Ik ben zelf normaal gesproken niet zo'n fan van paprika's. Ik heb ze liever niet door m'n eten of op m'n pizza. Maar toen maakte ik kennis met deze soep, en die smaakte toch verdomd lekker.
En het recept heb ik gekregen
![]()
.
En zo maak je het dus:
PASSATO DI PEPERONI (soep van gele paprika's dus
![]()
)
Benodigdheden voor
6 personen:
- 2 el. extra-vergine olijfolie
- 1 grote wortel, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kg. gele paprika's
- 2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
- 1 l. water
- 500 ml. kippenbouillon
- extra-vergine olijfolie voor op tafel
- vers basilicum ter garnering; grof gescheurd
~~~
Was de paprika's en rooster ze in de schil in de oven tot ze licht bruin zijn. Snijd ze in stukken en verwijder zaadlijsten en zaadjes.
Doe de olijfolie, de wortel, de bleekselderij en de ui in een grote soeppan en bak de groenten op matig vuur tot ze zacht zijn in ongeveer 10 minuten.
Voeg de plakken paprika toe en bak deze 4 minuten mee voor de smaak.
Voeg de aardappelen, het water en de kippenbouillon toe.
Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep in de keukenmachine.
Breng op smaak met peper en zout.
Passeer de soep eventueel door een zeef.
Schenk in voorverwarmde borden, garneer met basilicum en giet er een scheutje olijfolie in aan tafel.