abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28570728
Ik ben zelf normaal gesproken niet zo'n fan van paprika's. Ik heb ze liever niet door m'n eten of op m'n pizza. Maar toen maakte ik kennis met deze soep, en die smaakte toch verdomd lekker.

En het recept heb ik gekregen .

En zo maak je het dus:


PASSATO DI PEPERONI (soep van gele paprika's dus )

Benodigdheden voor 6 personen:

- 2 el. extra-vergine olijfolie
- 1 grote wortel, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kg. gele paprika's
- 2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
- 1 l. water
- 500 ml. kippenbouillon
- extra-vergine olijfolie voor op tafel
- vers basilicum ter garnering; grof gescheurd

~~~

Was de paprika's en rooster ze in de schil in de oven tot ze licht bruin zijn. Snijd ze in stukken en verwijder zaadlijsten en zaadjes.

Doe de olijfolie, de wortel, de bleekselderij en de ui in een grote soeppan en bak de groenten op matig vuur tot ze zacht zijn in ongeveer 10 minuten.
Voeg de plakken paprika toe en bak deze 4 minuten mee voor de smaak.

Voeg de aardappelen, het water en de kippenbouillon toe.
Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.

Pureer de soep in de keukenmachine.
Breng op smaak met peper en zout.
Passeer de soep eventueel door een zeef.

Schenk in voorverwarmde borden, garneer met basilicum en giet er een scheutje olijfolie in aan tafel.

pi_28570900
Ik houd zelf ook écht niet van paprika's. Maar deze soep viel me 100% mee, zelfs écht lekker. .
De paprikasmaak overheerst ook niet echt, zeker met de aardappels en wortels erdoorheen gepureerd.

[ Bericht 20% gewijzigd door Martijn_77 op 07-07-2005 09:44:54 ]
  donderdag 7 juli 2005 @ 09:45:06 #3
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28579682
Off Topic verwijderd. Graag On Topic blijven over paprika-soep

Hierin staan nog meer paprika recepten:
Gevraagd: Paprika recepten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 7 juli 2005 @ 10:03:53 #4
28442 Natalie
Borrelnootje
pi_28580066
Lynx666, held! Daar is dan het recept van die overheerlijke soep!
'k Ga hem binnenkort proberen te maken en ik laat je weten hoe ie smaakte

Zelf houd ik wel van paprika, maar dan bij voorkeur die gele of die rode. Die groene is zo smakeloos als de pest.
(Un)masking for the greater good.
pi_28580204
dat klinkt wel erg lekker.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 7 juli 2005 @ 17:22:50 #6
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28593726
En voor mensen die geen paprika lusten (of er, zoals ik, 3 dagen misselijk van worden): probeer eens Turkse pepers! Is wel niet geel, maar wel een heel goede vervanging!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 7 juli 2005 @ 22:53:11 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28605741
Turkse pepers? Wordt dat niet te pittig?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 7 juli 2005 @ 22:57:19 #8
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28605902
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 22:53 schreef Martijn_77 het volgende:
Turkse pepers? Wordt dat niet te pittig?
Je hebt wat scherpere, maar je hebt ook heel milde. Er is een naam voor, maar die ben ik even vergeten (schaam). Het zijn die heel lange, je koopt ze vers bij de islamiet. Maar ik vraag wel altijd voor de zekerheid of het de niet-pittige zijn, ik heb namelijk ook wel eens de verkeerde gehad...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28615761
Ik heb nog een heel simpel recept gemaakt met rode paprika's.

Nodig o,7 liter water
2 rode paprika's
stuk courgette
laurierblad
bouillonblok

Water, paprika, laurierblad, stukje courgette en bouil. blokje zacht laten koken. (ongeveer een half uur)

Dan pureren.

Eventueel decoreren met wat versnippere dunne stukjes courgette en een klodder room.

Lekker, vers en snel gemaakt.

Denkt na over het woord paprika en vind het bij nader inzien een heel vreemd woord

[ Bericht 1% gewijzigd door cora4034 op 08-07-2005 14:22:14 ]
Dat is eens wat anders...
  vrijdag 8 juli 2005 @ 13:29:52 #10
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28621534
Paparika, parika, zeg ehhh, we blijven toch wel on topic, he!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28625969
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 13:29 schreef dutch-mamma het volgende:
Paparika, parika, zeg ehhh, we blijven toch wel on topic, he!
haastige spoed enzo om jullie van dit heerlijke recept mee te laten genieten.
Dat is eens wat anders...
pi_28627385
Passato is trouwens pulp ... Nou pureer je deze soep dus je zou 't pulp kunnen noemen maar is toch een beetje oneerbiedig voor zo'n (vast, moet 't nog proberen) lekker recept!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')