en met virussen in de bak?quote:Op dinsdag 31 januari 2006 18:38 schreef MadGuy het volgende:
Oh dat kun je gauw genoeg zien hoor. Vraag de eigenaar hem maar eens vol met water te zetten als jullie hem komen bezichtigen.
Let verder ook op de kit en op randjes en dergelijke. En er zullen hier vast nog wel meer mensen zijn die tips hebben...
:') kun je ook wel leuke grappen mee uithalen als d'r baas dr ook is. :')quote:Op zaterdag 4 februari 2006 22:47 schreef MadGuy het volgende:
Ik kom ook wel eens in een zaak in Rotterdam waar een meisje werkt die er he-le-maal geen verstand van heeft. Nu kan dat natuurlijk best gebeuren als je er net werkt. Maar ik zou me dan toch eens gaan verdiepen als ik er langer zou werken. Al was het alleen maar om te weten waar je zelf mee bezig bent... :\')
Nope... wrom?quote:Op donderdag 16 februari 2006 10:50 schreef MadGuy het volgende:
Ik zou zeggen dat die allang gewerkt moet hebben. Heb je het element wel eerst laten wennen aan de huidige warmte voordat je hem aanzette?
Ik denk dat ik dat raadsel op kan lossen met het volgende stukje tekst:quote:Op maandag 6 februari 2006 11:46 schreef NiGeLaToR het volgende:
Cool, toen ik een 15 liter bakje had heb ik ze zelfs met succes gehouden. Nooit geweten dus.
Heb ze nog geen andere vissen aan zien vallen, zie ze soms wel een territorium dans doen, dan zuigen ze zich aan elkaars zuignappen vast en draaien zo een poosje om elkaar heen.
Er zijn dus twee vissen die Siameze algeneter genoemd worden.quote:Epalzeorhynchus siamensis (ook Crossocheilus siamensis): Siamese Algeneter, is de enige algeneter die ook rode algen (penseelaglen,...) eet. De naam Epalzeorhynchus is in de huidige nomenclatuur vervangen door Crossocheilus. Ze zijn volgroeid na twee jaar en worden zo'n 10 à 15 cm. Kenmerkend is de zwarte streep over het hele lichaam. Het zijn vinnige en vlotte zwemmers die in groep maar ook solitair of als paar gehouden kunnen worden. Het zijn ook goede springers. Siamese algeneters zitten vaak achter elkaar aan en lijken te vechten maar ze kwetsen elkaar niet. Andere vissen laten ze met rust. Door hun actief zwemgedrag zijn ze niet aan te raden voor sommige rustige vissen. Voor sommige dwergchicliden kan het stresserend zijn en zal het paarproces verstoord worden. Je mag ze niet samen zetten met Epalzeorhynchus bicolor (Rode Vuurstaart), daar het een agressieve soortgenoot is. Het probleem met deze vis is dat in de handel vaak een sterk gelijkende vis wordt verkocht als Siamese Algeneter. Het gaat hier echter om de Epalzeorhynchus sp. (Garra taeniata). Zeker als de vissen nog jong en klein zijn is het verschil niet makkelijk te zien voor de nietsvermoedende koper. Het nadeel van deze vis is dat hij over een aantal eigenschappen beschikt die verschillen van de siamensis. Het betreft hier ook een algeneter, maar hij eet geen... rode algen. Hij stelt ook meer eisen aan de waterkwaliteit. Deze vissen zijn bovendien (vooral op oudere leeftijd) echt agressief tegenover elkaar en je houdt dan ook best maar één exemplaar per aquarium. Bij kleiner aquariums gaan ze ook andere vissen lastig vallen.
Zit er niet bij...quote:Op donderdag 16 februari 2006 11:04 schreef MadGuy het volgende:
Meestal staat dat in de beschrijving.
dat stukje tekst klopt niet. de echte siamensis wordt naar mijn weten nooit verward met een bicolor, maar met de valse siamese algeneter, die vaak ook in het oranje wordt verkocht. De echte heeft echter geen zuignap (en de bicolor ook niet). de valse wel.quote:Op donderdag 16 februari 2006 11:25 schreef Bouddalain het volgende:
Er zijn dus twee vissen die Siameze algeneter genoemd worden.
zoveel. vertel eerst maar eens wat meer over je bak.quote:Op vrijdag 17 februari 2006 08:51 schreef zoeperzazke het volgende:
Help! Mijn bak heeft ontzettend veel last van alg, het ziet er niet meer uit... Ik heb er wel 4 algenetertjes in rondzwemmen, maar die lijken hun werk alles behalve te doen. Wat kan ik nog meer aan alg doen?
Hoe lang heb je je verlichting aanstaan per dag?quote:Op vrijdag 17 februari 2006 08:51 schreef zoeperzazke het volgende:
Help! Mijn bak heeft ontzettend veel last van alg, het ziet er niet meer uit... Ik heb er wel 4 algenetertjes in rondzwemmen, maar die lijken hun werk alles behalve te doen. Wat kan ik nog meer aan alg doen?
In principe is wat alg helemaal geen bezwaar (ik vind het zelf wel mooi zelfs) zolang het maar niet overheerst.quote:Op vrijdag 17 februari 2006 09:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Ok, dan doe ik het licht eerder uit. Zonlicht valt er heel weinig in, wel een beetje, maar hij staat op de donkerste plaats in de huiskamer wel... Maar de decoratiestukken kan ik denk ik gewoon schoonwassen, maar wat kan ik aan de aanslag op de planten doen?
kun je weinig aan doen. sommige planten kun je een chloorbad geven, maar dat is voor gevorderden. en koop een tijdschakelaar! (kost tegenwoordig nog maar 2 euro of zo)quote:Op vrijdag 17 februari 2006 09:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Ok, dan doe ik het licht eerder uit. Zonlicht valt er heel weinig in, wel een beetje, maar hij staat op de donkerste plaats in de huiskamer wel... Maar de decoratiestukken kan ik denk ik gewoon schoonwassen, maar wat kan ik aan de aanslag op de planten doen?
Gisteren uit gevonden dat de andere pas aansloeg als ik hem op 30 graden zetten (wat te warm is)quote:Op donderdag 16 februari 2006 11:44 schreef MadGuy het volgende:
Het wordt meestal aangeraden het element eerst een minuut of 15 in het water te leggen zonder het aan te zetten, zodat de elementen zich aan kunnen passen aan de huidige temperatuur. Daarna zet je hem aan en moet die goed gaan werken en moet je het lichtje al gaan zien branden.
Je kunt het anders ook even proberen in een emmer koud water en dan je element op 25 graden zetten ofzo. Merk je een tijdje echt dat het water nog koud is zou ik ermee terug gaan naar de winkel.
Hm, dan waag ik er me maar niet aan want ik weet er echt niet veel vanquote:Op vrijdag 17 februari 2006 09:36 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
kun je weinig aan doen. sommige planten kun je een chloorbad geven, maar dat is voor gevorderden. en koop een tijdschakelaar! (kost tegenwoordig nog maar 2 euro of zo)
Heb je helemaal gelijk in, zo bedoelde ik mijn post ook niet....quote:Op vrijdag 17 februari 2006 16:04 schreef gtsmrt het volgende:
meer algen etertjes helpt bijna nooit dus nu niet in alle haast garnalen ofzo gaak kopen.
eerst eens dat licht goed maken dmv die tijdschakelaar, en als je evt. plantenvoeding toevoegd moet je dat een tijdje flink minderen of er helemaal mee stoppen tot de alg weg is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |