Deze lijkt me iets:quote:Op vrijdag 5 augustus 2005 09:37 schreef Lienekien het volgende:
Ik zie toch echt recepten voor chocoladecake in dat topic.![]()
[Centraal] Taarten, cakes en koekjesquote:Op vrijdag 5 augustus 2005 09:44 schreef Faithz het volgende:
[..]
Deze lijkt me iets:
Makkelijke chocoladerecepten.
Maar de rest is niet alleen chocoladeen veel brownies etc.
Daarom een topic voor alleen taarten en cakes
nee sorry, een foto heb ik nietquote:Op zaterdag 6 augustus 2005 22:06 schreef BBQ-kip het volgende:
Heb je toevallig ook nog een foto?
Zoiezo klinkt het als een lekkere taart, dus ik denk dat die hier zeker wel ene keer gemaakt gaat worden
Lijkt me heerlijk maar bij stap 1 staat er cacaopoeder en in de benodigdheden kan ik dit niet terug vinden... Hoeveel moet dit zijn?quote:Op maandag 8 augustus 2005 16:15 schreef Little_Angel het volgende:
Witte- chocoladetaart met aardbeien.
[afbeelding]
Je hebt nodig:
- 115 gr. witte chocolade, in stukjes
- 120 ml. slagroom
- 120 ml. melk
- 1 el. rum of vanille-essence
- 115 gr. zachte, ongezouten boter
- 175 gr. suiker
- 3 eieren
- 225 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- snufje zout
- 675 gr. aardbeien, in plakjes, plus hele aardbeien ter garnering
- 7,5 dl. slagroom
- 2 et. rum of aardbeienlikeur
Moussevulling
- 250 gr. witte chocolade, in stukjes
- 3,5 dl. slagroom
- 2 el. rum of aardbeienlikeur
En je maakt het zo:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Zeef het meel, cacaopoeder en zout boven een kom. Voeg de grovere deeltjes die achterblijven in de zeef toe. Klop de margarine, suiker en vanille-essence schuimig. Klop er dan een ei door.
Net gemaakt. Whoaaa, dat blijft toch m'n lievelingstaartquote:Op vrijdag 12 augustus 2005 16:32 schreef MizzEnroe het volgende:
De taart op het plaatje in de OP heet Sacher torte:
Nodig:
250 gram boter
300 gram zelfrijzend bakmeel
350 gram basterdsuiker
100 gram cacao
3eieren
1½ dl melk
Voor het vulsel:
150 gram bittere couverture chocolade (heel puur kan ook)
75 gram boter
2 eetlepels cacao
2 eetlepels witte basterdsuiker
½ glas zwarte koffie
1 ei
een achtste liter slagroom
Bereiding:
De chocolade in een steelpan op een zacht vuur laten smelten, samen met de boter, suiker, cacao en de koffie. Alles goed doorroeren en laten afkoelen. Doe de massa dan over in een mengkom. Het ei scheiden en de dooier door de chocolademassa roeren. Het eiwit goed stijfslaan en er eveneens voorzichtig doorscheppen. Klop de slagroom stijf en spatel de room er met een houten lepel voorzichtig doorheen. Dek de schaal met folie af en zet hem in de koelkast zodat de massa kan opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 3 à 3½) en maak het deeg. Boter en suiker met de mixer goed vermengen. Klop er nu één voor één de eieren door en zeef er beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de cacao overheen. Mix alles goed en voeg met kleine scheutjes de melk toe. Vet een springvorm (28 cm doorsnede) licht in en doe het beslag in de vorm. Bak de taart in ± 45 minuten gaar. Snijd de afgekoelde taart horizontaal door. Leg de bovenste laag met de bovenkant op een schone theedoek. Bestrijk de binnenkant van de taart met de helft van het opgestijfde chocoldevulsel. Leg dan de bovenkant weer op de chocolademassa en druk de lagen voorzichtig op elkaar. Bestrijk met de rest van het chocoladevulsel de gehele taart, ook de zijkanten. U kunt de taart nog versieren met chocolade-strooisel of hagelslag. Eventueel ook met koffieboontjes. Door met een mes (of vork) golvende bewegingen door de chocolade bovenlaag te maken krijgt de taart een nog aantrekkelijker aanzien.
foto's?quote:Op vrijdag 15 december 2006 23:11 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
Net gemaakt. Whoaaa, dat blijft toch m'n lievelingstaart.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |