abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28385798
Ik heb in een ietwat optimistische bui 3 kilo paprika's gekocht, op de markt, voor bijna nix. Maar wat ga ik er nu van maken?
't Zijn gele, rode en groene, en ze zijn vrij klein.

Wie verlost mij van de paprikaberg in de keuken?
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:32:29 #2
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28386422
Ga je snijtechniek oefenen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:38:25 #3
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_28386686
kan je van paprika's geen chutney maken ofzo?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_28386725
Recept?


[edit] En hier een foto van het drama:



[ Bericht 92% gewijzigd door piepster op 01-07-2005 13:44:34 (foto toegevoegd) ]
pi_28387317
op www.smulweb.nl vind je veel recepten, waar je ook op ingredient kunt zoeken...
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:54:10 #6
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28387332
Je neemt enkele stukken witlof, flink wat reepjes paprika, en je gaat ze bakken in wat boter. Als ze er al eventjes inliggen doe je er frambozenlikeur bij en laat je meebakken (alleen als je afzuigkap hoog genoeg zit..), wanneer ze genoeg zijn gekarameliseerd op een bord dresseren, inpakken met gerookte zalm en daarbovenop een creatie van allerlei sla soorten (frisee en rucola leent zich hier goed voor )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_28387637
hongaarse goulash
ga roerbakken met kip en broccoli en rijst
je kunt ze ook in stukjes snijden en invriezen
Martini Rosso, there's Italian Spirit in every one
  vrijdag 1 juli 2005 @ 15:01:47 #8
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28389731
Paprikasoep er van maken.

of:
Paprika roosteren, onvellen, in reepjes snijden en op een verwarmd bord draperen. Biefstukje bakken, in reepjes snijden, op de paprika leggen en even de peper- en zoutmolen erover halen.
Lekker als voorgerecht (van de paprikasoep bijvoorbeeld )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28390287
Ik sta ze nu op hoog tempo te roosteren en ontvellen. De goulash ga ik morgen maken.
@ Euc-: Ik kan toch ook wel andere likeur gebruiken, toch?

Denk dat ik zo ook maar eens soep ga maken idd.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 15:24:22 #10
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28390390
Je kunt de geroosterde ontvelde paprika's ook in een azijnoplossing in ene pot stoppen
Kun je het van de week verder gebruiken door de salade, pastasalade, op de pizza of als pasta op de bruschetta ofzo
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28390849
Ik zat al te denken aan op olie zetten, met knoflook en basilicum oid.

De eerste portie is net ontveld trouwens.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 16:10:57 #12
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_28391748
Ook lekker:

In kwarten of achtsten snijden, zaden verwijderen maar vel laten zitten. Knoflook-olie mengseltje maken en dat over de binnenkant van de zo ontstane 'bakjes' verdelen. Kwartiertje in de oven en je hebt een gezond en heerlijk borrelhapje.

Paprikasoep is idd ook lekker! Uitje fruiten, prei erbij fruiten, dan de paprika's. Vervolgens afdekken met water, bouilloinblokje en een aardappel in blokjes erbij. Als de aardappel zacht is alles in de blender, lekker veel peper erbij, mmm.
pi_28391875
Ik ga nog even denken over het blender probleem. Die heb ik nl. niet. Zou pureren door een zeef ook werken?
  vrijdag 1 juli 2005 @ 16:22:49 #14
123184 Stuiter_en_Co
In silence we service
pi_28392111
ziet ernaar uit de je dit weekend veel groente eet

Gevulde paprika's met gehakt b.v. Liefst voor meer dan 2 pesonen. 4 paprika's van de stapel af

Mexicaanse gerechten, weer 2 paprika's minder.

2 voor je moeder, paprika's bevat zeer veel vitamine C.

Hoeveel moet je er nog?
The truth will set you free
In god we trust all others we monitor...
trust no one....
pi_28392353
waar je heb je ze dan gekocht?? ja op de markt......maar welke precies anders ga ik ook ff shoppen.....
Martini Rosso, there's Italian Spirit in every one
pi_28392400
Nog 13 en m'n hele huis ruikt er nu naar.
M'n moeder zie ik niet zo vaak.
Ik had al een zootje kleintjes overgehouden om te vullen.
Er zijn er iig al een heleboel ontveld. Die gaan zo in de olie met een uitje en knoflook. Komt wel weer op door de pastasalade.
Ik denk dat ik er nu wel doorheen kom. Anders maak ik een keer paprikasalade (ofzo).

Dank voor al jullie tips!

Oh ja, meer tips zijn altijd welkom. Ik vrees dat ik volgende week weer op de markt beland...
pi_28392524
ben je paprikageil ofzo????????
Martini Rosso, there's Italian Spirit in every one
  vrijdag 1 juli 2005 @ 16:35:49 #18
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_28392541
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 16:15 schreef piepster het volgende:
Ik ga nog even denken over het blender probleem. Die heb ik nl. niet. Zou pureren door een zeef ook werken?
Moet ook werken denk ik. En anders een staafmixer?
pi_28392953
Ik heb alleen een gewone mixer. Handig hè.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 17:19:09 #20
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28393901
Geen pureestamper?
Met die hoeveelheden van jou moet dat ook lukken mits de paprika's niet meer rauw zijn, ze moeten wel een beetje zacht zijn (roosteren en ontvellen is zacht genoeg).
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 19:47:46 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28396692
Kun je die Paprika's niet in maken in het zoet zuur?

Voor recepten zie:

Het grote tafelzuur topic
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28419331
In Deventer op de markt, maar ik denk dat ze overal wel zo goedkoop zijn op de markt.
Dit weekend tapas met veel paprika dingen erbij.
  zaterdag 2 juli 2005 @ 19:38:12 #23
123184 Stuiter_en_Co
In silence we service
pi_28421721
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 18:25 schreef piepster het volgende:
In Deventer op de markt, maar ik denk dat ze overal wel zo goedkoop zijn op de markt.
Dit weekend tapas met veel paprika dingen erbij.
pas je wel op dat je geen overdosis paprika krijgt
The truth will set you free
In god we trust all others we monitor...
trust no one....
  zaterdag 2 juli 2005 @ 20:34:19 #24
111260 Charmian
a little joy
pi_28423811
Even in de koelkast en dan in reepjes snijden en opeten

* is dol op rauwe rode en gele paprika
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_28423893
Edit: Graag een serieuze reactie of anders niet.

[ Bericht 96% gewijzigd door Martijn_77 op 02-07-2005 20:48:41 ]
Ja, die met de ballen in de bek.
  donderdag 7 juli 2005 @ 09:48:52 #26
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28579754
Je kunt er ook paprika-soep van maken:
Gele paprika-soep, verbazend lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28579782
paprika in flinke lappen snijden, bakken in olijfolie, naar smaak wat zout toevoegen. heerlijk!!!
pi_28580957
Op de één of andere manier zijn ze toch nog opgekomen, als je al die paprika's die mij vanachter hun weckpottenglas aankijken niet meetelt.
Ik ben voorlopig genezen.
pi_28581596
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 10:40 schreef piepster het volgende:
Op de één of andere manier zijn ze toch nog opgekomen, als je al die paprika's die mij vanachter hun weckpottenglas aankijken niet meetelt.
Ik ben voorlopig genezen.
Zeg!

En ik dan?? Ik zou ze ook komen eten......
burgerweeshuis
"de mens heeft geen smaak, tenzij hij opgegeten wordt."
woensdag 26 mei 2010 12:26 schreef Kluts het volgende: Een vicieuze cirkel heeft idd geen invalshoeken.
pi_28581888
Da's waar ook! Je bent me lichtelijk ontschoten, wegens een andere "verplichting" .

1000 maal excuses! Kan ik het goed maken met paprikasoep, volgende week? Of iets anders dat in de aanbieding is op de markt?
  woensdag 27 juli 2005 @ 12:07:39 #31
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_29166312
Gevraagd: recepten voor gevulde paprika's... zat zelf te denken aan 'iets' met gehakt...
  woensdag 27 juli 2005 @ 12:17:44 #32
111260 Charmian
a little joy
pi_29166604
Heel simpel.
Rundergehakt
beetje geraspte kaas
peper en zout
paprika's

ruim het kapje van de paprika afsnijden, ontpitten en zo en wat je overhoudt aan 'vruchtvlees' in blokjes snijden. Dit meng je met het gehakt, peper en zout en je vult daar de paprika mee.
Wat geraspte kaas erover en de oven in.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 28 juli 2005 @ 10:37:14 #33
111571 klaarover
klaar? over!
pi_29194885
Na het roosteren en ontvellen van mijn paprika's (BBQ of oven 250graden), heb ik 2 bewaar-technieken.
De eerste is invriezen. Kan je altijd weer ontdooien voor antipasti of tapas of watdanook.
De tweede is bijzonderder: drogen. In de oven, op 75 graden, en dan urenlang. Wel eerst in handige lappen snijden. Op het laatst zijn de lapjes mooi droog, en onbeperkt houdbaar. Super krachtige smaak, en handig in het gebruik.
  donderdag 28 juli 2005 @ 11:17:47 #34
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_29195767
Wraps, kipfilet, spekjes, zakje gemengde friseesla, van elke kleur paprika 1, doosje kastanjechampignons, doosje oesterzwammen, knoflooksaus of shoarmasaus.

Kipfilet snijden
Paprika's in reepjes,
Kip en paprika bakken, spekjes erbij, champignons in plakjes/reepjes erbij doen. wrap plat op bord leggen (anders past er niet zoveel in) beetje sla erop, kip etc. erbij doen. Knoflooksaus of shoarmasaus naar smaak toevoegen en smullen maar!
  vrijdag 29 juli 2005 @ 18:33:43 #35
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_29242196
Gevulde paprika's a la Japser

Men neme 4 paprika's, 6 saucijsjes (of gewoon gehakt), knoflook, uitje en peper en zout. Mix het gehakt met het teentje knoflook en de ui (in stukjes gesneden ofcourse). Verwijder de kop van de paprika's en verwijder de zaadjes en de witte randjes. Prop in elke paprika wat gehaktmengsel en doe de kope r weer op. Verwarm in een pan en zooi bouillion, en doe daar tomatenpuree bij, net zolang totdat je een redelijk gebonden saus hebt, dompel de gevulde parika's erin en laat het 30-45 minuten gaarsudderen. Serveren met rijst...en je hebt een wereldmaaltijd
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_29242320
gehakt.
ui.
paprika.
koekepan.
peper.
zout.
opeten.

De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  zaterdag 30 juli 2005 @ 01:17:11 #37
76209 Caelum
Oakenfold O+
pi_29256337
Denk dat ze inmiddels al op zijn maar wat ook lekker is:

FF roosteren in de oven tot ze beetje zacht zijn... zeezout erover, beetje olie en geroosterde pijnboompitten
  zaterdag 30 juli 2005 @ 08:46:26 #38
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_29260000
Vullen met een lekker kruidig gehakt mengels en in de oven!!!
Positive thinking, my way of thinking!
  zaterdag 30 juli 2005 @ 10:43:13 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29261092
Recepten mensen de TS is opzoek naar recepten.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 31 juli 2005 @ 00:28:30 #40
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29282093
Even een recept:

Paprika gevuld met shoarmavlees

Ingrediënten:
2 rode paprika's
2 sjalotjes
2 aardappelen
300 gram shoarmavlees
4 takjes peterselie
50 gram oude geraspte kaas

Bereiding:
Paprika's wassen. In lengte halveren en zaadlijsten verwijderen. Sjalotjes of ui pellen en heel fijn snipperen.
Aardappelen schillen en wassen en in kleine blokjes snijden. Een koekenpan met een klein beetje olijfolie insmeren. Het sjalotje of ui even laten fruiten. Het shoarmavlees en de aardappelen even mee laten bakken.
Peterselie erboven fijn knippen en door elkaar scheppen.
Paprika helften vullen met vleesmengsel en in een schaal doen. in magnetron gevulde paprika's in ongeveer 10 minuten vol vermogen bijna gaar laten worden.Kaas erover strooien.
In magnetron in ongeveer 4 minuten op vol vermogen gaar laten worden en kaas laten smelten.
Eet smakelijk.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_56773322
Na een lange studiedag wat versuft over de markt naar huis lopend hoor ik een scheeuwende neanderthaeler van achter zijn marktkraam roepen "grooote zak paprika's 1,50!!"
Als arme student die al tijden moppert over het belachelijke bedrag van 1,39 wat ik tegenwoordig bij de superdeboer voor 1 enkele paprika betaal toch maar op zijn deal in gegaan.
Terwijl zijn een tas tot de rand to volstopt kwam de vraag al in me op.... en nu!?

Thuis gekomen blijken er ruim 20 grote gele paprika's in de tas te zitten. Zelf een groot paprika fan als ikzelf heb nu geen idee wat ik er mee kan doen.

Zijn ze in de vriezen?
Eerst wassen en in stukjes snijden of zo in vriezen?
Heeft iemand een recept van gele-paprika-soep?
Een ander idee?

Gevulde paprika's worden het vandaag al, morgen een wok gerecht met een paprikaatje er doorheen, maar ik hou er echt 17 over op die manier.
pi_56773350
Gewoon opeten
pi_56773351
Paprika

Ik eet die dingen altijd gewoon rauw op, misschien is dat wel een goed idee, ipv een zak chips bijvoorbeeld?
pi_56773356
meer vrienden maken en die uitnodigen voor je gevulde paprika's.
pi_56773358
Of heb je geen vrienden ofzo die mee willen eten?
pi_56773363
alweer 2 Bundy's onder elkaar
pi_56773369
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 17:28 schreef Guuskeee het volgende:
meer vrienden maken en die uitnodigen voor je gevulde paprika's.
gmta
pi_56773403
Nou zo moeilijk was het dus niet TS
pi_56773416
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 17:28 schreef Devrim_ het volgende:

[..]

gmta
  Donald Duck held zaterdag 16 februari 2008 @ 17:35:44 #50
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_56773520
Die gele zijn het lekkerste
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')