abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29964706
Zojuist zat ik in een Russisch taalgidsje te bladeren, en tot mijn verbazing zag ik daarin dat ze daar 'gebakken zure melk' en 'gebakken melk' eten.

Ik kan me daar echt helemaal niets bij voorstellen en vroeg me af hoe dat dan gemaakt wordt?

Verder zijn Russische recepten enzo ook welkom, ben wel benieuwd wat men daar zoal eet. .
I bet you are flying inside.
  donderdag 25 augustus 2005 @ 18:28:11 #2
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_29965031
Gehakttaart (pirogge)
Kalfsnier met maderasaus
Melkbrood

zie
http://people.zeelandnet.nl/vdwindt/koken/buitfr.htm
voor een hele berg buitenlandse recepten. Ik haal er regelmatig ideeën vandaan
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  donderdag 25 augustus 2005 @ 18:31:50 #3
42486 redted
Pinball-Wizard
pi_29965132
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
pi_29965754
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:31 schreef redted het volgende:
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
Jij ook!
Alsof jou dit interesseert
  donderdag 25 augustus 2005 @ 18:53:57 #5
76783 rezjeh
"mañana mañana"
pi_29965880
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:31 schreef redted het volgende:
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
priyatnogo appetita!
eet smakelijk?

*niet zo goed in russisch is *
pi_29967524
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:31 schreef redted het volgende:
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
" The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. "

Hm, lekker dan
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
http://www.kuleuven.be
  donderdag 25 augustus 2005 @ 19:50:21 #7
42486 redted
Pinball-Wizard
pi_29967867
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:53 schreef rezjeh het volgende:

[..]

priyatnogo appetita!
eet smakelijk?

*niet zo goed in russisch is *
bon appetit is dus eet smakelijk
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 19:39 schreef pseudovlaming het volgende:

[..]

" The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. "

Hm, lekker dan
werkt hier prima
pi_29967886
Borstsj
pi_29972360
M'n oma was Russisch, en wij kregen altijd galwa (als ik het nu goed schrijf). Dat is een soort broodbeleg, dat je met een mes van een homp afsnijdt. Het bestaat geloof ik uit graan, honing en nog wat dingen.
Weet iemand hoe je dit moet maken?

Borstsj vind ik trouwens keivies.
  donderdag 25 augustus 2005 @ 21:47:04 #10
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29972689
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 18:31 schreef redted het volgende:
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp

Приятного аппетита!
Спасибо! Вы также!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 25 augustus 2005 @ 21:48:09 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29972732
In Rusland eten ze toch ook veel van de soort maaltijdsoepen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 25 augustus 2005 @ 21:55:57 #12
64019 crew  foton
__--*--__
pi_29973011
quote:
Op donderdag 25 augustus 2005 21:39 schreef piepster het volgende:
M'n oma was Russisch, en wij kregen altijd galwa (als ik het nu goed schrijf). Dat is een soort broodbeleg, dat je met een mes van een homp afsnijdt. Het bestaat geloof ik uit graan, honing en nog wat dingen.
Weet iemand hoe je dit moet maken?

Borstsj vind ik trouwens keivies.
Borstsj is geloof ik ook het enige Russische gerecht wat ik ooit gegeten heb. En als dat de norm is, dan is de Russische keuken niet mijn ding.
pi_29973183
Galwa is wel erg lekker.

En m'n oma had nogal een hekel aan Rusland, hoewel ze er 25 jaar gewoond heeft. Volgens mij lag dat mede aan het eten. Ze kookte altijd aardappels met groenten voor ons.

En een platgesudderde gehaktbal.
pi_29973326
Ik zal nog eens vragen aan m'n familie, maar ik ben er bang voor...
Tis gewoon echt vies.

En trouwens, welk gedeelte Rusland had je gewild? Rusland is best groot.
pi_29973657
Blinis

Voor het beslag:

* 75 g boekweitmeel
* 50 g gezeefd tarwemeel
* 2 eierdooiers
* 2 eiwitten
* 2 dl melk
* zout

Voor het garnituur:

* 150 g broccoli
* 2 dl zure room.

1. Maak een deeg met meel, dooiers, melk en zout.
2. Laat het deeg even rusten.
3. Maak intussen de broccoli schoon en verdeel de struik in kleine roosjes.
4. Stoom de broccoliroosjes.
5. Klop het eiwit stijf en roer het door het beslag.
6. Bak kleine pannenkoekjes en serveer ze met een lepeltje zure room en een tuiltje warme broccoli.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_29975803
D'r zitten wel belachelijk veel groenten in...
pi_29978977
Mensen; je hebt borsj en je hebt borsj. Net zoals onze erwtensoep: die van je eigen oma is toch altijd het lekkerst. Ik waardeer borsj in ieder geval zeer.

Over die gebakken melk, dat is meer waarschijnlijk melk die heel lang (6 a 8 uur) opgewarmd is in de oven. De melk dikt in en wordt een beetje bruin. Het is wel een ouderwets recept overigens, meer iets uit grootmoeders tijd.

Eén van mijn favoriete Russische gerechten: golubtse (голубцы)
Ingredienten: Witte kool (1), gehakt (500 gram), rijst (2 a 3 handjes), wortel (5), ui (3), tomatensap (2 glazen), zout en peper.

De wortel en uien worden geraspt en daarna opgebakken, vervolgens met de tomatensap nog even doorkoken. De witte kool ondertussen in kokend water verwarmen en steeds de buitenste bladeren loshalen totdat de kool op is. Het gehakt en de rijst samen met wat zout en peper mengen. De witte kool bladeren gebruik je als 'inpakpapier' voor steeds een flinke soeplepel gehakt/rijst. Je maakt er dus een soort van pakketjes van. Onderin een grote pan leg je de overgebleven witte kool, daarboven op de ui/wortel/tomatensap en daar weer bovenop de pakketjes, evt. water toevoegen. Dit geheel breng je aan de kook en laat je dan een uur a anderhalf uur op klein vuur opstaan.

Pakketjes opdienen in een soepbord met wat vocht (incl de uitgebakken groenten) en een schepje creme fraiche.

pi_29983049
Terug waar het omging n.l. de Russische keuken.is dat wat?

Mijn ervaring met de russische keuken toen ik ooit 6 maanden in Moskou&St Petersburg/Rusland verbleef was er een van weinig culinair gehalte als je dat afzet tegen de Aziatische,Turkse,Franse keuken.
Heel veel soepsoorten,brood en vlees. Beetje de basis van de russische keuken.
Eet je bv.1 dag aardappelen met rundvlees en boontjes dan is je soep voor de volgende dag bezaait met vlees en aardappeltjes erin van de dag ervoor.
Drank in Rusland is niet echt byzonder als je praat over hun specialiteit. Hun champage idem,smaakt zoet en is verder niet byzonder. Kortom de echte russische keuken moet je niet teveel van voorstellen als het gaat om culinaire hoogstandjes.
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 01:44:38 #19
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_29983161
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 01:39 schreef i-spy24 het volgende:
Terug waar het omging n.l. de Russische keuken.is dat wat?

Mijn ervaring met de russische keuken toen ik ooit 6 maanden in Moskou&St Petersburg/Rusland verbleef
Vertel eens. Wat deed je daar? Hotel? Appartementje? B&B?
En adres svp.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 01:47:27 #20
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_29983213
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 12:01:20 #21
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29990333
quote:
Niet om het een of ander, maar jij kan wel zuigen zeg
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 15:53:21 #22
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_29998901
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 12:01 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Niet om het een of ander, maar jij kan wel zuigen zeg
Ik ben nog niet eens echt begonnen.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 16:01:08 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_29999294
Moet je trots op zijn
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_30000249
Mijn topic, wat doe je?
I bet you are flying inside.
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 18:54:05 #25
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30005256
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 15:53 schreef static het volgende:

[..]

Ik ben nog niet eens echt begonnen.
Doe je best

Static's zuigtopic
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')