Dopekoe | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:03 |
Ik ben wel een beetje benieuwd hoe jullie stamppot andijvie maken ? Dan bedoel ik dus niet de kant en klare magnetron versie he ![]() Ikzelf maak het op de volgende manier voor 4 personen: Voor de Aardappelpuree voor Stamppot van maggi breng je eerst anderhalf liter water aan de kook. Kook tussendoor 4 eitjes en snij ondertussen een hele rookworst in stukjes. Na het snijden van de rookworst doe je 250 gram dobbelsteentjes spek in een koekenpan en bak je de spekjes op. Voeg aan het eind nog even de stukjes rookworst toe. Als de anderhalve liter water aan het koken is haal je de pan van het vuur en en doe dan 3 zakjes aardappelpuree door het water. Goed roeren. Doe er dan 800 a 900 gram hollandse andijvie bij en roer de andijvie goed door de puree. Snij de gekookte eieren in kleine stukjes en voeg deze samen met de rookworst en de spekjes toe aan het andijvie en puree mengsel ![]() Roer ook dit goed door. Als dit wat moeizaam gaat dan 'sappig maken' met slasaus (het liefst zaanse slasaus) en dan goed door elkaar mengen. Voeg er daarna 4 grote eetlepels gesnipperde ui aan toe en roer het wederom goed door. Als finishing touch een scheut wijnazijn er doorheen en daarna nog eenmaal goed doorroeren. Als je er jus bij wilt doen dan is dat zeker geen onprettige combinatie ![]() Eet smakelijk ![]() | |
ivetje | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:04 |
Wij doen er altijd een bakje boursin doorheen ![]() | |
bonke | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:06 |
volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree ![]() gewoon piepers schillen en die koken ![]() als de aardappels bijna klaar zijn de andijvie derbij ff eenminuutje door laten koken, afgieten , spekkies zout nootmskaat en alles wat je lekker vind derbij en dan maar stampen ![]() smeuig maken met boter en melk trouwens ![]() | |
skiczukie | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:07 |
Aardappels koken, andijvie erbij, scheut melk erbij, stampen, spekjes erbij. That's it. | |
lurf_doctor | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:09 |
quote:Ja zakjes open trekken heet tegewoordig ook al zelf koken. Ik blijf het vreemd vinden. Ik maak het met piepers, spekjes, kaas en andijvie ![]() | |
Dopekoe | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:11 |
quote:Helaas niet ik niet de tijd om aardappels te schillen ![]() Eigenlijk neem ik er de tijd ook niet voor ![]() | |
Snarf | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:11 |
Piepers koken en pureren met klontje boter en scheut melk (mixer). 2 rode paprikas en een grote ui kleingesneden en erbij gedaan. Rauwe andijvie erbij en erdoorheen scheppen. Flink wat kleine blokjes jonge kaas erdoorheen en ervoor zorgen dat ze smelten. Peper en zout naar smaak. That's it. Ik eet geen varkensvlees dus geen spekjes of rookworst erdoorheen. Tofu of kip in dit gerecht is niet te eten, evenals draadjesvlees. | |
RetepV | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:17 |
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij. 2. Gerookte spekreepjes of -blokjes uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Het vet niet afgieten. 3. Rauwe andijvie snijden 4. Aardappels afgieten en fijnstampen met een beetje melk en wat peper. 5. Rauwe andijvie en uitgebakken spekjes erbij. 6. Andijvie stamppot uitscheppen, kuiltje in het midden en daar jus in (jus van de vorige dag, of zo'n pakje kopen die je met een klontje boter en water aanlengt). Dat is alles, gewoon het ouderwetse standaardrecept voor stamppot rauwe andijvie. De 'truc' zit hem in het gebruik van de juiste aardappels, vastkokers als Nicola's dus ![]() Spekjes kun je er uit laten, maar ik vind dat er dan wel wat zout doorheen moet voor de smaak. En er moet niet te weinig andijvie in zitten. | |
DrMarten | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:26 |
Aardappels koken, spekjes bakken, als de aardappels gaar zijn de andijvie erbij gooien, spekjes erbij, stukjes jonge kaas erdoor en de hele boel smeuig maken met warme melk ![]() | |
TechnoHead | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:28 |
quote:Zoals hij zegt, allen missen de blokjes jonge kaas ![]() | |
linda856763 | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:29 |
quote:Zoals Snarf, maar zonder de ui en wel met spekjes. Ook lekker met wat shoarmavlees erdoor. | |
daeri | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:33 |
Aardappel purree, gesneden/gewassen andijvie, spekjes. en dat dan beetje door elkaar roeren ![]() | |
SHE | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:34 |
Aardappels koken tot prut, afgieten. Slagroom en roomboter erdoor en goed stampen tot gladde massa. Zout en peper, beetje nootmuskaat Andijvie snijden, rauw erdoor. Spek uitbakken, liefst italiaanse zoals panchetta..die is sterk van smaak en aroma. Dan pardano of parmesan ( aan 1 stuk ) raspen en erbij serveren. Of ik maak de surinaamse variant. Zelfde proces als hierboven, maar ipv spekjes, kalfslapjes stoven met 3 Mdme Jeanette's, gefruit uitje, paar teentjes knoflook en wat marsala | |
DJKoster | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:35 |
sleutel opzoeken, fiets pakken, naar winkel fietsen, magnetron stampot andijvie uit koelvak pakken, afrekenen, naar huis fietsen, gaatjes prikken, in magnetron leggen, aanzetten, ff wachten, klaar.. Ik heb dus nooit zin om te koken.. | |
daeri | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:35 |
SHE ik wil bij je eten!! ![]() | |
DrMarten | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:41 |
Waarom zijn er mensen die jus door de stamppot gooien? Das echt zo vies. Gewoon genoeg melk erdoor mikken,dan heb je echt geen jus meer nodig. | |
Melusine | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:46 |
Ik maak hem ook nooit met puree uit een pakje, vind ik zo vies. ![]() Gewoon kruimige aardappels goed gaarkoken, stampen met een stamper en roomboter en melk toevoegen, spekjes heel knapperig bakken en allemaal blokjes jonge of belegen kaas snijden, dan de andijvie wassen, in kleine stukjes snijden en de hele boel erdoor mengen. Even doorwarmen en ik eet hem dus wel met rookworst ![]() | |
SHE | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:49 |
quote:dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger ![]() | |
daeri | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:51 |
quote:Lief ![]() | |
SuperRembo | vrijdag 17 juni 2005 @ 20:10 |
quote:Vastkokers voor stamppot? ![]() | |
coolbabe | vrijdag 17 juni 2005 @ 23:17 |
aardappels koken tot gaar tomaten ontvellen, en in blokjes snijden spekjes uitbakken, laatste paar minuten gesnipperd uitje erbij aanfruiten stuk chorizoworst in blokjes snijden bol mozzarella in blokjes snijden aardappels stampen met een klontje boter en een scheutje melk gesneden andijvie er doorheen stampen tomaat/ui/spek/worst/mozzarella er doorheen roeren Serveren met een italiaans gekruide gehaktbal ![]() | |
sjokkie | zaterdag 18 juni 2005 @ 00:40 |
Stimpstamp is lekker ![]() piepers jassen en koken tot ze goed gaar zijn stampen met melk er bij en een flinke klont boter. peper en nootmuskaat er bij. Rauwe andijve er door heen mixen. spek er bij bakken of gewoon lekker zure haring erbij eten ![]() | |
MouseOver | zaterdag 18 juni 2005 @ 00:48 |
Oestersaus erdooheen is lekker ![]() | |
MisterICE | zaterdag 18 juni 2005 @ 00:52 |
Wij maken dat gelukkig nooit ![]() | |
sjokkie | zaterdag 18 juni 2005 @ 01:04 |
quote:Je weet niet wat lekker is ![]() | |
MouseOver | zaterdag 18 juni 2005 @ 01:07 |
quote:Idd. Hoewel, ik heb het spul voor het eerst geproefd toen een huisgenoot het maakte. M'n moeder hield er niet van. Maar ik was de eerste keer dat ik het hem dus zag klaarmaken helemaal verbaasd erover dat je die andijvie er rauw bijgooit. | |
MisterICE | zaterdag 18 juni 2005 @ 01:53 |
Edit Graag geen slowchat maar tips hoe stamppot andijvie te maken [ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 18-06-2005 09:48:01 ] | |
Pechvogel | zaterdag 18 juni 2005 @ 13:29 |
Aardappels koken tot ze gaar zijn, dan stampen en met melk mixen tot t lekker romig is. Beetje nootmuskaat erdoorheen en dan de rauwe andijvie er bij gooien en goed roeren. Als laatste een berg geraspte kaas erover heen! Mjammie! | |
Spindizzy | zaterdag 18 juni 2005 @ 13:31 |
Blokkies brie erdoor is ook erg lekker ![]() | |
assepoes | zaterdag 18 juni 2005 @ 13:36 |
Aardappels schillen en koken tot ze goed gaar zijn Stampen met melk er bij en een flinke klont boter. Peper en zout er bij. Rauwe andijvie er door heen stampen. Andijvie eventueel eerst even begieten met het warme water van de aardappels. Blokjes jonge kaas (graskaas) en tomaat in blokjes erbij | |
Jazzmin | zondag 19 juni 2005 @ 12:36 |
Sommige recepten zien er smakelijk uit, ik ga morgen meteen andijvie halen ![]() | |
UncleFunk | zondag 19 juni 2005 @ 12:38 |
Aardappels koken, dan stampen met andijvie er doorheen en een klein beetje melk, spekkies en ananas of mandarijntjes erin en klaar is UncleFunk. | |
MouseOver | zondag 19 juni 2005 @ 13:23 |
quote:Altijd een goed plan ![]() Je hebt trouwens minder andijvie nodig dan je zou denken, met 250 gr kun je al een flinke pan maken. Door de bladervorm krijg je niet zo heel erg veel door de aardappels heengestampt. | |
SuperRembo | zondag 19 juni 2005 @ 14:58 |
quote:Yuk. Stamppot Hawaii ![]() | |
brrrrrrt | maandag 20 juni 2005 @ 03:39 |
quote:ik ben helemaal ontroerd... Andijvie stamppot was als kind altijd mijn lievelingseten en eigenlijk misschien nog wel. Heb het zo gemist toen ik in het buitenland was! SHE wil jij niet een andijvie stamppot meet bij jou organiseren? ik betaal wel mee gezellig met een hele ploeg hollanders andijvie stamppot eten YEAH! zie mail in profiel | |
UncleFunk | maandag 20 juni 2005 @ 09:55 |
quote:Smaken verschillen nu eenmaal he ![]() | |
Piepje | woensdag 22 juni 2005 @ 20:24 |
stamppot andijvie? dat heb ik nou echt nog nooit gehad... | |
Martijn_77 | woensdag 22 juni 2005 @ 23:17 |
quote:Probeer eens een paar van bovenstaande recepten erg lekker hoor ![]() ![]() Ook met dit weer | |
Piepje | donderdag 23 juni 2005 @ 09:02 |
quote:neh, ik eet wel mn gewone andijvie ![]() | |
bloempjuh | zaterdag 25 juni 2005 @ 23:10 |
Aardappeltjes koken, vlak voor afgieten andijvie erbij (seconde-werk), even snel roeren, afgieten, boter erbij, (soja)melk erbij, stampen met stamper (absoluut níet met de mixer). Schaaltjes op tafel met stukjes kaas, uitgebakken tempeh (eventueel bakje met spekkies) en smullen maar ![]() | |
BBQ-kip | zondag 26 juni 2005 @ 00:12 |
Ik doe het met mijn lazy ass meestal zo: Spekjes uitbakken. Ondertussen andijvie snijden, wassen en ik kom doen. Waterkoker aanzetten (met water erin ![]() Pureepoeder met kaas of creme fraiche en blieslook (van Maggi) over de andijvie donderen. Gekookt water erover gieten, goed doorroeren en steeds beetje erbij doen tot het de goede dikte heeft. Spekjes erover mikken, nog even doorroeren en klaar. Dit ook wel in het kader van: lekker snel klaar en nog weinig af te hoeven wassen ook ![]() | |
Martijn_77 | zondag 26 juni 2005 @ 00:15 |
Stamppot met Puree uit een pakje is niet zo lekker als zelf gemaakte. ![]() Als we stampot eten maakt mijn vrouw die en die maakt altijd verse puree ![]() ![]() | |
bloempjuh | zondag 26 juni 2005 @ 00:21 |
*Griezel* Puree uit een pakje.. bibber.. Echte aardappels, gestampt met een stamper zodat je proeft dat het ooit aardappels waren! ![]() | |
BBQ-kip | zondag 26 juni 2005 @ 00:34 |
quote:Ik heb helaas geen vrouw ![]() Verse puree is natuurlijk lekkerder, maar dit is wel zo makkelijk en smaakt echt niet slecht vind ik, zelfs lekker eigenlijk ![]() Aardappelsalade maak ik wel altijd zelf, ben ik nu weer Cullerig genoeg? ![]() | |
Martijn_77 | zondag 26 juni 2005 @ 00:38 |
quote:O, ik zeg niet dat uit een pakje niet lekker is allee vers is lekkerder quote:Tuurlijk BBQ jij wel ![]() | |
BBQ-kip | zondag 26 juni 2005 @ 00:39 |
Ah, hartstikke fijn ![]() | |
SuperRembo | zondag 26 juni 2005 @ 00:43 |
quote:Probeer het eens met aardappelpuree uit een pakje. Wel zo makkelijk ![]() | |
BBQ-kip | zondag 26 juni 2005 @ 00:46 |
quote:Hehehe, stiekeme lurkerd ![]() Nee, aardappelpuree moet stukkies hebben ![]() | |
Martijn_77 | zondag 26 juni 2005 @ 00:46 |
quote:Ja, en wat moet er in andijvie stampot? Voor dat we te erg in een Slowchat belanden | |
BBQ-kip | zondag 26 juni 2005 @ 00:49 |
quote:Hahaha, wat een typo... ik bedoelde ipv aardappelpuree in bovenstaande post natuurlijk aardappelsalade ![]() ![]() Aardappelsalade op zijn kips: met stukkies. Aardappelpuree in andijviestamppot op zijn kips: zonder stukkies. | |
SuperRembo | zondag 26 juni 2005 @ 00:55 |
quote:Nix lurker. Ik kwam net binnen. Ik had ook al eerder in dit topic gepost, 2 x zelfs. M'n eerste vraag staat nog steeds open: RetepV zei dat hij vastkokers gebruikt, maar voor puree gebruik je toch kruimige aardappels. Of ben ik nou gek? | |
BBQ-kip | zondag 26 juni 2005 @ 00:58 |
Joh rustig aan, denk om je hart... Ik gebruik voor puree-achtige toepassingen altijd kruimige aardappels. Als ik echter alleen vastkokers in huis heb, gebruik ik die gewoon, ietsje langer koken en dan wat beter stampen ![]() | |
bloempjuh | zondag 26 juni 2005 @ 09:28 |
quote:= méér stukjes ![]() | |
Martijn_77 | zondag 26 juni 2005 @ 11:23 |
quote:En dus lekkerder in de stamppot andijvie. Maar heeft er eigenlijk nog iemand nieuwe recepten? | |
rensch | vrijdag 22 juli 2005 @ 00:30 |
Oke, very important question... Wat voor stukjes vlees kunnen het beste bij de andijviestamppot?? ik denk zelf aan speklapjes...? | |
MouseOver | vrijdag 22 juli 2005 @ 01:39 |
Ik ben momenteel even keuken-loos ivm een verbouwing. Heeft iemand wel eens de kant&klare AH andijviestamppot gehad? Is dat lekker (kan me voorstellen dat andijviestamppot nu net een stamppot is die je beter niet kunt opwarmen) | |
BBQ-kip | vrijdag 22 juli 2005 @ 10:41 |
Ik vind de AH kant en klare andijviestamppot niet lekker, maar misschien jij wel? Ik vond het erg zout en de gehaktbal erin erg smakeloos. En qua vlees gebruik ik een speklapje, uitgebakken spekjes door de stamppot heen en/of een gehaktbal erbij ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 22 juli 2005 @ 23:10 |
quote:Spekjes er door en speklapjes erbij zou ik zelf voor gaan! | |
Nonneke | zaterdag 23 juli 2005 @ 17:05 |
Aardappels koken, Andijvie snijden (en wassen), spekjes uitbakken ondertussen en een rookworst met de aardappels mee, aardappels afgieten, bij de andijvie, scheut melk erbij, stampen, spekjes erdoor, rookworst snijden en erdoor, alklaar. (en natuurlijk wat zout/peper/andere kruidjes) En dan doe ik zelf meestal zo'n goorranzig pakje stampot jus met uitjes oid (van de knorr is dat geloofk) maken, heerlijk van die dikke jus :p | |
Nonneke | zaterdag 23 juli 2005 @ 17:07 |
aardappel puree uit een pakje ![]() ![]() ![]() Verse aardappel puree ! ! ![]() | |
jessie | zaterdag 23 juli 2005 @ 21:04 |
Grappig hoe iedereen dit anders maakt. Aardappels koken tot ze gaar zijn. Goed stampen met wat melk. Rauwe andijvie uitgebakken uitgebakken magere sprekreepjes, stukjes fijngesneden augurk erdoor roeren. En dan een magere rookworst erbij. Jammie. | |
Annemiek78 | woensdag 27 juli 2005 @ 16:43 |
Uitgebakken spekblokjes erdoorheen en kaas door de verse puree!!! Heerlijk... Kunnen we deze week wel weer een keer eten, martijn!! | |
Nonneke | woensdag 27 juli 2005 @ 16:49 |
quote:of draadjes vlees ![]() | |
Solitarias | woensdag 27 juli 2005 @ 16:54 |
Piepers jassen, koken in melk, stampen Andijvie in repen snijden, door de puree roeren. Zout, peper etc erbij..... | |
p-etr-a | dinsdag 25 oktober 2005 @ 17:29 |
Even een kick omdat ik het donderdag ga maken. Ik heb er droge cervelaatworstjes voor gekocht, dat is eigenlijk vooral omdat mijn moeder het zo doet. En een beetje slasaus, heb ik hier ook nog niemand zien zeggen. Verder heb ik Nicola's en genoeg andijvie dus dat zit geloof ik dan wel goed. En voor ernaast leken mij slavinken lekker? Eigenlijk dacht ik daar pas in de supermarkt over na. ![]() | |
Doekes | woensdag 26 oktober 2005 @ 11:10 |
quote:Boeren rookworst van AH. Dat is echt smullen! ![]() | |
klaarover | woensdag 26 oktober 2005 @ 11:38 |
quote:Slasaus? Door de stamppot rauwe andijvie? Zelf doe ik altijd pindakaas erdoor, en eet ik een lapje vruchtvlees erbij. | |
p-etr-a | woensdag 26 oktober 2005 @ 14:18 |
quote:Ja, in plaats denk ik van de melk die velen hier gebruiken. quote: ![]() | |
Emmetje37 | maandag 7 november 2005 @ 18:03 |
Het gebruikelijke recept maar ipv boter een lepel creme fraiche en een scheutje azijn. Volgens een Allerhande van vorig jaar is het ook lekker met shoarmareepjes en gedroogde abrikozen ( met knoflooksaus ipv jus). We hebben het uitgetest en het is inderdaad te eten maar prefereren toch de ouderwetse combinatie. | |
woniya | zaterdag 12 november 2005 @ 20:39 |
aardappels koken, puree van maken met melk roomboter, peper zout nootmuskaat. Andijvie in hele fijne reepjes gesneden erdoor heen spatelen. Blokjes uitgebakken spek, met wat spekvet erdoor roeren, zwarte peper erover malen, niet teveel. Tot slot een paar pittige blokjes kaas erdoorheen. Als vlees doe ik meestal de ouderwetse gehaktbal en maak de jus nog wat smakelijker met wat kruiden en een uitje. Op een bord met een kuiltje jus en een balletje, ik vind het heerlijk! groetjes Woniya | |
Zelva | zaterdag 12 november 2005 @ 21:19 |
Ik snap echt niets van die rauwe andijvie. Lang niet zo lekker als stamppot gekookte andijvie. Gewoon aardappels koken met een beetje zout. Andijvie met een klein beetje water en zout koken tot het donkergroen ziet en heerlijk begint te geuren. Aardappels afgieten, de andijvie erover heen en stampen maar. | |
daeri | zaterdag 12 november 2005 @ 22:08 |
quote:met andijvie koken krijg je snot | |
Zelva | zaterdag 12 november 2005 @ 22:15 |
Definieer snot. | |
daeri | zondag 13 november 2005 @ 01:21 |
quote:een smurrie groen spul in een pan, daarom gebruik ik rauwe, heb je nog wat om te kauwen ook. | |
Zelva | zondag 13 november 2005 @ 09:40 |
Niet te lang koken hè. | |
daeri | zondag 13 november 2005 @ 11:39 |
quote:blijft een groene smurrie hoor... | |
Zelva | zondag 13 november 2005 @ 12:03 |
Ik kan de bladeren er zo uit pikken, dat noem ik geen smurrie. | |
Martijn_77 | maandag 14 november 2005 @ 21:22 |
Kom op heeft er iemand nog meer recepten voor stampot andijvie? | |
ki_ki | dinsdag 7 februari 2006 @ 20:59 |
vandaag voor het eerst andijviestamppot gemaakt!! mn zus had angstvallig maar een béétje opgeschept, want ze lust geen andijvie zegt ze dus, maar ze vond het super lekker!! yeeuuuh!! ![]() Ik vind andijvie echt de lekkerste stamppot, met Hema rookworst en dikke jus, en spekjes ![]() | |
ki_ki | dinsdag 7 februari 2006 @ 21:00 |
quote:maar wel lekkere snot! | |
Zwansen | dinsdag 7 februari 2006 @ 21:06 |
Die OP... ![]() Dat ga ik eens maken binnenkort... ![]() | |
Nouk | dinsdag 7 februari 2006 @ 21:07 |
Ah, dit is een handig topic. | |
SuperRembo | dinsdag 7 februari 2006 @ 21:10 |
quote:Dat past goed bij de Maggi puree-snot ![]() | |
ki_ki | woensdag 8 februari 2006 @ 12:19 |
quote:gaat lekker samen ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 8 februari 2006 @ 12:30 |
Vanavond wordt een beetje een slap aftreksel van échte andijviestamppot: Maggi-puree met verse andijvije en jus uit een potje want ik kan er qua vlees alleen een kipfiletje bij eten. ![]() Ben eens benieuwd of het zo nog enigszins smaakt. | |
Euc- | woensdag 8 februari 2006 @ 15:53 |
quote:barbaar ![]() | |
Keileweg-ethicus | woensdag 8 februari 2006 @ 16:04 |
quote:Precies. Spekjes eerst wel even bakken, natuurlijk. | |
Euc- | woensdag 8 februari 2006 @ 16:06 |
quote:bakken? In een pan? | |
skiczukie | woensdag 8 februari 2006 @ 16:07 |
quote:Nee, op een rooster boven een kampvuurtje. | |
Angelcakes | woensdag 8 februari 2006 @ 16:14 |
quote:staat volgens mij zelfs in het recept van de openingspost ![]() OT: Zelf aardappels koken, melk en boter en rauwe andijvie erdoorheen en spekblokjes ( die ik er aan tafel apart bijzet want de kids lusten dat (nog) niet ![]() | |
Euc- | woensdag 8 februari 2006 @ 16:26 |
quote:Oh, ik dacht met een pincet en een zippo ![]() | |
ki_ki | woensdag 8 februari 2006 @ 18:31 |
quote:probeer het anders gewoon even uit zou ik zeggen veel succes! |