koreaan of Taiwanees ook naar Azie vertrekt. Het probleem voor de VS blijft eender.quote:Op maandag 28 november 2005 16:42 schreef Chewie het volgende:
Vind het namelijk nogal een boute stelling en gezien de bevolkingssamenstelling in de VS nogal onwaarschijnlijk en daarbij denk ik dat jij alle Aziaten nu als Chinees bestempeld.
Je beantwoord de vraag nietquote:Op maandag 28 november 2005 16:50 schreef Mikado het volgende:
[..]
Laten we stellen dat die andere 10% aan Koreaan of Taiwanees ook naar Azie vertrekt. Het probleem voor de VS blijft eender.
Het is wel weer typisch nederlands, immers de VS zijn nog steeds de absolute wereldmacht dus is deze hele discussie hypothetisch.quote:Op maandag 28 november 2005 16:50 schreef Mikado het volgende:
[..]
Laten we stellen dat die andere 10% aan Koreaan of Taiwanees ook naar Azie vertrekt. Het probleem voor de VS blijft eender.
Wie ziet dat niet dan?quote:Op maandag 28 november 2005 17:04 schreef Repeat het volgende:
ach je moet wel een heel groot bord voor je kop hebben als je china niet ziet opkomen...
100 jaar vooruitkijken kan niemand. Daarnaast is de groei van de Amerikaanse economie gebouwd op lucht en leven zij op de pof van de rest van de wereld. De bovenaan de topic gezette grafieken kloppen allemaal als een bus.quote:Op maandag 28 november 2005 14:08 schreef more het volgende:
Met de huidige economische groei van China zal het nog minimaal 100 jaar duren voordat ze de VS voorbij gaan. En dan hebben we het alleen nog maar over het BNP. Op allerlei ander gebied zal de VS nog veel langer superieur blijven.
Vergeet niet dat de economische groei in de VS nog altijd stukken beter is dan in de EU.
Ik zou bijna met tegenover gestelde oplossingen komen.quote:Op zaterdag 26 november 2005 15:19 schreef pberends het volgende:
Stelling: Hoe kan Amerika zijn positie behouden als wereldmacht?
Misschien een paar oplossingen:
- De oliedorst stoppen, dit veroorzaakt een groot handelstekort en afhankelijkheid van het onstabiele Midden-Oosten
- Preventieve oorlogen zoals in Irak niet meer uitvoeren, alleen als US-grondgebied, NAVO-bondgenoten of bevriendschappelijke landen als Japan en Australië worden aangevallen in actie komen. (bespaart veel geld)
- Steun aan Israël opschorten (kost veel geld en haalt veel wrok van moslimlanden op het hoofd)
- Grenzen (ook voor immigranten) helemaal open
- Kinderbijslag (hebben ze die daar?) verhogen
- NAFTA-verbond met Canada en Mexico veel meer waarde toekennen
- Met het bespaarde geld begrotingstekort proberen te dichten en meer uitgeven aan infrastructuur
- Rente en btw verhogen, het overconsumeren stoppen
Iemand meer oplossingen?
Wie wil er nou in godsnaam emigreren naar de EU? Juist, de kansarmen. De VS daarentegen, die krijgen de hoogopgeleiden. Die staan in India en China in de rij om naar de VS te mogen. Ik vind het behoorlijk triest hoe een Eurocommissaris voorstellen doet "om hoogopgeleiden binnen te halen". Op zich niets mis mee, maar dat hadden ze 20 jaar terug moeten doen. Kijk eens naar het beleid! Hoe te kansarmer, hoe te sneller je binnen gelaten wordt. NL bijvoorbeeld heeft niets dan geitenhoeders binnengehaald en is daar nog steeds druk mee bezig. Mensen die weinig tot niets bijdragen aan de economie. En dat beleid zal heus niet zo snel veranderen! De VS daarentegen, dat is de droom van elke hoogopgeleide emigrant in spe. Ik zie ze dagelijks. Mensen die iets van hun leven maken.quote:EU: Meer immigratie om vergrijzing te stuiten
BRUSSEL - De Europese Commissie is voorstander van het stimuleren van de migratie naar Europa om te voorkomen dat in de komende twintig à dertig jaar een tekort aan arbeidskrachten ontstaat als gevolg van de vergrijzing. Eurocommissaris voor justitie Franco Frattini heeft woensdag een aantal voorstellen gedaan om met name hoogopgeleide migranten te trekken.
Frattini wil dat de lidstaten van de Europese Unie binnen drie jaar een gezamenlijk beleid opstellen over het benodigde aantal immigranten, het verwerkingsproces van aanvragen en de toelatingscriteria. Met zo'n beleid moet worden voorkomen dat onevenredig veel hoogopgeleide migranten in de Verenigde Staten, Canada en Australië belanden in plaats van in de EU.
Verder heeft Frattini voorgesteld seizoensarbeiders visa te geven waarmee ze de EU meermaals in en uit kunnen en wil hij bijvoorbeeld dat hoogopgeleiden en geschoolde arbeiders sneller in aanmerking komen voor een permanente verblijfsstatus.
Tussen 2010 en 2030 zou het Europese arbeidspotentieel met wel twintig miljoen mensen kunnen afnemen. Vanaf 2010 sterven er meer Europeanen dan er geboren worden, maar de demografische veranderingen zullen niet overal tegelijk hun intrede doen. In Duitsland en Italië neemt het arbeidspotentieel nu bijvoorbeeld al af, maar in Ierland zal dat pas in 2035 het geval zijn.
http://www.nd.nl/document.aspx?document=nd_artikel&vorigDocument=&id=65987quote:Zalm: crisis economie reëel risico
van onze redactie economie
DEN HAAG - Nederland moet volgens vice-premier Zalm (Financiën) ernstig rekening houden met de mogelijkheid dat een nieuwe, maar deze keer veel ernstiger, economische crisis uitbreekt.Het risico is volgens hem 'reëel' dat de Amerikaanse dollar als gevolg van het uit de hand gelopen begrotingstekort en handelstekort in de VS snel gaat devalueren. Dat zou Europa veel meer schade berokkenen dan de Verenigde Staten.
Zalm: ,,Elke dag dat ik de krant opensla en zie dat de euro nog één dollar twintig kost denk ik: hè, hè. Het gaat nog goed. Maar als beleggers gaan twijfelen of zij nog wel de enorme Amerikaanse tekorten moeten financieren en als dit geld vervolgens naar Europa uitwijkt, dan kan het snel gaan. Er is een reëel risico dat de dollar wegglijdt. De schade zou in Europa veel groter zijn dan daar.''
Economisch analisten waarschuwen al zeker twee jaar voor het risico dat de Amerikaanse economie uit balans raakt, met een monetaire crisis en economische recessie tot gevolg. Een dollarcrisis zou de Europese export naar de VS bemoeilijken omdat Europese producten dan relatief veel duurder worden. Zo ging in de jaren negentig Fokker failliet, mede omdat haar vliegtuigen door de dure gulden in de VS onverkoopbaar waren geworden.
Tot dusverre deinsden Europese ministers nog terug voor openlijke kritiek op het Amerikaanse monetaire en begrotingsbeleid. Wel werd in bedekte termen zorg geuit. Het begrotingstekort van de VS is echter snel opgelopen tot zo'n 320 miljard dollar eind 2005. Het tekort op de lopende rekening bedraagt inmiddels ruim 800 miljard dollar. Zalm wees er gisteren op dat de situatie zo nijpend begint te worden dat hij zich moet uitspreken. ,,Een zachte landing behoort nu nog tot de mogelijkheden, maar het wordt wel tijd dat er iets gaat gebeuren.''
Zalm hoopt dat de regering-Bush al op korte termijn een plan maakt om de begrotingstekorten terug te dringen en zo het vertrouwen van de financiële markten te herstellen. Dat wordt nog een enorme krachttoer, tekende hij aan, vanwege de astronomische kosten van de vredesoperaties in Irak. ,,De Amerikaanse overheid heeft aanzienlijke internationale verplichtingen op zich genomen.''
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |