abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 27 januari 2004 @ 21:41:29 #1
80732 Xternal
Say Hé! Say Ho!
pi_16639549
Chili Con Carne .. heerlijk! Zo maak ik altijd mijn Chilli Con Carne (voor 1 a 2 personen), dit is een basisrecept:

1 blik kapucijners
300 gram gehakt
1 ui
1 prei
2 paprika (rood)
1 zakje Chilli Con Carne mix (Honig)
4 Schijfjes ananas
Paar druppeltjes Tabasco
2 blikjes tomatenpure

Snij de prei, ui en paprika. Gooi het gehakt in de wok, maak het rul. Eventueel zout en kruiden toevoegen voor de smaak. Gooi daarna de uien er door heen, even goed bakken. Vervolgens de prei en paprika en even laten staan met het deksel op de pan. In een apart pannetje warm je de bonen op. Gooi nu de saus erin (die je hebt aangelengd met water) en laat het even sudderen. Daarna eventueel de blikjes tomatenpuree. Als laatste gooi je de bonen en de gesneden ananasschijfjes erbij. Eventueel op smaak maken met Tabasco.

Resultaat: een heel gewone Chilli Con Carne, maar superlekker.

Hebben jullie eventueel nog aanvullingen op dit (basis)recept?

pi_16639622
Waarom warm je de bonen in een aparte pan op Ik gooi ze er altijd bij nadat de rest klaar is, en laat het nog een kwartier tot 20 minuten lekker sudderen. Anders heb je van die smakeloze bonen in je chili.
  dinsdag 27 januari 2004 @ 21:47:58 #3
80732 Xternal
Say Hé! Say Ho!
pi_16639787
quote:
Op dinsdag 27 januari 2004 21:43 schreef gelly het volgende:
Waarom warm je de bonen in een aparte pan op Ik gooi ze er altijd bij nadat de rest klaar is, en laat het nog een kwartier tot 20 minuten lekker sudderen. Anders heb je van die smakeloze bonen in je chili.
Meestal gooi ik over de bonen ook nog wat lekkers heen ... maar zal jou optie eens proberen, thanx!
pi_16639837
Volgens mij laten ze in Mexico de chili zelfs een dag pruttelen om het erg lekker te maken. Maar da's mij net teveel werk

Overigens gebruik ik bruine bonen en geen kapucijners.

  dinsdag 27 januari 2004 @ 23:01:47 #5
81226 peran
ja, MOORD!!
pi_16642448
quote:
Op dinsdag 27 januari 2004 21:41 schreef Xternal het volgende:
Chili Con Carne .. heerlijk! Zo maak ik altijd mijn Chilli Con Carne (voor 1 a 2 personen), dit is een basisrecept:

1 blik kapucijners
300 gram gehakt
1 ui
1 prei
2 paprika (rood)
1 zakje Chilli Con Carne mix (Honig)
4 Schijfjes ananas
Paar druppeltjes Tabasco
2 blikjes tomatenpure

Snij de prei, ui en paprika. Gooi het gehakt in de wok, maak het rul. Eventueel zout en kruiden toevoegen voor de smaak. Gooi daarna de uien er door heen, even goed bakken. Vervolgens de prei en paprika en even laten staan met het deksel op de pan. In een apart pannetje warm je de bonen op. Gooi nu de saus erin (die je hebt aangelengd met water) en laat het even sudderen. Daarna eventueel de blikjes tomatenpuree. Als laatste gooi je de bonen en de gesneden ananasschijfjes erbij. Eventueel op smaak maken met Tabasco.

Resultaat: een heel gewone Chilli Con Carne, maar superlekker.

Hebben jullie eventueel nog aanvullingen op dit (basis)recept?


idd is ie zo super lekker
en dan nog gewelde rozijnen erbij!!, dan is ie helemaal goed!!!
  Admin woensdag 28 januari 2004 @ 09:43:10 #6
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_16649223
En probeer het nu eens zonder het pakje


Ui en knoflook (mag best veel zijn) vast aanbakken.

Gehakt geen half om half meuk maar fastoenlijke gehakt rullen.

Flink kruiden,
de kunst is om verschillende pepersoorten te combineren.

En wees nie zuinig met je kruide, een goede chili hoort pittig te zijn.

Dus:
Cayenne peper, veel.
Pikante paprikapoeder.
Chili poeder, veel.
evt nog flink wat zwarte peper er overheen strooien.
En langzaam toevoegen, iedere keer even proeven.
Snufje zout.

Paprika, (vers) toevoegen
Flink veel tomaten, vers, geschild.

Weer proeven, en de smaken toevoegen die je mist.
Als jeje dan helemaal niet kunt inhouden mag er een blokje runderbouillon bij,
maar alleen als het niet anders kan

Daarna de uitgelekte bruine bonen (probeer ook eens kidney beans)
erbij en lang laten sudderen zodat alle smaken ook goed door de bonen worden opgenomen.

Probeer het zo pittig mogelijk te maken,
want,
je kunt namelijk voor de scherpte van alles toevoegen op je bord met dit gerecht.

Denk bv aan ananas schijfjes eroverheen, of mandarijntjes en ook is ijsbergsla eroverheen erg lekker.

Ik heb hem alleen het liefste zonder alle toevoegingen, gewoon pittig en goed heet.


O, en ben eens niet te zuinig met je ingredienten,
een onsje gehakt of een teentje knoflook is echt te weing.

En blijven proeven!!

Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  woensdag 28 januari 2004 @ 10:24:04 #7
35189 Troel
scherp en bot
pi_16649965
Yvonne, dat ziet er heerlijk uit! Zoiets hebben wij op school gemaakt en dan als toetje dorito's met chillisaus en geraspte kaas en room!

Heerlijk!

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_16651299
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 09:43 schreef yvonne het volgende:
En probeer het nu eens zonder het pakje
hmz dat had ik niet eens gelezen, dat daar een pakje in zit
maar idd pakjes zijn fout. lekkerder is alles vers!!!
pi_16651351
en een goeie chilli hoort te pruttelen, dus wees niet schuw om hem op te laten staan en andere dingen te gaan doen, weekendje weg of zo

s'middags opzetten en s'avonds opeten kan goed (laag vuur natuurlijk)

  woensdag 28 januari 2004 @ 11:32:00 #10
81226 peran
ja, MOORD!!
pi_16651534
en dan net zo lang laten pruttelen totdat je bruine bonen helemaal gaar en uit elkaar gevallen zijn, dat het op astronauten voedsel begint te lijken .... hmmmmm!!!
pi_16652066
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 10:24 schreef Troel het volgende:
dorito's met chillisaus en geraspte kaas en room!
*springt op*

Ik wil het recept!!

Kwam het toevallig tegen in de winkel, zo'n potje wat je over je chips moet gooien en dan in de oven moet schuiven. Maar ik hou niet zo van potjes

  dinsdag 13 april 2004 @ 17:31:54 #12
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_18396458
5 Uien
3 Paprika's
1 Kg gehakt (runder of half om half)
8 tot 9 teentjes knoflook
Half flesje tabasco
1 1/3e fles zoete Chilisaus
3 blikken bruine bonen
1 zakje chilimix
peper en zout naar smaak

Garneren met Kaas, nacho's en tortilla's

En dat was me toch LEKKER!
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  dinsdag 13 april 2004 @ 18:08:55 #13
35189 Troel
scherp en bot
pi_18397287
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 11:50 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

*springt op*

Ik wil het recept!!

Kwam het toevallig tegen in de winkel, zo'n potje wat je over je chips moet gooien en dan in de oven moet schuiven. Maar ik hou niet zo van potjes
Ik heb dus overal zitten kijken naar het recept... Maar ik kan het dus niet meer vinden
Ik denk dat het komt omdat ik toen alles weggemieterd heb wat ik van die opleiding nog had zo erg vond ik het zootje daar.

Maar in principe maak je de chilisaus op dezelfde manier als de chilisaus voor bij de bonen/kapuzijners.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 18 april 2004 @ 11:22:42 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_18509612
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 17:31 schreef Skull-splitter het volgende:
5 Uien
3 Paprika's
1 Kg gehakt (runder of half om half)
8 tot 9 teentjes knoflook
Half flesje tabasco
1 1/3e fles zoete Chilisaus
3 blikken bruine bonen
1 zakje chilimix
peper en zout naar smaak

Garneren met Kaas, nacho's en tortilla's

En dat was me toch LEKKER!
Voor hoeveel personen is dit?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 22 april 2004 @ 15:04:48 #15
90648 zeeuwse
Mostly harmless
pi_18610257
welke kruiden gooi je dan bij elkaar ter vervanging van dat zakje van de honig behalve chilipoeder en cayennepeper?

