abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 17 januari 2006 @ 18:42:13 #51
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_34168663
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:43 schreef yvonne het volgende:
Gebruikt hier iedereen de conimex producten?
En voor de sambal alleen de oelek
ik gebruik heel zelden iets van conimex, alleen als ik ergens om verlegen zit. ik marineer met kruiden/ketjap die ik los her en der koop (kejap in een 2 liter pak van xotus te Delft, gemberpoeder toevallig ook, fruit en groentes van de C1000.

Ik gebruik op dit moment sambal gledek, indonesische sambal gemaakt van madam jeanette's/habanero.

De lekkerste sambal vind ik zelf de surinaamse sambal die ik wel eens koop bij het stadshart te Zoetermeer. die vind ik lekker gekruid.
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 13:30 schreef Troel het volgende:
Ik heb altijd het gevoel dat je met sambal al je smaak kwijt bent (pepertjes in eten vind ik ook niet echt je van het).

Maar ik denk dat het misschien ook een kwestie van verschillende smaken proberen is.
kwestie van gewenning, dan proef je de sambal, niet het hete. Ts volgens mij net als alcohol drinken, als je het niet gewend bent vind je ook dat de alcohol overheerst.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_34184918
quote:
Op zondag 15 januari 2006 02:12 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat voor kippenvlees zou je voor kippensate gebruiken?
euh kipfilet is het makkelijkst, dus die gebruik ik meestal. Maar je kan wat sappiger kippevlees gebruiken en dat is die van kipkarbo's en dijbenen enzo, doch onwijs irritant om te ontbenen.

Sterker nog, ik heb eergisteren nog sateh gemaakt van schouderkarbo en kipfilet. Ketjap manis, suiker, zout, peper en knoflook erbij mikken, marineren, prikken en grillen maar....super lekker.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_34185014
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 18:15 schreef yvonne het volgende:

[..]

Nee, nee, nee, een echte sambal verrijkt juist!
Ja in principe wel, maar een hoog genoege scoville gehalte brand echt wel je papillen weg, chemisch dan wel te verstaan, maar die regeneren zich toch weer, dus maakt niet zoveel uit.

je moet gewoon je smaak trainen en dan leer je het waarderen.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_34187025
@Martijn
1 pond vlees, hamlap of schouderkarbonade zonder grote stukken vet
1 theelepel ketoembar
peper en zout
ketjap manis
zonnebloemolie

Snijd het vlees in zulke kleine stukjes dat ze makkelijk gaar worden.
Marineer ze in de overige ingredienten, liefst vanaf de ochtend.

Grill ze op houtskool, giet er een scheutje olie of gesmolten boter op als het nooit fikt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 18 januari 2006 @ 21:36:32 #55
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34218454
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:43 schreef yvonne het volgende:
Gebruikt hier iedereen de conimex producten?
En voor de sambal alleen de oelek
Ik niet ik heb een voorkeur voor het spul van de toko is vaak veel beter en smaakvoller dan al de conimex spullen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 19 januari 2006 @ 09:23:05 #56
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_34231317
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 00:02 schreef Martijn_77 het volgende:


Standaard marinadesaus:
Maak een marinade van gelijke delen Ketjap en water en voeg wat sambal toe. De sambal dient zeer spaarzaam gebruikt te worden. Je kunt er voor kiezen om ringen ui en stukjes verse knoflook aan de marinade toe te voegen.
Ik smelt eerst boter en doe er dan de ketjap bij, knoflook, wat peper en een scheutje citroen.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Admin donderdag 19 januari 2006 @ 09:27:09 #57
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_34231381
quote:
Op woensdag 18 januari 2006 21:36 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ik niet ik heb een voorkeur voor het spul van de toko is vaak veel beter en smaakvoller dan al de conimex spullen
Precies
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_34293684
Ik hou best van toko-spullen, maar niet met sate!
PS. Sambal mag wel in de saus, niet in de marinade
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34299937
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 22:18 schreef krakkemieke het volgende:
Ik hou best van toko-spullen, maar niet met sate!
PS. Sambal mag wel in de saus, niet in de marinade
en wat stop jij er dan in?
De Puta Madre
pi_34401587
Lees even hierboven voorde marinade........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 25 januari 2006 @ 10:40:49 #61
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_34439372
hmm sate!
morgen maar maken of vanavond al
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_34472449
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:43 schreef yvonne het volgende:
Gebruikt hier iedereen de conimex producten?
En voor de sambal alleen de oelek
Neh, bleh.
Een lekkere sambal, dus brandal of badjak.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 27 januari 2006 @ 13:11:11 #63
122182 Chrisje101
Semper Delicata
pi_34514439
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 07:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Het verdient aanbeveling lekker vet vlees te nemen. Neem in je marinade ook een papaya, daar word het taaiste vlees mals van, mals vlees boterzacht, en zacht vlees lost op
:-)
Hoewel ik het helemaal met je eens ben dat vet vlees het lekkerst is, is het voor het roosteren van vlees op de barbecue niet zo handig.
Het vet smelt, drupt op de kooltjes, vliegt in brand en het resultaat is zwartgeblakerde carcinogene stukjes vlees. Of je moet een barbecue met deksel gebruiken, zodat je een lekbak onder de sateh kunt zetten.
Voor de nieuwste recepten en updates op Coquinaria:
http://uk.groups.yahoo.com/group/coquinaria/
pi_34535017
Chris: voor sate snijd je vlees ook in kleine blokjes. Het vet dat verbrandt, geeft juist de smaak aan het vlees.Dat geldt niet alleen voor sate, maar voor elk gegrilld vlees.
Ik heb ook wel krabbetjes gemarineerd in sate-marinade. Maar die gaarde ik in de oven en legde ze op de BBQ voor een korstje.
PS Tegen zwartblakeren heb je toch de plantenspuit....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 29 januari 2006 @ 16:00:40 #65
61221 Alchemila
Über mein dead body
pi_34582908
quote:
Op woensdag 18 januari 2006 01:38 schreef krakkemieke het volgende:
@Martijn
1 pond vlees, hamlap of schouderkarbonade zonder grote stukken vet
1 theelepel ketoembar
peper en zout
ketjap manis
zonnebloemolie

Snijd het vlees in zulke kleine stukjes dat ze makkelijk gaar worden.
Marineer ze in de overige ingredienten, liefst vanaf de ochtend.

Grill ze op houtskool, giet er een scheutje olie of gesmolten boter op als het nooit fikt.
of:
1 kilo schouderkarbo
1 of 2 uien
2 teentjes knoflook
2 tl sambal
ong. 3 scheppen pindakaas
peper en zout
ketjap
suiker
trassi

Snijd het vlees in dobbelstenen. pak een grote pan met dikke bodem, doe wat olie erin en fruit de uien en knoflook. doe de trassi (klein beetje maar) erbij en de sambal. dan de pindakaas erbij, de ketjap en de suiker, en dan het vlees erbij. Heel kort aanbraden, dan de pan van het vuur en op een koele plaats wegezetten (bijv. in de -niet werkende- oven). de volgende dag kan je of het vlees aan stokjes doen en op de barbeque/in de grillpan, of zo'n 45 minuten in de oven, op 170 a 180 graden.
Lekker lekker hoor!
Ik heb zelf de kebab - gerechten overgenomen, binnenkort maar eens een proefkonijn proberen te vinden
Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught. (Oscar Wilde)
  zondag 29 januari 2006 @ 16:36:25 #66
61221 Alchemila
Über mein dead body
pi_34584363
Toevallig las ik dit:
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 02:34 schreef Jordy-B het volgende:
M'n ouders hebben een keer een indonesische rijsttafel gemaakt.
Hele dag in de keuken gestaan, was het eindelijk klaar, bleek alles even goor te smaken. Wisten ze niet dat er met "een blokje" trassi (samengeperste, gefermenteerde garnalen) een stukje van 1×1×1 cm wordt bedoeld en hadden ze in plaats van zo'n blokje een stuk toegevoegd zoals je het koopt (tigtig keer meer dan 1×1×1cm)...
een klein beetje trassi is dus een héél klein beetje trassi!
(even voor de goede orde )
Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught. (Oscar Wilde)
pi_34587656
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 23:24 schreef krakkemieke het volgende:
Chris: voor sate snijd je vlees ook in kleine blokjes. Het vet dat verbrandt, geeft juist de smaak aan het vlees.Dat geldt niet alleen voor sate, maar voor elk gegrilld vlees.
Ik heb ook wel krabbetjes gemarineerd in sate-marinade. Maar die gaarde ik in de oven en legde ze op de BBQ voor een korstje.
PS Tegen zwartblakeren heb je toch de plantenspuit....
juistem, dat ietsiepietsie verbrande stukje is net het lekkere aan de sate, overigens is het dan toch altijd de marinade die een beetje zwart wordt, niet dat het wat uitmaakt, maar goed, het is ongezond en daarom eet ik het ook niet elke dag.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 30 januari 2006 @ 09:39:59 #68
122182 Chrisje101
Semper Delicata
pi_34605533
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 23:24 schreef krakkemieke het volgende:
Chris: voor sate snijd je vlees ook in kleine blokjes. Het vet dat verbrandt, geeft juist de smaak aan het vlees.Dat geldt niet alleen voor sate, maar voor elk gegrilld vlees.
Ik heb ook wel krabbetjes gemarineerd in sate-marinade. Maar die gaarde ik in de oven en legde ze op de BBQ voor een korstje.
PS Tegen zwartblakeren heb je toch de plantenspuit....
Dat verbrande stukje aan de sateh komt niet van het vet, maar van de marinade. Vlees om te roosteren hoeft helemaal niet vet te zijn om een knapperig bruin korstje te krijgen.
Verder: als je de krabbetjes eerst voorgaart (wat ik ook altijd doe voordat ze op de barbecue gaan) ben je het meeste vet dus al kwijt. Maar de krabbetjes zijn wel gemarineerd.

Nooit een echt goede biefstuk van de ossehaas geroosterd? Vlak boven de hitte doe je dat, de biefstuk is dan van binnen nog rauw en van buiten mooi bruin en knapperig. Het magerste vlees dat er is. (Ongetwijfeld komen hier weer waarschuwingen tegen het consumeren van niet-gaar vlees, en "getverdatlussiknie". Ach ja).

Vet hoeft helemaal niet te verbtranden om smaak te geven aan het vlees, smelten is genoeg.
Ook botten en vel geven smaak aan het vlees tijdens de bereiding. Laten we maar weer hele varkens gaan roosteren ...
Voor de nieuwste recepten en updates op Coquinaria:
http://uk.groups.yahoo.com/group/coquinaria/
pi_34669181
Chrisje101, ik vind ossehaas niet zo lekker. Ik eet liever entrecote of rib-eye.
Met het verbranden van het vet, bedoel ik het vet wat op de kooltjes druipt en verbrandt, niet aan het vlees. Volgens mij heb dat eerder al gezegd: als je mager vlees gebruikt, kan je wat olie of boter op de kooltjes druipen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')