abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28385798
Ik heb in een ietwat optimistische bui 3 kilo paprika's gekocht, op de markt, voor bijna nix. Maar wat ga ik er nu van maken?
't Zijn gele, rode en groene, en ze zijn vrij klein.

Wie verlost mij van de paprikaberg in de keuken?
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:32:29 #2
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28386422
Ga je snijtechniek oefenen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:38:25 #3
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_28386686
kan je van paprika's geen chutney maken ofzo?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_28386725
Recept?


[edit] En hier een foto van het drama:



[ Bericht 92% gewijzigd door piepster op 01-07-2005 13:44:34 (foto toegevoegd) ]
pi_28387317
op www.smulweb.nl vind je veel recepten, waar je ook op ingredient kunt zoeken...
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:54:10 #6
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28387332
Je neemt enkele stukken witlof, flink wat reepjes paprika, en je gaat ze bakken in wat boter. Als ze er al eventjes inliggen doe je er frambozenlikeur bij en laat je meebakken (alleen als je afzuigkap hoog genoeg zit..), wanneer ze genoeg zijn gekarameliseerd op een bord dresseren, inpakken met gerookte zalm en daarbovenop een creatie van allerlei sla soorten (frisee en rucola leent zich hier goed voor )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_28387637
hongaarse goulash
ga roerbakken met kip en broccoli en rijst
je kunt ze ook in stukjes snijden en invriezen
Martini Rosso, there's Italian Spirit in every one
  vrijdag 1 juli 2005 @ 15:01:47 #8
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28389731
Paprikasoep er van maken.

of:
Paprika roosteren, onvellen, in reepjes snijden en op een verwarmd bord draperen. Biefstukje bakken, in reepjes snijden, op de paprika leggen en even de peper- en zoutmolen erover halen.
Lekker als voorgerecht (van de paprikasoep bijvoorbeeld )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28390287
Ik sta ze nu op hoog tempo te roosteren en ontvellen. De goulash ga ik morgen maken.
@ Euc-: Ik kan toch ook wel andere likeur gebruiken, toch?

Denk dat ik zo ook maar eens soep ga maken idd.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 15:24:22 #10
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28390390
Je kunt de geroosterde ontvelde paprika's ook in een azijnoplossing in ene pot stoppen
Kun je het van de week verder gebruiken door de salade, pastasalade, op de pizza of als pasta op de bruschetta ofzo
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28390849
Ik zat al te denken aan op olie zetten, met knoflook en basilicum oid.

De eerste portie is net ontveld trouwens.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 16:10:57 #12
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_28391748
Ook lekker:

In kwarten of achtsten snijden, zaden verwijderen maar vel laten zitten. Knoflook-olie mengseltje maken en dat over de binnenkant van de zo ontstane 'bakjes' verdelen. Kwartiertje in de oven en je hebt een gezond en heerlijk borrelhapje.

Paprikasoep is idd ook lekker! Uitje fruiten, prei erbij fruiten, dan de paprika's. Vervolgens afdekken met water, bouilloinblokje en een aardappel in blokjes erbij. Als de aardappel zacht is alles in de blender, lekker veel peper erbij, mmm.
pi_28391875
Ik ga nog even denken over het blender probleem. Die heb ik nl. niet. Zou pureren door een zeef ook werken?
  vrijdag 1 juli 2005 @ 16:22:49 #14
123184 Stuiter_en_Co
In silence we service
pi_28392111
ziet ernaar uit de je dit weekend veel groente eet

Gevulde paprika's met gehakt b.v. Liefst voor meer dan 2 pesonen. 4 paprika's van de stapel af

Mexicaanse gerechten, weer 2 paprika's minder.

2 voor je moeder, paprika's bevat zeer veel vitamine C.

Hoeveel moet je er nog?
The truth will set you free
In god we trust all others we monitor...
trust no one....
pi_28392353
waar je heb je ze dan gekocht?? ja op de markt......maar welke precies anders ga ik ook ff shoppen.....
Martini Rosso, there's Italian Spirit in every one
pi_28392400
Nog 13 en m'n hele huis ruikt er nu naar.
M'n moeder zie ik niet zo vaak.
Ik had al een zootje kleintjes overgehouden om te vullen.
Er zijn er iig al een heleboel ontveld. Die gaan zo in de olie met een uitje en knoflook. Komt wel weer op door de pastasalade.
Ik denk dat ik er nu wel doorheen kom. Anders maak ik een keer paprikasalade (ofzo).

Dank voor al jullie tips!

Oh ja, meer tips zijn altijd welkom. Ik vrees dat ik volgende week weer op de markt beland...
pi_28392524
ben je paprikageil ofzo????????
Martini Rosso, there's Italian Spirit in every one
  vrijdag 1 juli 2005 @ 16:35:49 #18
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_28392541
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 16:15 schreef piepster het volgende:
Ik ga nog even denken over het blender probleem. Die heb ik nl. niet. Zou pureren door een zeef ook werken?
Moet ook werken denk ik. En anders een staafmixer?
pi_28392953
Ik heb alleen een gewone mixer. Handig hè.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 17:19:09 #20
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28393901
Geen pureestamper?
Met die hoeveelheden van jou moet dat ook lukken mits de paprika's niet meer rauw zijn, ze moeten wel een beetje zacht zijn (roosteren en ontvellen is zacht genoeg).
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 19:47:46 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28396692
Kun je die Paprika's niet in maken in het zoet zuur?

Voor recepten zie:

Het grote tafelzuur topic
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28419331
In Deventer op de markt, maar ik denk dat ze overal wel zo goedkoop zijn op de markt.
Dit weekend tapas met veel paprika dingen erbij.
  zaterdag 2 juli 2005 @ 19:38:12 #23
123184 Stuiter_en_Co
In silence we service
pi_28421721
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 18:25 schreef piepster het volgende:
In Deventer op de markt, maar ik denk dat ze overal wel zo goedkoop zijn op de markt.
Dit weekend tapas met veel paprika dingen erbij.
pas je wel op dat je geen overdosis paprika krijgt
The truth will set you free
In god we trust all others we monitor...
trust no one....
  zaterdag 2 juli 2005 @ 20:34:19 #24
111260 Charmian
a little joy
pi_28423811
Even in de koelkast en dan in reepjes snijden en opeten

* is dol op rauwe rode en gele paprika
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_28423893
Edit: Graag een serieuze reactie of anders niet.

[ Bericht 96% gewijzigd door Martijn_77 op 02-07-2005 20:48:41 ]
Ja, die met de ballen in de bek.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')