abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 2 december 2005 @ 22:21:15 #201
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_32767029
Trouwens wel even voor half 1 downloaden als het kan want dan zet ik de pc uit en dit weekend ben ik verder weg.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 2 december 2005 @ 22:27:54 #202
94264 Uzumaki_Naruto
Fearless Vampire Killer
pi_32779395
In de NRC van vandaag staat een leuk stuk van Spinvis. Het is een dagboek. 'De dagen lezen als liedjes van Spinvis' (de woorden van m'n vriendin).
Aldus.
pi_32779515
bron: NRC
quote:
Wie Erik de Jong oftewel musicus Spinvis. De Jong (1961) is gehuwd met Petri Vink en heeft twee zonen: Tibor van 13 en Gideon van 7.

Waarom Spinvis was op tournee in Belgie en Nederland. Op 28 november werd zijn langverwachte tweede cd, 'Dagen Van Gras, Dagen van Stro' gepresenteerd.

Schrijft 'Jan heeft bijna slaande ruzie met een agent die heel goed ziet dat er spullen worden uitgeladen maar toch een bon uitschrijft... de wet straft wie rocker in Holland wil zijn.'

Donderdag 24 november

Voor de radio spelen... levend en direct... dan moet je niet naar de mensen kijken... dan moet je naar de microfoon kijken... en denken aan de radiogolven die alles naar de huizen brengen.

We zijn in Brussel en we spelen voor 50 echte mensen... in de marconi-studio van StudioBrussel. De studio heeft een fijne oudheid... komt nog uit de tijd dat hoorspelen vaak en met plezier werden gemaakt en gehoord.

Er staat een halve auto met een goed geolied portier en er ligt een grindpad.

De trap naar de controlekamer bestaat uit houten en metalen treden... als je die trap oploopt zit je vanzelf in een hoorspel... we spelen goed en duwen de muziek vooruit... nog wat onzeker... het zijn vooral nieuwe liedjes... hoe vaak je ook repeteert... of secuur arrangeert... liedjes doen hun ogen toch pas open als je ze vaak door je handen heb laten gaan.

Het gaat een erg drukke week worden... de nieuwe plaat is af en nu in handen van popjournalisten en andere kenners en ik kan er niets meer aan doen... niets meer aan veranderen... en God weet dat ik dat nog had willen doen... ik heb het mezelf aangedaan... 'tuurlijk istie dit jaar nog af...!! geen probleem!!...' hoor ik mezelf nog zeggen... kus me dan en bijt mijn tong af...

Belgie is fijn... de studio's hebben heel erg goede spullen en men doet er alles aan om de muzikanten het naar hun zin te maken.

StudioBrussel is zo'n beetje de tegenhanger van wat in Nederland 3FM is... alleen is de popmuziek die ze daar uitzenden veel en veel beter... muziek die je in Nederland alleen 's nachts... stiekem... kunt horen... waarom?... geen idee... maar dat de doorsnee Belg een meer ontwikkelde muzieksmaak zou hebben kan ik niet geloven.

Vrijdag

Negen uur op... en dan weer in de auto... ik woon in Nieuwegein... Nieuwegein is een soort taartpunt tussen de A2 en de A27....ik hou niet van auto's en niet van autorijden maar zonder auto kun je het hier schudden...

Weer naar de radio... radio 2... dat is voor een breed publiek... 'je moet zo kort en duidelijk mogelijk antwoord geven'... 'waar haal je inspiratie vandaan?'... 'hoe komen de liedjes tot stand?'... als je eerlijk bent zeg je: 'ik heb werkelijk geen idee'... maar dat doe je niet... je hoort jezelf dingen zeggen die je redelijk in de oren klinken.

25 november is de dag die de geschiedenis ingaat als de dag met het grootste verkeersinfarct aller tijden... maar dat weet ik nog niet... later op de dag zal blijken dat Apeldoorn niet meer te bereiken is... honderden kilometers file... het leger zal worden ingezet... duizenden mensen vast... maar dat weten we nog niet als we op weg gaan... op weg naar Apeldoorn.

