abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28843029
Hmmm gisteren ook gegeten
Delivered without an information leaflet
pi_28845905
Toevallig vandaag gegeten.

De visboeren in Ambacht en Zwijndrecht zijn goddelijk

Stuk brood, sausjes...jum!
pi_28847327
Kibbeling
pi_28847834
Bij het praten over eten MOET er echt een plaatje bij hoor


  zaterdag 16 juli 2005 @ 01:52:44 #30
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28849577
Welke saus hoort er eigenlijk bij kibbeling?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28849669
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:52 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke saus hoort er eigenlijk bij kibbeling?
knoflook- of wiskysaus.
nuff said.
pi_28849730
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:56 schreef 0 het volgende:


knoflook- of wiskysaus.
Nee joh
Ravigottesaus.
quote:
Ravigottesaus
2 dl mayonaise
kappertjes
ui
bieslook
peterselie
kervel
dragon

Snij de ui en kappertjes in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Roer alles door de mayonaise.
pi_28849804
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:59 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nee joh
Ravigottesaus.
[..]
Ik blijf er bij dat het met knoflook c.q. wiskysaus prima te eten is
nuff said.
  † In Memoriam † zaterdag 16 juli 2005 @ 09:24:28 #34
37843 lady-wrb
kortaf
pi_28852023
ja maar waar blijft nou HET recept voor dat lekkere deegjasje?
pi_28852448
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 23:19 schreef renz0r het volgende:
De visboeren in Ambacht en Zwijndrecht zijn goddelijk
De mijne was dit keer ook goed te doen
Delivered without an information leaflet
pi_28852738
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 09:24 schreef lady-wrb het volgende:
ja maar waar blijft nou HET recept voor dat lekkere deegjasje?
Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.

Voor vier voor- en twee hoofdgerechten: 300 - 350 gram kabeljauwfilet; 1 eetl. limoen- of citroensap; 2 eieren; 2 - 3 eetl. melk; 50 gram bloem, gezeefd; 3 - 4 eetl. grof kruim van bruin (volkoren) brood; (zee)zout; witte peper uit de molen'; 'vingergreep' cayennepeper; ca. 2 1/2 dl (zonnebloem)olie; ca. 100 gram gemengde groene slasoorten; ca. 3 eetl. eenvoudige mosterddressing (1 deel azijn, 1/2 deel (Zaanse) mosterd en 3 - 4 delen olie); ca. 1 1/2 dl mayonaise(of 1/2 mayonaise, 1/2 crème fraiche en scheutje (hot) tomatoketchup.


Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in met limoen- of citroensap. Laat hem 10 minuten liggen, maak hem opnieuw droog en snijd hem in stukjes van 3 - 4 centimeter. Maak een glad beslag door in een kom eieren en melk los te roeren en er vervolgens de gezeefde bloem door te kloppen. Voeg er daarna zout, peper en cayenneper aan toe. Laat het beslag tenminste 10 minuten rusten. Klop het beslag daarna opnieuw even met een garde op. Voeg extra bloem toe wanneer het beslag te dun uitvalt. Het moet net iets dikker dan voor pannekoeken zijn. Stort het grove broodkruim in een groot diep bord. Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Haal, bij voorbeeld met een fondue-vork, de stukjes vis door het beslag en wentel ze door het broodkruim. Laat de stukjes hierna 5 - 10 minuten liggen. Laat ze daarna in de hete olie glijden om ze in 4 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin en net gaar te bakken. Laat de vis na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Maak de sla aan met een eenvoudige dressing met mosterd.

Presentatie: verdeel de sla als bedjes over de borden. Schik de kibbeling op de sla. Geef er apart een-persoonskommetjes met mayonaise of alternatief bij. Zet een mand met knapperig stokbrood op tafel.
Geluk duurt je leven lang.
pi_28852829
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:09 schreef gekke_sandra het volgende:

[..]

De mijne was dit keer ook goed te doen
Waar kwam de ingekochte vis vandaan
  Moderator zaterdag 16 juli 2005 @ 10:46:47 #38
18653 crew  D.
pi_28852904
edit: twijfelgeval
pi_28852938
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:52 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke saus hoort er eigenlijk bij kibbeling?
remouladesaus althans dat vind ik het lekkerst
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_28853380
mn pa maakt het altijd, en het duurt helemaal niet lang

Maar hij is dan ook een ras-scheveninger die elke soort vis in een handomdraai schoonmaakt

Oh, en hij maakt ze echt compleet graatloos schoon, vandaar dat ik alleen vis eet die paps heeft klaargemaakt

Dat deegpoeder (waar je het van maakt) kan je bij elk zichzelf respecterende viswinkel halen als 't goed is.
En de kruiden ook.

Sausje kan je zelf wel maken.
Je kan er coctailsaus, whiskeysaus, knoflooksaus, ja, wat jij lekker vindt bij doen...
Doei.
  zaterdag 16 juli 2005 @ 11:40:16 #41
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28853833
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:33 schreef Geluk het volgende:

[..]

Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.
Nu al meerdere keren gezegd hoe ze het hier ind e buurt bij minimaal 4 visboeren doen.. Lees maar eens wat naar boven naar mijn posts.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 16 juli 2005 @ 12:34:30 #42
119606 habanero
577000 Scoville
pi_28855062
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 19:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat voor bier kun je daar het beste voor gebruiken?
kriek beslagje is het lekkerst en ik vind saus erover heen dan gewoon zonde
pi_28856100
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:40 schreef renz0r het volgende:
Waar kwam de ingekochte vis vandaan
Markt, Passage
Delivered without an information leaflet
  zaterdag 16 juli 2005 @ 13:45:46 #44
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28856639
Ik heb een paar jaar geleden een enorme emmer kibbelingkruiden gekocht van de visboer op de markt. Kostte me waarschijnlijk veel te veel geld maar oh oh oh, wat ben ik er blij mee...!

Het kibbelingdeegjasje (2 x letterwaarde, 3 x woordwaarde): ik gebruik het recept voor deegjasjhes dat op de achterkant van een zakje Koe loe yuksaus van Conimex staat... heb het nu even niet bij de hand, moet het wel ergens hebben... Ik ga op zoek! (of heeft iemand zo'n zakje in huis? zoek dan het recept effe op voor me...)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28857504
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 13:22 schreef gekke_sandra het volgende:

[..]

Markt, Passage
kom ik nooit
pi_28858389
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 13:45 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb een paar jaar geleden een enorme emmer kibbelingkruiden gekocht van de visboer op de markt. Kostte me waarschijnlijk veel te veel geld maar oh oh oh, wat ben ik er blij mee...!
Waar precies zei je ook alweer waar je woonde?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28878698
Na het lezen van dit topic heb ik zin in kibbeling

Maar d'r is hier natuurlijk geen visboer open
  zondag 17 juli 2005 @ 12:16:05 #48
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_28878787
Hier op Scheveningen zijn altjid visboeren open
Doei.
  zondag 17 juli 2005 @ 12:19:43 #49
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28878882
quote:
Op zondag 17 juli 2005 12:16 schreef Faithy het volgende:
Hier op Scheveningen zijn altjid visboeren open
Lucky you!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28878997
quote:
Op zondag 17 juli 2005 12:16 schreef Faithy het volgende:
Hier op Scheveningen zijn altjid visboeren open
Ja maar, ja maar, ik woon niet in Scheveningen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')