abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 1 mei 2008 @ 17:58:27 #126
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58419795
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 15:50 schreef Janne33 het volgende:
Er zitten allemaal opberglades en besteklades weggewerkt achter de deurtjes. De inbouwapparatuur en het composiet blad (8,5 meter in totaal) maakten het een dure keuken; atag 5 pits inductie, siemens oven, warmhoudlade en vaatwasser etc.
Wij hebben indertijd helemaal niet geshopt, maar gekocht bij een bedrijf waar wij veel vertrouwen in hebben.
Ik ben er nog elke dag blij mee.
Kan ik me voorstellen! Mijn god, ik had een doekje nodig voordat ik behoorlijk kon reageren hier!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_58419849
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 15:50 schreef Janne33 het volgende:
Er zitten allemaal opberglades en besteklades weggewerkt achter de deurtjes. De inbouwapparatuur en het composiet blad (8,5 meter in totaal) maakten het een dure keuken; atag 5 pits inductie, siemens oven, warmhoudlade en vaatwasser etc.
Wij hebben indertijd helemaal niet geshopt, maar gekocht bij een bedrijf waar wij veel vertrouwen in hebben.
Ik ben er nog elke dag blij mee.
Heb je ook een foto en wat info over die warmhoudlade, dat is wel iets wat ik in mijn nieuwe keuken wil hebben.
  donderdag 1 mei 2008 @ 18:12:08 #128
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_58420049
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 17:56 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Dit wordt een intelligente discussie
Ik geloof dat ik dit een rotopmerking vind.

Gezien de hoogte van een kastje denk ik dat er meerdere laden per kast in zitten, dus een connectie met het deurtje zou betekenen dat je meerdere lades tegelijk opentrekt en dat werkt natuurlijk niet. Dus óf je opent de binnenlade met de hand, óf achter ieder deurtje zit maar 1 lade. Beide vind ik onpraktisch in gebruik dan wel ruimtelijk gebruik
Tenzij ik nog een andere optie over het hoofd zie, vind ik het vooralsnog geen domme vraag...

[ Bericht 38% gewijzigd door jack4ya op 01-05-2008 18:20:37 ]
  donderdag 1 mei 2008 @ 18:58:01 #129
44195 Janne33
live and let live.
pi_58420833
Achter elk deurtje zitten twee diepe lades en één besteklade. We hebben hiervoor gekozen omdat we de keuken zo strak mogelijk wilden hebben en zonder allerlei greeplijsten. In ons huis zijn veel ingebouwde kasten gemaakt en die zijn ook allemaal greeploos. Je moet dus inderdaad eerst het deurtje uittrekken en daarna de lade. In de praktijk valt dit reuze mee, ik was er snel aan gewend.

Wat de warmhoudlade beteft; er is meer info te vinden bij Siemens of Miele. Wanneer je de lade uittrekt zit er een schakelaar waarmee je de temperatuur kunt instellen van 40 tot 80 graden geloof ik. Makkelijk om een bord eten warm te houden of om je kopjes of borden te verwarmen. Ik gebruik hem niet zo heel vaak, maar het is wel handig wanneer je eters hebt bijvoorbeeld. Wij hebben de lage versie, er is ook nog een hogere.
Angels can fly because they take themselves lightly; devils fall because of their gravity
pi_58448757
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 18:12 schreef jack4ya het volgende:

[..]

Ik geloof dat ik dit een rotopmerking vind.

Gezien de hoogte van een kastje denk ik dat er meerdere laden per kast in zitten, dus een connectie met het deurtje zou betekenen dat je meerdere lades tegelijk opentrekt en dat werkt natuurlijk niet. Dus óf je opent de binnenlade met de hand, óf achter ieder deurtje zit maar 1 lade. Beide vind ik onpraktisch in gebruik dan wel ruimtelijk gebruik
Tenzij ik nog een andere optie over het hoofd zie, vind ik het vooralsnog geen domme vraag...
\

ga eens kijken bij een keukenboer. jij snapt er werkelijk niets van.
De Puta Madre
  zaterdag 3 mei 2008 @ 09:45:27 #131
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_58450784
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 01:30 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

\

ga eens kijken bij een keukenboer. jij snapt er werkelijk niets van.
Nouja zeg!
pi_58467378
Beetje laat om hier nu misschien nog op te reageren.. Maar ik heb nu bijna een jaar een zwarte hoogglans keuken en ben er nog steeds super blij mee! Continu de grepen beetpakkken ipv gewoon een duw te geven tegen lade/deur was slechts een paar dagen wennen En viezigheid op de keuken valt ook heel erg mee, zodra je het idee laat varen dat ie er continu blinkend uit moet zijn in elk geval wel Én het handige is dat je inderdaad stof ziet dus automatisch weet wanneer je er weer even een doekje overheen moet halen
Mooie van deze keuken is dat hij gedeeltelijk in een serre staat en er veel licht opvalt (ja, hierdoor zie je ook vlekken, maar dat licht is wel handig als poetslicht ) waardoor je via de keuken naar buiten kunt kijken, geeft heel mooi effect. Tot op heden nog geen enkele spijt van deze aanschaf! Die 1x in de 2 mnd poetsen weegt niet op tegen het blijvende 'ooooh' gevoel als ik de keuken inloop (en de goede reacties van andere mensen)

ps. het is alleen wel een nadeel als 'vreemden' in je keuken rondlopen, die zijn het vaak niet gewend de grepen zowel met open- als dichtdoen te gebruiken..
pi_58471911
HOOGGLANS = HYPE. Over een paar jaar is zo'n glimmende knalrode of knalblauwe keuken (zoals b.v. die IKEA-foto's hiervocen) HOPELOOS UIT.

Een keuken kost best veel geld en veel gedoe/rotzooi om te installeren. Het is geen bankstel dat niet zo duur is en makkelijk te verwijderen is.

Ik zou dus gaan voor conservatieve kleuren, b.v. creme/wit.

NOG ZO'N HYPE: Greeploze kasten. Dit ziet er best leuk/hip uit maar is totaal niet praktisch. Nu wordt meteen de kast vies door o.a. huidvet zodat de afwerklaag van de kast te lijden heeft (b.v. laklaag o.i.d.).

[ Bericht 12% gewijzigd door josvr op 04-05-2008 14:50:57 ]
pi_58472098
quote:
Op zondag 4 mei 2008 14:44 schreef josvr het volgende:
HOOGGLANS = HYPE. Over een paar jaar is zo'n glimmende knalrode of knalblauwe keuken (zoals b.v. die IKEA-foto's hiervocen) HOPELOOS UIT.

Een keuken kost best veel geld en veel gedoe/rotzooi om te installeren. Het is geen bankstel dat niet zo duur is en makkelijk te verwijderen is.

Ik zou dus gaan voor conservatieve kleuren, b.v. creme/wit.

NOG ZO'N HYPE: Greeploze kasten. Dit ziet er best leuk/hip uit maar is totaal niet praktisch. Nu wordt meteen de kast vies door o.a. huidvet zodat de afwerklaag van de kast te leiden heeft (b.v. laklaag o.i.d.).

Bullshit. Als je de huizenmarkt een beetje kent, dan weet je dat een nieuwe mooie keuken de prijs van een woning niet verhoogd. Weet je wat de reden hiervan is? Huizenkopers vervangen relatief vaak de bestaande keuken van hun nieuw gekochte woning. Who cares of het een hype is of niet. Een keuken koop je omdat je het zelf mooi vind en niet om het te verkopen. Er is dus ook totaal geen reden om de keuken te verwijderen. Daarnaast loopt dit topic al zo'n 2,5 jaar. Een 'hype' van 2,5 jaar lang, noem ik geen hype meer.
pi_58472266
quote:
Op zondag 4 mei 2008 14:55 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Bullshit. Als je de huizenmarkt een beetje kent, dan weet je dat een nieuwe mooie keuken de prijs van een woning niet verhoogd.
Het gaat er ook niet om of het de waarde verhoogd of niet, het gaat erom dat ook mensen die die keuken NU mooi vinden bij bepaalde keukens sneller zijn uitgekeken dan bij conservatieve keukens.

Stel dat nu knalblauw helemaal hip is en over 2 jaar helemaal uit, dan zit jij mooi met die keuken opgescheept. Mensen vinden namelijk mooi want andere mensen ook mooi vinden (wat dus de mode/trend is). Felle kleuren of kleurcombinaties zijn nu eenmaal trendgevoeliger dan conservatieve kleuren zoals wit/creme.

Dit is hetzelfde als bij white-wash vloeren (laminaat/hout). Deze zijn (of waren een tijdje geleden) helemaal hot. Als de trend over is zit je er mee. Je kunt dus beter gewoon licht eiken kopen want dat gaat al eeuwen goed.
pi_58473116
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:06 schreef josvr het volgende:

[..]

Het gaat er ook niet om of het de waarde verhoogd of niet, het gaat erom dat ook mensen die die keuken NU mooi vinden bij bepaalde keukens sneller zijn uitgekeken dan bij conservatieve keukens.

Stel dat nu knalblauw helemaal hip is en over 2 jaar helemaal uit, dan zit jij mooi met die keuken opgescheept. Mensen vinden namelijk mooi want andere mensen ook mooi vinden (wat dus de mode/trend is). Felle kleuren of kleurcombinaties zijn nu eenmaal trendgevoeliger dan conservatieve kleuren zoals wit/creme.

Dit is hetzelfde als bij white-wash vloeren (laminaat/hout). Deze zijn (of waren een tijdje geleden) helemaal hot. Als de trend over is zit je er mee. Je kunt dus beter gewoon licht eiken kopen want dat gaat al eeuwen goed.
Er zijn heel veel soorten mensen. Je kiest een keuken die je mooi vind. Als je smaak om het jaar verandert, dan is dat je eigen probleem. Wanneer je het een echt mooie keuken vind, dan vind je dat over 2 jaar nog steeds. Ik koop een keuken die ik mooi vind, en geen keuken die ik nu gewoontjes vind, maar wel tien jaar met de keuken mee kan gaan. Als het mij niet bevalt, dan koop ik over 5 jaar een nieuwe keuken. Anders verkoop ik gewoon mijn huis en koop ik een nieuwe (grotere) huis.
pi_58475546
quote:
Op zondag 4 mei 2008 14:44 schreef josvr het volgende:
HOOGGLANS = HYPE. Over een paar jaar is zo'n glimmende knalrode of knalblauwe keuken (zoals b.v. die IKEA-foto's hiervocen) HOPELOOS UIT.
Volgens mij is het niet zozeer hoogglans dat een hype is maar de kleuren knalrood of -blauw. Een hoogglans keuken in wit of zwart is weinig trendgevoelig.. (tuurlijk zijn er mensen die een zwarte keuken een trend vinden, maar er zijn ook genoeg die het modern vinden, terwijl dat absoluut niet het geval hoeft te zijn )

Daarnaast is er altijd nog de optie om niet een nieuwe keuken te kopen maar enkel nieuwe grepen, of nieuwe frontjes.. veel mensen met low budget passen dit immers toe
pi_58483481
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 09:45 schreef jack4ya het volgende:

[..]

Nouja zeg!
dit is niet onvriendelijk bedoeld. al met al kost het tegen de 9000 euro, bij een keukenboer ees zo veel.
De Puta Madre
pi_58483528
[quote]Op zondag 4 mei 2008 15:58 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Er zijn heel veel soorten mensen. Je kiest een keuken die je mooi vind. Als je smaak om het jaar verandert, dan is dat je eigen probleem. Wanneer je het een echt mooie keuken vind, dan vind je dat over 2 jaar nog steeds. Ik koop een keuken die ik mooi vind, en geen keuken die ik nu gewoontjes vind, maar wel tien jaar met de keuken mee kan gaan. Als het mij niet bevalt, dan koop ik over 5 jaar een nieuwe keuken. Anders verkoop ik gewoon mijn huis en koop ik een nieuwe (grotere) huis.
[/quote ]
ik geef liever veel geld uit voor een keuken die ik mooi vind . en die k omt er ook.