We zijn met z'n drieen... Tibor... mijn oudste zoon... hij is 13... en Lucas die piano speelt in de band en mijn muziek beter kent dan ik zelf... Luuk en ik zijn een soort Peppie en Kokkie.

We rijden van ongeluk naar ongeluk... zwaailichten... een gigantische kerstboom zou Arjan later zeggen.

We komen niet verder dan Amersfoort... we zouden spelen op de Architectendag... maar dat gaat niet meer door vandaag...dat is duidelijk... Jan van Eerd (vibrafoon) en Hans Dagelet (mamola en trompet) denken dat ze gewonnen hebben... ze zijn Apeldoorn genaderd tot 19 kilometer voordat ze het opgeven.

De volgende ochtend blijkt dat Arjan Witte (orgel en dwarsfluit) de echte kampioen is... hij is tot op het podium gekomen en heeft tot diep in de nacht liedjes gezongen voor de aangespoelde architecten.

Saartje (cello) zat alleen in de auto... morgen valt ze flauw in een afhaal-indonees... maar dat weet ze nu nog niet natuurlijk.

Zaterdag

Weer naar Belgie... voor een 'in-store'... dat is een soort mini optreden in een platenwinkel... dan kunnen de mensen die de cd hebben gekocht er meteen een handtekening of iets anders op laten zetten.

We beginnen in Antwerpen... we wilden iets doen met video-projectie maar dat lukte niet omdat we de spullen gisteren... in de sneeuw... niet meer konden ophalen.

Op de radio horen we dat de laatste mensen ontzet zijn uit de file in Apeldoorn.

We doen veel met film en video tijdens onze concerten... Hans Kok maakt de beelden.. hij is de achtste Beatle... afijn... dan maar liedjes zingen... gewoon met gitaar... altijd tof om mensen te spreken die je muziek kennen.

Jonge mensen van 13 of 14 ... maar ook gasten van 60 of ouder... dat is het gevolg van zingen in het nederlands denk ik...

Dan naar Gent... achterin de bus zitten Wolgarnaal en een meisje... Wolgarnaal is de man van Spinvis.be... de grootste fansite... hij is van Antwerpen... Antwerpen en Gent... dat botert niet zo geloof ik.

Veel mensen in Gent... nog steeds slecht weer...

De eerste recenties verschijnen in bladen en op de blogs... de meeste wel goed... zo te zien...

Zondag

Mijn vader Walter viert zijn verjaardag... hij speelde gitaar in de band... vorig jaar... samen met Han Reiziger (piano) en Louis Debij (drums) vormde hij de garde van oude muzieksoldaten.

Toeren is zwaar... nu wonen mijn ouders in Duitsland... vlak over de grens... Han moet even wat rustiger aan doen en Louis is druk met een ander orkest.

Ergens op weg naar een optreden ging het busje onderuit... mijn vader heeft er een erg lelijk litteken aan overgehouden... maar hij kan nog spelen... we kunnen niet lang blijven... vanavond een in-store in Utrecht... maar volgende week vieren we Sinterklaas in Duitsland... dan is er meer tijd voor gezelligheid... nu naar Utrecht.

Utrecht is mijn thuisstad... daar liggen zowat al mijn herinneringen... in straten en in kamers en in kroegen.

Mijn vrouw Petri gaat mee en de jongens ook... ik zie ze niet veel de laatste tijd.

Maandag

De grote dag... tenminste... dat staat al een tijdje zo in mijn agenda...vanavond is de officiele presentatie van de cd... het is in Desmet... een zaal in Amsterdam waar de VPRO vaak radio-uitzendingen maakt... nu weer live op de radio... niet naar de mensen kijken... kijk naar de microfoon... denk aan de radiogolven etc..

Na de soundcheck eerst naar de televisie... wordt vlakbij opgenomen... achter Artis... het programma heet DE WERELD DRAAIT DOOR... welnu... dat hoop ik dan maar...

'Hoe ontstaan die liedjes van jou eigenlijk?'... nee, niet afschminken hoor... dan zie ik er straks meteen wat beter uit... we spelen al weer beter dan in Brussel... we hebben altijd pret op het podium... of het nou goed gaat of minder...

Wacht, ik zal ze allemaal even noemen... Lucas Oldeman dus (piano) en Arjan Witte (fluit en orgel)... ik ken Arjan al sinds de brugklas... hij is schrijver en dichter... treedt op met zijn sit-down-comedy... en dan Saartje van Camp (cello en basgitaar)... Cor van Ingen (basgitaar)... Jan van Eerd (vibrafoon en samples)... Hans Dagelet(trompet en mamola) en Jeroen Kleijn is de drummer...

We hebben een tijdje terug een studiosessie gedaan met Simon Vinkenoog... Simon lezen en schreeuwen en wij spelen... gewoon zonder idee of voorbereiding... dat was tof... nu is Simon er weer bij... hij buldert en gromt en hijgt door het instrumentale 'Explicateur'... Vinkenoog is onze held... na afloop hoor ik zeggen dat het mooi was... het zal worden uitgezonden en is op internet te zien... Ik heb wel een beetje te veel gedronken nu.

Dinsdag

Naar Haarlemmermeer... een groepje filmers heeft subsidie gekregen om een film te maken op het liedje 'Wat Zei Alice ook alweer?'.

Ik moet in een bus zitten en een beetje om me heen kijken... de bus maakt rondjes om Schiphol heen.

De regisseur wil de verkeerstoren tegelijk in beeld met een bepaalde handeling... het moet vier keer over... dan is het goed.

Dan naar Amsterdam naar het repeteerhok... het is een oude school die vroeger de Don Goldman School heette... wie Don Goldman was weten we niet maar er hangen overal foto's van een man in een wit pak met een zonnebril... dat zal Don wel zijn.

Terugrijden met Luuk... we zeggen niks... luisteren naar de radio... Peter R. De Vries is aan het woord.

Woensdag

Weer naar de radio... naar 3FM... naar Claudia... zij is met Dolf Jansen en een paar andere radiosterren de enige die nog live muziek in haar programma doet en muziek draait die je niet op alle commerciele zenders hoort... alleen de VPRO doet het 's avonds.

Claudia is enorm gevat en snel en Dolf Jansen is helemaal onwaarschijnlijk scherp... ik voel me altijd een vreselijk dooie slak in zo'n radiopraatje.

Het verschil met de StuBru sessie is groot... we zitten op de gang... en tijdens de mooiste take van 'Het Voordeel van Video' komt er een schoonmaker met karretje binnen en staan er pluggers op de deur te bonken.

Ook in Nederland waren er mooie radiostudio's waar je prachtig kon opnemen... maar ja... te duur zeker.

Naar Utrecht... PA-repetitie... dat is een repetitie met zaalgeluid en licht en alle video.

We eten chinees... Jan heeft bijna slaande ruzie met een agent die heel goed ziet dat er spullen worden uitgeladen maar toch een bon uitschrijft... de wet straft wie rocker in Holland wil zijn.

Om tien uur thuis... op de bank met mijn lieve, mooie vrouw Petri...

Wel een beetje te veel gedronken samen.

Donderdag

Slapen tot 10 uur !!!... en een heel erg goeje recensie in de Volkskrant... dat geeft de burger moed... zoveel mogelijk e-mail gedaan... alles loopt achter... er is een ruit kapotgewaaid.

Tijdens de storm van vrijdag... Tibor zijn fietsslot is kapot... Gideon begint nu wel te klagen dat hij zoveel moet overblijven op school... en erger: Gideon heeft de sint-kadootjes gevonden !!!... ze stonden boven...in een tas... Peet heeft heel snel gereageerd... ze haalde de pakjes weg en zette het zolderraam open... 'o...die heeft Piet hier even neergezet en weer opgehaald'... Gideon gelooft het... geloven is willen geloven.

Nu naar Brussel... we spelen in de Ancienne Belgique... midden in de stad... ik verdenk de de stem in de auto-navigatie van cynisme.

Na het concert Brussel in... we worden meeegenomen door Yves... hij zit in een rolstoel en gaat roekeloos door het nachtverkeer.

