abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 18 april 2008 @ 21:38:36 #76
32015 suus21
Andre rocks!
pi_58147279
a) huisarts kan ik nu niet meer bellen..
b) melatonine helpt bij mij niet of ik moet eens een ander merk proberen, je hebt er zoveel. En ik zie het niet zitten om 4 pillen te moeten slikken zoals ik dat nu heb met die melatonine-zooi..

ik gebruik de temazepam niet iedere dag, dat leek me geen goed idee, maar tussentijds heb ik uit mezelf 0 uur geslapen, erg deprimerend is dat.. (ik heb maar 10 pillen van de dokter gekregen, ik zit nu op de helft)
fijn!
pi_58148133
Niet elke dag nemen, dan zou ik toch maar kiezen voor een paar nachten slecht slapen Na een tijdje heb je er meer nodig, want dan werken ze niet meer bij dagelijks gebruik
pi_58265603
Temazepam.
"The Japanese artist ...is convinced that nature contains the primordial elements of all things, and ...nothing exists in creation, be it only a blade of grass, that is not worthy of a place in the loftiest conceptions of Art."
pi_58271073
Zelf heb ik al sinds mijn 7e last van slaapproblemen.
Bij mij werkte temazepam ook niet behalve dat ik er niet meer recht van kon lopen en enorme hoofdpijn kreeg.
Wat wel werkt is melatonine. Dit zie je vaak in supplementen zitten, maar dan is het meestal rond 1/10 mg de pil.
De pot die ik heb is een klein potje van plastic, minder dan 7 cm hoog, waar een blauw papiertje omheen zit waar met gele letters 'SUPER MELATONIN' op staat. Hier zit 3 mg per pil in, en het werkt nu al ruim een half jaar heel goed bij mij! Ter illustratie: De voorgeschreven melatoninepillen die je met een recept van de slaapdeskundige moet gaan halen bevatten 1 mg per pil.
Vraag ernaar bij je drogist, wel eentje die enigszins gespecialiseerd is want het lijkt me sterk dat ze het bij de Etos hebben. Het is vrij verkrijgbaar en heeft geen bijwerkingen voorzover ik gemerkt heb.
pi_58271587
quote:
Op donderdag 15 september 2005 14:19 schreef Plonky het volgende:
Nou, dat heb ik al gedaan .

Mijn blaas kan ik redelijk goed inhouden (ik ben het nu voor de zekerheid ook aan het trainen).

De dokter denkt dat ik ga plassen als ik wakker word omdat ik dan 'weet dat er iets in mijn blaas zit' dus dan ga ik het gewoon maar eventjes legen (het is een gewoonte geworden). 's nachts plas ik ook niet zo heel veel - meest al kleine beetjes.

Ik ben nu op onderzoek uit wat anders het kan zijn.
Die gewoonte kan je wel leren ombuigen door te trainen. Misschien moet je eens 24 uur bijhouden wanneer je plast (en eventueel hoeveel, opvangen in maatbeker). Dan zal je zien dat je overdag veel minder vaak plast en ook veel meer. Een volle blaas kan zo'n 300-500 ml bevatten en vult zich met 1 a 2 ml per minuut. Je wéét dus dat je tussen de 3 en 8 uur zonder plassen moet kunnen.

Je zou dus met jezelf kunnen afspreken dat je voor het slapen gaat plassen. Als je dan vervolgens wakker wordt moet je bewust denken 'ik heb 1 uur geleden nog geplast, dus het hoeft nog niet'. De eerste paar nachten zal dat moeilijk zijn, maar dat is met alle slechte gewoontes zo.
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_65060358
quote:
Op donderdag 24 april 2008 08:27 schreef roflpwnt het volgende:
Wat wel werkt is melatonine. (..)
De pot die ik heb is een klein potje van plastic, minder dan 7 cm hoog, waar een blauw papiertje omheen zit waar met gele letters 'SUPER MELATONIN' op staat. Hier zit 3 mg per pil in, en het werkt nu al ruim een half jaar heel goed bij mij! Ter illustratie: De voorgeschreven melatoninepillen die je met een recept van de slaapdeskundige moet gaan halen bevatten 1 mg per pil.
Vraag ernaar bij je drogist, wel eentje die enigszins gespecialiseerd is want het lijkt me sterk dat ze het bij de Etos hebben. Het is vrij verkrijgbaar en heeft geen bijwerkingen voorzover ik gemerkt heb.
Eens in de zoveel tijd heb ik ook slaapproblemen van serieuze omvang. Temazepam 20mg alleen werkt nooit bij mij, en nu slik ik het tegelijk met 2mg melatonine, die ik op recept van de dokter moet krijgen, en die combinatie werkt slechts afentoe.

Als je serieus 3mg in de drogist kan krijgen lijkt me dat superfijn. Welke drogist ben jij heen geweest? Als ik het vraag hebben ze alleen "SleepzZ" melatonine en dat is echt bullshit. Zit 0,1 mg melatonine per pil in. Ik zei tegen de drogist-chick dat ik dat allang geprobeert had. "Hoeveel neem je dan?" Ik begon met 1 en eindigde met een hand vol, 20 ofzo. (zit ik weer op 2 mg maar das wel smerig zo'n mond vol 'moeten in je mond smelten' pillen) "Maar je mag er maximaal 5!" Klinkt niet alsof ik 3 mg pillen kan krijgen.

Wel apart trouwens dat als het wel werkt, dan krijg ik bijna gegarandeerd nachtmerries.
( /) . o O (Your current life situation is not who you are; it's who you were.)
( . .)
C('')('') - Andre Gide
pi_65131308
I'm in.
  † In Memoriam † zaterdag 17 januari 2009 @ 13:20:50 #83
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_65139308
Zijn jullie wel op de hoogte dat je ziektekostenverzekeraar slaap/rust/inslaap tabletten het niet meer vergoedt? Ik moest van de week voor 60 stuks zolpidemtart EUR 16,-- betalen, 30 stuks was EUR 13 dus gelukkig heeft mijn oncoloog het recept redelijk goed gedaan/voorgeschreven want je kan ook aan de arts vragen of om het op code B2 te plaatsen dan krijg je ze helemaal vergoedt.
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_65154210
ik ben ook een slechte slaper en ik heb gebruik ook temazepam om mijn lichaam te dwingen om te slapen, want als ik te moe ben kan ik juist niet slapen. maar niet iedere nacht omdat ik er niet verslaafd aan wil raken.
verder gebruik ik melatonine met gereguleerde afgifte (niet vrij verkreegbaar) en daar slaap ik ook wel redelijk op.
in iederval meer dan die 3 uur per nacht dan ik vroeger deed.

oh ja en beide medicijnen worden niet vergoed
belachelijk dat ze dit soort middelen uit de verzekering hebben gegooit
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
pi_70482142
Ow jee , als ik dat zo hoor dat heb ik toch wel een hele hoge dosis voor ook maar een beetje te kunnen slapen ( na ca 5 uurtjes nl weer wakker )

Ik gebruik namelijk 100mg Seroquel en 20 mg themazepam.

Daarbij gebruik ik ook nog eens :
75 mg Plavix
100mg Carbasalaat calcium cardio
40mg Nexium
150 mg Effexor en vanaf 6 juli komt er nog eens 75 mg bij
en dan ook nog eens 2mg xanax per dag

Ik hààt pillen !!!!

[ Bericht 2% gewijzigd door Jacky1972 op 29-06-2009 16:14:45 ]
  maandag 29 juni 2009 @ 16:35:55 #86
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_70483145
opgeschoond, onderhands medicijnen doorverkopen is niet gewenst.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_72792127
Als ik dit zo'n beetje lees van iedereen is temazepam een inslaap middel, waarom is mijn dokter daar dan niet van op de hoogte?

Ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan huisartsen omdat ze niet naar je luisteren.

Zolang als ik me kan herinneren heb ik last van inslaap problemen (daarom blowde ik altijd een heerlijk hash jointje voor het slapen gaan), en sliep altijd als een wolk. Aangezien mijn blow gedrag de afgelopen 1,5 jaar uit de hand is gelopen en ik de afgelopen 4 maanden "noodgedwongen" door een verblijf in Turkije maar wiet ben gaan roken, soms de hele dag door. Is mn geheugen weer helemaal vertieft dus ik wist het is weer eens tijd om te kappen. Nooit problemen gehad als ik weer eens een tijdje stopte met blowen. (dus niet geestelijk en ook niet lichamelijk)

Maar je raad het al.. ik die zoveel van slapen houd.. soms wel met gemak 12 uur uur kon slapen en minimaal 8 a 10 uur nodig heb om me goed te voelen te volgende dag.. ik haal nu als ik blij ben 6 uur op een nacht. En ik ben kapot, ik ben zo moe, mn lichaam, mn gezicht en maar gapen. Maar door slapen ho maar! Kortom ik kan niets. Ik durf ook mijn auto niet meer in te stappen want heb constant het gevoel dat ik in slaap ga vallen achter het stuur omdat ik me zo moet concentreren om op te letten.

Ik heb nu 2 nachten temazepam 10mg gebruikt.

Nacht 1 in viel ik na 1,5 uur in slaap (dat is sneller dan de eerdere nachten) maar ja hoor werd na een krappe 6 uur wakker. Dokter gebeld of ik dan niet een hogere dosis kon krijgen. De assistent/recepsioniste zou het overleggen met een andere dokter. Nee je moet gewoon je omgeving verbeteren: geen tv, geen koffie en al die shit. Dat doe ik nee eens stomme kut! En ja zegt ze: het is ook alleen maar bedoelt om in te slapen... Voor dat probleem kwam ik toch helemaal niet? Ik wil slapen, lang slapen, het liefste de hele dag door. Ik wil dingen doen want ik kan niets! Enfin, don't shoot the messenger dus maar een afspraak gemaakt om zeker na dit allemaal gelezen te hebben die dokter de huid vol te schelden en dat ze eens beter hun werk moeten doen.

Nacht 2 heb ik niet eens het idee gehad dat ik in slaap ben gevallen, want ja als ik wakker word voel ik me toch nog steeds vertieft. maar was na het afluisteren van mijn cd die ruim 1 uur duurde nog niet in slaap. En heb enige tijd ook maar wat gelegen en was om 4 uur klaar wakker. (inname pil 11 uur) Ik denk trap dr dan nog maar een pil in maar die deed niks.

Kortom word vervolgd
pi_72792471
Ik heb temazepam en oxazepam gebruikt, van de eerste viel ik binnen een half uur in slaap maar was ook na 4 uur weer wakker, de tweede viel ik na anderhalf uur inslaap en was ik na 6 uur weer wakker. Conclusie is: ze hielpen dus niet de slaaptijd was bijna hetzelfde als zonder de pillen.
Wat mij heerlijk lijkt is om half 12 naar bed om 12 uur slapen en pas om 8 uur weer wakker worden maarja kan me de tijd niet heugen dat dat gebeurd is
pi_72801957
Als je echt serieuze slaapproblemen hebt, vraag dan om een receptje Remeron. Heerlijk slapen
pi_72900846
Het is gewoon troep voor je lichaam, maar incidenteel gebruik kan denk ik geen kwaad hoor.
pi_72901008
quote:
Op woensdag 7 september 2005 20:43 schreef AnnekeM het volgende:
Ik zie in je profiel dat je geneeskunde studeert. Waarom open je dan een topic op FOK! Je zou het zelf toch beter moeten weten of het goed is voor je of niet...
Beetje experimenteren met medicijnen
geneeskunde studeren en totaal geen nederlands kunnen schrijven. tuurlijk
pi_72955419
Zijn die medicijnen alleen op recept? Of gewoon te halen bij de apotheek...
pi_72956880
Mijn ervaringen.. mm

-Lekker slapen
-Toen ik zo'n pil voor het eerst nam was ik wel een halve dag suf. Dus wel gaar met autorijden.
-Levendige dromen
-Heel veel slaapverlamming. Op een nacht moest ik nodig naar de wc, liep naar mn deur toe en kreeg die niet open. Ik draaide me om en zag daar mezelf liggen.. altijd leuk
pi_72956886
quote:
Op maandag 21 september 2009 00:07 schreef Ace1 het volgende:
Zijn die medicijnen alleen op recept? Of gewoon te halen bij de apotheek...
Temazepam is een benzodiazepine. Alleen op recept dus; en het wordt niet meer vergoed dus je bent zo'n 9 euro kwijt.
pi_72956907
quote:
Op woensdag 16 september 2009 07:52 schreef Sanneeeee het volgende:
Als ik dit zo'n beetje lees van iedereen is temazepam een inslaap middel, waarom is mijn dokter daar dan niet van op de hoogte?

Ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan huisartsen omdat ze niet naar je luisteren.

Zolang als ik me kan herinneren heb ik last van inslaap problemen (daarom blowde ik altijd een heerlijk hash jointje voor het slapen gaan), en sliep altijd als een wolk. Aangezien mijn blow gedrag de afgelopen 1,5 jaar uit de hand is gelopen en ik de afgelopen 4 maanden "noodgedwongen" door een verblijf in Turkije maar wiet ben gaan roken, soms de hele dag door. Is mn geheugen weer helemaal vertieft dus ik wist het is weer eens tijd om te kappen. Nooit problemen gehad als ik weer eens een tijdje stopte met blowen. (dus niet geestelijk en ook niet lichamelijk)

Maar je raad het al.. ik die zoveel van slapen houd.. soms wel met gemak 12 uur uur kon slapen en minimaal 8 a 10 uur nodig heb om me goed te voelen te volgende dag.. ik haal nu als ik blij ben 6 uur op een nacht. En ik ben kapot, ik ben zo moe, mn lichaam, mn gezicht en maar gapen. Maar door slapen ho maar! Kortom ik kan niets. Ik durf ook mijn auto niet meer in te stappen want heb constant het gevoel dat ik in slaap ga vallen achter het stuur omdat ik me zo moet concentreren om op te letten.

Ik heb nu 2 nachten temazepam 10mg gebruikt.

Nacht 1 in viel ik na 1,5 uur in slaap (dat is sneller dan de eerdere nachten) maar ja hoor werd na een krappe 6 uur wakker. Dokter gebeld of ik dan niet een hogere dosis kon krijgen. De assistent/recepsioniste zou het overleggen met een andere dokter. Nee je moet gewoon je omgeving verbeteren: geen tv, geen koffie en al die shit. Dat doe ik nee eens stomme kut! En ja zegt ze: het is ook alleen maar bedoelt om in te slapen... Voor dat probleem kwam ik toch helemaal niet? Ik wil slapen, lang slapen, het liefste de hele dag door. Ik wil dingen doen want ik kan niets! Enfin, don't shoot the messenger dus maar een afspraak gemaakt om zeker na dit allemaal gelezen te hebben die dokter de huid vol te schelden en dat ze eens beter hun werk moeten doen.

Nacht 2 heb ik niet eens het idee gehad dat ik in slaap ben gevallen, want ja als ik wakker word voel ik me toch nog steeds vertieft. maar was na het afluisteren van mijn cd die ruim 1 uur duurde nog niet in slaap. En heb enige tijd ook maar wat gelegen en was om 4 uur klaar wakker. (inname pil 11 uur) Ik denk trap dr dan nog maar een pil in maar die deed niks.

Kortom word vervolgd
Zover ik weet is temazepam alleen een middel voor mensen die niet in slaap kunnen vallen door insomnia; constant aan dingen lopen denken en daardoor 100 keer om draaien in een nacht. Temazepam maakt je geestelijk lekker suf waardoor je sneller geneigd bent om in slaap te vallen. Het is niet persee een middel wat je knockout krijgt zoals narcose
pi_72956917
quote:
Op woensdag 7 september 2005 13:49 schreef --HOOLIE-- het volgende:
Misschien had je je dokter beter om Oxazepam kunnn vragen.
Dat is een rustgever die ook nog wel wil helpen bij het inslaap komen , maar wel een stuk lichter is dan Tenazepam.....

En anders heeft het Kruidvat hun huismerk natuurlijke slaappillen...misschien is dat wat....
Oxazepam valt net onder een andere tabel; voor paniekaanvallen en dergelijke. Het enige wat die pillen gemeen hebben is dat je er suf van 'kan' worden. Iedereen heeft gelukkige andere bijwerkingen. Ik kan me niet voorstellen dat mensen niets meer kunnen doen, of beginnen te hallucineren.. maar het staat in de bijsluiter

[ Bericht 10% gewijzigd door BattleCow op 21-09-2009 02:33:15 ]
pi_72956933
quote:
Op woensdag 7 september 2005 18:53 schreef MissX het volgende:

[..]

Oxazepam is toch juist veel sterker dan Temazapam, dat moet in principe in 2 uur weer uit je lichaam zijn.En jammer genoeg merk ik dat heel erg
Tenminste zo is het mij altijd verteld, omdat ik dus ook geen echte slaapmiddelen wou. Maar alleen iets om in te slapen.

Ik gebruik het heel af en toe als ik echt al weken niet in kan slapen en ik gewoon een nacht slaap nodig heb. En heel af en toe is dus echt 1x in de 3 maanden ofzo.
Alleen merkte ik de laatste paar x dat het niet meer werkte, en als ik dan eindelijk in slaap was gevallen dat ik 2 uur daarna weer klaarwakker was. Eigenlijk wil ik dus iets zwaarders, maar ik durf niet echt. Te bang om verslaafd te raken en ook dat ik de volgende dag er nog suf van ben.
Ik weet niet welke dosis jij gebruikt of hebt gebruikt maar oxazepam piekt meestal na 3-4 uur. Dus het duurt een kleine 7 uur voordat je het weer in een potje uitpiest

[ Bericht 2% gewijzigd door BattleCow op 21-09-2009 02:32:14 ]
pi_72956947
quote:
Op woensdag 7 september 2005 19:01 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Dus als je Temazepam en Oxazepam tegelijkertijd zou gebruiken dan heb je een ideaal middel voor de slechte inslapers en doorslapers.
Lees de bijwerkingen : Spierverslappend.

Wordt niet kwaad op mij als je ademhalingsspieren dusdanig verslappen dat je knockout gaat.. in je slaap

Daarom is benzodiazepines + alcohol of wat dan ook een hele gevaarlijke combinatie.
pi_72956988
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 09:38 schreef Alec84 het volgende:

[..]

Eens in de zoveel tijd heb ik ook slaapproblemen van serieuze omvang. Temazepam 20mg alleen werkt nooit bij mij, en nu slik ik het tegelijk met 2mg melatonine, die ik op recept van de dokter moet krijgen, en die combinatie werkt slechts afentoe.

Als je serieus 3mg in de drogist kan krijgen lijkt me dat superfijn. Welke drogist ben jij heen geweest? Als ik het vraag hebben ze alleen "SleepzZ" melatonine en dat is echt bullshit. Zit 0,1 mg melatonine per pil in. Ik zei tegen de drogist-chick dat ik dat allang geprobeert had. "Hoeveel neem je dan?" Ik begon met 1 en eindigde met een hand vol, 20 ofzo. (zit ik weer op 2 mg maar das wel smerig zo'n mond vol 'moeten in je mond smelten' pillen) "Maar je mag er maximaal 5!" Klinkt niet alsof ik 3 mg pillen kan krijgen.

Wel apart trouwens dat als het wel werkt, dan krijg ik bijna gegarandeerd nachtmerries.
Melatonine... homeopathie.. zucht

Als we allemaal in kwakzalverij geloofde dan reisde we nu allemaal af naar afrika om daar een thee te drinken om te genezen van kanker, aids en de mexicaanse griep.

Als je toch je geld weggooit.. ik ben een goed doel.

Note : Ik zeg niet dat melatonine niet werkt.. alleen zit er zo weinig in die pillen bij de DA dat je zoveel naar binnen moet werken dat je er bijna diarree van zou krijgen.
pi_72957064
quote:
Op woensdag 7 september 2005 19:03 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

Volgens mij ga je dan echt een flinke tijd knock-out .
Nee hoor, ik heb ze beide van mijn huisarts voorgeschreven gekregen. En nu, ruim 3 uur later dan ik ze had ingenomen, ben ik nog steeds klaar wakker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')