abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28277798
Enlighten me!

Wat snackt de fok!ker bij de borrel voorafgaande aan
de maaltijd als het warm is?

{ik bedoel geen frituur borrelhapjes dus maar meer iets
wat bij wijn etc past )
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 27 juni 2005 @ 17:15:19 #2
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_28277854
olijven, van die mini tomaatjes, toast met (franse) kaas, hollandse kaas blokjes, leverworst. etc. etc. en bitterballen
pi_28277873
Olijven had ik al bedacht. zover kom ik nog...

maar kaas als het warm is en je zit op je terras in de zon
leek me niet zo'n succes eigenlijk.

Bitterballen

bedoel dus meer zomerse hapjes
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 27 juni 2005 @ 17:17:13 #4
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_28277908
Bitterballen zijn altijd lekker.
pi_28278030
Kaas blokjes
Stokbrood(kleine stukjes) met brie
Kan altijd wel, Zeker bij wijn.
My Mind Is The Limit.
Assume the universe is a box,
What is outside the box?!
pi_28278081
meestal heb ik dus stokbrood en of toastjes met kaasjes idd
augurkjes, olijven, tapenade..

hee tapenade.. das lekker.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_28278365
Bruchetta ennnn misschien iets van fruit ofzo ?
pi_28278432
quote:
Op maandag 27 juni 2005 17:16 schreef DarkElf het volgende:
maar kaas als het warm is en je zit op je terras in de zon
leek me niet zo'n succes eigenlijk.
Helaas heb je dat met alles wat koud is.(Parasol?)
Dan maar iets wat je op ijs kan leggen.

Plaatje ham, rol er een asperge in op, snijden, in(op) de bak me ijsklonten.
Plaatje ham, monchou kaas, fijngesneden uitje, in(op) de bak me ijsklonten.
komkommer in staafjes (of een ander dipbaar stuk) in de bak, lekker dipje er naast, of voor de koeling in de bak
My Mind Is The Limit.
Assume the universe is a box,
What is outside the box?!
  maandag 27 juni 2005 @ 17:35:07 #9
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_28278486
Met MonChou gevulde vijgen of druiven!!!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_28278498
ijsklonten zat hier met die koelkast van ons dus dat is mooi
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_28278524
komkommer staafjes, bleekselderij, wortels.. dipje erbij

oeh en ik kan uitstekend tzaziki maken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 27 juni 2005 @ 18:50:34 #12
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28280563
Stukjes droge worst (my alltime fav )
Kaas waarbij het niet erg is dat hij zacht en zweterig wordt, bijvoorbeeld van die lekkere witschimmel geitenkaasjes of roodschimmel tenenkaas of boerencamembert
Knoflookpuree en/of aïolie voor op stokbrood

En nu heb ik honger
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28280665
Tortillachippies met guacamole, tomaat/mozerella/balsilicumspiesjes
watermeloen
pi_28280678
quote:
Op maandag 27 juni 2005 18:50 schreef BBQ-kip het volgende:

En nu heb ik honger
pi_28281297
meloen met ham op cocktailprikkers
  maandag 27 juni 2005 @ 20:09:02 #16
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_28282659
Koude Quiche in verschillende smaakjes....maar verder moet je natuurlijk gewoon veel drinken.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
  maandag 27 juni 2005 @ 21:30:07 #17
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28284279
Stukken meloen (maakt niet uit wat voor) met in kleine stukjes geknipt/gesneden muntblad.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28284332
tapas
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
  maandag 27 juni 2005 @ 21:59:07 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28285253
@ DarkElf heb je hier al gekeken?
Snacktijd! (GEEN frituur)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28285286
ik zeg maar 1 ding, ff googlen op tapas recepten. Persoonlijke favoriet, rood gebakken tonijnsteak
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  maandag 27 juni 2005 @ 22:01:14 #21
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_28285330
ik heb ergens een pracht van een tapas topic rondzwerven hier
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 27 juni 2005 @ 22:01:45 #22
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_28285347
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_28285405
Radijsjes.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
  † In Memoriam † maandag 27 juni 2005 @ 22:03:14 #24
43556 miss_dynastie
pi_28285407
augurkjes in boterhamworst, asperges in ham, meloen in ham
pi_28285417
ik ga er op af mirjam
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  maandag 27 juni 2005 @ 22:06:38 #26
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_28285522
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:03 schreef LostFormat het volgende:
Radijsjes.
met een aioli dip aangemaakt met kwark/yoghurt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 27 juni 2005 @ 22:07:19 #27
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_28285545
oh, en als ik s'avonds snack [zoals nu ]
dan ga ik vaak voor een afgebakken stokbtoodje.
lekker met wat kruidenboter ofzo, stukkie paling, wat brie, een salade ofzo
en wijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_28285578
mirjam, you are my kinda girl
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_28285594
qua eten dan he
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_28297859
Knoflook .

En dan bedoel ik die knoflookteentjes in olie van .. ??

Geen idee waar mijn ouders ze altijd halen, moet ik toch eens gaan navragen.

En dan natuurlijk de prikkers met kaas, worst, fruit (aardbeien, perzikken, meloen, etc), zilveruitjes, augurken, knakworstjes, paprika, komkommer, olijven, etc.
  dinsdag 28 juni 2005 @ 12:05:56 #31
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28298297
Even flink met je hand knijpen in een gedroogde/gerookte knoflookbol en de topjes eraf snijden met een scherp mes. Nog even de ergste velletjes eraf peuteren en dan wat olijfolie en zout en peper erover strooien.
Nu zo lang in de oven op 180 graden tot de teentjes allemaal lekker zacht geworden zijn, dit zal ongeveer 3 kwartier duren, hangt erg van je oven af.
Dan de teentjes eruit knijpen als ze een beetje afgekoeld zijn en deze knoflookpuree op stokbrood smeren
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 28 juni 2005 @ 15:14:24 #32
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28304649
Ook lekker 's zomers zijn tortillachips met mangosalsa. Heb het recept hier al eens gezet, maar ok:

1 goed rijpe mango in zeer kleine blokjes, half rood uitje fijn gesnippert, half rood spaans pepertje gesnippert, verse munt klein gesneden, olijfolie, zout, limoensap.
Alles mengen, poosje in de koelkast laten intrekken.

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 28 juni 2005 @ 15:15:31 #33
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28304676
Wat ik trouwens ook heerlijk vind zijn de peppadews met geitenkaas. Maar zelf vullen van die krengen lijkt me nogal een gedoe...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_28375386
Ook lekker: zoete puntpaprika of van die kleine oranje (zoete) paprika's met kruidenkaas (o.i.d.)
#geen
pi_28375471
Deze recepten zijn van een vriendin van me:
Knoflookchampignons:
snij champignons in stukjes, snij knoflook in stukjes. Koekenpan met olijfolie opzetten, eerst knoflook erin dan champignons erin en laten bakken tot de champignons donker zijn. Dan voor serveren wat peterselie erover.

Alioli (Spaanse knoflooksaus):
5 tenen knoflook fijnstampen in een vijzel met een scheut olijfolie en beetje citroensap. Dit samen met peterselie mengen met een pot calve mayonaise. (vervangen door yogonaise oid als je op de calorieën let!) Paar uurtjes laten trekken en je hebt een bizar stinkende knoflooksaus.

Paprika saus:
4 lange dunne paprika's in stukjes snijden. In de blender doen, 1 teen knoflook erbij, 2,5 dl olijfolie erbij (hoeft niet in 1x erbij hoor), kwart theelepel komijn erbij en blenderen maar. Als het fijn is wat wijnazijn erbij en eventueel nog wat olijfolie. Saus hoort koud geserveerd te worden.

Tip voor bij de saus:
Kleine vastkokende aardappeltjes wassen en met schil koken met 2 eetlepels zeezout. Als ze gaar zijn afgieten en nog een tijdje terugzetten op het vuur.
Doe de saus in een bakje, aardappeltje erin en smullen maar!
#geen
  vrijdag 1 juli 2005 @ 08:23:53 #36
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28378206
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 15:15 schreef Hik het volgende:
Wat ik trouwens ook heerlijk vind zijn de peppadews met geitenkaas. Maar zelf vullen van die krengen lijkt me nogal een gedoe...
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 00:37 schreef DuchessX het volgende:
Ook lekker: zoete puntpaprika of van die kleine oranje (zoete) paprika's met kruidenkaas (o.i.d.)


Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 08:25:39 #37
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28378219
Overigens maak ik zelf ook wel eens die andere geitenkaashapjes die je vindt bij de traiteur: Stukje geitenkaas in een "worstje" kneden, lapje bacon eromheen en een klein beetje olijfolie en vers gemalen peper erover...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 08:45:55 #38
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28378454
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 08:25 schreef Hik het volgende:
Overigens maak ik zelf ook wel eens die andere geitenkaashapjes die je vindt bij de traiteur: Stukje geitenkaas in een "worstje" kneden, lapje bacon eromheen en een klein beetje olijfolie en vers gemalen peper erover...
Wat honing en tijm, niet vergeten voor je de bacon eromheen doet!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28379004
Groene olijven!

Feta en/of Tzatziki!

Asperges in ham gerold!

Mensen hebben een natuurlijke weerstand tegen ideeën waar ze zelf niet opgekomen zijn
  vrijdag 1 juli 2005 @ 10:30:46 #40
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28380701
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 08:45 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Wat honing en tijm, niet vergeten voor je de bacon eromheen doet!
Oeh, lekker!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_28394487
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 08:23 schreef Hik het volgende:

[..]


[..]



[afbeelding]
Als je op je gewicht wilt letten, kan je die het best niet nemen...die drijven in de olie
Zelfmaken is lekkerder en gezonder

Overigens bedacht ik me nog dat dadels gevuld met roomkaas (of een variant) ook erg lekker is!
#geen
pi_28394552
Koude cocktailworstjes
pi_28394569
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 17:41 schreef ChrisJX het volgende:
Koude cocktailworstjes
Méén je dat nou?
#geen
  vrijdag 1 juli 2005 @ 17:47:58 #44
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28394705
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 17:38 schreef DuchessX het volgende:

[..]

Als je op je gewicht wilt letten, kan je die het best niet nemen...die drijven in de olie
Zelfmaken is lekkerder en gezonder

Overigens bedacht ik me nog dat dadels gevuld met roomkaas (of een variant) ook erg lekker is!
Je vreet toch niet al die olie op? Als je gezond wil doen moet je gewoon aan de bleekselderij gaan en zoiezo geen borrelhapjes eten.
En wat dacht je van dadels (koolhydraten op en top) en roomkaas (baggervet)?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28394734
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 17:42 schreef DuchessX het volgende:

[..]

Méén je dat nou?
Ja lekker joh!!!
pi_28394905
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 17:47 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Je vreet toch niet al die olie op? Als je gezond wil doen moet je gewoon aan de bleekselderij gaan en zoiezo geen borrelhapjes eten.
En wat dacht je van dadels (koolhydraten op en top) en roomkaas (baggervet)?
Lijkt me niet gezond nee om al die olie 'op te vreten'. En tuurlijk zijn bleekselderijstengels supergezond vanwege de weinige kaloriën. Echter hoeven de mensen die wel iets bij de borrel lusten en daarbij toch een beetje op de lijn willen letten toch niet meteen aan de bleekselderij? Een mooie middenweg is imo juist prima!
#geen
pi_28394914
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 17:49 schreef Rhoona het volgende:

[..]

Ja lekker joh!!!
Ow oké
#geen
pi_28395309
Overigens eet ik altijd zoutjes. Het liefste kaaskoekjes
pi_30727343
tvp, alsmede enorme rotschop....
pi_30731897
zet dan op zijn minst een leuk receptje neer
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_30732119
quote:
Op maandag 19 september 2005 17:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
zet dan op zijn minst een leuk receptje neer
Ehmmm.... plakjes leverworst met een vlaggetje

Nee serieus, ik ben niet zo'n keukenprins...

Misschien wel een leuke suggestie: Van die kleine plakjes roggebrood (ca. 4x4 cm, gewoon te koop in supermarkt) met daarop een schijfje gekookt (en afgekoeld) ei.... Van zichzelf wel een beetje flauw, dus je moet er wel iets overheen strooien... (basilicum ofzo??)

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')