Simpelweg omdat ik nog nooit ergens een steekhoudende, sluitende definitie heb gezien.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:24 schreef kLowJow het volgende:
[..]
Wat een onzin. Hoe kom je erbij dat het een ongedefinieerd begrip is?
Dus omdat jij het er niet mee eens bent, bestaat het niet. Mag ik je even uitlachen?quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:25 schreef ExTec het volgende:
[..]
Simpelweg omdat ik nog nooit ergens een steekhoudende, sluitende definitie heb gezien.
Ik zal je even een stukje op weg helpen. Noem maar een land waarvan jij vindt dat er absoluut geen sprake kan zijn van een multicultuur.quote:En jijzelf, lijkt ook liever vast te houden aan je 'geloofsartikel', want die definitie geven, doe je niet
Er mee 'eens zijn' veronderstelt een mening.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:28 schreef kLowJow het volgende:
[..]
Dus omdat jij het er niet mee eens bent, bestaat het niet. Mag ik je even uitlachen?!
Dat ligt aan de definitie.quote:Ik zal je even een stukje op weg helpen. Noem maar een land waarvan jij vindt dat er absoluut geen sprake kan zijn van een multicultuur.
Jij zegt toch zelf dat je geen steekhoudende definitie hebt gezien? Daaruit leid ik af dat je wel defenities bent tegengekomen, maar dat je ze niet steekhoudend, dan wel sluitend vond. Jouw mening dus.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:31 schreef ExTec het volgende:
[..]
Er mee 'eens zijn' veronderstelt een mening.
We hebben het niet over een waardeoordeel.
We hebben het over de definitie.
Fan? Wat een onzin. Multicuralisme is een wereldwijde realiteit. We kennen niet anders. Nergens heb ik overigens een waardeoordeel uitgesproken over multiculturalisme, of onze samenleving, ik heb slechts je toeschrijvingen genegeerd omdat ze niet ter zake deden.quote:En jij lijkt een heuse 'fan' te zijn van de multicuturele maatschappij.
Lijkt me heel simpel, de bevolking van elk land is opgebouwd uit verschillende volkeren, met een eigen identiteit, geschiedenis, taal, gewoonten, tradities, normen en waarden. Kortom, multiculturalisme is een feit. Elk land probeert dit samenraapsel dat de eigen bevolking is, in meer of mindere mate te uniformeren. De redenen hiervoor lijken me duidelijk. De hoeveelheid ruimte die een individu gelaten wordt om van de opgelegde norm af te wijken verschilt per samenleving en dit verschijnsel gebruiken sommigen, zoals jij wellicht (?), als argument om te betogen dat een samenleving niet mulicultureel zou zijn. Dit is echter onzin.quote:Nog een keer, vertel mij eens: wat betekent dat nu, een multiculturele maatschappij?
[..]
Dat ligt aan de definitie.
Ik kan 1-2-3 2 definities bedenken, aan de ene voldoet elk land te wereld, aan de andere definitie voldoet geen enkel land.
Maar ik kijk uit naar wat jij denkt dat het betekent.
Als je het louter hebt over dat er mensen met verschillende religies wonen, dan hebben we het over een multi-religieus land, niet over een multicutureel land.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:40 schreef Mutant01 het volgende:
Van wat ik weet, zijn veel Islamitische landen al inderdaad multicultureel, zaken die TS in OP noemt vind je dan ook best in Marokko.
In Marokko bijvoorbeeld kun je in ieder geval duidelijk onderscheid maken tussen Arabieren, Berbers en Joden. Elk met hun eigen taal, geschiedenis, tradities en ga zo maar door.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:45 schreef ExTec het volgende:
[..]
Als je het louter hebt over dat er mensen met verschillende religies wonen, dan hebben we het over een multi-religieus land, niet over een multicutureel land.
Heb je het over dat er mensen van verschillende ethnische afkomsten wonen, noemen we het een multi-ethnisch land.
Kom niet met zoiets stompzinnigs als 'er wonen mensen met verschillende culturele achtergronden', want met die definitie vang je *elk* land.
Immers; zelf in het mega stalinistische N-Korea woont ook wel wat westers ambasade personeel.
Het is ook een multicultureel land, er wonen naast arabieren veel fransen, er wonen berbers er wonen joden etc etc. Het is dus weldegelijk multicultureel, daarnaast kan je ook aan de historie vaak zien hoe een land multicultureel is geworden. Invloeden van het Westen zijn er altijd geweest in geheel noord-afrika. Daarnaast merkte een eerdere user als op dat religie de cultuur beinvloed, meerdere religies, meerdere culturen.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:45 schreef ExTec het volgende:
[..]
Als je het louter hebt over dat er mensen met verschillende religies wonen, dan hebben we het over een multi-religieus land, niet over een multicutureel land.
Heb je het over dat er mensen van verschillende ethnische afkomsten wonen, noemen we het een multi-ethnisch land.
Kom niet met zoiets stompzinnigs als 'er wonen mensen met verschillende culturele achtergronden', want met die definitie vang je *elk* land.
Immers; zelf in het mega stalinistische N-Korea woont ook wel wat westers ambasade personeel.
Juist, je zegt het al: elk land.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:44 schreef kLowJow het volgende:
Lijkt me heel simpel, de bevolking van elk land is opgebouwd uit verschillende volkeren, met een eigen identiteit, geschiedenis, taal, gewoonten, tradities, normen en waarden. Kortom, multiculturalisme is een feit.
Grote delen van de wereld zijn multiculti ja, maar dat komt mede door globalisering en grote volksverhuizingen/immigratie die vroeger plaatsvonden.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:49 schreef ExTec het volgende:
[..]
Juist, je zegt het al: elk land.
Dus volgens jou is de hele wereld 'multiculti'
En als iedereen en alles een bepaalde eigenschap bezit, heeft het benoemen daarvan geen zin.
Exit het begrip 'multiculti' dus.
Andere landen maken ons niet multicultureel.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 12:44 schreef Chriz2k het volgende:
[..]
Wie zijn 'zij' om ons land multicultureel te maken?
Mute,quote:
Ik betoog ook waarom, daar lijk je echter niets tegenin te bregen te hebben. Jammer.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:49 schreef ExTec het volgende:
[..]
Juist, je zegt het al: elk land.
Dus volgens jou is de hele wereld 'multiculti'
En als iedereen en alles een bepaalde eigenschap bezit, heeft het benoemen daarvan geen zin.
Exit het begrip 'multiculti' dus.
quote:mul·ti·cul·tu·reel (bn.)
1 uit elementen van verschillende culturen bestaand
Binnenshuis? Ik noem een Mcdonalds een Pizzahut en een KFC niet binnenshuis, ik noem een Synagoge niet binnenshuis, ik noem mensen die gewoon keppeltjes dragen en op straat lopen niet binnenshuis. Ook noem ik nonnen die in hele gewaden gewoon de straat op gaan niet binnenshuis, daarnaast noem ik Kerken ook niet binnenshuis. Joodse scholen gestimuleerd door de overheid noem ik ook niet binnenshuis. Berbers met hun eigen taal en tradities noem ik ook niet binnenshuis etc.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:51 schreef ExTec het volgende:
[..]
Mute,
Ik betwist niet dat die ethniciteiten er wonen.
En die mensen zullen binnenshuis zeker hun eigen cultuur beleven, without a doubt.
Maar verschilt dat met ambasade personeel in N-Korea? ik denk het niet.
Mensen uit andere landen wel.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:51 schreef Verbal het volgende:
[..]
Andere landen maken ons niet multicultureel.
V.
ik denk dat we gewoon nog ff moeten wennen aan de nieuwigheid van de islamitische cultuur in ons wetserse werelddeel. mannen in jurken enzo, hoge opvallende gebedshuizen. allemaal oude koek, maar een relatief onbekende/beminde religie.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:53 schreef Mutant01 het volgende:
[..]
Binnenshuis? Ik noem een Mcdonalds een Pizzahut en een KFC niet binnenshuis, ik noem een Synagoge niet binnenshuis, ik noem mensen die gewoon keppeltjes dragen en op straat lopen niet binnenshuis. Ook noem ik nonnen die in hele gewaden gewoon de straat op gaan niet binnenshuis, daarnaast noem ik Kerken ook niet binnenshuis. Joodse scholen gestimuleerd door de overheid noem ik ook niet binnenshuis. Berbers met hun eigen taal en tradities noem ik ook niet binnenshuis etc.
is vermenging noodzakelijk voor multi-culturaliteit?quote:Op dinsdag 28 juni 2005 14:00 schreef Airstream het volgende:
Met het begrip multiculturele samenleving werd altijd bedoeld de vermenging van culturen.
Dus niet zoals velen hier zeggen dat het een cultuur is waarin mensen naast elkaar leven.
Er werd tijden lang gezegd dat Nederland multicultureel is, maar we weten nu inmiddels dat het tegendeel waar is: er heeft namelijk helemaal geen vermenging van culturen (op grote schaal) plaatsgevonden.
wat ik bedoel te zeggen is dat je met het begrip multicultureel niet uit de voeten kunt. het is niet te meten of vast te stellen of een bepaalde maatschappij multicultureel is.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 14:01 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
is vermenging noodzakelijk voor multi-culturaliteit?
Daar breng ik niks tegenin, omdat als je die definitie hanteert, je gelijk hebt.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 13:52 schreef kLowJow het volgende:
[..]
Ik betoog ook waarom, daar lijk je echter niets tegenin te bregen te hebben. Jammer.
Nope. Die definitie onderstreept mijn gelijk.quote:Ik heb ook nog wel de definitie van de Van Dale voor je, misschien maak ik je daar blij mee.
mul·ti·cul·tu·reel (bn.)quote:Op dinsdag 28 juni 2005 14:05 schreef Airstream het volgende:
[..]
wat ik bedoel te zeggen is dat je met het begrip multicultureel niet uit de voeten kunt. het is niet te meten of vast te stellen of een bepaalde maatschappij multicultureel is.
en volgens mij werd in de oorspronkelijke betekenis van het begrip een zekere vermening van culturen noodzakelijk geacht voor muli-culturalliteit, ja.
Onzin, als er op gepoept is is het bruine sneeuw, is erop gepist is het gele sneeuw etc.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 14:08 schreef ExTec het volgende:
We spreken immers ook niet over witte sneeuw; sneeuw is immers altijd wit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |