Auticia | donderdag 25 augustus 2005 @ 18:16 |
Zojuist zat ik in een Russisch taalgidsje te bladeren, en tot mijn verbazing zag ik daarin dat ze daar 'gebakken zure melk' en 'gebakken melk' eten. Ik kan me daar echt helemaal niets bij voorstellen en vroeg me af hoe dat dan gemaakt wordt? Verder zijn Russische recepten enzo ook welkom, ben wel benieuwd wat men daar zoal eet. ![]() | |
MrTorture | donderdag 25 augustus 2005 @ 18:28 |
Gehakttaart (pirogge) Kalfsnier met maderasaus Melkbrood zie http://people.zeelandnet.nl/vdwindt/koken/buitfr.htm voor een hele berg buitenlandse recepten. Ik haal er regelmatig ideeën vandaan ![]() | |
redted | donderdag 25 augustus 2005 @ 18:31 |
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp Приятного аппетита! ![]() | |
scheerenveen | donderdag 25 augustus 2005 @ 18:50 |
quote:Jij ook! ![]() | |
rezjeh | donderdag 25 augustus 2005 @ 18:53 |
quote:priyatnogo appetita! eet smakelijk? *niet zo goed in russisch is ![]() | |
pseudovlaming | donderdag 25 augustus 2005 @ 19:39 |
quote:" The page cannot be found The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. " Hm, lekker dan | |
redted | donderdag 25 augustus 2005 @ 19:50 |
quote:bon appetit ![]() ![]() quote: ![]() | |
ChrisJX | donderdag 25 augustus 2005 @ 19:51 |
Borstsj | |
piepster | donderdag 25 augustus 2005 @ 21:39 |
M'n oma was Russisch, en wij kregen altijd galwa (als ik het nu goed schrijf). Dat is een soort broodbeleg, dat je met een mes van een homp afsnijdt. Het bestaat geloof ik uit graan, honing en nog wat dingen. Weet iemand hoe je dit moet maken? Borstsj vind ik trouwens keivies. | |
Euc- | donderdag 25 augustus 2005 @ 21:47 |
quote:Спасибо! Вы также! | |
Martijn_77 | donderdag 25 augustus 2005 @ 21:48 |
In Rusland eten ze toch ook veel van de soort maaltijdsoepen? | |
foton | donderdag 25 augustus 2005 @ 21:55 |
quote:Borstsj is geloof ik ook het enige Russische gerecht wat ik ooit gegeten heb. En als dat de norm is, dan is de Russische keuken niet mijn ding. | |
piepster | donderdag 25 augustus 2005 @ 21:59 |
Galwa is wel erg lekker. En m'n oma had nogal een hekel aan Rusland, hoewel ze er 25 jaar gewoond heeft. Volgens mij lag dat mede aan het eten. Ze kookte altijd aardappels met groenten voor ons. En een platgesudderde gehaktbal. ![]() | |
piepster | donderdag 25 augustus 2005 @ 22:02 |
Ik zal nog eens vragen aan m'n familie, maar ik ben er bang voor... Tis gewoon echt vies. En trouwens, welk gedeelte Rusland had je gewild? Rusland is best groot. | |
Lucille | donderdag 25 augustus 2005 @ 22:10 |
Blinis Voor het beslag: * 75 g boekweitmeel * 50 g gezeefd tarwemeel * 2 eierdooiers * 2 eiwitten * 2 dl melk * zout Voor het garnituur: * 150 g broccoli * 2 dl zure room. 1. Maak een deeg met meel, dooiers, melk en zout. 2. Laat het deeg even rusten. 3. Maak intussen de broccoli schoon en verdeel de struik in kleine roosjes. 4. Stoom de broccoliroosjes. 5. Klop het eiwit stijf en roer het door het beslag. 6. Bak kleine pannenkoekjes en serveer ze met een lepeltje zure room en een tuiltje warme broccoli. ![]() | |
piepster | donderdag 25 augustus 2005 @ 22:55 |
D'r zitten wel belachelijk veel groenten in... | |
Tropos | donderdag 25 augustus 2005 @ 23:58 |
Mensen; je hebt borsj en je hebt borsj. Net zoals onze erwtensoep: die van je eigen oma is toch altijd het lekkerst. Ik waardeer borsj in ieder geval zeer. Over die gebakken melk, dat is meer waarschijnlijk melk die heel lang (6 a 8 uur) opgewarmd is in de oven. De melk dikt in en wordt een beetje bruin. Het is wel een ouderwets recept overigens, meer iets uit grootmoeders tijd. Eén van mijn favoriete Russische gerechten: golubtse (голубцы) Ingredienten: Witte kool (1), gehakt (500 gram), rijst (2 a 3 handjes), wortel (5), ui (3), tomatensap (2 glazen), zout en peper. De wortel en uien worden geraspt en daarna opgebakken, vervolgens met de tomatensap nog even doorkoken. De witte kool ondertussen in kokend water verwarmen en steeds de buitenste bladeren loshalen totdat de kool op is. Het gehakt en de rijst samen met wat zout en peper mengen. De witte kool bladeren gebruik je als 'inpakpapier' voor steeds een flinke soeplepel gehakt/rijst. Je maakt er dus een soort van pakketjes van. Onderin een grote pan leg je de overgebleven witte kool, daarboven op de ui/wortel/tomatensap en daar weer bovenop de pakketjes, evt. water toevoegen. Dit geheel breng je aan de kook en laat je dan een uur a anderhalf uur op klein vuur opstaan. Pakketjes opdienen in een soepbord met wat vocht (incl de uitgebakken groenten) en een schepje creme fraiche. ![]() | |
i-spy24 | vrijdag 26 augustus 2005 @ 01:39 |
Terug waar het omging n.l. de Russische keuken.is dat wat? Mijn ervaring met de russische keuken toen ik ooit 6 maanden in Moskou&St Petersburg/Rusland verbleef was er een van weinig culinair gehalte als je dat afzet tegen de Aziatische,Turkse,Franse keuken. Heel veel soepsoorten,brood en vlees. Beetje de basis van de russische keuken. Eet je bv.1 dag aardappelen met rundvlees en boontjes dan is je soep voor de volgende dag bezaait met vlees en aardappeltjes erin van de dag ervoor. Drank in Rusland is niet echt byzonder als je praat over hun specialiteit. Hun champage idem,smaakt zoet en is verder niet byzonder. Kortom de echte russische keuken moet je niet teveel van voorstellen als het gaat om culinaire hoogstandjes. | |
static | vrijdag 26 augustus 2005 @ 01:44 |
quote:Vertel eens. Wat deed je daar? Hotel? Appartementje? B&B? En adres svp. | |
static | vrijdag 26 augustus 2005 @ 01:47 |
Ohw: i-spy24. Hoe gaat het met je? | |
BBQ-kip | vrijdag 26 augustus 2005 @ 12:01 |
quote:Niet om het een of ander, maar jij kan wel zuigen zeg ![]() | |
static | vrijdag 26 augustus 2005 @ 15:53 |
quote:Ik ben nog niet eens echt begonnen. ![]() | |
Euc- | vrijdag 26 augustus 2005 @ 16:01 |
Moet je trots op zijn ![]() | |
Auticia | vrijdag 26 augustus 2005 @ 16:16 |
Mijn topic, wat doe je? | |
BBQ-kip | vrijdag 26 augustus 2005 @ 18:54 |
quote:Doe je best ![]() Static's zuigtopic | |
Thorical | vrijdag 26 augustus 2005 @ 19:10 |
Ik vind het een wat boersige keuken. Verfijnde sausen zal je er niet snel vinden maar toch goed te doen. Alleen de tijdstippen waarop ze je sommige dingen voorzetten past niet helemaal met mijn eetpatroon. 'Smorgens een vissoep met steur, boekweit met bospaddestoelen of haring met aardappelen boter en lenteui. Maar pasteitjes en blini's pilmeni ik vind het goed te eten en kunnen gewoon lekker zijn. Daarnaast hebben Russen ook heel veel andere keukens omarmd zoals de kaukasische en de centraal aziatische. En om op je 1e vraag terug te komen gebakken zure melk dat zijn zirniky. Hutenkase met bloem eieren zout en suiker. Je maakt daar formpjes van die twee keer zo groot zijn als poffertjes en die bak je dan in een koekenpan. Eten doe je ze met zure room of een jam. | |
Auticia | vrijdag 26 augustus 2005 @ 19:15 |
quote:Ik kon me bij de Russische keuken niet zoveel dingen voorstellen, nu wel wat meer. Klinkt inderdaad wel wat boersig. quote:Ohh dankjewel!!! ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 27 augustus 2005 @ 00:14 |
Is stroganoff niet echt russisch? | |
BBQ-kip | zaterdag 27 augustus 2005 @ 01:09 |
quote:Yep en verdomd lekker met een goeie scheut wodka erdoorheen (zoals wij het hier thuis maken). Verzonnen door de beroemde familie Stroganoff ![]() | |
brrrrrrt | zaterdag 27 augustus 2005 @ 03:23 |
soep met aardappels en room erin als lunch.. Plov: gekookte rijst met stukjes wortel, ui, rundvlees, kruiden enz. ik heb het onnoemelijk vaak gegeten maar weet ff niet meer wat er allemaal in gaat Regels als je kookt voor Russen: Russen houden van veeeeeeeeeel eten. Al zijn ze arm, de tafel is altijd overmatig rijkelijk gedekt. Zet op de tafel: - een grote pot zout. Russen gooien over elk eten voor ze beginnen zonder te proeven een grote hoeveelheid zout. - brood. Als een Rus geen brood bij z'n eten heeft, is het voor hem alsof hij niet gegeten heeft. - en uiteraard, een fles wodka, als vooraf, bijgerecht en toetje. Komen ze uit de (buurt van de) Oekraine, dan is het een goeie om - een schaaltje schoongemaakte gedroogde knoflookteentjes op tafel te zetten. Kauwen ze los op bij het eten. [ Bericht 0% gewijzigd door brrrrrrt op 27-08-2005 05:47:07 ] | |
Thorical | woensdag 8 augustus 2007 @ 20:33 |
quote:Op de plov kom ik terug. Daar zijn hele spannende recepten voor. | |
ultra_ivo | woensdag 8 augustus 2007 @ 20:48 |
quote:Aan een zwaar ontbijt wen je. Ik heb er iig geen probleem mee. Da's niet alleen Russisch, ik kwam 't voor het eerst tegen toen ik in Litouwen woonde. Zo'n ontbijt waar je een hele dag op kunt teren. Blini's ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 8 augustus 2007 @ 21:01 |
Dat rusland niet meer zo culinair is, is aan de commies te danken, rusland voor de revolutie had een zeer hoogstaande eetcultuur, het eten in gangen, dus voor-tussen-hoofd-nagerechten is daar bedacht. | |
qwerty_x | woensdag 8 augustus 2007 @ 21:12 |
quote:of doe het goed of doe ut niet | |
Euc- | donderdag 9 augustus 2007 @ 00:52 |
quote:Мерси! dan? ![]() | |
Den_Haag | donderdag 9 augustus 2007 @ 10:37 |
Heb het in Estland enkele keren mogen proeven. Niet verkeerd. Zal eens kijken op de receptensite of het zelf goed te maken is. | |
Stereotomy | donderdag 9 augustus 2007 @ 12:47 |
Waaaah, Russisch voedsel ![]() http://puzatahata.kiev.ua/ Okay, da's Oekraïens, maar toch. ![]() ![]() | |
ColdFeet | donderdag 9 augustus 2007 @ 13:11 |
Ik heb ergens in mn mailbox een recept rondzwerven voor beef stroganov, ik at het laatst bij een oezbeekse vriendin en het was echt jummie. Ik ga even zoeken. | |
kabouter.muts | donderdag 9 augustus 2007 @ 14:08 |
Gedroogde gezouten voorntjes die dan weer geimporteerd worden vanuit nederland.. Wij hebben ze hier genoeg en de russen zijn er dol op. | |
reclamedoos | donderdag 9 augustus 2007 @ 14:34 |
quote:Quote van Wouter Klootwijk ![]() | |
kabouter.muts | donderdag 9 augustus 2007 @ 17:57 |
quote:Ja toevallig vanmorgen weer bekeken. | |
Leef | vrijdag 10 augustus 2007 @ 01:34 |
tvp voor dit uit de dood heropgestane topic | |
PlusPlus | vrijdag 10 augustus 2007 @ 01:39 |
hm interessant topic. Enige russiche wat ik ooit heb geprobeerd is Stroganoff... uit een pakje ![]() ![]() |