ja met St. Janskruid of iets anders wat een beetje Geestelijke rust geeft of waardoor je beter slaapt, slaap slecht namelijk. Anders afbouwen en iets anders proberen. Heb het gevoel dat Efexor totaal NIKS bij mij doetquote:Op woensdag 25 januari 2006 18:11 schreef Wolkje het volgende:
[..]
Hoezo wil je exefor gaan combineren met iets?
Da's niet echt normaal denk ik. Ik ben ooit van 10 naar 40 gegaan en weer terug naar 10 en nu weer terug naar 40. Steeds in stapjes van 10. Bovendien zijn er ook druppels van Citalopram (Cipramil) verkrijgbaar waardoor je in nog kleinere stapjes kunt op- en afbouwen.quote:Op woensdag 25 januari 2006 21:18 schreef lpg het volgende:
Kan iemand mij vertellen of het normaal is om bij citalopram gelijk met een dosis van 40mg per dag te beginnen?
Het lijkt me namelijk dat die dosis vrij hoog is en dat je het hoort op te bouwen?
Als je het gevoel hebt dat het niks doet kan je beter afbouwen en iets anders proberen, ipv verschillende soorten 'troep' te mengen, sowieso is het denk ik verstandig om je slaapproblemen en dit soort dingen te bespreken met je behandelaar en niet zelf te gaan knoeienquote:Op woensdag 25 januari 2006 21:24 schreef amornl87 het volgende:
[..]
ja met St. Janskruid of iets anders wat een beetje Geestelijke rust geeft of waardoor je beter slaapt, slaap slecht namelijk. Anders afbouwen en iets anders proberen. Heb het gevoel dat Efexor totaal NIKS bij mij doet
Ja maar het duurt nog een tijdje voordat ik mn behandelaar, de lul, spreek. In de tussentijd wil ik weten welke middelen goed kunnen zijn, dan heb ik ze alvast in huis.quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:08 schreef Wolkje het volgende:
[..]
Als je het gevoel hebt dat het niks doet kan je beter afbouwen en iets anders proberen, ipv verschillende soorten 'troep' te mengen, sowieso is het denk ik verstandig om je slaapproblemen en dit soort dingen te bespreken met je behandelaar en niet zelf te gaan knoeien![]()
Succes in ieder geval
Is er geen mogelijkheid om je behandelaar te bellen?quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:11 schreef amornl87 het volgende:
[..]
Ja maar het duurt nog een tijdje voordat ik mn behandelaar, de lul, spreek. In de tussentijd wil ik weten welke middelen goed kunnen zijn, dan heb ik ze alvast in huis.
Kan je dan niet bellen voor een extra afspraak of even telefonisch bespreken? Dat zou ik echt als eerste doen.quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:11 schreef amornl87 het volgende:
[..]
Ja maar het duurt nog een tijdje voordat ik mn behandelaar, de lul, spreek. In de tussentijd wil ik weten welke middelen goed kunnen zijn, dan heb ik ze alvast in huis.
Het is per persoon verschillend wat werkt en wat niet, dat is altijd even afwachten.quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:19 schreef amornl87 het volgende:
Ja, dat is waar, ik weet ook wel dat ik te horen krijg dat ik Efexor moet afbouwen, kutmiddel doet geen ene reet. Ik ga em denk ik wel bellen, was er nog niet opgekomen, beetje drukke gedachten![]()
Ik heb goede ervaringen met mijn (ex-) psychiater. Ze luisterde goed naar mijn wensen, hield rekening met me. Ik kon haar altijd bellen, ze luisterde echt. top dus eigenlijk.quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:19 schreef amornl87 het volgende:
-
oplossing: zeg dat je niet tevreden bent en zoek iemand anders.quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:23 schreef amornl87 het volgende:
zit een beetje met mezelf in de knoop, die achterlijke psychiator is echt te slecht voor woorden, hij doet gewoon NIKS voor mij luistert niet naar me etc. zegt dat ie t "druk" heeft. Had al lang beter moete zijn joh
afhankelijk van om medicijnen te krijgen. Had ik al bedacht hoor hequote:Op woensdag 25 januari 2006 22:24 schreef Wolkje het volgende:
[..]
oplossing: zeg dat je niet tevreden bent en zoek iemand anders.
dit land heeft honderden psychiaters hoor.quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:24 schreef amornl87 het volgende:
[..]
afhankelijk van om medicijnen te krijgen. Had ik al bedacht hoor he![]()
kan ik daar dan ook medicijnen van krijgen?quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:25 schreef Wolkje het volgende:
[..]
dit land heeft honderden psychiaters hoor.
Aan iemand die niet naar je luistert heb je niks, punt.
heb je ze wel een eerlijke kans gegeven, zonder gelijk te denken dat het toch niks zal zijn?quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:25 schreef amornl87 het volgende:
Ik heb vandaag 3 psychologen gebeld maar ik vond ze allemaal slecht![]()
nou, na een paar gesprekken misschien wel ja.quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:26 schreef amornl87 het volgende:
[..]
kan ik daar dan ook medicijnen van krijgen?
Indruk is belangrijk voor mij: 1ste : buitenlands accent, kwam beetje niet helemaal proffessioneel over, de 2de was heeeeeel duf en zakelijk, de 3de was iets beter klonk als iemand met wat meer kennis van zaken. Ik heb met de laatste een kennismakingsafspraak gemaakt om te kijken of het een beetje klikt. Ik heb op het moment vooral wat emotionele begeleiding nodig, beetje steun en aanmoediging, luisterend oor en iemand die gewoon eerlijk is. Niet iemand die alleen maar problemen wil oplossenquote:Op woensdag 25 januari 2006 22:26 schreef Wolkje het volgende:
[..]
heb je ze wel een eerlijke kans gegeven, zonder gelijk te denken dat het toch niks zal zijn?
Valeriaan wil nog wel is helpen voor het slapen gaan.quote:Op woensdag 25 januari 2006 21:25 schreef amornl87 het volgende:
Wat is een goed middel voor Geestelijke / Innerlijke rust en waardoor je vooral beter inslaapt en slaapt?? Gebruik nu Etos Rust Formule Extra Krachtig
Etos Rust Formule Extra krachtig bevat ook Valeriaan. Gelukkig zijn er ook mensen die hetzelfde als ik nu meemakenquote:Op woensdag 25 januari 2006 22:38 schreef lpg het volgende:
[..]
Valeriaan wil nog wel is helpen voor het slapen gaan.
Het klinkt als 'normale puberproblemen', als ik het even zo mag noemen.quote:Op woensdag 25 januari 2006 22:38 schreef amornl87 het volgende:
Ik ben een beetje met mezelf in de knoop gekomen, geloof ik. Ik voelde me dit jaar altijd wel goed enzo maar ik kreeg last van kleine instortinkjes, steeds groter. Op een gegeven moment zag ik in dat het zo niet langer door kon gaan, De problemen zijn niet vreselijk ernstig maar ik lijd er emotioneel wel vreselijk erg onder. Veel bezig met wat wil je nou in de toekomst enzo, spoor gewoon niet helemaal![]()
Hebben meer pubers ja maar om het nou gelijk als standaardpuberproleem af te doen, ik weet het niet, als je denkt dat je iemand nodig hebt om mee te praten, gewoon doen! Maar je moet er wel open voor staan, niet gelijk zeggen dat het niks is dusquote:Op woensdag 25 januari 2006 22:47 schreef amornl87 het volgende:
O, gelukkig. Dank je Wolkje voor je reactie. Maar ik lijd er wel heeel erg emotioneel onder, doordat ik zoveel stress heb ik stort ik om de zoveel tijd in, blijkbaar. Ik was mn hele leven "soort van aan het slapen". Wist nooit echt precies wat ik nou op de "aarde" moest doen. Toen ben ik daarover gaan nadenken en mezelf een toekomstbeeld gaan vormen, wie ben ik, wat wil in de toekomst gaan doen, wat moet je nou doen in het leven etc. Nogal moeilijk uit te leggen eigenlijk. Denk je dat veel pubers hiervan last hebben, en dat ze hierdoor echt een onwijze KUT-periode hebben en dat ze hulp moeten gaan zoeken etc. dat ze echt een probleem hebben?
Ik zei niet dat het daarom niet heel erg vervelend kan zijn en dat begeleiding daarbij erg nuttig is.quote:Op woensdag 25 januari 2006 23:06 schreef Vava het volgende:
[..]
Hebben meer pubers ja maar om het nou gelijk als standaardpuberproleem af te doen, ik weet het niet,
Daar ben ik het helemaal mee eens.quote:als je denkt dat je iemand nodig hebt om mee te praten, gewoon doen! Maar je moet er wel open voor staan, niet gelijk zeggen dat het niks is dus
Was ook niet aanvallend bedoeld hoorquote:Op woensdag 25 januari 2006 23:35 schreef Wolkje het volgende:
Ik zei niet dat het daarom niet heel erg vervelend kan zijn en dat begeleiding daarbij erg nuttig is.
Ik trok enkel de medicatie in twijfel, maar ik ben geen deskundige, dus eigenlijk kan ik daar weinig over zeggen.
Lijkt me niet. Sowieso heeft lang niet iedereen even veel problemen met afkicken, het is niet alsof iedereen acuut zwaar verslaafd is. En het verschilt ook wel per AD. Ik had Seroxat en heb me er maar een dag slecht door gevoeld, terwijl ik van tevoren gewaarschuwd was met de grootst mogelijke horrorverhalen.quote:Op donderdag 8 september 2005 15:19 schreef Metropolis het volgende:
Wat ik me eigenlijk afvraag; zou dit net zoals met roken met toegevoegde stofjes te maken hebben? Zo blijven de fabrikanten van een bepaalde afzetmarkt verzekerd...
Ik denk dat veel mensen die depressief zijn en levenslang AD zouden moeten slikken zonder medicijnen een grotere kans hebben om voortijdig dood te gaan... Enne, het gaat om het leven in je jaren he, niet om de jaren in je leven.quote:Op dinsdag 25 oktober 2005 17:29 schreef nozem het volgende:
Zou het eigenlijk schadelijk zijn om die troep heel je leven te slikken? Zou je dan eerder doodgaan?
Het ligt er maar aan welke theorie je aanhangt he. Voor zover ik heb gelezen kan een depressie getriggerd worden door hormoonschommelingen. Ik ben zelf depressief geworden toen ik de puberteit in ging en verder was er geen reden om depressief te worden. Het zit ook in de familie. Volgens mij zijn hormoonschommelingen in de puberteit toch wel iets wat uit je lijf voortkomt, en niet iets wat veroorzaakt wordt door externe factoren.quote:Op maandag 26 december 2005 11:07 schreef JustJunior het volgende:
Sorry, maar er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat er een soort depressie is die puur biologisch van oorzaak is. Genetica speelt een causale rol, maar andere biologische factoren (slaappatronen, neurotransmitterdeficiëncies, hersenabnormaliteiten etc.) zijn hoogstwaarschijnlijk neveneffecten van de depressieVoorzover bekend zijn er geen depressies die spontaan optreden, zonder enige "Life stressors".
Maarja, dat zijn de theorieën van dit moment, en er word wel veel onderzoek gedaan naar het "melancholische" subtype, wat een beetje lijkt op wat jij in gedachten hebt
[..]
Die mengvorm, een interactie tussen aangeboren kwetsbaarheid en levensstress, is de gangbare theorie van dit moment
Oh? Ik merkte vanaf dag 1 van mijn medicatie verschil, en vanaf dag 3 was ik niet meer depressief. En dat was niet slechts mijn ervaring, mijn omgeving merkte dat verschil ook heel duidelijk. Ik kon daarvoor bijvoorbeeld nog maar een paar uur per dag wakker blijven en kon niet meer normaal praten, dat probleem was ook met een paar dagen opgelost.quote:Op donderdag 29 december 2005 16:18 schreef JustJunior het volgende:
Het zou ook heel raar zijn als de depressie veroorzaakt zou worden door een serotonine-probleem, aangezien de antidepressiva die op serotonine werken de serotonine-spiegel al vrij snel stabiliseren, maar de effecten treden pas na twee weken op. Bovendien is er ook effectieve medicatie mogelijk die serotonine niet beïnvloedt.
Bij mij zijn er wel wat dingen die het later erger gemaakt hebben maar bij het kijken naar vroeger bleek het er al wel te zijn, zelfs al toen ik nog heel klein was.quote:Op donderdag 26 januari 2006 00:32 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Het ligt er maar aan welke theorie je aanhangt he. Voor zover ik heb gelezen kan een depressie getriggerd worden door hormoonschommelingen. Ik ben zelf depressief geworden toen ik de puberteit in ging en verder was er geen reden om depressief te worden. Het zit ook in de familie. Volgens mij zijn hormoonschommelingen in de puberteit toch wel iets wat uit je lijf voortkomt, en niet iets wat veroorzaakt wordt door externe factoren.
Ik word altijd een beetje moe van mensen die maar blijven volhouden dat het niets 'biologisch' kan zijn. Waarom zou dat niet kunnen? Alsof een chemisch proces niet door iets ontregeld kan raken. Bij iemand met hypothyreoidie ga je toch ook niet roepen dat het komt door levensstress of wat?
[..]
Oh? Ik merkte vanaf dag 1 van mijn medicatie verschil, en vanaf dag 3 was ik niet meer depressief. En dat was niet slechts mijn ervaring, mijn omgeving merkte dat verschil ook heel duidelijk. Ik kon daarvoor bijvoorbeeld nog maar een paar uur per dag wakker blijven en kon niet meer normaal praten, dat probleem was ook met een paar dagen opgelost.
succesquote:Op donderdag 26 januari 2006 07:43 schreef EdwinHeijmen het volgende:
Ik gebruik nu al een hele tijd efexor en risperdal en moet zeggen dat deze combinatie bij mij meestal goed werkt..
het enige waar ik problemen mee heb/had is dat mijn creativiteit verminderd is..
Heb mezelf moeten verplichten weer met schilderen en gedichten schrijven bezig te gaan, want zonder dat voelde mijn leven leeg..
Nu lijkt het langzamerhand weer beter te gaan daarmee al ga ik er niet meer zo extreem meer in op als vroeger...
Hetzelfde hierquote:Op donderdag 26 januari 2006 00:41 schreef Vava het volgende:
[..]
Bij mij zijn er wel wat dingen die het later erger gemaakt hebben maar bij het kijken naar vroeger bleek het er al wel te zijn, zelfs al toen ik nog heel klein was.
Ik snap dat je je angstig voelt nu je de zyprexa weer moet nemen.. misschien worden de negatieve gevoelens gedurende de overstap nu wat minder...quote:Op dinsdag 7 februari 2006 16:43 schreef leviathanfd het volgende:
Kickje.
Ik heb sinds kort weer last van depressieve periodes en weer gecombineerd met psychotische symptomen. Ik heb het idee dat ik zelfs een psychose van 2 weken heb gehad, met zeer ernstige gevolgen (ga ik niet over vertellen).
Op 1 januari heb ik voor een ontsteking/ irritatie van mijn maag en slokdarm omepraol gekregen. Op dat moment was er al veel stress in mijn omgeving, waar ik nog geen last van had.
Na het nemen van de omepraol begon ik dingen te zien en te ervaren. Knokkels was hier getuige van...
Vervolgens heb ik last gekregen van nachtmerries (zeer realistisch) die doorwerkten in mijn dagelijkse leven. Ook nieuwsberichten gingen over mij... Een soort complot.
Nadat dit 2 maal geescaleerd is, ben ik direct naar de HAP gegaan, waar ik een spoedafspraak met een psych kreeg. Deze heeft verteld dat ik toch weer zyprexa moet nemen tegen psychotische symptomen...
Door de zyprexa krijg ik echter vreetbuien, wordt doodmoe en krijg hoofdpijn. Cipramil heb ik al 1 1/2 jaar. Ik heb echter nu het gevoel dat dit niet werkt (40 mg).
Vanmorgen ben ik bij de huisarts geweest en hebben we besloten dat ik overstap op haldol ipv zyprexa. Hopelijk verdwijnen de negatieve effecten snel. Ik ben bang om de zyprexa te nemen, omdat het me beinvloed overdag (moeheid).
Omdat ik al 2 dagen "droog" sta, voel ik me wel vaag...
Kop op! Even een rottige tegenslag, maar ik heb je zien bekomen van ergere dingen, succes leviathanfd!quote:Ik voel me genaaid. Ik heb het gevoel (misschien is het zo, het staat in de bijsluiter) dat het getriggerd is door de omeprazol, gecombineerd met stress. terwijl ik net goed op weg was om mijn (ons) leven op orde te krijgen.
De 15e moet ik naar het riagg.
Door wie voel je je genaaid? Als het ontstaan van psychoses als risico in de bijsluiter wrdt genoemd, dan kun je je wel kloten voelen (begrijpelijk), maar genaaid...quote:Op dinsdag 7 februari 2006 16:43 schreef leviathanfd het volgende:
Ik voel me genaaid. Ik heb het gevoel (misschien is het zo, het staat in de bijsluiter) dat het getriggerd is door de omeprazol, gecombineerd met stress. terwijl ik net goed op weg was om mijn (ons) leven op orde te krijgen.
Mijn oma had het ook idd en een broer van haar ook. Daardoor geloof ik ook wel dat het erfelijk kan zijn.quote:Op dinsdag 7 februari 2006 18:01 schreef Lotjeb het volgende:
[..]
Hetzelfde hierOverigens geloof ik met een depressieve opa, vader en broer wel in erfelijkheid
![]()
Dat vind ik niet gek. Haldol is toch best heftig spul?quote:Op woensdag 8 februari 2006 15:58 schreef leviathanfd het volgende:
Mijn moeder is psychiatrisch patient en mijn opa was het ook. Die heeft (lang geleden) nog electro shocks gehad.
Hier werkt de haldol totnutoe iig goed. Ik ben veel rustiger.
Of depressiviteit bij directe familieleden voorkomt is mij wel gevraagd bij psychologisch onderzoek, dus kennelijk is het wel een factor waar rekening mee wordt gehouden..quote:Op vrijdag 10 februari 2006 20:46 schreef thaleia het volgende:
Over die erfelijkheid: aangezien een tijdje terug nog in het nieuws was dat 1 op de 3 Nederlanders antidepressiva slikt lijkt mij dat IEDEREEN een heleboel depressieve mensen in z'n familie heeft, dus over die erfelijkheidsfactor valt geen klap meer te zeggen
Ik denk inderdaad dat er maar weinig families zijn, waarin niemand ooit depressief geweest is.quote:Op vrijdag 10 februari 2006 20:46 schreef thaleia het volgende:
Over die erfelijkheid: aangezien een tijdje terug nog in het nieuws was dat 1 op de 3 Nederlanders antidepressiva slikt lijkt mij dat IEDEREEN een heleboel depressieve mensen in z'n familie heeft, dus over die erfelijkheidsfactor valt geen klap meer te zeggen
Tuurlijk. Als je wordt opgevoed door iemand die niet helemaal stabiel is, zul je altijd wel een vleugje van die instabiliteit meekrijgen.quote:Op vrijdag 10 februari 2006 21:03 schreef thaleia het volgende:
Ja, vroegen ze mij ook, dus ze hechten er blijkbaar wel waarde aan, maar ik vraag me af of dat in deze tijd nog wel terecht is
1 op de 3 vind ik zelf best veel.quote:Op vrijdag 10 februari 2006 20:46 schreef thaleia het volgende:
Over die erfelijkheid: aangezien een tijdje terug nog in het nieuws was dat 1 op de 3 Nederlanders antidepressiva slikt lijkt mij dat IEDEREEN een heleboel depressieve mensen in z'n familie heeft, dus over die erfelijkheidsfactor valt geen klap meer te zeggen
1 op de 3 vind ik ook vrij veel hoorquote:Op zaterdag 11 februari 2006 13:46 schreef SuperBosch het volgende:
[..]
1 op de 3 vind ik zelf best veel.
Ik meen ergens gelezen te hebben dat 1 op de 6 mensen ooit in zijn of haar leven AD had geslikt.
Maar ik vind zo snel geen wetenschappelijk onderbouwde bron.
quote:Een antidepressivum is een medicijn dat de klachten van een klinische depressie vermindert. Antidepressiva herstellen het evenwicht tussen bepaalde stoffen in de hersenen. Daardoor worden de klachten meestal minder. Patiënten worden minder somber en krijgen weer plezier en belangstelling voor de dingen om zich heen. De middelen werken doorgaans heel goed, maar meestal laat verbetering even op zich wachten. In het algemeen gaan de medicijnen pas na twee tot vier weken werken.
Antidepressiva zijn effectief bij 75 tot 80 procent van de patiënten met een ernstige vorm van depressie.
In Nederland worden steeds vaker antidepressiva voorgeschreven. In 2003 kregen 900.000 mensen in totaal 5,9 miljoen recepten tegen depressie voorgeschreven. Het aantal mensen dat antidepressiva gebruikt is sinds 1999 elk jaar met 6 procent gegroeid.
Over erfelijkheid gesproken; hier helaas een ervaringsdeskundigequote:Op vrijdag 10 februari 2006 20:46 schreef thaleia het volgende:
Over die erfelijkheid: aangezien een tijdje terug nog in het nieuws was dat 1 op de 3 Nederlanders antidepressiva slikt lijkt mij dat IEDEREEN een heleboel depressieve mensen in z'n familie heeft, dus over die erfelijkheidsfactor valt geen klap meer te zeggen
Dat komt al een stuk geloofwaardiger over, al blijven het er nog veel. Kinderen zijn niet meegerekend neem ik dan aan.quote:
Zouden er heel veel kinderen zijn die AD voorgeschreven krijgen? Ik denk van niet namelijk.quote:Op zondag 12 februari 2006 01:08 schreef Vava het volgende:
[..]
Dat komt al een stuk geloofwaardiger over, al blijven het er nog veel. Kinderen zijn niet meegerekend neem ik dan aan.
Nee dat denk ik ook niet, maar wat ik bedoel, in dat bericht waar stond dat 1 op de 3 mensen AD slikt, hebben ze daar naar de totale NL bevolking van 16, nogwat miljoen gekeken?quote:Op zondag 12 februari 2006 01:10 schreef Wolkje het volgende:
[..]
Zouden er heel veel kinderen zijn die AD voorgeschreven krijgen? Ik denk van niet namelijk.
Dat heeft niks met erfelijkheid te makenquote:Op zaterdag 11 februari 2006 13:14 schreef SEMTEX het volgende:
Tuurlijk. Als je wordt opgevoed door iemand die niet helemaal stabiel is, zul je altijd wel een vleugje van die instabiliteit meekrijgen.
Onderzoek of niet; aan mijn moeders kant is er een tante met depressieve klachten, een nichtje, mijn moeder zelf natuurlijk, mijn persoontje. Dus wat die erfelijkheid betreft geloof ik er wel in, puur uit eigen ervaring. Zeker als je bedenkt dat ook mijn vader en mijn boer in het verleden wel eens aan de anti-depressiva hebben gezetenquote:Op zondag 12 februari 2006 01:44 schreef thaleia het volgende:
[..]
Dat heeft niks met erfelijkheid te maken
Dat getal van 1 op de 3 had ik overigens uit een Fok-topic, geen idee of dat over een deugdelijk onderzoek ging.
Volgens mij hangt het een beetje af van de voorkeur van de behandelend arts. Ik heb altijd prozac gekregen, nog nooit ook maar gesproken over een eventueel ander medicijn.quote:Op maandag 13 februari 2006 14:43 schreef SuperBosch het volgende:
Maar hoe zit dat eigenlijk met de verschillende merken antidepressiva? Wordt daar gewoon uit een grote bak gegrabbeld of zit er enige logica in wie welke medicatie krijgt?
De meest wijze uitspraak die ik heb gelezen wat betreft anti-depressiva.quote:Op woensdag 7 september 2005 18:30 schreef Dromenvanger het volgende:
Ik heb het al vaker gezegd, sinds ik sport heb ik weinig andere dingen nodig nog.
Sport is bij lichte tot middelzware depressies inderdaad een goed middel. Het probleem is alleen mensen zo ver te krijgen dat ze gaan sporten. Er is natuurlijk niemand die naar de dokter gaat met een depressie en wil horen dat ie op tijd naar bed moet, gezond moet eten, geen drugs gebruiken en regelmatig moet sporten, terwijl die dingen over het algemeen flink helpen.quote:Op woensdag 15 februari 2006 08:18 schreef FreakerS het volgende:
[..]
De meest wijze uitspraak die ik heb gelezen wat betreft anti-depressiva.![]()
Ja, en mensen die moddervet zijn willen niet horen dat ze niet zoveel moeten vreten, en mensen die 10 pakjes per dag roken en last hebben van een hoestje willen niet horen dat ze moeten stoppen met roken.quote:Op woensdag 15 februari 2006 12:32 schreef Maeghan het volgende:
Er is natuurlijk niemand die naar de dokter gaat met een depressie en wil horen dat ie op tijd naar bed moet, gezond moet eten, geen drugs gebruiken en regelmatig moet sporten, terwijl die dingen over het algemeen flink helpen.
Tja... dat is vragen om moeilijkheden!quote:Op woensdag 15 februari 2006 13:15 schreef Maeghan het volgende:
Inderdaad, dat gebeurt natuurlijk veel te vaak. Ik ken mensen die antidepressiva voorgeschreven kregen terwijl ze blowden of zelfs harddrugs gebruikten, tot een cocaineverslaafde aan toe.
Ik zou dolblij geweest zijn, moest men gezegd hebben dat dit mijn problemen zou oplossen.quote:Op woensdag 15 februari 2006 12:32 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Sport is bij lichte tot middelzware depressies inderdaad een goed middel. Het probleem is alleen mensen zo ver te krijgen dat ze gaan sporten. Er is natuurlijk niemand die naar de dokter gaat met een depressie en wil horen dat ie op tijd naar bed moet, gezond moet eten, geen drugs gebruiken en regelmatig moet sporten, terwijl die dingen over het algemeen flink helpen.
Precies, ik voelde me net een hamster in zo'n loopwiel. De ideale sportactiviteit voor in de winter heb ik nog niet gevonden.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 19:32 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
Zo heb ik een tijdje gefitnesst en okay, dat voelt naderhand altijd hardstikke goed, maar het is zo verschrikkelijk saai dat de sleur ervan me op een gegeven moment ging tegenstaan.
[..]
Ik had mijn rijbewijs ook al een tijd. En toen ik net AD slikte voelde ik me idd wat te onzeker om auto te gaan rijden. Maar nu niet meer, ik kan het zelf wel inschatten.quote:Op vrijdag 24 maart 2006 23:12 schreef Nijna het volgende:
Ben blij dat ik pas AD ben gaan slikken nadat ik mn rijbewijs had (en opname idem).
Ik rij er gewoon mee nu. Heb ook niet het idee dat ik trager ofzo ben. Ik heb wel eens medicatie gehad waar ik me wel vreemd van voelde. Toen ben ik ook niet gaan autorijden.
Ik denk dat veel mensen best zelf in kunnen schatten of ze kunnen rijden of niet... (goed er zijn natuurlijk ook mensen die sowieso in de auto zouden stappen, zo ook met alcohol).
Inderdaad- ik slik zelf ook AD, maar heb niet het gevoel dat dit negatieve invloed heeft op mijn autorijden...ben hooguit relaxter geworden.. laat me niet meer zo opnaaien in het verkeer door die aso'squote:Op vrijdag 24 maart 2006 23:12 schreef Nijna het volgende:
Ik denk dat veel mensen best zelf in kunnen schatten of ze kunnen rijden of niet... (goed er zijn natuurlijk ook mensen die sowieso in de auto zouden stappen, zo ook met alcohol).
Als je er net mee begint beinvloeden ze je rijgedrag denk ik wel negatief. Maar zodra je gewend bent niet meer, dan is de beinvloeding eerder negatief als je je AD een keer vergeetquote:Op vrijdag 24 maart 2006 23:39 schreef noabertje het volgende:
[..]
Inderdaad- ik slik zelf ook AD, maar heb niet het gevoel dat dit negatieve invloed heeft op mijn autorijden...ben hooguit relaxter geworden.. laat me niet meer zo opnaaien in het verkeer door die aso's
misschien zijn er AD's die reactietijd inderdaad negatief beinvloeden? of roekelozer rijgedrag als gevolg kunnen hebben?.. in ieder geval lijkt me bij meeste AD's geen probleem gewoon je normale functioneren uit te oefenen...incl. autorijden dus.
Ik drink gewoon hoor. Alleen ik probeer iets minder veel naar binnen te gieten dan dat ik normaal deed. Ik slik nu zo'n 3 weken Efexor waarvan 2 weken de 75 Mg variant. Toch wel 1 keer een probleem gehad toen ik me vol had gegoten. Kan me er alleen heel weinig van herinneren. Heb iig heel veel gekotst en was vrij verward. Normaal had ik dit niet zo snel, dus ik denk dat het door de combi kwam. Na die tijd iets meer opgepast met de hoeveelheid die ik drink.quote:Op vrijdag 7 april 2006 09:13 schreef Arach het volgende:
Ben sinds donderdag begonnen met efexor xr (75 mg)
Hoe doen jullie het met uitgaan enzo? Sla je het medicijn b.v. op zaterdag over zodat je nog kan drinken?
Er zijn aanwijzingen, dat antidepressiva minder goed werken als je ook alcohol blijft gebruiken. Probeer het, zeker de eerste tijd, te vermijden.quote:Op vrijdag 7 april 2006 11:19 schreef jagermeister1 het volgende:
[..]
Ik drink gewoon hoor.
[..]
Had echt gehoopt dat die Efexor al wat deed, maar daar zal ik dan nog ff op moeten wachten vrees ik.![]()
Hmmm... tja. Dat vind ik dus echt kut. *schaamt zich*quote:Op vrijdag 7 april 2006 12:03 schreef Halinalle het volgende:
[..]
Er zijn aanwijzingen, dat antidepressiva minder goed werken als je ook alcohol blijft gebruiken. Probeer het, zeker de eerste tijd, te vermijden.
Slimmerik!quote:Op vrijdag 7 april 2006 09:13 schreef Arach het volgende:
Ben sinds donderdag begonnen met efexor xr (75 mg)
Hoe doen jullie het met uitgaan enzo? Sla je het medicijn b.v. op zaterdag over zodat je nog kan drinken?
Het werkt ook pas na 4 tot 6 weken.quote:Op maandag 10 april 2006 13:42 schreef Arach het volgende:
Ik merk er nog niks van, heb alleen wel last van een droge mond & wat spanning op de kaken maar een verbetering![]()
Trazolan heb ik ook! Jij bent echt de eerste waar ik van hoor die ook Trazolan heeft, bijna niemand kent het ookquote:Op maandag 10 april 2006 15:40 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ik heb nu Efexor 75 en Trazolon ofzoiets![]()
Ja, ik had er ook nooit van gehoordquote:Op maandag 10 april 2006 18:15 schreef Vava het volgende:
[..]
Trazolan heb ik ook! Jij bent echt de eerste waar ik van hoor die ook Trazolan heeft, bijna niemand kent het ook
Van deze ben je igg niet moe overdag, ik heb ook 50 mg geloof ik, een halve per dag. Heb wel meer gehad maar dat is dus verlaagd.quote:Op maandag 10 april 2006 18:38 schreef HeaRt_woRm het volgende:
[..]
Ja, ik had er ook nooit van gehoordHoeveel heb jij dan? Ik heb 50 mg
Ik had eerst remeron, maar was daar overdag erg moe van, en dat zou je van deze niet hebben
![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |