Kan ik me voorstellen! Mijn god, ik had een doekje nodig voordat ik behoorlijk kon reageren hier!quote:Op donderdag 1 mei 2008 15:50 schreef Janne33 het volgende:
Er zitten allemaal opberglades en besteklades weggewerkt achter de deurtjes. De inbouwapparatuur en het composiet blad (8,5 meter in totaal) maakten het een dure keuken; atag 5 pits inductie, siemens oven, warmhoudlade en vaatwasser etc.
Wij hebben indertijd helemaal niet geshopt, maar gekocht bij een bedrijf waar wij veel vertrouwen in hebben.
Ik ben er nog elke dag blij mee.
Heb je ook een foto en wat info over die warmhoudlade, dat is wel iets wat ik in mijn nieuwe keuken wil hebben.quote:Op donderdag 1 mei 2008 15:50 schreef Janne33 het volgende:
Er zitten allemaal opberglades en besteklades weggewerkt achter de deurtjes. De inbouwapparatuur en het composiet blad (8,5 meter in totaal) maakten het een dure keuken; atag 5 pits inductie, siemens oven, warmhoudlade en vaatwasser etc.
Wij hebben indertijd helemaal niet geshopt, maar gekocht bij een bedrijf waar wij veel vertrouwen in hebben.
Ik ben er nog elke dag blij mee.
Ik geloof dat ik dit een rotopmerking vind.quote:Op donderdag 1 mei 2008 17:56 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Dit wordt een intelligente discussie
\quote:Op donderdag 1 mei 2008 18:12 schreef jack4ya het volgende:
[..]
Ik geloof dat ik dit een rotopmerking vind.
Gezien de hoogte van een kastje denk ik dat er meerdere laden per kast in zitten, dus een connectie met het deurtje zou betekenen dat je meerdere lades tegelijk opentrekt en dat werkt natuurlijk niet. Dus óf je opent de binnenlade met de hand, óf achter ieder deurtje zit maar 1 lade. Beide vind ik onpraktisch in gebruik dan wel ruimtelijk gebruik
Tenzij ik nog een andere optie over het hoofd zie, vind ik het vooralsnog geen domme vraag...![]()
Nouja zeg!quote:Op zaterdag 3 mei 2008 01:30 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
\
ga eens kijken bij een keukenboer. jij snapt er werkelijk niets van.
Bullshit. Als je de huizenmarkt een beetje kent, dan weet je dat een nieuwe mooie keuken de prijs van een woning niet verhoogd. Weet je wat de reden hiervan is? Huizenkopers vervangen relatief vaak de bestaande keuken van hun nieuw gekochte woning. Who cares of het een hype is of niet. Een keuken koop je omdat je het zelf mooi vind en niet om het te verkopen. Er is dus ook totaal geen reden om de keuken te verwijderen. Daarnaast loopt dit topic al zo'n 2,5 jaar. Een 'hype' van 2,5 jaar lang, noem ik geen hype meer.quote:Op zondag 4 mei 2008 14:44 schreef josvr het volgende:
HOOGGLANS = HYPE. Over een paar jaar is zo'n glimmende knalrode of knalblauwe keuken (zoals b.v. die IKEA-foto's hiervocen) HOPELOOS UIT.
Een keuken kost best veel geld en veel gedoe/rotzooi om te installeren. Het is geen bankstel dat niet zo duur is en makkelijk te verwijderen is.
Ik zou dus gaan voor conservatieve kleuren, b.v. creme/wit.
NOG ZO'N HYPE: Greeploze kasten. Dit ziet er best leuk/hip uit maar is totaal niet praktisch. Nu wordt meteen de kast vies door o.a. huidvet zodat de afwerklaag van de kast te leiden heeft (b.v. laklaag o.i.d.).
Het gaat er ook niet om of het de waarde verhoogd of niet, het gaat erom dat ook mensen die die keuken NU mooi vinden bij bepaalde keukens sneller zijn uitgekeken dan bij conservatieve keukens.quote:Op zondag 4 mei 2008 14:55 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Bullshit. Als je de huizenmarkt een beetje kent, dan weet je dat een nieuwe mooie keuken de prijs van een woning niet verhoogd.
Er zijn heel veel soorten mensen. Je kiest een keuken die je mooi vind. Als je smaak om het jaar verandert, dan is dat je eigen probleem. Wanneer je het een echt mooie keuken vind, dan vind je dat over 2 jaar nog steeds. Ik koop een keuken die ik mooi vind, en geen keuken die ik nu gewoontjes vind, maar wel tien jaar met de keuken mee kan gaan. Als het mij niet bevalt, dan koop ik over 5 jaar een nieuwe keuken. Anders verkoop ik gewoon mijn huis en koop ik een nieuwe (grotere) huis.quote:Op zondag 4 mei 2008 15:06 schreef josvr het volgende:
[..]
Het gaat er ook niet om of het de waarde verhoogd of niet, het gaat erom dat ook mensen die die keuken NU mooi vinden bij bepaalde keukens sneller zijn uitgekeken dan bij conservatieve keukens.
Stel dat nu knalblauw helemaal hip is en over 2 jaar helemaal uit, dan zit jij mooi met die keuken opgescheept. Mensen vinden namelijk mooi want andere mensen ook mooi vinden (wat dus de mode/trend is). Felle kleuren of kleurcombinaties zijn nu eenmaal trendgevoeliger dan conservatieve kleuren zoals wit/creme.
Dit is hetzelfde als bij white-wash vloeren (laminaat/hout). Deze zijn (of waren een tijdje geleden) helemaal hot. Als de trend over is zit je er mee. Je kunt dus beter gewoon licht eiken kopen want dat gaat al eeuwen goed.
Volgens mij is het niet zozeer hoogglans dat een hype is maar de kleuren knalrood of -blauw. Een hoogglans keuken in wit of zwart is weinig trendgevoelig.. (tuurlijk zijn er mensen die een zwarte keuken een trend vinden, maar er zijn ook genoeg die het modern vinden, terwijl dat absoluut niet het geval hoeft te zijnquote:Op zondag 4 mei 2008 14:44 schreef josvr het volgende:
HOOGGLANS = HYPE. Over een paar jaar is zo'n glimmende knalrode of knalblauwe keuken (zoals b.v. die IKEA-foto's hiervocen) HOPELOOS UIT.
dit is niet onvriendelijk bedoeld. al met al kost het tegen de 9000 euro, bij een keukenboer ees zo veel.quote:
Koop jij altijd dingen omdat het 'hip' moet zijn? Ondanks dat het niet je eerste keuze qua smaak zou zijn?quote:Op zondag 4 mei 2008 15:06 schreef josvr het volgende:
[..]
Het gaat er ook niet om of het de waarde verhoogd of niet, het gaat erom dat ook mensen die die keuken NU mooi vinden bij bepaalde keukens sneller zijn uitgekeken dan bij conservatieve keukens.
Stel dat nu knalblauw helemaal hip is en over 2 jaar helemaal uit, dan zit jij mooi met die keuken opgescheept. Mensen vinden namelijk mooi want andere mensen ook mooi vinden (wat dus de mode/trend is). Felle kleuren of kleurcombinaties zijn nu eenmaal trendgevoeliger dan conservatieve kleuren zoals wit/creme.
Dit is hetzelfde als bij white-wash vloeren (laminaat/hout). Deze zijn (of waren een tijdje geleden) helemaal hot. Als de trend over is zit je er mee. Je kunt dus beter gewoon licht eiken kopen want dat gaat al eeuwen goed.
De warmhoudlade zit onder de oven in de hoge kastenwand.quote:Op donderdag 1 mei 2008 18:01 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Heb je ook een foto en wat info over die warmhoudlade, dat is wel iets wat ik in mijn nieuwe keuken wil hebben.
Waar heb je em gekocht dan? Bij Astroh?quote:Op woensdag 21 mei 2008 19:16 schreef V6Persia het volgende:
Wij hebben ook een zwart hoogglans keuken, 2 jaar geleden gekocht in Duitsland en scheelde +/- ¤ 8500,- met verschillende Nederlandse leveranciers.
Voordeel van deze duitse leverancier was de ontzettend snelle montage van de keuken (4 uur voor zo'n 14 meter keuken) en uitermate goed service waar veel bedrijven nog van kunnen leren.
Wat al eerder gezegd werd: hoogglans is geen hype, mijn ouders hadden zo'n 15 jr geleden al een hoogglans keuken en heb dit al in heel veel huizen gezien.
Vlekken en krassen is bij ons geen probleem, gewoon de grepen gebruiken waarvoor deze bedoeld zijn.
Mijn advies voor mensen die een goede kwaliteits keuken willen aanschaffen is: Hier in Nederland zoeken wat je wilt en in Duitsland voor veel minder kopen.
Gr.
side gezien, best leuk en zo standaard , niet wat ik wil.quote:Op donderdag 22 mei 2008 10:22 schreef V6Persia het volgende:
Nee, in Bochelt bij Kuchenstudio Hans Tebroke.
http://www.kuechenstudio-tebroke.de/
Gr.
ik heb kastjes van boretti, rood hoogglans, zo al op foto, maar dan met zwart blad,quote:Op maandag 3 oktober 2005 21:16 schreef plasticvlinder het volgende:
ik ga binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen...
nu vind ik die hoogglans keukens erg mooi..
maar volgens mij ga ik me dan dood ergeren aan vingervlekken, krasjes en dergelijke..
iemand een hoogglanskeuken, en wat vind je ervan? valt het mee of toch een afrader?
kun je niet even op het flesje kijken hoe het precies heet en waar ik dat kan kopenquote:Op vrijdag 6 juni 2008 08:34 schreef jack4ya het volgende:
RVS vind ik juist super makkelijk, maar je moet wel het juiste schoonmaakspul hebben!
Eentje om alles eens in de zoveel tijd goed te ontvetten (HG over reiniger), een keukenrol om tussendoor vuil weg te nemen (dat plakt namelijk niet echt vast aan RVS mits!je ook ook iets gebruikt om het RVS in te olien! Wij gebruiken Uxor Polish van Ecolab (het heet nu anders geloof ik). Dat is een soort olie die je RVS verzorgt, laat glansen, zorgt dat vuil niet vastkoekt, en dat het mooi egaal zonder die schoonmaakvlekken oogt. Je hebt er heel weinig van nodig trouwens.
Als ik geen polish gebruik, dan zie ik wel dat je vlekken na schoonmaken houdt, maar met een polishEcht briljant! Ik zou nooit meer zonder RVS willen. (maar áltijd polish gebruiken)
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |