abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 19 januari 2009 @ 12:57:12 #151
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_65204506
quote:
Op maandag 19 januari 2009 09:32 schreef Xlarge het volgende:
Opgedient met torilla chips en gacemoulle (hoe schrijf je dat eigenlijk ?).

Guacamole

bijna goed
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_65216105
Chili
Vrijdag staat er hier weer een grote pan vega-kindneybonenchilivariant op tafel...
pi_65218040
quote:
Op maandag 19 januari 2009 09:32 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Opgedient met torilla chips en gacemoulle (hoe schrijf je dat eigenlijk ?).
Zo: opgediend.

Sorry, flauw. Je gerecht klinkt wel heerlijk, vooral dat in de oven met geraspte kaas. Dat ga ik volgende keer ook eens met de chili doen.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65621323
Gisteren weer gemaakt voor 5 mensen, dit keer geserveerd met donker ciabatta en mini maiskolfjes, het was weer erg lekker.
  dinsdag 3 maart 2009 @ 13:26:47 #155
159354 Trannellius
Rekenwonder
pi_66650082
Ik was toch érg benieuwd naar het recept uit de OP, dus heb vandaag er maar voor uitgetrokken om ervoor thuis te blijven. De riblappen staan inmiddels op, kan bijna niet wachten.
Verder nog wel twee vraagjes:
- Maisbrood. Maken jullie dat zelf of haal je dat gewoon ergens?
- Het draadjesvlees. Ik kan mij voorstellen dat het vocht ervan prima kan worden gebruikt voor een jus (ketjap+vocht van het vlees met laurierblaadjes is toch een beste combinatie). Iemand nog tips hiervoor?
Hoera! Weer een kuttopic!
pi_82006355
Beetje een hele grote kick, maar weet iemand wat voor chilisaus Center parcs heeft. Hele dikke, rode chilisaus....
O+ BlaBlub O+
pi_90084973
Er is al 204 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.

Wat een onzin , ik schop hem toch omhoog :)
Ik heb alles in huis gehaald, zo nof even een fles Taki Taki halen, en dan kan ik morgenochtend beginnen
pi_90124995


Nog even en dan is het klaar, het recept uit de OP , gerookt met appelhout
  zondag 19 december 2010 @ 22:02:20 #159
111260 Charmian
a little joy
pi_90147225
quote:
14s.gif Op zondag 19 december 2010 15:09 schreef Xlarge het volgende:
[ afbeelding ]

Nog even en dan is het klaar, het recept uit de OP , gerookt met appelhout
Proef je dat dan dat het gerookt is? Het zit toch in die pan.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_90163576
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 22:02 schreef Charmian het volgende:

[..]

Proef je dat dan dat het gerookt is? Het zit toch in die pan.
De deksel van de bbq gaat er dan op, de gehle binnenkant vult zich dan met rook
  maandag 20 december 2010 @ 15:54:04 #161
111260 Charmian
a little joy
pi_90181437
quote:
14s.gif Op maandag 20 december 2010 08:11 schreef Xlarge het volgende:

[..]

De deksel van de bbq gaat er dan op, de gehle binnenkant vult zich dan met rook
Ah ok dan snap ik het.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_90182889
Ik zou dat graag eens proeven. Ik heb in mijn leven alleen nog maar slechte chilli gegeten!
pi_90183012
alsof je boter nodig hebt om gehakt te bakken :|W
pi_119293583
Schopje omdat chili nog steeds overheerlijk is.
pi_119307131
Vorige week een lasagne gemaakt van chili con carne. Superlekker!
  zondag 24 februari 2013 @ 16:55:40 #166
296595 foodlover
live and learn
pi_123284835
Schop!
Wat is er lekkerder dan een dampende pan chili op een druilerige zondag?

Hier zo een simpele chili met kidneybonen, gehakt, prei, ui, 2 soorten paprika, ajuma peper, stokbrood voor erbij.
pi_123364154
simpel maar lekker:

3 uien
1 teentje knoflook of knoflookpoeder
olijfolie
2 afgestreken eetlepels currypoeder
1 verse rode Spaanse peper; zonder zaadjes en fijngehakt
zout en zwarte peper uit de molen
450g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
2 blikken tomaten (gepelde) van 400 g
1/2 kaneelstokje of koffielepel kaneelpoeder
2 blikjes rode kidneybonen van 400g, uitgelekt

Uien, knoflook en rode peper fijnhakken en bakken in olijfolie. Gehakt en curry toevoegen en al roerend bruinbakken. Daarna al de rest erbij behalve de bonen. Een half uur laten sudderen en de bonen toevoegen met het sap uit het blik en een wijnglas water. Voeg als dat nodig is peper en zout toe.

Nu kan je het op een laag pitje 1 tot 1,5 uur zachtjes laten sudderen.

Dit gerecht smaakt altijd beter als je het een dag van tevoren klaarmaakt (dan krijgt de smaak tijd om zich te ontwikkelen).
pi_126701447
Maar weer eens een schopje, gisteren begonnen met 1kg kidney bonen weken en vanavond chili kookavond met volgende ingredienten :

1kg kidney bonen
400g gehakt
speklapjes (4 stuks in kleine stukjes gesneden)
2 merquezworstjes
2 uien
2 madam jeanettes
handje vol gedroogde chili pepers
1 chorizo worst
2 rode paprika's
blikje gepelde tomaten
blikje tomatenpuree
paprika poeder
komijnzaad poeder
paar teentjes verse knoflook

ruikt al erg lekker en straks nachtje laten staan om morgenavond te eten :)

  zondag 19 mei 2013 @ 11:50:15 #169
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_126716709
ik mis de pure chocolade! is echt een meerwaarde in de chilli
pi_126738812
Chili vind ik nu echt zo'n gerecht dat ik nergens lekker kan krijgen in een restaurant. Iemand tips?
pi_126974865
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 11:50 schreef macferret het volgende:
ik mis de pure chocolade! is echt een meerwaarde in de chilli
Ben zelf niet echt van de chocolade, maar wat is dan precies de meerwaarde ?
Misschien eens proberen.
pi_126981885
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.

*knip*
Dit wordt hem, mijn eerste niet-uit-pakjes chili! *O*

Misschien over een paar weken het recept uit de OP proberen, ziet er ook erg goed uit!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  zaterdag 13 juli 2013 @ 16:14:34 #173
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_128907447
Ik ga vanavond chili koken! :o Hopelijk gaat het lukken!
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
  zaterdag 13 juli 2013 @ 17:16:37 #174
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_128909251
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 16:14 schreef Geelman het volgende:
Ik ga vanavond chili koken! :o Hopelijk gaat het lukken!
Een uur verder en ik heb al een hele pan vol! Het brouwsel lijkt op chili, en het is nog flink pittig ook! :D
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
pi_130812153
Kick! Ik heb een pan Chili op het vuur staan :)
Gehakt, ui, knoflook, prei(had ik nog liggen..), kidney bonen, bruine bonen, blikje tomaten, rode peper, komijn, kaneel, koriander en een beetje pure chocola.
Ik heb maar een beetje wat dingen die goed leken bij elkaar gegooid en hoop dat het lekker is :P
Vorige keer heb ik wat groene pepers uit een potje gebruikt, maar met een flinke eetlepel van dat spul vond vriendlief het te heet.. Ik hoop dat er nu niet teveel peper in zit >:)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')