Dat staat er ook. Maar je moet je gehakt ook nog bakken. Heb je ook nog boter voor nodig (ok, geen half pakje..)quote:Op woensdag 29 juni 2005 07:40 schreef Charmian het volgende:
Gezien het vlees dat de pan ingaat (i,5 kilo), is 1,5 pakje roomboter niet zo gek hoewel ik denk dat je met 1 pakje er ook wel komt. Chili moet wel een beetje smeuig zijn.
Mijn vader wist mij vanochtend te vertellen dat ze wel verkrijgbaar zijn bij een goede groentespecialist of een toko...quote:Op woensdag 29 juni 2005 08:54 schreef Hik het volgende:
Ik ben al tijden op zoek naar Tomatillos. Heb een prachtig mexicaans kookboek waarin recepten staan met deze heerlijke vrucht... Met name de groene salsa die ik overal in Mexico heb gegeten was![]()
(Heb laatst uit Cuba weer een fles meegenomen -die alweer op is
- maar er gaat niets boven zelf maken).
Nu verkopen ze sinds kort bij de Oil&Vinegar ingemaakte tomatillos. Kan niets zeggen over de kwaliteit, want die dingen kosten, voor een piepklein zakje, bijna 9 euro!![]()
In zekere zin wel natuurlijkquote:Op woensdag 29 juni 2005 12:52 schreef Shark.Bait het volgende:
fuck, ik dacht dat het over Chili-pepers ging
Ja erg he?quote:
Ga ik ook eens proberen!quote:Op woensdag 29 juni 2005 10:56 schreef Hik het volgende:
Wat ik overigens vaak doe is Chili maken met blokjes chorizo erin!![]()
Ook even meefruiten, zodat de smaak van de chorizo overal komt te zitten...
Erg![]()
Laat het me even weten als je ze vindt! Ik ben ze namelijk in al die jaren nog niet tegen gekomen!quote:Op woensdag 29 juni 2005 15:18 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Mijn vader wist mij vanochtend te vertellen dat ze wel verkrijgbaar zijn bij een goede groentespecialist of een toko...
no problemo...quote:Op woensdag 29 juni 2005 15:25 schreef Hik het volgende:
[..]
Laat het me even weten als je ze vindt! Ik ben ze namelijk in al die jaren nog niet tegen gekomen!
quote:Op woensdag 29 juni 2005 15:55 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
![]()
http://www.antojitos.nl/onlinestore/catalog.asp?action=product&value=47
Ja die gevulde jalapenos kom ik ook net langs...quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:00 schreef Hik het volgende:
[..]![]()
Goeie site!!! Ze verkopen daar ook gevulde jalapeños, en tamales, en churros!
![]()
*bestellen gaat!
? een magnum (jawel het ijsje) is al ongeveer 1 pakje roomboter.quote:Op woensdag 29 juni 2005 07:20 schreef diep-in-de-war het volgende:
1,5 pakje roomboter? wil je dood ofzo?
Verkopen ze volgens mij ook op schiphol. Maar jah neem niet aan dat je daar regelmatig komt.quote:Op woensdag 29 juni 2005 08:54 schreef Hik het volgende:
Ik ben al tijden op zoek naar Tomatillos. Heb een prachtig mexicaans kookboek waarin recepten staan met deze heerlijke vrucht... Met name de groene salsa die ik overal in Mexico heb gegeten was![]()
(Heb laatst uit Cuba weer een fles meegenomen -die alweer op is
- maar er gaat niets boven zelf maken).
Nu verkopen ze sinds kort bij de Oil&Vinegar ingemaakte tomatillos. Kan niets zeggen over de kwaliteit, want die dingen kosten, voor een piepklein zakje, bijna 9 euro!![]()
Ik denk dat dat wel meevaltquote:Op woensdag 29 juni 2005 16:32 schreef Charmian het volgende:
Na bovenstaande recepten zullen mensen mijn chili wel saai vinden:
pond rundergehakt
pot bruine bonen
pot mais
1 rode paprika (gesneden)
1 flinke ui (gesneden)
knoflook
klein blikje tomatenpuree
chilipoeder
cayennepeper
zout peper
bak het gehakt rul met peper en zout naar smaak in een beetje boter of olie, uien, knoflook en paprika erbij, ff omroeren, bonen en mais erbij. Tomatenpuree erbij, naar smaak chilipoeder, cayennepeper en zout toevoegen.
Je komt uit omgeving Rotterdam? Anders heb je er nog niets aan natuurlijkquote:Op woensdag 29 juni 2005 16:09 schreef Hik het volgende:
Ok, laat even weten of je wat vindt... Ik heb net even die site uitgespit en die lui zitten in Waalwijk, das voor mij niet naast de deur. Ze kunnen ook bezorgen maar dat kost 6 euro. Valt an sich ook wel mee, maar als ik het gewoon ergens halen kan...
Churros zelf maken is voor mij niet te doen. Frituren is voor mij altijd lastig in verband met een nogal ongelukkige keuken...
Vandaar dit topic. Zelf maken is leuker en lekkerderquote:Op woensdag 29 juni 2005 16:26 schreef hi2uplz het volgende:
Chili con carne is best lekker. Maar in Nederland wordt het meestal als paupervoer in blik verkocht, dus eet ik het nauwelijks meer.
Hoe lijkt je mijn recept?quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:39 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vandaar dit topic. Zelf maken is leuker en lekkerder![]()
Kaapse bessen zijn toch die ronde oranje dingen? (physalis of zo), of vergis ik me nu hel erg?quote:Op woensdag 29 juni 2005 18:06 schreef Nembrionic het volgende:
Nou, ik kom net bij de Turk vandaan en die kent die tomatilles (of groene tomaten niet).
Althans..groene tomaten kent hij wel, maar dan als onrijpe tomaat![]()
Ik ga morgen mijn zwarte bonen ophalen bij hem.
Hij dacht dat ik het over Kaapse bessen had. Scheelt niet veel maar volgens mij is dat niet wat ik zoek.
Maar kent die californische vriendin die dingen niet als tomatillos? Wat dus in nederland niet als zodanig bekend isquote:Op woensdag 29 juni 2005 18:03 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb een Californische vriendin die nogal gespecialiseerd is in Tex-Mex, ik zal haar een goed recept vragen!
U hoort nog van ons!
volkomen gelijk.quote:Op woensdag 29 juni 2005 18:07 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Kaapse bessen zijn toch die ronde oranje dingen? (physalis of zo), of vergis ik me nu hel erg?
Nee, je vergist je niet!quote:Op woensdag 29 juni 2005 18:08 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Maar kent die californische vriendin die dingen niet als tomatillos? Wat dus in nederland niet als zodanig bekend is
Ik kan me vergissen natuurlijk
Hij staat te pruttelen hoor!quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.
Voor 8-10 porties:
750 gr. rundergehakt
2 gesnipperde uien
3 gesnipperde teentjes knoflook
400 gr. tomaten in blik, in grove stukken (met sap)
375 ml. donker bier
400 ml. runderbouillon
1 kop sterke koffie
325 gr tomatenpuree
kwart kop basterdsuiker
3 eetl. paprika
1 eetl. komijnzaadjes
1 eetl. cacao
2 theel. oregano
1 theel. chilipoeder (of naar smaak)
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen komijn
4 rode of groene chilis, vers of ingemaakt, zaadjes verwijderen en fijngehakt
800 g - 1 kg gekookte zwarte bonen
zout naar smaak
Beetje olie of boter in de pan en het gehakt met de uiten en knoflook in ongeveer 10 minuten bruin bakken. Dan alle ingrediënten toevoegen en van de bonen de helft. Aan de kook brengen, dan gas lager draaien en ongeveer anderhalf uur laten pruttelen. Dan de rest van de bonen toevoegen en nog een half uur pruttelen.
Jalapeno cornbread....zwijmelquote:Op donderdag 30 juni 2005 20:44 schreef dutch-mamma het volgende:
Speciaal voor het CUL-forum...!
Een origineel, authentiek Chili recept zal wel nooit gevonden worden, want iedere chef of huisvrouw maakt het toch naar ‘eigen’ smaak en past vooral de “hitte” aan voor de gasten aan tafel. Gebruik dus de kruiden naar eigen smaak en inzicht. Het volgende is een beproefd recept en ook door een Nederlandse vriendin/chef goed gekeurd! En natuurlijk mag het smakelijke Maisbrood hier niet bij ontbreken, alsmede de andere bijgerechten. Smakelijk eten!!!!
Op een koude vrijdagmorgen, het weekend voor Halloween dacht ik dat een grote pot Chili Con Carne welkom zou zijn, en aangezien Chili goed bewaard kan worden in dikke plastic zakjes, wordt er hier altijd meteen een flinke pot gemaakt. Net als de Hollandse erwtensoep is ook Chili de dag na het bereiden het lekkerst, dus toog ik meteen die vrijdagmiddag aan het koken.
Chili hoort dus gemaakt te worden met kruiden, tomaten en vlees, GEEN BONEN. De boontjes kunnen er als een condiment bij geserveerd worden, evenals de gehakte uitjes, geraspte kaas en Crème Fraiche.
Benodigdheden:
2.5 pond, grof gemalen rundvlees van goede kwaliteit, zoals beeflappen.
2 uien, gepeld en in stukken gesneden
5 tenen knoflook, gehakt
2 thl. olijf olie
2 blikken tomaten, in stukjes met groene pepers
240 ml. water
1 Knorr Tomato bouillon tablet
2 of 3 eetl. Chili kruiden (zie recept)
Bereiding:
Fruit de uien en het gehakt bruin in een pan, voeg de tomaten, het bouillon tablet en de kruiden toe. Laat alles minstens 3 uur zachtjes pruttelen onder af en toe roeren op een klein vuur totdat gehakt gaar is. Proef na 2 uur of er nog meer kruiden of zout bij moet en laat nog een uurtje zachtjes pruttelen.
BRUINE BONEN VOOR CHILI:
Bak in een diepe braadpan 100 gr. Italiaanse ham en 1 gehakte ui.
Na het bruineren, voeg 2 grote potten uitgelekte bruine bonen toe en laat tezamen ong. 45 min. zachtjes pruttelen.
Serveer chili met de boontjes en de aangegeven condiments:
Grof geraspte Mozzarella kaas, gehakte uien, Crème Fraiche en verse Koriander blaadjes
Maisbrood oftewel Cornbread met Jalapeno is “a must with this dish”.
JALAPENO CORNBREAD:
700 g. grof Maismeel of Polenta gries
225 g. bloem
4 eetl. suiker
8 thl. bakpoeder
250 ml. melk
2 blikjes @ 450 g) “creamed corn”
100 g. fijngesneden Jalapenos pepers
50 g. fijngesneden rode paprika’s
Mix alle droge ingredienten.
Mix melk, mais (corn), jalapenos en rode paprika’s; voeg de droge ingredienten toe en roer tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel wat melk bij het deeg als het te droog lijkt.
Verhit de oven tot 200°C. Vet een 25 x 25 cm. vuurvaste schaal of bakplaatje met opstaande rand in en plaats dit 3 minuten in de hete oven. Vul de (hete schaa) met het deeg en bak het geheel ong. 35- 45 min, of tot een houten stokje droog uit het brood komt. Snij het Cornbread in vierkante stukken en serveer met de Chili en zet een potje honing en schaaltje boter voor het brood op tafel.
CHILI KRUIDEN MIX:
2 1/2 eetl. paprika poeder
2 eetl. zout
2 eetl. knoflook poeder
1 eetl. zwarte peper
1 eetl. uien poeder
1 eetl. cayenne peper
1 eetl. gedroogde oregano blaadjes
1 eetl. gedrooge tijm
Mix alle ingredienten zorgvuldig en bewaar in een goed gesloten pot.
Note: Indien verkrijgbaar kan 1.5 zakje Chili kruiden gebruikt worden.
Recept bewerking en vertaling: Dutchess – Sonora – California – USA Sunday, October 31, 2004
quote:Op donderdag 30 juni 2005 21:18 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hij staat te pruttelen hoor!
Ik heb er stiekum wel draadjesvlees en spekkies bijgevoegd
Uhm... heb je dit topic wel gelezen?quote:Op donderdag 30 juni 2005 19:34 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke andere soorten chili zijn er dan behalve Chili Con Carne?
Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.
Gewoon uitproberen!quote:Op vrijdag 1 juli 2005 07:48 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?
Lijkt me namelijk hartstikke lekker![]()
Ik heb 'm gisteren gemaakt. Beetje minder vocht moet kunnen ja. En werkt dan perfect als vulling.quote:Op vrijdag 1 juli 2005 07:48 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?
Lijkt me namelijk hartstikke lekker![]()
Maak 'm anders dinsdag al. Dan kan het een nachtje allemaal op elkaar inwerken. Is wat lekkerder vind ikquote:Op maandag 18 juli 2005 02:38 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik ga het van de week eindelijk maken, lekkere spulletjes kopen en dan maar laten pruttelen in de keuken
Maar tot nu toe heb ik tot en met dinsdag al eten, dus het zal daarna worden, maar ik heb er wel heel veel zin in
Nee, kidneybonen zijnn donkerder.quote:Op donderdag 21 juli 2005 10:07 schreef Doekes het volgende:
Zijn kidneybonen eigenlijk hetzelfde als bruine bonen?
Zo ja, weet er dan iemand een goede vervanger voor bruine bonen in de chili?
Ik vind chili namelijk erg lekker, maar de lucht die er de rest van de avond en de volgende dag uit mijn poepertje komt![]()
![]()
Google is our friendquote:Op donderdag 21 juli 2005 10:41 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, kidneybonen zijnn donkerder.
Bruine boon:
[afbeelding]
Kidney boon:
[afbeelding]
Vervangen zou ik trouwens niet doen. Eerder weglaten.
Veel chili die-hards menen dat bonen er sowieso niet in thuis horen.
Nembrionicquote:
Fo' shizzle kbizzle!quote:Op donderdag 21 juli 2005 10:49 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou jammer dan, het gaat erom dat het lekker is, ja toch, niet dan?
Welke site? Antojitos.nl ?quote:Op donderdag 21 juli 2005 11:35 schreef Hik het volgende:
Nembrionic, heb jij nou besteld op die site? Want dat wil ik dus ook nog steeds even gaan doen...![]()
Perfect. Ik heb net ook besteld. Vind de site wel een beetje vaag, maar ben benieuwd...quote:Op donderdag 21 juli 2005 12:01 schreef Nembrionic het volgende:
Welke site? Antojitos.nl ?
Yups, maandag toevallig gedaan. Direct betaald, volgende dag in huis
Ohja...die had ik ook nog! Aangezien het een diepvriesproduct is zul je eerst nog een mailtje krijgen of je ze toch niet stiekum wilt ophalenquote:Op donderdag 21 juli 2005 16:07 schreef Hik het volgende:
[..]
Perfect. Ik heb net ook besteld. Vind de site wel een beetje vaag, maar ben benieuwd...
Heb trowuens ook van die gevulde jalapeños besteld!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |