abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:17:58 #26
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28342382
Ik frituur altijd op het balkon
Anders kan ik de hele woonkamer gaan afdoen met Muscle keukenreiniger
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:24:27 #27
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28342645
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.

Voor 8-10 porties:

750 gr. rundergehakt
2 gesnipperde uien
3 gesnipperde teentjes knoflook
400 gr. tomaten in blik, in grove stukken (met sap)
375 ml. donker bier
400 ml. runderbouillon
1 kop sterke koffie
325 gr tomatenpuree
kwart kop basterdsuiker
3 eetl. paprika
1 eetl. komijnzaadjes
1 eetl. cacao
2 theel. oregano
1 theel. chilipoeder (of naar smaak)
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen komijn
4 rode of groene chilis, vers of ingemaakt, zaadjes verwijderen en fijngehakt
800 g - 1 kg gekookte zwarte bonen
zout naar smaak

Beetje olie of boter in de pan en het gehakt met de uiten en knoflook in ongeveer 10 minuten bruin bakken. Dan alle ingrediënten toevoegen en van de bonen de helft. Aan de kook brengen, dan gas lager draaien en ongeveer anderhalf uur laten pruttelen. Dan de rest van de bonen toevoegen en nog een half uur pruttelen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_28342738
Chili con carne is best lekker. Maar in Nederland wordt het meestal als paupervoer in blik verkocht, dus eet ik het nauwelijks meer.
@find the_riaa_cant_touch_me.mp3
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:32:27 #29
111260 Charmian
a little joy
pi_28342951
Na bovenstaande recepten zullen mensen mijn chili wel saai vinden:
pond rundergehakt
pot bruine bonen
pot mais
1 rode paprika (gesneden)
1 flinke ui (gesneden)
knoflook
klein blikje tomatenpuree
chilipoeder
cayennepeper
zout peper

bak het gehakt rul met peper en zout naar smaak in een beetje boter of olie, uien, knoflook en paprika erbij, ff omroeren, bonen en mais erbij. Tomatenpuree erbij, naar smaak chilipoeder, cayennepeper en zout toevoegen.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:37:02 #30
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28343133
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:32 schreef Charmian het volgende:
Na bovenstaande recepten zullen mensen mijn chili wel saai vinden:
pond rundergehakt
pot bruine bonen
pot mais
1 rode paprika (gesneden)
1 flinke ui (gesneden)
knoflook
klein blikje tomatenpuree
chilipoeder
cayennepeper
zout peper

bak het gehakt rul met peper en zout naar smaak in een beetje boter of olie, uien, knoflook en paprika erbij, ff omroeren, bonen en mais erbij. Tomatenpuree erbij, naar smaak chilipoeder, cayennepeper en zout toevoegen.
Ik denk dat dat wel meevalt
Maar ik zou de mais weglaten en komijnzaadpoeder kopen. Echter waar, je weet niet wat je proeft
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:38:25 #31
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28343199
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:09 schreef Hik het volgende:
Ok, laat even weten of je wat vindt... Ik heb net even die site uitgespit en die lui zitten in Waalwijk, das voor mij niet naast de deur. Ze kunnen ook bezorgen maar dat kost 6 euro. Valt an sich ook wel mee, maar als ik het gewoon ergens halen kan...

Churros zelf maken is voor mij niet te doen. Frituren is voor mij altijd lastig in verband met een nogal ongelukkige keuken...
Je komt uit omgeving Rotterdam? Anders heb je er nog niets aan natuurlijk
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:39:14 #32
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28343219
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:26 schreef hi2uplz het volgende:
Chili con carne is best lekker. Maar in Nederland wordt het meestal als paupervoer in blik verkocht, dus eet ik het nauwelijks meer.
Vandaar dit topic. Zelf maken is leuker en lekkerder
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:52:38 #33
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28343757
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:39 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Vandaar dit topic. Zelf maken is leuker en lekkerder
Hoe lijkt je mijn recept?
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:55:50 #34
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28343878
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:52 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoe lijkt je mijn recept?
Die ga ik proberen!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:58:05 #35
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28343967
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:55 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Die ga ik proberen!
The love you take is equal to the love you make.
pi_28344033
Oeh.. bijna mijn eigen naam topic..
scheelde weinig
“Snowboarding is an activity that is very popular with people who do not feel that regular skiing is lethal enough.”
  woensdag 29 juni 2005 @ 17:21:55 #37
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28344852
Uit Delft!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:03:59 #38
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28346163
Ik heb een Californische vriendin die nogal gespecialiseerd is in Tex-Mex, ik zal haar een goed recept vragen!

U hoort nog van ons!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:06:19 #39
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28346210
Nou, ik kom net bij de Turk vandaan en die kent die tomatilles (of groene tomaten niet).
Althans..groene tomaten kent hij wel, maar dan als onrijpe tomaat

Ik ga morgen mijn zwarte bonen ophalen bij hem.
Hij dacht dat ik het over Kaapse bessen had. Scheelt niet veel maar volgens mij is dat niet wat ik zoek.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:07:40 #40
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28346238
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:06 schreef Nembrionic het volgende:
Nou, ik kom net bij de Turk vandaan en die kent die tomatilles (of groene tomaten niet).
Althans..groene tomaten kent hij wel, maar dan als onrijpe tomaat

Ik ga morgen mijn zwarte bonen ophalen bij hem.
Hij dacht dat ik het over Kaapse bessen had. Scheelt niet veel maar volgens mij is dat niet wat ik zoek.
Kaapse bessen zijn toch die ronde oranje dingen? (physalis of zo), of vergis ik me nu hel erg?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:08:09 #41
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28346247
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:03 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb een Californische vriendin die nogal gespecialiseerd is in Tex-Mex, ik zal haar een goed recept vragen!

U hoort nog van ons!
Maar kent die californische vriendin die dingen niet als tomatillos? Wat dus in nederland niet als zodanig bekend is

Ik kan me vergissen natuurlijk
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:09:20 #42
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28346283
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:07 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Kaapse bessen zijn toch die ronde oranje dingen? (physalis of zo), of vergis ik me nu hel erg?
volkomen gelijk.
Maar kijk eens naar een kaapse bes en deze dingen. Precies hetzelfde, alleen groen en groter.
Kaapse bes zit ook in een lampeonnetje...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 30 juni 2005 @ 19:34:54 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28365580
Welke andere soorten chili zijn er dan behalve Chili Con Carne?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 30 juni 2005 @ 20:41:59 #44
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28367752
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:08 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Maar kent die californische vriendin die dingen niet als tomatillos? Wat dus in nederland niet als zodanig bekend is

Ik kan me vergissen natuurlijk
Nee, je vergist je niet!
Recept komt er trouwens aan
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 30 juni 2005 @ 20:44:17 #45
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28367819
Speciaal voor het CUL-forum...!

Een origineel, authentiek Chili recept zal wel nooit gevonden worden, want iedere chef of huisvrouw maakt het toch naar ‘eigen’ smaak en past vooral de “hitte” aan voor de gasten aan tafel. Gebruik dus de kruiden naar eigen smaak en inzicht. Het volgende is een beproefd recept en ook door een Nederlandse vriendin/chef goed gekeurd! En natuurlijk mag het smakelijke Maisbrood hier niet bij ontbreken, alsmede de andere bijgerechten. Smakelijk eten!!!!

Op een koude vrijdagmorgen, het weekend voor Halloween dacht ik dat een grote pot Chili Con Carne welkom zou zijn, en aangezien Chili goed bewaard kan worden in dikke plastic zakjes, wordt er hier altijd meteen een flinke pot gemaakt. Net als de Hollandse erwtensoep is ook Chili de dag na het bereiden het lekkerst, dus toog ik meteen die vrijdagmiddag aan het koken.

Chili hoort dus gemaakt te worden met kruiden, tomaten en vlees, GEEN BONEN. De boontjes kunnen er als een condiment bij geserveerd worden, evenals de gehakte uitjes, geraspte kaas en Crème Fraiche.

Benodigdheden:
2.5 pond, grof gemalen rundvlees van goede kwaliteit, zoals beeflappen.
2 uien, gepeld en in stukken gesneden
5 tenen knoflook, gehakt
2 thl. olijf olie
2 blikken tomaten, in stukjes met groene pepers
240 ml. water
1 Knorr Tomato bouillon tablet
2 of 3 eetl. Chili kruiden (zie recept)

Bereiding:
Fruit de uien en het gehakt bruin in een pan, voeg de tomaten, het bouillon tablet en de kruiden toe. Laat alles minstens 3 uur zachtjes pruttelen onder af en toe roeren op een klein vuur totdat gehakt gaar is. Proef na 2 uur of er nog meer kruiden of zout bij moet en laat nog een uurtje zachtjes pruttelen.

BRUINE BONEN VOOR CHILI:
Bak in een diepe braadpan 100 gr. Italiaanse ham en 1 gehakte ui.
Na het bruineren, voeg 2 grote potten uitgelekte bruine bonen toe en laat tezamen ong. 45 min. zachtjes pruttelen.
Serveer chili met de boontjes en de aangegeven condiments:

Grof geraspte Mozzarella kaas, gehakte uien, Crème Fraiche en verse Koriander blaadjes
Maisbrood oftewel Cornbread met Jalapeno is “a must with this dish”.
JALAPENO CORNBREAD:

700 g. grof Maismeel of Polenta gries
225 g. bloem
4 eetl. suiker
8 thl. bakpoeder
250 ml. melk
2 blikjes @ 450 g) “creamed corn”
100 g. fijngesneden Jalapenos pepers
50 g. fijngesneden rode paprika’s

Mix alle droge ingredienten.
Mix melk, mais (corn), jalapenos en rode paprika’s; voeg de droge ingredienten toe en roer tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel wat melk bij het deeg als het te droog lijkt.

Verhit de oven tot 200°C. Vet een 25 x 25 cm. vuurvaste schaal of bakplaatje met opstaande rand in en plaats dit 3 minuten in de hete oven. Vul de (hete schaa) met het deeg en bak het geheel ong. 35- 45 min, of tot een houten stokje droog uit het brood komt. Snij het Cornbread in vierkante stukken en serveer met de Chili en zet een potje honing en schaaltje boter voor het brood op tafel.

CHILI KRUIDEN MIX:
2 1/2 eetl. paprika poeder
2 eetl. zout
2 eetl. knoflook poeder
1 eetl. zwarte peper
1 eetl. uien poeder
1 eetl. cayenne peper
1 eetl. gedroogde oregano blaadjes
1 eetl. gedrooge tijm
Mix alle ingredienten zorgvuldig en bewaar in een goed gesloten pot.

Note: Indien verkrijgbaar kan 1.5 zakje Chili kruiden gebruikt worden.

Recept bewerking en vertaling: Dutchess – Sonora – California – USA Sunday, October 31, 2004
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:18:06 #46
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28368913
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.

Voor 8-10 porties:

750 gr. rundergehakt
2 gesnipperde uien
3 gesnipperde teentjes knoflook
400 gr. tomaten in blik, in grove stukken (met sap)
375 ml. donker bier
400 ml. runderbouillon
1 kop sterke koffie
325 gr tomatenpuree
kwart kop basterdsuiker
3 eetl. paprika
1 eetl. komijnzaadjes
1 eetl. cacao
2 theel. oregano
1 theel. chilipoeder (of naar smaak)
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen komijn
4 rode of groene chilis, vers of ingemaakt, zaadjes verwijderen en fijngehakt
800 g - 1 kg gekookte zwarte bonen
zout naar smaak

Beetje olie of boter in de pan en het gehakt met de uiten en knoflook in ongeveer 10 minuten bruin bakken. Dan alle ingrediënten toevoegen en van de bonen de helft. Aan de kook brengen, dan gas lager draaien en ongeveer anderhalf uur laten pruttelen. Dan de rest van de bonen toevoegen en nog een half uur pruttelen.
Hij staat te pruttelen hoor!
Ik heb er stiekum wel draadjesvlees en spekkies bijgevoegd
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:20:00 #47
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28368970
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 20:44 schreef dutch-mamma het volgende:
Speciaal voor het CUL-forum...!

Een origineel, authentiek Chili recept zal wel nooit gevonden worden, want iedere chef of huisvrouw maakt het toch naar ‘eigen’ smaak en past vooral de “hitte” aan voor de gasten aan tafel. Gebruik dus de kruiden naar eigen smaak en inzicht. Het volgende is een beproefd recept en ook door een Nederlandse vriendin/chef goed gekeurd! En natuurlijk mag het smakelijke Maisbrood hier niet bij ontbreken, alsmede de andere bijgerechten. Smakelijk eten!!!!

Op een koude vrijdagmorgen, het weekend voor Halloween dacht ik dat een grote pot Chili Con Carne welkom zou zijn, en aangezien Chili goed bewaard kan worden in dikke plastic zakjes, wordt er hier altijd meteen een flinke pot gemaakt. Net als de Hollandse erwtensoep is ook Chili de dag na het bereiden het lekkerst, dus toog ik meteen die vrijdagmiddag aan het koken.

Chili hoort dus gemaakt te worden met kruiden, tomaten en vlees, GEEN BONEN. De boontjes kunnen er als een condiment bij geserveerd worden, evenals de gehakte uitjes, geraspte kaas en Crème Fraiche.

Benodigdheden:
2.5 pond, grof gemalen rundvlees van goede kwaliteit, zoals beeflappen.
2 uien, gepeld en in stukken gesneden
5 tenen knoflook, gehakt
2 thl. olijf olie
2 blikken tomaten, in stukjes met groene pepers
240 ml. water
1 Knorr Tomato bouillon tablet
2 of 3 eetl. Chili kruiden (zie recept)

Bereiding:
Fruit de uien en het gehakt bruin in een pan, voeg de tomaten, het bouillon tablet en de kruiden toe. Laat alles minstens 3 uur zachtjes pruttelen onder af en toe roeren op een klein vuur totdat gehakt gaar is. Proef na 2 uur of er nog meer kruiden of zout bij moet en laat nog een uurtje zachtjes pruttelen.

BRUINE BONEN VOOR CHILI:
Bak in een diepe braadpan 100 gr. Italiaanse ham en 1 gehakte ui.
Na het bruineren, voeg 2 grote potten uitgelekte bruine bonen toe en laat tezamen ong. 45 min. zachtjes pruttelen.
Serveer chili met de boontjes en de aangegeven condiments:

Grof geraspte Mozzarella kaas, gehakte uien, Crème Fraiche en verse Koriander blaadjes
Maisbrood oftewel Cornbread met Jalapeno is “a must with this dish”.
JALAPENO CORNBREAD:

700 g. grof Maismeel of Polenta gries
225 g. bloem
4 eetl. suiker
8 thl. bakpoeder
250 ml. melk
2 blikjes @ 450 g) “creamed corn”
100 g. fijngesneden Jalapenos pepers
50 g. fijngesneden rode paprika’s

Mix alle droge ingredienten.
Mix melk, mais (corn), jalapenos en rode paprika’s; voeg de droge ingredienten toe en roer tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel wat melk bij het deeg als het te droog lijkt.

Verhit de oven tot 200°C. Vet een 25 x 25 cm. vuurvaste schaal of bakplaatje met opstaande rand in en plaats dit 3 minuten in de hete oven. Vul de (hete schaa) met het deeg en bak het geheel ong. 35- 45 min, of tot een houten stokje droog uit het brood komt. Snij het Cornbread in vierkante stukken en serveer met de Chili en zet een potje honing en schaaltje boter voor het brood op tafel.

CHILI KRUIDEN MIX:
2 1/2 eetl. paprika poeder
2 eetl. zout
2 eetl. knoflook poeder
1 eetl. zwarte peper
1 eetl. uien poeder
1 eetl. cayenne peper
1 eetl. gedroogde oregano blaadjes
1 eetl. gedrooge tijm
Mix alle ingredienten zorgvuldig en bewaar in een goed gesloten pot.

Note: Indien verkrijgbaar kan 1.5 zakje Chili kruiden gebruikt worden.

Recept bewerking en vertaling: Dutchess – Sonora – California – USA Sunday, October 31, 2004
Jalapeno cornbread....zwijmel
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:30:53 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28369326
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 21:18 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hij staat te pruttelen hoor!
Ik heb er stiekum wel draadjesvlees en spekkies bijgevoegd
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 07:46:15 #49
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28378025
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 19:34 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke andere soorten chili zijn er dan behalve Chili Con Carne?
Uhm... heb je dit topic wel gelezen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 07:48:39 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28378037
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.
Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?
Lijkt me namelijk hartstikke lekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')