abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 29 juni 2005 @ 05:45:52 #1
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28326976
Chili. In nederland ook vaak Chili Con Carne genoemd.
Nu vind ik de gemiddelde Nederlandse chili om te huilen :')

Ik ben verpest door de goede chilis in Amerika en Canada en ik kan eerlijk zeggen dat ik hier nog geen goede chili heb gevonden

Ze komen in allerlei soorten en maten natuurlijk en ik zal ook mijn eigen recept posten.


De beste chili ooit heb ik gegeten in Virgils in New York. Mocht je het geluk hebben ooit naar New York te gaan(Manhattan) is een tripje naar Virgils zeker een must (http://www.virgilsbbq.com)

Hun recept zoals het op de site staat:

Beef, bacon, tomatoes, green peppers, red onions, tomatillos, kidney and black beans,
spices, chili peppers, topped with chipotle sauce and served with cornbread.

Chipotle Sauce:


Tomatillos:


Ze lijken op die "lampionnetjes" die we hier hebben met die oranje bessen maar ik ben er absoluut niet over uit over het wie wat waar en hoe van deze dingen. PietVerdriet is meer dan welkom voor uitleg


Goed...mijn recept waar ik zelf zeer tevreden over ben is als volgt (ongeveer )

1 pond rundergehakt
1 kilo runderlappen
1 fles Taki Taki
1 rode ui
2 blikken kidneybonen
wat selderij
wat hete pepers(spaanse, of de kleine varianten)
1 flesje donker bier (Westmalle triple bv)
Tabasco
3 verse tomaten in kleine stukken gesneden.

1,5 pakje roomboter
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
4-6 teentjes knoflook
ketjap
zeezout
zwarte peper(molen)
gemalen komijnzaad(Djinten)(belangrijk!)


Om te beginnen moet je van de runderlappen draadjevlees maken.

- Kruidt de lappen met zout en peper.
- Verhit de boter(1 pakje roomboter) tot het stopt met borrelen.
- Leg daarna de lappen vlees in de braadpan en schroei het rondom dicht.
- Laat de lappen een minuut of 10-15 doorsudderen.
- Vergeet niet ze af en toe om te draaien.
- Blus het geheel af met water tot de lappen "onder water" liggen.
- Doe en flinke scheut ketjap manis(de zoete dus) bij het vlees.
- Voeg de laurier en kruidnagelen toe.
- Zet het vuur op z'n laag en laat het een uurtje of 3 sudderen tot het vrijwel uit elkaar valt als je met je vork erin prikt. (Oma deed dat vroeger nog met een petroleumstel )

De chili:

- Verhit boter in de pan.
- Snijdt de uien (één helft grof, één helft fijn) en fruit deze in de pan.
- voeg het gehakt toe en maak het zo los mogelijk.
- voeg de kruiden toe (komijnzaad, veel. Wat citroengraspoeder en "Italiaanse kruiden(kleeeein beetje) van de Silvo toevoegen is ook erg lekker)
- voeg een beetje tabasco toe, zout en aardig wat vers gemalen peper.
- snij een pepertje fijn en voeg toe aan het geheel.
- voeg 2 geperste teentjes knoflook toe
- voeg de gesneden tomaten toe
- voeg het rundvlees, in kleine stukjes/blokjes toe
- roer het geheel goed door
- blus het geheel met een half flesje bier en laat het geheel wat indampen
- voeg een halve fles Taki Taki toe.
- voeg de bonen toe(met vocht)
- voeg nog een wat komijnzaad toe en wat gemalen peper
- de de rest van knoflook toe(geperst) en van de pepers(fijn gesneden)

Laat dit geheel wat inkoken. Indien je niet genoeg vocht hebt kun je de rest van de Taki Taki erbij doen en/of het bier. GEEN WATER.

In principe is het nu een kwestie van een lange tijd laten sudderen en inkoken. Naar smaak nog Tabasco toevoegen, of in een vroeg stadium wat gesneden rode paprika.

De volgende keer ga ik spekblokjes of katenspekblokjes meebakken

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar andere recepten


-edit- ohja...Taki Taki kun je bv gewoon bij de Albert Heijn krijgen...

[ Bericht 1% gewijzigd door Nembrionic op 29-06-2005 16:00:39 ]
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 05:48:12 #2
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28326977
Als iemand mij trouwens kan wijzen naar een winkel waar ik tomatillos kan krijgen en black beans in Rotterdam (centrum, nieuwe binnenweg?) dan zou ik dat zeer fijn vinden
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 05:55:08 #3
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28326987
Nog even voor de duidelijkheid: chili eet je NIET met rijst! Chili eet je los.
De chili con carne die wij hier hebben met rijst(de zakje van Knorr e.d.) zijn zelfs compleet anders van smaak.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 06:55:38 #4
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_28327074
Chili is lekkerrrrrrr
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_28327125
1,5 pakje roomboter? wil je dood ofzo?
homo.....
Ik was eerst kaneelstok
  woensdag 29 juni 2005 @ 07:40:08 #6
111260 Charmian
a little joy
pi_28327198
Gezien het vlees dat de pan ingaat (i,5 kilo), is 1,5 pakje roomboter niet zo gek hoewel ik denk dat je met 1 pakje er ook wel komt. Chili moet wel een beetje smeuig zijn.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  woensdag 29 juni 2005 @ 08:54:58 #7
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28327824
Ik ben al tijden op zoek naar Tomatillos. Heb een prachtig mexicaans kookboek waarin recepten staan met deze heerlijke vrucht... Met name de groene salsa die ik overal in Mexico heb gegeten was (Heb laatst uit Cuba weer een fles meegenomen -die alweer op is - maar er gaat niets boven zelf maken).

Nu verkopen ze sinds kort bij de Oil&Vinegar ingemaakte tomatillos. Kan niets zeggen over de kwaliteit, want die dingen kosten, voor een piepklein zakje, bijna 9 euro!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_28328913
*FART*
homo.....
Ik was eerst kaneelstok
  woensdag 29 juni 2005 @ 10:56:02 #9
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28330674
Chili uit een zakje van Knorr...

Wat ik overigens vaak doe is Chili maken met blokjes chorizo erin!
Ook even meefruiten, zodat de smaak van de chorizo overal komt te zitten...
Erg
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 29 juni 2005 @ 12:52:19 #10
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_28334545
fuck, ik dacht dat het over Chili-pepers ging
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:17:23 #11
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28340190
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 07:40 schreef Charmian het volgende:
Gezien het vlees dat de pan ingaat (i,5 kilo), is 1,5 pakje roomboter niet zo gek hoewel ik denk dat je met 1 pakje er ook wel komt. Chili moet wel een beetje smeuig zijn.
Dat staat er ook. Maar je moet je gehakt ook nog bakken. Heb je ook nog boter voor nodig (ok, geen half pakje..)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:18:25 #12
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28340229
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 08:54 schreef Hik het volgende:
Ik ben al tijden op zoek naar Tomatillos. Heb een prachtig mexicaans kookboek waarin recepten staan met deze heerlijke vrucht... Met name de groene salsa die ik overal in Mexico heb gegeten was (Heb laatst uit Cuba weer een fles meegenomen -die alweer op is - maar er gaat niets boven zelf maken).

Nu verkopen ze sinds kort bij de Oil&Vinegar ingemaakte tomatillos. Kan niets zeggen over de kwaliteit, want die dingen kosten, voor een piepklein zakje, bijna 9 euro!
Mijn vader wist mij vanochtend te vertellen dat ze wel verkrijgbaar zijn bij een goede groentespecialist of een toko...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:19:22 #13
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28340269
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 12:52 schreef Shark.Bait het volgende:
fuck, ik dacht dat het over Chili-pepers ging
In zekere zin wel natuurlijk
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:20:52 #14
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28340331
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 10:56 schreef Hik het volgende:
Chili uit een zakje van Knorr...
Ja erg he?
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 10:56 schreef Hik het volgende:
Wat ik overigens vaak doe is Chili maken met blokjes chorizo erin!
Ook even meefruiten, zodat de smaak van de chorizo overal komt te zitten...
Erg
Ga ik ook eens proberen!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:25:50 #15
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28340540
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 15:18 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Mijn vader wist mij vanochtend te vertellen dat ze wel verkrijgbaar zijn bij een goede groentespecialist of een toko...
Laat het me even weten als je ze vindt! Ik ben ze namelijk in al die jaren nog niet tegen gekomen!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:45:21 #16
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28341260
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 15:25 schreef Hik het volgende:

[..]

Laat het me even weten als je ze vindt! Ik ben ze namelijk in al die jaren nog niet tegen gekomen!
no problemo...

ik vraag me af of er niet een nederlandse naam voor is want tomatillos lever alleeeen maar engelse resultaten op.
Ik ga nog even op zoek...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:51:54 #17
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28341519
Groene tomaten volgens mij...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:55:42 #18
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28341656
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 15:51 schreef Hik het volgende:
Groene tomaten volgens mij...

http://www.antojitos.nl/onlinestore/catalog.asp?action=product&value=47
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 15:57:01 #19
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28341704
Op smulweb staat "Mexicaanse groene tomaten" en dat je ze kunt bestellen bij de groentespeciaalzaak.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:00:40 #20
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28341816
quote:
Goeie site!!! Ze verkopen daar ook gevulde jalapeños, en tamales, en churros!

*bestellen gaat!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:02:47 #21
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28341881
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:00 schreef Hik het volgende:

[..]

Goeie site!!! Ze verkopen daar ook gevulde jalapeños, en tamales, en churros!

*bestellen gaat!
Ja die gevulde jalapenos kom ik ook net langs...

Ik ga morgen even Rotterdam in en wat tokos langs. Als ik ze daar niet vind ga ik online bestellen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:05:36 #22
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28341966
Ik heb weleens zelf churros gemaakt, waren heerlijk, maar ik heb het recept niet meer... helaasch...

Chili lijkt me ook wel lekker Maar dat mag iemand anders dan voor me koken, dan eet ik er heel smakelijk een klein beetje van (anders ruft ik de tent uit...)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:09:34 #23
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28342086
Ok, laat even weten of je wat vindt... Ik heb net even die site uitgespit en die lui zitten in Waalwijk, das voor mij niet naast de deur. Ze kunnen ook bezorgen maar dat kost 6 euro. Valt an sich ook wel mee, maar als ik het gewoon ergens halen kan...

Churros zelf maken is voor mij niet te doen. Frituren is voor mij altijd lastig in verband met een nogal ongelukkige keuken...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:14:43 #24
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_28342251
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 07:20 schreef diep-in-de-war het volgende:
1,5 pakje roomboter? wil je dood ofzo?
? een magnum (jawel het ijsje) is al ongeveer 1 pakje roomboter.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:16:02 #25
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_28342307
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 08:54 schreef Hik het volgende:
Ik ben al tijden op zoek naar Tomatillos. Heb een prachtig mexicaans kookboek waarin recepten staan met deze heerlijke vrucht... Met name de groene salsa die ik overal in Mexico heb gegeten was (Heb laatst uit Cuba weer een fles meegenomen -die alweer op is - maar er gaat niets boven zelf maken).

Nu verkopen ze sinds kort bij de Oil&Vinegar ingemaakte tomatillos. Kan niets zeggen over de kwaliteit, want die dingen kosten, voor een piepklein zakje, bijna 9 euro!
Verkopen ze volgens mij ook op schiphol. Maar jah neem niet aan dat je daar regelmatig komt.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:17:58 #26
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28342382
Ik frituur altijd op het balkon
Anders kan ik de hele woonkamer gaan afdoen met Muscle keukenreiniger
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:24:27 #27
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28342645
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.

Voor 8-10 porties:

750 gr. rundergehakt
2 gesnipperde uien
3 gesnipperde teentjes knoflook
400 gr. tomaten in blik, in grove stukken (met sap)
375 ml. donker bier
400 ml. runderbouillon
1 kop sterke koffie
325 gr tomatenpuree
kwart kop basterdsuiker
3 eetl. paprika
1 eetl. komijnzaadjes
1 eetl. cacao
2 theel. oregano
1 theel. chilipoeder (of naar smaak)
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen komijn
4 rode of groene chilis, vers of ingemaakt, zaadjes verwijderen en fijngehakt
800 g - 1 kg gekookte zwarte bonen
zout naar smaak

Beetje olie of boter in de pan en het gehakt met de uiten en knoflook in ongeveer 10 minuten bruin bakken. Dan alle ingrediënten toevoegen en van de bonen de helft. Aan de kook brengen, dan gas lager draaien en ongeveer anderhalf uur laten pruttelen. Dan de rest van de bonen toevoegen en nog een half uur pruttelen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_28342738
Chili con carne is best lekker. Maar in Nederland wordt het meestal als paupervoer in blik verkocht, dus eet ik het nauwelijks meer.
@find the_riaa_cant_touch_me.mp3
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:32:27 #29
111260 Charmian
a little joy
pi_28342951
Na bovenstaande recepten zullen mensen mijn chili wel saai vinden:
pond rundergehakt
pot bruine bonen
pot mais
1 rode paprika (gesneden)
1 flinke ui (gesneden)
knoflook
klein blikje tomatenpuree
chilipoeder
cayennepeper
zout peper

bak het gehakt rul met peper en zout naar smaak in een beetje boter of olie, uien, knoflook en paprika erbij, ff omroeren, bonen en mais erbij. Tomatenpuree erbij, naar smaak chilipoeder, cayennepeper en zout toevoegen.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:37:02 #30
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28343133
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:32 schreef Charmian het volgende:
Na bovenstaande recepten zullen mensen mijn chili wel saai vinden:
pond rundergehakt
pot bruine bonen
pot mais
1 rode paprika (gesneden)
1 flinke ui (gesneden)
knoflook
klein blikje tomatenpuree
chilipoeder
cayennepeper
zout peper

bak het gehakt rul met peper en zout naar smaak in een beetje boter of olie, uien, knoflook en paprika erbij, ff omroeren, bonen en mais erbij. Tomatenpuree erbij, naar smaak chilipoeder, cayennepeper en zout toevoegen.
Ik denk dat dat wel meevalt
Maar ik zou de mais weglaten en komijnzaadpoeder kopen. Echter waar, je weet niet wat je proeft
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:38:25 #31
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28343199
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:09 schreef Hik het volgende:
Ok, laat even weten of je wat vindt... Ik heb net even die site uitgespit en die lui zitten in Waalwijk, das voor mij niet naast de deur. Ze kunnen ook bezorgen maar dat kost 6 euro. Valt an sich ook wel mee, maar als ik het gewoon ergens halen kan...

Churros zelf maken is voor mij niet te doen. Frituren is voor mij altijd lastig in verband met een nogal ongelukkige keuken...
Je komt uit omgeving Rotterdam? Anders heb je er nog niets aan natuurlijk
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:39:14 #32
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28343219
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:26 schreef hi2uplz het volgende:
Chili con carne is best lekker. Maar in Nederland wordt het meestal als paupervoer in blik verkocht, dus eet ik het nauwelijks meer.
Vandaar dit topic. Zelf maken is leuker en lekkerder
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:52:38 #33
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28343757
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:39 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Vandaar dit topic. Zelf maken is leuker en lekkerder
Hoe lijkt je mijn recept?
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:55:50 #34
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28343878
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:52 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoe lijkt je mijn recept?
Die ga ik proberen!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:58:05 #35
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28343967
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:55 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Die ga ik proberen!
The love you take is equal to the love you make.
pi_28344033
Oeh.. bijna mijn eigen naam topic..
scheelde weinig
“Snowboarding is an activity that is very popular with people who do not feel that regular skiing is lethal enough.”
  woensdag 29 juni 2005 @ 17:21:55 #37
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28344852
Uit Delft!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:03:59 #38
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28346163
Ik heb een Californische vriendin die nogal gespecialiseerd is in Tex-Mex, ik zal haar een goed recept vragen!

U hoort nog van ons!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:06:19 #39
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28346210
Nou, ik kom net bij de Turk vandaan en die kent die tomatilles (of groene tomaten niet).
Althans..groene tomaten kent hij wel, maar dan als onrijpe tomaat

Ik ga morgen mijn zwarte bonen ophalen bij hem.
Hij dacht dat ik het over Kaapse bessen had. Scheelt niet veel maar volgens mij is dat niet wat ik zoek.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:07:40 #40
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28346238
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:06 schreef Nembrionic het volgende:
Nou, ik kom net bij de Turk vandaan en die kent die tomatilles (of groene tomaten niet).
Althans..groene tomaten kent hij wel, maar dan als onrijpe tomaat

Ik ga morgen mijn zwarte bonen ophalen bij hem.
Hij dacht dat ik het over Kaapse bessen had. Scheelt niet veel maar volgens mij is dat niet wat ik zoek.
Kaapse bessen zijn toch die ronde oranje dingen? (physalis of zo), of vergis ik me nu hel erg?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:08:09 #41
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28346247
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:03 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb een Californische vriendin die nogal gespecialiseerd is in Tex-Mex, ik zal haar een goed recept vragen!

U hoort nog van ons!
Maar kent die californische vriendin die dingen niet als tomatillos? Wat dus in nederland niet als zodanig bekend is

Ik kan me vergissen natuurlijk
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:09:20 #42
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28346283
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:07 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Kaapse bessen zijn toch die ronde oranje dingen? (physalis of zo), of vergis ik me nu hel erg?
volkomen gelijk.
Maar kijk eens naar een kaapse bes en deze dingen. Precies hetzelfde, alleen groen en groter.
Kaapse bes zit ook in een lampeonnetje...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 30 juni 2005 @ 19:34:54 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28365580
Welke andere soorten chili zijn er dan behalve Chili Con Carne?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 30 juni 2005 @ 20:41:59 #44
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28367752
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:08 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Maar kent die californische vriendin die dingen niet als tomatillos? Wat dus in nederland niet als zodanig bekend is

Ik kan me vergissen natuurlijk
Nee, je vergist je niet!
Recept komt er trouwens aan
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 30 juni 2005 @ 20:44:17 #45
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28367819
Speciaal voor het CUL-forum...!

Een origineel, authentiek Chili recept zal wel nooit gevonden worden, want iedere chef of huisvrouw maakt het toch naar ‘eigen’ smaak en past vooral de “hitte” aan voor de gasten aan tafel. Gebruik dus de kruiden naar eigen smaak en inzicht. Het volgende is een beproefd recept en ook door een Nederlandse vriendin/chef goed gekeurd! En natuurlijk mag het smakelijke Maisbrood hier niet bij ontbreken, alsmede de andere bijgerechten. Smakelijk eten!!!!

Op een koude vrijdagmorgen, het weekend voor Halloween dacht ik dat een grote pot Chili Con Carne welkom zou zijn, en aangezien Chili goed bewaard kan worden in dikke plastic zakjes, wordt er hier altijd meteen een flinke pot gemaakt. Net als de Hollandse erwtensoep is ook Chili de dag na het bereiden het lekkerst, dus toog ik meteen die vrijdagmiddag aan het koken.

Chili hoort dus gemaakt te worden met kruiden, tomaten en vlees, GEEN BONEN. De boontjes kunnen er als een condiment bij geserveerd worden, evenals de gehakte uitjes, geraspte kaas en Crème Fraiche.

Benodigdheden:
2.5 pond, grof gemalen rundvlees van goede kwaliteit, zoals beeflappen.
2 uien, gepeld en in stukken gesneden
5 tenen knoflook, gehakt
2 thl. olijf olie
2 blikken tomaten, in stukjes met groene pepers
240 ml. water
1 Knorr Tomato bouillon tablet
2 of 3 eetl. Chili kruiden (zie recept)

Bereiding:
Fruit de uien en het gehakt bruin in een pan, voeg de tomaten, het bouillon tablet en de kruiden toe. Laat alles minstens 3 uur zachtjes pruttelen onder af en toe roeren op een klein vuur totdat gehakt gaar is. Proef na 2 uur of er nog meer kruiden of zout bij moet en laat nog een uurtje zachtjes pruttelen.

BRUINE BONEN VOOR CHILI:
Bak in een diepe braadpan 100 gr. Italiaanse ham en 1 gehakte ui.
Na het bruineren, voeg 2 grote potten uitgelekte bruine bonen toe en laat tezamen ong. 45 min. zachtjes pruttelen.
Serveer chili met de boontjes en de aangegeven condiments:

Grof geraspte Mozzarella kaas, gehakte uien, Crème Fraiche en verse Koriander blaadjes
Maisbrood oftewel Cornbread met Jalapeno is “a must with this dish”.
JALAPENO CORNBREAD:

700 g. grof Maismeel of Polenta gries
225 g. bloem
4 eetl. suiker
8 thl. bakpoeder
250 ml. melk
2 blikjes @ 450 g) “creamed corn”
100 g. fijngesneden Jalapenos pepers
50 g. fijngesneden rode paprika’s

Mix alle droge ingredienten.
Mix melk, mais (corn), jalapenos en rode paprika’s; voeg de droge ingredienten toe en roer tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel wat melk bij het deeg als het te droog lijkt.

Verhit de oven tot 200°C. Vet een 25 x 25 cm. vuurvaste schaal of bakplaatje met opstaande rand in en plaats dit 3 minuten in de hete oven. Vul de (hete schaa) met het deeg en bak het geheel ong. 35- 45 min, of tot een houten stokje droog uit het brood komt. Snij het Cornbread in vierkante stukken en serveer met de Chili en zet een potje honing en schaaltje boter voor het brood op tafel.

CHILI KRUIDEN MIX:
2 1/2 eetl. paprika poeder
2 eetl. zout
2 eetl. knoflook poeder
1 eetl. zwarte peper
1 eetl. uien poeder
1 eetl. cayenne peper
1 eetl. gedroogde oregano blaadjes
1 eetl. gedrooge tijm
Mix alle ingredienten zorgvuldig en bewaar in een goed gesloten pot.

Note: Indien verkrijgbaar kan 1.5 zakje Chili kruiden gebruikt worden.

Recept bewerking en vertaling: Dutchess – Sonora – California – USA Sunday, October 31, 2004
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:18:06 #46
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28368913
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.

Voor 8-10 porties:

750 gr. rundergehakt
2 gesnipperde uien
3 gesnipperde teentjes knoflook
400 gr. tomaten in blik, in grove stukken (met sap)
375 ml. donker bier
400 ml. runderbouillon
1 kop sterke koffie
325 gr tomatenpuree
kwart kop basterdsuiker
3 eetl. paprika
1 eetl. komijnzaadjes
1 eetl. cacao
2 theel. oregano
1 theel. chilipoeder (of naar smaak)
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen komijn
4 rode of groene chilis, vers of ingemaakt, zaadjes verwijderen en fijngehakt
800 g - 1 kg gekookte zwarte bonen
zout naar smaak

Beetje olie of boter in de pan en het gehakt met de uiten en knoflook in ongeveer 10 minuten bruin bakken. Dan alle ingrediënten toevoegen en van de bonen de helft. Aan de kook brengen, dan gas lager draaien en ongeveer anderhalf uur laten pruttelen. Dan de rest van de bonen toevoegen en nog een half uur pruttelen.
Hij staat te pruttelen hoor!
Ik heb er stiekum wel draadjesvlees en spekkies bijgevoegd
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:20:00 #47
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28368970
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 20:44 schreef dutch-mamma het volgende:
Speciaal voor het CUL-forum...!

Een origineel, authentiek Chili recept zal wel nooit gevonden worden, want iedere chef of huisvrouw maakt het toch naar ‘eigen’ smaak en past vooral de “hitte” aan voor de gasten aan tafel. Gebruik dus de kruiden naar eigen smaak en inzicht. Het volgende is een beproefd recept en ook door een Nederlandse vriendin/chef goed gekeurd! En natuurlijk mag het smakelijke Maisbrood hier niet bij ontbreken, alsmede de andere bijgerechten. Smakelijk eten!!!!

Op een koude vrijdagmorgen, het weekend voor Halloween dacht ik dat een grote pot Chili Con Carne welkom zou zijn, en aangezien Chili goed bewaard kan worden in dikke plastic zakjes, wordt er hier altijd meteen een flinke pot gemaakt. Net als de Hollandse erwtensoep is ook Chili de dag na het bereiden het lekkerst, dus toog ik meteen die vrijdagmiddag aan het koken.

Chili hoort dus gemaakt te worden met kruiden, tomaten en vlees, GEEN BONEN. De boontjes kunnen er als een condiment bij geserveerd worden, evenals de gehakte uitjes, geraspte kaas en Crème Fraiche.

Benodigdheden:
2.5 pond, grof gemalen rundvlees van goede kwaliteit, zoals beeflappen.
2 uien, gepeld en in stukken gesneden
5 tenen knoflook, gehakt
2 thl. olijf olie
2 blikken tomaten, in stukjes met groene pepers
240 ml. water
1 Knorr Tomato bouillon tablet
2 of 3 eetl. Chili kruiden (zie recept)

Bereiding:
Fruit de uien en het gehakt bruin in een pan, voeg de tomaten, het bouillon tablet en de kruiden toe. Laat alles minstens 3 uur zachtjes pruttelen onder af en toe roeren op een klein vuur totdat gehakt gaar is. Proef na 2 uur of er nog meer kruiden of zout bij moet en laat nog een uurtje zachtjes pruttelen.

BRUINE BONEN VOOR CHILI:
Bak in een diepe braadpan 100 gr. Italiaanse ham en 1 gehakte ui.
Na het bruineren, voeg 2 grote potten uitgelekte bruine bonen toe en laat tezamen ong. 45 min. zachtjes pruttelen.
Serveer chili met de boontjes en de aangegeven condiments:

Grof geraspte Mozzarella kaas, gehakte uien, Crème Fraiche en verse Koriander blaadjes
Maisbrood oftewel Cornbread met Jalapeno is “a must with this dish”.
JALAPENO CORNBREAD:

700 g. grof Maismeel of Polenta gries
225 g. bloem
4 eetl. suiker
8 thl. bakpoeder
250 ml. melk
2 blikjes @ 450 g) “creamed corn”
100 g. fijngesneden Jalapenos pepers
50 g. fijngesneden rode paprika’s

Mix alle droge ingredienten.
Mix melk, mais (corn), jalapenos en rode paprika’s; voeg de droge ingredienten toe en roer tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel wat melk bij het deeg als het te droog lijkt.

Verhit de oven tot 200°C. Vet een 25 x 25 cm. vuurvaste schaal of bakplaatje met opstaande rand in en plaats dit 3 minuten in de hete oven. Vul de (hete schaa) met het deeg en bak het geheel ong. 35- 45 min, of tot een houten stokje droog uit het brood komt. Snij het Cornbread in vierkante stukken en serveer met de Chili en zet een potje honing en schaaltje boter voor het brood op tafel.

CHILI KRUIDEN MIX:
2 1/2 eetl. paprika poeder
2 eetl. zout
2 eetl. knoflook poeder
1 eetl. zwarte peper
1 eetl. uien poeder
1 eetl. cayenne peper
1 eetl. gedroogde oregano blaadjes
1 eetl. gedrooge tijm
Mix alle ingredienten zorgvuldig en bewaar in een goed gesloten pot.

Note: Indien verkrijgbaar kan 1.5 zakje Chili kruiden gebruikt worden.

Recept bewerking en vertaling: Dutchess – Sonora – California – USA Sunday, October 31, 2004
Jalapeno cornbread....zwijmel
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:30:53 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28369326
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 21:18 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hij staat te pruttelen hoor!
Ik heb er stiekum wel draadjesvlees en spekkies bijgevoegd
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 07:46:15 #49
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28378025
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 19:34 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke andere soorten chili zijn er dan behalve Chili Con Carne?
Uhm... heb je dit topic wel gelezen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 07:48:39 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28378037
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.
Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?
Lijkt me namelijk hartstikke lekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 07:57:09 #51
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28378062
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 07:48 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?
Lijkt me namelijk hartstikke lekker
Gewoon uitproberen!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 1 juli 2005 @ 07:59:16 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28378073
Dat dacht ik al
Maak ik gewoon het hele recept en dan gooi ik wat over is in de vriezer, kan best denk vind ik
Kwakkie creme fraiche erbij, jum!
Ga ik van de week eens maken, lekker!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 17:29:42 #53
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28394235
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 07:48 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?
Lijkt me namelijk hartstikke lekker
Ik heb 'm gisteren gemaakt. Beetje minder vocht moet kunnen ja. En werkt dan perfect als vulling.
Mijn draadjesvlees-toevoeging is een succes en het is EEERGG lekker
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 18 juli 2005 @ 02:11:01 #54
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28899806
*schop* staat mij te laag
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 18 juli 2005 @ 02:38:11 #55
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28900188
Ik ga het van de week eindelijk maken, lekkere spulletjes kopen en dan maar laten pruttelen in de keuken
Maar tot nu toe heb ik tot en met dinsdag al eten, dus het zal daarna worden, maar ik heb er wel heel veel zin in
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 18 juli 2005 @ 03:07:57 #56
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28900577
quote:
Op maandag 18 juli 2005 02:38 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik ga het van de week eindelijk maken, lekkere spulletjes kopen en dan maar laten pruttelen in de keuken
Maar tot nu toe heb ik tot en met dinsdag al eten, dus het zal daarna worden, maar ik heb er wel heel veel zin in
Maak 'm anders dinsdag al. Dan kan het een nachtje allemaal op elkaar inwerken. Is wat lekkerder vind ik

Ik heb zojuist Chipotle sausje besteld en tomatillos.
Mijn zwarte bonen heb ik liggen. De rest even vers halen en dan ga ik woensdag óók weer aan de slag ermee

Is goed bevallen vorige keer hier in huis
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 18 juli 2005 @ 03:22:50 #57
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28900710
Ligt er een beetje aan of ik tijd het, maar het liefste wel op dinsdag maken ja
Jammie jammie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 21 juli 2005 @ 07:08:18 #58
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29000489
http://www.roadfood.com/Forums/forum.asp?FORUM_ID=6

ok ok..je mag zogenaamd geen reclame maken voor andere fora hier, maar dit is wel een uitzondering waard denk ik

Behalve chili hebben ze dus een hele berg subfora met 'Road food' en heel erg lekker eten
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  † In Memoriam † donderdag 21 juli 2005 @ 09:45:17 #59
34726 Fratz
Max
pi_29001725
oh erg lekker dit! ik ga deze recepten zeker een keertje proberen!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  donderdag 21 juli 2005 @ 10:07:27 #60
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_29002142
Zijn kidneybonen eigenlijk hetzelfde als bruine bonen?

Zo ja, weet er dan iemand een goede vervanger voor bruine bonen in de chili?

Ik vind chili namelijk erg lekker, maar de lucht die er de rest van de avond en de volgende dag uit mijn poepertje komt
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 21 juli 2005 @ 10:40:06 #61
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29002914
Ik heb net zoveel last van kidneybonen als van bruine bonen...
Kidneybonen en bruine bonen lijken veel op elkaar, maar kidneybonen zijn groter en hebben een iets dikkere schil, waardoor ze minder snel stuk koken dan bruine bonen.

Kidneyboon:


en de bruine boon:


Ikzelf vind kidneybonen lekkerder van smaak dan bruine bonen en het lijkt mij ook dat je prima (een deel van) de bruine bonen kunt vervangen door kidneybonen, of het wat uitmaakt voor "je poeperdje" weet ik echter niet
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 21 juli 2005 @ 10:41:01 #62
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29002941
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 10:07 schreef Doekes het volgende:
Zijn kidneybonen eigenlijk hetzelfde als bruine bonen?

Zo ja, weet er dan iemand een goede vervanger voor bruine bonen in de chili?

Ik vind chili namelijk erg lekker, maar de lucht die er de rest van de avond en de volgende dag uit mijn poepertje komt
Nee, kidneybonen zijnn donkerder.

Bruine boon:


Kidney boon:


Vervangen zou ik trouwens niet doen. Eerder weglaten.

Veel chili die-hards menen dat bonen er sowieso niet in thuis horen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 21 juli 2005 @ 10:41:39 #63
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29002968
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 10:41 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Nee, kidneybonen zijnn donkerder.

Bruine boon:
[afbeelding]

Kidney boon:
[afbeelding]

Vervangen zou ik trouwens niet doen. Eerder weglaten.

Veel chili die-hards menen dat bonen er sowieso niet in thuis horen.
Google is our friend
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 21 juli 2005 @ 10:44:28 #64
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29003029
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 10:41 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Google is our friend
Nembrionic Google BBQ-kip

Ohja, die suiker wordt ook nogal op neergekeken.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 21 juli 2005 @ 10:49:10 #65
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29003154
Nou jammer dan, het gaat erom dat het lekker is, ja toch, niet dan?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 21 juli 2005 @ 10:53:57 #66
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29003277
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 10:49 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou jammer dan, het gaat erom dat het lekker is, ja toch, niet dan?
Fo' shizzle kbizzle!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 21 juli 2005 @ 11:35:17 #67
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_29004330
Nembrionic, heb jij nou besteld op die site? Want dat wil ik dus ook nog steeds even gaan doen...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  donderdag 21 juli 2005 @ 11:37:44 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29004391
Ik vind Chili eigenlijk lekkerder als je capucijners gebruikt ipv bonen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 juli 2005 @ 12:01:06 #69
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29005040
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 11:35 schreef Hik het volgende:
Nembrionic, heb jij nou besteld op die site? Want dat wil ik dus ook nog steeds even gaan doen...
Welke site? Antojitos.nl ?

Yups, maandag toevallig gedaan. Direct betaald, volgende dag in huis

Heb Chipotle saus besteld (het rode flesje)...ERRUG lekker.
En Tomatillos natuurlijk. Het vlees is net klaar, ga zo aan de rest beginnen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 21 juli 2005 @ 12:34:26 #70
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_29005985
Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

- 500 gram riblappen
- 250 gram verse kidneybonen of 1 blik van 500 gram (als je verse kidneybonen gebruikt, laat deze dan vooraf 1 dag in water weken; kook ze daarna 2 a 3 uur tot ze zacht zijn voordat je ze gebruikt als ingrediënt)
- 3 eetlepels maïsolie of zonnebloemolie
- 3 grote uien
- 2 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 verse chilipepers gesnipperd
- ½ Spaanse rode peper gesnipperd
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 theelepeltje chilipoeder
- 4 kleine gedroogde chili’s gesnipperd
- ½ theelepeltje komijn
- 1 klein stukje kaneel
- 500 gram gepelde pomodore uit blik
- ½ bos koriander
- 1 stengel bosui
- ½ bos peterselie
- 2 vleesbouillon tabletten
- 1 gele paprika in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

Snijd de riblappen in reepjes en verwijder overtollig vet.
Snijd de uien en de sjalotjes in blokjes.
Maak in een braadpan de olie heet en bak de uien en de sjalotjes tot ze zacht zijn. Voeg de knoflooksnippers en het vlees toe en braad alles gedurende 4 minuten op hoog vuur.
Voeg de gepelde pomodore toe totdat het vlees is bedekt met het sap van de pomodore.
Breng het gerecht op smaak met de volgende ingrediënten: de chilipepers, de halve Spaanse rode peper, de komijn, de chilipoeder, de rietsuiker, de 2 vleesbouillontabletten en het stukje kaneel. Voeg eventueel wat zout naar smaak toe.
Laat dit 1 uur en 15 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg daarna de kidneybonen toe (als je deze uit blik gebruikt: spoel ze eerst af).
Voeg na 10 minuten koken de gele paprika toe.
Zet na weer 10 minuten het vuur uit en voeg de kruiden toe nadat je ze hebt fijngesneden.

Dit gerecht is het best te combineren met witte rijst. Smakelijk eten.

edit: bijna plagiaat gepleegd. Is afkomstig van AT5; klik
Ik heb al een boek.
  donderdag 21 juli 2005 @ 16:07:40 #71
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_29012855
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 12:01 schreef Nembrionic het volgende:
Welke site? Antojitos.nl ?

Yups, maandag toevallig gedaan. Direct betaald, volgende dag in huis
Perfect. Ik heb net ook besteld. Vind de site wel een beetje vaag, maar ben benieuwd...
Heb trowuens ook van die gevulde jalapeños besteld !
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  donderdag 21 juli 2005 @ 18:02:17 #72
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29016246
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 16:07 schreef Hik het volgende:

[..]

Perfect. Ik heb net ook besteld. Vind de site wel een beetje vaag, maar ben benieuwd...
Heb trowuens ook van die gevulde jalapeños besteld !
Ohja...die had ik ook nog! Aangezien het een diepvriesproduct is zul je eerst nog een mailtje krijgen of je ze toch niet stiekum wilt ophalen

Maar zijn hier goed aangekomen hoor
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 21 juli 2005 @ 18:25:09 #73
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29016647
Something's a-cooking hier!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31198250
Maar even een copy & paste vanaf hier:
Chilli Con Carne recepten

Voor 4 tot 6 personen!

- 600G gehakt
- 2 grote uien, liefst spaanse (paarse)
- 2 tot 3 stelen prei
- twee rode paprika's
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- doos verse champignons
- blik mais van 300G
- 2 blikken kidneybonen in chilisaus
- 2 grote blikken bruine bonen
- pot chili con carne mix van, pfff, knorr of maggi ofzo?
- zakje kruiden voor chili (kan handgemengd maar ben ik te lui voor)
- potje of flesje zoete chilisaus van calvé ofzo
- flinke scheut pittige chilisaus, die soort met 'pitjes' erin


Rul het gehakt aan, voeg een theelepel versgemalen zwarte peper en een theelepel versgemalen zeezout, naar smaak pittige en/of zoete paprikapoeder, een klein (!) beetje kaneel, fijngehakte spaanse pepers (uitkijken, retescherp, kan eventueel ook achteraf!!) en andere kruiden (ik lees net over komijnzaadjes en poeder, die ga ik de volgende keer dus ook gebruiken!) naar smaak toe. Als er vocht vrijkomt van het gehakt, dit verwijderen. Alle groente kleingemaakt meebakken zodra het gehakt vrijwel gaar is. Als de ui glazig is het zakje mix erdoor met de juiste hoeveelheid water, even aan de kook brengen en de pot chilimix erdoor gooien. Alles weer aan de kook brengen, de kidneybonen, bruine bonen en de mais erdoor (niet eerder anders krijg je van die slappe mais), het potje of flesje chilisaus + een flinke scheut pittige chilisaus erdoor gooien, het geheel moet nu vrij veel vocht bevatten. Nu op zacht vuur 20 minuten laten pruttelen, eventueel iets water bijvoegen als het te droog dreigt te worden.

Verwarm ondertussen een oven of combimagnetron voor op 220 graden en verwarm vervolgens in 10 minuten een zak tortillachips in een vuurvaste schaal, bak wat knoflookbrood af (of verhit dat even opnieuw naast de tortilla's), snij een halve krop ijsbergsla in heel dunne reepjes (3 tot 5 mm) en 10 cm lang.

Serveer snel zodat het gerecht nog gloeiend heet is!

Ik maak dit gemiddeld eens in de maand en vries wat we niet gebruiken (dit is echt een heel forse pan vol, zelf maak ik het in mijn grote gietijzeren wok) in voor later. Ondertussen staat op het aanrecht onze portie voor morgen te ontdooien Totale kosten voor dit vreetfestijn: ongeveer 11 euro. Serveer naar smaak een koud (mexicaans) biertje erbij, zet in ieder geval een kan water op tafel (en bij iedere eter een extra glas daarvoor), zelf vind ik het met cola ook goed smaken
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_31205510
Gister heeft mijn huisgenoot chili gemaakt,was echt superlekker
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')