FOK!forum / Culinesse à gogo / Kibbeling
lady-wrbvrijdag 15 juli 2005 @ 14:54
alle leden van mijn gezin zijn gek op kibbeling.
alleen is de plaatselijke visboer nou niet bepaald een plaats waar je de lekkerste kunt scoren.
taai en dubbel gebakken enzo
bovendien is een beetje bak kibbeling gruwelijk duur.
is zoiets zelf te fabriceren?
iemand misschien tips/recepten?
clowncloonvrijdag 15 juli 2005 @ 14:55
Je kan zelf vis halen, door het beslag halen en frituren...maar dat is erg veel werk en die kruiden heb je natuurlijk niet liggen. Zo duur is het nou ook weer niet! (bij ons dan).
ChrisJXvrijdag 15 juli 2005 @ 14:56
Lekker

Opgewarmde kibbeling uit de oven is trouwens niet te vreten Dán weet je pas wat taai is.
buitenbeentjevrijdag 15 juli 2005 @ 14:59
Bij de visboer hoer op het plein wordt de kibbeling klaargemaakt en gebakken waar je bij staat. Zo hoort het ook en dat proef je.

En ook in de magnetron opgewarmde kibbeling is niet te vr....
Echo99vrijdag 15 juli 2005 @ 14:59
Koolvis kopen. Kleine stukjes snijen. Beslagje dr over. en zo door in het frituur.

Voor meer vragen kijk effe in de [BeF] topics... Daar weten ze alles over frituren
Euc-vrijdag 15 juli 2005 @ 15:07
Ik heb bij een visboer gewerkt, en eerlijk waar ik blijf erbij, dat is de lekkerste kibbeling die ik gegeten heb tot nu toe in mijn hele leven. En ik heb heel wat kibbeling gezien (op vakanties naar de badplaatsen enzo, daar waren ook wel goeie tussen, maar deze blijft onovertroffen).

Het recept was staartstukken kabeljauw in kleine stukjes, kibbelingkruiden eroverheen (was een grote bak kibbelingkruiden, gewoon van de groothandel af), visbakmeel mengen met water tot een beslag, kibbeling daardoorheen en mooi goudbruin bakken. Heerlijk simpel zonder alle poespas, én niet taai/zacht maar mooi stevig. Aaaahhh heerlijk
lienelienvrijdag 15 juli 2005 @ 15:32
kibbeling opwarmen in de frietpan is wél lekker!

(alleen smaakt je friet daarna naar vis..)
Wepeel2vrijdag 15 juli 2005 @ 15:36
Kibbeling.
Wat een kutwoord als je dat vaak leest/hoort.

Maar het is wel verdomd lekker.
De visboer hier maakt ook lekker spul. Je moet het inderdaad nooit opwarmen in de oven want dat is echt ranzig.
Riovrijdag 15 juli 2005 @ 15:41
Echte kibbeling wordt idd van kabeljauw(filet) gemaakt, maar dat is nu eenmaal vrij prijzig.
Annemiek78vrijdag 15 juli 2005 @ 15:45
Iemand tips over wat voor beslag je hiervoor dan moet gebruiken?
Euc-vrijdag 15 juli 2005 @ 15:51
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 15:41 schreef Rio het volgende:
Echte kibbeling wordt idd van kabeljauw(filet) gemaakt, maar dat is nu eenmaal vrij prijzig.
stuk of 10 behoorlijke stukken (dat is een kleine portie, dan zit je behoorlijk vol als middelmatige eter) met saus kostte 3 euro. Goed te doen lijkt me zo? Nu krijgt hij fikse kortingen door de aantallen die hij inkoopt maar toch.
Euc-vrijdag 15 juli 2005 @ 15:52
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 15:45 schreef Annemiek78 het volgende:
Iemand tips over wat voor beslag je hiervoor dan moet gebruiken?
visbakmeel/bloem weet het ff niet meer precies en water. Te halen bij de lokale groothandel
Pietverdrietvrijdag 15 juli 2005 @ 16:41
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 15:41 schreef Rio het volgende:
Echte kibbeling wordt idd van kabeljauw(filet) gemaakt, maar dat is nu eenmaal vrij prijzig.
alsof iemand het verschil nog proeft tussen koolvis en kabeljauw als het eenmaal gefrituurt is in een gekruid beslag.
Bovendien flikkert kabeljauw veel te makkelijk uit elkaar om goeie kibbeling van te maken.
Verder is een vis als wijting gewoon lekkerder, imho, lang niet zo overbevist, en erg goedkoop.
Pietverdrietvrijdag 15 juli 2005 @ 16:42
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 15:45 schreef Annemiek78 het volgende:
Iemand tips over wat voor beslag je hiervoor dan moet gebruiken?
Bierbeslagje maken.
Pietverdrietvrijdag 15 juli 2005 @ 16:43
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 15:51 schreef Euc- het volgende:

[..]

stuk of 10 behoorlijke stukken (dat is een kleine portie, dan zit je behoorlijk vol als middelmatige eter) met saus kostte 3 euro. Goed te doen lijkt me zo? Nu krijgt hij fikse kortingen door de aantallen die hij inkoopt maar toch.
Voor die prijs moet er zwaar geld bij als je kabeljauw gebruikt.
Euc-vrijdag 15 juli 2005 @ 18:23
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor die prijs moet er zwaar geld bij als je kabeljauw gebruikt.
Hij kreeg het anders allemaal gerund..
Pietverdrietvrijdag 15 juli 2005 @ 18:30
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 18:23 schreef Euc- het volgende:

[..]

Hij kreeg het anders allemaal gerund..
Sure, maar niet met Kabeljauw.
LostFormatvrijdag 15 juli 2005 @ 18:32
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

alsof iemand het verschil nog proeft tussen koolvis en kabeljauw als het eenmaal gefrituurt is in een gekruid beslag.
*Meldt.
kissavrijdag 15 juli 2005 @ 19:07
Bron: Wikipedia.

Kibbeling is een snack die bestaat uit stukken gesneden kabeljauw, die in doorhaalvloeistof, een mengsel van eiwit en meel, wordt gedompeld, en daarna wordt gefrituurd. Door de hoge prijs van de kabeljauw wordt tegenwoordig vaak met andere vissoorten gewerkt, zoals pollak, heek en koolvis. Kibbeling wordt vaak met een op mayonaise gebaseerde saus gegeten.

De enige manier om kibbeling op te warmen is voorzichtig opbakken in boter.

Shirleyvrijdag 15 juli 2005 @ 19:09
Hmmm...zo lekker! Vooral met een sausje erbij enzo.
Annemiek78vrijdag 15 juli 2005 @ 19:31
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bierbeslagje maken.
Ja, oke... En hoe maak je dat dan?
Martijn_77vrijdag 15 juli 2005 @ 19:45
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 19:31 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Ja, oke... En hoe maak je dat dan?
En wat voor bier kun je daar het beste voor gebruiken?
Euc-vrijdag 15 juli 2005 @ 19:58
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure, maar niet met Kabeljauw.
ik heb er 4 maanden na mn middelbare school (was vroeg klaar ) fulltime gewerkt, ook dagen alleen in de winkel gestaan. Mocht alles doen, alles fileren, haring schoonmaken, alles. Hij kreeg het gerund, met kabeljauw.
Joenevrijdag 15 juli 2005 @ 21:37
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 19:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat voor bier kun je daar het beste voor gebruiken?
Gewoon een pilsener , en je maakt het gewoon bier/meel/ei /peper/ zout /melk
buitenbeentjevrijdag 15 juli 2005 @ 21:42
Morgen maar weer eens een portie halen hier.
gekke_sandravrijdag 15 juli 2005 @ 21:42
Hmmm gisteren ook gegeten
renz0rvrijdag 15 juli 2005 @ 23:19
Toevallig vandaag gegeten.

De visboeren in Ambacht en Zwijndrecht zijn goddelijk

Stuk brood, sausjes...jum!
MaRySezaterdag 16 juli 2005 @ 00:14
Kibbeling
Blueszaterdag 16 juli 2005 @ 00:33
Bij het praten over eten MOET er echt een plaatje bij hoor


Martijn_77zaterdag 16 juli 2005 @ 01:52
Welke saus hoort er eigenlijk bij kibbeling?
0zaterdag 16 juli 2005 @ 01:56
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:52 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke saus hoort er eigenlijk bij kibbeling?
knoflook- of wiskysaus.
Blueszaterdag 16 juli 2005 @ 01:59
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:56 schreef 0 het volgende:


knoflook- of wiskysaus.
Nee joh
Ravigottesaus.
quote:
Ravigottesaus
2 dl mayonaise
kappertjes
ui
bieslook
peterselie
kervel
dragon

Snij de ui en kappertjes in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Roer alles door de mayonaise.
0zaterdag 16 juli 2005 @ 02:02
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:59 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nee joh
Ravigottesaus.
[..]
Ik blijf er bij dat het met knoflook c.q. wiskysaus prima te eten is
lady-wrbzaterdag 16 juli 2005 @ 09:24
ja maar waar blijft nou HET recept voor dat lekkere deegjasje?
gekke_sandrazaterdag 16 juli 2005 @ 10:09
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 23:19 schreef renz0r het volgende:
De visboeren in Ambacht en Zwijndrecht zijn goddelijk
De mijne was dit keer ook goed te doen
Gelukzaterdag 16 juli 2005 @ 10:33
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 09:24 schreef lady-wrb het volgende:
ja maar waar blijft nou HET recept voor dat lekkere deegjasje?
Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.

Voor vier voor- en twee hoofdgerechten: 300 - 350 gram kabeljauwfilet; 1 eetl. limoen- of citroensap; 2 eieren; 2 - 3 eetl. melk; 50 gram bloem, gezeefd; 3 - 4 eetl. grof kruim van bruin (volkoren) brood; (zee)zout; witte peper uit de molen'; 'vingergreep' cayennepeper; ca. 2 1/2 dl (zonnebloem)olie; ca. 100 gram gemengde groene slasoorten; ca. 3 eetl. eenvoudige mosterddressing (1 deel azijn, 1/2 deel (Zaanse) mosterd en 3 - 4 delen olie); ca. 1 1/2 dl mayonaise(of 1/2 mayonaise, 1/2 crème fraiche en scheutje (hot) tomatoketchup.


Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in met limoen- of citroensap. Laat hem 10 minuten liggen, maak hem opnieuw droog en snijd hem in stukjes van 3 - 4 centimeter. Maak een glad beslag door in een kom eieren en melk los te roeren en er vervolgens de gezeefde bloem door te kloppen. Voeg er daarna zout, peper en cayenneper aan toe. Laat het beslag tenminste 10 minuten rusten. Klop het beslag daarna opnieuw even met een garde op. Voeg extra bloem toe wanneer het beslag te dun uitvalt. Het moet net iets dikker dan voor pannekoeken zijn. Stort het grove broodkruim in een groot diep bord. Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Haal, bij voorbeeld met een fondue-vork, de stukjes vis door het beslag en wentel ze door het broodkruim. Laat de stukjes hierna 5 - 10 minuten liggen. Laat ze daarna in de hete olie glijden om ze in 4 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin en net gaar te bakken. Laat de vis na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Maak de sla aan met een eenvoudige dressing met mosterd.

Presentatie: verdeel de sla als bedjes over de borden. Schik de kibbeling op de sla. Geef er apart een-persoonskommetjes met mayonaise of alternatief bij. Zet een mand met knapperig stokbrood op tafel.
renz0rzaterdag 16 juli 2005 @ 10:40
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:09 schreef gekke_sandra het volgende:

[..]

De mijne was dit keer ook goed te doen
Waar kwam de ingekochte vis vandaan
D.zaterdag 16 juli 2005 @ 10:46
edit: twijfelgeval
Joenezaterdag 16 juli 2005 @ 10:49
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:52 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke saus hoort er eigenlijk bij kibbeling?
remouladesaus althans dat vind ik het lekkerst
Faithyzaterdag 16 juli 2005 @ 11:14
mn pa maakt het altijd, en het duurt helemaal niet lang

Maar hij is dan ook een ras-scheveninger die elke soort vis in een handomdraai schoonmaakt

Oh, en hij maakt ze echt compleet graatloos schoon, vandaar dat ik alleen vis eet die paps heeft klaargemaakt

Dat deegpoeder (waar je het van maakt) kan je bij elk zichzelf respecterende viswinkel halen als 't goed is.
En de kruiden ook.

Sausje kan je zelf wel maken.
Je kan er coctailsaus, whiskeysaus, knoflooksaus, ja, wat jij lekker vindt bij doen...
Euc-zaterdag 16 juli 2005 @ 11:40
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:33 schreef Geluk het volgende:

[..]

Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.
Nu al meerdere keren gezegd hoe ze het hier ind e buurt bij minimaal 4 visboeren doen.. Lees maar eens wat naar boven naar mijn posts.
habanerozaterdag 16 juli 2005 @ 12:34
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 19:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat voor bier kun je daar het beste voor gebruiken?
kriek beslagje is het lekkerst en ik vind saus erover heen dan gewoon zonde
gekke_sandrazaterdag 16 juli 2005 @ 13:22
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:40 schreef renz0r het volgende:
Waar kwam de ingekochte vis vandaan
Markt, Passage
dutch-mammazaterdag 16 juli 2005 @ 13:45
Ik heb een paar jaar geleden een enorme emmer kibbelingkruiden gekocht van de visboer op de markt. Kostte me waarschijnlijk veel te veel geld maar oh oh oh, wat ben ik er blij mee...!

Het kibbelingdeegjasje (2 x letterwaarde, 3 x woordwaarde): ik gebruik het recept voor deegjasjhes dat op de achterkant van een zakje Koe loe yuksaus van Conimex staat... heb het nu even niet bij de hand, moet het wel ergens hebben... Ik ga op zoek! (of heeft iemand zo'n zakje in huis? zoek dan het recept effe op voor me...)
renz0rzaterdag 16 juli 2005 @ 14:26
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 13:22 schreef gekke_sandra het volgende:

[..]

Markt, Passage
kom ik nooit
Oblivionzaterdag 16 juli 2005 @ 15:08
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 13:45 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb een paar jaar geleden een enorme emmer kibbelingkruiden gekocht van de visboer op de markt. Kostte me waarschijnlijk veel te veel geld maar oh oh oh, wat ben ik er blij mee...!
Waar precies zei je ook alweer waar je woonde?
funkyskunkiezondag 17 juli 2005 @ 12:11
Na het lezen van dit topic heb ik zin in kibbeling

Maar d'r is hier natuurlijk geen visboer open
Faithyzondag 17 juli 2005 @ 12:16
Hier op Scheveningen zijn altjid visboeren open
Martijn_77zondag 17 juli 2005 @ 12:19
quote:
Op zondag 17 juli 2005 12:16 schreef Faithy het volgende:
Hier op Scheveningen zijn altjid visboeren open
Lucky you!
funkyskunkiezondag 17 juli 2005 @ 12:23
quote:
Op zondag 17 juli 2005 12:16 schreef Faithy het volgende:
Hier op Scheveningen zijn altjid visboeren open
Ja maar, ja maar, ik woon niet in Scheveningen
dutch-mammazondag 17 juli 2005 @ 12:28
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 15:08 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Waar precies zei je ook alweer waar je woonde?
Begint met een A, eindigt met een E en er zit "lmer" tussen

Wou je komen eten?
DuchessXzondag 17 juli 2005 @ 17:24
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 14:54 schreef lady-wrb het volgende:
alle leden van mijn gezin zijn gek op kibbeling.
alleen is de plaatselijke visboer nou niet bepaald een plaats waar je de lekkerste kunt scoren.
taai en dubbel gebakken enzo
bovendien is een beetje bak kibbeling gruwelijk duur.
is zoiets zelf te fabriceren?
iemand misschien tips/recepten?
Lekker, Kibbeling

Voor de mensen die wel eens in eindhoven komen: aan de achterkant van het wcw, (zijde Rooseveltlaan) staat een viskraam en die hebben heel lekkere Kibbeling. 3 euro en je hebt een enorme berg. Gratis sausje. Zo vers dat hij niet met een vorkje te eten is
Oblivionzaterdag 30 juli 2005 @ 08:52
quote:
Op zondag 17 juli 2005 12:28 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Begint met een A, eindigt met een E en er zit "lmer" tussen

Wou je komen eten?


Ik heb nu je telefoonnummer....
Kom een zakje kruiden halen!
dutch-mammazaterdag 30 juli 2005 @ 22:08
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 08:52 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Ik heb nu je telefoonnummer....
Kom een zakje kruiden halen!
Na maandag moet lukken! Stuur ff een sms, mijn telefoon ligt op de lader
Dan zie ik morgen of zo je sms wel
Oblivionzondag 31 juli 2005 @ 11:44
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 22:08 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Na maandag moet lukken! Stuur ff een sms, mijn telefoon ligt op de lader
Dan zie ik morgen of zo je sms wel
Komt goed...
RijstNatiewoensdag 10 januari 2007 @ 23:07
maar wat voor kruiden gaan er nou overheen?
zijn dit speciale kibbeling kruiden?
sampoodonderdag 11 januari 2007 @ 02:13
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 14:59 schreef buitenbeentje het volgende:
Bij de visboer hoer op het plein wordt de kibbeling klaargemaakt en gebakken waar je bij staat. Zo hoort het ook en dat proef je.
Volgens mij is dat andere vis.
sampoodonderdag 11 januari 2007 @ 02:16
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

alsof iemand het verschil nog proeft tussen koolvis en kabeljauw als het eenmaal gefrituurt is in een gekruid beslag.
Bovendien flikkert kabeljauw veel te makkelijk uit elkaar om goeie kibbeling van te maken.
Verder is een vis als wijting gewoon lekkerder, imho, lang niet zo overbevist, en erg goedkoop.
Volgens mij wordt tegenwoordig bijna alle kibbeling en lekkerbekjes van wijting gemaakt. Daar merk je inderdaad toch niet al te veel van als het gefrituurt moet worden en je het nog in een sausje dompelt.

[ Bericht 0% gewijzigd door sampoo op 11-01-2007 02:43:52 ]
SpankTheMonkeydonderdag 11 januari 2007 @ 02:22
quote:
Op woensdag 10 januari 2007 23:07 schreef RijstNatie het volgende:
maar wat voor kruiden gaan er nou overheen?
zijn dit speciale kibbeling kruiden?
Geen idee, maar het is verdomde lekker.
Mr.Noodledonderdag 11 januari 2007 @ 02:24
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:59 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nee joh
Ravigottesaus.
[..]
En toch smeren ze je ordinaire knoflooksaus of whiskysaus aan bij veel markten..
klaaroverdonderdag 11 januari 2007 @ 08:14
De "kibbelingkruiden" die mijn visboer in een strooibus heeft, dat is voornamelijk zout, ve-tsin en peper. Misschien een enkel stipje bieslook. :-( Hoe dan ook, het smaakt naar zout.

Een fijn beslagje kan je trouwens ook maken van bruisend water en zelfrijzend bakmeel. Meer niet.
Erosjuhhhdonderdag 11 januari 2007 @ 09:10
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 02:24 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

En toch smeren ze je ordinaire knoflooksaus of whiskysaus aan bij veel markten..
toch is ravigotte er t lekkerst bij. hier kun je meestal 3 of 4 sauzen kiezen
knoflook, cocktail, ravigotte en soms joppiesaus
basm85dinsdag 16 januari 2007 @ 22:13
Ik werk in het hoogseizoen bij een visboer, en bak dus echt hele dagen kibbeling ik heb dat zo verschrikkelijk veel gegeten dat het mijn neus uitkomt maargoed Wij gebruikten ook geen kabeljauw omdat die de laatste tijd verschrikkelijk in prijs is gestegen, en daarbij proeft de gemiddelde duitser geen verschil tussen hake-filet of kabeljauw Ik gebuik dus hake-filet wat zeer goed te doen is, lekker stevig! Ik maak zelf het beslag van visbakmeel en water, de verhouding moet precies goed zijn (niet waterig maar ook niet zo stijf dat de garde erin recht blijft staan) dan naar smaak kibbelingkruiden toevoegen en goed mixen. Dan de stukjes filet er doorheen gooien, weer goed mixen. Dan de stukjes vlak boven de olie (170 C, wij bakken is speciaal vis-bakolie) ) in de oven laten vallen, los van elkaar anders krijg je van die grote brokken. Beetje losschudden en overtollig beslag ertussenuit vissen, wachten tot ze stevig zijn en (licht) bruin. En dan met versgebakken met remoulade saus naar binnen scheppen
basm85dinsdag 16 januari 2007 @ 22:17
quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 22:13 schreef basm85 het volgende:
Ik werk in het hoogseizoen bij een visboer, en bak dus echt hele dagen kibbeling ik heb dat zo verschrikkelijk veel gegeten dat het mijn neus uitkomt maargoed Wij gebruikten ook geen kabeljauw omdat die de laatste tijd verschrikkelijk in prijs is gestegen, en daarbij proeft de gemiddelde duitser geen verschil tussen hake-filet of kabeljauw Ik gebuik dus hake-filet wat zeer goed te doen is, lekker stevig! Ik maak zelf het beslag van visbakmeel en water, de verhouding moet precies goed zijn (niet waterig maar ook niet zo stijf dat de garde erin recht blijft staan) dan naar smaak kibbelingkruiden toevoegen en goed mixen. Dan de stukjes filet er doorheen gooien, weer goed mixen. Dan de stukjes vlak boven de olie (170 C, wij bakken in speciaal vis-bakolie) ) in de oven laten vallen, los van elkaar anders krijg je van die grote brokken. Beetje losschudden en overtollig beslag ertussenuit vissen, wachten tot ze stevig zijn en (licht) bruin. En dan zo versgebakken met remoulade saus naar binnen scheppen
Poepoogzaterdag 3 maart 2007 @ 00:52
Ah, Heek bedoel je.
Muckzaterdag 3 maart 2007 @ 15:10
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 08:14 schreef klaarover het volgende:
De "kibbelingkruiden" die mijn visboer in een strooibus heeft, dat is voornamelijk zout, ve-tsin en peper. Misschien een enkel stipje bieslook. :-( Hoe dan ook, het smaakt naar zout.
wat stom [/quote]
hier is het hartstikke oranje, en goddelijk lekker

ik heb vnamiddag trouwens nog een lekkerbek en wat stukjes kibbeling op
ParanoidEvzaterdag 3 maart 2007 @ 16:46
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 12:34 schreef habanero het volgende:

[..]

kriek beslagje is het lekkerst en ik vind saus erover heen dan gewoon zonde
Oeh vertel die eens! Want laat ik nu ontzettend veel kriek overhebben
Delicieuxzaterdag 3 maart 2007 @ 19:53
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 08:14 schreef klaarover het volgende:
De "kibbelingkruiden" die mijn visboer in een strooibus heeft, dat is voornamelijk zout, ve-tsin en peper. Misschien een enkel stipje bieslook. :-( Hoe dan ook, het smaakt naar zout.
Heeft er iemand een exact recept (beschrijving van het mengsel) van de kibbelingkruiden? Inmiddels heb ik bij de lokale visboer de "Cabillaud" getraceerd. Het Fransen woord voor Wijting wist ik niet . Behalve dat het visvlees een beetje op kabejauw lijkt... Hmmmm....

Dan kan ik hier ook lekker kibbeling in elkaar gaan klussen!
Pietverdrietzaterdag 3 maart 2007 @ 19:56
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 19:53 schreef Delicieux het volgende:

[..]

Heeft er iemand een exact recept (beschrijving van het mengsel) van de kibbelingkruiden? Inmiddels heb ik bij de lokale visboer de "Cabillaud" getraceerd. Het Fransen woord voor Wijting wist ik niet . Behalve dat het visvlees een beetje op kabejauw lijkt... Hmmmm....

Dan kan ik hier ook lekker kibbeling in elkaar gaan klussen!
Wijting is erg lekker en een zeer onderschat visje omdat ie goedkoop is, onterecht, want het is een puik visje.
The_Vervemaandag 5 maart 2007 @ 13:43
Ik ben ook op zoek naar kibbelingkruiden. Heb hier nog een lading kabeljauw in de vriezer liggen.
smurfzillamaandag 5 maart 2007 @ 16:17
Weet iemand toevallig de engelse vertaling van kibbeling ?

Verdomd lekker spul trouwens
Karrel_Laaglawaaimaandag 5 maart 2007 @ 16:18
Tjickalung?
lovelimaandag 5 maart 2007 @ 17:08
Vroeger (toen de schepen van hout waren en de mannen van staal), werden de lippen, wangen en kelen van kabeljauw gebruikt voor kibbeling. Van de restjes die je voor een paar halve centen kon kopen, werd deze lekkernij gemaakt.
4EverBlackEyedmaandag 5 maart 2007 @ 22:45
Wij hebben bij ons 3 vistenten die elke week ergens anders staan.

Daarvan heeft er 1 ontzettend vieze kibbeling (taai, zout, ieeuw)

En de andere twee hebben gewoon heerlijke kibbeling

Maar je moet het maar net weten.
verzameldirkdinsdag 6 maart 2007 @ 02:13
kibbeling uit de diepvries bij de Aldi
Nanteszaterdag 13 september 2008 @ 13:26
Sorry dat ik dit topic omhoog kick, maar ik heb geen huishoudweegschaal en zou graag willen weten hoeveel gram 1 stuk kibbeling is? Alvast bedankt . (Ivm dieet)
ParanoidEvzaterdag 13 september 2008 @ 16:12
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 13:26 schreef Nantes het volgende:
Sorry dat ik dit topic omhoog kick, maar ik heb geen huishoudweegschaal en zou graag willen weten hoeveel gram 1 stuk kibbeling is? Alvast bedankt . (Ivm dieet)
Euh, je weet hoe ze er uit zien..? Lijkt me niet te zeggen. De ene is ook vetter gebakken dan de ander. Dus gewoon vreten die hap, of juist niet.
Nanteszaterdag 13 september 2008 @ 17:22
Ja, weet ik wel . Maar heb even een weegschaal van de buren geleend en heb gekozen om ze niet te nemen .