abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_32902004
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 23:58 schreef Martijn_77 het volgende:
Als ik het met vis zou willen maken welke vis zouden jullie mij dan aanraden?
dat gaat niet martijn, hoe stel je je dat dan voor? pff. Breekt lekker af he?
Alleen Sate udang bestaat, van garnalen dus.

Sate is dus: sate babi (varken), sate ayam (kip), sate kambing (geit) of sate udang (garnaal). Dit is wat men eet in Indonesië.
  woensdag 7 december 2005 @ 21:57:08 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32903167
quote:
Op woensdag 7 december 2005 21:23 schreef Jessica24 het volgende:
dat gaat niet martijn, hoe stel je je dat dan voor? pff. Breekt lekker af he?
Alleen Sate udang bestaat, van garnalen dus.
Dat vroeg ik mij dus af want volgens mij moeten er wel vissoorten zijn die je kunt gebruiken om er een soort satetjes van te maken.

Ben namelijk van plan om een soort kleine vis satetjes te maken voor met de feestdagen. Maar dan wil ik eerst weten welke vissoort ik het beste kan gebruiken.
quote:
Op woensdag 7 december 2005 21:23 schreef Jessica24 het volgende:
Sate is dus: sate babi (varken), sate ayam (kip), sate kambing (geit) of sate udang (garnaal). Dit is wat men eet in Indonesië.
Is sate niet gewoon aan een stokje geregen vlees of vis? Dat heb ik altijd begrepen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32903334
quote:
Op woensdag 7 december 2005 20:55 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Oeh! kijk maar uit dat -euc- je niet verbaal kastijdt. Die heeft iets tegen google

Maar dat is idd ook een optie natuurlijk
Ja ok, maar je moet toch wat bovendien denk ik niet dat hij sate ikan op z'n menu heeft staan.

@ Jessica24: sate ikan bestaat dus wel degelijk alleen wordt de vis dan tot balletjes gedraait.
Verder heb je nog sate ati (van kippenlevertjes), sate sisuk (slakken), sate usus (darmen) etc. dat eten ze dus ook in Indonesie.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_32903835
Standaard marinadesaus:
Maak een marinade van gelijke delen Ketjap en water en voeg wat sambal toe. De sambal dient zeer spaarzaam gebruikt te worden. Je kunt er voor kiezen om ringen ui en stukjes verse knoflook aan de marinade toe te voegen.
---------------------


dit snap ik niet helemaal..............met water?
en dan in een grilpan of BBQ. ? olie lijkt me beter.

zalm aan stokjes kan wel, tegen de " draad " aanrijgen.
De Puta Madre
  donderdag 8 december 2005 @ 07:12:36 #35
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32910771
Water toevoegen aan je ketjapmarinade... echt iets voor van die Nederlanders die het niet "te pittig" willen hebben


Het lijkt me nog steeds erg lekker op eens geitensate te eten
Ben ik erg benieuwd naar.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 8 december 2005 @ 17:57:46 #36
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_32923349
quote:
Op zaterdag 23 juli 2005 23:46 schreef Martijn_77 het volgende:
@Shark.Bait zou schaap ipv geit ook smaken? Heb hier nog schaap liggen.
ik zie net in Beb Vuyk's GIK dat Saté Madoera, saté asam manis, schapesaté is
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_32984326
Ik at ooit sate kambing (geit of schaap) op de pasar malam. Daar hoorde een heftige ketjap saus bij...
Wees niet bang, als je wat oonbekends eet, het smaakt vast lekker.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33962971
quote:
Op woensdag 7 december 2005 21:23 schreef Jessica24 het volgende:

[..]

dat gaat niet martijn, hoe stel je je dat dan voor? pff. Breekt lekker af he?
Alleen Sate udang bestaat, van garnalen dus.

Sate is dus: sate babi (varken), sate ayam (kip), sate kambing (geit) of sate udang (garnaal). Dit is wat men eet in Indonesië.
je hebt ook sateh ular (slang), sateh anjing (hond), sateh soem-soem (ruggemerg van koe) en sateh laler (lett. sate vlieg, maar het is eigenlijk gewoon vlees, maar dan zo kleine stukjes, dat het net als vliegenstukjes zijn).

overigens, voor sateh babi bestaat maar 1 soort die je nodig hebt en dat is schouderkarbonade, die heeft de juiste hoeveelheid vet/vlees.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zondag 15 januari 2006 @ 02:12:22 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34072626
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 02:00 schreef hassanjassan het volgende:
overigens, voor sateh babi bestaat maar 1 soort die je nodig hebt en dat is schouderkarbonade, die heeft de juiste hoeveelheid vet/vlees.
En wat voor kippenvlees zou je voor kippensate gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 15 januari 2006 @ 08:51:15 #40
111260 Charmian
a little joy
pi_34076078
quote:
Op zondag 15 januari 2006 02:12 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat voor kippenvlees zou je voor kippensate gebruiken?
Ikzelf gebruik altijd kipfilet, mijn moeder van kipkarbonade dan wordt het iets minder droog. Ze snijdt dan het vlees wat zeg maar parallel aan het bot loopt eraf. Van de botjes (waar meestal nog genoeg vlees aan zit) maakt ze dan weer ajam ketjap of zo.

Maar in principe kun je de hele kip gebruiken, alleen je moet dan wel zin hebben in uitbenen.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_34109664
De lekkerste sate die ik ken, is van schouderkarbonade. De grootste stukken vet wegdoen en de rest geeft sappig vlees!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34109747
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 07:28 schreef Oblivion het volgende:
Kophaas
Kopkaas
pi_34109796
De reactie van Italo, betreffende 'kopkaas' zegt iets over Italo's gebrek aan kennis over varkensvlees.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 16 januari 2006 @ 20:13:24 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34133774
quote:
Op maandag 16 januari 2006 01:23 schreef krakkemieke het volgende:
De lekkerste sate die ik ken, is van schouderkarbonade. De grootste stukken vet wegdoen en de rest geeft sappig vlees!
En wat doe je er dan verder nog bij Krakkemieke?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 17 januari 2006 @ 12:37:49 #45
35189 Troel
scherp en bot
pi_34155641
Wij hebben een handig apparaatje waarmee je snel en handig 6 sateetjes kan maken. Het heet easy sate box, maar ik kan ze helaas op internet niet meer vinden.

Het is een plastic apparaatje met 6 gleuven waar je het vlees in legt, je doet hem dicht en je prikt er 6 stokjes in, en dan heb je dus 6 mooie sateetjes zonder dat je constant je eigen vingers meeprikt

Wat mijn ouders altijd doen: de satemarinade van conimex, enkel ketjap erbij (volgens de omschrijving geloof ik olie en ketjap).
Verse knoflook, ketoembar, djinten en nog zo'n kruid. Dat vind ik tot op heden de lekkerste marinade die ik gehad heb.

Mijn ouders gebruiken trouwens speklappen en varkensbovenbil voor hun sate
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Admin dinsdag 17 januari 2006 @ 12:43:19 #46
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_34155831
Gebruikt hier iedereen de conimex producten?
En voor de sambal alleen de oelek
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  dinsdag 17 januari 2006 @ 13:01:27 #47
35189 Troel
scherp en bot
pi_34156419
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:43 schreef yvonne het volgende:
Gebruikt hier iedereen de conimex producten?
En voor de sambal alleen de oelek
Als ik wist hoe ik zelf een marinade zou moeten maken die mij beter zou smaken dan die conimexprut met eigen inbreng, dan zou ik het gewoon zelf maken.

Sambal gebruik ik zelf niet, mijn ouders thuis wel regelmatig, maar die hebben gewoon de meest simpele en goedkope sambal (de oelek dus ja )
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Admin dinsdag 17 januari 2006 @ 13:14:16 #48
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_34156864
Jammer, een goede sambal maakt zoveel verschil!
En een keukenmachine of vijzel.
Ik zag ergens in een van de bovenstaande poste "wrijven"staan, nou, je kunt wrijven tot je een ons weegt, maar je hebt geen mooie marinade.
Met een keukenmachine of vijzel ben je een heel end.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  dinsdag 17 januari 2006 @ 13:30:15 #49
35189 Troel
scherp en bot
pi_34157335
Ik heb altijd het gevoel dat je met sambal al je smaak kwijt bent (pepertjes in eten vind ik ook niet echt je van het).

Maar ik denk dat het misschien ook een kwestie van verschillende smaken proberen is.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Admin dinsdag 17 januari 2006 @ 18:15:31 #50
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_34167683
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 13:30 schreef Troel het volgende:
Ik heb altijd het gevoel dat je met sambal al je smaak kwijt bent (pepertjes in eten vind ik ook niet echt je van het).

Maar ik denk dat het misschien ook een kwestie van verschillende smaken proberen is.
Nee, nee, nee, een echte sambal verrijkt juist!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  dinsdag 17 januari 2006 @ 18:42:13 #51
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_34168663
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:43 schreef yvonne het volgende:
Gebruikt hier iedereen de conimex producten?
En voor de sambal alleen de oelek
ik gebruik heel zelden iets van conimex, alleen als ik ergens om verlegen zit. ik marineer met kruiden/ketjap die ik los her en der koop (kejap in een 2 liter pak van xotus te Delft, gemberpoeder toevallig ook, fruit en groentes van de C1000.

Ik gebruik op dit moment sambal gledek, indonesische sambal gemaakt van madam jeanette's/habanero.

De lekkerste sambal vind ik zelf de surinaamse sambal die ik wel eens koop bij het stadshart te Zoetermeer. die vind ik lekker gekruid.
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 13:30 schreef Troel het volgende:
Ik heb altijd het gevoel dat je met sambal al je smaak kwijt bent (pepertjes in eten vind ik ook niet echt je van het).

Maar ik denk dat het misschien ook een kwestie van verschillende smaken proberen is.
kwestie van gewenning, dan proef je de sambal, niet het hete. Ts volgens mij net als alcohol drinken, als je het niet gewend bent vind je ook dat de alcohol overheerst.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_34184918
quote:
Op zondag 15 januari 2006 02:12 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat voor kippenvlees zou je voor kippensate gebruiken?
euh kipfilet is het makkelijkst, dus die gebruik ik meestal. Maar je kan wat sappiger kippevlees gebruiken en dat is die van kipkarbo's en dijbenen enzo, doch onwijs irritant om te ontbenen.

Sterker nog, ik heb eergisteren nog sateh gemaakt van schouderkarbo en kipfilet. Ketjap manis, suiker, zout, peper en knoflook erbij mikken, marineren, prikken en grillen maar....super lekker.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_34185014
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 18:15 schreef yvonne het volgende:

[..]

Nee, nee, nee, een echte sambal verrijkt juist!
Ja in principe wel, maar een hoog genoege scoville gehalte brand echt wel je papillen weg, chemisch dan wel te verstaan, maar die regeneren zich toch weer, dus maakt niet zoveel uit.

je moet gewoon je smaak trainen en dan leer je het waarderen.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_34187025
@Martijn
1 pond vlees, hamlap of schouderkarbonade zonder grote stukken vet
1 theelepel ketoembar
peper en zout
ketjap manis
zonnebloemolie

Snijd het vlees in zulke kleine stukjes dat ze makkelijk gaar worden.
Marineer ze in de overige ingredienten, liefst vanaf de ochtend.

Grill ze op houtskool, giet er een scheutje olie of gesmolten boter op als het nooit fikt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 18 januari 2006 @ 21:36:32 #55
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34218454
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 12:43 schreef yvonne het volgende:
Gebruikt hier iedereen de conimex producten?
En voor de sambal alleen de oelek
Ik niet ik heb een voorkeur voor het spul van de toko is vaak veel beter en smaakvoller dan al de conimex spullen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 19 januari 2006 @ 09:23:05 #56
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_34231317
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 00:02 schreef Martijn_77 het volgende:


Standaard marinadesaus:
Maak een marinade van gelijke delen Ketjap en water en voeg wat sambal toe. De sambal dient zeer spaarzaam gebruikt te worden. Je kunt er voor kiezen om ringen ui en stukjes verse knoflook aan de marinade toe te voegen.
Ik smelt eerst boter en doe er dan de ketjap bij, knoflook, wat peper en een scheutje citroen.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Admin donderdag 19 januari 2006 @ 09:27:09 #57
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_34231381
quote:
Op woensdag 18 januari 2006 21:36 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ik niet ik heb een voorkeur voor het spul van de toko is vaak veel beter en smaakvoller dan al de conimex spullen
Precies
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_34293684
Ik hou best van toko-spullen, maar niet met sate!
PS. Sambal mag wel in de saus, niet in de marinade
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34299937
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 22:18 schreef krakkemieke het volgende:
Ik hou best van toko-spullen, maar niet met sate!
PS. Sambal mag wel in de saus, niet in de marinade
en wat stop jij er dan in?
De Puta Madre
pi_34401587
Lees even hierboven voorde marinade........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')