Nee, dat ging puur over het kabinetsdeelname. Ik heb het meer over de toekomst van D66.quote:Op maandag 5 september 2005 21:38 schreef Sidekick het volgende:
Behoorlijk nietszeggend topic eigenlijk. Ik vond D66 officieel voor niets in het kabinet. veel beter en concreter.
De partij heeft een program, een program dat bestaat uit meer dan alleen de zogenaamde kroonjuwelen. Dat jij te laks bent om die te lezen zegt meer over jou dan over de geloofwaardigheid van de partij.quote:Op maandag 5 september 2005 21:04 schreef pberends het volgende:
[afbeelding]
"Wachtlijsten, allochtonen die over de scheef gaan, files, terrorisme?!? Geen nood, met de gekozen burgemeester zijn deze problemen binnen notime opgeruimd!"
Stokpaardjes hebben ze niet echt, tenminste die hebben ze wel maar die krijgen ze er maar niet door, na 3 keer in de afgelopen 4 kabinetten te hebben gezeten, terwijl ze 3 verkiezingsnederlagen achter elkaar hebben geleden. D66 doet me altijd denken aan "geen mening" oftewel een verkapt Paars-sausje. Andere stokpaardjes als euthanasie en homohuwelijk zijn allang geregeld. Hoe geloofwaardig en daadkrachtig is D66 eigenlijk nog?
Dat is een topic over D66 per definitie al.quote:Op maandag 5 september 2005 21:38 schreef Sidekick het volgende:
Behoorlijk nietszeggend topic eigenlijk.
Had gisteravond naar TV3 gekeken en het was je wel duidelijk geworden dat de PO echt op de schop moetquote:Op dinsdag 6 september 2005 10:01 schreef dVTB het volgende:
[quote]Om de vraag maar te beantwoorden: daadkrachtig zijn ze helaas wel, omdat ze ondanks hun marginale omvang beslissingen nemen met verregaande gevolgen. Dat begint al door een minderheidskabinet aan een minimale meerderheid te helpen, of door de hele publieke omroep op de schop te gooien, om als partij toch maar iets te bereiken binnen deze regering.
Op welke cijfers baseer jij je als ik vragen mag? Volgens de laatste berichten van eind augustus doet Nederland het nu beter dan landen zoals Duitsland en Frankrijk en hebben we in Nederland 1 van de laagste inflatiecijfers van de EU.quote:D66 zit voor niets in dit kabinet. Ze helpen een minderheid van CDA en VVD ongewild aan de macht, met alle schadelijke gevolgen van dien. De Nederlandse economie doet het dramatisch slecht vergeleken met die van omliggende euro-landen, het vertrouwen in de regering was al historisch snel na het startschot tot een dieptepunt gezonken.
Een partij met achterban is per definitie geen onzinpartij. Verder is een partij het verplicht aan haar achterban, ongeacht of deze is geslonken of niet, om een zo goed onderhandelingsresultaat neer te zetten. Regeringsdeelname kan hier prima in passen. Je hele verhaal is pure kolder. Hoe kun je in hemelsnaam beweren dat ze CDA en VVD ongewild aan de macht helpen? Er is een meerderheid is het niet? Of stemmen we hier in Nederland op een coalitie?quote:Op dinsdag 6 september 2005 10:01 schreef dVTB het volgende:
[..]
Dat is een topic over D66 per definitie al.
Om de vraag maar te beantwoorden: daadkrachtig zijn ze helaas wel, omdat ze ondanks hun marginale omvang beslissingen nemen met verregaande gevolgen. Dat begint al door een minderheidskabinet aan een minimale meerderheid te helpen, of door de hele publieke omroep op de schop te gooien, om als partij toch maar iets te bereiken binnen deze regering.
D66 gaat prat op de gekozen burgemeester, omdat de politiek daarmee dichter bij de burger zou komen. Onzin. Ze hadden zich beter tegen onnodige gemeentelijke herindelingen kunnen verzetten; dat zou echt een verschil hebben gemaakt. D66 gaat prat op bestuurlijke vernieuwing, met belachelijke voorstellen als het districtenstelsel (waarmee ze overigens hun eigen graf graven).
D66 zit voor niets in dit kabinet. Ze helpen een minderheid van CDA en VVD ongewild aan de macht, met alle schadelijke gevolgen van dien. De Nederlandse economie doet het dramatisch slecht vergeleken met die van omliggende euro-landen, het vertrouwen in de regering was al historisch snel na het startschot tot een dieptepunt gezonken.
D66 heeft een geloofwaardigheid van nul komma nul. De kiezer weet dat ook en zal de partij bij de volgende verkiezingen (uiterlijk in januari 2007, maar mogelijk wel eerder) beslist afstraffen. Hopelijk is de rol van deze onzin-partij dan voorgoed uitgespeeld.
Ik had wat zorgvuldiger moeten formuleren. Ik had moeten zeggen: dat D66 in z'n eentje de koers voor de publieke omroep bepaalt, door de NPS op te heffen en de omroepen tot productiehuizen te degraderen. (Ik vind namelijk ook dat de PO op de schop moet. Al voordat de PvdA ermee kwam, gaf ik aan dat ik het liefst alle omroepen ophef en drie nieuwe omroepen opricht: 1 per net).quote:Op dinsdag 6 september 2005 10:09 schreef Chewie het volgende:
Had gisteravond naar TV3 gekeken en het was je wel duidelijk geworden dat de PO echt op de schop moet![]()
Op onderstaand bericht:quote:Op dinsdag 6 september 2005 10:09 schreef Chewie het volgende:
Op welke cijfers baseer jij je als ik vragen mag? Volgens de laatste berichten van eind augustus doet Nederland het nu beter dan landen zoals Duitsland en Frankrijk en hebben we in Nederland 1 van de laagste inflatiecijfers van de EU.
Bron: Elsevier, 14 juli 2005.quote:Nederlandse economie zwakste van Europa
De Nederlandse economie draait het slechtste van alle 25 lidstaten van de hele Europese Unie, zo blijkt uit cijfers van statistisch bureau Eurostat. De welvaart in Nederland daalde in het eerste kwartaal van 2005 met 0,5 procent, de grootste daling binnen de EU. Alleen Italië (min 0,2 procent) en Malta (min 0,1 procent) komen in de buurt van de Nederlandse cijfers.
Kolder. Ze hebben dit binnengehaald middels onderhandelingen met hun coalitiepartners net zoals dat vrijwel met alle kabinetsstandpunten gebeurt. Helemaal niks mis mee.quote:Op dinsdag 6 september 2005 11:25 schreef dVTB het volgende:
[..]
Ik had wat zorgvuldiger moeten formuleren. Ik had moeten zeggen: dat D66 in z'n eentje de koers voor de publieke omroep bepaalt, door de NPS op te heffen en de omroepen tot productiehuizen te degraderen. (Ik vind namelijk ook dat de PO op de schop moet. Al voordat de PvdA ermee kwam, gaf ik aan dat ik het liefst alle omroepen ophef en drie nieuwe omroepen opricht: 1 per net).
[..]
Een D66'er is natuurlijk verantwoordelijk voor de PO dus is het niet vreemd dat zij het beleid probeert uit te zetten.quote:Op dinsdag 6 september 2005 11:25 schreef dVTB het volgende:
[..]
Ik had wat zorgvuldiger moeten formuleren. Ik had moeten zeggen: dat D66 in z'n eentje de koers voor de publieke omroep bepaalt, door de NPS op te heffen en de omroepen tot productiehuizen te degraderen. (Ik vind namelijk ook dat de PO op de schop moet. Al voordat de PvdA ermee kwam, gaf ik aan dat ik het liefst alle omroepen ophef en drie nieuwe omroepen opricht: 1 per net).
Maar uit berichten eind augustus blijkt dat Nederland het dus weer beter doet dan Duitsland en Frankrijk, 1,2% groei tegenover 0,8% en 0,1%.quote:Op onderstaand bericht:
[..]
Bron: Elsevier, 14 juli 2005.
Ik ga niet de hele discussie overdoen die we op dit forum al eens eerder hebben gevoerd over de huidige coalitiesamenstelling. Feit is dat er sinds de oorlog nog nooit een coalitie is geweest met zo'n minieme meerderheid. En daar waar partijen met de omvang van D66 ooit deelnamen aan een coalitie, hadden die coalities ook zonder die betreffende partij een meerderheid. D66 heeft een minderheid van CDA en VVD aan een meerderheid geholpen en daarmee Nederland aan een centrum-rechts kabinet. Jij mag dat kolder vinden, ik baseer me op harde feiten. Zoek ze anders fijn zelf na, je zult zien dat ze kloppen.quote:Op dinsdag 6 september 2005 10:56 schreef Sickie het volgende:
Een partij met achterban is per definitie geen onzinpartij. Verder is een partij het verplicht aan haar achterban, ongeacht of deze is geslonken of niet, om een zo goed onderhandelingsresultaat neer te zetten. Regeringsdeelname kan hier prima in passen. Je hele verhaal is pure kolder. Hoe kun je in hemelsnaam beweren dat ze CDA en VVD ongewild aan de macht helpen? Er is een meerderheid is het niet? Of stemmen we hier in Nederland op een coalitie?
Een meerderheid is een meerderheid. De opbouw van de coalitie is daarbij totaal niet van belang. De omvang van de kleinste partij ook niet. De achterban van D66 mag juist tevreden zijn dat de partij zich met een klein aantal zetels toch nog een goede onderhandelingspositie heeft weten te verwerven. En wat het beleid betreft, het betreft geen punten van D66 alleen, het zijn coalitiestandpunten. En als het het regeeraccoord bekijkt dat zul je zien dat de input van D66 niet veel groter is dan haar aandeel in de coalitie. Helemaal niks mis mee dus.quote:Op dinsdag 6 september 2005 12:21 schreef dVTB het volgende:
[..]
Ik ga niet de hele discussie overdoen die we op dit forum al eens eerder hebben gevoerd over de huidige coalitiesamenstelling. Feit is dat er sinds de oorlog nog nooit een coalitie is geweest met zo'n minieme meerderheid. En daar waar partijen met de omvang van D66 ooit deelnamen aan een coalitie, hadden die coalities ook zonder die betreffende partij een meerderheid. D66 heeft een minderheid van CDA en VVD aan een meerderheid geholpen en daarmee Nederland aan een centrum-rechts kabinet. Jij mag dat kolder vinden, ik baseer me op harde feiten. Zoek ze anders fijn zelf na, je zult zien dat ze kloppen.
Ik snap best dat een partij iets wil bereiken door in een regering te stappen, ik snap alleen niet dat een splinterpartijtje als D66, dat slechts 4 procent van de Nederlandse kiezers vertegenwoordigt, zulke verregaande beslissingen kan en mag doordrukken, alleen om voor zichzelf toch maar 'iets' te maken van deze regeerperiode.
Simpele rekensom. NL groei -0,8 procent en + 1,2 procent, D groei 0,8 procent en 0 procent.quote:Op dinsdag 6 september 2005 11:39 schreef Chewie het volgende:
Maar uit berichten eind augustus blijkt dat Nederland het dus weer beter doet dan Duitsland en Frankrijk, 1,2% groei tegenover 0,8% en 0,1%.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |