lady-wrb | vrijdag 15 juli 2005 @ 14:54 |
alle leden van mijn gezin zijn gek op kibbeling. alleen is de plaatselijke visboer nou niet bepaald een plaats waar je de lekkerste kunt scoren. taai en dubbel gebakken enzo ![]() bovendien is een beetje bak kibbeling gruwelijk duur. is zoiets zelf te fabriceren? iemand misschien tips/recepten? | |
clowncloon | vrijdag 15 juli 2005 @ 14:55 |
Je kan zelf vis halen, door het beslag halen en frituren...maar dat is erg veel werk en die kruiden heb je natuurlijk niet liggen. Zo duur is het nou ook weer niet! (bij ons dan). | |
ChrisJX | vrijdag 15 juli 2005 @ 14:56 |
Lekker ![]() Opgewarmde kibbeling uit de oven is trouwens niet te vreten ![]() | |
buitenbeentje | vrijdag 15 juli 2005 @ 14:59 |
Bij de visboer hoer op het plein wordt de kibbeling klaargemaakt en gebakken waar je bij staat. Zo hoort het ook en dat proef je. ![]() En ook in de magnetron opgewarmde kibbeling is niet te vr.... | |
Echo99 | vrijdag 15 juli 2005 @ 14:59 |
Koolvis kopen. Kleine stukjes snijen. Beslagje dr over. en zo door in het frituur. Voor meer vragen kijk effe in de [BeF] topics... Daar weten ze alles over frituren ![]() | |
Euc- | vrijdag 15 juli 2005 @ 15:07 |
Ik heb bij een visboer gewerkt, en eerlijk waar ik blijf erbij, dat is de lekkerste kibbeling die ik gegeten heb tot nu toe in mijn hele leven. En ik heb heel wat kibbeling gezien (op vakanties naar de badplaatsen enzo, daar waren ook wel goeie tussen, maar deze blijft onovertroffen). Het recept was staartstukken kabeljauw in kleine stukjes, kibbelingkruiden eroverheen (was een grote bak kibbelingkruiden, gewoon van de groothandel af), visbakmeel mengen met water tot een beslag, kibbeling daardoorheen en mooi goudbruin bakken. Heerlijk simpel zonder alle poespas, én niet taai/zacht maar mooi stevig. Aaaahhh heerlijk ![]() | |
lienelien | vrijdag 15 juli 2005 @ 15:32 |
kibbeling opwarmen in de frietpan is wél lekker! ![]() (alleen smaakt je friet daarna naar vis..) | |
Wepeel2 | vrijdag 15 juli 2005 @ 15:36 |
Kibbeling. Wat een kutwoord als je dat vaak leest/hoort. ![]() Maar het is wel verdomd lekker. ![]() De visboer hier maakt ook lekker spul. Je moet het inderdaad nooit opwarmen in de oven want dat is echt ranzig. | |
Rio | vrijdag 15 juli 2005 @ 15:41 |
Echte kibbeling wordt idd van kabeljauw(filet) gemaakt, maar dat is nu eenmaal vrij prijzig. | |
Annemiek78 | vrijdag 15 juli 2005 @ 15:45 |
Iemand tips over wat voor beslag je hiervoor dan moet gebruiken? | |
Euc- | vrijdag 15 juli 2005 @ 15:51 |
quote:stuk of 10 behoorlijke stukken (dat is een kleine portie, dan zit je behoorlijk vol als middelmatige eter) met saus kostte 3 euro. Goed te doen lijkt me zo? Nu krijgt hij fikse kortingen door de aantallen die hij inkoopt maar toch. | |
Euc- | vrijdag 15 juli 2005 @ 15:52 |
quote:visbakmeel/bloem weet het ff niet meer precies en water. Te halen bij de lokale groothandel ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juli 2005 @ 16:41 |
quote:alsof iemand het verschil nog proeft tussen koolvis en kabeljauw als het eenmaal gefrituurt is in een gekruid beslag. Bovendien flikkert kabeljauw veel te makkelijk uit elkaar om goeie kibbeling van te maken. Verder is een vis als wijting gewoon lekkerder, imho, lang niet zo overbevist, en erg goedkoop. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juli 2005 @ 16:42 |
quote:Bierbeslagje maken. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juli 2005 @ 16:43 |
quote:Voor die prijs moet er zwaar geld bij als je kabeljauw gebruikt. | |
Euc- | vrijdag 15 juli 2005 @ 18:23 |
quote:Hij kreeg het anders allemaal gerund.. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juli 2005 @ 18:30 |
quote:Sure, maar niet met Kabeljauw. | |
LostFormat | vrijdag 15 juli 2005 @ 18:32 |
quote:*Meldt. | |
kissa | vrijdag 15 juli 2005 @ 19:07 |
Bron: Wikipedia. Kibbeling is een snack die bestaat uit stukken gesneden kabeljauw, die in doorhaalvloeistof, een mengsel van eiwit en meel, wordt gedompeld, en daarna wordt gefrituurd. Door de hoge prijs van de kabeljauw wordt tegenwoordig vaak met andere vissoorten gewerkt, zoals pollak, heek en koolvis. Kibbeling wordt vaak met een op mayonaise gebaseerde saus gegeten. De enige manier om kibbeling op te warmen is voorzichtig opbakken in boter. | |
Shirley | vrijdag 15 juli 2005 @ 19:09 |
Hmmm...zo lekker! Vooral met een sausje erbij enzo. ![]() | |
Annemiek78 | vrijdag 15 juli 2005 @ 19:31 |
quote:Ja, oke... En hoe maak je dat dan? | |
Martijn_77 | vrijdag 15 juli 2005 @ 19:45 |
quote:En wat voor bier kun je daar het beste voor gebruiken? | |
Euc- | vrijdag 15 juli 2005 @ 19:58 |
quote:ik heb er 4 maanden na mn middelbare school (was vroeg klaar ![]() | |
Joene | vrijdag 15 juli 2005 @ 21:37 |
quote:Gewoon een pilsener , en je maakt het gewoon bier/meel/ei /peper/ zout /melk | |
buitenbeentje | vrijdag 15 juli 2005 @ 21:42 |
Morgen maar weer eens een portie halen hier. ![]() | |
gekke_sandra | vrijdag 15 juli 2005 @ 21:42 |
Hmmm gisteren ook gegeten ![]() | |
renz0r | vrijdag 15 juli 2005 @ 23:19 |
Toevallig vandaag gegeten. De visboeren in Ambacht en Zwijndrecht zijn goddelijk ![]() Stuk brood, sausjes...jum! | |
MaRySe | zaterdag 16 juli 2005 @ 00:14 |
Kibbeling ![]() | |
Blues | zaterdag 16 juli 2005 @ 00:33 |
Bij het praten over eten MOET er echt een plaatje bij hoor ![]() ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 16 juli 2005 @ 01:52 |
Welke saus hoort er eigenlijk bij kibbeling? | |
0 | zaterdag 16 juli 2005 @ 01:56 |
quote:knoflook- of wiskysaus. | |
Blues | zaterdag 16 juli 2005 @ 01:59 |
quote:Nee joh ![]() Ravigottesaus. quote: | |
0 | zaterdag 16 juli 2005 @ 02:02 |
quote:Ik blijf er bij dat het met knoflook c.q. wiskysaus prima te eten is ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 16 juli 2005 @ 09:24 |
ja maar waar blijft nou HET recept voor dat lekkere deegjasje? | |
gekke_sandra | zaterdag 16 juli 2005 @ 10:09 |
quote:De mijne was dit keer ook goed te doen ![]() | |
Geluk | zaterdag 16 juli 2005 @ 10:33 |
quote:Precies, recepten willen we zien! Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer. Voor vier voor- en twee hoofdgerechten: 300 - 350 gram kabeljauwfilet; 1 eetl. limoen- of citroensap; 2 eieren; 2 - 3 eetl. melk; 50 gram bloem, gezeefd; 3 - 4 eetl. grof kruim van bruin (volkoren) brood; (zee)zout; witte peper uit de molen'; 'vingergreep' cayennepeper; ca. 2 1/2 dl (zonnebloem)olie; ca. 100 gram gemengde groene slasoorten; ca. 3 eetl. eenvoudige mosterddressing (1 deel azijn, 1/2 deel (Zaanse) mosterd en 3 - 4 delen olie); ca. 1 1/2 dl mayonaise(of 1/2 mayonaise, 1/2 crème fraiche en scheutje (hot) tomatoketchup. Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in met limoen- of citroensap. Laat hem 10 minuten liggen, maak hem opnieuw droog en snijd hem in stukjes van 3 - 4 centimeter. Maak een glad beslag door in een kom eieren en melk los te roeren en er vervolgens de gezeefde bloem door te kloppen. Voeg er daarna zout, peper en cayenneper aan toe. Laat het beslag tenminste 10 minuten rusten. Klop het beslag daarna opnieuw even met een garde op. Voeg extra bloem toe wanneer het beslag te dun uitvalt. Het moet net iets dikker dan voor pannekoeken zijn. Stort het grove broodkruim in een groot diep bord. Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Haal, bij voorbeeld met een fondue-vork, de stukjes vis door het beslag en wentel ze door het broodkruim. Laat de stukjes hierna 5 - 10 minuten liggen. Laat ze daarna in de hete olie glijden om ze in 4 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin en net gaar te bakken. Laat de vis na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Maak de sla aan met een eenvoudige dressing met mosterd. Presentatie: verdeel de sla als bedjes over de borden. Schik de kibbeling op de sla. Geef er apart een-persoonskommetjes met mayonaise of alternatief bij. Zet een mand met knapperig stokbrood op tafel. | |
renz0r | zaterdag 16 juli 2005 @ 10:40 |
quote:Waar kwam de ingekochte vis vandaan ![]() | |
D. | zaterdag 16 juli 2005 @ 10:46 |
edit: twijfelgeval | |
Joene | zaterdag 16 juli 2005 @ 10:49 |
quote:remouladesaus althans dat vind ik het lekkerst ![]() | |
Faithy | zaterdag 16 juli 2005 @ 11:14 |
mn pa maakt het altijd, en het duurt helemaal niet lang ![]() Maar hij is dan ook een ras-scheveninger die elke soort vis in een handomdraai schoonmaakt ![]() Oh, en hij maakt ze echt compleet graatloos schoon, vandaar dat ik alleen vis eet die paps heeft klaargemaakt ![]() Dat deegpoeder (waar je het van maakt) kan je bij elk zichzelf respecterende viswinkel halen als 't goed is. En de kruiden ook. Sausje kan je zelf wel maken. Je kan er coctailsaus, whiskeysaus, knoflooksaus, ja, wat jij lekker vindt bij doen... | |
Euc- | zaterdag 16 juli 2005 @ 11:40 |
quote:Nu al meerdere keren gezegd hoe ze het hier ind e buurt bij minimaal 4 visboeren doen.. Lees maar eens wat naar boven naar mijn posts. | |
habanero | zaterdag 16 juli 2005 @ 12:34 |
quote:kriek beslagje is het lekkerst en ik vind saus erover heen dan gewoon zonde ![]() | |
gekke_sandra | zaterdag 16 juli 2005 @ 13:22 |
quote:Markt, Passage ![]() | |
dutch-mamma | zaterdag 16 juli 2005 @ 13:45 |
Ik heb een paar jaar geleden een enorme emmer kibbelingkruiden gekocht van de visboer op de markt. Kostte me waarschijnlijk veel te veel geld ![]() Het kibbelingdeegjasje (2 x letterwaarde, 3 x woordwaarde): ik gebruik het recept voor deegjasjhes dat op de achterkant van een zakje Koe loe yuksaus van Conimex staat... heb het nu even niet bij de hand, moet het wel ergens hebben... Ik ga op zoek! (of heeft iemand zo'n zakje in huis? zoek dan het recept effe op voor me...) | |
renz0r | zaterdag 16 juli 2005 @ 14:26 |
quote:kom ik nooit ![]() | |
Oblivion | zaterdag 16 juli 2005 @ 15:08 |
quote:Waar precies zei je ook alweer waar je woonde? ![]() | |
funkyskunkie | zondag 17 juli 2005 @ 12:11 |
Na het lezen van dit topic heb ik zin in kibbeling ![]() Maar d'r is hier natuurlijk geen visboer open ![]() ![]() | |
Faithy | zondag 17 juli 2005 @ 12:16 |
Hier op Scheveningen zijn altjid visboeren open ![]() | |
Martijn_77 | zondag 17 juli 2005 @ 12:19 |
quote:Lucky you! ![]() | |
funkyskunkie | zondag 17 juli 2005 @ 12:23 |
quote:Ja maar, ja maar, ik woon niet in Scheveningen ![]() | |
dutch-mamma | zondag 17 juli 2005 @ 12:28 |
quote:Begint met een A, eindigt met een E en er zit "lmer" tussen ![]() Wou je komen eten? | |
DuchessX | zondag 17 juli 2005 @ 17:24 |
quote:Lekker, Kibbeling ![]() Voor de mensen die wel eens in eindhoven komen: aan de achterkant van het wcw, (zijde Rooseveltlaan) staat een viskraam en die hebben heel lekkere Kibbeling. 3 euro en je hebt een enorme berg. Gratis sausje. Zo vers dat hij niet met een vorkje te eten is ![]() | |
Oblivion | zaterdag 30 juli 2005 @ 08:52 |
quote: ![]() Ik heb nu je telefoonnummer.... ![]() Kom een zakje kruiden halen! ![]() | |
dutch-mamma | zaterdag 30 juli 2005 @ 22:08 |
quote:Na maandag moet lukken! Stuur ff een sms, mijn telefoon ligt op de lader ![]() Dan zie ik morgen of zo je sms wel ![]() | |
Oblivion | zondag 31 juli 2005 @ 11:44 |
quote:Komt goed... ![]() | |
RijstNatie | woensdag 10 januari 2007 @ 23:07 |
maar wat voor kruiden gaan er nou overheen? zijn dit speciale kibbeling kruiden? | |
sampoo | donderdag 11 januari 2007 @ 02:13 |
quote:Volgens mij is dat andere vis. ![]() | |
sampoo | donderdag 11 januari 2007 @ 02:16 |
quote:Volgens mij wordt tegenwoordig bijna alle kibbeling en lekkerbekjes van wijting gemaakt. Daar merk je inderdaad toch niet al te veel van als het gefrituurt moet worden en je het nog in een sausje dompelt. [ Bericht 0% gewijzigd door sampoo op 11-01-2007 02:43:52 ] | |
SpankTheMonkey | donderdag 11 januari 2007 @ 02:22 |
quote:Geen idee, maar het is verdomde lekker. ![]() | |
Mr.Noodle | donderdag 11 januari 2007 @ 02:24 |
quote:En toch smeren ze je ordinaire knoflooksaus of whiskysaus aan bij veel markten.. ![]() | |
klaarover | donderdag 11 januari 2007 @ 08:14 |
De "kibbelingkruiden" die mijn visboer in een strooibus heeft, dat is voornamelijk zout, ve-tsin en peper. Misschien een enkel stipje bieslook. :-( Hoe dan ook, het smaakt naar zout. Een fijn beslagje kan je trouwens ook maken van bruisend water en zelfrijzend bakmeel. Meer niet. | |
Erosjuhhh | donderdag 11 januari 2007 @ 09:10 |
quote:toch is ravigotte er t lekkerst bij. hier kun je meestal 3 of 4 sauzen kiezen knoflook, cocktail, ravigotte en soms joppiesaus ![]() | |
basm85 | dinsdag 16 januari 2007 @ 22:13 |
Ik werk in het hoogseizoen bij een visboer, en bak dus echt hele dagen kibbeling ![]() ![]() ![]() ![]() | |
basm85 | dinsdag 16 januari 2007 @ 22:17 |
quote: | |
Poepoog | zaterdag 3 maart 2007 @ 00:52 |
Ah, Heek bedoel je. | |
Muck | zaterdag 3 maart 2007 @ 15:10 |
quote:wat stom ![]() hier is het hartstikke oranje, en goddelijk lekker ![]() ik heb vnamiddag trouwens nog een lekkerbek en wat stukjes kibbeling op ![]() | |
ParanoidEv | zaterdag 3 maart 2007 @ 16:46 |
quote:Oeh vertel die eens! Want laat ik nu ontzettend veel kriek overhebben ![]() | |
Delicieux | zaterdag 3 maart 2007 @ 19:53 |
quote:Heeft er iemand een exact recept (beschrijving van het mengsel) van de kibbelingkruiden? Inmiddels heb ik bij de lokale visboer de "Cabillaud" getraceerd. Het Fransen woord voor Wijting wist ik niet ![]() Dan kan ik hier ook lekker kibbeling in elkaar gaan klussen! | |
Pietverdriet | zaterdag 3 maart 2007 @ 19:56 |
quote:Wijting is erg lekker en een zeer onderschat visje omdat ie goedkoop is, onterecht, want het is een puik visje. | |
The_Verve | maandag 5 maart 2007 @ 13:43 |
Ik ben ook op zoek naar kibbelingkruiden. Heb hier nog een lading kabeljauw in de vriezer liggen. | |
smurfzilla | maandag 5 maart 2007 @ 16:17 |
Weet iemand toevallig de engelse vertaling van kibbeling ? Verdomd lekker spul trouwens ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | maandag 5 maart 2007 @ 16:18 |
Tjickalung? | |
loveli | maandag 5 maart 2007 @ 17:08 |
Vroeger (toen de schepen van hout waren en de mannen van staal), werden de lippen, wangen en kelen van kabeljauw gebruikt voor kibbeling. Van de restjes die je voor een paar halve centen kon kopen, werd deze lekkernij gemaakt. | |
4EverBlackEyed | maandag 5 maart 2007 @ 22:45 |
Wij hebben bij ons 3 vistenten die elke week ergens anders staan. Daarvan heeft er 1 ontzettend vieze kibbeling (taai, zout, ieeuw) En de andere twee hebben gewoon heerlijke kibbeling ![]() Maar je moet het maar net weten. | |
verzameldirk | dinsdag 6 maart 2007 @ 02:13 |
kibbeling uit de diepvries bij de Aldi ![]() | |
Nantes | zaterdag 13 september 2008 @ 13:26 |
Sorry dat ik dit topic omhoog kick, maar ik heb geen huishoudweegschaal en zou graag willen weten hoeveel gram 1 stuk kibbeling is? Alvast bedankt ![]() | |
ParanoidEv | zaterdag 13 september 2008 @ 16:12 |
quote:Euh, je weet hoe ze er uit zien..? Lijkt me niet te zeggen. De ene is ook vetter gebakken dan de ander. Dus gewoon vreten die hap, of juist niet. | |
Nantes | zaterdag 13 september 2008 @ 17:22 |
Ja, weet ik wel ![]() ![]() |