Vrijdag 2 december

Te laat voor het ontbijt... heel jammer... ik ben dol op hotel-ontbijt... iedereen met kleine oogjes... heel veel soorten cornflakes ook altijd... die niemand neemt.

Op de tv-beelden van Amerika waar vanochtend de doodstraf weer is uitgevoerd.

Op naar Gent... naar de Vooruit... heel mooie zaal... paradepaard van het oude socialisme... de Internationale staat met gebrandschilderde letters op het plafond... balkons met krullen en rood fluweel.

Voor een bespreking van 'Dagen Van Gras, Dagen Van Stro' zie Leven Etc. pag 61

Leest momenteel: 'Herfsttij der middeleeuwen' van Joh. Huizinga.

Heeft in de cd-speler liggen: 'Takk' van Sigur Ros

Laatste vakantie: Sicilie

Laatste keer gesport: zwemmen, zomer 2005

Laatste keer uit: elke dag

Gelooft in: toeval

Erik de Jong: 'We hebben altijd pret op het podium.' Foto Jonathan Vos
  zaterdag 3 december 2005 @ 14:21:07 #205
6467 QyRoZ
Just Q it!
pi_32779928
Heeft iemand de review uit de Volkskrant? Want om nou 10 euro daarvoor te betalen vind ik ook al wat.
For great justice!
pi_32780065
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 14:21 schreef QyRoZ het volgende:
Heeft iemand de review uit de Volkskrant? Want om nou 10 euro daarvoor te betalen vind ik ook al wat.
deze?
quote:
MET VOORSPRONG DE MOOISTE

HHHHH

Spinvis: Dagen van gras, dagen van stro. Excelsior/V2.

Het verhaal van de jongen die een van de mooiste Nederlandstalige popplaten in de geschiedenis in elkaar knutselde op een zolder in Nieuwegein sprak z¢ tot de verbeelding van muziekjournalisten dat Erik de Jong, alias Spinvis, er na een tijd schoon genoeg van moet hebben gekregen.

Misschien was het wel ‚‚n van de redenen om voor zijn tweede studioalbum Dagen van gras, dagen van stro met een band te werken. Het heeft een plaat opgeleverd die heel anders klinkt dan zijn titelloze voorganger (2002), maar gelukkig even subliem is.

Heeft Spinvis ooit zo stevig gerockt als in Kom in de cockpit? Horen we in opener Ik wil alleen maar zwemmen niet sporen van The Velvet Underground ten tijden van het derde album? Gebleven zijn de mooie arrangementen en die prachtige, met niets anders te vergelijken teksten, zo alledaags en po‰tisch tegelijk dat je ze allemaal wel wilt voorlezen. Spinvis heeft de met voorsprong mooiste Nederlandse popplaat van het jaar gemaakt. Alweer.
  † In Memoriam † zaterdag 3 december 2005 @ 16:01:00 #207
128220 Peter6000
pi_32782160
quote:
Op dinsdag 29 november 2005 00:11 schreef QyRoZ het volgende:
Setlist:

De tuinen van Mexico
Kindje van god
Flamingo
Voordeel van video
Aan de oevers van de tijd
Ik wil alleen maar zwemmen
Dagen van gras, dagen van stro
Bijt mijn tong af
Ronnie gaat naar huis
Explicateur
In de staat van Narcose

Zevende nacht
Voor ik vergeet
Bagagedrager
Mooi, staat nu integraal op 3 voor 12

http://3voor12.vpro.nl/3voor12/archief/index.jsp?showme=concerts

Zit nog maar bij nummer 2, maar klinkt tot nu toe lekker compact

21 januari in Paradiso

edit:
-- volgorde van de playlist klopte idd niet helemaal
-- enig minpuntje vond ik de uitvoering van Bagagedrager, doe die nu eens gewoon zoals op de cd
-- verder meer dan oke, Simon Vinkenoog was ook erg passend

[ Bericht 5% gewijzigd door Peter6000 op 03-12-2005 17:17:26 ]
pi_32784766
Hij was overal uitverkocht vandaag
pi_32784899
Flamingo, Bijt mijn tong af, Het voordeel van video en Kom in de cockpit zijn erg lekker!
  zaterdag 3 december 2005 @ 20:57:35 #210
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_32789987
Is het geluid in 3voor12s webtvstream bij iedereen zo kut? (800kbs, WMP stream.|)
Ik ga naar huis.
  zaterdag 3 december 2005 @ 21:56:23 #211
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_32791808
De instore in concerto was erg tof.

Playlist:

- Voordeel van video
- Aan de oevers van de tijd
- Ronnie gaat naar huis
- Smalfilm (verzoeknummer)
- Tuinen van mexico
- Bagagedrager

De band bestond uit Spinvis zelf, die bassist die er altijd bij is, Lucas op de toetsen, een fluitist, en de-dochter-van-lucas bij Ronnie gaat naar Huis.

Heb nog een tijdje met de roadie/geluidsman staan praten na afloop, die ik via via ken, en die vertelde dat de roze versie van het album in een oplage van 1200 was verschenen, dat de vinylversie wrs dezelfde tracks zal bevatten, dat de tour een paar nieuwe liedjes en andere versies dan bij die in het voorjaar zal bevatten, en dat ie nog niet wist of Goochelaars en Geesten nog op een andere manier dan de split met LPG (Die ik dubbel heb. ) zal uitkomen.

En natuurlijk laten signeren.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  zaterdag 3 december 2005 @ 22:07:44 #212
6467 QyRoZ
Just Q it!
pi_32792165
Setlist van het laatste optreden in Gent, van Spinvis.be forum:

For great justice!
pi_32793167
Ik ga 23 december
The gum you like, is coming back in style.
  zaterdag 3 december 2005 @ 22:38:29 #214
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_32793242
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 22:36 schreef Johnny_Footballhero het volgende:
Ik ga 23 december
Wie niet? .
Ik ga naar huis.
  zaterdag 3 december 2005 @ 22:40:06 #215
6467 QyRoZ
Just Q it!
pi_32793314
Ik niet geloof ik.
For great justice!
  zaterdag 3 december 2005 @ 22:40:24 #216
6467 QyRoZ
Just Q it!
pi_32793326
Check. Ik ga niet.
For great justice!
pi_32793336
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 22:38 schreef nietzman het volgende:

[..]

Wie niet? .
Ik ga je zien swa.
The gum you like, is coming back in style.
  zaterdag 3 december 2005 @ 22:43:36 #218
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_32793466
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 22:40 schreef Johnny_Footballhero het volgende:
Ik ga je zien swa.
Maar zul je me herkennen?
Ik ga naar huis.
pi_32793491
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 22:43 schreef nietzman het volgende:

[..]

Maar zul je me herkennen?
Mwah, 't zal wel druk zijn.
The gum you like, is coming back in style.
pi_32801959
Ik ga hem 21 januari pas zien.
  zondag 4 december 2005 @ 11:28:44 #221
6467 QyRoZ
Just Q it!
pi_32802096
quote:
Op zondag 4 december 2005 11:22 schreef Twisted_fok het volgende:
Ik ga hem 21 januari pas zien.
Heb je nog iets om naar uit te kijken.
For great justice!
  zondag 4 december 2005 @ 14:12:05 #222
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_32806570
Nog 11 dagen! .
  zondag 4 december 2005 @ 14:15:58 #223
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_32806677
quote:
Op zondag 4 december 2005 14:12 schreef BlaatschaaP het volgende:
Nog 11 dagen! .
. .

Kost me wel m'n laatste schaatsles. .
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  zondag 4 december 2005 @ 15:00:41 #224
109065 sungaMsunitraM
Fancybox is not a function
pi_32807956
tvp
Spiv
Op donderdag 28 augustus 2008 14:34 schreef Breathtaking het volgende:
:9~
  zondag 4 december 2005 @ 15:10:43 #225
74196 doemaardrie
of toch vier???
pi_32808182
quote:
Op dinsdag 29 november 2005 20:40 schreef koenimex het volgende:
7 december: Spinvis bij Sounds, Venlo om 17:00!

En ik ga er heen (als het goed is)!

Site: http://www.sounds-venlo.nl/
Sweet das woensdag al en ik werk in venlo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')