piepster | vrijdag 1 juli 2005 @ 13:16 |
Ik heb in een ietwat optimistische bui 3 kilo paprika's gekocht, op de markt, voor bijna nix. Maar wat ga ik er nu van maken? 't Zijn gele, rode en groene, en ze zijn vrij klein. Wie verlost mij van de paprikaberg in de keuken? | |
Euc- | vrijdag 1 juli 2005 @ 13:32 |
Ga je snijtechniek oefenen ![]() | |
Flurry | vrijdag 1 juli 2005 @ 13:38 |
kan je van paprika's geen chutney maken ofzo? | |
piepster | vrijdag 1 juli 2005 @ 13:39 |
Recept? [edit] En hier een foto van het drama: [ Bericht 92% gewijzigd door piepster op 01-07-2005 13:44:34 (foto toegevoegd) ] | |
FlamejoB | vrijdag 1 juli 2005 @ 13:53 |
op www.smulweb.nl vind je veel recepten, waar je ook op ingredient kunt zoeken... | |
Euc- | vrijdag 1 juli 2005 @ 13:54 |
Je neemt enkele stukken witlof, flink wat reepjes paprika, en je gaat ze bakken in wat boter. Als ze er al eventjes inliggen doe je er frambozenlikeur bij en laat je meebakken (alleen als je afzuigkap hoog genoeg zit..), wanneer ze genoeg zijn gekarameliseerd op een bord dresseren, inpakken met gerookte zalm en daarbovenop een creatie van allerlei sla soorten (frisee en rucola leent zich hier goed voor ![]() | |
MartiniRosso | vrijdag 1 juli 2005 @ 14:02 |
hongaarse goulash ga roerbakken met kip en broccoli en rijst je kunt ze ook in stukjes snijden en invriezen | |
BBQ-kip | vrijdag 1 juli 2005 @ 15:01 |
Paprikasoep er van maken. of: Paprika roosteren, onvellen, in reepjes snijden en op een verwarmd bord draperen. Biefstukje bakken, in reepjes snijden, op de paprika leggen en even de peper- en zoutmolen erover halen. Lekker als voorgerecht (van de paprikasoep bijvoorbeeld ![]() | |
piepster | vrijdag 1 juli 2005 @ 15:20 |
Ik sta ze nu op hoog tempo te roosteren en ontvellen. De goulash ga ik morgen maken. @ Euc-: Ik kan toch ook wel andere likeur gebruiken, toch? Denk dat ik zo ook maar eens soep ga maken idd. | |
BBQ-kip | vrijdag 1 juli 2005 @ 15:24 |
Je kunt de geroosterde ontvelde paprika's ook in een azijnoplossing in ene pot stoppen ![]() Kun je het van de week verder gebruiken door de salade, pastasalade, op de pizza of als pasta op de bruschetta ofzo ![]() | |
piepster | vrijdag 1 juli 2005 @ 15:39 |
Ik zat al te denken aan op olie zetten, met knoflook en basilicum oid. De eerste portie is net ontveld trouwens. | |
w.o.r. | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:10 |
Ook lekker: In kwarten of achtsten snijden, zaden verwijderen maar vel laten zitten. Knoflook-olie mengseltje maken en dat over de binnenkant van de zo ontstane 'bakjes' verdelen. Kwartiertje in de oven en je hebt een gezond en heerlijk borrelhapje. Paprikasoep is idd ook lekker! Uitje fruiten, prei erbij fruiten, dan de paprika's. Vervolgens afdekken met water, bouilloinblokje en een aardappel in blokjes erbij. Als de aardappel zacht is alles in de blender, lekker veel peper erbij, mmm. | |
piepster | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:15 |
Ik ga nog even denken over het blender probleem. Die heb ik nl. niet. Zou pureren door een zeef ook werken? | |
Stuiter_en_Co | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:22 |
ziet ernaar uit de je dit weekend veel groente eet ![]() Gevulde paprika's met gehakt b.v. Liefst voor meer dan 2 pesonen. 4 paprika's van de stapel af Mexicaanse gerechten, weer 2 paprika's minder. 2 voor je moeder, paprika's bevat zeer veel vitamine C. Hoeveel moet je er nog? | |
MartiniRosso | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:29 |
waar je heb je ze dan gekocht?? ja op de markt......maar welke precies anders ga ik ook ff shoppen..... | |
piepster | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:31 |
Nog 13 en m'n hele huis ruikt er nu naar. ![]() M'n moeder zie ik niet zo vaak. Ik had al een zootje kleintjes overgehouden om te vullen. Er zijn er iig al een heleboel ontveld. Die gaan zo in de olie met een uitje en knoflook. Komt wel weer op door de pastasalade. Ik denk dat ik er nu wel doorheen kom. Anders maak ik een keer paprikasalade (ofzo). Dank voor al jullie tips! Oh ja, meer tips zijn altijd welkom. Ik vrees dat ik volgende week weer op de markt beland... ![]() | |
MartiniRosso | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:35 |
ben je paprikageil ofzo???????? | |
w.o.r. | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:35 |
quote:Moet ook werken denk ik. En anders een staafmixer? | |
piepster | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:48 |
Ik heb alleen een gewone mixer. Handig hè. ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 1 juli 2005 @ 17:19 |
Geen pureestamper? Met die hoeveelheden van jou moet dat ook lukken ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 1 juli 2005 @ 19:47 |
Kun je die Paprika's niet in maken in het zoet zuur? Voor recepten zie: Het grote tafelzuur topic | |
piepster | zaterdag 2 juli 2005 @ 18:25 |
In Deventer op de markt, maar ik denk dat ze overal wel zo goedkoop zijn op de markt. Dit weekend tapas met veel paprika dingen erbij. ![]() | |
Stuiter_en_Co | zaterdag 2 juli 2005 @ 19:38 |
quote:pas je wel op dat je geen overdosis paprika krijgt ![]() | |
Charmian | zaterdag 2 juli 2005 @ 20:34 |
Even in de koelkast en dan in reepjes snijden en opeten * is dol op rauwe rode en gele paprika | |
Biancavia | zaterdag 2 juli 2005 @ 20:36 |
Edit: Graag een serieuze reactie of anders niet. [ Bericht 96% gewijzigd door Martijn_77 op 02-07-2005 20:48:41 ] | |
Martijn_77 | donderdag 7 juli 2005 @ 09:48 |
Je kunt er ook paprika-soep van maken: Gele paprika-soep, verbazend lekker | |
Byte_Me | donderdag 7 juli 2005 @ 09:50 |
paprika in flinke lappen snijden, bakken in olijfolie, naar smaak wat zout toevoegen. heerlijk!!! | |
piepster | donderdag 7 juli 2005 @ 10:40 |
Op de één of andere manier zijn ze toch nog opgekomen, als je al die paprika's die mij vanachter hun weckpottenglas aankijken niet meetelt. Ik ben voorlopig genezen. ![]() | |
zwaaibaai | donderdag 7 juli 2005 @ 11:03 |
quote:Zeg! En ik dan?? Ik zou ze ook komen eten...... | |
piepster | donderdag 7 juli 2005 @ 11:11 |
Da's waar ook! Je bent me lichtelijk ontschoten, wegens een andere "verplichting" ![]() 1000 maal excuses! ![]() | |
twentemeisje | woensdag 27 juli 2005 @ 12:07 |
Gevraagd: recepten voor gevulde paprika's... zat zelf te denken aan 'iets' met gehakt... ![]() | |
Charmian | woensdag 27 juli 2005 @ 12:17 |
Heel simpel. Rundergehakt beetje geraspte kaas peper en zout paprika's ruim het kapje van de paprika afsnijden, ontpitten en zo en wat je overhoudt aan 'vruchtvlees' in blokjes snijden. Dit meng je met het gehakt, peper en zout en je vult daar de paprika mee. Wat geraspte kaas erover en de oven in. | |
klaarover | donderdag 28 juli 2005 @ 10:37 |
Na het roosteren en ontvellen van mijn paprika's (BBQ of oven 250graden), heb ik 2 bewaar-technieken. De eerste is invriezen. Kan je altijd weer ontdooien voor antipasti of tapas of watdanook. De tweede is bijzonderder: drogen. In de oven, op 75 graden, en dan urenlang. Wel eerst in handige lappen snijden. Op het laatst zijn de lapjes mooi droog, en onbeperkt houdbaar. Super krachtige smaak, en handig in het gebruik. | |
Coolfool | donderdag 28 juli 2005 @ 11:17 |
Wraps, kipfilet, spekjes, zakje gemengde friseesla, van elke kleur paprika 1, doosje kastanjechampignons, doosje oesterzwammen, knoflooksaus of shoarmasaus. Kipfilet snijden Paprika's in reepjes, Kip en paprika bakken, spekjes erbij, champignons in plakjes/reepjes erbij doen. wrap plat op bord leggen (anders past er niet zoveel in) beetje sla erop, kip etc. erbij doen. Knoflooksaus of shoarmasaus naar smaak toevoegen en smullen maar! | |
xJapser | vrijdag 29 juli 2005 @ 18:33 |
Gevulde paprika's a la Japser Men neme 4 paprika's, 6 saucijsjes (of gewoon gehakt), knoflook, uitje en peper en zout. Mix het gehakt met het teentje knoflook en de ui (in stukjes gesneden ofcourse). Verwijder de kop van de paprika's en verwijder de zaadjes en de witte randjes. Prop in elke paprika wat gehaktmengsel en doe de kope r weer op. Verwarm in een pan en zooi bouillion, en doe daar tomatenpuree bij, net zolang totdat je een redelijk gebonden saus hebt, dompel de gevulde parika's erin en laat het 30-45 minuten gaarsudderen. Serveren met rijst...en je hebt een wereldmaaltijd ![]() | |
vosss | vrijdag 29 juli 2005 @ 18:37 |
gehakt. ui. paprika. koekepan. peper. zout. opeten. ![]() | |
Caelum | zaterdag 30 juli 2005 @ 01:17 |
Denk dat ze inmiddels al op zijn maar wat ook lekker is: FF roosteren in de oven tot ze beetje zacht zijn... zeezout erover, beetje olie en geroosterde pijnboompitten ![]() | |
Annemiek78 | zaterdag 30 juli 2005 @ 08:46 |
Vullen met een lekker kruidig gehakt mengels en in de oven!!! | |
Martijn_77 | zaterdag 30 juli 2005 @ 10:43 |
Recepten mensen de TS is opzoek naar recepten. ![]() | |
Martijn_77 | zondag 31 juli 2005 @ 00:28 |
Even een recept: Paprika gevuld met shoarmavlees Ingrediënten: 2 rode paprika's 2 sjalotjes 2 aardappelen 300 gram shoarmavlees 4 takjes peterselie 50 gram oude geraspte kaas Bereiding: Paprika's wassen. In lengte halveren en zaadlijsten verwijderen. Sjalotjes of ui pellen en heel fijn snipperen. Aardappelen schillen en wassen en in kleine blokjes snijden. Een koekenpan met een klein beetje olijfolie insmeren. Het sjalotje of ui even laten fruiten. Het shoarmavlees en de aardappelen even mee laten bakken. Peterselie erboven fijn knippen en door elkaar scheppen. Paprika helften vullen met vleesmengsel en in een schaal doen. in magnetron gevulde paprika's in ongeveer 10 minuten vol vermogen bijna gaar laten worden.Kaas erover strooien. In magnetron in ongeveer 4 minuten op vol vermogen gaar laten worden en kaas laten smelten. Eet smakelijk. |