abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 1 juli 2005 @ 02:09:32 #131
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28376918
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 01:50 schreef the_disheaver het volgende:
Nee, het is echt niet het waarom ik vegetarier ben (het discussieren erover is ook alleen maar leuk (mits in een leuk gezelschap natuurlijk!)

Meer dat je de uitzondering bent, en soms ook wel verwacht dat ze het weten (maar toch blijkbaar niet).

Tips enzo helpt natuurlijk, alleen is het voor mij als beginnend vegetarier EN beginnende koker toch makkelijker om zelf iets klaar te maken dat tips te geven..
Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt!

Dan zou dit misschien een mooie plek zijn om ideeėn neer te zetten, hoe je veggie en niet-veggie eten met elkaar combineert...!
Als niet-veggie vind ik dat een grote uitdaging (ik kook eens per jaar een weekend voor een grote groep vriendinnen, 1 van hen is veggie).
Ik zal er binnenkort op terugkomen (ik heb 1 x rijsttafel gemaakt en een paar keer Tex-mex), en mijn veggie-vriendin ook eens vragen of ze mijn geheugen wil opfrissen.

Enne... misschien kunnen meer ervaren vegetariėrs hun tips en ideeėn neerzetten?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 1 juli 2005 @ 03:30:12 #132
119832 Tiesemans
Realiteit Figurant
pi_28377630
Ten eerste (flauw hóór) dat oude testament grapje (is me niet ontgaan nee....)
Maar laten we elkaar nou vooral geen zeikstralers noemen ....
Kortom terzake ! !
Ik vind het meebrengen van een vegetarisch kookboek een hele goeie tip... (btw)
Laat ik nou morgen in de kookwinkel verderop in de winkelstraat is enkele exemplaren kopen.....
Denk dat het mes aan twee kanten snijd in dit geval, als cadeau....
En je gastvrouw/heer blij verrast met een orgineel cadeau...
En de volgende keer als je komt (met een beetje mazzel) vegetarisch eten op tafel
...
Verder leuk om allerlei recepten te gaan vragen en evt tips ect...
Misschien dat we er wel iets "Nieuws" mee kunnen doen...
Zoals een Fok vegatrisch bundeltje uitbrengen ....
pi_28379786
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 15:16 schreef MaRySe het volgende:
Ik heb nog wel een lekker recept voor Mexicaanse bonensoep
Ik zoek het even op
zit wel vlees in, mopz


men neme:

2 blikken kidneybonen
2 blikken ontvelde tomaten
300 gram rundergehakt
bos selderijstengels
1 rode paprika
1 ui, gesnipperd
kaneel, peper, zout, knoflook(!), gemalen koriander, chilipoeder
halve liter runderbouillion


Je pureert eerst de bonen en tomaten. Dan bak je het gehakt rul, mikt de puree er laat het ffies pruttelen. Daarna gepureerde groenten erbij en de bouillon en de kruiden. Doe de knoflook pas op het eind anders verflauwt de smaak. Lekker laten borrelen zodat de smaken 1 worden. Serveren met tortillachips en een kwak creme fraiche. Eetsmakelijk!

Tis officieel een voorgerecht, maar je mag het wel maaltijdsoep noemen! Eventueel kun je er natuurlijk tostadas bij eten of enchillidas.
pi_28381103
Gehakt kun je er naar mijn mening erg makkelijk uit halen. Een vervanger is volgens mij ook niet echt nodig door de bonen. En anders quorn gehakt (als het lekker is bij soep..)

Vind Quorn gehakt overigens een stuk minder smaak hebben dan de stukjes. Je proeft het nauwelijks...
  vrijdag 1 juli 2005 @ 12:36:01 #135
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28384522
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 10:46 schreef the_disheaver het volgende:
Gehakt kun je er naar mijn mening erg makkelijk uit halen. Een vervanger is volgens mij ook niet echt nodig door de bonen. En anders quorn gehakt (als het lekker is bij soep..)

Vind Quorn gehakt overigens een stuk minder smaak hebben dan de stukjes. Je proeft het nauwelijks...
En vergeet dan ook niet de basis "runderbouillon" te vervangen door groente- of kruidenbouillon. Volgens mijn veggie vriendin een veelgemaakte fout: overal is rekening mee gehouden, maar er zijn dan wel bijvoorbeeld vleesbouillonblokjes verwerkt
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28384618
Ja, en dan natuurlijk met vegetarisch gehakt of geen gehakt !
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:40:57 #137
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_28386797
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 10:46 schreef the_disheaver het volgende:
Vind Quorn gehakt overigens een stuk minder smaak hebben dan de stukjes. Je proeft het nauwelijks...
Als je iets 'nauwlijks' proeft zoals jij dat in die context bedoelt, kan je het net zo goed (of beter zelfs) er helemaal uit laten.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:45:10 #138
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_28386973
Sommige gerechten vind ik lekkerder worden als wel iets van nepgehakt in zit. Bijvoorbeeld lasganesaus. Heb het met Quorn en zonder Quorn gemaakt maar met is hij toch lekkerder. Gaat het niet om de smaak van de Quorn maar om de structuur die de saus ervan krijgt. Zonder vind ik het al gauw te waterig ofzo. Met is de saus wat dikker en blijft de lasagne steviger zodat je met een mooi stapeltje eindigt ipv een bord met lasagnetomatensaussoep.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_28493600
Een niet heel erg gezellige docu nu op bbc 2:

Slaughterhouse - The Task of Blood

(niet handig om tijdens het eten te kijken, ook al ben je vega...
pi_28512562
Roti.. Dat is kousenband, harde kip, aardappels, kruiden.

Dat gooi je zo samen in een pan en dan wordt het roti !
Iemand een idee waarmee die harde kip (soepkip) te vervangen?
  dinsdag 5 juli 2005 @ 14:56:07 #141
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_28512631
Die laat ik altijd gewoon weg. Ik gebruik alleen aardappels en kousenband. Hooguit een eitje erbij maar ik ben niet meer zo dol op eieren.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_28512945
Heb je het ooit met kip gegeten? Is het net zo lekker?
pi_28513040
In elk kipgerecht kun je "kip" door "tofu" vervangen.
  dinsdag 5 juli 2005 @ 15:08:03 #144
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_28513059
Ja als kind at ik het met kip... Ben nooit heel dol geweest op kippenpootjes enzo dus ik liet ze toch al voor het grootste gedeelte liggen. Ik mis de kip er niet bij. Je zou Quornstukjes kunnen gebruiken.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  dinsdag 5 juli 2005 @ 15:12:34 #145
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_28513210
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 15:07 schreef thabit het volgende:
In elk kipgerecht kun je "kip" door "tofu" vervangen.
Ik doe altijd blokjes Quorn, wat Spindizzy zegt dus.
  dinsdag 5 juli 2005 @ 15:20:19 #146
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_28513463
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 13:40 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Als je iets 'nauwlijks' proeft zoals jij dat in die context bedoelt, kan je het net zo goed (of beter zelfs) er helemaal uit laten.
Waarom zou het beter zijn? Die voedingsstoffen kunnen vast geen kwaad?
Vampire Romance O+
pi_28514599
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 15:07 schreef thabit het volgende:
In elk kipgerecht kun je "kip" door "tofu" vervangen.
kip is wel wat anders dan soepkip..
pi_28515247
Ik kom net bij de Aldi vandaan en ze hebben er goei spul
De yoghurtgums van Katja die in een normale supermarkt ruim anderhalve euro kosten, kosten bij de Aldi (in grotere verpakking en ook zonder gelatine en andere rommel) 99 cent. Lekker

En tomatensaus enzo ingeslagen natuurlijk.

Iemand nog andere supermarkt-tips?
Jumbo vind ik trouwens ook een aanrader, die hebben echt alles en als dat niet het geval is kun je het product laten bestellen. Geweldig!
Mon 'en!
pi_28517836
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 15:50 schreef MaRySe het volgende:

[..]

kip is wel wat anders dan soepkip..
Dan neem je soeptofu.
pi_28519523
Kleurstof nummer E120 is van vlees hoor ik net !
(roze koeken, aardbeienijs)
  dinsdag 5 juli 2005 @ 18:21:16 #151
3878 Vork
Manisch creatief
pi_28519920
E120 is Cochenille rood, een extractie uit gedroogde luizen
  dinsdag 5 juli 2005 @ 22:08:58 #152
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28528283
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 15:50 schreef MaRySe het volgende:

[..]

kip is wel wat anders dan soepkip..
"Kip" of "soepkip", whatever, maar in een vegetariėr-topic...?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 5 juli 2005 @ 22:10:01 #153
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28528327
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 18:21 schreef Vork het volgende:
E120 is Cochenille rood, een extractie uit gedroogde luizen
Dat is waar! En je hebt geen idee waar ze dat allemaal ingooien... Volgens mij zelfs in medicijnen... (roze tabletjes en zo)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 5 juli 2005 @ 22:20:55 #154
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28528802
Zijn er dan niet meer E nummers op dierlijke basis?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 6 juli 2005 @ 00:16:50 #155
3878 Vork
Manisch creatief
pi_28534130
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 22:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Zijn er dan niet meer E nummers op dierlijke basis?
Die zijn er zeker.
En lang leve internet: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fi45.htm
  woensdag 6 juli 2005 @ 05:27:58 #156
119832 Tiesemans
Realiteit Figurant
pi_28538442
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 00:16 schreef Vork het volgende:

[..]

Die zijn er zeker.
En lang leve internet: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fi45.htm
Dank Dank (het delen van deze link word zéér op prijs gesteld...)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')