[ Bericht 14% gewijzigd door Killer_Mom op 05-05-2008 00:34:08 ]
De Puta Madre
pi_58483860
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:06 schreef josvr het volgende:

[..]

Het gaat er ook niet om of het de waarde verhoogd of niet, het gaat erom dat ook mensen die die keuken NU mooi vinden bij bepaalde keukens sneller zijn uitgekeken dan bij conservatieve keukens.

Stel dat nu knalblauw helemaal hip is en over 2 jaar helemaal uit, dan zit jij mooi met die keuken opgescheept. Mensen vinden namelijk mooi want andere mensen ook mooi vinden (wat dus de mode/trend is). Felle kleuren of kleurcombinaties zijn nu eenmaal trendgevoeliger dan conservatieve kleuren zoals wit/creme.

Dit is hetzelfde als bij white-wash vloeren (laminaat/hout). Deze zijn (of waren een tijdje geleden) helemaal hot. Als de trend over is zit je er mee. Je kunt dus beter gewoon licht eiken kopen want dat gaat al eeuwen goed.
Koop jij altijd dingen omdat het 'hip' moet zijn? Ondanks dat het niet je eerste keuze qua smaak zou zijn?

Het gaat er toch om dat JIJ de dingen mooi vind die je koopt en het gaat er dan naar mijn idee dus niet om of het hip en trendy is. De keukenbranche verandert zo veel en vaak dat het bijna niet bij te houden is of je iets hips hebt. Over een jaar is wellicht je greep al weer hopeloos uit...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_58484021
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 18:01 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Heb je ook een foto en wat info over die warmhoudlade, dat is wel iets wat ik in mijn nieuwe keuken wil hebben.
De warmhoudlade zit onder de oven in de hoge kastenwand.

En google doet wonderen: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=warmhoudlade&meta=
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_58807530
Wij hebben ook een zwart hoogglans keuken, 2 jaar geleden gekocht in Duitsland en scheelde +/- ¤ 8500,- met verschillende Nederlandse leveranciers.
Voordeel van deze duitse leverancier was de ontzettend snelle montage van de keuken (4 uur voor zo'n 14 meter keuken) en uitermate goed service waar veel bedrijven nog van kunnen leren.

Wat al eerder gezegd werd: hoogglans is geen hype, mijn ouders hadden zo'n 15 jr geleden al een hoogglans keuken en heb dit al in heel veel huizen gezien.

Vlekken en krassen is bij ons geen probleem, gewoon de grepen gebruiken waarvoor deze bedoeld zijn.

Mijn advies voor mensen die een goede kwaliteits keuken willen aanschaffen is: Hier in Nederland zoeken wat je wilt en in Duitsland voor veel minder kopen.

Gr.
pi_58811658
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 19:16 schreef V6Persia het volgende:
Wij hebben ook een zwart hoogglans keuken, 2 jaar geleden gekocht in Duitsland en scheelde +/- ¤ 8500,- met verschillende Nederlandse leveranciers.
Voordeel van deze duitse leverancier was de ontzettend snelle montage van de keuken (4 uur voor zo'n 14 meter keuken) en uitermate goed service waar veel bedrijven nog van kunnen leren.

Wat al eerder gezegd werd: hoogglans is geen hype, mijn ouders hadden zo'n 15 jr geleden al een hoogglans keuken en heb dit al in heel veel huizen gezien.

Vlekken en krassen is bij ons geen probleem, gewoon de grepen gebruiken waarvoor deze bedoeld zijn.

Mijn advies voor mensen die een goede kwaliteits keuken willen aanschaffen is: Hier in Nederland zoeken wat je wilt en in Duitsland voor veel minder kopen.

Gr.
Waar heb je em gekocht dan? Bij Astroh?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_58818740
Nee, in Bochelt bij Kuchenstudio Hans Tebroke.

http://www.kuechenstudio-tebroke.de/

Gr.
pi_58954263
vandaag uitgezocht, aanrechtblad, 2 .90 mtr. graniet en diep zwart hoogglans, geen waterkering, achteraf. bij een strakke keuken past t een water rand niet,
De Puta Madre
pi_59160196
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 10:22 schreef V6Persia het volgende:
Nee, in Bochelt bij Kuchenstudio Hans Tebroke.

http://www.kuechenstudio-tebroke.de/

Gr.
side gezien, best leuk en zo standaard , niet wat ik wil.
De Puta Madre
pi_59160383
quote:
Op maandag 3 oktober 2005 21:16 schreef plasticvlinder het volgende:
ik ga binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen...
nu vind ik die hoogglans keukens erg mooi..
maar volgens mij ga ik me dan dood ergeren aan vingervlekken, krasjes en dergelijke..

iemand een hoogglanskeuken, en wat vind je ervan? valt het mee of toch een afrader?


ik heb kastjes van boretti, rood hoogglans, zo al op foto, maar dan met zwart blad,
de hoogglans kastjes vallen wel mee maar ik heb ook 1 grote RVS ladekast, zo'n spoelbakkast van RVS
en nog een kastje van RVS



RVS is dus een regelrechte ramp...........

je blijft poetsen, had ik dat geweten had ik het nooit genomen, het is mooi hoor maar alleen als je alles
weer eens nét opgepoets hebt

dus mijn raad zo weinig mogelijk RVS !
  vrijdag 6 juni 2008 @ 08:34:42 #148
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_59163502
RVS vind ik juist super makkelijk, maar je moet wel het juiste schoonmaakspul hebben!
Eentje om alles eens in de zoveel tijd goed te ontvetten (HG over reiniger), een keukenrol om tussendoor vuil weg te nemen (dat plakt namelijk niet echt vast aan RVS mits! je ook ook iets gebruikt om het RVS in te olien! Wij gebruiken Uxor Polish van Ecolab (het heet nu anders geloof ik). Dat is een soort olie die je RVS verzorgt, laat glansen, zorgt dat vuil niet vastkoekt, en dat het mooi egaal zonder die schoonmaakvlekken oogt. Je hebt er heel weinig van nodig trouwens.

Als ik geen polish gebruik, dan zie ik wel dat je vlekken na schoonmaken houdt, maar met een polish Echt briljant! Ik zou nooit meer zonder RVS willen. (maar áltijd polish gebruiken)
pi_59168307
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 08:34 schreef jack4ya het volgende:
RVS vind ik juist super makkelijk, maar je moet wel het juiste schoonmaakspul hebben!
Eentje om alles eens in de zoveel tijd goed te ontvetten (HG over reiniger), een keukenrol om tussendoor vuil weg te nemen (dat plakt namelijk niet echt vast aan RVS mits! je ook ook iets gebruikt om het RVS in te olien! Wij gebruiken Uxor Polish van Ecolab (het heet nu anders geloof ik). Dat is een soort olie die je RVS verzorgt, laat glansen, zorgt dat vuil niet vastkoekt, en dat het mooi egaal zonder die schoonmaakvlekken oogt. Je hebt er heel weinig van nodig trouwens.

Als ik geen polish gebruik, dan zie ik wel dat je vlekken na schoonmaken houdt, maar met een polish Echt briljant! Ik zou nooit meer zonder RVS willen. (maar áltijd polish gebruiken)
kun je niet even op het flesje kijken hoe het precies heet en waar ik dat kan kopen

ga ik het meteen halen
  vrijdag 6 juni 2008 @ 14:11:35 #150
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_59171735
Ik heb de fabrikant gebeld, het is een beetje van dat semi-professionele spul. Aangezien ik zo lang met een fles doe en er destijds 3 gelijk gekocht had, heb ik het al een tijd niet meer gekocht.

Ik zal even googlen.

(volgens mijn kan je het bij de Sligro ed halen)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')