Hoe ik 'm maak:
verse tomaten in blokjes
Rode paprika in blokjes
rood pepertje gesnipperd
ui gesnipperd
rundertartaar (zo mager mogelijk iig)
knoflook een flink aantal tenen
cayennepeper
chilipoeder
een zakje mix (zou't inderdaad ook liever vers doen, maar weet niet hoe)
chilibonen of kidneybonen
creme fraiche erbij serveren

Ik maak het af en toe ook met witte bonen in tomatensaus. Ook best lekker.

Qua hoeveelheden: Ik kook meestal voor 3 personen, redelijk grote eters. Ik doe dat zo'n beetje uit de losse pols. Wel ruim 'n ons gehakt p.p en de rest daar op aanpassen.

edit: beter lezen! chilipoeder, paprikapoeder pikant en wat soorten pepers, dank u Yvonne!

[ Bericht 6% gewijzigd door zeeuwse op 22-04-2004 15:07:44 (khad nie goe gelezen) ]
So Long and Thanks for All the Fish
  maandag 26 september 2005 @ 15:46:40 #16
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_30945261
Ziet er goed uit allemaal, ik ga vandaag meteen aan de slag.

was op zoek naar wat verschillende 'meningen'

* popolon huidt ook van experimenteren en gewoon uit de losse pols dingen toevoegen.

Misschien nog wat dorita chips of knoflook brood erbij.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_31194258
Voor 4 tot 6 personen!

- 600G gehakt
- 2 grote uien, liefst spaanse (paarse)
- 2 tot 3 stelen prei
- twee rode paprika's
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- doos verse champignons
- blik mais van 300G
- 2 blikken kidneybonen in chilisaus
- 2 grote blikken bruine bonen
- pot chili con carne mix van, pfff, knorr of maggi ofzo?
- zakje kruiden voor chili (kan handgemengd maar ben ik te lui voor)
- potje of flesje zoete chilisaus van calvé ofzo
- flinke scheut pittige chilisaus, die soort met 'pitjes' erin


Rul het gehakt aan, voeg een theelepel versgemalen zwarte peper en een theelepel versgemalen zeezout, naar smaak pittige en/of zoete paprikapoeder, een klein (!) beetje kaneel, fijngehakte spaanse pepers (uitkijken, retescherp, kan eventueel ook achteraf!!) en andere kruiden naar smaak toe. Als er vocht vrijkomt van het gehakt, dit verwijderen. Alle groente kleingemaakt meebakken zodra het gehakt vrijwel gaar is. Als de ui glazig is het zakje mix erdoor met de juiste hoeveelheid water, even aan de kook brengen en de pot chilimix erdoor gooien. Alles weer aan de kook brengen, de kidneybonen, bruine bonen en de mais erdoor (niet eerder anders krijg je van die slappe mais), het potje of flesje chilisaus + een flinke scheut pittige chilisaus erdoor gooien, het geheel moet nu vrij veel vocht bevatten. Nu op zacht vuur 20 minuten laten pruttelen, eventueel iets water bijvoegen als het te droog dreigt te worden.

Verwarm ondertussen een oven of combimagnetron voor op 220 graden en verwarm vervolgens in 10 minuten een zak tortillachips in een vuurvaste schaal, bak wat knoflookbrood af (of verhit dat even opnieuw naast de tortilla's), snij een halve krop ijsbergsla in heel dunne reepjes (3 tot 5 mm) en 10 cm lang.

Serveer snel zodat het gerecht nog gloeiend heet is!

Ik maak dit gemiddeld eens in de maand en vries wat we niet gebruiken (dit is echt een heel forse pan vol, zelf maak ik het in mijn grote gietijzeren wok) in voor later. Ondertussen staat op het aanrecht onze portie voor morgen te ontdooien Totale kosten voor dit vreetfestijn: ongeveer 11 euro. Serveer naar smaak een koud (mexicaans) biertje erbij, zet in ieder geval een kan water op tafel (en bij iedere eter een extra glas daarvoor), zelf vind ik het met cola ook goed smaken
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_31194413
Vervang de bruine bonen ook eens door kidneybonen. Die hebben meer structuur, ik vind het een stuk lekkerder.
  woensdag 5 oktober 2005 @ 02:13:07 #19
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31194815
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31200188
MIjn chili:
2 paprika's
pot bruine bonen
blik kidneybonen
gehakt
1 blik tomaten op sap (zonder het sap)
klein blikje ananas
2 bananen
1 appel
klein blikje tomatenpuree
uien
knoflook
Daardoor heen een mengsel van ketjap, sambal en chilipoeder (net zo scherp als je zelf wilt)

[ Bericht 3% gewijzigd door nectarientje op 05-10-2005 12:00:24 (knoflook vergeten!) ]
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:18:14 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31200645
Net als TS gebruik ik ook capucijners.
Veeeel lekkerder
Wel ff goed spoelen om het vocht waar ze mee in blik zitten te verwijderen.
Mjam, capucijners.
verder gebruik ik gerookt spek, tomaten en chilipoeder, knoflook, gehakt (maar liever stoofvlees)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31201047
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Net als TS gebruik ik ook capucijners.
Veeeel lekkerder
Wel ff goed spoelen om het vocht waar ze mee in blik zitten te verwijderen.
Mjam, capucijners.
verder gebruik ik gerookt spek, tomaten en chilipoeder, knoflook, gehakt (maar liever stoofvlees)
Doe eens stap-voor-stap receptje met stoofvlees dan? Dat móet ik een keer maken! Ik ben gek op stoofpotjes en stoofvlees!
...
  woensdag 5 oktober 2005 @ 13:02:47 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31201842
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:32 schreef Kos het volgende:

[..]

Doe eens stap-voor-stap receptje met stoofvlees dan? Dat móet ik een keer maken! Ik ben gek op stoofpotjes en stoofvlees!
Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31201866
...
pi_31361769
tvp, ook ns proberen .
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 18:12:05 #26
97745 Thorical
finding a way
pi_31362632
Ik gebruik dus ook verschillende soorten bonen voor de chili meestal gedroogd en in de micro geweld en gekookt en zijn zo dus binnen een half uur klaar. Maar aan kapucijners daar heb ik nog nooit aan gedacht.
Als ik vlees gebruik gaan de meeste grof gesneden ingrediënten bij mij op de grill-pan en voor de de dingen die in een pannetje moeten daar gaat wat pure chocolade doorheen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Thorical op 11-10-2005 18:17:28 ]
pi_31372141
1 pot bruine bonen
1 blik kidneybonen
1 blikje chili bonen
300 gr gehakt
300 gram spekreepjes
2 paprikas (groen en rood)
1 flinke ui
evt ananas
zwarte peper
nootmuskaat

Eerst gehakt rul bakken dan de spekreepjes erbij gooien en bakken.
dan ui en paprika en alle bonen erbij doen en de ananas.
flink wat peper en nootmuskaat erbij doen. Goed mengen en dan nog 25 min laten sudderen in het vocht.
Broodjes afbakken en smullen maar.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 15 januari 2007 @ 15:02:21 #28
163125 Nick-Name-
Flikker toch op man.
pi_45373287
1 pot bruine bonen
1 pot kidney bonen
2 rode paprika´s. 2 stuks prei, 3 uien
1 pond gehakt
2 bananen, wat kaas
200 gr gedroogde tomaten op olie
3 tn knoflook
2 tl oregano, 2 tl komijn
1 potje tomatenstukjes
tabasco, zout, gemalen peper

Gehakt, uien rul bakken
[Prei en tomaten er door
Gedroogde tomaten zeer fijn snijden
na 10 min de rest erbij en 20 min zachtjes laten pruttelen

Zout en peper naar eigen smaak brengen.
Eventueel kan er een eetlepel honing er door.
  donderdag 18 januari 2007 @ 15:55:31 #29
165237 Leef
Sunny side up!
pi_45474962


[ Bericht 100% gewijzigd door Martijn_77 op 18-01-2007 20:18:48 (Probeer het nog maar een keer maar dan netter) ]
  donderdag 18 januari 2007 @ 16:04:05 #30
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_45475306
En als jullie nou allemaal je chilli op een soft tortilla mikken, kaas er over heenstrooien en vijf minuten onder de grill doen, heb je helemaal een feestje. Ijsbergsla er bij.
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_45586581
voeg er twee pepers aan toe (inclusief de zaden)... ; lekker pittig!

bij chili: witte rijst en kroepoek!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')