FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe maken jullie je stamppot andijvie ?
Dopekoevrijdag 17 juni 2005 @ 12:03
Ik ben wel een beetje benieuwd hoe jullie stamppot andijvie maken ?
Dan bedoel ik dus niet de kant en klare magnetron versie he

Ikzelf maak het op de volgende manier voor 4 personen:

Voor de Aardappelpuree voor Stamppot van maggi breng je eerst anderhalf liter water aan de kook.

Kook tussendoor 4 eitjes en snij ondertussen een hele rookworst in stukjes.
Na het snijden van de rookworst doe je 250 gram dobbelsteentjes spek in een koekenpan en bak je de spekjes op. Voeg aan het eind nog even de stukjes rookworst toe.

Als de anderhalve liter water aan het koken is haal je de pan van het vuur en en doe dan 3 zakjes aardappelpuree door het water. Goed roeren.

Doe er dan 800 a 900 gram hollandse andijvie bij en roer de andijvie goed door de puree.
Snij de gekookte eieren in kleine stukjes en voeg deze samen met de rookworst en de spekjes toe aan het andijvie en puree mengsel

Roer ook dit goed door. Als dit wat moeizaam gaat dan 'sappig maken' met slasaus (het liefst zaanse slasaus) en dan goed door elkaar mengen. Voeg er daarna 4 grote eetlepels gesnipperde ui aan toe en roer het wederom goed door.

Als finishing touch een scheut wijnazijn er doorheen en daarna nog eenmaal goed doorroeren.

Als je er jus bij wilt doen dan is dat zeker geen onprettige combinatie

Eet smakelijk
ivetjevrijdag 17 juni 2005 @ 12:04
Wij doen er altijd een bakje boursin doorheen Anders lust ik het echt niet...en geen spekjes dan, gewoon aardappels met een zak anvijdie en bakje boursin dus
bonkevrijdag 17 juni 2005 @ 12:06
volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
als de aardappels bijna klaar zijn de andijvie derbij ff eenminuutje door laten koken, afgieten , spekkies zout nootmskaat en alles wat je lekker vind derbij en dan maar stampen

smeuig maken met boter en melk trouwens
skiczukievrijdag 17 juni 2005 @ 12:07
Aardappels koken, andijvie erbij, scheut melk erbij, stampen, spekjes erbij. That's it.
lurf_doctorvrijdag 17 juni 2005 @ 12:09
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:06 schreef bonke het volgende:

volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
Ja zakjes open trekken heet tegewoordig ook al zelf koken. Ik blijf het vreemd vinden.

Ik maak het met piepers, spekjes, kaas en andijvie
Dopekoevrijdag 17 juni 2005 @ 12:11
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:06 schreef bonke het volgende:

volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
als de aardappels bijna klaar zijn de andijvie derbij ff eenminuutje door laten koken, afgieten , spekkies zout nootmskaat en alles wat je lekker vind derbij en dan maar stampen

smeuig maken met boter en melk trouwens
Helaas niet ik niet de tijd om aardappels te schillen
Eigenlijk neem ik er de tijd ook niet voor
Snarfvrijdag 17 juni 2005 @ 12:11
Piepers koken en pureren met klontje boter en scheut melk (mixer).
2 rode paprikas en een grote ui kleingesneden en erbij gedaan.
Rauwe andijvie erbij en erdoorheen scheppen.
Flink wat kleine blokjes jonge kaas erdoorheen en ervoor zorgen dat ze smelten.
Peper en zout naar smaak.

That's it. Ik eet geen varkensvlees dus geen spekjes of rookworst erdoorheen.
Tofu of kip in dit gerecht is niet te eten, evenals draadjesvlees.
RetepVvrijdag 17 juni 2005 @ 12:17
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
2. Gerookte spekreepjes of -blokjes uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Het vet niet afgieten.
3. Rauwe andijvie snijden
4. Aardappels afgieten en fijnstampen met een beetje melk en wat peper.
5. Rauwe andijvie en uitgebakken spekjes erbij.
6. Andijvie stamppot uitscheppen, kuiltje in het midden en daar jus in (jus van de vorige dag, of zo'n pakje kopen die je met een klontje boter en water aanlengt).

Dat is alles, gewoon het ouderwetse standaardrecept voor stamppot rauwe andijvie. De 'truc' zit hem in het gebruik van de juiste aardappels, vastkokers als Nicola's dus .

Spekjes kun je er uit laten, maar ik vind dat er dan wel wat zout doorheen moet voor de smaak.

En er moet niet te weinig andijvie in zitten.
DrMartenvrijdag 17 juni 2005 @ 12:26
Aardappels koken, spekjes bakken, als de aardappels gaar zijn de andijvie erbij gooien, spekjes erbij, stukjes jonge kaas erdoor en de hele boel smeuig maken met warme melk
TechnoHeadvrijdag 17 juni 2005 @ 12:28
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:17 schreef RetepV het volgende:
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
2. Gerookte spekreepjes of -blokjes uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Het vet niet afgieten.
3. Rauwe andijvie snijden
4. Aardappels afgieten en fijnstampen met een beetje melk en wat peper.
5. Rauwe andijvie en uitgebakken spekjes erbij.
6. Andijvie stamppot uitscheppen, kuiltje in het midden en daar jus in (jus van de vorige dag, of zo'n pakje kopen die je met een klontje boter en water aanlengt).

Dat is alles, gewoon het ouderwetse standaardrecept voor stamppot rauwe andijvie. De 'truc' zit hem in het gebruik van de juiste aardappels, vastkokers als Nicola's dus .

Spekjes kun je er uit laten, maar ik vind dat er dan wel wat zout doorheen moet voor de smaak.

En er moet niet te weinig andijvie in zitten.
Zoals hij zegt, allen missen de blokjes jonge kaas
linda856763vrijdag 17 juni 2005 @ 12:29
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:11 schreef Snarf het volgende:
Piepers koken en pureren met klontje boter en scheut melk (mixer).
2 rode paprikas en een grote ui kleingesneden en erbij gedaan.
Rauwe andijvie erbij en erdoorheen scheppen.
Flink wat kleine blokjes jonge kaas erdoorheen en ervoor zorgen dat ze smelten.
Peper en zout naar smaak.

That's it. Ik eet geen varkensvlees dus geen spekjes of rookworst erdoorheen.
Tofu of kip in dit gerecht is niet te eten, evenals draadjesvlees.
Zoals Snarf, maar zonder de ui en wel met spekjes. Ook lekker met wat shoarmavlees erdoor.
daerivrijdag 17 juni 2005 @ 12:33
Aardappel purree, gesneden/gewassen andijvie, spekjes. en dat dan beetje door elkaar roeren
SHEvrijdag 17 juni 2005 @ 12:34
Aardappels koken tot prut, afgieten. Slagroom en roomboter erdoor en goed stampen tot gladde massa.
Zout en peper, beetje nootmuskaat

Andijvie snijden, rauw erdoor. Spek uitbakken, liefst italiaanse zoals panchetta..die is sterk van smaak en aroma.
Dan pardano of parmesan ( aan 1 stuk ) raspen en erbij serveren.


Of ik maak de surinaamse variant.
Zelfde proces als hierboven, maar ipv spekjes, kalfslapjes stoven met 3 Mdme Jeanette's, gefruit uitje, paar teentjes knoflook en wat marsala
DJKostervrijdag 17 juni 2005 @ 12:35
sleutel opzoeken, fiets pakken, naar winkel fietsen, magnetron stampot andijvie uit koelvak pakken, afrekenen, naar huis fietsen, gaatjes prikken, in magnetron leggen, aanzetten, ff wachten, klaar..

Ik heb dus nooit zin om te koken..
daerivrijdag 17 juni 2005 @ 12:35
SHE ik wil bij je eten!!
DrMartenvrijdag 17 juni 2005 @ 12:41
Waarom zijn er mensen die jus door de stamppot gooien? Das echt zo vies. Gewoon genoeg melk erdoor mikken,dan heb je echt geen jus meer nodig.
Melusinevrijdag 17 juni 2005 @ 12:46
Ik maak hem ook nooit met puree uit een pakje, vind ik zo vies.
Gewoon kruimige aardappels goed gaarkoken, stampen met een stamper en roomboter en melk toevoegen, spekjes heel knapperig bakken en allemaal blokjes jonge of belegen kaas snijden, dan de andijvie wassen, in kleine stukjes snijden en de hele boel erdoor mengen. Even doorwarmen en ik eet hem dus wel met rookworst
SHEvrijdag 17 juni 2005 @ 12:49
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:35 schreef daeri het volgende:
SHE ik wil bij je eten!!
dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger
daerivrijdag 17 juni 2005 @ 12:51
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:49 schreef SHE het volgende:

[..]

dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger
Lief
SuperRembovrijdag 17 juni 2005 @ 20:10
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:17 schreef RetepV het volgende:
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
Vastkokers voor stamppot?
coolbabevrijdag 17 juni 2005 @ 23:17
aardappels koken tot gaar
tomaten ontvellen, en in blokjes snijden
spekjes uitbakken, laatste paar minuten gesnipperd uitje erbij aanfruiten
stuk chorizoworst in blokjes snijden
bol mozzarella in blokjes snijden
aardappels stampen met een klontje boter en een scheutje melk
gesneden andijvie er doorheen stampen
tomaat/ui/spek/worst/mozzarella er doorheen roeren

Serveren met een italiaans gekruide gehaktbal
sjokkiezaterdag 18 juni 2005 @ 00:40
Stimpstamp is lekker

piepers jassen en koken tot ze goed gaar zijn
stampen met melk er bij en een flinke klont boter. peper en nootmuskaat er bij.
Rauwe andijve er door heen mixen.

spek er bij bakken of gewoon lekker zure haring erbij eten
MouseOverzaterdag 18 juni 2005 @ 00:48
Oestersaus erdooheen is lekker
MisterICEzaterdag 18 juni 2005 @ 00:52
Wij maken dat gelukkig nooit
sjokkiezaterdag 18 juni 2005 @ 01:04
quote:
Op zaterdag 18 juni 2005 00:52 schreef MisterICE het volgende:
Wij maken dat gelukkig nooit
Je weet niet wat lekker is
MouseOverzaterdag 18 juni 2005 @ 01:07
quote:
Op zaterdag 18 juni 2005 01:04 schreef sjokkie het volgende:

[..]

Je weet niet wat lekker is
Idd. Hoewel, ik heb het spul voor het eerst geproefd toen een huisgenoot het maakte. M'n moeder hield er niet van. Maar ik was de eerste keer dat ik het hem dus zag klaarmaken helemaal verbaasd erover dat je die andijvie er rauw bijgooit.
MisterICEzaterdag 18 juni 2005 @ 01:53
Edit Graag geen slowchat maar tips hoe stamppot andijvie te maken

[ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 18-06-2005 09:48:01 ]
Pechvogelzaterdag 18 juni 2005 @ 13:29
Aardappels koken tot ze gaar zijn, dan stampen en met melk mixen tot t lekker romig is. Beetje nootmuskaat erdoorheen en dan de rauwe andijvie er bij gooien en goed roeren. Als laatste een berg geraspte kaas erover heen!

Mjammie!
Spindizzyzaterdag 18 juni 2005 @ 13:31
Blokkies brie erdoor is ook erg lekker
assepoeszaterdag 18 juni 2005 @ 13:36

Aardappels schillen en koken tot ze goed gaar zijn
Stampen met melk er bij en een flinke klont boter.
Peper en zout er bij.
Rauwe andijvie er door heen stampen.
Andijvie eventueel eerst even begieten met het warme water van de aardappels.

Blokjes jonge kaas (graskaas) en tomaat in blokjes erbij
Jazzminzondag 19 juni 2005 @ 12:36
Sommige recepten zien er smakelijk uit, ik ga morgen meteen andijvie halen
UncleFunkzondag 19 juni 2005 @ 12:38
Aardappels koken, dan stampen met andijvie er doorheen en een klein beetje melk, spekkies en ananas of mandarijntjes erin en klaar is UncleFunk.
MouseOverzondag 19 juni 2005 @ 13:23
quote:
Op zondag 19 juni 2005 12:36 schreef Jazzmin het volgende:
Sommige recepten zien er smakelijk uit, ik ga morgen meteen andijvie halen
Altijd een goed plan

Je hebt trouwens minder andijvie nodig dan je zou denken, met 250 gr kun je al een flinke pan maken. Door de bladervorm krijg je niet zo heel erg veel door de aardappels heengestampt.
SuperRembozondag 19 juni 2005 @ 14:58
quote:
Op zondag 19 juni 2005 12:38 schreef UncleFunk het volgende:
Aardappels koken, dan stampen met andijvie er doorheen en een klein beetje melk, spekkies en ananas of mandarijntjes erin en klaar is UncleFunk.
Yuk. Stamppot Hawaii
brrrrrrtmaandag 20 juni 2005 @ 03:39
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:49 schreef SHE het volgende:
dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger
ik ben helemaal ontroerd...
Andijvie stamppot was als kind altijd mijn lievelingseten en eigenlijk misschien nog wel.
Heb het zo gemist toen ik in het buitenland was!
SHE wil jij niet een andijvie stamppot meet bij jou organiseren?
ik betaal wel mee

gezellig met een hele ploeg hollanders andijvie stamppot eten YEAH!
zie mail in profiel
UncleFunkmaandag 20 juni 2005 @ 09:55
quote:
Op zondag 19 juni 2005 14:58 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Yuk. Stamppot Hawaii
Smaken verschillen nu eenmaal he
Piepjewoensdag 22 juni 2005 @ 20:24
stamppot andijvie? dat heb ik nou echt nog nooit gehad...
Martijn_77woensdag 22 juni 2005 @ 23:17
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 20:24 schreef Piepje het volgende:
stamppot andijvie? dat heb ik nou echt nog nooit gehad...
Probeer eens een paar van bovenstaande recepten erg lekker hoor

Ook met dit weer
Piepjedonderdag 23 juni 2005 @ 09:02
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 23:17 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Probeer eens een paar van bovenstaande recepten erg lekker hoor

Ook met dit weer
neh, ik eet wel mn gewone andijvie (met mosterd)
bloempjuhzaterdag 25 juni 2005 @ 23:10
Aardappeltjes koken, vlak voor afgieten andijvie erbij (seconde-werk), even snel roeren, afgieten, boter erbij, (soja)melk erbij, stampen met stamper (absoluut níet met de mixer).

Schaaltjes op tafel met stukjes kaas, uitgebakken tempeh (eventueel bakje met spekkies) en smullen maar
BBQ-kipzondag 26 juni 2005 @ 00:12
Ik doe het met mijn lazy ass meestal zo:

Spekjes uitbakken.
Ondertussen andijvie snijden, wassen en ik kom doen.
Waterkoker aanzetten (met water erin )
Pureepoeder met kaas of creme fraiche en blieslook (van Maggi) over de andijvie donderen.
Gekookt water erover gieten, goed doorroeren en steeds beetje erbij doen tot het de goede dikte heeft.
Spekjes erover mikken, nog even doorroeren en klaar.
Dit ook wel in het kader van: lekker snel klaar en nog weinig af te hoeven wassen ook
Martijn_77zondag 26 juni 2005 @ 00:15
Stamppot met Puree uit een pakje is niet zo lekker als zelf gemaakte.

Als we stampot eten maakt mijn vrouw die en die maakt altijd verse puree
bloempjuhzondag 26 juni 2005 @ 00:21
*Griezel* Puree uit een pakje.. bibber..

Echte aardappels, gestampt met een stamper zodat je proeft dat het ooit aardappels waren!
BBQ-kipzondag 26 juni 2005 @ 00:34
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Stamppot met Puree uit een pakje is niet zo lekker als zelf gemaakte.

Als we stampot eten maakt mijn vrouw die en die maakt altijd verse puree
Ik heb helaas geen vrouw
Verse puree is natuurlijk lekkerder, maar dit is wel zo makkelijk en smaakt echt niet slecht vind ik, zelfs lekker eigenlijk

Aardappelsalade maak ik wel altijd zelf, ben ik nu weer Cullerig genoeg?
Martijn_77zondag 26 juni 2005 @ 00:38
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:34 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb helaas geen vrouw
Verse puree is natuurlijk lekkerder, maar dit is wel zo makkelijk en smaakt echt niet slecht vind ik, zelfs lekker eigenlijk
O, ik zeg niet dat uit een pakje niet lekker is allee vers is lekkerder
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:34 schreef BBQ-kip het volgende:
Aardappelsalade maak ik wel altijd zelf, ben ik nu weer Cullerig genoeg?
Tuurlijk BBQ jij wel
BBQ-kipzondag 26 juni 2005 @ 00:39
Ah, hartstikke fijn
SuperRembozondag 26 juni 2005 @ 00:43
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:34 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Aardappelsalade maak ik wel altijd zelf, ben ik nu weer Cullerig genoeg?
Probeer het eens met aardappelpuree uit een pakje. Wel zo makkelijk
BBQ-kipzondag 26 juni 2005 @ 00:46
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:43 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Probeer het eens met aardappelpuree uit een pakje. Wel zo makkelijk
Hehehe, stiekeme lurkerd
Nee, aardappelpuree moet stukkies hebben
Martijn_77zondag 26 juni 2005 @ 00:46
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:46 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Hehehe, stiekeme lurkerd
Nee, aardappelpuree moet stukkies hebben
Ja, en wat moet er in andijvie stampot?

Voor dat we te erg in een Slowchat belanden
BBQ-kipzondag 26 juni 2005 @ 00:49
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:46 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja, en wat moet er in andijvie stampot?

Voor dat we te erg in een Slowchat belanden
Hahaha, wat een typo... ik bedoelde ipv aardappelpuree in bovenstaande post natuurlijk aardappelsalade

Aardappelsalade op zijn kips: met stukkies.
Aardappelpuree in andijviestamppot op zijn kips: zonder stukkies.
SuperRembozondag 26 juni 2005 @ 00:55
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:46 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Hehehe, stiekeme lurkerd
Nee, aardappelpuree moet stukkies hebben
Nix lurker. Ik kwam net binnen. Ik had ook al eerder in dit topic gepost, 2 x zelfs. M'n eerste vraag staat nog steeds open: RetepV zei dat hij vastkokers gebruikt, maar voor puree gebruik je toch kruimige aardappels. Of ben ik nou gek?
BBQ-kipzondag 26 juni 2005 @ 00:58
Joh rustig aan, denk om je hart...

Ik gebruik voor puree-achtige toepassingen altijd kruimige aardappels.
Als ik echter alleen vastkokers in huis heb, gebruik ik die gewoon, ietsje langer koken en dan wat beter stampen
bloempjuhzondag 26 juni 2005 @ 09:28
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Joh rustig aan, denk om je hart...

Ik gebruik voor puree-achtige toepassingen altijd kruimige aardappels.
Als ik echter alleen vastkokers in huis heb, gebruik ik die gewoon, ietsje langer koken en dan wat beter stampen
= méér stukjes
Martijn_77zondag 26 juni 2005 @ 11:23
quote:
Op zondag 26 juni 2005 09:28 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

= méér stukjes
En dus lekkerder in de stamppot andijvie. Maar heeft er eigenlijk nog iemand nieuwe recepten?
renschvrijdag 22 juli 2005 @ 00:30
Oke, very important question...

Wat voor stukjes vlees kunnen het beste bij de andijviestamppot??

ik denk zelf aan speklapjes...?
MouseOvervrijdag 22 juli 2005 @ 01:39
Ik ben momenteel even keuken-loos ivm een verbouwing. Heeft iemand wel eens de kant&klare AH andijviestamppot gehad? Is dat lekker (kan me voorstellen dat andijviestamppot nu net een stamppot is die je beter niet kunt opwarmen)
BBQ-kipvrijdag 22 juli 2005 @ 10:41
Ik vind de AH kant en klare andijviestamppot niet lekker, maar misschien jij wel? Ik vond het erg zout en de gehaktbal erin erg smakeloos.

En qua vlees gebruik ik een speklapje, uitgebakken spekjes door de stamppot heen en/of een gehaktbal erbij
Martijn_77vrijdag 22 juli 2005 @ 23:10
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 00:30 schreef rensch het volgende:
Oke, very important question...

Wat voor stukjes vlees kunnen het beste bij de andijviestamppot??

ik denk zelf aan speklapjes...?
Spekjes er door en speklapjes erbij zou ik zelf voor gaan!
Nonnekezaterdag 23 juli 2005 @ 17:05
Aardappels koken, Andijvie snijden (en wassen), spekjes uitbakken ondertussen en een rookworst met de aardappels mee, aardappels afgieten, bij de andijvie, scheut melk erbij, stampen, spekjes erdoor, rookworst snijden en erdoor, alklaar. (en natuurlijk wat zout/peper/andere kruidjes)

En dan doe ik zelf meestal zo'n goorranzig pakje stampot jus met uitjes oid (van de knorr is dat geloofk) maken, heerlijk van die dikke jus :p
Nonnekezaterdag 23 juli 2005 @ 17:07
aardappel puree uit een pakje das echt goor !
Verse aardappel puree ! !
jessiezaterdag 23 juli 2005 @ 21:04
Grappig hoe iedereen dit anders maakt.
Aardappels koken tot ze gaar zijn. Goed stampen met wat melk. Rauwe andijvie uitgebakken uitgebakken magere sprekreepjes, stukjes fijngesneden augurk erdoor roeren. En dan een magere rookworst erbij. Jammie.
Annemiek78woensdag 27 juli 2005 @ 16:43
Uitgebakken spekblokjes erdoorheen en kaas door de verse puree!!!
Heerlijk... Kunnen we deze week wel weer een keer eten, martijn!!
Nonnekewoensdag 27 juli 2005 @ 16:49
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 00:30 schreef rensch het volgende:
Oke, very important question...

Wat voor stukjes vlees kunnen het beste bij de andijviestamppot??

ik denk zelf aan speklapjes...?
of draadjes vlees
Solitariaswoensdag 27 juli 2005 @ 16:54
Piepers jassen, koken in melk, stampen
Andijvie in repen snijden, door de puree roeren. Zout, peper etc erbij.....
p-etr-adinsdag 25 oktober 2005 @ 17:29
Even een kick omdat ik het donderdag ga maken. Ik heb er droge cervelaatworstjes voor gekocht, dat is eigenlijk vooral omdat mijn moeder het zo doet. En een beetje slasaus, heb ik hier ook nog niemand zien zeggen. Verder heb ik Nicola's en genoeg andijvie dus dat zit geloof ik dan wel goed. En voor ernaast leken mij slavinken lekker? Eigenlijk dacht ik daar pas in de supermarkt over na.
Doekeswoensdag 26 oktober 2005 @ 11:10
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 16:49 schreef Nonneke het volgende:

[..]

of draadjes vlees
Boeren rookworst van AH. Dat is echt smullen!
klaaroverwoensdag 26 oktober 2005 @ 11:38
quote:
Op dinsdag 25 oktober 2005 17:29 schreef p-etr-a het volgende:
...
En een beetje slasaus, heb ik hier ook nog niemand zien zeggen.
...
Slasaus? Door de stamppot rauwe andijvie?
Zelf doe ik altijd pindakaas erdoor, en eet ik een lapje vruchtvlees erbij.
p-etr-awoensdag 26 oktober 2005 @ 14:18
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 11:38 schreef klaarover het volgende:

[..]

Slasaus? Door de stamppot rauwe andijvie?
Ja, in plaats denk ik van de melk die velen hier gebruiken.
quote:
Zelf doe ik altijd pindakaas erdoor, en eet ik een lapje vruchtvlees erbij.
Emmetje37maandag 7 november 2005 @ 18:03
Het gebruikelijke recept maar ipv boter een lepel creme fraiche en een scheutje azijn.

Volgens een Allerhande van vorig jaar is het ook lekker met shoarmareepjes en gedroogde abrikozen ( met knoflooksaus ipv jus). We hebben het uitgetest en het is inderdaad te eten maar prefereren toch de ouderwetse combinatie.
woniyazaterdag 12 november 2005 @ 20:39
aardappels koken, puree van maken met melk roomboter, peper zout nootmuskaat. Andijvie in hele fijne reepjes gesneden erdoor heen spatelen. Blokjes uitgebakken spek, met wat spekvet erdoor roeren, zwarte peper erover malen, niet teveel. Tot slot een paar pittige blokjes kaas erdoorheen.
Als vlees doe ik meestal de ouderwetse gehaktbal en maak de jus nog wat smakelijker met wat kruiden en een uitje. Op een bord met een kuiltje jus en een balletje, ik vind het heerlijk! groetjes Woniya
Zelvazaterdag 12 november 2005 @ 21:19
Ik snap echt niets van die rauwe andijvie. Lang niet zo lekker als stamppot gekookte andijvie.

Gewoon aardappels koken met een beetje zout.
Andijvie met een klein beetje water en zout koken tot het donkergroen ziet en heerlijk begint te geuren.
Aardappels afgieten, de andijvie erover heen en stampen maar.
daerizaterdag 12 november 2005 @ 22:08
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 21:19 schreef Zelva het volgende:
Ik snap echt niets van die rauwe andijvie. Lang niet zo lekker als stamppot gekookte andijvie.

Gewoon aardappels koken met een beetje zout.
Andijvie met een klein beetje water en zout koken tot het donkergroen ziet en heerlijk begint te geuren.
Aardappels afgieten, de andijvie erover heen en stampen maar.
met andijvie koken krijg je snot
Zelvazaterdag 12 november 2005 @ 22:15
Definieer snot.
daerizondag 13 november 2005 @ 01:21
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 22:15 schreef Zelva het volgende:
Definieer snot.
een smurrie groen spul in een pan, daarom gebruik ik rauwe, heb je nog wat om te kauwen ook.
Zelvazondag 13 november 2005 @ 09:40
Niet te lang koken hè.
daerizondag 13 november 2005 @ 11:39
quote:
Op zondag 13 november 2005 09:40 schreef Zelva het volgende:
Niet te lang koken hè.
blijft een groene smurrie hoor...
Zelvazondag 13 november 2005 @ 12:03
Ik kan de bladeren er zo uit pikken, dat noem ik geen smurrie.
Martijn_77maandag 14 november 2005 @ 21:22
Kom op heeft er iemand nog meer recepten voor stampot andijvie?
ki_kidinsdag 7 februari 2006 @ 20:59
vandaag voor het eerst andijviestamppot gemaakt!!
mn zus had angstvallig maar een béétje opgeschept, want ze lust geen andijvie zegt ze dus, maar ze vond het super lekker!! yeeuuuh!!
Ik vind andijvie echt de lekkerste stamppot, met Hema rookworst en dikke jus, en spekjes
ki_kidinsdag 7 februari 2006 @ 21:00
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 22:08 schreef daeri het volgende:

[..]

met andijvie koken krijg je snot
maar wel lekkere snot!
Zwansendinsdag 7 februari 2006 @ 21:06
Die OP...

Dat ga ik eens maken binnenkort...
Noukdinsdag 7 februari 2006 @ 21:07
Ah, dit is een handig topic.
SuperRembodinsdag 7 februari 2006 @ 21:10
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 21:00 schreef ki_ki het volgende:

[..]

maar wel lekkere snot!
Dat past goed bij de Maggi puree-snot
ki_kiwoensdag 8 februari 2006 @ 12:19
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 21:10 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Dat past goed bij de Maggi puree-snot
gaat lekker samen
Mini_rulezwoensdag 8 februari 2006 @ 12:30
Vanavond wordt een beetje een slap aftreksel van échte andijviestamppot: Maggi-puree met verse andijvije en jus uit een potje want ik kan er qua vlees alleen een kipfiletje bij eten.
Ben eens benieuwd of het zo nog enigszins smaakt.
Euc-woensdag 8 februari 2006 @ 15:53
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:46 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Hehehe, stiekeme lurkerd
Nee, aardappelpuree moet stukkies hebben
barbaar
Keileweg-ethicuswoensdag 8 februari 2006 @ 16:04
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:07 schreef skiczukie het volgende:
Aardappels koken, andijvie erbij, scheut melk erbij, stampen, spekjes erbij. That's it.
Precies. Spekjes eerst wel even bakken, natuurlijk.
Euc-woensdag 8 februari 2006 @ 16:06
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 16:04 schreef Keileweg-ethicus het volgende:

[..]

Precies. Spekjes eerst wel even bakken, natuurlijk.
bakken? In een pan?
skiczukiewoensdag 8 februari 2006 @ 16:07
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 16:06 schreef Euc- het volgende:

[..]

bakken? In een pan?
Nee, op een rooster boven een kampvuurtje.
Angelcakeswoensdag 8 februari 2006 @ 16:14
quote:
Op dinsdag 25 oktober 2005 17:29 schreef p-etr-a het volgende:
Even een kick omdat ik het donderdag ga maken. Ik heb er droge cervelaatworstjes voor gekocht, dat is eigenlijk vooral omdat mijn moeder het zo doet. En een beetje slasaus, heb ik hier ook nog niemand zien zeggen. Verder heb ik Nicola's en genoeg andijvie dus dat zit geloof ik dan wel goed. En voor ernaast leken mij slavinken lekker? Eigenlijk dacht ik daar pas in de supermarkt over na.
staat volgens mij zelfs in het recept van de openingspost

OT: Zelf aardappels koken, melk en boter en rauwe andijvie erdoorheen en spekblokjes ( die ik er aan tafel apart bijzet want de kids lusten dat (nog) niet ) Ik zou me ook graag uitleven met kaas en slasaus enzo maar op de manier die hierboven staat eten ze het nog dus ....
Euc-woensdag 8 februari 2006 @ 16:26
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 16:07 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Nee, op een rooster boven een kampvuurtje.
Oh, ik dacht met een pincet en een zippo
ki_kiwoensdag 8 februari 2006 @ 18:31
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 16:26 schreef Euc- het volgende:

[..]

Oh, ik dacht met een pincet en een zippo
probeer het anders gewoon even uit zou ik zeggen
veel succes!