ken je die kleine stukjes (lijken op kipnuggets, maar dan glad) bij ah?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:45 schreef MouseOver het volgende:
Waarom maak je je zo druk over wat "moet" of over wat consequent is? Je bent geen machine en "moeten" is in deze context ook een beetje dwangmatig.
Het is net als met lijnen, hoe strengere eisen je jezelf gaat opleggen hoe zekerder je ervan kunt zijn dat je het niet lang volhoudt. Ga voor de lol gewoon eens wat vaker vleesvervangers kopen en kijk hoe je erin rolt. Op die kant en klare knorr zakjes (die gele zakjes met poeder) staan ook altijd variaties om ze vleesloos te maken.
Oja, en laat valess vooral liggen want 3/4 van de mensen vind dat niet te vreten.
ja dat was bij de Albert Heijn (Korenbeurs in Groningen, voor wie daar bekend is)quote:
1.70 voor 1 stuk is best wel duur inderdaad. Ik heb enkel vleesvervangers gezien wat tussen de 1.70 en 2,50 lag voor 2 stuks.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:53 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Bij welke winkel was dat? Of is vegetaries altijd duurder dan vlees?
Ik zag ze liggen En ook dat spul wat 3/4 vies zou vinden Ben jij zelf eigenlijk vega, zoalshetis?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:37 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ken je die kleine stukjes (lijken op kipnuggets, maar dan glad) bij ah?
heerlijk met sugarsnaps, tagliatella en bospaddestoelen
ach, die is mij te klein... Woon je in het centrum?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:38 schreef Viking84 het volgende:
[..]
ja dat was bij de Albert Heijn (Korenbeurs in Groningen, voor wie daar bekend is)
Die kleine vielen wel mee (6 in een pakje) qua zoutgehalte. Die grotere (2 in 1 bak) was te zout...quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:39 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Ik zag ze liggen En ook dat spul wat 3/4 vies zou vinden Ben jij zelf eigenlijk vega, zoalshetis?
te klein Volgens mij is het de grootste AH van Groningen, hoor Ik woon niet in het centrum, maar ga vaak wel speciaal naar het centrum om naar de Korenbeurs te gaan Wat bedoel je met 3 of 5 AH? Nee, het spul van AH is niet altijd per twee verpakt. Alle vegetarische burgers waren per stuk.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:41 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
ach, die is mij te klein... Woon je in het centrum?
Irritant, je heb er 4 AH's echt in het centrum, maar het zijn allemaal winkel nr 3's. Waarom niet eentje minder, en ergens anders een 5 winkel van maken...
Al woon ik gelukkig 3 minuten van een 5-AH. Maar het spul van AH is naar mijn weten altijd per 2 verpakt. Was het totaal 3,40?
edit: overigens is er bij AH geen prijsverschil bij de verschillende winkels (met uitzondering van de AH to go)
quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:48 schreef Viking84 het volgende:
[..]
te klein Volgens mij is het de grootste AH van Groningen, hoor Ik woon niet in het centrum, maar ga vaak wel speciaal naar het centrum om naar de Korenbeurs te gaan Wat bedoel je met 3 of 5 AH? Nee, het spul van AH is niet altijd per twee verpakt. Alle vegetarische burgers waren per stuk.
http://www.ah.nl/winkelformules/quote:Alle winkels hebben allemaal een nummer van 1 tot 5 op de deur. Deze nummers zeggen iets over de grootte van de winkel. De allerkleinste hebben een 1, de allergrootste een 5.
Idd zeer goed te doenquote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:37 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ken je die kleine stukjes (lijken op kipnuggets, maar dan glad) bij ah?
heerlijk met sugarsnaps, tagliatella en bospaddestoelen
En eet je dan gewoon kaas uit de supermarkt of doe je ook nog de moeite vegetarische kaas te kopen?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:17 schreef the_disheaver het volgende:
Als het zuivel op een biologische manier gewonnen wordt, dan heb ik er weinig tegen. Melk drink ik niet, eieren ook nauwelijks, maar zonder kaas kan ik niet.
net ff gecheckt en je hebt gelijk Er zit zo'n stuk karton overheen, waardoor ik het niet goed kon zien. Tijdje geleden dat ik in Selwerd was (woon nu in Rivierenbuurt), maar het zou inderdaad goed kunnen dat die groter is, hoewel Vinkhuizen volgens mij nog groter is. Maar natuurlijk heeft niet elk filiaal dezelfde producten. Ze liggen ook zo dicht bij elkaar.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 18:01 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
[..]
http://www.ah.nl/winkelformules/
Akerkhof 1, Groningen
Winkelgrootte 3
(http://www.ah.nl/albertheijn/winkelinformatie/filialen.jsp?cityName=Groningen)
De vega burgers zijn absoluut niet allemaal per stuk. In de groenteburger van 1,70 zitten er 2. Ze zitten opelkaar, dus misschien valt het niet erg op...
Korenbeurs heeft veel dingen niet. Echt groot noem ik hem niet. De ah in selwerd is een stuk groter. 1 ding wat een nr 3 winkel niet heeft en een 5 wel is de Wasa runda kaneel knackerbrod.
Ik krijg ook vaak die opmerking, waarom maak je dan iets dat op vlees lijkt en ook zo smaakt? Sorry, maar ik denk dat vlees in bijna niks meer op het dier lijkt waarvan het komt (geldt niet voor alle vlees natuurlijk), netjes verpakt in de winkel en met zo weinig mogelijk bloed erbij. Nog veel belangrijker vind ik echter dat 'de typische vleessmaak' in de eerste plaats gemaakt wordt door de kruiden die erin zitten. Als mijn moeder vegetarisch stoofvlees maakt (met een vegetarisch product in) smaakt het heel sterk naar het stoofvlees met echt vlees. Ik heb één tip voor je Viking84: lees eens een goed boek met de filosofie erachter bv 'Animal Liberation/Dierenbevrijding' van Peter Singer. Heel erg goed boek en laat je dieper nadenken over de bio-industrie.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 11:39 schreef Viking84 het volgende:
[..]
ja dat had ik dus ook al ja. Zie je in vegetarische recepten dat ergens 'vegetarisch gehakt' in moet. Dus je eet geen vlees, maar wel iets dat als vlees smaakt en er als vlees uit ziet. Dan ben je m.i. gewoon een non vegetariėr in denial.
dank je voor de tipquote:Op zaterdag 11 maart 2006 20:57 schreef timpie82 het volgende:
Ik heb één tip voor je Viking84: lees eens een goed boek met de filosofie erachter bv 'Animal Liberation/Dierenbevrijding' van Peter Singer. Heel erg goed boek en laat je dieper nadenken over de bio-industrie.
In de supermarkt is ook vega kaas te krijgen. De AH heeft zelfs euroshopper Brie waar vegetarsiche stremsel inzitquote:Op zaterdag 11 maart 2006 19:54 schreef Vanyel het volgende:
[..]
En eet je dan gewoon kaas uit de supermarkt of doe je ook nog de moeite vegetarische kaas te kopen?
Viking zullen we dit topic 1 maken met het vegetariėr topic? Vegetariėrs, verenig hier! Deel 3quote:
ehh, na 11 post in dat topic worden ze allebei gesloten. Als je ze merged dan is ie zowat al vol...quote:
Maakt niet uit, dan gaan we verder in een nieuw Verenigd koninkrijk Vegetariėrs topicquote:Op zondag 12 maart 2006 01:44 schreef the_disheaver het volgende:
ehh, na 11 post in dat topic worden ze allebei gesloten. Als je ze merged dan is ie zowat al vol...
Blijkbaar is er een markt, want de aantal namaakproducten is nog steeds hoger dan aantal gronteschijven ed.Een deel ligt misschien ook wel bij de niet vega's die wel eens vleesloos willen eten. En voor kinderen van vega'ers. Maar die groep is lijkt me niet even groot als de vega's, die w het dus ook welleens moeten eten.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 20:57 schreef timpie82 het volgende:
[..]
Ik krijg ook vaak die opmerking, waarom maak je dan iets dat op vlees lijkt en ook zo smaakt? Sorry, maar ik denk dat vlees in bijna niks meer op het dier lijkt waarvan het komt (geldt niet voor alle vlees natuurlijk), netjes verpakt in de winkel en met zo weinig mogelijk bloed erbij. Nog veel belangrijker vind ik echter dat 'de typische vleessmaak' in de eerste plaats gemaakt wordt door de kruiden die erin zitten. Als mijn moeder vegetarisch stoofvlees maakt (met een vegetarisch product in) smaakt het heel sterk naar het stoofvlees met echt vlees.
Totaal onnodige flame richting mensen die dat spul eten.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 11:39 schreef Viking84 het volgende:
ja dat had ik dus ook al ja. Zie je in vegetarische recepten dat ergens 'vegetarisch gehakt' in moet. Dus je eet geen vlees, maar wel iets dat als vlees smaakt en er als vlees uit ziet. Dan ben je m.i. gewoon een non vegetariėr in denial.
Bullshit? Het is gewoon de naam. Vlees is het weefsel van gewervelde dieren. Vis dat van vissen.quote:Op zondag 12 maart 2006 17:49 schreef m021 het volgende:
[..]
Daarnaast is het natuurlijk grote bullshit dat vis geen vlees zou zijn. Waar is een vis dan van gemaakt? Planten?
Nee, het gaat om het feit dat die producten er uit zien als vlees, en smaken als vlees. Niet het feit dat het te makelijk is om aan een lekker vleesvervanger te komen.quote:Op zondag 12 maart 2006 17:49 schreef m021 het volgende:
[..]
Totaal onnodige flame richting mensen die dat spul eten.
Ik ben al mijn hele leven vegetariėr, en sinds de komst van "dat spul dat er zo uitziet als vlees" daar dankbaar gebruik van gemaakt. Niet omdat ik iets wil hebben dat er uitziet als vlees, het kan me niks schelen hoe het er uitziet. Maar het is wel bijzonder handig dat het voorgekruid is (10 jaar geleden moest je je soja nog zelf marineren, kruiden, e.d.).
Goed om door iemand die zelf al 22 jaar gewoon vlees eet een "non vegetariėr in denial" genoemd te worden. Doe het zelf maar eens beter, dan heb je eventueel recht van spreken. Ik kijk al uit naar het eerste topic in KLB "wat duurt het fucking lang om tahoe te bereiden".
Vlees komt bij mij de deur niet in. Dus iemand die veel vlees eet kan beter uit de buurt blijven. Ik vind veel vlees eten getuigen van een denkwijze die in zijn geheel indruist tegen de mijne, het is echt een afknapper te noemen. Zal ook nooit vlees klaar maken, of zoenen met iemand die net een gehaktbal achter de kiezen heeft. Voor mij dus liever geen vleesetervriend.quote:Op woensdag 15 maart 2006 12:27 schreef kruimel_20 het volgende:
Vraagje, zijn er ook mensen die een partner hebben die wel graag vlees eet?
Hoe los je dat op?
Ik eet zelf wel vlees maar ook niet van harte. Ik vind het gewoon niet lekker.
En naar mijn idee is het ook niet echt gezond.
Als ik minder tot geen vlees zou gaan eten dan doe ik dat voor mijn gezondheid en omdat ik het niet lekker vind.
Mijn ouders ook, maar hebben mijn veranderde eetgewoonten met wat gemopper gewoon geaccepteerd. Ik at het gewoon niet meer, mijn moeder móest wel iets anders voor me klaar gaan maken anders was ik ziek geworden oid. Gewoon je kont tegen de krib gooien! .quote:Alleen woon ik nog thuis en daar zijn fanatieke vleeseters dus minderen zal er nu nog niet inzitten.
Ik vries ze nooit in maar als je ze meteen na aankoop in de vriezer doet kan het prima hoor. Staat ook op de verpakking hoe lang en bij welke temperatuur.quote:Ik lees hier ook dat mensen het heel duur vinden al die vlees vervangers.
Maar vlees is ook niet goedkoop. En kun je de vervangers ook invriezen?
Gewoon doen. . Schrap bv. eerst het vlees op je brood, en ga niet meer naar de Mac, MurderKing of de snackbar. Cold turkey stoppen is ook niet zo moeilijk al heb ik in de eerste weken nog wel per ongeluk een worstenbroodje en een bapao verorberd, verstopt vlees . Later kun je dan ook nog gelatine, geplette schildluizen, dierlijk vet, kippenei-eiwit (uit de legbatterij) schrappen als je wil...quote:En hoe kun je het aanpakken als je wilt gaan minderen?
Vleesvervangers kunnen goed ingevroren worden. De meeste zo'n 3 maanden. Handig als je een grote vriesvak hebt als er iets in de bonus isquote:Op woensdag 15 maart 2006 12:27 schreef kruimel_20 het volgende:
Vraagje, zijn er ook mensen die een partner hebben die wel graag vlees eet?
Hoe los je dat op?
Ik eet zelf wel vlees maar ook niet van harte. Ik vind het gewoon niet lekker.
En naar mijn idee is het ook niet echt gezond.
Als ik minder tot geen vlees zou gaan eten dan doe ik dat voor mijn gezondheid en omdat ik het niet lekker vind.
Alleen woon ik nog thuis en daar zijn fanatieke vleeseters dus minderen zal er nu nog niet inzitten.
Ik lees hier ook dat mensen het heel duur vinden al die vlees vervangers.
Maar vlees is ook niet goedkoop. En kun je de vervangers ook invriezen?
En hoe kun je het aanpakken als je wilt gaan minderen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |