abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29964706
Zojuist zat ik in een Russisch taalgidsje te bladeren, en tot mijn verbazing zag ik daarin dat ze daar 'gebakken zure melk' en 'gebakken melk' eten.

Ik kan me daar echt helemaal niets bij voorstellen en vroeg me af hoe dat dan gemaakt wordt?

Verder zijn Russische recepten enzo ook welkom, ben wel benieuwd wat men daar zoal eet. .
I bet you are flying inside.
  donderdag 25 augustus 2005 @ 18:28:11 #2
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_29965031
Gehakttaart (pirogge)
Kalfsnier met maderasaus
Melkbrood

zie
http://people.zeelandnet.nl/vdwindt/koken/buitfr.htm
voor een hele berg buitenlandse recepten. Ik haal er regelmatig ideeën vandaan
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  donderdag 25 augustus 2005 @ 18:31:50 #3
42486 redted
Pinball-Wizard
pi_29965132
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
pi_29965754
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:31 schreef redted het volgende:
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
Jij ook!
Alsof jou dit interesseert
  donderdag 25 augustus 2005 @ 18:53:57 #5
76783 rezjeh
"mañana mañana"
pi_29965880
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:31 schreef redted het volgende:
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
priyatnogo appetita!
eet smakelijk?

*niet zo goed in russisch is *
pi_29967524
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:31 schreef redted het volgende:
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
" The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. "

Hm, lekker dan
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
http://www.kuleuven.be
  donderdag 25 augustus 2005 @ 19:50:21 #7
42486 redted
Pinball-Wizard
pi_29967867
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:53 schreef rezjeh het volgende:

[..]

priyatnogo appetita!
eet smakelijk?

*niet zo goed in russisch is *
bon appetit is dus eet smakelijk
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 19:39 schreef pseudovlaming het volgende:

[..]

" The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. "

Hm, lekker dan
werkt hier prima
pi_29967886
Borstsj
pi_29972360
M'n oma was Russisch, en wij kregen altijd galwa (als ik het nu goed schrijf). Dat is een soort broodbeleg, dat je met een mes van een homp afsnijdt. Het bestaat geloof ik uit graan, honing en nog wat dingen.
Weet iemand hoe je dit moet maken?

Borstsj vind ik trouwens keivies.
  donderdag 25 augustus 2005 @ 21:47:04 #10
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29972689
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:31 schreef redted het volgende:
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
Спасибо! Вы также!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 25 augustus 2005 @ 21:48:09 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29972732
In Rusland eten ze toch ook veel van de soort maaltijdsoepen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 25 augustus 2005 @ 21:55:57 #12
64019 crew  foton
__--*--__
pi_29973011
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 21:39 schreef piepster het volgende:
M'n oma was Russisch, en wij kregen altijd galwa (als ik het nu goed schrijf). Dat is een soort broodbeleg, dat je met een mes van een homp afsnijdt. Het bestaat geloof ik uit graan, honing en nog wat dingen.
Weet iemand hoe je dit moet maken?

Borstsj vind ik trouwens keivies.
Borstsj is geloof ik ook het enige Russische gerecht wat ik ooit gegeten heb. En als dat de norm is, dan is de Russische keuken niet mijn ding.
pi_29973183
Galwa is wel erg lekker.

En m'n oma had nogal een hekel aan Rusland, hoewel ze er 25 jaar gewoond heeft. Volgens mij lag dat mede aan het eten. Ze kookte altijd aardappels met groenten voor ons.

En een platgesudderde gehaktbal.
pi_29973326
Ik zal nog eens vragen aan m'n familie, maar ik ben er bang voor...
Tis gewoon echt vies.

En trouwens, welk gedeelte Rusland had je gewild? Rusland is best groot.
pi_29973657
Blinis

Voor het beslag:

* 75 g boekweitmeel
* 50 g gezeefd tarwemeel
* 2 eierdooiers
* 2 eiwitten
* 2 dl melk
* zout

Voor het garnituur:

* 150 g broccoli
* 2 dl zure room.

1. Maak een deeg met meel, dooiers, melk en zout.
2. Laat het deeg even rusten.
3. Maak intussen de broccoli schoon en verdeel de struik in kleine roosjes.
4. Stoom de broccoliroosjes.
5. Klop het eiwit stijf en roer het door het beslag.
6. Bak kleine pannenkoekjes en serveer ze met een lepeltje zure room en een tuiltje warme broccoli.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_29975803
D'r zitten wel belachelijk veel groenten in...
pi_29978977
Mensen; je hebt borsj en je hebt borsj. Net zoals onze erwtensoep: die van je eigen oma is toch altijd het lekkerst. Ik waardeer borsj in ieder geval zeer.

Over die gebakken melk, dat is meer waarschijnlijk melk die heel lang (6 a 8 uur) opgewarmd is in de oven. De melk dikt in en wordt een beetje bruin. Het is wel een ouderwets recept overigens, meer iets uit grootmoeders tijd.

Eén van mijn favoriete Russische gerechten: golubtse (голубцы)
Ingredienten: Witte kool (1), gehakt (500 gram), rijst (2 a 3 handjes), wortel (5), ui (3), tomatensap (2 glazen), zout en peper.

De wortel en uien worden geraspt en daarna opgebakken, vervolgens met de tomatensap nog even doorkoken. De witte kool ondertussen in kokend water verwarmen en steeds de buitenste bladeren loshalen totdat de kool op is. Het gehakt en de rijst samen met wat zout en peper mengen. De witte kool bladeren gebruik je als 'inpakpapier' voor steeds een flinke soeplepel gehakt/rijst. Je maakt er dus een soort van pakketjes van. Onderin een grote pan leg je de overgebleven witte kool, daarboven op de ui/wortel/tomatensap en daar weer bovenop de pakketjes, evt. water toevoegen. Dit geheel breng je aan de kook en laat je dan een uur a anderhalf uur op klein vuur opstaan.

Pakketjes opdienen in een soepbord met wat vocht (incl de uitgebakken groenten) en een schepje creme fraiche.

pi_29983049
Terug waar het omging n.l. de Russische keuken.is dat wat?

Mijn ervaring met de russische keuken toen ik ooit 6 maanden in Moskou&St Petersburg/Rusland verbleef was er een van weinig culinair gehalte als je dat afzet tegen de Aziatische,Turkse,Franse keuken.
Heel veel soepsoorten,brood en vlees. Beetje de basis van de russische keuken.
Eet je bv.1 dag aardappelen met rundvlees en boontjes dan is je soep voor de volgende dag bezaait met vlees en aardappeltjes erin van de dag ervoor.
Drank in Rusland is niet echt byzonder als je praat over hun specialiteit. Hun champage idem,smaakt zoet en is verder niet byzonder. Kortom de echte russische keuken moet je niet teveel van voorstellen als het gaat om culinaire hoogstandjes.
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 01:44:38 #19
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_29983161
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 01:39 schreef i-spy24 het volgende:
Terug waar het omging n.l. de Russische keuken.is dat wat?

Mijn ervaring met de russische keuken toen ik ooit 6 maanden in Moskou&St Petersburg/Rusland verbleef
Vertel eens. Wat deed je daar? Hotel? Appartementje? B&B?
En adres svp.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 01:47:27 #20
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_29983213
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 12:01:20 #21
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29990333
quote:
Niet om het een of ander, maar jij kan wel zuigen zeg
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 15:53:21 #22
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_29998901
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 12:01 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Niet om het een of ander, maar jij kan wel zuigen zeg
Ik ben nog niet eens echt begonnen.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 16:01:08 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29999294
Moet je trots op zijn
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_30000249
Mijn topic, wat doe je?
I bet you are flying inside.
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 18:54:05 #25
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30005256
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 15:53 schreef static het volgende:

[..]

Ik ben nog niet eens echt begonnen.
Doe je best

Static's zuigtopic
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 19:10:28 #26
97745 Thorical
finding a way
pi_30005745
Ik vind het een wat boersige keuken.
Verfijnde sausen zal je er niet snel vinden maar toch goed te doen. Alleen de tijdstippen waarop ze je sommige dingen voorzetten past niet helemaal met mijn eetpatroon. 'Smorgens een vissoep met steur, boekweit met bospaddestoelen of haring met aardappelen boter en lenteui.
Maar pasteitjes en blini's pilmeni ik vind het goed te eten en kunnen gewoon lekker zijn.
Daarnaast hebben Russen ook heel veel andere keukens omarmd zoals de kaukasische en de centraal aziatische.
En om op je 1e vraag terug te komen gebakken zure melk dat zijn zirniky.
Hutenkase met bloem eieren zout en suiker. Je maakt daar formpjes van die twee keer zo groot zijn als poffertjes en die bak je dan in een koekenpan. Eten doe je ze met zure room of een jam.
pi_30005870
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 19:10 schreef Thorical het volgende:
Ik vind het een wat boersige keuken.
Verfijnde sausen zal je er niet snel vinden maar toch goed te doen. Alleen de tijdstippen waarop ze je sommige dingen voorzetten past niet helemaal met mijn eetpatroon. 'Smorgens een vissoep met steur, boekweit met bospaddestoelen of haring met aardappelen boter en lenteui.
Maar pasteitjes en blini's pilmeni ik vind het goed te eten en kunnen gewoon lekker zijn.
Daarnaast hebben Russen ook heel veel andere keukens omarmd zoals de kaukasische en de centraal aziatische.
Ik kon me bij de Russische keuken niet zoveel dingen voorstellen, nu wel wat meer. Klinkt inderdaad wel wat boersig.
quote:
En om op je 1e vraag terug te komen gebakken zure melk dat zijn zirniky.
Hutenkase met bloem eieren zout en suiker. Je maakt daar formpjes van die twee keer zo groot zijn als poffertjes en die bak je dan in een koekenpan. Eten doe je ze met zure room of een jam.
Ohh dankjewel!!! .
I bet you are flying inside.
  zaterdag 27 augustus 2005 @ 00:14:55 #28
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30016310
Is stroganoff niet echt russisch?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 27 augustus 2005 @ 01:09:04 #29
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30018061
quote:
Op zaterdag 27 augustus 2005 00:14 schreef Martijn_77 het volgende:
Is stroganoff niet echt russisch?
Yep en verdomd lekker met een goeie scheut wodka erdoorheen (zoals wij het hier thuis maken).
Verzonnen door de beroemde familie Stroganoff
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30020853
soep met aardappels en room erin als lunch..
Plov: gekookte rijst met stukjes wortel, ui, rundvlees, kruiden enz. ik heb het onnoemelijk vaak gegeten maar weet ff niet meer wat er allemaal in gaat

Regels als je kookt voor Russen:

Russen houden van veeeeeeeeeel eten. Al zijn ze arm, de tafel is altijd overmatig rijkelijk gedekt.

Zet op de tafel:
- een grote pot zout. Russen gooien over elk eten voor ze beginnen zonder te proeven een grote hoeveelheid zout.

- brood. Als een Rus geen brood bij z'n eten heeft, is het voor hem alsof hij niet gegeten heeft.

- en uiteraard, een fles wodka, als vooraf, bijgerecht en toetje.

Komen ze uit de (buurt van de) Oekraine, dan is het een goeie om

- een schaaltje schoongemaakte gedroogde knoflookteentjes op tafel te zetten. Kauwen ze los op bij het eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door brrrrrrt op 27-08-2005 05:47:07 ]
  woensdag 8 augustus 2007 @ 20:33:46 #31
97745 Thorical
finding a way
pi_52208112
quote:
Op zaterdag 27 augustus 2005 03:23 schreef brrrrrrt het volgende:
soep met aardappels en room erin als lunch..
Plov: gekookte rijst met stukjes wortel, ui, rundvlees, kruiden enz. ik heb het onnoemelijk vaak gegeten maar weet ff niet meer wat er allemaal in gaat

Regels als je kookt voor Russen:

Russen houden van veeeeeeeeeel eten. Al zijn ze arm, de tafel is altijd overmatig rijkelijk gedekt.

Zet op de tafel:
- een grote pot zout. Russen gooien over elk eten voor ze beginnen zonder te proeven een grote hoeveelheid zout.

- brood. Als een Rus geen brood bij z'n eten heeft, is het voor hem alsof hij niet gegeten heeft.

- en uiteraard, een fles wodka, als vooraf, bijgerecht en toetje.

Komen ze uit de (buurt van de) Oekraine, dan is het een goeie om

- een schaaltje schoongemaakte gedroogde knoflookteentjes op tafel te zetten. Kauwen ze los op bij het eten.
Op de plov kom ik terug.
Daar zijn hele spannende recepten voor.
pi_52208572
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 19:10 schreef Thorical het volgende:
. Alleen de tijdstippen waarop ze je sommige dingen voorzetten past niet helemaal met mijn eetpatroon. 'Smorgens een vissoep met steur, boekweit met bospaddestoelen of haring met aardappelen boter en lenteui.
Maar pasteitjes en blini's pilmeni ik vind het goed te eten en kunnen gewoon lekker zijn.
Aan een zwaar ontbijt wen je. Ik heb er iig geen probleem mee. Da's niet alleen Russisch, ik kwam 't voor het eerst tegen toen ik in Litouwen woonde. Zo'n ontbijt waar je een hele dag op kunt teren.
Blini's Je hebt zelfs hele fastfoodketens die vooral blini's serveren. Altijd prima voor tussen de middag. (en op andere tijdstippen). Maar helaas haalt geen van hen het bij de Blynine in Vilnius toen Pilies Gatve nog een achterafstraatje was. Helaas bestaat dat restaurantje niet meer. Begin jaren '90 stond er achter iedere stoel een rij wachtenden, zo populair was die tent. Lag ook machtig mooi, pal achter de universiteit.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 21:01:33 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52209010
Dat rusland niet meer zo culinair is, is aan de commies te danken, rusland voor de revolutie had een zeer hoogstaande eetcultuur, het eten in gangen, dus voor-tussen-hoofd-nagerechten is daar bedacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 21:12:35 #34
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_52209318
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 21:47 schreef Euc- het volgende:

[..]

Спасибо! Вы также!
of doe het goed
of doe ut niet
zonnig Brasil
  donderdag 9 augustus 2007 @ 00:52:03 #35
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_52216865
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 21:12 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

of doe het goed
of doe ut niet
Мерси! dan?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_52221430
Heb het in Estland enkele keren mogen proeven. Niet verkeerd. Zal eens kijken op de receptensite of het zelf goed te maken is.
  donderdag 9 augustus 2007 @ 12:47:40 #37
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_52225102
Waaaah, Russisch voedsel

http://puzatahata.kiev.ua/

Okay, da's Oekraïens, maar toch. Veel mensen weten ook niet dat Borsch uit Oekraïne komt.
Confidence through competence
pi_52225774
Ik heb ergens in mn mailbox een recept rondzwerven voor beef stroganov, ik at het laatst bij een oezbeekse vriendin en het was echt jummie. Ik ga even zoeken.
pi_52227471
Gedroogde gezouten voorntjes die dan weer geimporteerd worden vanuit nederland..
Wij hebben ze hier genoeg en de russen zijn er dol op.
pi_52228333
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 14:08 schreef kabouter.muts het volgende:
Gedroogde gezouten voorntjes die dan weer geimporteerd worden vanuit nederland..
Wij hebben ze hier genoeg en de russen zijn er dol op.
Quote van Wouter Klootwijk
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_52234381
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 14:34 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

Quote van Wouter Klootwijk
Ja toevallig vanmorgen weer bekeken.
  vrijdag 10 augustus 2007 @ 01:34:50 #42
165237 Leef
Sunny side up!
pi_52246595
tvp voor dit uit de dood heropgestane topic
pi_52246692
hm interessant topic. Enige russiche wat ik ooit heb geprobeerd is Stroganoff... uit een pakje en vodka natuurlijk
Masculine
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')